Sosialidemokraatit – SDP

  • 1 414 205
  • 11 254

SampoHoitaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tässä ketjussa on ollut syvällistä analyysiä SDP:n kriisistä, mutta ei tosiaan kannata vähätellä henkilöiden ja heistä saatavan kuvan vaikutusta nykytilaan. Rinne epäonnistui totaalisesti viimeisissä vaalitenteissä ja nyt tämäkin jupakka antaa hyvin sössöttävän epävaltiomiesmäisen ja riidanhaluisen kuvan hänestä. Urpilaisesta puolestaan on tullut jo aiemmin kuva puolueen yhtenäisyyden eteen uhrautuvana soturina, ja vetäytyminen kisasta kiillottaa marttyyrin sädekehää edelleen. Se tekee myös Rinteen olon entistä tukalammaksi, halusi Urpilainen sitä tai ei.

Juuri näiden mainittujen asioiden vuoksi minusta on aivan käsittämätöntä, että Jutta toi asian julkisuuteen. Haluaako hän todella haastaa Rinteen ottamalla marttyyrin leiman, koska yhteisen päämäärän (jos sellaista on) saavuttamisen kannalta tämä julkinen asian puiminen on selkeä virhe. Nyt kulisseissa kuohuu varmasti, kun Rinne tivaa, miksi asia tuotiin median eteen. Äänestäjän näkemystä puolueesta ei Jutta ainakaan ajatellut, koska nyt SDP näyttää puolueena entistä hajanaisemmalta. Jutta on myös sen verran kokenut poliitikko, ettei tällaista asiaa kyllä vahingossa päästä suustaan. Varmasti siis tiesi, mitä tuleman pitää. Näin ollen ainoa johtopäätös lienee, että ay-liikkeen vastainen liike puolueen sisällä haluaa todella kiivaasti Rinteestä eroon, jolloin tällaisia lausuntoja pidettäisiin toivottavina.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Demarit ovat ajaneet itsensä vaikeaan tilanteeseen. Nimettömänä esiintynyt sos.dem. eduskuntaryhmän jäsen on kertonut, että puolueessa esiintyy jakautumista kahteen leiriin, Rinteen porukkaan ja Jutan jengiin. Kyseinen tietolähde myös puhui siitä, että Rinne nojaa ay-liikkeeseen, Urpilainen ajaa hänen mukaansa modernimpaa linjaa.

Rinteen lähtölaskenta on käynnissä, nyt vain jännitetään, kuka tulee tilalle. Vaihtoehtoja on paljon, nuoresta polvesta ay-siivelle mieleinen Lindtman, ja juttalaisille mahdollisesti mieluisampi Marin. Konkareista en oikein osaa heittää potentiaalisia nimiä puheenjohtajaksi.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1429851044686.html(Linkki IS:n juttuun SDP:n erimielisyyksistä)
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Lindtman ja Marin parivaljakko (minun puolestani voisivat arpoa kummasta tulee puheenjohtaja ja kummasta varapuheenjohtaja) olisi SDP:lle paljon parempi johtokaksikko kuin lukemattomat vaalit hävinnyt Urpilainen ja yhdet vaalit hävinnyt Rinne -kaksikko.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Demareita ei pelasta enää mikään muu kuin se, että johto vaihdetaan täysin ja mennään oppositioon kasvattamaan kannatusta. Lindtman ja Marin kärkipaikoille, vanhat jäärät pois. Demareilla ei ole enää mitään hävittävää, joten nyt jos koskaan tuo pitäisi tehdä. Tappiollisten vaalien jälkeen demareiden itsetutkiskelu on ollut perinteisesti sitä, että kyllä puolueella on hyvä sanoma, mutta kun kansa ei vain sitä ymmärrä. Ehkä osittain näin onkin, mutta tätä korttia on heiluteltu jo niin monta kertaa, ettei se enää toimi.

