Soppa Sormusen lähtölaskenta

  • 2 182 388
  • 7 196

Davidson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos HIFK:n kannattajana on ollut yli 20 vuotta, niin kannattaa nyt kuitenkin muistaa että vaikkapa vuodesta 1990 on HIFK ollut mitaleilla "peräti" 5 kertaa ja sinä aikana on tullut 2 mestaruutta. Eli parissa kymmenessä vuodessa on kyllä nähnyt, että HIFK on ennemminkin kärjen tuntumassa pyörivä seura jolla on aika-ajoin mahdollisuus mestaruuteen kuin mikään kestomenestyjä..

Tämä on sinänsä hyvä pointti ja seikka, jota en kyllä itse lakkaa hämmästelemästä. Isolla budjetilla ollaan yleensä liikkeellä ja vähintään joka toinen kausi tapahtuu AINA jotain ihmeellistä sekoilua.

Täälläkin näkee paljon kirjoituksia siitä, että HIFK:n pitäisi aina taistella runkosarjan voitosta tai sijoittua kolmen parhaan joukkoon. Tämä on toki toivottavaa, mutta lähihistoria osoittaa, että ajatus on jokseenkin utopistinen.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
MISTER X kirjoitti:
Tämän kirjoituksen taso on niin alhainen, että se pitäisi jättää ihan omaan arvoonsa...

Jos joku edes silmänräpäyksen ajan pohtii Soppaa ensi kauden valmentajana, niin tuohon ei enää älykkyysosamääräni riitä keksimään mitään painokelpoista sanottavaa.

No otan silti kantaa, eihän tuossa ollut kuin tuo viimeinen kappale täyttä tuubaa. Eli ei hätää, älä ole turhan itsekriittinen.

Eli ei missään nimessä tulisi jatkaa ensi kaudella Sopalla, sitä en ole missään nimessä kannattamassa.


Aurinkotuuli kirjoitti:
2. Kuluvalla kaudella ei ole mahdollista mihinkään parempaan niin kauan kuin vastuuvalmentajana on Hra Sormunen....Teoriallasi ei valitettavasti ole todellisuuspohjaa.

3. IFK on suurjoukkue, on ollut sitä nuoruudestani 1960-luvun loppupuolelta saakka ja on sitä edelleen perinteiltään. ...Viime kevät ei ollut mikään alku- tai loppupiste keskellä pitkällistä Matikainen - Nybondas -surkeutta.

4. On kaksi asiaa: elinkautinen kärsimys IFK:n kannattajana, joka ajaa väkisin Nordenskiöldinkadun ortodoksiluostariin ja toisaalta IFK:n kulloisenkin valmennusjohdon tai toimitusjohtajien/urheilutoimenjohtajien kaikkien tyhmyyksien hyväksyminen.

... On turha tulla arvostelemaan ihmisiä, joille IFK merkitsee todella paljon, mikä ilmenee useista edellä olevista kirjoituksista. Ajattele hieman ennen kuin tulet kusemaan heidän jaloilleen!

2. No sitä ei voi tietää ennen kuin kausi on ohi, eikä tässä tiedä vielä vaihtuuko valmentaja vai ei. Todennäköisesti kelkka ei noin vain käänny.

3. Sinulla on pitempi suhde HIFK:n perinteeseen kuin itselläni ja monella muulla, itselläni suhde alkoi omasta lapsuudestani ja nuoruudestani 80-luvun lopulta. Sitä Krykov ja Boyko aikaa... Kyllä se silloin jo suurseuralta seuralta tuntui. Monella ei todellakaan ole mitään henkilökohtaista tuntumaa siihen, kuinka pitkäikäinen ns. brandi on. HIFK:n lama näyttänee pahimmalta sellaisten silmin.

4. Ei ehkä niinkään kyse ole siitä, että mielestäni pitää hyväksyä se mitä nyt tapahtuu tai on tapahtunut. Kyse on kuitenkin loppujen lopuksi lojaaliudesta väriä kohtaan, seura tarvitsee tukea ennemmin kuin boikotointia. Koska kyse on kuitenkin siitä, että jos tässä tilanteessa talous romahtaa, niin sitä perinnettä seurataan tulevaisuudessa divarissa.

Eikä tässä kusta kenenkään jaloille, vaan kannustetaan tukemaan. Kyse on vähän siitä, että ei jaksa lukea pelkästään mitään väsynyttä dinoläppää ja jotain fiktiota siitä kuinka Pakilassa näyttää siltä ja tältä. Toinen juttu on se, että fanipohjalla on kuten heti alussa kirjoitin aivan törkeän kovat ja epärealistiset menestystoiveet HIFK:n suhteen ja todellakin herkin liipasinsormi antamaan kenkää kaikille jotka eivät valmenna joukkuetta voitosta toiseen. Sehän on siis se vitsi, että samaan aikaan kun tiedotetaan uudesta valmentajasta voi avata kaksi ketjua. Toisen joka koskee valmentajan aikaa HIFK:ssa ja toisen, jossa tehdään sitä lähtölaskentaa.
Snaibeli kirjoitti:
... Näinhän ajattelevat sadat ja taas sadat suomalaiset yritykset. Varsinkin perheyritykset. On tarpeeksi, että työntekijät saavat palkkansa ja tuntevat kuuluvansa perheeseen. Onni on se, ettei koskaan ketään olla irtisanottu tai että saadaan joku presidentin vientipalkinto silloin tällöin. Näissä organisaatioissa on duunissa jengiä, jolle työ on vain toimeentulon hankkimista perheelle ja pakkopulla, joka mahdollistaa harrastukset. Eikä siinä mitään pahaa, kuten sanottu, hyvin suomalainen näkemys.

Pettymys on ollut itselleni huomata, että HIFK oli sittenkin juuri tällainen organisaatio. Juuri nyt, kun jotenkin omassa mielessä kuvitteli, että uusi hallitus ja murrokset kiekkomaailmassa, kuten KHL:n laajentuminen ja työtaistelu NHL:ssä, mahdollistaisivat kaikkea muuta. Nyt pitää sitten vaan jotenkin tyytyä siihen, että HIFK ei ole se, joka avaa tietä kärjessä.

No tarkoitus oli kyllä maalailla ennemminkin sellaista kuvaa, jossa luodaan menestyksekästä jääkiekko-organisaatiota jolla on myös urheilullista menestystä ja ennen kaikkea halu siihen. Ei mistään suojatyöpaikasta, missä ollaan tyytyväisiä sijoihin 4-6.

Jotenkin HIFK:ta ei voi pitää minkään muun kuin "brändin tyylisen" kiekon edelläkävijänä tai minään ladun avaajana. KHL:n avautuminen on ollut suurin syy koko SM-Liigan kilpailukyvyn heikkenemiseen. Sitä ihmettelen, että miksi HIFK:ssa ei ole otettu enempää irti nyt käynnissä olevan työsulun hyödyistä. Sitä ei kyllä pysty järjellä ymmärtämään, miksi meidän ns. omat pojat eivät tulleet pitämään kuntoa yllä tänne ja siinä mukana muutama muu kaveri.

Davidson kirjoitti:
Tuntuu, että muunmuassa Nybondakselta on unohtunut, että joukkue on olemassa kannattajia varten ja heidän ansiostaan. Tästä syystä pelien pitäisi kai (?) olla viihdyttäviä ja urheilullisesti tuloksekkaita. Nyt tuntuu, että pääpaino on uudessa hallissa, ylihintaisessa bissessä ja nettisivuilla mainostetussa "taskupedossa" (melkeinpä sivujen suurin yksittäinen elementti).

Itseäni toistaakseni: ammatilaisseura / joukkue on kai olemassa pitkällä tähtäimellä tasan yhdestä syystä; siksi, että on ihmisiä, jotka suostuvat maksamaan siitä, että pääsevät katsomaan joukkueen pelejä. Tämä on
tainnut päästä unohtumaan taloudellisen menestyksen myötä...

Kyllähän se toiminta aina aika käsi kädessä menee, toki ammattilaisurheilussa mennään sen ehdoilla että kuinka paljon sitä kysyntää on.

Jotenkin sellainen yhteinen mielipide nyt näkyy Jatkoajassa, että tässä ollaan ihan bisnesmeilessä kusettamassa faneja paskalla joukkueella. En sitten tiedä keitä varten HIFK on sitä uutta hallia rakentamassa jos ei faneja. Ilman taloudellista menestystä tänne ei saada 1. korin pelaajia, joilla on vaihtoehtona mennä 3-4 eri SM-Liigajoukkueeseen, ruotsiin, sveitsiin tai KHL:n pelaamaan, ilman 1. korin pelaajia ei saada urheilullista menestystä.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
m & t: Ei olla kovinkaan eri mieltä, mulle riittää että myönsit joukkueen tason kuitenkin pudonneen. Sanoin itsekin, että se on kokonaan toinen asia, olisiko sillä nipulla pitänyt voittaa narrit > kyllä olisi, tästä ei kahta sanaa. Mutta trust me, valmentajalla ei ole paljonkaan osuutta siihen, miten Nyba senttereitä hankkii. Ja siis: Eriksson on tasokas 2-sena tähän liigaan ja hankittiin kesken viime kauden, älänyvvaa sitä unohda? Äläkä tätä: MG on aidosti maailmanluokan sentteri. Väitän, että olisi ollut Kekäläisellekin vaikea korvattava. Ortio oli kuitenkin loistava korvaaja Endrasille ja meille siis tuli PS:stä huolimatta NHL-varattu nuori maajoukkuemaalivahti. Ei huonoa. Jos tänne olisi huippupelaajien taholta "ei kannata tulla" -kyltti, niin ei olisi saatu Erikssonia, Ortiota eikä kumpaakaan Pörrääjää. Kyllä suurin syy siihen, miksi miehistö on mitä on, löytyy UTJ:n pallilta. Mielestäni on kohtuutonta syyttää pelkästään epämiellyttävää valmentajaa siitä. Mutta PS törsi pleijarit karmealla tavalla, tästä lienemme samaa mieltä. Muun on pakkokin olla nyansseja.

Funtsipa tilannetta näin:
1) Kausi 11/12 menossa, utj;na Nyba, valmentajana PS
> vaikeuksia saada sisään huippupelaajia

2) Kausi 12/13 menossa, PS lähtenyt, Soppa valmentaa, Nyba utj:na
> vaikeuksia saada sisään huippupelaajia ja edes ensi kauden valmentajaa ei ole signattu

Kyllä mä näen tämän niin, että UTJ on se, joka pysyy kaudesta toiseen. Valmentajat vaihtuvat ja näköjään on vaikea saada huippupelaajia, olisiko UTJ:lla jotain tekemistä tämän kanssa? Nokankaan aikana ei pelaajahankinta läheskään aina onnistunut siten, että tulijoita olisi voinut sanoa huipuiksi: Pitkämäki, Walsh, Hacker tulevat heti mieleen ja oli niitä muitakin. Haatajasta muuten reilu kiitos Nokalle. Mutta yleisesti ottaen utj hakee pelaajia, valmentaja valmentaa ja ehdottaa pelaajatyyppejä. Ja kun seuralla on rahaa, kuten HIFK:lla, sen pitäisi pystyä olemaan terävämpi scouttauksissaan kuin HIFK on nyt. Mun mielestäni on HUONO juttu, että utj:n onnistuminen on suoraan riippuvaista valmentajan henkilöllisyydestä. Summanen tai Nokka sisään aiheuttaisi taas luontaisen imun HIFK:hon.

fat of the land: Kiitos toisenlaisesta näkemyksestä. Ymmärsin kaiken, mitä kirjoitit ja mulla ei ole ongelmia käsittää perusteluitasikaan. Olen vain eri mieltä. Mutta ei kai täällä tarvitsekaan kaikkien olla kaikesta samaa mieltä? Jos sinun tapasi kannattaa on se, että menet kannustamaan Sopan jengiä Kibeineen ja Villeineen, niin olkoon niin. Mutta sopiiko se, että mulla, vuosikymmenien aikaisella fanilla saa olla oma tapani toimia? Pidän Sopan mukanaroikottamista täydellisenä ylimielisyytenä. Eikä nyt ole kysymys siitä, toimisiko valmentajanvaihdos ja olisiko ketään vapaana. Nyt tarvittaisiin signaali siitä, että HIFK:kaan ei ole tyytyväinen Soppakiekkoon. Toisin sanoen organisaatio katsoo peiliin ja myöntää virheensä.

Pennanen ja Silander ovat jo duunissa HIFK:ssa, siinä olisi hyvä kaksikko loppukaudeksi. Eli korvaajan löytämiseksi ei edes tarvitse pistää päätään toimistolta ulos. Mun mielestäni HIFK:n tämän kauden ylimielisyys kulminoituu siihen, että tätä apuria roikotetaan vieläkin valmentajana. Kekäläisellä oli munaa kenkiä Jortikka, kuuden mestaruuden mies. Kunnioitan häntä siitä. Hän ei laskenut pisteitä ja sarjasijoituksia, vaan totesi kylmän viileästi, että valmentaja ei ole tehtäviensä tasalla. Tämä on ammattiurheilua kuitenkin. Mutta eniveis, kirjoitukesi oli virkistävä ja perverssillä tavalla pidän tällä palstalla eniten siitä, että näen hyvin perusteltuja aivan erilaisia mielipiteitä kuin omani.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
fat of the land: HIFK on tällä hetkellä kokonaisuutena niin pitkällä takamatkalla sarjan kärkijoukkueisiin, että pelkällä valmentajan vaihdoksella tämä kausi ei HIFK:lle käänny. Sarjan kärkijoukkueet ovat harjoitelleet omaa ja toimivaa pelitapaansa vähintään keväästä lähtien ja mm. Jokerit kohta kahden kauden ajan ja pelitapaa hiotaan edelleen. Lisäksi kärkijoukkueiden rosteri on rakennettu jo hyvissä ajoin tukemaan sitä pelitapaa, jota joukkue toteuttaa. Tässä HIFK antoi tasoitusta siinä vaiheessa kun Petu os. Cacca loikkasi Siperiaan. HIFK lähtee joka tapauksessa erittäin pitkältä takamatkalta jo pelitavan ja sen toteutuksen osalta loppukauteen. Mun mielipiteeni on se, että paras seitsemästä sarjassa on sm-liigassa vähissä ne joukkueet, jotka HIFK:lle häviävät. Valmentajan vaihdoksella suhdeluku saattaa kääntyä hieman paremmaksi olettaen, että uusi valmentaja pystyy tuomaan peliin jonkin osa-alueen, jolla saadaan pelaajista enemmän tehoja irti. Lähes aina se tarkoittaa tässä vaiheessa kautta pelin yksinkertaistamista. Mitä mä olen vajavaisella ymmärrykselläni nähnyt, Sopan pelitapaa on helvetin vaikea lähteä yksinkertaistamaan, joka tarkoittaa koko pelitavan täysremonttia HIFK:ssa ja se ei tapahdu puolessa kaudessa. Kyllä tämä kausi on HIFK:lla taputeltu tapahtui valmentajanvaihdosta tai ei. Enemmänkin tämän kauden osalta valmentajanvaihdoksella olisi moraalinen vaikutus erityisesti faneihin, mutta todennäköisesti myös pelaajiin. Suurin vaikutus valmentajanvaihdoksella olisi siinä, että uusi valmentaja pääsisi aloittamaan pelitaparemontin jo nyt, jolloin kaudella 13-14 menestymismahdollisuudet paranisivat oleellisesti.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Iso Paha kirjoitti:
Missä vaiheessa erottaminen on liian myöhäistä? Tai käänteisesti missä vaiheessa erottamisella ollaan vielä saatu merkittäviä positiivisia tuloksia?

Eihän tuohon varmaan mitään absoluuttista oikeaa ole olemassa. Kyllähän sillä on eroa, että millä tavalla se pelaaminen jäätyy, mennäänkö hyvästä pelistä umpijäähän vai onko koko homma kohellusta alusta asti. Noita jäätymisiä voi korjailla keväälläkin, mutta silloin jos ollaan annettu aikaa senkin verran pitkään että kauden lopputulos vaarantuu, niin kyllä se on jo melkolailla sama vaihtaako vai ei.

Itse pidin HIFK:n ensimmäisenä vaihtoehtona Karjala-turnausta, jolloin näki että harjoitusottelut ja alkukausi näytti niin kaoottiselta että hommasta ei voi tulla mitään. Toinen vaihtoehto oli Izsvestia-tauko joulukuun alussa ja siitä seuraavana joulutauko, kun sitä ei tullut niin miksi sitä nyt tehdä enää, ainakaan millään projektijutulla.

Viime kaudella Anaheimissa ja Capitalsissa jahkailtiin aivan törkeän pitkään valmentajan kanssa ja vaihto tapahtui aivan liian myöhään. Tai ehkä Anaheimissa ei ollut niitä vaihtoehtojakaan ennen kuin Capitalsista monotettiin tarpeeksi nimekäs ukko vapaaksi.

Vähän sama tilannehan nytkin on, että niitä vapaita hyviä ei oikein ole.

pelha kirjoitti:
"Varokaa fanit vain ettei joukkueen rakkaus teihin lopu". ?!?!?!? Miltähän toi ajatusmalli kuulostaisi niiden Stockan dörtsien sisäpuolella, vaikkapa Herkun lihaosastolla. "Varokaa vaan asiakkaat ettei kauppias lakkaa teistä kohta tykkäämästä." Ei asiakkaita olla kauppiaan tai faneja seuran armosta. Seura on olemassa siksi että sillä on näitä asiakkaita.

Tällä tarkoitettiin sitä, että miksi HIFK on pelaajalle tai valmentajalle hyvä työpaikka tulla töihin? Mikä houkuttelee huippupelaajan HIFK:n? fyrkkaa saa muualtakin, todennäköisesti vielä enemmän, muillakin on pitkiä perinteitä, muuallakin voi menestyä tai viedä uraansa eteenpäin, muuallakin on maksava yleisö.

HIFK:lla on brandi, johon pitäisi kuulua tietynlainen verenhimo ja toveruus, perhe ja yhteisö joka elää yhdessä voitoissa ja häviöissä. Fanien verenhimo kohdistuu täällä nyt yhden (tai oikeastaan kahden) ihmisen lahtaamiseen. Koko joulupata ja kipinähomma oli ihan hyvä kannanotto ja hyvää huumoria, vaikkakin yhteen henkilöön kohdistuva ja se aika ikäänkuin meni jo. Hyvästä huumorista ja uudesta tavasta antaa kritiikkiä on tullut nyt myöhemmässä vaiheessa vain vinkumista joka saa vinkujat vaikuttamaan ihan pussyiltä.

Muutenhan kirjoitit paljon siitä, että olisi ihan ok pitää ns. välivuosi jos siitä ilmoitettaisiin. Eihän niin voi tehdä urheilussa, jossa on kuitenkin tavoitteena voittaa jokainen peli ja niin varmasti HIFK lähtee joka peliin. Realismia on kuitenkin se, että läheskään joka kausi ei ole liikkeellä liigassa 14 nippua joilla on kaikilla mahdollisuus mestaruuteen ja realismia on se, että millään joukkueella ei ole mahdollisuutta lähteä joka kautta voittamaan.

Johannes kirjoitti:
Kannattaja haluaa nähdä värikkään ja menestyvän HIFK:n liigajoukkueen, vastineeksi pääsylippurahoille. Ei ole ikinä kannattajan tehtävä palkata uusia työntekijöitä HIFK-Hockey Oy:lle tai edes ehdottaa nimiä. Siellä on töissä henkilöitä, joille maksetaan palkkaa kuukausittain siitä, että ajattelvat kokonaisuutena HIFK:n etua.

Tee sinä lista fat of the land, kun sellaista vaadit. Kun olet yksi HIFK-kannattaja, niin kerro kaikki vapaana olevat utj:t ja päävalmentajat, kun haluat itse nimet esiin. No niin, töihin nyt fat of the land. Älä vaadi muilta nimiä, vaan tuo ne itse esiin.

Ei se olekkaan meidän tehtävä niitä nimilistoja kerätä, vaan keskustelun kannalta se on hedelmällisempää puhua siitä että onko edes tarjolla ketään Sopan tai Nybarin tilalle. Mitkä vaihtoehdot on selkeästi parempia ja mitä fanit toivoo, jos seuran tehtävä on vastata siihen toiveeseen, niin miten ihmeessä sitä voi kuulla jos kukaan ei sano.

Minun mielestäni HIFK:n tulisi tehdä kaikkensa sen eteen, että Raimo Summanen valmentaisi joukkuetta 3 seuraavaa kautta ja Nybarin tehtävä on laittaa kaikki mahdollinen valuutta budjetin sisällä Summasen käyttöön, jotta joukkueeseen saadaan sellainen runko jolla voidaan voittaa pari mestaruutta peräkkäin, sekä näiden kolmen vuoden aikana luoda jatkuvuutta organisaatioon siten, että menestyminen on mahdollista myös sen jälkeen. Toivoin jo joululahjaksi, mutta ehkä Summanen noudattaa Venäjäläistä kalenteria ja lahja tulee viimeistään 14.1. Summanen voi aloittaa tehtävässään välittömästi jotta tulevaa pelitapaa voi opetella ne pelaajat jotka ensi kaudeksi ovat jäämässä joukkueeseen.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Ei se olekkaan meidän tehtävä niitä nimilistoja kerätä, vaan keskustelun kannalta se on hedelmällisempää puhua siitä että onko edes tarjolla ketään Sopan tai Nybarin tilalle. Mitkä vaihtoehdot on selkeästi parempia ja mitä fanit toivoo, jos seuran tehtävä on vastata siihen toiveeseen, niin miten ihmeessä sitä voi kuulla jos kukaan ei sano.

Tähän on ihan helppo ratkaisu. HIFK-Hockey Oy laittaa Nybarin Utj:n paikan hakuun, esim. HS:n sunnuntai-numeroon, 13.1.2013. Hakuaika päättyy 31.1.2013. Myös nykyinen Utj-henkilö saa hakea paikkaa ja jos on paras hakija, niin jatkaa. Näin me kannattajat saisimme tietää, että jatkaako HIFK-Hockey Oy:n Utj:n tehtävässä Nybari vai ei. Utj palkkattaisiin 5 vuoden määräajaksi, mutta olisi irtisanottavisssa 6 kuukauden kultaisella kädenpuristuksella, esim. kerran vuodessa 30. huhtikuuta, jos siihen on syytä.

Minkä ihmeen takia meidän pitäisi edes arvuutella eri ihmisten työtilanteilla, en käsitä vieläkään.
 

Davidson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jotenkin sellainen yhteinen mielipide nyt näkyy Jatkoajassa, että tässä ollaan ihan bisnesmeilessä kusettamassa faneja paskalla joukkueella. En sitten tiedä keitä varten HIFK on sitä uutta hallia rakentamassa jos ei faneja. Ilman taloudellista menestystä tänne ei saada 1. korin pelaajia, joilla on vaihtoehtona mennä 3-4 eri SM-Liigajoukkueeseen, ruotsiin, sveitsiin tai KHL:n pelaamaan, ilman 1. korin pelaajia ei saada urheilullista menestystä.

Kusettaminen on ehkä vähän vahva termi, mutta mielestäni johdolta on päässyt unohtumaan kenelle tätä tuotetta tehdään. Tämä näkyy ennen muuta huonossa (so. olemattomassa) tiedotuspolitiikassa joka on omiaan synnyttämään salaliitto- ja salaseurateorioita. Milloin viimeksi Sormusen asemaa tai joukkueen sijoitusta on kommentoitu johdon taholta? (Sormusen "En kommentoi" - kommenttia ei lasketa).

Kuten itse toit aiemmin esiin HIFK:tä ei voi pitää urheilullisesti järisyttävän menestyneenä seurana viimeisen kahdenkymmenen vuoden osalta. Silti sponsoreita on riittänyt, taloudellista menestystä on tullut ainakin jossain määrin ja 1. korin pelaajiakin on saatu ihan kiitettävästi. Eli ehkä HIFK:ssa onkin itseasiassa havaittu, että em. seikat on mahdollista saavuttaa ilman urheilullista menestystä? Ja kas, nerokas ikiliikkuja on saatu aikaiseksi. Ainoana erona esittämääsi kuvioon on se, että hyvistä pelaajista huolimatta urheilullinen menestys on vaatimatonta.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Nybondakselta kannanottoa liittyen Soppaankin:

- Vaikeasta kaudesta huolimatta tavoitteenamme on edelleen menestyä nyt ja jatkossa. Teemme organisaation kaikilla tasoilla kuumeisesti töitä asioiden eteenpäin viemiseksi. Urheilullinen menestys on meille kaikille ensisijaisen tärkeää, sen eteen emme säästele resursseja.

- Erikseen on todettava, että viime aikoina on julkisuudessa esitetty erilaisia väitteitä koskien sopimustilanteita tai suhteitamme eri pelaajiin tai valmentajiin. On surullista todeta, että useilla näistä ”uutisista” ei ole minkäänlaista todellisuuspohjaa. Totta on kuitenkin se, että paitsi että teemme töitä vahvistaaksemme joukkuetta kuluvalla kaudella, työstämme voimakkaasti myös IFK:n tulevaisuutta, päättää Nybondas.
 

Uncle Becker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Україна
Nybondakselta kannanottoa liittyen Soppaankin:

Jos resursseja ei ole tämän kauden osalta säästelty, niin sitten meillä on puutteelliset resurssit. Jos tässä on oikeasti kaikki paukut kehissä, niin seuraavaa välivuotta joudutaan taas odottamaan se kymmenen vuotta.

Siirryn vitutusketjuun.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Facebookissa on Tiedote: "Oy HIFK-Hockey Ab tiedottaa..."

Julkaistu 50 minuuttia sitten.
 

scholl

Jäsen
Mites kipinävuorot? Antenne Bayernillaa sanottiin just, että Nürnbergissä oli pelattu tänään talviklassikko. 50000 katsojaa ja Ice Tigers voitti Berliinin semipystyy. Bengt-Åke ei ole tätä menoa saatavilla. Hintalappu nousee koko ajan ja Soppa saa patsastella tuolla.

Näin tänään muuten Taidehallin viereisen Ärrän vieressä jätkän IFK:n pelipaita päällä. Joku menee edelleen matsiin. Aiempina vuosina tuollainen näky olisi tuonut hyvän fiiliksen. Nyt en tiennyt, pitäisikö tuntea vihaa vai halveksuntaa.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Arvon scholl....

.......minä hoidan aamun ensimmäiset varsinaiset kipinävuorot kello 01.45 saakka. Yllätyksekseni löysin Tiedotteen, mutta se kertoo jonkun sentterin hankinnasta, joskin Hra Nybondas pyörittelee siinä jotain työn tekemisestä. Sellaista en ole vielä havainnut organisaatiossa tähän mennessä, joten on mukavaa, että jotain on löytynyt nyt uuden vuoden viidenneksi päiväksi.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Tuuli on heikkoa noin 4-5 metriä sekunnissa.....

.....ja pakkasta on 5 astetta. Mainio lähipartiointi-ilma. The Tiedotteesta ei havaintoja, sitä vastoin Hra Sormusen kommentteja lukiessa tulee hymy huulelle. Emme olleet ilmeisesti samassa matsissa, sillä toisen erän lopulla olin nukahtaa eikä Hra Sormusen johtaman kotijoukkueen peliä voinut erottaa vierasjoukkueen pelistä. Oli kuin vastakkain olivat TPS:n ykkös- ja kakkosjoukkue ja lajina oli vastustajan nukuttaminen ja yhden maalin eron säilyttäminen työntämällä kiekkoa keskialueelle.

Tässä IFK onnistui TPS:ää paremmin, mutta ainoastaan hieman. Oikeusmurha oli se, että tällaisella pelillä kumpikaan joukkueista sai pisteitä tai ylipäätään se, että tällaiseen peliin piti tulla ja maksaa vielä lipuistaan. Katsomossa oli paljon kausikorttipaikkoja tyhjänä, koska ilmeisesti jotkut eivät kykene ymmärtämään sitä, miksi lauantai-iltaa pitäisi käyttää tällaiseen, kun vajaan kilometrin päässä voi päästä kuulemaan näätien rääkkäystä tai käyttämään vielä yhden tunnin alennusmyynneissä.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Kolme varttia kipinässä ei paina.....

......ja pataljoonakeittoa jää soppatykin pohjalle muillekin. Pahus vaan kun voipaketti on ehtinyt jäätyä kun kävin korsun ulkopuolelta etsimässä lisää havuja. Taitaa tulla hiljainen yö sekä Tiedotetta odottaessa että muutoin. Puhdistan mysteerin puhtaalla lumella ja alan nähdä unta IFK:n uudesta valmentajasta, jolla toivottavasti on olemassa ihan oma pelikirja. Hra Sormusen pelikirja on ollut kateissa siitä saakka kun isä lampun osti ja äiti sen humalapäissään särki.
 

Esko Mörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mäkkärin (ei Toni) katolla on rauhallista. Näköyhteys hallille on kirkas ja selkeä, paljon selkeämpi kuin Sormusen pelikirja. Suurin nuija -kilpailussa mahtavasti pärjännyt Tom N. Bondas tulee varmasti minä hetkenä hyvänsä isoista ovista ja kajauttaa ilmoille uuden päävalmentajan nimen. Sinänsä minulle alkaa olla se ja sama, kuka on kyseessä, koska juuri puuduttavampaa kiekkoa en ole aikoihin nähnyt. Kyllä, juuri saimme 3 pistettä ja pelikin oli viihdyttävä, mutta se viihdyttävyys ei tullut pelisuunnitelman ansiosta sitten yhtään. Willsielle iso käsi hienosta hermoilusta, sehän alkaa tulla tavaksi.

Yhdellä Tiedotteella harjoiteltiin ulosantia jo, toinen on juuri tuloillaan. Kuuleeko Päävartio, kuuntelen.
 

Tapuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK HELSINKI, Ville Peltonen
Facebookissa on Tiedote: "Oy HIFK-Hockey Ab tiedottaa..."

Julkaistu 50 minuuttia sitten.

Onkohan se tiedote tiedotteesta ? Paska, kun itsellä on menossa kuukauden protesti kyseistä sosiaalista mediaa kohtaan niin en pysty lukemaan sieltä hehkutuksia. Kaiken lisäksi häviän 100 € , jos piipahdan siellä. Btw. Myllypuron suunnalta sellainen tiedote, että heräsin siihen, kun eilen asennettu laminaatti piti outoa meteliä. Jospa se the oikea tiedote onkin jäänyt sinne alle ja pyrkii sieltä ylös päivänvaloon.....
 

Iso Paha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Go IFK
Elo tää juoksuhaudoissa on, meille käskynä vain kohtalon, ja kenties matkamme määrä, sodan melskeeseen kadota on. Ollaan täällä ja seistään kovennettua perkele, mutta sen mä sanon ettei se valmetaja enää tällä kaudella vaihdu saatana.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Nybondakselta kannanottoa liittyen Soppaankin:

Tompan kannanotto oli säälittävä, kertoo siitä epätoivosta, joka vallitsee seurassa. Kun ovat kotiläksyty jääneet tekemättä ja paska on housussa, niin ei se enää selittämällä muutu hunajaksi. Tämä kausi on totaalisesti kustu ja suurin syy ei ole Sormunen, hänelle vain annettiin mahdoton tehtävä hänen kyvyilleen. Olen koko viikonlopun ollut seuraamassa "sählyä" ja olen nähnyt useammalla junnujoukkueelle siellä selkeän pelitavan ja toimivan, Sormusen joukkueessa siitä ei ole tietoakaan. Syyllinen löytyy varsinaisesti korkeammalta taholta ja heitän pallon kyllä tälle Tompalle, joka joutaisi niin kauas HIFK:sta kun vain voi maapallolla päästä, meidän pitäisikin kerätä varat siihen lentolippuun kannattajien toimesta. Nuo selittelyt oli minulle viimeinen piste. Nybondaksen mielestä siis osa kirjoituksista ja huhuista ei päde, mutta vain osa, suurin osa pitää siis paikkaansa asia kääntäen. On tuo tavan puuhastelua, johon olemme tietysti tottuneetkin jo.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Katsoin eilen Urholta HIFK-TPS ottelun. TV:stäkin välittyi runsaslukuisen yleisön reaktiot HIFK:n pelaamiseen. Kun Vittasmäki oli vienyt ajassa 02.48 yv-maalilla TPS:n johtoon, niin alkoi normaali oman joukkueen mollaaminen kuulua katsomosta. Lennart Petrell hiljensi kotijoukkueen arvostelijat iskemällä ajassa 09.21 tasoituksen 1-1. Ei mennyt aikaakaan, kun Klubertanz sai eloa kotikatsomoon viemällä IFK:n 2-1 johtoon ajassa 09.33. Sitten tuli IFK:n heikko jakso, kun se ei saanut hyvistä maalitilanteista huolimatta neljän peräkkäisen TPS-jäähyn aikana maalia. Toinen erä pelattiin maaleitta, vaikka molemmilla joukkueilla olivat yv-pelinsä ja paikkansa iskeä maaleja. Molemmilla kerroilla, kun IFK lähti viiveellä maalin takaa hyökkäykseen, kuului suomalaiselle jääkiekkoyleisölle tyypillisiä vihellyksiä ja yksittäisiä arvosteluja. Kolmannessa erässä kotijoukkueen arvostelijat saivat taas bensaa liekkeihinsä, kun Willsie teki TPS:lle yv-tasoitusmaalin. Jari Sailio sytytti sitten IFK:n joukkueen pelaajat ja katsomon vilpittömään, yhteiseen iloon, tekemällä voitoomaaliksi jääneen 3-2 osuman ajassa 56.34. Ohjaaja oli ajan tasalla ja näytti riemuitsevaa IFK-fanikatsomoa, joka antoi täyden tukensa (tv:sta katsottuna) kotijoukkueelle. TV:n välityksellä ei siis välittynyt mitään siitä Sormusen vastaisesta fanitoiminnasta, mistä täällä kirjoitetaan.

IFK:n pelistä sanon sen verran, että kunhan Peltonen ja Kuhta saavat viriteltyä tykkinsä iskuun, niin eilen nähdyillä maalipaikoilla IFK:n ja Sormusen kevät saattaa olla hyvinkin duurivoittoinen. Siihen vielä, kun Petrell, Luttinen ja kumppanit saavat pelinsä kuosiin, niin hyvä tulee. Tant gredulinin aiemmin ihannoima Sim Liivik oli myös hyvällä pelipäällä eilen, joten ei muuta kuin kannustamaan häntä vanhaan malliin.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Olisi hyvä käydä myös matseissa.....

..... TV:n välityksellä ei siis välittynyt mitään siitä Sormusen vastaisesta fanitoiminnasta, mistä täällä kirjoitetaan. .......

....niin kuulisi esimerkiksi Urpo-tv;n kuvaamatta (ilmeisesti) jättämät rytmikkäät "Soppa Ulos" -huudot, jotka tulivat samasta fanikatsomosta kuin suosionosoitukset. Suuri osa yleisöä oli koomassa koko matsin ajan, joten on vaikeaa arvioida, mitä heidän päidensä sisällä liikkui. Eli: tervetuloa Nordenskiöldinkadulle itsekin havainnoimaan. Älä usko Urpoa.
 

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Molemmilla kerroilla, kun IFK lähti viiveellä maalin takaa hyökkäykseen, kuului suomalaiselle jääkiekkoyleisölle tyypillisiä vihellyksiä ja yksittäisiä arvosteluja.

Sitä kun on pohjille ensin kateltu junnujen MM-kisoja ja kunnon viihdettä, niin onhan sen rinnalla nuo viivelähtöpelleilyt ihan täyttä paskaa. Makuasioita tietenkin, mutta jos lipun olet ostanut niin saat muuten viheltää ja arvostella noita viivelähtöjä niin paljon kuin haluat.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
...normaali oman joukkueen mollaaminen kuulua katsomosta... kuului suomalaiselle jääkiekkoyleisölle tyypillisiä vihellyksiä ja yksittäisiä arvosteluja... arvostelijat saivat taas bensaa liekkeihinsä...

Homman nimi on se, että HIFK toimii SM-liigassa top-3 budjetilla ja joukkue majailee tällä hetkellä sijalla yhdeksän täysin katastrofaalisten esitysten johdosta. Joukkue on kasattu huonosti ja päävalmentajana toimii kaveri, jolla ei ole kapasiteettia johtaa SM-liigassa HIFK:n kokoista seuraa, joten mielestäni HIFK:n otteluista maksava yleisö saa reagoida ilman mitään omantunnon tuskia nyt nähtyihin otteisiin hyvinkin kriittisesti. Minusta on äärimmäisen törkeää tuomita HIFK:n kannattajakunta siitä, että he/me vaativat jotain vastineeksi uhraamastaan ajasta ja rahasta HIFK:lle. Kannustus on myös ansaittava, sillä ei tämä voi olla vain yksipuolinen suhde, jossa HIFK-niminen yritys kerää rahat katsojilta antamatta kuitenkaan vastineeksi mitään. Hyödyn on kuljettava molempiin suuntiin.
 

Orbus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Katsoin eilen Urholta HIFK-TPS ottelun. TV:stäkin välittyi runsaslukuisen yleisön reaktiot HIFK:n pelaamiseen.

Anteeksi vieraisiin lokerikkoihin kurkistelu...

Ei kait 6900 nyt lauantai peliksi ole sentään runsaslukuista, varsinkaan, kun siinä ei ole laskettu mahdollisia kotiinjääneitä kausikorttilaisia? Jos on, niin ohan toi tilanne aika huono, tuon kokoinen halli pitäisi lauantaina olla aina lähes täynnä, mitä ihmettä sillä Gardenilla aiotaan tehdä?
No ei se mitään, kiva että joillekkin Soppa maistuu...
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK:n pelistä sanon sen verran, että kunhan Peltonen ja Kuhta saavat viriteltyä tykkinsä iskuun, niin eilen nähdyillä maalipaikoilla IFK:n ja Sormusen kevät saattaa olla hyvinkin duurivoittoinen. Siihen vielä, kun Petrell, Luttinen ja kumppanit saavat pelinsä kuosiin, niin hyvä tulee.

Tämä on hyvin yksipuolista näkökulmaa enkä oikein keksi mitään syytä miksi joku ketä seuraa lätkää äärettömän paljon puhuu moista.

HIFK:n olematon pelisysteemi on kuin herkullinen juustopala tarjottimella, minkä jokainen vastaantuleva vihollinen pystyy nakertamaan rikki helposti. Paras seitsemästä sarjassa skoutataan vihollisen systeemiä ja vahvuuksia/heikkouksia laitetaan merkille. Sopan HIFK:lla ei ole kuin tuo yksi ja ainoa mikä on saletisti jo nyt toisten liigakoutsien tiedossa. Eikä se edes toimi. Yksilötaito+yv on se millä HIFK voi vielä 'yllättää' runkosarjapeleissä. Pleijareissa(tosin sinne ei olla edes matkalla) Sopan lauma vedetään pöntöstä alas niin että hulisee. Taktisesti pätevät jengit(lue: koutsit) Tappara, Jokerit, Blues esim. eivät tarvitse kovinkaan kummoista systeemiä tuota vastaan. Sopan systeemi hengittää Joni Ortio- nimisen hengityskoneen avulla, muuten ollaan jo toinen jalka mullan alla.

En ymmärrä miten Kuhdan, Peltosen tai Lennun yhtäkkinen 'huippukondis' tulisi keväällä pinnalle. Hyvät pelaajat pystyvät ratkomaan yhden-kolmen ottelun välillä eri tilanteita. Huippujätkät saattavat ratkoa yksittäisiä matseja mutta neljää voittoa jahtaavaa taktisesti oikein ladattua jengiä vastaan nuo em. eivät kauaa pinnalla porise. Tästä hyvä esimerkki viime kevään narrisarja. Yli puolet pelattu runkosarjasta eikä yksikään valtakunnan kommentaattori, lätkäjätkä tai ilmantyötäoleva valmentaja liputa HIFK:n menestyksen puolesta pätkääkään. Soppa on saanut tällä kaudella aina muutaman kerran tekohengitystä(uuden pelaajan) mikä on piristänyt HIFK-potilasta parin pelin ajan, sen jälkeen saman tauti palaa kahta kauheampana.
 

Carlos

Jäsen
En ymmärrä miten Kuhdan, Peltosen tai Lennun yhtäkkinen 'huippukondis' tulisi keväällä pinnalle.

Taitaa Lennun suhteen ainakin olla aika hiljaista, taitaa lähteä jo varmaan heti huomenna takas meren taakse. Sitten on jälleen yksi ukko vähemmän.

Mä olisin kyllä pitänyt sen POS:n, alkaisi olla vähitellen käyttöä. Ja olisi varmaan kondiskin jo ihan hyvä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös