Mainos

Sosialidemokraatit – SDP

  • 1 506 850
  • 11 679

Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roihu
niin minusta ei olisi katastrofi, jos meillä olisi edes hitusen poliittisesti eläväisempi tilanne (jonka siis voisi aiheuttaa jos mikä tahansa kolmesta suuresta terävöittäisi ideologista linjaansa.)...

Ei ehkä katastrofi sinulle, mutta kyseiselle puolueelle kyllä. Lipsuminen suuntaan tai toiseen nykyiseltä oikeisto-demari-linjalta löisi mille tahansa kolmesta suuresta puolueesta vähintään kymmenen prosentin kolon kannatukseen.

Linjaa puolueet terävöittävät turvallisesti mainitsemallasi 'tikusta asiaa' -tekniikalla. Myös oikeat henkilö- ja mainostoimistovalinnat ovat tärkeämpiä kuin koskaan.

Vain yhden kolmesta suuresta puolueesta näkeminen heterogeeniseksi ei kyllä kerro näkökyvystä jolla esim ajokortista kannattaisi juurikaan haaveilla.

Tekijä joka saattaa kolmen puolueen yksipuoluejärjestelmää hieman horjuttaa ovat Vihreät. Hekin toki vain siten, että saattavat onnistua muuttamaan nykysysteemin neljän puolueen yksipuoluejärjestelmäksi. Vasemmistoliittokin on ennemminkin liikkeessä kohti suurta linjaa, kuin siitä pois päin.

Yksittäisiä tonyhalmeita saattaa joskus ilmestyä keräämään jonkinlaisen potin protesti-/huumoriäänistä. Muutoin tilanne pysynee melko totuttuna, ellei jotain radikaalia negatiivista tapahdu.

Kun äänestämistä varten ei enää tarvitse raahautua sohjossa jonnekin jumppasaliin jonottamaan, vaan asia hoidetaan kotoa koneella, saattaa pientä heiluntaa esiintyä hieman taajempaan. Ei sekään tosin mitään radikaalia muutosta tuo, tuskin edes muutosta.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Kun puolueet ovat esimerkiksi johtajakysymystensä kanssa tienhaarassa, kannattaa myös seurata tarkkaan mitä lehdet kirjoittelevat.

Lienevätkö taustalla "nuorta nättiä naista" demarien johtoon kampeavat tahot, mene ja tiedä, mutta osuvasti ajoittaen Ilta-Sanomat toi esille tämän Tuomiojan taktisen aivopierun. Erkkihän meni vähättelemään kesän 1944 puolustustaistelun merkitystä, väittäen että naapuri olisi ottanut Suomen haltuunsa jos olisi tosissaan tahtonut.

Reaktio taisi tulla Erkiltä ihan selkäytimestä kuten vanhanvaltaajalta sopii odottaakin. Ei mitenkään palvele Erkin puheenjohtajapyrkimyksiä. Tällainen korkeintaan alleviivaa sitä että Tuomioja on 60-lukulainen reliikki jonka juna meni jo aikaa sitten.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Ei ehkä katastrofi sinulle, mutta kyseiselle puolueelle kyllä. Lipsuminen suuntaan tai toiseen nykyiseltä oikeisto-demari-linjalta löisi mille tahansa kolmesta suuresta puolueesta vähintään kymmenen prosentin kolon kannatukseen.

Enpä tiedä, ehkä piia-nooralaisuus veisi Kokoomuksen 10-15%:n puolueeksi, mutta väittäisin että Keskusta voisi hyvinkin menestyä pääkaupunkiseudun ja muutamien kasvukeskuksien ulkopuolisten alueiden populistisena kannattajana, ja varmasti vasemmalle uskottavasti kääntyvä SDP voisi herättää niitä jopa sankkoja rivejä, jotka ovat tyytymättömiä tähän nyky-konsensukseen. Ongelma on vain siinä, että tämä automaattisesti pelaa linjaansa terävöittävän puolueen paitsioon kahden muun suhteen. Siksi siihen tuskin nykyoloissa mikään puolue ryhtyy vaikka se sinänsä tervehdyttäisikin poliittista prosesia.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Lienevätkö taustalla "nuorta nättiä naista" demarien johtoon kampeavat tahot, mene ja tiedä, mutta osuvasti ajoittaen Ilta-Sanomat toi esille tämän Tuomiojan taktisen aivopierun. Erkkihän meni vähättelemään kesän 1944 puolustustaistelun merkitystä, väittäen että naapuri olisi ottanut Suomen haltuunsa jos olisi tosissaan tahtonut.

Sen nyt kuitenkin voi Tuomiojan puolustukseksi todeta, että jos hän suurin piirtein noin oli sanonut niin oli kyllä faktuaalisesti oikeassa. Stalin ei pystynyt Suomen valtaukseen noilla voimilla, mutta niitä hänellä kuitenkin oli käytettävissään niin paljon, että niillä murskattiin Wehrmacht ja vallattiin Berliini. Olennaista kuitenkin oli, että torjuntavoitto saatiin ja että Stalinilla oli silloin jo niin kiire Berliiniin, ettei ollut aikaa järjestää uutta suurhyökkäystä. Jos Suomen puolustus olisi romahtanut Viipurin jälkeen niin kyllä puna-armeija olisi edennyt aivan niin pitkälle kuin olisi päässyt. Ja sitä en kyllä menisi vähättelemään, ettei näin käynyt vaan että uskomattomin uhrauksin saatiin hyökkäys pysähtymään. Tämä 90-luvun aikana syntynyt torjuntavoiton voimakas korostus on vain saamassa uudet ikäpolvet jo sille kannalle, että Suomi olisi voittanut sodan, ja Suomi kyllä hävisi sen, selkeästi.
 

Viljuri

Jäsen
Perinteisesti kepu ja demarit ovat olleet suurimmat puolueet, ja saavat pääosan kannatuksestaan ihan siitä syystä, että jo isä/äiti kyseistä puoluetta äänesti, tai että SAK:n / MTK:n kokouksessa on näin käsketty tekemään.

Jos ei heterogeenisin, niin ainakin liikkuvaisin kannattajajoukko näistä on kokoomuksella, mille on tyypillistä ajattelukyky omilla aivoilla (ilman siis etujärjestön, median tai muun vastaavan tahon "apua"), oltiinpa sitten urbaania tai agraaria. Tämä tarkoittaa sitä, että kokoomuksen potentiaaliset äänestäjät eivät kokoomusta yleensä äänestä pelkästä vanhasta muistista, varsinkin Neuvostoliiton ja kommunismin ollessa jo melkein kaikille voitettu kanta.

Sisältöä täytyy olla. Menneisyyteen esimerkiksi ideologian korostamisen merkityksessä ei voi haikailla, tulevaisuudessa on jo tarpeeksi tekemistä.

Se mikä sopii yhdelle puolueelle, ei sovi kaikille. Ihmisissä on eroja, ja näin on myös puolueissa. Kaikkien maalaminen samalla pensselillä on yliyksinkertaistamista tai tietämättömyyteen perustuvaa politiikan hyljeksintää. Vallankumouksia ei tule enää väkivallasta pitävien pettymykseksi, mutta evoluutiota sitäkin enemmän.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sen nyt kuitenkin voi Tuomiojan puolustukseksi todeta, että jos hän suurin piirtein noin oli sanonut niin oli kyllä faktuaalisesti oikeassa. Stalin ei pystynyt Suomen valtaukseen noilla voimilla, mutta niitä hänellä kuitenkin oli käytettävissään niin paljon, että niillä murskattiin Wehrmacht ja vallattiin Berliini.....

No mutta kokonaisuuden kannalta emme koskaan saa tietää mitä olisi käynyt, mikäli suomi ja saksa olisivat koonneet voimansa yhdessä, olleet yhden sodanjohdon alaisena, suomi ei olisi lopettanut etenemistään ....

Sanoisin, että Tuomioja voi olla faktuaalisesti oikeassa. Edelleen, urpo veto, varsinkin kun demariäänestäjistä valtaosa on haalinut historiantietonsa Tuntemattomasta ja muista elokuvista.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Tässä kun on nyt puhuttu demareiden "usean rintaman sodasta" ja useista puolueen sisäisistä linjoista niin tokihan niitä löytyy muiltakin.

Keskustassa Vanhanen joutuu tasapainoilemaan "freshin liberaalin city-Kepu" -linjansa ja Jarmo Korhosen "änkyrä-agraari" -linjan välillä.

Kokoomuksessa taitaa sitten olla se ns. "äärioikeisto" mutta se on tallottu aika hiljaiseksi viime vuosina, ei mitään suuria repäisyjä sieltä ole tullut. Sinänsä Kataisella on puoluejohtajista helpoin työ, tasapainottelua vaaditaan paljon vähemmän.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Sanoisin, että Tuomioja voi olla faktuaalisesti oikeassa. Edelleen, urpo veto, varsinkin kun demariäänestäjistä valtaosa on haalinut historiantietonsa Tuntemattomasta ja muista elokuvista.


Joo, en todellakaan kiistä tätä. (Ei kyllä olisi suosittua myöskään kritisoida sodanaikaista johtoa siitä, ettei se integroinut Suomea saumattomaksi ja epäitsenäiseksi osaksi Hitlerin sotakoneistoa.) Mutta on tässä Tuomiojan töksäyttelyssä jotenkin positiivinenkin puolensa eli itsepäisesti ajaa omaa linjaansa kansan- ja sontalehtien suosiosta piittaamatta. Joskus sellainen voi kantaa hedelmääkin. Mutta sinänsä miehellä tuntuu historiakäsitys olevan osin jossain menneisyyden taisteluhaudoissa - eräs tuttavani, joka periaatteessa hallitsee luetun ymmärtämisen, väitti että tässä viimeisimmässä Tuomioja olisi painottanut Suomen vastuuta Talvisodan syntyyn, mikä kyllä minusta on jo sangen kyseenalainen näkökulma nyky-ymmärryksen valossa. Mutta en siis ole teosta vielä lukenut joten tämä on toisen käden tietoa.
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joo, en todellakaan kiistä tätä. (Ei kyllä olisi suosittua myöskään kritisoida sodanaikaista johtoa siitä, ettei se integroinut Suomea saumattomaksi ja epäitsenäiseksi osaksi Hitlerin sotakoneistoa.) Mutta on tässä Tuomiojan töksäyttelyssä jotenkin positiivinenkin puolensa eli itsepäisesti ajaa omaa linjaansa kansan- ja sontalehtien suosiosta piittaamatta. Joskus sellainen voi kantaa hedelmääkin. Mutta sinänsä miehellä tuntuu historiakäsitys olevan osin jossain menneisyyden taisteluhaudoissa

Eiköhän Tuomiojan historiankäsitys kuitenkin kumpua puhtaasti hänen aatteestaan, millään mulla ei ole esim. tämä Tali-Ihantalan vähättely perusteltavissa.
 

scholl

Jäsen
Ennustin vuoden 1987 eduskuntavaalien yhteydessä demaripuolueen kuolemaa. Olin sitä mieltä, että kun demarit vanhenevat ja kuolevat pois ja samanaikaisesti maalaisia on tosi vähän niin mikään ei voi estää kokoomuksen nousua suurimmaksi puolueeksi. Toisin kävi, mutta nyt näyttää hyvältä. Demaripuolue on matkalla kohti tuhoa. Vesimelonivihreät ovat pienen vasurin asialla, joten he äänestävät niitä ja demareille ei ole enää mitään käyttöä. Kuin taivaanlahjana saapui SAK:sta nuhruinen toveri Heinäluoma lyömään viimeisen naulan arkkuun.

Maanantaina järkytyksekseni havaitsin aamutelkkarissa nuoren demarin. Joku Heta vielä hehkutti demarina olemista. Eli kun populaatio on tarpeeksi suuri niin kyllä nuoremmassakin ikäluokassa saattaa olla vielä jotakin eksyneitä sieluja, aikamme punikkeja, mutta ei se mitään. Hyttysen ininää yksittäiset henkilöt.

Maailmassa on edelläkävijöitä ja perässähiihtäjiä. Edelläkävijöille demarit ovat olleet koko puolueen olemassaolon ajan vastenmielisiä. Sellainen nuhruinen meininki, villapaita porukka vaalivalvojaisissa Työväentalolla tai työläiseltä näyttävän puoluejohtajan esiintyminen telkkarissa Itäkeskuksessa tai Hakaniemen torilla soppatykin ohjaksissa ei pitäisi saada aikaan kuin sääliä tai vahingoniloa, mutta jossain piireissä ääniä on silti joskus kertynyt. Onneksi ajat ovat nyt muuttuneet.

Heinäluoma teki odotetun ratkaisun. Olisi voinut jo kuvitella, että mies olisi joutunut lähtemään nopeammin eduskuntavaalien jälkeen. Demareilla on mennyt huonosti jo kohta viisi vuotta. Toissa eduskuntavaaleissa kohtalainen menestys tuli vain sen takia, koska Itälä oli niin ankea. Vaalit profiloituivat pääministerivaaleiksi ja selkeän voittajan Jäätteenmäen ja kepun vastustajat antoivat Lipposelle jonkinlaisen torjuntavoiton. Sen jälkeen alkoi Kataisen nousu ja demareilla järkyttävät määrät vaalitappioita. Ensin tuli kuonoon kunnallisvaaleissa. Helsingissä taisivat jäädä vihreidenkin taakse. Sitten meni eurovaalit perseelleen. Stubb jyräsi kaikki demarit lattianrakoon. Sen jälkeen meinasivat hävitä istuvalla presidentillä pressanvaalitkin ja sokerina pohjalla erittäin huono tulos eduskuntavaaleista. Oli aivan mahtavaa nähdä sitä meininkiä telkkarista heidän vaalivalvojaisistaan erityisesti juuri eduskuntavaalien jälkeen.

SAK alkaa olla rasite demareille, joten sieltäkään ei voi oikein apua hakea. Jännä nyt sitten nähdä kenet meinaavat ottaa puolueen pelastajaksi. Tuomiojahan niistä taitaa olla fiksuin, mutta äärivasemmistolaisena olisi vähän sama kuin jos Halonen olisi puoluejohtajana. Ei taida sillä reseptillä ko. puolue nousta suosta. Sitten siellä on sellaisia renttuja duunarinnäköisiä tyyppejä kuten Kimmo Kiljunen. Heidän oman etunsa vuoksi olisi syytä pysyä heistä erossa. Sitten on Maria Guzezinan ja kumppanit, jotka ovat nuoria, mutta toisin kuin Kataisella, heiltä puuttuu poliittinen substanssi. Vähän kuin Tanja Karpela. Ei sellaisella pitkälle pötkitä. Urpilaiset tai Mia Petra Kumpulat taas ovat aivan liian sosiaalitantannäköisiä puoluejohtoon. Ulkonäkö jo raakkaa heidät kaatopaikalle.

Niinpä jos demareiden omaa etua ajatellaan niin ehdotan sinne Mikael Jungneria. Hän on nyt pikkaisen saanut kritiikkiä digiajasta, joten voisi kiinnostaa uudet kuviot. Hän on nuorehko mies, jolla on kaunis nainen. Hän on demari ja suhteellisen fiksu käsittääkseni (edit. lisäksi töhrinyt Maailmanrauhapatsaan Hakaniemessä, joten hän on etäisyydenottoa menneeseen huseeraukseen Tehtaankadulla). Suomessa poliittinen muisti on lyhyt (kuten case Kalevi Sorsa osoittaa), joten digitv-kritiikki unohtuisi nopeasti ja Jungner voisi uudistaa toveripuoluetta. Ei se silti tarkoittaisi, että sillä puolueella olisi kovin ruusuinen tulevaisuus. Uskon, että kun Neuvostoliitto on kaatunut jo aikapäivää sitten alkaa kaikki tollainen aate olla aikansa elänyt. Joten kyllä se niin on, että Katainen vie ja muut vikisevät, mutta jos Jungner tulisi kehiin niin saataisiin edes vähän vastusta.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Sen nyt kuitenkin voi Tuomiojan puolustukseksi todeta, että jos hän suurin piirtein noin oli sanonut niin oli kyllä faktuaalisesti oikeassa. Stalin ei pystynyt Suomen valtaukseen noilla voimilla, mutta niitä hänellä kuitenkin oli käytettävissään niin paljon, että niillä murskattiin Wehrmacht ja vallattiin Berliini.
Jossitella voidaan tietysti loppumattomiin. Stalin oli joka tapauksessa osoittanut Suomen valtaamiseen ja miehittämiseen tietyn suuruiset voimat kesällä 1944. Näiden voimien oli arveltu riittävän tähän tavoitteeseen reilusti. Eivät riittäneet.

Tämä 90-luvun aikana syntynyt torjuntavoiton voimakas korostus on vain saamassa uudet ikäpolvet jo sille kannalle, että Suomi olisi voittanut sodan, ja Suomi kyllä hävisi sen, selkeästi.
Sota hävittiin ja korvauksia maksettiin, mutta se mitä Suomi saavutti Kannaksella kesällä 1944 oli yksiselitteinen torjuntavoitto. Vaikea sitä on olla korostamattakaan, kun muina vaihtoehtoina oli tulla ryssän perseraiskaamaksi kansandemokratiaksi tai sosialistiseksi neuvostotasavallaksi.

Voi tietysti sanoa että Tuomioja oli teoreettisesti oikeassa. Jos Neuvostoliitto olisi katsonut Suomen valtaamisen olevan tärkeämpää kuin omien etupiirien varmistaminen Puolassa, Saksassa ja muualla niin suurta osaa keskistä Eurooppaa kuin mahdollista, niin Stalin olisi voinut valjastaa vaikka koko sotavoimansa Suomeen tehtävään suurhyökkäykseen. Minun mielestäni Suomen torjuntavoittoa ei himmennä se että vastustaja tuli kisoihin B-miehistöllä, ykkösketjun keskittyessä Berliinin turnaukseen. Tuomiojan täytyy teknisesti fiksuna miehenä ymmärtää tämä asia, mutta minkäs vanha vasuri luonnolleen mahtaa.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Harmittaa kun Heinäluoma ei asettunut ehdolle. Mahdollisesti hänen ja Tuomiojan välistä puheenjohtajakilpaa demarit olisivat voineet hehkuttaa spordemaisesti otsikoilla "Kovat Eet".
 

Paul Kemp

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Beatles 1965-1970
Itse olen sarjaa melko epäpoliittinen ihminen ja koetan henkilötasolla pysytellä vain erossa kaikesta harmaan ankeasta puoluepolitiikasta, jossa Irwinin lyriikoita lainaten "vain jollain konsensushommalla tärkeillään"(ja vieraannutetaan samalla tavallinen kansalainen koko asiasta). Mutta samaan aikaan en voi olla tietyllä tapaa huolestumatta siitä, että demareiden ja muun vasemmiston taantuessa nykyistä tahtia katoaa myös Suomen poliittiselta kentältä edes se teoreettinen vastavoima enemmän oikealla kallellaan oleville puolueille ja poliitikoille. Sehän on nähty, että yhden ajatussuunnan ylivalta harvoin tuottaa mitään hyvää ja lopulta vain jämähtää tyytyväisenä paikalleen, olipa kyse oikeasta tai vasemmasta(tai vaikka siltä väliltä). Vai?

Mielenkiintoista nähdä, että mitä sosiaalidemokraatit keksivät tulevaisuuden varalle. Toivon vain, että jotain nousua ja ryhdistäytymistä tapahtuisi myös vasemmistolaisia arvoja yhä kannattavalla poliittisella kentällä, ettei tulevaisuudessa Suomi olisi täysin Kokoomuksen hiekkalaatikkona Keskustan pyöriessä siellä jaloissa.
 

Viljuri

Jäsen
Näyttäisi muuten yksi eksynyt demari olevan arvokeskustelun tarpeessa maahanmuuttoketjussa, siinä aivan viimeisellä sivulla tämän hetkeen tilanteen mukaan. Eli sinne kipin kapin halukkaat demarit keskustelemaan hänen kanssaan arvoista, tosin tulos taitaa olla nolla.

Tämä tulos tulisi valittevasti valtaosasta demareiden sisäisiä keskusteluja, koska tunnepohjalta asioita funtsivat (~ herravihaa, kateutta ja kaunaa) eivät vain ole kovinkaan otollisia rationaalisen keskustelun kumppaneita, vaikka olisi sitten kuinka kaunis kaaderi tahansa viisauttaan alaspäin valuttamassa...

Jos ja kun useimmissa aihealueessa tilanne ja lopputulos olisivat sama, niin sen voi halutessaan ymmärtää ihan hyvin, että miksi juuri demareissa moisille arvo- ja muillle keskusteluille ei tosiasiallisesti ole tilausta.
 

Waky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jos ei heterogeenisin, niin ainakin liikkuvaisin kannattajajoukko näistä on kokoomuksella, mille on tyypillistä ajattelukyky omilla aivoilla (ilman siis etujärjestön, median tai muun vastaavan tahon "apua"), oltiinpa sitten urbaania tai agraaria.

Miten liikkuvan äänestäjämassan voi nimetä jonkin puolueen kannattajaksi? Yleensäkin mielenkiintoista yhdistää, että jos ihminen pystyy ajattelemaan ja muuttamaan mielipidettä hän on kokoomuslainen, mutta tähän on sikäli tottunut tällä keskustelupalstalla.
 

Viljuri

Jäsen
Miten liikkuvan äänestäjämassan voi nimetä jonkin puolueen kannattajaksi? Yleensäkin mielenkiintoista yhdistää, että jos ihminen pystyy ajattelemaan ja muuttamaan mielipidettä hän on kokoomuslainen, mutta tähän on sikäli tottunut tällä keskustelupalstalla.

"Liikkuvuus" tarkoittaa tässä yhteydessä muita puolueita suurempaa kannatusprosentin potentiaalista variaatiota. Jos toisin sanoen politiikan sisältö ei miellytä, ei puoluetta myöskään äänestetä, eikä tätä päätöstä käy muuttaminen millään kenttäorganisaation mobilisaatiolla, toisin kuin kepun ja SAK/SDP:n tapauksessa.

Koulutus on yleensä myös yksi yhteen kriittisyyden kasvun kanssa.

Mielipiteen muuttamisesta en nyt tiedä miten se tähän liittyy, mutta ehkä se joillakin muilla keskustelupalstoilla on sitten sitäkin selvempää. Kannattaa sitten konsultoida niitä.
 

HemmoP

Jäsen
Yksi kiero taktiikka joka tulee mieleen tuosta donin marttyyriksi tekeytymisestä on, että tiedetään jo nyt, että ehdokasasettelu hajoaa käsiin kun selkeästi kannatuksellaan erottuvaa ehdokasta ei ole. doneero sitten ehdokasäänestyksen alla ilmottautuu "sittenkin" kisaan kun kysyntää on ollut ja puolueen etukin sitä vaatii.

Joku sosdemari viittasi tähän suuntaan kertomalla, että ehdokkuuksia otetaan vastaan äänestyspäivään asti.

Voi sitä hurmiota ja punalippujen liehuntaa kun doneero lipposmaisesti vollottaen sittenkin on mukana pj-kisassa....
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
... ehdotan sinne Mikael Jungneria....

Mitä, eiko schollin digiboxi toimi vai miksi haluat ulkoistaa Mikaelin YLEltä säätämästä. Kuka noita YLEn kanavia edes katsoo?

Toi Mikael voisi olla vaihtoehto nuorelle naiselle, jota ei ilmeisesti löydy. Tosin pitänee hieman löyhentää tuota määritystä nuoresta naisesta tässä yhteydessä. Nimittäin yli 30-vuotias ei ole enää nuori, mutta voi olla nuori poliitikko, mitä tässä yhteydessä nuorella tarkoitan. Jossain jopa tämä sos dem sosiaalitantan ikoni Filatov oli vedetty samaan listaan nuorten naisten kanssa.

Joku raja sentään ja Jungerille propsit patsaan tervaamisesta.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Sitten on Maria Guzezinan ja kumppanit, jotka ovat nuoria, mutta toisin kuin Kataisella, heiltä puuttuu poliittinen substanssi. Vähän kuin Tanja Karpela. Ei sellaisella pitkälle pötkitä. Urpilaiset tai Mia Petra Kumpulat taas ovat aivan liian sosiaalitantannäköisiä puoluejohtoon. Ulkonäkö jo raakkaa heidät kaatopaikalle.
Pertti Paasio kommentoi kyllä fiksusti että nyt demarien on syytä keskittyä sisältökysymyksiin. Vaikka Paasioon liittyvät mielikuvatekijät ja ennen muuta järkyttävä ulosanti johdattivat miehen puolueensa johdosta, niin kyllä sieltä välillä ihan asiaakin tuli ulos, ainakin demarimittakaavassa. Tämä tuore Paasion ulostulo on kyllä ihan paikallaan. Ilman kunnon substanssia ei mitään vakavasti otettavaa puoluetta johdeta, ottamatta nyt kantaa siihen mitkä puolueet voi ylipäätään ottaa mitenkin vakavasti.

Mitä tulee scholl noihin sosiaalitantan näköisiin poliittisiin johtajiin, niin demareilla on kohtalaiset näytöt heidänlaistensa ujuttamisesta ihan maan ylimpiin virkatehtäviin asti. Luulisi olevan demareille ihan business as usual heittää sen tapainen hahmo puoluejohtajaksi.

Niinpä jos demareiden omaa etua ajatellaan niin ehdotan sinne Mikael Jungneria. Hän on nyt pikkaisen saanut kritiikkiä digiajasta, joten voisi kiinnostaa uudet kuviot. Hän on nuorehko mies, jolla on kaunis nainen. Hän on demari ja suhteellisen fiksu käsittääkseni (edit. lisäksi töhrinyt Maailmanrauhapatsaan Hakaniemessä, joten hän on etäisyydenottoa menneeseen huseeraukseen Tehtaankadulla).
Mahtaako päivänpolitiikka ihmeemmin Jungneria kiinnostaa, hänellä on ollut näitä sairastelujakin. Jungnerin henkilökohtaisesti tuntevat pitävät miestä hyvinkin fiksuna ja lahjakkaana. Hieman ihmettelen miten MJ on edes lähtenyt demarien kyytiin, sen verran epäperisossun vaikutelman hänestä olen saanut. Patsaan suttaus on tietynlainen meriitti ja kertoo jostakin, ei kukaan tusinaurpo sellaiseen ymmärrä lähteä.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Ei kai Jungner hullu sentään ole, nauttii hyvää liksaa YLEssä eikä joudu siellä pitämään sortuvaa linnaketta pystyssä. Tai tarkemmin ajatellen voisi todeta että nykyinen linna on vähemmän huonossa hapessa kuin Hakaniemen tontti.

Jos Jungner lähtee YLEltä niin sossuilla on riski että tämä vasemmistolaisuuden pesäke tulee Kokkareiden tai Kepulaisen vetäjän alaisuuteen ja sitten voi olla että luuta alkaa pyyhkimään vähän isommalla kaarella.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Jos Jungner lähtee YLEltä niin sossuilla on riski että tämä vasemmistolaisuuden pesäke tulee Kokkareiden tai Kepulaisen vetäjän alaisuuteen ja sitten voi olla että luuta alkaa pyyhkimään vähän isommalla kaarella.

YLE, vasemmistolaisuuden pesäke? Kävin mielenkiinnosta lävitse YLE:n hallinto-organisaation. En löytänyt perusteita Daespoon väitteelle, joten ehkä hän itse osoittaa näkemyksensa vankat taustat.

YLE:n hallintoneuvoston puheenjohtaja on Kimmo Sasi. Hallituksen puheenjohtaja on Hannu Olkinuora. Johtoryhmässä poliittisella mandaatilla on mm. Olli-Pekka Heinonen.

Jos Jungner edustaa YLE:n hallinnossa sitä "vasemmistolaisuutta", joka jarruttaa kokoomuslaisten ja/tai maalaisliittolaisten luudan suurempia kaaria, on hän todella kova kaveri.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
YLE, vasemmistolaisuuden pesäke? Kävin mielenkiinnosta lävitse YLE:n hallinto-organisaation. En löytänyt perusteita Daespoon väitteelle, joten ehkä hän itse osoittaa näkemyksensa vankat taustat.

YLEn toimari/pääjohtaja on ollut perinteisesti demarien pesti. Paasilinna, Wesberg, Jungner jne.

Ylen hallintoneuvosto ei juuri ota kantaa operatiiviseen toimintaan tai YLEn tuotannon sisältöön.

Mitä tulee YLEn vasemmistolaisuuteen niin siitä on varmasti monia mielipiteitä, se miten esim. A-Piste käsitteli Niinistöä suhteessa Haloseen oli aika monen mielestä hyvin tarkoituksenhakuista. Niinistöstähän esitettiin paljon täysin perättömiä väitteitä, Halonen käsiteltiin silkkihansikkain tähän verrattuna.

Mutta olet varmasti asiasta eri mieltä joten eipä siitä sen enempää, jos mielestäsi YLE ei nojaa yhtään vasemmalle niin we agree to disagree kuten rapakon takana sanotaan.
 

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
Mitä tulee YLEn vasemmistolaisuuteen niin siitä on varmasti monia mielipiteitä, se miten esim. A-Piste käsitteli Niinistöä suhteessa Haloseen oli aika monen mielestä hyvin tarkoituksenhakuista. Niinistöstähän esitettiin paljon täysin perättömiä väitteitä, Halonen käsiteltiin silkkihansikkain tähän verrattuna.

Nyt ihan off-topicina ja täysin viattomasti palaisin tähän vaalitapahtumaan, että mitäs siellä sitten esitettiin, jotka olivat perättömiä? Siis, itse en ole nähnyt kyseistä ohjelmaa. Kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta, jos vielä tuon kerrot.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Nyt ihan off-topicina ja täysin viattomasti palaisin tähän vaalitapahtumaan, että mitäs siellä sitten esitettiin, jotka olivat perättömiä? Siis, itse en ole nähnyt kyseistä ohjelmaa. Kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta, jos vielä tuon kerrot.

No en nyt lähde sen enempää niitä erittelemään, verrattuna Halosen ja Vanhasen vastaaviin "luonnekuvauksiin" Niinistöstä oli kaivettu paljon ns. keltaisen lehdistön matskua (kerrottiin kuinka heitetty ulos Jazz-klubilta, ongelmista suhteessa Tanjan kanssa).

Halosta käsittelevä jakso oli muuten ainoana "sensuroitu" eli YLEn ohjelmajohtaja (jonka mies kuuiui Halosen kampanjaan) kävi läpi ohjelman ennenkuin sen julkaistiin. Perusteena oli se että edelliset jaksot Niinistöstä ja Vanhasesta herätti niin paljon kohua. Kukaan ei tiedä mitä jätettiin Halosesta kertomatta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös