Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Sponsoriboikotointi pelikieltotapauksissa

Viestiketju osiossa 'Yleinen jääkiekkokeskustelu' , aloittajana Haas, 20.11.2015 klo 22.51.

 1. korkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  FBT Karhut ja Nicefutis
  Kärppäfanit ja Kärppien DJ ovat halveeranneet TPS:ää jo pariin otteeseen. Pitäisikö Kärppien sponsorit laittaa nyt boikottiin?
   
 2. Haas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  - HPK mutta liiga yleensä
  Kärppä-deejiin asia on harkinnassa.
  Ei kuulu kovan mutta reilun lajin imagoon, vaan päinvastoin halveeraa ja tekee naurunalaiseksi.
  Surkea juttu.
  Oleellista on arvioida teon tahallisuus.
   
 3. Individual Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
 4. Raid76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ÄSSÄT V-M Savinainen, Ruudut ja Ässien sylkykupit
  Lainaus:
  Jollakin tasolla ymmärrän ketjun tarkoituksen, mutta nyt alkaa mennä jo hiukan yli. Kappaleessa ei ollut mitään halveeraavaa. Teon tahallisuus?? Meinaatko oikeasti, että DJ on onkinut selville pelaajan äidin poismenon ja päättänyt sitten sen varjolla soitattaa tuota? No huh huh. Tuolla varjolla kannattaa laulut lopettaa kokonaan, ties mitä piiloviestejä sisältävät. Tupakkapaikat pois myöskin halleilta.

  Liigassa ei ole sattunut tällä kaudella vielä yhtäkään tapahtumaa, joista olisi syytä laittaa seura sponsoreiden kautta kärsimään. Ei edes ketjun aloituksessa mainittu Lassilan halpamainen mailalla isku ole sellainen. Lassila kantoi tuosta vastuunsa, vaikka tuomio liian pieneksi jäikin. Seuraa tuollaisesta on aivan turha lähteä "sakottamaan".
   
 5. Hauntti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boston Bruins, TPS
  @Haas mites se varusteiden heittely? Vastausta odotellen.
   
 6. Individual Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
 7. Haas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  - HPK mutta liiga yleensä
  Lainaus:
  On ymmärrettävää, että tämä temppu pännii, etenkin kun kyseinen henkilö on ilmeisesti muutenkin provosoinut. Tekona tämä on kuitenkin vähäinen eli ei syytä puuttua.

  Lainaus:
  Kukaan porukastamme ei ole tehnyt rikosilmoitusta. Emme harrasta tämmöisiä. Tapauksena valitettava kylläkin, sillä se saa kukkahattutädit hyppimään tasajalkaa riemusta, vaikka ilmoitus ei mihinkään johtaisikaan.
   
 8. karate Mauri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Karsinnat, tappelut, JoKP ja Solmu Salminen
  Lainaus:
  Meidän porukalla on täysi luotto siihen, että @Haas on kova mutta sataprosenttisen oikeudenmukainen tuomari. Mikäli Haas toteaa ylilyönnin tapahtuneeksi, olemme välittömästi valmiit boikottitoimiin. Kärppien yhteistyökumppaneiden lista on jo tulostettuna valmiiksi. Odotellaan.
   
 9. kakkonen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Tässä on kuitenkin sen verran iso juttu kyseessä että ehkä pieni näpäytys voisi olla paikallaan vaikka teon sanotaankin olleen tahaton. Vielä jos ottaa rangaistusta koventavana piirteenä Kärppä-fanien ilkeilyn pyörätuoliin joutunutta kaveria kohtaan kyllä pahalta näyttää.
   
 10. Haas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  - HPK mutta liiga yleensä
  Lainaus:

  Tapahtunut on muutamassa mielessä pettymys:
  - Kärpille pitää kyllä antaa tunnustusta, toiminta on pääsääntöisesti laadukasta ja kovaa&reilua. Tämä oli kyllä alhainen tempaus
  - mutta oliko biisivalinta tahallinen? Deejiin anteeksipyynnöt tuntuvat vilpittömiltä, mutta emme voi tietää. Kehottiko joku muu soittamaan tämän biisin? Mahdollisia biisejähän on kymmeniä ellei satoja. Onko kyseistä biisiä soitettu aikaisemmin?

  Ei iso vahinko, mutta vakava varoitus Oulun suuntaan, koska tapahtunut urheilullisten arvojen vastainen. Siis ei anna aihetta boikottiin.

  PS Mikähän tuo ilkeilytapaus oli? Kuulostaa kuitenkin sellaiselta, johon seuran tai sitä lähellä olevien tahojen on vaikea vaikuttaa.
   
 11. Haas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  - HPK mutta liiga yleensä
  Lainaus:
  Kuten yllä todetaan, teko oli halveeraava. Miksi Kärpät ja deejii olisivat muuten pyytäneet julkisesti anteeksi?

  Tuo isompi kokonaisuus eli yltälainattuna "Liigassa ei ole sattunut tällä kaudella vielä yhtäkään tapahtumaa, joista olisi syytä laittaa seura sponsoreiden kautta kärsimään."

  Nyt kerrattakoon lyhyesti teemaa pohtivan pienen porukan ajattelu:
  1. Jossain vaiheessa havahduimme suomalaisen kiekon marssivan kohti huonoa kohtaloa. Kiekkokansa on kuin sammakot vähitellen lämpenevässä vedessä: aluksi tuntuu vielä mukavalta, mutta kohta suuntaa ei enää voi muuttaa.
  2. Tämä johtui muutamasta tekijästä: Tutut kertoivat ohjaavansa lapsensa muihin lajeihin; salibandy, futis ja koris ovat entistä kovempia kilpailjoita; tapahtui aivan liian useita joko tahallisuudesta tai piittaamattomuudesta johtuvia loukkaantumisia; tietoisuus esimerkiksi aivovammojen haitoista on tullut esiin.
  Myös yhteiskunta ja sen arvot ovat murrostilassa - kiekon on syytä sopeutua uuteen aikaan.
  3. Koimme, että seurat ja liiga eivät ole saaneet asioita oikeaan suuntaan. Siksi haluamme vaikuttaa väkevimpään ohjaavaan voimaan eli rahaan ja mistä se tulee.
  4. Mielestämme on jo nyt hyviä merkkejä näkyvissä myös. Lassila kantoi vastuunsa miehekkäästi, Pelsut ja TPS pelaavat hienoja pudotuspelisarjoja, jotka tarjoavat juuri sellaista kiekkoviihdettä, josta voi olla ylpeä.
  Huomauttaisin, että emme tokikaan millään muotoa ole ottamassa kunniaa myönteisestä kehityksestä - kunhan tuomme myönteisiä asioita esiin. Samalla pitää muistaa, että muutoksen aikaansaaminen kestää todella pitkään.

  Yleisenä heittona: miksi meillä on tämä keskustelupalsta? Mielestämme jotta voisimme kommentoida otteluja ja muita ilmiöitä, mutta myös esittää ajatuksia lajin kehittämiseksi.
  Tunnustamme auliisti, että sponsoriboikotin ajatus on uusi ja varmaan hämmentäväkin. Porukkamme haluaa kehittää suomalaista jääkiekkoa ja sponsoriboikotti on yksi keino, jota tutkimme. Emme mitenkään ole väittämässä, että kyseessä on jotenkin kestävä tai riittävän toimiva, viimeistelty malli. Mutta kritiikki jota saamme on luokkaa "toihan on ihan hölmöä". Loogisesti perusteltua kritiikkiä olemme nähneet kovin vähän.
  Tämä on hieman hassua, kun lukee voivottelua esimerkiksi piittaamattomuuden aiheuttamisista loukkaantumisista. Emme ole nähneet mitään hyötyä tai vaikutusta tästä varsin runsaastakaan voivottelukirjoittelusta ja keskinäisestä syyttelystä, siis kaukalon sisäisiin tapahtumiin vaikuttavaa.
  Porukkamme on esittänyt konkreettisen pitkävaikutteisen keinon suomalaisen jääkiekon arvojen ja menestyksen parantamiseksi. Odotamme rakentavaa keskustelua.
   
 12. Raid76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ÄSSÄT V-M Savinainen, Ruudut ja Ässien sylkykupit
  @Haas Kuten sanoin, ymmärrän ketjun tarkoituksen jollakin tasolla. Sävyni on usein sarkasminpaskainen, sinä osaat kirjoittaa paremmin.

  Yksittäisten pelaajien "arveluttavat" teot kaukalossa, lajissa jossa tilanteet vaihtuvat nykyään todella nopeasti tulevat olemaan aina läsnä. Tunnetilan lisääntyessä ylilyöntejä sattuu jääkiekon tyylisessä "kontakti"-lajissa.

  Jos seura/valmennus/organisaatio lähtee tiedostaen käskyttämään vahingontekoon tai loukkaantumiseen johtavaan toimintaan ollaan rajapyykillä. Nyrkkihippasia en tällaisiksi koe, mutta tuossakin kohtaa maassa/puolustuskyvyttömiin kohdistuneet yksipuoliset väkivaltaisuudet ovat eri asia.

  Valmentaja toteaa:"Ajetaan vastustajan maalivahti levyksi." Em. tilanteessa mennään sitten jo moraalisesti yli minun rajani.

  En näe SM-liigassa juuri muuta ongelmaa tällä saralla kuin sen, että pelinopeuden kasvaessa pelaajien oma vastuu pitäisi nyt saada tähän päivään. Liikaa päähän kohdistuneita taklauksia. Muutoksen pitää lähteä pelaajien keskuudesta itsestään.
   
 13. ML17 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boston Bruins
  Tällaiset tempaukset vääristävät yritysten ymmärrystä jääkiekon faneista. Jos yleisöä oikeasti häiritsisi nämä satunnaiset ylilyönnit, yleisömäärissä näkyisi selviä laskuja näiden tapauksien jälkeen. En ole tilastollista tutkimusta tehnyt, mutta en usko, että yleisömäärät vähenevät ollenkaan, veikkaisin, että jopa päinvastoin. Nyt yritykset kuulevat äänekkäiltä vähemmistöiltä, ja saavat väärän kuvan siitä, mitä ihmiset haluavat.
   
 14. Haas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  - HPK mutta liiga yleensä
  Lainaus:
  Ensinnäkin: kiitos hyvistä kommenteista.
  Tähän ylläolevaan liittyen: ajattelepas liikennettä ja tieraivoa. Onko se jotenkin sallittua tai lieventävää sanoa "mulla tunnetila keitti yli ja sitten mä painoin kaasua ja..."
  Mutta olet kyllä oikeilla jäljillä eli tavallisen kansalaisen on mahdoton tajuta huippu-urheilijan tunnetilaa suorituksessa. Siihen yhdistetään vauhti ja vaaran mahdollisuus. Sitten toisaalta tuntuu, että piittaamattomuustilanteita kertyy joillekin pelaajille tai joillekin joukkueille - toisille ei juuri lainkaan. Miksei?
  Olisi mielenkiintoista nähdä jokin tieteellinen tutkimus aiheesta.

  Lainaus:
  Tämä lienee useimpien mielestä normaalia lätkäkielenkäyttöä eikös? "Eihän me mitään tolla tarkoitettu eihän."
  Otetaan esimerkki: Joskus oli aikoinaan Suomessa n-sanan käyttö ihan normaalia mustasta henkilöstä puhuttaessa. Nykyään arvot ovat muuttuneet tässä mielessä. (OK, toki on seurapiirejä, joissa viljellään n-sanaa - ei nyt tässä mennä siihen)

  Lainaus:
  Ihan totta, pelaajat viime kädessä määrittävät mitä kaukalossa tapahtuu ja mitä ei. Mutta muutos ei lähde pelaajista - muutoin se olisi lähtenyt liikkeelle jo.
  Tähän voi arvella olevan pari syytä. Ensinnäkin pelaajat eivät ajattele asiaa pitkäjänteisesti ja yhteisöllisesti - omassakin urassa on ihan tarpeeksi tekemistä. Toiseksi: miksi se paha onnettomuus sattuisi juuri omalle kohdalle - ellei satu, miksi vaivautua? Joillekin se sitten on sattunut...

  Mutta kiitos kommenteista.
   
 15. kakkonen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
 16. Viivapelote Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Kun näitä liikenne vertauksia nyt tulee niin kuvitellaan esimerkkisi kaltainen tilanne, jossa tieraivon valtaan on joutunut dösäkusi/taksikuski/muu janari joka ajelee firman autolla. Olisi tässä tapauksessa hieman outoa lähteä boikotoimaan yritystä, joka mainostaa ajoneuvon kyljessä. Ja, jos lähdetään boikotoimaan niin olisi hieman hölmöä väittää, että boikotointi tekisi liikenteestä jotenkin turvallisempaa.

  Sillä ei ole mitään väliä onko teko ollut vahinko vai törkein ikinä missään, kun rankaisu menee tässä skenaariossa väärään osoitteeseen. Ei se ole sponsorin/huoltajan/valmentajan/utj:n/C-junnun vika, että joku yksittäinen pelaaja on tötöillyt. Eli miksi tässä pitäisi kollektiivisesti rankaista koko organisaatiota, kun ainoastaan yksi pelaaja on hölmöillyt. Tuntuu vähän kummalta, että et oikein näe tätä logiikan puutetta.

  Toinen itseäni ihmetyttävä seikka on, että mitä nämä sponsorit tekevät tässä kuviossa? Esimerkiksi, jos oikeasti on sitä mieltä, että taloudellinen paine organisaatiolle siistii peliä, niin huomattavasti parempi keino olisi boikotoida joukkuetta. Esim. Jasse Ikonen saa pelikieltoa viisi peliä, niin tämän viiden pelin aikana en mene katsomaan HIFK:n kotiotteluita enkä osta fanituotteita. En siis kannata kyseistä joukkueen boikotointia, mutta näkisin sen tehokkaampana, loogisempana sekä helpompana toetuttaa, kuin nykyisen sponsorien boikotoinnin.

  Pitäisi löytää, joku keino pystyä vaikuttamaan suoraan pelaajiin. Todettakoon nyt vielä loppuun, että nämä tosiaan vain omia mieleipiteitä ja erimieltäkin tosiaan saa olla.
   
 17. kakkonen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Lainaus:
  Kärppä-fanit esittivät Turussa lakanaa jossa joku hyppää/sukeltaa uima-altaaseen vaikka katsomossa oli samanlaisessa tilanteessa halvaantunut kaveri! Turussa pidettiin selvänä piikkinä Rouvalia kohtaan. Menee hyvän maun yli mielestäni JOS 10v vanhasta tapauksesta muistutetaan lakanalla. Kärppien puolelta asia tietysti kiistettiin mutta mikä on totuus? Totta kyllä sekin että ei tuohon oikein seura voi vaikuttaa mitä fanit tekevät.
   
 18. Haas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  - HPK mutta liiga yleensä
  Lainaus:
  Jep. Se mikä on ollut harmillista on nämä kaukalon ulkopuoliset tapahtumat: tämä, Äidin pikku poika -biisivalinta ja yleisön suuntaan keskisormi.
  Ei aihetta sponsoriboikottiin, ei vaan kuulu skooppiin. Mutta toivottavasti näitä ei nähdä enää - fanit ja muut saisivat tajuta, että vaikka jotain joukkuetta "vihaa", se on ikään kuin etuoikeus ja kertoo hyvästä viihteestä.
  Ja näin ollen pitäisi "rakastaa vihata" sitä vastustajaa.
  Nyt semifinaalisarjathan olivat muuten parasta mainosta suomalaiselle kiekolle ja finaalikin varsin hyvää tasoa. Jos vielä muodostuisi jännittäväksi ;-)
   
 19. Haas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  - HPK mutta liiga yleensä
  Harkitsemme sponsoriboikottitoiminnan ulottamista kansainvälisille areenoille. Aiheessa on käytännön hankaluutensa, mutta porukkamme ei voi hyväksyä Corey Perryn Patrik Laineeseen kohdistunutta teloitusyritystä.
  Kyseessä on hyökkäys jääkiekkoa ja yleensä urheilun pyhiä arvoja kohtaan.
   
 20. Squit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK ja KaMa
  Lainaus:
  Kylla. Lisaksi kieltakaamme paaryna siiderin nauttiminen, eli ei enaa Perrya juoda, varsinkin Lydman ja Makiaho hereilla nyt!
   
 21. Vesuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vyborg Jesters
  Lainaus:
  Älä huoli. Toimii aivan yhtä hyvin kuin tähänastiset boikottisi kotimaisilla markkinoilla.
   
 22. kakkonen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Onko tää projekti edennyt mitenkään?
   
 23. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Lainaus:
  Tuosta ei ole tässä ketjussa kuulunut, joten laitetaan varmuuden vuoksi alle linkki Kanadan kiekkoliiton sponsoreihin ja yhteistyökumppaneihin, niin tietää mitä firmoja pitää boikotoida:

  Hockey Canada Partnerships
   
 24. Haas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  - HPK mutta liiga yleensä
  Lätkäliiga 2016-7: kovaa mutta reilua - sponsoriboikotti pätevä lääke törkeilyihin?

  Tuo voisi olla otsikko. No niin, kesä alkaa olla lopuillaan ja kiekkokausi edessä.
  On siis syytä arvioida menneet ja tulevat sponsoriboikottiketjussakin.

  Aloitetaan menneistä eli viime kauden plussat, miinukset ja kysymysmerkit.

  Plussat eli nämä on syytä kokea myönteisinä:

  + sponsoriboikottiteema on keskustelunaiheena saavuttanut huomiota. Niin täällä kuin muuallakin. Pitää kuitenkin muistaa että boikotti on yksi (mahdollinen) toimiva työkalu. Ongelma on lisääntyneet loukkaantumiset ja sikailujen yleistyminen: lajin imagon lasku
  + näyttää siltä että on hyväksytty, että pelin tasoa ja sitä kautta jääkiekkobusinessta nostaa parhaiden pelaajien mukanaolo. Tämä taas tarkoittaa turhien poissaolojen minimoimista - kysymys on miten tähän tavoitteiseen päästä
  + konkreettisemmin: TPS ja Pelicans ryhdistäytyivät viime kevään playoffeissa. Otteet olivat varsin epäurheilullisia, mutta sitten asia korjattiin. Tappio tuli playoff-sarjoissa (Kärpät, HIFK), mutta pää pystyssä. Tämä oli hieno suoritus, jota on syytä arvostaa
  + hyvää palautetta tällä palstalla, katso aiemmat viestit
  + ainakin ydinporukka on vakuuttunut: sponsorit ovat väkevä kanava vaikuttaa. Seurajohto on liian lähellä joukkuetta mutta pelkäävät sponsoreiden hermostumista. Sponsoreille puolestaan tuotmerkki ja mielikuvat ovat äärimmäisen tärkeitä, lähes pyhiä asioita


  Miinukset:
  - on kuultu varsin paljon perustelemattomia väitteitä tyyliin "ei se toimi". Mitä tahansa saa väittää ja on tärkeä nostaa rakentavalla tavalla esiin kritiikkiä sponsoriboikotointia kohtaan - tai vaihtoehtoisia toimintatapoja pelin moraalin parantamiseksi. Mutta perusteluja!
  - vanhoja vitsejä liikaa: "laitan nyt sähkölaitoksen boikottiin ja pidän kämpän pimeänä". OK, huumorilla on toki sijansa ja muutamia aika reheiviä on tullut vastaan ;-)


  Kysymysmerkit eli näihin emme tiedä varmasti vastausta
  ? onko sponsoriboikotti oikea lääke yllämainittuihin ongelmiin? Me (ydinporukka) uskoo näin, että se on yksi työkalu, mutta meidän on haastettava
  ? pitäisikö palkita pelaaja joka vaikkapa mieluummin väistää kuin taklaa vaarallisesti? Tällainen erittäin myönteinen teko raportoitiin viime kaudella mm. eräässä Bluesin ottelussa. Ei voi liikaa korostaa kuinka vaikea tuollainen päätös on - vaihtoehtona kun on usein ollut hakea "psyykkistä yliotetta" ottein, joiden seurauksena pelaajaa viedään paareilla kentälät.
  ? pitäisikö sponsoriboikotti ulottaa Mestikseen? Toistaiseksi vastaus on ollut "ei". Seurataan tilannetta.


  Alkavalle kaudella mielenkiintoa herättää:
  ? tärkein kysymys: onko menty eteenpäin vastustajan kunnioittamisen kulttuurissa - vai alkaako sikailu tappioiden kertyessä ja paineiden noustessa?
  ? Jukurit Tuomas Mannisen kolumni: SM-liigan viherpipertäjät - SM-liiga - Ilta-Sanomat
  (linkki Iltasanomien Jukurit-aiheseen pakinaan)
  Sponsorit ovat yhteiskuntavastuunsa tietäviä. Miten tämä näkyy Jukureiden otteissa? Toisaalta käsittääksemme Dufvan joukkueet ovat varsin harvoin syyllityneet ns. sikailuun
  Jokatapauksessa lähtökohtaisesti myönteistä
  ? miten Pelicansien kantti kestää: ehkä eniten "kovan linjan hakia" eikä Ben Bloodilla ole mitään isompaa syytä tehdä suomalaisesta kiekosta laadukkaampaa - näin vaikka osaakin olla kuulemma lupsakka herra kun kirjoittaa nimmareita. Mutta kuten yllä todettu, on syytä olla optimistinen


  Se mikä ei ole mielenkiintoista on, että alkavalla kaudella nähdään taklauksista johtuvia loukkaantumisia. Tämä on nimittäin aivan varmaa, valitettavasti. Mutta tietty riski kuuluu lajiin - lajin ystävät haluavat kuitenkin minimioida turhat riskit ja loukkaantumiset.

  Tämä palsta lienee paras foorumi suomalaisen jääkiekon kehitysideoiden esittämiselle. Näinpä pieni porukkamme toivoo asiallista keskustelua tässä tärkeässä teemassa.
  Ja: toivottavasti tässä ketjussa voimme raportoida useammin myönteisiä asioita kuin kielteisiä.
  Hyvää alkavaa liigakautta!
   
 25. Haas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  - HPK mutta liiga yleensä
  Viimeksi muokattu: 24.09.2016 klo 21.27