Lisäksi demareilla pitäisi olla joku (lue: puoluesihteeri), joka pitäisi puolueen kulissit pystyssä. Nyt kaikki riidat tulevat julkisuuteen. Varmasti Taru Tujusen aikaisessa kokoomuksessakin oli keskinäistä vääntöä, mutta oli juuri Tujusen ansiota, että puolue näyttäytyi ulospäin yhtenäisenä. Tosin Taru Tujunen olikin poikkeuksellisen hyvä puoluesihteeri, vähintäänkin 2000-luvun paras. Demareissa Reijo Paananen ei ole tähän pystynyt. Sitä en tiedä, onko sitä häneltä odotettu, mutta olisi ainakin pitänyt odottaa. Rinteen ja Urpilaisen kannattajien keskinäinen vääntö näyttää jatkuvan edelleen, ja voittajia siinä ei ole. Suurin häviäjä on sen sijaan puolue itse.

Varmasti Urpilainenkin joukkoineen ruokkii vastakkainasettelua, mutta jos Rinteen porukka yrittää vieläkin kyykyttää Urpilaista, niin siinä he vasta omaan nilkkaan ampuvatkin. Paras tapa olisi antaa Urpilaiselle näkyvää vastuuta ja hyväillä tämä kuoliaaksi, mutta Rinne ei tätä ilmeisesti tajua. Demareiden kannalta paras vaihtoehto olisikin siivota nämä molemmat riitelijät pois, mutta milläs siivoat, kun valtataistelu vie mielenkiinnon hiipuvasta kannatuksesta. Tällä hetkellä kukaan ei tunnu ajattelevan koko puolueen etua. Ja kun tämä valtataistelu on tärkeämpää, niin kukaan ei myöskään halua uusia kasvoja puolueen johtopaikoille.

He tekevät sen itse.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Miten tämä nyt liittyy mitenkään SAK:hon? Onko Lauri Lyly muka sitten antanut ohjeet Rinteelle, että ei Urppista ryhmyriksi, kiitos?

Kyllä. Ei tietenkään suoraan vaan SAK:sta on varovaisesti "annettu ymmärtää" tiettyjä demarifaktoja. Tai itseasiassa eihän Lyly ole Rinnettä neuvonut mitenkään kun Rinne on jo SAK:n suora poliittinen jatke SDP:n johdossa eli hän tiesi täsmälleen mitä haetaan.

Mä ihmettelen sitä, että miksi Urpilainen meni kertomaan tuosta lehdistölle? Minkälainen vääntö siellä mahtaa olla kulissien takana, kun tällaiset asiat eivät pysy piilossa.

Vääntö kulisseissa on todellista. Ns. oikeistodemarit ovat Urpilaisen puolella (osa näkyvistä jätti jo laivan, mm. Lehtinen, Jungner, Vartiainen), ay-jengi on Rinteen taustalla ja sitten on Marinin punavihreät joka on suht uusi faktio. Eli jakaantuminen on laajempi kuin luullaan.

Ja nautin tästä tilanteesta joka sekuntti. Aivan mahtavaa Suomelle.

Niin ja käytännössä se lienee ainoa mahdollisuus. Tätä minä tarkoitinkin, kun vertasin kokkareiden ja demujen mahdollista kontribuutiota Sipilän vinkkelistä, kaksi käytännössä samoin luvuin turkkiinsa saanutta, joista toisella on antaa jotain ja toisella ei oikeastaan mitään. Se olisiko lopulta kummankaan järkevää haikailla hankaluuksien perään minimaalisella painoarvolla on sitten toinen asia kokonaan.

SDP:n ainoa anti Suomelle on ay-liikkeiden kiristyksen minimointi ja vastaavasti ay-liikkeen vallan vähentämisen minimointi.

Suomessa tulee se hetki kun ay-liike murskataan yhteiskuntaa vahingoittavien lakko-oikeuksien osalta, kyse on siitä tapahtuuko se vapaaehtoisesti vai pakolla. Ruotsissa muutos jo tapahtunut ja siellä laittomia lakkoja ei käytännössä ole (ja lakkoja muutenkin paljon vähemmän). Suomi tulee perässä, ennemmin tai myöhemmin.

Noissa gallupeissa virhemarginaalit ovat tyypillisesti luokkaa +-5 prosenttiyksikköä. Se tarkoittaa, ettei se tulosta ja sitä kautta minun väitettäni muuta vittujakaan, onko kansasta 85 % vai 95 % sitä mieltä, että mainitut hyvinvointipalvelut on säilytettävä, 52 % vai 62 % sitä mieltä, että verotusta on kiristettävä, tai heittääkö tulotason, koulutustaustan ja ammatillisen aseman verrannollisuus hyvinvointivaltion kannatusperustaan muutamalla prosenttiyksiköllä. Kolme eri lähdettä, kolme eri kysymyksenasettelua, vastaavat tulokset. Asiaa on tutkittu jo yli 30 vuotta, vähintäänkin kymmeniä tuhansia henkilötyötunteja, siinä on aika vankkaa tietopohjaa jota ei tuollainen itkupotkuargumentaatio ja käsien levittely paljoa horjuta.

Kansasta myös suurin osa kannattaa velkaantumisen lopettamista eli ns. velkaelvytys ei nauti kansalaisten luottamusta.

Lindtman ja Marin parivaljakko (minun puolestani voisivat arpoa kummasta tulee puheenjohtaja ja kummasta varapuheenjohtaja) olisi SDP:lle paljon parempi johtokaksikko kuin lukemattomat vaalit hävinnyt Urpilainen ja yhdet vaalit hävinnyt Rinne -kaksikko.

Hah. Lindtman on ay-liikkeen sätkynukke, Rinteen ja varsinkin Heinäluoman ajama jatkaja. Hänen linja on ns. ay-duunarilinja.

Marin on taas poliitikko joka menisi heittämällä Vasemmistoliittoon, täysin punavihreä idealisti jonka linjat eivät tuo yhtään ns. karvapersettä takaisin SDP:n, päinvastoin ajaa loputkin pois.

Siinä onkin demareille kunnon parivaljakko.

Minä syvästi nautin tästä demarien sekaannuksesta. Aivan oikein heille ja käy juuri niinkuin ennustinkin.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Hah. Lindtman on ay-liikkeen sätkynukke, Rinteen ja varsinkin Heinäluoman ajama jatkaja. Hänen linja on ns. ay-duunarilinja.

Marin on taas poliitikko joka menisi heittämällä Vasemmistoliittoon, täysin punavihreä idealisti jonka linjat eivät tuo yhtään ns. karvapersettä takaisin SDP:n, päinvastoin ajaa loputkin pois.
Vähän tutkailin noita Demareiden uusia nimiä ja nyt löytyi suhteellisen järkevä mies. Joona Räsänen, alle kolmekymppinen uusi kansanedustaja, toimii yrittäjänä ja on Demarinuorten puheenjohtaja. Tässähän olisi SDP:lle loistovalinta uudeksi pj:ksi, jos puolue ihan oikeasti haluaa uudistua ja vähentää vastakkainasettelua.

Toki ongelmana on juuri Räsäsen tausta, mikä ei sovi ay-siivelle etenkin, jos(kun) heidän miehensä Lindtman tavoittelee puoluejohtajan paikkaa.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Minä syvästi nautin tästä demarien sekaannuksesta. Aivan oikein heille ja käy juuri niinkuin ennustinkin.
Pakko sanoa, itsekkin nautin tästä. Ensiksi karkoitetaan duunarit tuolla feministi-linjalla, sitten karkoitetaan feministeja tuolla Antti "AY" Rinteellä ja kummatkin löysivät jo uudet puolueet, eivätkä helposti ole tulossa takaisin. Joko lähdetään vetämään modernimpaa linjaa ja karkoitetaan vanhoja äänestäjiä, tai sitten jatketaan nykyisellä AY-linjalla ja katsotaan kun kannatus hiipuu pikkuhiljaa.
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Perinteisesti ay-liikkeen ja demareiden yhteistoiminta on ollut heidän vahvuutensa. Nyt ajat ovat muuttumassa, mutta puolueen nykyinen johto ei sitä ymmärrä. Tälä hetkellä perinteisen vasemmiston kannatus on 25% luokkaa. Tuossa luvussa ovat mukana ay-jyrät, punavihreät joogalentäjät ja anarkisti-paviaanitkin. Ehkä vielä erikseen on mainittava Demarinaiset, joiden agenda on levitellä suomalaisten rahat maailmalle ja kotimaassa tukea kaikkea järjetöntä ja kallista (muiden rahoilla, luonnollisesti).
Rinteen ay-siipeä tukee tuskin edes 10% äänestäjistä, kun demareistakaan ei kannatusta heru kuin niukalta enemmistöltä. Ja sekin saattaa kesällä muuttua puoluekokouksessa. Puolueen hajoaminen olisi ihan mahdollista, mikäli puolueen sisäinen oppositio olisi jotenkin yhtenäinen, Sitä se ei kuitenkaan ole, eikä muutosta ole näköpiirissä.
Rinteen SDP tulee redusoitumaan SAK:n äänitorveksi, eikä sitä enää jatkossa tulla pitämään ns. "yleispuolueena". Liittojen ja puolueen symbioosi tulee dramaattisesti laskemaan työpaikkojen järjestäytymisastetta, sillä nykyään SAK:hon kuuluminen tarkoittaa myös tosiasiallista SDP:n jäsenyyttä. Minun kuplassani ei montaa tällaiseen liittoon liittymään halukasta ole, ei edes duunareiden joukossa.
Win-Win! Rinne saa jatkaa lakkokenraalina ja Demaripuolue kutistuu silmissä. Rinne ja Suomi voittavat.
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Juuri näiden mainittujen asioiden vuoksi minusta on aivan käsittämätöntä, että Jutta toi asian julkisuuteen.
Eipä siinä paljon tuomista saatika vuotamista ole, jos toimittajat kysyvät että miksi nyt näin. Ehkä joku muu olisi tuohon yrittänyt keksiä jonkun bs-jargon -vastauksen, mutta sekös vasta olisi spekulointeja herättänyt.

Kyllä ei ole demarit hallituksessa kohtapuoliin. Sekaannus, hajaannus ja hämmennys on nyt sitä luokkaa, että menee tovi jos toinenkin ennenkuin edes oppositiopolitiikka on kuosissaan.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Vähän tutkailin noita Demareiden uusia nimiä ja nyt löytyi suhteellisen järkevä mies. Joona Räsänen, alle kolmekymppinen uusi kansanedustaja, toimii yrittäjänä ja on Demarinuorten puheenjohtaja. Tässähän olisi SDP:lle loistovalinta uudeksi pj:ksi, jos puolue ihan oikeasti haluaa uudistua ja vähentää vastakkainasettelua.

Toki ongelmana on juuri Räsäsen tausta, mikä ei sovi ay-siivelle etenkin, jos(kun) heidän miehensä Lindtman tavoittelee puoluejohtajan paikkaa.

Joona Räsänen? Voi veljet sentään. Demarinuorten pj jota ay-liike tuki vaaleissa yli 20K€, "yrittäjyys" on osakkuus yrityksessä jossa hänen roolinsa on LOBBAUS.

Nyt oikeesti, tutkikaa taustat. Joona Räsänen on täysin ay-liikkeen takataskussa. Suosittelijoista löytyy useita ay-jyritä (mm. Matti Tukiainen, yksi SAK:n johtajista), Räsänen aktiivisesti mukana SAK:n tilaisuuksissa puhujana.

Räsäsen suusta: Demarinuorten tulee asemoitua vahvasti ay-liikkeen rinnalla ja laajentaa verkostojaan kaikkialle palkansaajaliikkeeseen. Ammattiyhdistysliikkeellä ja meillä demarinuorilla on paljon yhteistä; tavoitteet, arvot ja päämäärät.

SDP;tä ei Räsänen uudista.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Joona Räsänen? Voi veljet sentään. Demarinuorten pj jota ay-liike tuki vaaleissa yli 20K€, "yrittäjyys" on osakkuus yrityksessä jossa hänen roolinsa on LOBBAUS.
Okei, tämä on mennyt kokonaan ohi. Vähissä ovat Demarien nuoret vaihtoehdot Rinteen paikalle, jos halutaan tehdä pesäeroa vanhaan aikaan. Eli ei Räsästäkään pj-kilpailuun, tai no, jos toivoo SDP:lle ongelmia(en oikein tiedä näin lievästi oikeistolaisena, mitä toivoa) SAK-siiven vallassa pysyminen olisi loistoasia.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Okei, tämä on mennyt kokonaan ohi. Vähissä ovat Demarien nuoret vaihtoehdot Rinteen paikalle, jos halutaan tehdä pesäeroa vanhaan aikaan. Eli ei Räsästäkään pj-kilpailuun, tai no, jos toivoo SDP:lle ongelmia(en oikein tiedä näin lievästi oikeistolaisena, mitä toivoa) SAK-siiven vallassa pysyminen olisi loistoasia.

Kyllä. Kaikki muut puolueet toimivat että Rinteen linja saa jatkoa, tuloksena on jatkuva kuihtuminen. Pahinta olisi ns. lipposlaisen linjan nousu valtaan, se söisi kannatusta varsinkin Kokoomukselta.
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Aikamme visionääri Antti Rinne: Alueviesti 10.4.2015

Talouskysymyksissä on tärkeä ajatella tulevia sukupolvia, mutta millaiset ovat Antti Rinteen visiot tulevaisuuden Suomesta ylipäätään, millaisessa maassa elämme 100 vuoden kuluttua?

"Niin pitkälle tuskin kukaan pystyy ennustamaan. Hölmöä miettiä, mikä maan tai maapallon tila on 100 vuoden kuluttua, eihän meistä kumpikaan ole silloin enää elossa."
Niinpä, mitäpä jälkipolvista. Paljon tärkeämpää on kerrata menneitä saavutuksia.

Ihmeellisintä on, ettei tästä noussut älämölöä ennen vaaleja.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Aikamme visionääri Antti Rinne: Alueviesti 10.4.2015

Niinpä, mitäpä jälkipolvista. Paljon tärkeämpää on kerrata menneitä saavutuksia.

Ihmeellisintä on, ettei tästä noussut älämölöä ennen vaaleja.

Tämä. Miten tämä pääsi läpi mediakentän seulasta eikä SoMessakaan lähtenyt kiertämään? Alueviestiä ei taida lukea kovin moni.
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Käsittämätöntä, ettei Rinne osaa pitää suutaan kiinni kameran edessä tällaisista asioista. Oliko vaan niin hölmö, ettei tajunnut olevansa kuvattavana.

Juu, aika karmea moka, mutta eiköhän Ana tule pian Lindtmanin kanssa paikkailemaan, että välit Juttaan ovat kunnossa ja niin edelleen....
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Käsittämätöntä, ettei Rinne osaa pitää suutaan kiinni kameran edessä tällaisista asioista. Oliko vaan niin hölmö, ettei tajunnut olevansa kuvattavana.

Tai sitten tajusi ja tarkoituskin oli saada ko.sanoma ulos. Omituiselta se kyllä vaikutti. Ihme hiihtäjä tuo Rinne.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Aika lailla poltetun maan taktiikalla Spagettihirviö pelaa. Aika tulehtuneilta vaikuttaa jakkupukuväen ja nynneröiden välit. Erikoista, eikös vain ne persut tappele keskenään?
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Tai sitten tajusi ja tarkoituskin oli saada ko.sanoma ulos. Omituiselta se kyllä vaikutti. Ihme hiihtäjä tuo Rinne.

Toisaalta jos hallitukseen tekisi mieli, ja Sipilä on tähdentänyt luottamuksen merkitystä, niin ei kovin järkevältä ulostulolta tuollainen lausahdus vaikuta.
Rinteellä ei oikein vaikuttaisi koppi tarttuvan, ihmepudotuksia.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä demareiden talo on niin sekaisin, että hullu täytyy Sipilän olla jos hallitukseen pyytää.

Hilpeäähän tätä on seurata. Jutan vuoro seuraavaksi.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Monilta demarikannattajilta on jäänyt huomaamatta (tai eivät ainakaan myönnä sitä), että kaksi demarien voimahahmoa Rinne ja Urpilainen eivät ole keskenään kovin lämpöisissä väleissä.

Saattaapi olla niin, että he että jopa halveksivat toisiaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös