Stand up -komiikka

  • 200 208
  • 776

Tuamas

Jäsen
Itse kävin katsomassa ”Kovan päivän stand up-ilta” -kiertueen esityksen, jossa esiintyivät Köpi Kallio, Jukka Lindström, Ursula Herlin ja täälläkin mainittu Matti Paalanen.

Show oli harmillisen vaihtelevan laatuinen ja väärin rytmitetty (ennen kaikkea väärä esiintyjäjärjestys, jossa parhaat olivat ennen puoliaikaa ja heikoin vetäjä viimeisenä).

Lindström oli takuuvarma suorittaja, jolla oli hiukan poliittista kulmaa, hyvin rakennettuja juttuja ja otti yleisöä hienosti mukaan.

Köpi Kallio oli illan paras, vaikka porilaisena olenkin puolueellinen, sopivan mustaa ja räävitöntä juttua, hyvin rakennettuna sekä hyvillä twisteillä (eli ettet tiedä ensimmäisestä sanasta miten juttu päättyy).

Paalanen veti sitten tuon myötähäpeä-juttunsa, mutta 20-25 minuuttia oli armottomasti aivan liikaa tuohon settiin, vitsi (äh, olen vähän ujo ja köh köh) vanheni viimeistään kymmenen minuutin kohdalla jo täydellisesti ja jutut olivat lähes kaikki melko heikosti rakennettuja. Loppuun veti ”itsetehtyjä huumoribiisejä” joiden ainoa catch oli se, että hänellä on iso muna. Setin ylivoimaisesti hauskin kohta oli, kun kertoi kuinka oli ollut itsetuhoinen ja katsomossa joku repesi samalla hetkellä aivan täysillä nauramaan.

Ursula Herlin taas veti niin stereotyyppisen ja huonosti rakennetun ”minusta tuli lesbo ja miten se eroaa heterosuhteesta” - setin, että se meni jo vaivaannuttavan puolelle, kun jokaisesta tarinasta arvasi punchlinen ja/tai tarinan kulun jo heti kun tarina alkoi.

Viime kesänä tuli käytyä Edinburghissa Fringessä katsomassa pitkälle toistakymmentä showta, jolloin ehkä odotukset laadusta oli sovitettu vähän liian korkealle, eikä tullut muistettua kuinka paskaa suurin osa suomalaisesta stand upista on.
Juttujen rakenne on pääasiassa heikko, jutut ovat ennalta-arvattavia, kerroksellisuus & vaatimustaso katsojalle juttujen ymmärtämiseksi puuttuu täysin (tsekatkaa vaikka Anthony Jeselnik, Frankie Boyle, Jimmy Carr tai Andrew Schulz malliksi siitä miten lyhyehkötkin jutut voivat olla inan vaativiakin katsojalle, ettei niitä välttämättä ymmärrä ilman oivallusta/yleissivistystä) ja jos esiintyjällä on joku niche, nojataan vain siihen ja unohdetaan muu juttujen rakentaminen kokonaan.

Noh, leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä.
 
Viimeksi muokattu:

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Pätkin viestistäsi vain oleelliset kohdat.

Alilta useamman setin telkkarin/YouTuben kautta nähneenä en voi käsittää hänen suosiotaan. Vitseistä puuttuu välillä punchline kokonaan, ja hyvin usein se vitsin puuttuminen korvataan TURHANPÄIVÄISELLÄ HUUTOKARJUMISELLA. Niin ja kaiken huipuksi mies nauraa räkättää itse eniten omille jutuilleen.
Tämäpä tämä, aivan älytöntä älämölöä ja omille jutuilleen repeilyä. Ei osu.

Ulkomaisista Jeselnik saisi tuupata uutta matskua Netflixiin pikkuhiljaa.
 

Simolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsirannikko
Pätkin viestistäsi vain oleelliset kohdat.

Alilta useamman setin telkkarin/YouTuben kautta nähneenä en voi käsittää hänen suosiotaan. Vitseistä puuttuu välillä punchline kokonaan, ja hyvin usein se vitsin puuttuminen korvataan TURHANPÄIVÄISELLÄ HUUTOKARJUMISELLA. Niin ja kaiken huipuksi mies nauraa räkättää itse eniten omille jutuilleen. Ja kun vitsitkin on aina tasoa rasistit ja persut, niin ei oikein iske. Persuista saisi väännettyä vaikka mitä vitsiä, mutta Ali ei vaan osaa. En ihmettele yhtään, että kaverista tuli lopulta K-Kauppias.

Paalasen Matti taas on erinomainen, joskin olen tainnut nähdä vain pari settiä. Vitsit on yksinkertaisia mutta yllättäviä ja kaiken kruunaa se vähän ujo ja ahdistunut esiintyminen. Vähän kuin arempi versio JP Kankaasta ja jonkinlaisia yhtäläisyyksiä on parin kymmenen vuoden takaiseen Ismo Leikolaan. Paalasen urakehitys on jäänyt harmillisesti piippuun (osittain ehkä yleisestikin heikon suomalaisen stand up skenen vuoksi). Silloin kun viitisen vuotta sitten näin ensimmäiset Matin vedot, niin olisin ollut varma, että tästä kaverista kuullaan vielä. Nyt harmillisen pimennossa pysynyt yhä.
Mulle ei ”Screaming Ali” toimi lainkaan, juuri samoista syistä kuin sullakin. Mika Eirtovaara on samanlainen huutaja ja Jaska Saariluoma ei ole Jaska. Vaan Paska.
Itse pidän Fathi Ahmedista, em. Paalasesta ja Andre Wiksrömistä. Rajoituksin Jocke Björklundista ja Herra Petterssonista.
Yleisellä tasolla en ymmärrä jatkuvaa karjumista. En löydä pointtia, että miksi pitäis karjua.
 

Potku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Kivikova
Ursula Herlin taas veti niin stereotyyppisen

Miten tuntuu, että jokaisen naiskoomikon setti rakentuu naisten makuuhuone- ja alapääjuttujen varaan. Jotenkin tuntuu että kohdeyleisö katsomossa on hyvin rajallinen.

Ei siinä, näin tekee osa mieskoomikoistakin, mutta kyllä usean mieskoomikon osalta punainenlanka perustuu johonkin muuhun. Mm. Köpillä ja Kivelällä arjen tarinoissa, Lindstöm politiittisessa näkökulmassa, Johansson yleisön kanssa kommunikaatiossa käsikirjoituksensa lisäksi jne.
 

Tuamas

Jäsen
Miten tuntuu, että jokaisen naiskoomikon setti rakentuu naisten makuuhuone- ja alapääjuttujen varaan. Jotenkin tuntuu että kohdeyleisö katsomossa on hyvin rajallinen.

Toki siinä lienee se, että Suomessa tekijäpooli on aika matala, jolloin alimmalla yhteisellä nimittäjällä ollaan usein liikkeellä.

Briteistä löytyy naisista oikein hyviä, kuten Sarah Millican, Katherine Ryan, Sindhu Vee ja Ellie Taylor. Jenkeissä esimerkiksi Iliza Shlesinger ja Nikki Glazer ja Australiasta hyvin erilainen Hannah Gadsby.

Suomalaisistakin esimerkiksi Heli Sutelalla on tullut vastaan hyviä settejä.
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
Mun mielestä ukon jutut ja huumori on joskus ollut toisenlaista ja jotenkin nerokkaampaa tai kekseliäämpää. Nyt oli kyllä pitkälti samaa kuin monilla muillakin alan kollegoilla eli seksi, alapääjutut ja pieruhuumori sekä entisen kumppanin "haukkuminen".

Kävin katsomassa Ismon setin sunnuntaina englanniksi. Olen nähnyt ja tykännyt kundin vedoista parina edellisvuotena, mutta tosiaan nyt tuntui liikkuneen enemmän kulli- ja panojuttuihin sekä lisänneen kiroilua. En tiedä, tuntuu vähän väsyneeltä ja ylikäytetyltä kikalta.

Toki siellä oli tuota @sampio n mainitsemaa oivaltavuuttakin mukana kulttuurieroista ja muutamaa vanhaa juttua on kehitelty eteenpäin.

Ismon hihittely-maneeri vitsien välissä on vähän ylikäytetty, vaikka tuo tuntuikin läpi shown yleisöön tarttuvan.
 

Seppis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät
Olen nähnyt täällä Porissa parin vuoden sisään Arimo Mustosen, Leikolan ja viimeisimpänä Matti Patrosen ja hyvät setit on mielestäni olleet jokaisella.

Seuraavaks kiinnostais esimerkiksi Fati, Simola ja Pettersson mutta Hedbergiä, Kivelää, Kiveä, Johanssonia, Haustolaa ja Viljaa en menis katsomaan vaikka vähän maksettais.
 

LiiAaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Miten tuntuu, että jokaisen naiskoomikon setti rakentuu naisten makuuhuone- ja alapääjuttujen varaan. Jotenkin tuntuu että kohdeyleisö katsomossa on hyvin rajallinen.
Kerran nähnyt Anitta Aholan vai minkä lie setin ja se vasta olikin erittäin myötähäpeää aiheuttavaa. Kaikki jutut oli jotain pilluun, munan puutteeseen ja hänen lihavuuteen liittyviä. kyllä itseironia toimii välillä, mutta jos koko setti rakentuu saman jutun eli tässä tapauksessa pillun ympärille ei se ole enää huumoria vaan lähinnä säälittävää. En tiedä eikö he keksi muuta vai onko helpoin tie naiselle mennä mahdollisimman rasvaisilla jutuilla ja uskoa siihen, että sellainen materiaali uppoaa yleisöön kuin yleisöön.
 

forrest

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Blue Jackets, Panthers
Kerran nähnyt Anitta Aholan
Samoin. Entisellä työpaikalla oli samana päivänä ensin jaettu irtisanomislappu kouraan ja sitten oli hommattu firmassa joskus aiemmin työskennellyt Iso A "viihdyttämään". Jutut koostuivat pääosin siitä kuinka hän on niin *tanan sairas. Ei naurattanut.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
jotenkin hampaatonta ja vaniljaista. Vittumaista katsoa, kun lahjakkaatkin tyypit joutuu pitämään käsijarrua päällä, ettei kukaan nyt vaan loukkaantuisi toisten puolesta.
Ei standupissa kyllä tarvitse käsijarrua pitää. Mm. Corso vetää niin arveluttavaa juttua, ettei rajaa, ja ihan maikkarilla Nordmanin grillissä sanottiin aika paljon, eikä ketään kiinnosta.
 

Sonny Burnett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Nordmannin grilliaus-ohjelma upposi ainakin meikään aika hyvin. Joitain läppiä nauroin veet silmissä. En edes muista kuka roustasi Jahangiriä "Suomen ainoa lähikauppias joka talloo taatelit itse" Ei jumalauta. Myös Shirlyyn kohdistuneeseen osuuteen sai nauraa tosissaan.
 

Con Tsales

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Huuhkajat, Ahveniston ampumahiihtäjät
Nordmannin grilliaus-ohjelma upposi ainakin meikään aika hyvin. Joitain läppiä nauroin veet silmissä. En edes muista kuka roustasi Jahangiriä "Suomen ainoa lähikauppias joka talloo taatelit itse" Ei jumalauta. Myös Shirlyyn kohdistuneeseen osuuteen sai nauraa tosissaan.
Joonas Kape Aihiselle; olet luonut itsellesi imagon niin rasittavana kyrpänä, että turkulaisuus on sun paras ominaisuus. Oli kyllä kerrassaan loistavaa settiä kaikilta ohjelman vierailta.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hedbergin piti poistua areenoilta suunnilleen kokonaan. No ukolla oli loppujen lopuksi tosi lyhyt tauko ja syksyllä taas alkaa pitkä kiertue..No ehkä ero Tuupasesta vaikutti tähän.

Sijoittikohan muuten Hedberg Leijonan luolalla yrityksiin ei jäänyt mielikuvaa, äkkiä joka tapauksessa saattaa bisnespuoli niellä käteiskassaa jos yhtäkkiä ei olisikaan keikkoja ollut joista varmaan suurin osa tuloista kuitenkin edelleen Hedbergille tulee.
 

Kuuukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Eilen katsoin Komediaklubin ensimmäisen jakson, lyhyet setit jokaiselta koomikolta, kun 40 minuuttiin ahdettu viisi koomikkoa. Köpi Kalliota odotin ennakkoon ja tykkäsin kyllä itse. Jotenkin semmoista suomalaiseen ajatusmaailmaan sopivaa huumoria ja aloinkin katselemaan milloin Köpiä pääsisi näkemään livenä. Heikki Viljan jutut olleet omasta mielestä aina vähän vouhkaamista. Tuntuu että mies tykkää jutuistaan enemmän kuin yleisö eikä oikein potentiaalia bottom 6-roolia korkeammalle tunnu olevan. Eeva Vekki on omia inhokkeja eikä lähtenyt tälläkään kertaa. Pietari Vihula on melko hmv-koomikko, melko helpoilla jutuilla koitti pärjätä, mutta en tiedä olisiko melkeinpä mainoksia voinut pyörittää hänen sijasta. Sitten Hedberg. Tuntuu että about 10-vuotta sitten tehdyn Hartwallin-keikan jälkeen Suomen stand up-skene oli pelattu läpi ja selvästi lähti rakentamaan uraa telkkarin puolella. Ehkei se sitten ihan lähtenyt ja nyt otettu uralla askel taaksepäin takaisin stand up-lavoille. Ongelmana vain se, että kun yleisö tietää jutut vuosien takaa, pitäisi pystyä tuottamaan jotain uutta pöytään. Tuo jäi ainakin kyseisestä setistä puuttumaan.

Tykkään tästä ohjelmaformaatista kyllä, kun pääsee katsastamaan erilaisia koomikoita ja voi bongata uusia kykyjä, mutta toisaalta tässä ja aiemmassa nelosen versiossa pyörii myös samoja naamoja, jotka eivät vain koskaan ole omaan huumoriin iskeneet. Varmasti jaksoja tulee vähän valikoiden katsottua sen mukaan ketä on mukana.
 

LiiAaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Sijoittikohan muuten Hedberg Leijonan luolalla yrityksiin ei jäänyt mielikuvaa, äkkiä joka tapauksessa saattaa bisnespuoli niellä käteiskassaa jos yhtäkkiä ei olisikaan keikkoja ollut joista varmaan suurin osa tuloista kuitenkin edelleen Hedbergille tulee.
Taisin kaksi jaksoa katsoa kyseistä kautta ja ainakin ensimmäisessä jaksossa Hedberg oli mukana lähinnä siksi, koska Lisa Sounio tarvitsi manttelinperijän. Toisin sanoen Hedberg oli lähinnä täytemiehen roolissa. Tuskin mitään sijoituksia teki koska taisi Hedberg olla mukana vain muutamassa jaksossa lähinnä siksi, että Fagerström ei ollut kuvauksiin päässyt.
 

Potku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Kivikova
Tuskin mitään sijoituksia teki koska taisi Hedberg olla mukana vain muutamassa jaksossa lähinnä siksi, että Fagerström ei ollut kuvauksiin päässyt.

Jos viihdearvoa oli pyrkimys vain nostaa, niin olisivat voineet ottaa tilalle toisen stand-up koomikon, eli Aleksi Valavuoren. Hän on sijoittanut ennenkin isoja rahoja. Riippumatta onko niitä rahoja.
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos viihdearvoa oli pyrkimys vain nostaa, niin olisivat voineet ottaa tilalle toisen stand-up koomikon, eli Aleksi Valavuoren. Hän on sijoittanut ennenkin isoja rahoja. Riippumatta onko niitä rahoja.
Hän on ilmaisesti todellinen enkelisijoittaja. Rahojen olemassaolo on lähinnä henkimaailman juttuja.
 

LiiAaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Jos viihdearvoa oli pyrkimys vain nostaa, niin olisivat voineet ottaa tilalle toisen stand-up koomikon, eli Aleksi Valavuoren. Hän on sijoittanut ennenkin isoja rahoja. Riippumatta onko niitä rahoja.
Allu pitäisi saada Diiliin mestariksi. Garyllä olisi varmasti joku johtajan pesti tarjolla mummorullan yritysimperiumissaan. Hakijoilta ei vaadittaisi mitään talouden osaamista koska ne on vaan sellaisia pikku juttuja joista ei tarvitse välittää. Siinä olisi stand uppia kerrakseen kun kilpailijat suunnittelisivat kolmessa tunnissa kuinka ison petoksen tai huijauksen saa aikaan. Pop up tehtävä voisi olla kuinka sisustan siivouskomeron asunnoksi. Lopuksi Gary lennättäisi isoimman petoksen tehneen voudilta turvaan aurinkorannikolle. Lentolipun maksaisi Doerin VIP-matkojen arvontojen mukaisesti kilpailija itse.
 

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
Tuosta Komedia klubin jaksosta. Hedbergin osuus oli vähän outo. Mies oli kovin vaisu ja vakava, ihan erilainen kuin ennen. Toki uudistua pitää, mutta ihan kuin häntä ei olisi kiinnostanut. Kertoi menestyksestään Masked Singerissä "pitkään", ilman että siinä oli mitään vitsiä. Josta toki sitten kulki Tuupasen hahmon takapuoleksi. En tiedä, koska tuo jakso oli kuvattu, mutta mikähän tuntuu että miestä vaivaa jokin.

Muutoinkin oli aika heikkoa. Mutta pidin Heikki Viljan showsta melkein eniten. Hieman poikkeaa jutut vakioaiheista, joita muut toistaa. Jotenkin stand upeihin tuli ähky männä vuosina, ja koko juttu tuntuu pääosin väkisin väännetyltä ja kiusalliselta itselle nykyään. Paitsi puujalkojen vankkumattomana fanina Pettersson osuu ja uppoaa aina.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Tuosta Komedia klubin jaksosta. Hedbergin osuus oli vähän outo. Mies oli kovin vaisu ja vakava, ihan erilainen kuin ennen. Toki uudistua pitää, mutta ihan kuin häntä ei olisi kiinnostanut. Kertoi menestyksestään Masked Singerissä "pitkään", ilman että siinä oli mitään vitsiä. Josta toki sitten kulki Tuupasen hahmon takapuoleksi. En tiedä, koska tuo jakso oli kuvattu, mutta mikähän tuntuu että miestä vaivaa jokin.
Oli selvästi koronan loppuvaiheissa kuvattu, kun matkustaminenkin alkoi olla taas pikku hiljaa mahdollista, tuli jutuissa esiin. Minäkin ihmettelin uutta tyyliä, ja vaikka en Hedbergin huuto- ja äänisekamelskasta koskaan erityisemmin pitänyt, niin tämä uusi Sami oli vielä huonompi.
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Onko kukaan käynyt Jussi Simolan keikalla? FB ryhtyi syöttämään hänen yleisönroustauspätkiään keloihini ja sen verran veikeän oloinen kaveri, että tekisi mieli käydä tsekkaamassa. Näyttää olevan Stadissa seuraavan kerran syyskuussa.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Onko kukaan käynyt Jussi Simolan keikalla? FB ryhtyi syöttämään hänen yleisönroustauspätkiään keloihini ja sen verran veikeän oloinen kaveri, että tekisi mieli käydä tsekkaamassa. Näyttää olevan Stadissa seuraavan kerran syyskuussa.

En ole Simolan keikalla ollut pitkään aikaan, mutta olen viihtynyt silloin kun olen ollut. Pitäisi varmaan mennä hänen keikalleen taas joku päivä.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onko kukaan käynyt Jussi Simolan keikalla? FB ryhtyi syöttämään hänen yleisönroustauspätkiään keloihini ja sen verran veikeän oloinen kaveri, että tekisi mieli käydä tsekkaamassa. Näyttää olevan Stadissa seuraavan kerran syyskuussa.

Noita pätkiä vain on tullut katsottua, ilmeisesti aika paljon pohjautuu siihen että keskustelee yleisön kanssa, tuo parhaimmillaan paljon viihdyttävämpää kun monella koomikolla alkaa kiertää jo samat jutut joka keikalla. Tosin vaikuttaa että on Simola itsekin aika kännissä kun noita tekee, että siinä on se hiuksen hieno raja että tulee ylilyöntejä keikalla.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: KiVi

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Onko kukaan käynyt Jussi Simolan keikalla? FB ryhtyi syöttämään hänen yleisönroustauspätkiään keloihini ja sen verran veikeän oloinen kaveri, että tekisi mieli käydä tsekkaamassa. Näyttää olevan Stadissa seuraavan kerran syyskuussa.
Simolan somelle peukku täältäkin. Jotain hän tekee oikein kun onnistuu eksymään jatkuvasti omaan IG-feediini. Läppäkin on keskivertoa parempaa ja ainakin näiden videoiden pohjalta tykkää jutella yleisön kanssa saaden aika hauskaa settiä aikaan näin lennostakin. Pakko nähdä livenä joskus.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös