Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Sponsoriboikotointi pelikieltotapauksissa

Viestiketju osiossa 'Yleinen jääkiekkokeskustelu' , aloittajana Haas, 20.11.2015 klo 22.51.

 1. Haas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  - HPK mutta liiga yleensä
  Olemme suomalaisen jääkiekon tulevaisuudesta huolestunut seurue, joka ei hyväksy suomalaisen jääkiekon hidasta näivettymistä. Näin ollen ryhdymme toimenpiteisiin.

  Liiga on asettanut Teemu Lassilalle seitsemän ottelun pelikiellon tapauksesta, joka osoittaa törkeää piittaamattomuutta kanssapelaajaa ja tämän kykyä harjoittaa ammattiaan kohtaan.

  Teemu Lassilalle seitsemän ottelun pelikielto – katso video | Uutiset | Liiga
  (linkki vie Liigan tiedotteeseen pelikiellosta)
  Lassila on tempauksellaan halventanut puolustamiemme suomalaisen rehdin, mutta kovan jääkiekon arvoja, Haluamme puolustaa näitä arvoja. Paras kanava on sponsorit, joten kutsumme jääkiekon kannattajat boikotoimaan TPS:n sponsoreiden tuotteita Lassilan pelikiellon ajaksi.
  TPS:n sponsorít nähtävissä oheisessa linkissä:
  Yhteistyössä 2015-2016 - TPS
   
  Viimeksi muokattu: 20.11.2015 klo 23.00
 2. Haas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  - HPK mutta liiga yleensä
  Taustana:
  Ylen Urheiluruutu uudisoi tänään TPS:n salibandyottelusta, jossa oli yli 5000 katsojaa.

  Jääkiekon kannattajat!
  Kiinnittäisimme huomionne oheiseen videoklippiiin. On syytä kysyä retorisesti, kumpi on parempaa kannattajien (ja myös sponsoreiden) kannalta: Teemu Lassilan mailallahuitaisu vai nuorten salibandyskidien lausunnot?

  pe 20.11.2015 | Urheiluruutu | TV | Areena | yle.fi
  (linkki vie perjantain 20.11. Urheiluruutuun; salibandyosuus alkaa kohdassa 2:00)
   
 3. godspeed Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves alkoi kiinnostamaan
  Voi hyvä luoja. Tämähän on jo ihan mielisairasta. Miten Lassilan mailanhuitaisu liittyy kyseiseen tapahtumaan tai sponsoreihin millään tavalla?
   
 4. Haas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  - HPK mutta liiga yleensä
  Lainaus:
  Logiikkaa on perusteltu täällä:
  Törkypelaajien seurojen sponsorit boikottiin | Jatkoajan keskustelupalsta
  (linkki vie toiseen Jatkoajan ketjuun)

  On kyllä perin ikävä lukea väitteitä (kollektiivisesta) "mielisairaudesta", kun tavoite on varmaan kaikkien lätkäfanien yhteinen: suomalaisen jääkiekon elvyttäminen.
  Varmaan tämä uusi lähestymistapa tuntuu raskaalta niellä, mutta raskas on tilannekin.
  Kannattaa hetkisen pohtia, mikä on hyväksi suomalaiselle lätkälle.
   
 5. godspeed Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves alkoi kiinnostamaan
  Raskas se tilanne on toki vain siinä mielessä, että ottelusuma on paikoin järjetön, eikä ihmisillä ole varaa, aikaa tai halua käydä hallissa joka pelissä. Tai ole edes aikaa tai halua viettää aikaa tv:n ääressä. Mikä on hyväksi suomalaiselle lätkälle on se, että ihmiset tekevät jotain ihan muuta kuin boikotoi. Se, että yksittäiset pelaajat perseilevät ei ole joukkueiden vika, eikä sen pitäisi vaikuttaa ollenkaan katsojiin. Kyllä, kaikki boikotti on vain typeryyttä ja mitään muuta sillä ei saavuteta kuin lajin alasajoa. Kräägh. Elvyttäminen tapahtuu ihan muulla keinoin.
   
 6. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ken-André Olimb, Zoul Armiia
  Pääyhteistyökumppaneita voisin ihan hyvin boikotoida, mutta muita yhteistyökumppaneita kyllä en. Kurjalaahan ei juoda muuta kuin ilmaiseksi.
   
 7. Haas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  - HPK mutta liiga yleensä
  Lainaus:
  Jääkiekon kannattajat ymmärtävät, ettei laastariratkaisuilla tilannetta korjata, vaan pitää puuttua rakenteellisiin syihin. Parhaiten tämä onnistuu sponsoreihin vaikuttamalla.
  Tällä kohtaa voi jo perustellusti kysyä, edustatko @godspeed itseasiassa jääkiekon hiljaista hiipumista urheilumuseon unholaan haluavia ns. ultrakukkahattutätejä. Heidän intresseissään on puolustella nykytilannetta ja halvaannuttaa lajin kehittäminen - tiedämme minne se tie vie. Kerro meille kantasi!
   
 8. godspeed Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves alkoi kiinnostamaan
  Boikotoin Oulun Kärppiä. Atte Pentikäinen kävi Ipassa pelatessaan sairaalassa lapsia morjestamassa, mutta pelasi pikkusikaa kokoajan. Nyt hän on luonnossa esiintyvien tappajien edustaja.
   
 9. Haas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  - HPK mutta liiga yleensä
  @godspeed : Olet esittänyt väitteen "mielisairaudesta". Tietenkin tämä on olevinaan humoristista, mutta on harmillista, että väistelet aihetta. Ilmeisesti asiaan tutustuttuasi olet havahtunut siihen, että argumenttisi ovat varsin köykäiset?

  Teema on jääkiekon ystäville vakava, joten on vaikea ymmärtää vähättelyä.
   
 10. godspeed Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves alkoi kiinnostamaan
  Lainaus:
  Mitähän rakenteellisia syitä mahdat oikein miettiä? Kannattajat nimittäin ymmärtävät myöskin sen tosiseikan, että yksittäinen pelaaja on aina vastuussa omista teoistaan, vaikka ne pelikieltoina heijastuvat joukkueeseen ja koko joukkuetta seuraavaan yhteisöön. Se, onko sponsorina vaikkapa Kettutytöt ei vaikuta siihen mitenkään, kuinka tiiviisti pelin sisällä oleva pelaaja kaukalossa käyttäytyy sekä henkisesti että fyysisesti, koska se pelaaja käyttäytyy vaistojensa varassa. Ylläripylläri. Rakenteellisia syitä nämäkin toki ovat, mutta vain psykologiselta kantilta, sillä se aggressiivisinkaan pelaaja ei pelin tiimellyksessä ajattele sponsoreita - koskaan.

  Muita pelaajia tarkoituksellisen rumasti vahingoittavalla pelaajalla voi toki olla jotain vikaa pääkopassa, eikä sekään vika ole sponsoreissa. En ymmärrä ollenkaan, miten sponsoreihin vaikuttamalla estetään jääkiekossa esiintyvä väkivalta, en ollenkaan. Ainoa keino mitä minä keksin, on se, ettei päästetä ketään kaukaloon alkuunkaan. Tai jos päästetään, niin tehdään ensin mielentilatutkimus ja senkin jälkeen jengi laitetaan jäälle michelin-renkaisiin kiedottuina, jotteivat varmasti pääse kamppailemaan keskenään ja kenties loukkaamaan itseään tai toisia.

  Jääkiekko ikävä kyllä vain on alkukantainen, brutaali ja kontaktipitoinen laji, halusi sitä tai ei. Pikemminkin sinä olet tässä keskustelussa se ultrakukkahattutäti, joka yrittää kehittää lajista jotain mitä se ei ole koskaan ollut, eikä tule olemaankaan ja nimenomaan siksi sen "kehitys" junnaa paikallaan, että sitä pelaavat kunnianhimoiset pelurit eivät koskaan lakkaa tappelemasta voitosta. Mikäli tällaista asennetta ei löydy, ei harrastajuus tai pelaajakohtainen kehitys syvene koskaan. Sponsorit myöskin taistelevat voitosta, joskin eri kentällä. Ei heitä kiinnosta yksittäiset konfliktit, sillä ne tuovat vain lisää rahaa.

  Olen itseasiassa jopa tappeluita vastaan. Pidän niitä typerinä ja peliä edistämättöminä luolamiestaistoina, joissa kumpikaan osapuoli ei osaa edes tapella. Katson ennemmin taitopeliä kuin tappelua. Tappelunnälkäni tyydytän katsomalla UFC:tä ja WWE:tä.
   
 11. godspeed Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves alkoi kiinnostamaan
  Lainaus:
  Pikemminkin koetan ymmärtää miten ajattelet, enkä halua dumata turhaan. Käyttäydyt kohteliaasti, joten ei ole tarve myöskään siksi väistellä.
   
 12. Haas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  - HPK mutta liiga yleensä
  Lainaus:
  Kehotan kiinnittämään huomiota NHL:ään. Jokainen jääkiekkoa seurannut muistanee NHL:n kovien taklausten tyyssijana - vastaväitteitä? Myöskään tappeluita ei ole väistelty - vastaväitteitä?

  No jostain syystä Ison Veden takana ovat havahtuneet tarpeeseen kehittää jääkiekkoa seuraavalle tasolle: ei rehtejä taklauksia karsimalla, vaan minimoimalla sikailuja ja toisen pelaajan terveyteen kohdistuvat uhat - vastaväitteitä?

  Miksikähän näin - pyöritetäänkö showta harrastusmielessä NHL:ssä vai rahan takia? Olisiko niin, että sponsorit ja televisiä vaikuttavat pelin kehittämiseen aktiivisesti - vastaväitteitä?

  Olisiko tosiaan niin, etteivät NHL:ssä ymmärretä, mikä on hyväksi jääkiekolle ja millaista peliä jääkiekon ystävät arvostavat?

  Olisiko tosiaan niin, että me olemme täällä erilaisia faneja kuin NHL-katsomoissa?
   
 13. godspeed Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves alkoi kiinnostamaan
  Jos nyt ensin kiinnitettäisi huomiota Liigaan ja tämän maan sponsoriboikottiin.
   
 14. Ralph Jäsen

  Kyllä. Kävin tänään vaihtamassa Elisan liittymäni pois ja remontoin kämppäni keittiön, kun siellä oli Puustellin kalusteita. Huomenna aion maalata seinät, koska niissä on tällä hetkellä RTV:n maalipinta. Ja tämä kaikki on vain Teemu Lassilan syytä. Sekä aiemmin tällä viikolla myin Renaultin autoni, kiitos Mikael Kurosen.

  Tulee tämä perkeleen kalliiksi tämä jääkiekon seuraaminen. Hetken jo mietin, että pitänee nostaa laina, mutta en voikaan. Minulla oli ennen pankkitili Tampereen seudun Osuuspankissa, mutta Antti Tyrväisen takia piti nostaa tili tyhjäksi ja lopettaa OP:n tilini.

  Ajattelin, että näihin remonttihommiin ja autonvaihtoon voisin hyvällä lykyllä saada rahaa tänään Eurojackpotista, mutta Markus Kankaanperän takia en enää voi Veikkauksen pelejä pelata.
   
 15. aquanqua Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Milloin suomalaisesta jääkiekkoyleisöstä tuli tissiposkia?
   
 16. Haas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  - HPK mutta liiga yleensä
  Lainaus:
  Ei pidä hölmöillä eikä väistellä teemaa - otetaan vaan kantaa reilun mutta kovan suomalaisen jääkiekon puolesta.
   
 17. Haas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  - HPK mutta liiga yleensä
  Lainaus:
  @aquanqua : Kutsutko kauden 2015-6 NHL-kiekkoa tissiposkikiekoksi?
   
 18. godspeed Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves alkoi kiinnostamaan
  @Haas

  Päätä nyt mitä tällä topikilla haet. Haluatko, että yksittäisten liigapelaajien tekojen takia boikotoidaan sponsoreita vai pitäisikö jo änäriä alkaa boikotoida syystä, jota emme tiedä. Ei sulla ole mitään logiikkaa tässä.
   
 19. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Ainakin SM-liigassa katsojat ymmärtävät keskimäärin peliä paremmin kuin NHL:ssä, sillä täällä selkeä enemmistö katsojista osaa luistella.
   
 20. aquanqua Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Mitäs siellä NHL:ssä nyt sitten on tapahtunut?
   
  Viimeksi muokattu: 21.11.2015 klo 02.04
 21. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. Crucible. KaMa.
  Lainaus:
  Täs on hieman kankeahkon alkukauden jälkeen, viime viikkoina, pelattu A.I.V.A.N. huikeita otteluja. Hyvä intensiteetti, sattuu ja tapahtuu, freesi ilme. Sikäli suomalainen pääsarjakiekko on ottanut harppauksen kohti parempaa, verrattuna aiempina vuosina näihin aikoihin nähtyihin nyhjäyksiin.

  Toki, tänä aikana on myös rytissyt muutaman kerran, kenties liiankin muutaman kerran, tavoilla jolla ei pitäisi. Samalla Liiga on räppässyt myös tuntuvia sanktioita, jotka varmasti pakottaa sen paksukalloisemmankin pelaajan miettimään mitä kaukalossa tekee. Asettanut rajat. Samoin kuin sattuu kun lyödään, samoin myös sattuu kun mennään pelikiellossa istuvan pelaajan lompakolle.

  Pieni harmaa pilvenhattara muuten kirkkaalla taivaalla häivähtää, se pitää paikkansa, mutta noin ylimalkaan pääsarjakiekko näyttää paremmalta kuin vuosiin.
   
 22. Ötökkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
  En kyllä usko, että sponsorien boikotoiminen auttaisi ketään millään tavalla. Miksi seuraakaan pitäisi rangaista yhden pelaajan täydellisestä pimenemisestä? Tuollainen toiminta ei varmasti miellytä seurajohtoakaan. Lassila ei myöskään noin yleisesti ajateltuna ole mikään törkypelaaja - ihan torjumistaitojen takia se on TPS:ään palkattu (ei siis ole otettu joukkueeseen pelotteeksi/tappelijaksi, kuka nyt veskaa tohon rooliin edes ottaisi?).

  Syy on vain ja ainoastaan Lassilan, miksi siitä ketään muuta pitäisi rangaista? Ja se ei ole Lassilan tai TPS:n syytä, että tuomio on "vain" 7 peliä. Edit: Jos Teemu Lassilalla olisi firma, sitä saattaisin boikotoida. Tai jos se olisi mun HUT:in hopeajoukkueessa niin varmaan vaihtaisin pois. Mutta turha tosta on jotain normi sponsoria rangaista
   
  Viimeksi muokattu: 21.11.2015 klo 05.49
 23. Haas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  - HPK mutta liiga yleensä
  Lainaus:
  Kiitos, samoin. Tämä ei ole aivan helppo keskustelu, joten on hienoa että pysytään asiassa.

  Lainaus:
  Väitämme, että jääkiekon kannattajien tulee ymmärtää sponsoreiden vaatimukset ja pyrkiä vaikuttamaan aktiivisesti pelin kehittymiseen. Meidän tulee olla vaativia. Änäri on taasen myönteinen esimerkki pelin kehittämisestä määrätietoisesti parempaan suuntaan.

  Lainaus:
  No, jos sanomme, että tahallisiin vahingoittamisiin kiinnitetään änärissä entistä tarkemmin huomiota, ja että tämä ei ole mikään sattuma, vaan määrätietoinen suunnitelma peln kehittämiseksi, väittääkö joku vastaan?

  Lainaus:
  Tämä on hyvä havainto, varhaisia oraita paremmasta on näkyvissä.

  Lainaus:
  Ajatellaanpa asiaa päinvastoin, hypoteettisen esimerkin avulla. Suomalainen panimo lanseeraa Yön Kostaja -oluen ja alkaa markkinoimaan sitä väkivaltavihjailuilla. Mainoksissa on kostoa, vihjauksia moottoripyöräjengeihin ja niin edelleen. No nyt kysymys kuuluu: vetoaisiko Yön Kostaja -oluen ja panimon arvot valtaosaan kuluttajiin? Tuskin, veikkaisimme että tulisi ns. lunta tupaan.
  Uskomme, että jo ajatuskin on aika inhottava.
  No nyt samalla tavoin emme usko, että jääkiekon sponsorit haluavat tukea tahallisia vahingoittamisyrityksiä. No seuraava kysymys on, pitääkö heidän vaikuttaa tilanteeseen vai "sattuuko niitä vaan vääjäämättä"? Ehdoton vastaus on kyllä, ehdottomasti pitää pystyä vaikuttamaan!
  Varmastikaan vahingoittamisyritysten määrä ei putoa nolliin, mutta niitä pitää vähentää.
  Siis mikäli he ovat ammattitaitoisia markkinoijia JA vahingoittaminen ei kuulu heidän arvoihinsa JA he ovat kiinnostuneita pitkäaikaisesta hyödyllisestä yhteistyöstä jääkiekon kanssa.
  Uskomme, että nämä kolme ehtoa pitävät paikkansa.

  Me taasen uskomme, että rikas sponsorisuhde on sekä jääkiekon että sponsoreiden etu. Meitä vituttaa pitkään jatkunut jääkiekon arvostuksen alamäki jääkiekkopiirien ulkopuolella. Liiga ja seurat ovat osoittaneet välinpitämättömyyttä tilanteessa, joten vaikutamme boikotoimalla sponsorituotteita määrittämämme ajan, silloin kun se ei aiheuta kohtuutonta haittaa.
  Tiedämme, että taloudelliset vahingot eivät ole sinänsä suuret, mutta kyse on periaatteesta.
  Jos joku haluaa liittyä mukaan, tervetuloa.
   
 24. Haas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  - HPK mutta liiga yleensä
  Olemme suomalaisen jääkiekon tulevaisuudesta huolestunut seurue, joka ei hyväksy suomalaisen jääkiekon hidasta näivettymistä. Näin ollen ryhdymme toimenpiteisiin.

  Liiga on asettanut Antti Tyrväiselle yhdeksän ottelun pelikiellon tapauksesta, joka osoittaa törkeää piittaamattomuutta kanssapelaajaa ja tämän kykyä harjoittaa ammattiaan kohtaan.

  Liigapelaajalle yhdeksän ottelun pelikielto – katso video | Uutiset | Liiga
  (linkki vie Liigan tiedotteeseen pelikiellosta)
  Tyrväinen on tempauksellaan halventanut puolustamiemme suomalaisen rehdin, mutta kovan jääkiekon arvoja, Haluamme puolustaa näitä arvoja.
  Paras kanava vaikuttaa on sponsorit, joten kutsumme jääkiekon kannattajat boikotoimaan Ilveksen sponsoreiden tuotteita kolmella ottelulla korotetun ajan eli 12 ottelun ajaksi.

  Korotettu boikottiaika johtuu Tyrväisen valituksesta tuomiostaan. Valitus luo jääkiekkoon negatiivisesti suhtautuville piireille mahdollisuuden lyhentää merkittävästi Tyrväisen rangaistusta.
  Tästä seuraisi liigan kurinpidon vaikutuskeinojen eli vahingoittamisista annettavien rangaistusten rajoittaminen jatkossa, ennakkotapauksen perusteella. Täten merkittävä keino suomalaisen jääkiekon kehittämisessä olisi näppärästi eliminoitu ja viety liigan ja jääkiekkopiirien ulkopuolelle.
  Valittaessaan Tyrväinen on toiminut siis lyhytnäköisesti ja itsekkäästi, riskeeraten jääkiekkopiirien ja fanien mahdollisuuden kehittää lajia - ja samalla oman tulevien vuosien palkkapussinsa.

  Ilveksen sponsorít nähtävissä oheisessa linkissä:
  PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT | ILVES.COM
   
 25. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. Crucible. KaMa.
  Lainaus:
  Noin periaatteessa alan ymmärtämään, mitä tällä haet. Vaikken täysin samaa mieltä oliskaan.

  Ainoa tää vertaus panimoyritykseen...jääkiekko on kuitenkin aikusten ihmisten ja ammattilaisten pelaama, tuomaroima, järjestämä kontrolloitu tapahtuma. Jollain kiemuroin kaukalon kovan pelin, jopa väkivallan, vertaaminen kaukalon ulkopuolisiin tapahtumiin -turpaanveto nakkikioskilla on käytetyin ja naurettavin vertaus, jota jotkut fiksutkin ihmiset harrastavat- on todella laiskaa ja naurettavaa argumentaatiota. Toinen on organisoitu urheilutapahtuma, jossa on säännöt ja tuomarit. Nakkikioskijono ei ole organisoitu tapahtuma ja siellä ei ole sääntöjä ja tuomareita.

  Mutta jos tää ohitetaan...puhut jääkiekon arvostuksen alamäestä kiekkopiirien ulkopuolella. Se voi olla validi huomio. Mutta mikä törkeyksissä ja ylilyönneissä eniten pitäis huolestuttaa? Mitä eduskunta tai joulupukki paheksuu? Kuka ajattelisi lapsia, roolimalleja ja muu höpö-höpö? Kuinka minä nyt mieleni pahoitin? Hyvin harva kukkahaduiksi joidenkin luokittema puhuu sellasistakin asioista, kuin työturvallisuus tai nuorten miesten terveys. Joidenka kuitenkin pitäis olla ydinkysymys. Ei se miltä joku tilanne näyttää, tai mitä joku irtopisteitä suu vaahdossa kalasteleva kiihkoilija mussuttaa.

  Toki, vastuu työturvallisuudesta ja pelaajien terveydestä on lajilla, Liigalla, Pelaajayhdistyksellä. Että siinä mielessä sponsoritkin voi olla yks kohde. Riskittömäksihän ei vauhdikasta jäällä pelattavaa kontaktilajia saa koskaan. Tietty vahinkojen, vaaran ja inhimillisten erehdyksien mahdollisuus on aina olemassa. Sen kyllä ymmärtää jos haluaa ymmärtää. Tietty pelin henki, linjaukset etc. toki määrittää sen, mihin se riskialttiuden raja halutaan vetää.

  Vastasin. Johonkin. Vastasinpa kuitenkin.