Sosialidemokraatit – SDP

  • 1 556 651
  • 12 102

Stenkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
H I F K Bajen, West Ham UFC
SDP on nyt vaikean valinnan edessä. Tulisiko keskittyä politiikan sisältöön, perusajatukseen siitä miksi puolue on ylipäätään perustettu, ja valita puheenjohtaja tällä ajatuksella välittämättä hiukkaakaan siitä, millaisen imagoviestin se antaa? Vai pitäisikö lähteä eteenpäin reagoiden imagokonsulttien ohjeisiin, valita keulakuvaksi joku naistenlehtien suosikki, ja toivoa tämän johtavan vaaleissa kannatuksen nousuun muutamalla prosentilla?

Imagotie on sikäli hankala, että jos se johtaisikin esimerkiksi hallitusvastuuseen seuraavien eduskuntavaalien jälkeen, heräisi aika pian kysymys siitä, mitä ihmettä siellä hallituksessa oikein tehdään. Ainakin minä edustan kansalaisena sitä ajatusmallia, ettei puolueen puheenjohtajan ulkonäöllä, iällä, sukupuolella ja pukeutumistavalla ole lopultakaan mitään merkitystä sen rinnalla, mitä tämä puhuu ja teoiksi osoittaa. Mikään puolue ei ole järin kestävän kehityksen (kannatuksen) linjalla, jos se hoipertelee ajamiensa periaatteiden ja hätäisesti median huutoihin reagoivan linjattomuuden välillä.

Jos olisin SDP:n konsultti, kehottaisin puolueen johtoa ja jäsenistöä miettimään ensiksi, miksi puolue ylipäätään on olemassa, ja mihin sitä tarvitaan — sillä eihän valta voi olla itseisarvo, vaan olennaista on se, mihin mahdollista valtaa käytetään. Tämän mietinnän tuloksen perusteella avautuu luontevasti se suunta, johon halutaan marssia, ja tällöin esimerkiksi puheenjohtajavalintakin voi tapahtua melkein kuin itsestään. Jos tämä tie johtaa kannatuksen alenemiseen joillakin prosenteilla, niin mitä siitä? Toiminnalla on tällöin kuitenkin merkitys, motiivi ja suunta.

Ymmärrän, että sisältöjen peräänkuuluttaminen on 2000-luvulla kovin vanhakantaista toimintaa. Mutta voisiko olla myös niin, että määrätietoinen sisältöjen painottaminen voisi pitkällä tähtäimellä osoittautua myös mediaseksikkääksi teoksi? Sitä kun ei liene yksikään puolue vielä yrittänyt.

Täysin samaa mieltä broder Maple Leaf, tuskin olisin itse paremmin kirjoittanut. Politiikka pitäisi tuoda takaisin politiikkaan, asiakysymykset ja arvot, vakaumus ja teot - sen sijaan että kalastellaan ääniä julkimoilla. Kuinka voi olla mahdollista että yhtä ja samaa mikkoalatalomietaasaarelaa pyydetään useamman puolueen kandidaatiksi? Missä IDEOLOGIA? Onko politiikanteko todellakin muuttunut pelkäksi taloudensäätelyn jatkokappaleeksi? Listavaalit saattaisivat olla ratkaisu tähän, mutta sen taitavat oikeistopuolueet torpata kun tietävät miten siinä käy...

Rauhaa.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ketjun otsikosta puuttuvat sanat: eikä yhtään liian aikaisin.

Sitten itse asiaan. Se, että demarit alkavat vihdoinkin näivettyä ja toivottavasti haihtuvat ajan oloon kokonaan pois puoluekartalta on suunnattoman tervetullut ilmiö. Ainoa ihmeteltävä asia tässä on, miten kyseinen puolue ylipäätään on syntynyt. Pienen pohdiskelun jälkeen löydän muutaman potentiaalisen selityksen:



1. Lankeemusteoria:

Demareiden olemassaolo selittyy syntiinlankeemuksella. He ovat Jumalan rangaistus ihmiskunnalle perisynnin vuoksi.


2. Filosofinen teoria:

Friedrich Nietchen mukaan 95 prosenttia ihmisistä on täysiä idiootteja. Onko siis ihme, että demareillekin riittää reilu 20 prosentin kannatus?


3. Paralleelitodellisuusteoria:

Lähtökohtaisesti yksikään ajatteleva ihminen, joka näkee mitä ympärillä tapahtuu ei mitenkään voi kannattaa niin epä-älyllistä ja todellisuudesta vieraantunutta oppia kuin sosialidemokratiaa. Mutta nytpä onkin niin, että demarit elävät omassa paralleelitodellisuudessaan eivätkä siksi näe niitä asioita, jotka normaaleille ihmisille ovat itsestään selviä.


4. Kateusteoria:

Suomalainen ihminen vieroksuu itseään älykkäämpiä ja tyylitajuisempia ihmisiä eikä äänestä heitä. Sen vuoksi on helppo äänestää Tarja Halosta ym. jengiä, jolloin pienintäkään pelkoa älystä tai tyylistä ei ole eikä siten aihetta kateuteen.


5. Juhan af Gran -teoria

n. 20 prosenttia suomalaisista on kaapattu avaruuteen ja korvattu ulkopuolisesti etäisesti ihmistä muistuttavilla olioilla. Nämä haluavat pohjustaa tulevaa valloitusta aiheuttamalla sekaannusta, kurjuutta ja toivottomuutta äänestämällä aktiivisesti lahjattomimmat mahdolliset ihmiset eli demarit johtopaikoille.


6. Oswald Spengler -teoria

Länsimainen kulttuuri on todellakin tullut tiensä päähän. Eräs rappion ja dekadenssin sekä kadonneen henkisen luomisvoiman ilmeisin merkki on demarien suosio.


7. Apokalyptinen teoria

Elämme lopunaikoja, jolloin monenlaiset onnettomuudet kohtaavat ihmiskuntaa. Kärsimme tulvista, tsunameista, tulivuorenpurkauksista, nälästä, taudeista ja pahinta kaikesta, demareista.


Lopuksi kouluesimerkit suomenkielestä englantilaiselle ilmaisulle contradiction in terms: vasemmistointellektuelli ja sosialistinen realismi.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Niin, mitä tähän kaikkeen lyyrisyyteen nyt kommentoisi? Me siis elämme tällä hetkellä sosiaalidemokraattisessa yhteiskunnassa. Eli yhdistämme dynaamisen avoimen talouden merkityksellisiin suojaverkkoihin, jotka takaavat mahdollisuuden kilpailla suhteellisen tasavertaisesti omilla ominaisuuksilla eikä perityillä. Kun kapitalismi sai yrittää ilman näitä suojaverkkoja, se melkein romahti irrationaalisten diktatuurien hasteeseen, ja pitkälti selviytyi sen takia, että oli olemassa tämä sosiaalidemokraattinen mahdollisuus korjata systeemiä ilman veristä sortovaltaa. Jos siis sosiaalidemokratia on tällä hetkellä näivettymässä, se johtuu siitä syystä, miksi liberaalit puolueetkin aikoinaan näivettyivät: kaikki vastustajat omaksuivat heidän periaatteensa. Nyky-kokoomuslaiset olisivat menneiden sukupolvien kokoomuslaisten silmissä vaarallisia sosialisteja. Eli JA kyllä hyvin ilmentää vanhaa brittiläistä luonnehdintaa konservatiiveista "typeränä puolueena" - ei ole mitään historiallista perspektiiviä, mitään ymmärrystä siitä mistä niin kovasti touhotetaan.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Eli JA kyllä hyvin ilmentää vanhaa brittiläistä luonnehdintaa konservatiiveista "typeränä puolueena" - ei ole mitään historiallista perspektiiviä, mitään ymmärrystä siitä mistä niin kovasti touhotetaan.

Hyvin kirjoitettu. Ja vaikka SDP:n olemassaolo on henkilökohtaisessa arjessani jokseenkin samantekevä asia — puolueen puheenjohtajan nimestä nyt puhumattakaan — voisivat JA:n demareiden kuihtumista ja katoamista kaipaavat katsoa itärajan takaiseen historiaan nähdäkseen yhteiskunnan, jossa näitä demaritylsimyksiä ei ole. Ensin ei ollut vastavoimaa Stalinille, ja tulokset tiedämme. Nyt maa toimii alkuvoimaisella markkinataloudella, ja tulokset näemme.

Jos tähän vastaa, että suomalainen, kokoomuslainen, pohjoismainen, demokraattinen, vastuullinen, eettinen tms. markkinatalous on kuitenkin aivan eri asia kuin Venäjän nykytilanne, allekirjoittaa samalla oman henkisen demariutensa. Sitä ei pääse karkuun, vaikka kuinka vakuuttelisi omaa ei-demariuttaan. Turha rimpuilla, Espoossakaan. Me kaikki olemme tuomi(oja)ttuja.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
JA:n vasemmistosiiven katkeruus SDP:n alamäen vuoksi on sinänsä huvittavaa, ottaen huomioon että samaan aikaan korostetaan kuinka samanlaisia puolueiden linjaukset ovat ("kaikki ovat sosiaalidemokraatteja") ja toisaalta taas yritetään epätoivoisesti leimata JA:n Kokoomus-kannattajia typeriksi käyttäen jotain vanhaa luonnehdintaa brittiläisistä konservatiiveista. Tahaton itse-ironia on sitä parasta.

Se että kaikki pääpuolueet kannattavat hyvinvointiyhteiskunta -mallia ei tarkoita sitä etteikö löytyisi suuria eroja siitä miten ko. mallia tulisi kehittää ja yleensäkin miten se voidaan turvata jatkossa.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
JA:n vasemmistosiiven katkeruus SDP:n alamäen vuoksi on sinänsä huvittavaa, ottaen huomioon että samaan aikaan korostetaan kuinka samanlaisia puolueiden linjaukset ovat ("kaikki ovat sosiaalidemokraatteja") ja toisaalta taas yritetään epätoivoisesti leimata JA:n Kokoomus-kannattajia typeriksi käyttäen jotain vanhaa luonnehdintaa brittiläisistä konservatiiveista. Tahaton itse-ironia on sitä parasta.

Tahaton itse-ironia on tässä yhteydessä kyllä jotenkin osuva termi.
 

Viljuri

Jäsen
Vaikka olemmekin kaikki demareita, niin toivoaan ei silti tarvitse menettää. Ei vaikka ehdotettaisiin listavaalia epädemokraattisien pienen piirin kabinettipäätösten lisäämiseksi!

Siis vaikka toivossa on ihmisen hyvä elää, onhan jo moraalisestikin parempi uskoa itseensä ja yhteisöönsä kuin vaipua pelkkään epätoivoon, niin puheet lohikäärmeen kukistamisesta ovat mitä ennen aikaisempia. Lohikäärme voi hyvin, ei sen menestys ole kiinni kansan tahdosta tai vaalituloksista. Ei ainakaan yhden tai kahden vaalisyklin perusteella.

Ihmisen luontainen kyky kaunaan, kateuteen, vihaan ja moneen muuhun tunteeseen ovat meitä yhtä lailla kuin ennen.

Ja nämä tunteet saavat poliittisen ilmiasunsa yleensä vasemmistossa tai äärioikeistossa ns. helppoina maailmanselityksinä. Esimerkiksi (but not limited to): Kapitalistisika on ahne! Se tuo "mutiaisetkin" kunnon (kansallis)sosialistin työehtoja polkemaan! Ilmastonmuutos on potaskaa! Kaupankäynti perustuu pohjimmiltaan huijaukseen! Jokainen poliitikko, virkamies, esimies tai muutoin minua yhteiskunnallisesti ns. "korkeammassa" asemassa oleva ajattelee vain itseään ja omaa etuaan! Joukkovoima on välittämistä! Rikkaat rikastuvat, köyhät köyhtyvät! Ja niin edelleen...

Jokainen yllä oleva väite on jossakin mielessä totta sosiaalidemokraatin mielessä, ja poliittiset liikkeet ammentavat noista tunteista, kuka enemmän ja kuka vähemmän julkisesti. Voimakkaimmat ammentajat ovat perussuomalaiset ja vasemmistoliiton jälleen voimansa tunnossa oleva ex. stalinistisiipi, mutta kyllä sitä myös muissa puolueissa tapahtuu.

Ei kukaan (yritä) kieltää sitä, etteikö monta kaunista ajatustakin aina silloin tällöin putkahda ulos oman elämänsä sosiaalidemokraatin mielestä. Kysymys on vain siitä, että yhtä kaunista ajatusta kohden on useimmiten yhtä monta vähemmän kaunista ajatusta. Ja nykytodellisuudessa nuo vähemmän kauniit ajatukset, vaikka eivät saisikaan ihan yhtä konkreettista poliittista tai muuta ilmiasua kuin vielä 1900-luvulla, johtavat pysähtyneisyyden tilaan.

Kaikki muutos on pelottavaa! Mutta pelko on huonoin isäntä ja renkinä täysin arvoton.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Vaikka olemmekin kaikki demareita, niin toivoaan ei silti tarvitse menettää.

Ei tarvitse, eikä sisäisen demarinsa toteuttamiseenkaan yksilö tarvitse SDP:n puolueapparaattia. Paradoksi tässä on tietenkin se, että siinä missä valtaosa suomalaisista (siis vasemmistoliittolaisista kokoomuslaisiin) on jo tullut henkisen demariutensa kanssa kaapista ulos (jotkut kokoomuslaiset jopa suunnitelmataloutta kannattaen), nimenomaan SDP:n jäsenyys merkitsee puolestaan usein kaappiin sulkeutumista. Onneksi kaapin oven saranat voi rasvata vaikkapa retoriikalla, muuten niiden jatkuva narina ylittää rehellisen veronmaksajan sietokyvyn.
 

jester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ja nämä tunteet saavat poliittisen ilmiasunsa yleensä vasemmistossa tai äärioikeistossa ns. helppoina maailmanselityksinä. Esimerkiksi (but not limited to): Kapitalistisika on ahne! Se tuo "mutiaisetkin" kunnon (kansallis)sosialistin työehtoja polkemaan! Ilmastonmuutos on potaskaa! Kaupankäynti perustuu pohjimmiltaan huijaukseen!

Kyllä, ja aivan totta. Katkeruus jyllää ja rakentavuus jää pahasti taka-alalle. Ihmiset alkavat elää oman informaationsa saarekkeilla itseluomassaan keinotodellisuudessa, ja viestit toisenlaisesta maailmanselityksestä sysätään armotta pois.

Itse karsastan asioiden yksiulotteista jakoa vasempaan tai oikeaan, mutta silti ideologinen spektrisi on kieltämättä erikoinen. Sen keskellä, siis siinä kun oikea vaihtuu vasempaan (tai päinvastoin), tapahtuu radikaali kontrastin muutos ("~vasemmistossa tai äärioikeistossa") suoraan kylläisestä sinisestä punaiseen. Myöskin ilmeisen negatiivisena näkemäsi äärikenttä (äärioikeistolainen) on oikella puolella eroteltu kokonaan omaksi territoriokseen, päinvastoin kuin vasemmalla.

Itse näkisin klassisen vasemmisto / oikeisto jaon hieman tasaisempana liukuvärinä, jossa toki piikkejä juuri esiintyy siellä spektrin loppupäissä.


Mutta pelko on huonoin isäntä ja renkinä täysin arvoton.

Tästä olen taas erimieltä. Pelko pitää ihmisen hengissä ja viisaana. Ihminen joka ei tunne pelkoa on psykopaatti.
 

Fordél

Jäsen
En ole demari enkä vasemmistolainen, mutta tuotakin aatetta tarvitaan tasapainottamaan yhteiskuntaa, ainakin suomalaista yhteiskuntaa. Vasemmistosiiven näivettyminen ei siis todellakaan olisi hyväksi ajatellen koko suomalaisen yhteiskunnan hyvinvointia.

Toivoisin vain, että vasemmistokin päivittäisi näkökantojansa 2000-luvulle ja esittäisi tuoreempia ajatuksia vastapainoksi oikeiston näkökannoille. Heillä on varmasti paljon annettavaa tietyille osa-alueille, mutta jämähtäminen vanhoihin ajatusmalleihin, ihmeellinen holhoamisvietti yms. ovat vain sellaisia asioita, jolla asioita ei ajeta eteenpäin 2000-luvulla.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
ihmeellinen holhoamisvietti yms.
Toisaalta tämä ominaisuus tuntuu olevan kaikkein yleisin (kansanedustajiksi päässeiden) kokoomuslaisten pikkurouvien keskuudessa. Laskettakoon tähän kategoriaan myös Tanja V-K-S ja sinänsä herttainen Hyssälän Lissukin.

(I'm Aarno Laitinen and I approve this message.)
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Toisaalta tämä ominaisuus tuntuu olevan kaikkein yleisin (kansanedustajiksi päässeiden) kokoomuslaisten pikkurouvien keskuudessa. Laskettakoon tähän kategoriaan myös Tanja V-K-S ja sinänsä herttainen Hyssälän Lissukin.
Puoluerajat ylittävä ilmiö jos lähemmin katsotaan.

Kyllä holhoaminen on ennen muuta vasemmistolaisuuteen sisäänrakennettu asia. Eräs oikeiston ja vasemmiston peruseroavuus liittyy valtiokäsitykseen ja sitä kautta valtion suorittamaan holhoamiseen.

Pelkistäen ja kärjistäen, vasemmisto ajaa vahvaa valtiota ja valtion laajaa puuttumista yhteiskunnan eri alueille, valtio-omisteista liiketoimintaa, raskasta julkista sektoria julkisine palveluineen, muiden muassa. Pitkälle jalostettuna näiden pyrkimysten päässä siintää sosialistinen yhteiskunta jossa tuotannontekijät ovat paljolti valtion omistuksessa, ja jokseenkin koko työvoima on valtiolla/kunnalla töissä. Sen jälkeen valtio on maksavinaan kaikille palkkaa ja työntekijät ovat tekevinään työtä. Lopun voikin lukea lähihistoriaa käsittelevästä kirjallisuudesta.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Niitähän tuolla oikeistoleirissä tuntuu piisaavankin.

Siinähän se ero oikeastaan onkin hyvin kuvattuna. Siinä missä vasemmisto näkee kaikkialla mörköjä, oikeistossa nähdään kaikkialla mahdollisuuksia.

Globalisaatio on vasureille kirosana, oikeistolle se on mahdollisuus.
 

jester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Globalisaatio on vasureille kirosana, oikeistolle se on mahdollisuus.

Täytyy tietenkin välttää asioiden mustavalkoistamista lapsenkin ymmärrettävälle tasolle, mutta luulisin että globalisaation vastaisesti argumentoidaan kaikilla muilla tonteilla kuin ns. oikeistoliberaalien piirissä.

Heittäisin arvion että noin 95% palstan oikeistolaisiksi itsensä laskevista ei haluaisi 10 000 korkeasti koulutettua intialaista miestä työskentelemään suomalaisiin teknologiayrityksiin, jos markkinatilanne sitä yllättäen vaatisi. Näkisikö siis Matti Mattinen Mattilalaisena maanviljelijänä tämän mahdollisuutena?

Siis ihan periaatetasolla - globaalisti liikkuva työvoima kuuluu globalisaatioon, vai mitä?
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Täytyy tietenkin välttää asioiden mustavalkoistamista lapsenkin ymmärrettävälle tasolle, mutta luulisin että globalisaation vastaisesti argumentoidaan kaikilla muilla tonteilla kuin ns. oikeistoliberaalien piirissä.

Heittäisin arvion että noin 95% palstan oikeistolaisiksi itsensä laskevista ei haluaisi 10 000 korkeasti koulutettua intialaista miestä työskentelemään suomalaisiin teknologiayrityksiin, jos markkinatilanne sitä yllättäen vaatisi. Näkisikö siis Matti Mattinen Mattilalaisena maanviljelijänä tämän mahdollisuutena?

Siis ihan periaatetasolla - globaalisti liikkuva työvoima kuuluu globalisaatioon, vai mitä?

Jos Suomesta ei löydy tarpeeksi osaavaa työvoimaa ja joku haluaa tuoda 10.000 intialaista tänne tekemään duunia niin siitä vaan - se on pelkästään etu Suomelle pitkällä tähtäimellä.

Vaihtoehtona kun voi olla se että esim. Nokia siirtää tuotekehityksensä ja pääkonttorinsa pois Suomesta sen takia ettei saa tarpeeksi pätevää työvoimaa. Siinä vaiheessa valtio menettää suorilta käsiltä 2000M€ Nokian maksamia veroja ja luoja tietää kuinka paljon lisää välillisinä verotuloina.

Uskoisin että arviosi on aika pielessä.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Kyllä holhoaminen on ennen muuta vasemmistolaisuuteen sisäänrakennettu asia. Eräs oikeiston ja vasemmiston peruseroavuus liittyy valtiokäsitykseen ja sitä kautta valtion suorittamaan holhoamiseen.
Eikä!?

Tarkoitan, ja moni muukin tarkoittaa, tässä holhoamisella kaikenmaailman kieltoja ja varoitustarroja ja moraalisia ohjeita. Tällainen ylemmyydentuntoinen sekaantuminen muiden asioihin vaatii lähtökohtaisesti jonkinlaista asemaa yhteiskunnassa. Sellaista ei ole pyykkärimuijalla tai maatalon emännällä, valssajalla tai pienviljelijällä. (Penteles kun olenkin nyt Loka Laitisen linjoilla tänään.)

Sikäli mikäli minä yhtään ymmärrän viime vuosisadan alun työläisluokkaa, niin sen piirissä eli vahvana itsensä sivistämisen tärkeyden korostaminen. Vaikka valtio olisikin vahva, niin itsensä toteuttamista sosialidemokratia tuskin kieltää.

Ja vaikka maalaisliittolaisuutta pidetään jotenkin tunkkaisena ja nurkkakuntaisena, niin kyllä sen pohjana on vahvasti vastuullinen yksilö eikä joku Santeri Alkio pitänyt pahana, että isäntä avaa muutakin kuin katekismuksen kannet ja hurauttaa vaikka sitten polkupyörällä naapurikirkolle. Maaseudun väki on ehkä painanut päänsä herrojen edessä, mutta ei koskaan ole suostunut kuulemaan herrojen ohjeita siitä, kuinka päin siemen maahan pannaan, joten pikkurouvien holhousyhteiskunta ei ole kerännyt laajaa kannatusta.

Tietenkin voi olla monta mieltä siitä, miten hyvin yksilönvapaus toteutuu suomalaisessa maaseutuympäristössä. Oman kokemukseni mukaan ainakin suhteessa hyvin. Melko tasapäistävää ja nurkkakuntaista tuntuu meno olevan metropoleissa, kuten vaikkapa Tampere.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Globalisaatio on vasureille kirosana, oikeistolle se on mahdollisuus.
Ja se mahdollisuus on käytettykin oikein kivasti. Ei muuta kuin lisää saastetta ilmakehään vaan, pumpataan kaikki öljy, rautaa rajoille, paskaa joka nurkkaan (kunhan ei välittömästi omiin). Mitä sitä nyt mahdollisuuksia heittämään hukkaan! Kaikki saastumiset ja ilmastonmuutoksethan on ihan puppua joku vasemmiston keksimä salaliitto. Ei ihmisten teot mihinkään voi vaikuttaa, varsinkaan negatiivisesti.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Ja se mahdollisuus on käytettykin oikein kivasti. Ei muuta kuin lisää saastetta ilmakehään vaan, pumpataan kaikki öljy, rautaa rajoille, paskaa joka nurkkaan (kunhan ei välittömästi omiin). Mitä sitä nyt mahdollisuuksia heittämään hukkaan! Kaikki saastumiset ja ilmastonmuutoksethan on ihan puppua joku vasemmiston keksimä salaliitto. Ei ihmisten teot mihinkään voi vaikuttaa, varsinkaan negatiivisesti.

Ja tätähän ei olisi tapahtunut ilman globalisaatiota eihän?

Ainiin, vasemmiston mielestä kiinalaisten ja intialaisten ei tulisi saada mahdollisuutta taloudelliseen menestykseen vaan pitäisi pysyä kehittymättöminä agraariyhteiskuntina.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Ja se mahdollisuus on käytettykin oikein kivasti. Ei muuta kuin lisää saastetta ilmakehään vaan, pumpataan kaikki öljy, rautaa rajoille, paskaa joka nurkkaan (kunhan ei välittömästi omiin). Mitä sitä nyt mahdollisuuksia heittämään hukkaan! Kaikki saastumiset ja ilmastonmuutoksethan on ihan puppua joku vasemmiston keksimä salaliitto. Ei ihmisten teot mihinkään voi vaikuttaa, varsinkaan negatiivisesti.
Jep, kommunistiset valtiothan (ja entiset sellaiset) ovatkin niitä luonnonsuojelun ihmemaita :)

Mä en muutenkaan linkkais suoranaisesti globalismia ilmastonmuutokseen, paitsi että ilmastonmuutos on globaali ongelma.
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Enää ei ole olemassa sitä wanhaa kunnon herravihaa, josta demarit voimaansa ammentaisivat. Suuri keskiluokka ei koe olevansa duunarikansaa, vaikka sitä todellisuudessa olisikin. Ei - vaan keskiluokka mieltää itsensä vähän parempaan asemaan kuin naapurinsa, edelleenkin vaikkei sitä olisikaan. Ja jos kerran on vähän paremmassa asemassa, niin ei kai ole mitään mieltä äänestää sellasita puoluetta joka haluaisi laskea kaikki yhtä huonoon jamaan kuin missä naapuri on.

Kyllä nyt näyttää siltä, että ainoastaan globaali ja raju lama voisi demarit enää pelastaa. Tai sitten kunnon kabinettisopimus SAK:n kanssa. Julkisesti vaikka vähän alettaisiin riitelemään asioista ja tehtäisiin näennäisesti pesäeroa, mutta todellisuudessa hiottaisiin strategia jolla kapuloita heitettäisiin kimpassa porvarien rattaisiin aivan jatkuvalla syötöllä.

No joo. Demareille on tarjottu valtavia mahdollisuuksia nostaa kannatustaan (hoitajat, irtisanomiset yms) mutta kun ollaan niin pöhöttyneitä ettei edes kyetä keksimään mitään näennäisnokkelia vaihtoehtoratkaisuja hallituksen tekemisille, niin näinhän siinä käy. Jahka kun vielä poliittiset palkkiovirat saadaan lopetettua tai ainakin poistettua demareilta, niin mitäpä syytä kellään enää olisi liittyä punaruusupuolueeseen?
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
En minä usko että demarien tarvitse tehdä mitään sen kummempaa päästäkseen takaisin vaalivoittojen tielle. Odottelevat vain. Kyllä kokoomus, kepu ja aika hoitavat homman demarien puolesta.

Kun ihmiset ovat aikansa katselleet kataisten, häkämiesten, viljurien, daespoiden, jussihoiden mouhoamista, niin paluu arkipäivään tapahtuu väistämättä.

"Eihän ne demarit mitään erikoisia olleet, mutta ei noita itseensä täynnä olevia nilkkejä kukaan kestä." Jotenkin tähän tapaan ihmiset ajattelevat seuraavien eduskuntavaalien aikaan.

Varsinkin jos taloudessa alkaa mennä hiukan huonommin, niin hallituspuolueet kärsivät väistämättä vaalitappion. Vai ketä ja mitä puoletta luulette hallituspuolueisiin tyytymättömien äänestävän. Perussuomalaisia? Kristillisiä? Vasemmistoliittoa?
 

Valkohuulikyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue, Samurai Blue, Arsenal
OT , mutta JussiH:n mielipiteisiin kantaa ottamatta täytyy sanoa, että voiko aikuinen mies jaksaa provota tollasella syötillä jatkuvasti? Hupia hänen viestinsä kyllä tuovat.

Itse veikkaan tuota Juhan af Grann teoriaa. En olisi voinut itse parempaa keksiä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös