Soppa Sormusen lähtölaskenta

  • 2 180 953
  • 7 196

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Mikä on aivan naurettavaa country club -meininkiä. Ottamatta nyt kantaa siihen, olisiko Summanen oikea mies meitä kriisistä pelastamaan. Eikös joskus ollut puhetta saunakaveriuden, helpolla pääsemisen ja edariuden kulttuurin poistumisesta Nordikselta?

Miksei - mutta on se niinkin, että sitä saa mitä tilaa. Eikä IFK ole ainoa organisaatio, jonne Raadolla on toistaiseksi voimassa oleva porttikielto, jos yhtään helpottaa:). Sori OT.
 
Viimeksi muokattu:

Snaibeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eikä IFK ole ainoa organisaatio, jonne Raadolla on toistaiseksi voimassa oleva porttikielto, jos yhtään helpottaa:). Sori OT.

Juu, ei tämä minua mitenkään erityisesti häiritse. Tokkopa tottakaan. On vaan hyvä esimerkki jääkiekko-organisaatioiden vääristyneestä kulttuurista.
 

falstaff

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Summasen ottaminen on riski, eikä edes hallittu riski. Mutta tässä tilanteessä ainakin minä olisin valmis hyväksymään sen. Jopa innostumaan siitä.

Projektivalmentajana Raadolla olisi kädet täynnä laivan kurssin muuttamisessa joten energiat menisivät oikeaan osoitteeseen. Pelaajien analysointi, koostumusten rakentaminen, yksilöiden ja kokonaisuuden vahvuuksien kartoittaminen, strategioiden luominen olisi ihan kokopäiväduuni Raadollekin. Eikä oikoteitä käytettäisi tai kompromisseja tehtäisi.

En tiedä tulisiko menestystä. Mutta en mä näe että sitä tällä kaudella Sopankaan alaisuudessa tulisi. Enkä, suoraan sanoen, että sitä tulisi Sopan alaisuudessa koskaan. Musta Soppa ei vaan ole oikea valinta IFK:lle nyt tai koskaan. Pitkäjänteisyys on toki hyve mutta ihan hukkaan heitettyä ellei se koskaan johda mihinkään. Raadon alaisuudessa olisi ainakin viihdyttävämpi loppukausi eikä pelkästään löysässä hirressä roikkumista.

Ja jos Pennanenkin tosiaan oli viimekin kauden strategianero niin aika hyvin hoitaa hommansa. Ellei ole valmennustiimin strategianero niin mikä on Pennasen funktio tiimissä?

Välikausihan tää on, ei sille mitään voi. Ei ole tiedotetta näkynyt joten eiköhän näillä mennä. Ainakin joulutaukoon asti. Ja sen jälkeenhän ei enää mitään kannata tehdä kun kausi on jo menetetty.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Noh, legendaarinen "tiedote klo 14.00" on mennyt jo, joten eiköhän joku ole kuullut ihan omiaan hallin käytävillä!!?? Näillä mennään.

Ps. Jyp voitettiin eilen, kyllähän sillä "elää" jo kummasti joulutauolle asti.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Noh, legendaarinen "tiedote klo 14.00" on mennyt jo, joten eiköhän joku ole kuullut ihan omiaan hallin käytävillä!!?? Näillä mennään.

Tulihan sieltä se klo 14 tiedote, asia oli vain eri kuin toivottiin. Yhteistyö Koffin kanssa siis jatkuu. Ainakin voi tutulla merkillä humaltua, mikäli Sormusen IFK ei kykene huolehtimaan viihteestä jäällä.
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Ps. Jyp voitettiin eilen, kyllähän sillä "elää" jo kummasti joulutauolle asti.

IFK tiedotti jo aikaisemmin tänään, että:
Hyvin pelattu jääkiekko ja oikein tarjoiltu olut – elämyksiä molemmat, suomalaisten makuun molemmat

Mitä sä muka luulit ja odotit. Sitäkö, että jotain oikeasti tapahtuisi.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ei tämä mikään välikausi ole. Runkosarjassa riittää, että pääsemme kuuden sakkiin ja eiköhän se onnistu. Kuntopuntarin huipun pitää osua kevääseen kun taistellaan tosissaan eikä paskaa peliä ole varaa esittää. Kuka muistaa jotain lokakuun Ässät matsia jos playoffeissa peli kulkee ja katsomossa on hauskaa? Eilen nähty jyp peli oli hyvä ja peli tulee paranemaan vielä. Jokaisella joukkueella on vaikeaa joskus ja HIFK:lla on nyt ollut mutta mitä sitten? Kausi alussa joten parempi nyt pelata paskaa kiekkoa kuin sitten keväällä. 2 pistettä tarvitaan niin ollaankin kuuden sakissa ja kuudentena majaileva Blues on kuulemma pelannut huikeata lätkää alkukauden? No, joukkueilla on nyt yksi piste eroa ( Bluesilla yksi ottelu vähemmän ) ja torstaina nämä joukkueet kohtaavat ja silloin parin pisteen ero voi olla meille. Ollaan hei paskalla pelillä melkeen suorassa playoff paikassa kiinni, aika hyvä juttu mites sitten kun pelaajat saavat itseluottamuksen kohdilleen? Viime kauden stanley cup mestari on hyvä esimerkki. Ei tarvitse pelata kummallista runkkaria, riittää vain, että pääset playoffeihin ja sen jälkeen kaikki on mahdollista. Tossa meidän joukkueessa on oikeasti valtavasti lunastamatonta potentiaalia. Ei tää kausi huonolta näytä, vaikka matsit ovat olleen pääosin unettavia, kyllä se siitä.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Maajoukkuetauko on kuulemma ensimmäisen "isomman" välitilinpäätöksen paikka. Saas nähdä. Mä kyllä ymmärrän niitä, jotka liputtavat jonkunlaisen kestävyyden ja pitkäjänteisyyden puolesta verrokkina Nokan kehno aloitus ja hieno lopetus, mutta näen silti tämänhetkisen tilanteen täysin erilaisena.

Kun Nokka tuli:
-Saatiin valmentajaksi monta mestaruutta voittanut hallitseva Suomen mestarivalmentaja
-Kyseinen valmentaja oli tietenkin ollut täysin irti HIFK:n surullisesta edellisestä kaudesta

Kun Soppa aloitti:
-Saatiin valmentajaksi märkäkorva, joka valmentaa nyt ensimmäistä kertaa SM-liigassa
-Kyseinen valmentaja oli edellisen paskakauden 2-koutsi

Ihan kaikella kunnioituksella äärioptimisteja kohtaan: huomaattehan, että tässä on vähän erilainen pohja rakennella hyviä tulevaisuudennäkymiä? HIFK ei ole hyvä harjoittelupaikka ensikertaiselle valmentajalle; Ika Lehkonen ja Mykkä & Kaakku - tässä edelliset yritykset. Vaikka miten pyörittelisi, niin oddsit ovat aikalailla Soppaa vastaan. Mulle tulee Sopasta mieleen Baxter. Jotenkin hänen lätkästäänkin pystyi näkemään, että perustaso tulee pysymään keskinkertaisena. Yksittäisiä makeita voittoja saadaan tottakai hyvällä materiaalilla. Baxterille annettiin silti 1,5 kautta ja seiskamiikka pysyi seiskamiikkana. Miksi mun pitäisi uskoa, että kokemattoman Sormusen seiskamiikka, tai itse asiassa annetaan 6+ koska hän oli jo viime kaudella mukana, näyttäisi ensi keväänä paljon paremmalta? Se on mahdollista, mutta ei todennäköistä. Ja tähän perään klassikko: Olen mielelläni väärässä.

Vertaus ratsastusmaailmasta: On olemassa potentiaalinen lämminverinen ravihevonen, joka on kuitenkin pirun vaikea ohjastettava. Otetaan ohjastajaksi henkilö A, joka on voittanut useita isoja kilpailuja samoilla radoilla aiemmilla hevosillaan samassa lämminveriluokassa. Alku näyttää nihkeältä, mutta kaikkihan me tiedetään, että tuo kaveri osaa pohjimmiltaan kyllä ohjastaa hevosta. Annetaan aikaa ja saadaan pikkuhiljaa menestystä. Toinen vaihtoehto on ottaa ohjastajaksi henkilö B, joka ei ole koskaan aikaisemmin käskyttänyt lämminveristä. Alku näyttää nihkeältä. Ja kaikkihan me tiedetään, että tuo kaveri vasta opettelee lämminverisen ohjastamista. Sorry vaan, mutta mun mielestäni on ihan hyvät perusteet olla ohjastaja A:n kanssa optimistisempi kuin ohjastaja B:n kanssa. Vaikka missään ei toki ole kiellettyä, että ensikertalainenkin saa pärjätä hyvin. Lajihistoriassa se on kuitenkin äärimmäisen harvinaista.
 

falstaff

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tiedän että Sormunen on untuvikko ja jokaisen pitää aloittaa jostain. Mutta. Jos kaveri valmentaa IFK:n edustusjoukkuetta niin kyllä sillä pitää olla joku erityisen vahva osa-alue, joku valmentamisen tärkeä juju joka on erityisesti hanskassa. Mä en näe että Sopalla olisi tällaista. Soppa ei ole nerokas strategi, Pennanenhan meillä strategin postilla kai on. Soppa ei ole karismaattinen summas-sheddeniläinen käskijä joka täyttää joukkonsa taistelutahdolla tai vaan huutaa ne voittoon. Soppa ei ole westerlundiläinen analyytikko joka purkaa pelinkuvan pienimpiin osiinsa ja analysoi millä keinoin saa joukkueensa suorittamaan paremmin. Soppa ei ole nuorten pelaajien kehittäjä eikä valmentaja joka kaivaa muistakin esille sen piilevän potentiaalin ja joskus vähän enemmän.

Mä en yksinkertaisesti näe Sopan vahvuuksia. Miksi Soppa valmentaa IFK:ta? Mikä nostaa hänet muden valmentajien ylitse? Mikä tekee Sopasta sen joka saa meidät menestymään. "Annetaan kaverin kokeilla" ei musta ihan riitä perusteluksi.

Soppa oli helppo valinta päävalmentajaksi, silti musta laiska valinta tähän tilanteeseen. JHagin tavoin minäkin olisin kovin mielelläni väärässä Sopan suhteen. Mut hei, IFK ei vaan ole se paikka jonne tullaan harjoittelemaan päävalmentajana olemista tai jopa katsomaan olisko se homma sittenkin mua varten vai sovinko ehkä kuitenkin paremmin yhteistyökumppanien klubi-isännäksi. IFK:n valmentajan pitää olla sellainen jonka kaikki haluavat ja jota kaikki tavoittelevat. Ei me voida tyytyä helppohin vaihtoehtoihin jos halutaan menestystä.
 

Snaibeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Soppa oli helppo valinta päävalmentajaksi, silti musta laiska valinta tähän tilanteeseen.

Näinpä. Jos Soppaan olisi oikeasti panostettu ja luotettu, olisi jo KJ aikanaan keskustellut hänen kanssaan HIFK:n pelillisestä linjasta. Joku olisi varmistanut, että tämä pelillinen linja näkyy junnuissa. Joku olisi kysynyt Pasilta, miten hänen mielestään jääkiekkoa tulee pelata ja käynyt harjoituksissa seuraamassa, kuinka tämä toteutuu käytännössä. Joku olisi järjestänyt niin, että kapteeniston kanssa käydään läpi, luottaako joukkue pelilliseen linjaan. Joku olisi voinut pähkäillä, ovatko Sormusen ajatukset linjassa modernin jääkiekon kanssa tai toisaalta HIFK:n perinteiden. Oisko ton jonkun sitten pitänyt olla Nybondas, mene ja tiedä.

Jos näin oikeasti tehtiin, niin yhä enemmän voi ihmetellä sitä, että tilanne ajautui näin pitkälle. Nyt tuntuu, että ainoa tämän kauden pelastukseksi koituva korjausliike on heittää Soppa ulos.
 

Stigu

Jäsen
Soppa ei ole nerokas strategi, Pennanenhan meillä strategin postilla kai on. Soppa ei ole karismaattinen summas-sheddeniläinen käskijä joka täyttää joukkonsa taistelutahdolla tai vaan huutaa ne voittoon. Soppa ei ole westerlundiläinen analyytikko joka purkaa pelinkuvan pienimpiin osiinsa ja analysoi millä keinoin saa joukkueensa suorittamaan paremmin. Soppa ei ole nuorten pelaajien kehittäjä eikä valmentaja joka kaivaa muistakin esille sen piilevän potentiaalin ja joskus vähän enemmän.

Mä en yksinkertaisesti näe Sopan vahvuuksia. Miksi Soppa valmentaa IFK:ta? Mikä nostaa hänet muden valmentajien ylitse? Mikä tekee Sopasta sen joka saa meidät menestymään. "Annetaan kaverin kokeilla" ei musta ihan riitä perusteluksi.
Samaa mieltä. Soppaan pätee aivan sama Pekka Pöntinen-ajattelu, kuin esimerkiksi O'Shittikseen päti: Menneisyydellä tai taustoilla ei ole mitään väliä. Nykyhetki on ainoa, jolla on merkitystä: Jos Soppa olisi esimerkiksi SaiPan kasvatteja ja kakkosvalmentanut SaiPassa, valmentaisiko hän tänään IFK:ssa? No ei. Miksi Soppa valmentaa IFK:ssa? Koska Soppa on oma poika. Koska Nybari tuntee Sopan. Soppa on turvallinen vaihtoehto.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Soppa ei ole westerlundiläinen analyytikko joka purkaa pelinkuvan pienimpiin osiinsa ja analysoi millä keinoin saa joukkueensa suorittamaan paremmin. Soppa ei ole nuorten pelaajien kehittäjä eikä valmentaja joka kaivaa muistakin esille sen piilevän potentiaalin ja joskus vähän enemmän.

Ei ole Westerlund, ei, mutta Robidasin haastattelusta kyllä kävi ilmi, että JYP-otteluun oli valmistauduttu huolellisesti, pelitapaa analysoitu ja pelitavassa pitäydytty koutsin ohjeiden mukaan. En sitten tiedä tarkoittiko Villeä vai Soppaa :)

Ja kai nyt A-junnuja menestyksellä valmentanut jotain sentään tietää nuorten pelaajien kehittämisestäkin?

Eihän tämä katastrofi nyt pelkästään Sopan vika ole. Ehkei tämä ole enää edes katastrofikaan...?

Jos pelkästään 'oma poika' -status riittää, niin onhan siellä vielä Rolle reservissä :) Hän ei ole tietääkseni valmentanut ollenkaan, joten ihan neitseellinen veikko.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Samaa mieltä. Soppaan pätee aivan sama Pekka Pöntinen-ajattelu, kuin esimerkiksi O'Shittikseen päti: Menneisyydellä tai taustoilla ei ole mitään väliä. Nykyhetki on ainoa, jolla on merkitystä:

Tästä olen snadisti eri mieltä. Jos lähimenneisyydessä on ollut jotain hyvää, kuten Nokalla ja O'Lähteneellä, voidaan kenties nähdä ulosmittaamatonta potentiaalia. Olisihan HIFK:n keväät -09 ja -10 olleet aivan lohduttomia, jos koutsina olisi ollut koskaan mitään voittamaton märkäkorva. Paljon mystisempää on HIFK:n tapa ottaa tärkeille posteille henkilöitä, joilla ei ole mitään menestystä menneessäkään:

-Lehkonen 1-koutsina 99/00
-Mykkä ja Kaakku 00/01
-Baxter 06-08
-Redenbach 1-sentterinä kevät -12 ja syksy -12
-Soppa koutsina syksystä 12

Näissä signauksissa ei ole alun alkaeenkaan ollut mitään järkeä. Miksi HIFK:n pitäisi olla joku koelaboratorio, missä paska muuttuu kermaleivokseksi? Mutta sitäkään ei kukaan kiistä, että nykyisyys on se, missä juuri nyt pitäisi kerätä pinnoja. Edellisessä luettelossa on kategoria Ö: henkilöt joilla ei ole ollutkaan mitään näyttöä ennen HIFK:n neronleimausta pistää heidät tärkeälle paikalle

Kategoria Ö2:

-Petu Matikainen
-Hirson uusi visiitti
-O'Omituinen
-Eero Somervuori

Tässä on jotenkuten perusteltavissa olleita signauksia. Tärkeillä paikoilla henkilöitä, joilla on jonkunlainen näyttökin lähimenneisyydessä. Ihannejoukkueessahan Ö-kategoriaa ei ole ollenkaan ja Ö2-kategoria on hyvin pieni. Sillehän ei voi mitään, että joskus hyväkään signaus ei natsaa. Väitän, että millään muulla isolla joukkueella ei ole ollut niin paljon Ö:tä ja Ö2:sta kuin HIFK:lla.
 

HJL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Katso Pallo, Vancouver Cancouver
Kuulin hallilla, että joku oli Sopan kanssa taannoin jutellut ja ihmetellyt Luttisen vaisua alkukautta. Soppa oli todennut vaan, että "hyvinhän Arttu on pelannut"

Tästä tuli mieleeni, kun viime talvena pääsin Petri Matikaisen juttusille baarissa. Kysyin, että mikä siinä on, kun Hirso pelaa niin heikosti. Matikainen vastasi: "Hirso tulee vielä." Kävikin niin, että Hirso meni vielä.

En siis laittaisi valmentajan puheille juurikaan painoarvoa, kun on pelaajien otteista kyse.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Ei tämä mikään välikausi ole...

Ei todellakaan pitäny olla, vaan ihan päinvastoin. Tämän piti olla Pökäleelle todellinen kasvojenpesu-kausi, ja hänelle hommattiin juuri niitä pelaajia joukkueellinen, joita hän halusi. Jöötti oli velkaa faneille, mutta karkasi maksamatta!!!

Välikausi-teema on tullut kuvioihin myöhemmin. Sen sijaan että nykyisellä 1-valmentajalla olisi joukkue täydellisesti näpeissä ja pelikirja olisi juuri tälle joukkueelle sopiva, niin homma näyttää olevan kaikkea muuta. Ei, ei ole Sopan vika, mutta kyllä mä odotin että asiaan olisi jo reagoitu. Mutta ehkä mj-tauolla sitten, toivottavasti. Se olisi vaan ollut niin hyvää treeniaikaa uuden koutsin (esim. Ramin/Heikkilän) kanssa, kun höntsässä ei ole IFK pelaajia edes.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK:n valmentajan pitää olla sellainen jonka kaikki haluavat ja jota kaikki tavoittelevat. Ei me voida tyytyä helppohin vaihtoehtoihin jos halutaan menestystä.
Aivan näin!

IFK:n resursseilla pitää valkkuna olla "Mourinho" eikä esim. Grönlannin c-sarjan valmentajan parturin lomittajan mummin kummin kaiman keilakaveri, joka nyt kuulemma vaan on niin hyvä jätkä ja joskus kuulema nähnyt jalkkisottelun telkkarista, ja huhujen mukaan haaveillut valmentamisesta Realissa. Meinaatteko että puhelin olisi soinut tai tarjous lähtenyt?
No juu tietenkin kyllä, jos puikoissa olisi ollut "pentti matikainen". Niin, ja näemmä se onnistuu Nybondkaseltakin moinen temppu. :-D

Ei täällä nyt vaan voida tehdä tällaisia hätäratkaisuita ja mennä kädet ristissä joka perkeleen kausi, että josko ne nyt oppis tän kauden aikana jonkun systeemin.

Mitä hemmetin kvanttimekaniikka tai avaruustiedettä IFK:lla on aina tää valmennus ettei sitä vaan kukaan pelaaja koskaan opi ennenkuin kausi on taputeltu? Ei helevetti sentään mitä amatööripuuhastelua kaudesta kauteen.

Hommahan on kuin espoon kaupungissa, jossa huhujen ja numeroiden mukaan liikkuu valtavsti veroja ja resursseja, mutta ne eivät vaan koskaan näy missään. HErra ties minne ne resurssit ja rahat katoavat. Samaan paikkaan kaiketi kuin sukkaparin toinen sukka pesukoneessa. Rinnakkaistodellisuuteen! :-D
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Näissä signauksissa ei ole alun alkaeenkaan ollut mitään järkeä. Miksi HIFK:n pitäisi olla joku koelaboratorio, missä paska muuttuu kermaleivokseksi? Mutta sitäkään ei kukaan kiistä, että nykyisyys on se, missä juuri nyt pitäisi kerätä pinnoja. Edellisessä luettelossa on kategoria Ö: henkilöt joilla ei ole ollutkaan mitään näyttöä ennen HIFK:n neronleimausta pistää heidät tärkeälle paikalle.
Jostain syystä juuri IFK tuntuu usein olevan se paikka jossa valmennus saa ikuisen mahdollisuuden, ja vieläpä ilman mainittavempia näyttöjä juuri yhtään mistään, yrittää paskasta (itsestään) tehdä kermaleivoksen, mutta yleensä se päättyy siihen, että kermaleivoksesta (pelaajat) tehdäänkin paskaa. Ja se jos mikä vaatii älyttömästi taitoa näillä resursseilla. :-D
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tästä tuli mieleeni, kun viime talvena pääsin Petri Matikaisen juttusille baarissa. Kysyin, että mikä siinä on, kun Hirso pelaa niin heikosti. Matikainen vastasi: "Hirso tulee vielä.

Mieti jos Petu olisi vastannut, että vittu Nybondas hankki sen ilman mun lupaa. Sanoin sille, että ei ole mitään käyttöä. Lähtis menee vielä, kun ehtii, niin ei tarttis katella.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Mieti jos Petu olisi vastannut, että vittu Nybondas hankki sen ilman mun lupaa. Sanoin sille, että ei ole mitään käyttöä. Lähtis menee vielä, kun ehtii, niin ei tarttis katella.

No Rami olis voinu noin sanoakin jostain pelaajasta, ja siks just odottelen sitä meille koutsiks :)

...tehdään helvetin hyvää duunia ja keskittyminen menee siihen, ei meidän Lotta-Nooran muskarikuulumisien läpikäymiseen. Jos duunipaikka ei menesty alallaan, on ihan sama onko siellä kivaa. Mutta jos firma menestyy (ja se saavutetaan työnteolla), siellä saattaa jopa viihtyäkin. Nää on mielipidejuttuja.

Taitaa IFK:lla mennä se aika treeneissä juuri noiden kaikenmaailman muskarikokemusten läpikäymiseen, kun otteet ovat noin ailahtelevia...
välillä jopa umpisurkeita, kuten viime perjantaina pataa vastaan.

Sopalla on selkeästi tavoite olla joskus kova luu 1-koutsina, kun on koulujakin siihen käyny, mutta parempi olis ollu oikeasti harjoitella sitä esim. divarijoukkueen ykkösenä, ja siitä eteenpäin liigaan.
 
Viimeksi muokattu:

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vertaus ratsastusmaailmasta: On olemassa potentiaalinen lämminverinen ravihevonen, joka on kuitenkin pirun vaikea ohjastettava. Otetaan ohjastajaksi henkilö A, joka on voittanut useita isoja kilpailuja samoilla radoilla aiemmilla hevosillaan samassa lämminveriluokassa. Alku näyttää nihkeältä, mutta kaikkihan me tiedetään, että tuo kaveri osaa pohjimmiltaan kyllä ohjastaa hevosta. Annetaan aikaa ja saadaan pikkuhiljaa menestystä. Toinen vaihtoehto on ottaa ohjastajaksi henkilö B, joka ei ole koskaan aikaisemmin käskyttänyt lämminveristä. Alku näyttää nihkeältä. Ja kaikkihan me tiedetään, että tuo kaveri vasta opettelee lämminverisen ohjastamista. Sorry vaan, mutta mun mielestäni on ihan hyvät perusteet olla ohjastaja A:n kanssa optimistisempi kuin ohjastaja B:n kanssa. Vaikka missään ei toki ole kiellettyä, että ensikertalainenkin saa pärjätä hyvin. Lajihistoriassa se on kuitenkin äärimmäisen harvinaista.

Ihan tuttu ja hyvä vertaus (vaikka ravit ja ratsastus lienevät eri asioita, hevosurheilua toki molemmat), mutta saanen heittää vastineen Baxterin ja Sopan rinnastuksestasi.

Jos meillä on vanha raviohjastaja, kokenut kaveri lämminveriluokasta, joka ei ole ikinä voittanut yhtään kisaa, vaan aina luotettavasti keskikastia tai vähän alle, kuinka todennäköisenä näemme että hän juuri nyt vanhoina päivinään tällä kaudella muuttaa radikaalisti tekemisessään jotain niin, että hän nousisi kärkikahinoihin?

Jos taas meillä on nuori ja kokematon ohjastaja, jolle potentiaalinen lämminveriravurimme lankeaa ohjastettavaksi, emme tietenkään voi odottaa heti voittoa. Kuitenkin jos kohtuullisen ajan päästä hän yltää keskitason suoritukseen, pidetäänkö hänen nousuaan kärkikahinoihin todennäköisempänä kuin ylläolevan esimerkin vanhan luupään? Mielestäni kyllä. Tällä ohjastajalla mahdolliset tulevan loiston päivät ovat vielä edessä. Virheistä opittavaa kuitenkin vielä on, eikä ne palaset heti loksahda kohdalleen, vaikka kuinka olisi lapioinut paskaa edellisen ohjastajan tallirenkinä.
 

Schwein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Paljon mystisempää on HIFK:n tapa ottaa tärkeille posteille henkilöitä, joilla ei ole mitään menestystä menneessäkään:

-Lehkonen 1-koutsina 99/00
-Mykkä ja Kaakku 00/01
-Baxter 06-08
-Redenbach 1-sentterinä kevät -12 ja syksy -12
-Soppa koutsina syksystä 12

Näissä signauksissa ei ole alun alkaeenkaan ollut mitään järkeä. Miksi HIFK:n pitäisi olla joku koelaboratorio, missä paska muuttuu kermaleivokseksi?

Yllä mainittuja esimerkkejä ei käy millään tavalla kiistäminen. Tuli vaan mieleen, etten ainakaan itse muista Westerlund/Summanen-parivaljakolla olleen erityisiä meriittejä HIFK:hon tullessaan. Toki Summasella niitä oli pelaajana, mutta se on eri asia. Kenties tuo on säännön vahvistava poikkeus: juuri se kermaleivos?
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Yllä mainittuja esimerkkejä ei käy millään tavalla kiistäminen. Tuli vaan mieleen, etten ainakaan itse muista Westerlund/Summanen-parivaljakolla olleen erityisiä meriittejä HIFK:hon tullessaan. Toki Summasella niitä oli pelaajana, mutta se on eri asia. Kenties tuo on säännön vahvistava poikkeus: juuri se kermaleivos?

Westerlund oli tehnyt Jypin kohtuullisen nimettömän joukkueen kanssa loistavaa työtä ja Erkka oli oma toiveeni valmentajaksi heti Eavesin lähdön varmistuttua. Summanen tuki omalla tavallaan hienosti päävalmentajaa omilla taidoillaan. Voisi verrata vaikka siihen, jos HIFK:n päävalmentaja olisi ensi kaudella Jyrki Aho ja kakkosena Ville Peltonen, aivan heittona vain siis. Kokematon ykkönen ja kakkonen, ilman mitään erityistä auktoriteettia on HIFK:ssa huono vaihtoehto, enkä usko sen toimivan, joten nykyinen valmennuskaksikko oli tuomittu jo aloittaessaan.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Tuli vaan mieleen, etten ainakaan itse muista Westerlund/Summanen-parivaljakolla olleen erityisiä meriittejä HIFK:hon tullessaan. Toki Summasella niitä oli pelaajana, mutta se on eri asia. Kenties tuo on säännön vahvistava poikkeus: juuri se kermaleivos?

Westerlund & Summanen valmensivat parivaljakkona maajoukkueessa alle 18-vuotiaat EM-mestaruuteen 1997.

Kekäläisen mielenkiinnon kiinnitti varmasti myös Westerlundin 90-luvulla Pohjois-Amerikassa vietetty analysointireissu, missä hän tutki juuri esim. taklauspelin ja muiden fyysisten kaksinkamppailujen tilastollista osuutta voittamiseen.
 

Falcon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sormunen ja Pennanen valmentavat kumpikin toista kautta sm-liigassa. Sitä ennen valmentajakokokemusta junioreista. Näin vähäisen kokemuksen omaavia vastuuvalmentajia ei HIFK:ssa ole muistaakseni vielä koskaan ollut.

Saattaa olla että heistä vielä hyviä valmentajia tulee, mutta HIFK on väärä paikka harjoitella. Hieman huvittaa myös nuo tiedot siitä että Pennanen olisi jonkinlainen pelikirjavelho. Junioreille pyöritellyt jotain kuvioita, miesten pelit
on erikseen ja nyt hommat sekaisin. Hallitushan nämä päätökset on siunannut,
ehkä he näkevät näissä kavereissa jotain poikkeuksellista potentiaalia joita kannnattajat eivät näe. Hohhoijaa mitä touhua...
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Mikäli esitykset paranevat ja tänään sekä lauantaina esitetään hyvät matsit sekä Espoossa, että Kuopiossa ja kotiin tulee ainakin 3 pistettä niin puolestani Soppa voi jatkaa. Tietenkin jos jyp peli oli pelkkä suonenveto ja tänään ja lauantaina ollaan samalla tasolla mitä ennen paria viime matsia niin ei pitäisi olla kysymystäkään valmentajan vaihdoksesta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös