SM-liigan puheenjohtaja toiminut sääntöjenvastaisesti, erottaminen välttämätöntä?

  • Viestiketjun aloittaja Flonaldo
  • Alkaa
  • 12 047
  • 125

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Muutama kirjoittaja täällä voisi tosiaan tutkia asioita ennen kuin kirjoittaa niistä faktoina. Tarkistin muutaman "faktan" paikkansapitävyyden, mutta en nyt jaksa alkaa lakipykäliä tänne kirjoittaa.

Hjalliksen kokous on ollut täysin laillinen ja päätösvaltainen. Mikään ei voi kyseenalaistaa sen oikeellisuutta. Tämä kokous ei ole käsittääkseni ollut sääntömääräinen vuosikokous tms.

Työnantajalla on oikeus antaa monoa työntekijälle. Moberg työskenteli liigan palkkalistoilla ja liiga (=työnantaja) antoi monoa.

Kaikki muunkin uskallan oman koulutukseni pohjalta väittää menneen aivan lakien ja toimintatapojen puitteissa. Suomessa lain säätämis-, toimeenpano- ja tuomiovalta on jaettu kolmelle eri instanssille. Osakeyhtiössä taas nämä kaikki ovat hallituksella. Täten Mobergin viittaus hallituksen ja oikeuden päätöksistä ilmentää täydellistä ymmärtämättömyyttä asioista.

Mikä tässä nyt on näin epäselvää?

Viimeinkin jollain liigassa on munaa toimia, kun toimimisen aihetta on. Pointsit Hjallikselle täältä.
 

Geezer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
Viestin lähetti E
Hjalliksen kokous on ollut täysin laillinen ja päätösvaltainen. Mikään ei voi kyseenalaistaa sen oikeellisuutta. Tämä kokous ei ole käsittääkseni ollut sääntömääräinen vuosikokous tms.

Mahtaakohan kellään olla hajua miksi liigahallitus piti torstaina uuden kokouksen, jossa tehtiin toistamiseen päätös Miettisen pelikiellon säilyttämiseksi kolmessa ottelussa?

HPK:n sivuilla on uutinen, jossa kerrotaan torstaina pidetystä kokouksesta, mutta SM-liigan omilta sivuilta en löytänyt siitä mainintaa.

Miksi pelikieltoasia piti käsitellä uudestaan ja pidetäänköhän tarvittaesssa vielä lisää kokouksia, jos jollain on kysyttävää aiheesta?

- Geezer -
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Moberg mokasi. Fiksumpi tie olisi ehkäpä ollut tutkia, että toimiko TPS jollain tapaa epäeettisesti Rauteen 'loukkaantumisessa'. Sitten vaikkapa helvetin vihainen sakko seuralle tai jotain vastaavaa. Harkimo mokasi. En usko, että kokouksesta olisi tullut näin paljon jälkipyykkiä, jos kaikki olisi mennyt sääntöjen mukaan. Tätä puoltaa myös tämä uusi kokous. No, ei siinä mitään, Harkimo on varmaankin toiminnan mies, joka ei ole tottunut liikoja odottelemaan. Ottakoon kuitenkin opikseen, jos vielä uudelleen samalla pallilla istuu. Kerhon kannattajana sanon, että on turha tulla väittämään, että tämä vaikuttaisi ratkaisevasti jatkoon pääsyyn. Sota ei tässä vaiheessa yhtä miestä kaipaa. Tilanne voi olla jopa toisin päin, jos esim. katsoo kerhon eilistä suoritusta.


P.S. Tämän ketju taso on vajonnut luvattoman alas. Uskon, että moderaattorit tekevät johtopäätöksensä ilman, että kaiken maailman apinat huutelevat joka toisessa ketjussa pelikieltojen perään. Siinä vieressä on se raportointinappula. Toivon siis todellakin, että häkki heilahtaa, jotta saadaan luettavaan muotoon tätä tavaraa.

edit: Ahah, pelikieltoja olikin jo jaettu.
 

RoopeS

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Juridiikka, moraali ja taustatavoitteet

Viestin lähetti E
Suomessa lain säätämis-, toimeenpano- ja tuomiovalta on jaettu kolmelle eri instanssille. Osakeyhtiössä taas nämä kaikki ovat hallituksella. Täten Mobergin viittaus hallituksen ja oikeuden päätöksistä ilmentää täydellistä ymmärtämättömyyttä asioista.

Mikä tässä nyt on näin epäselvää?

Moberg käyttääkin HS-haastattelussa sanan "periaatteessa", eli hänellä on kyllä riittävästi ymmärrystä asioista.

Ongelmana on, että asiat on hoidettu enemmän tai vähemmän juriidisesti oikein (joskin se lisäkokous paljasti että jotain muotoseikkoja rikottiin) ja sillä selvä. Juridiikkaahan tässä huudettiin apuun kun oli tapahtunut moraalinen virhe. Eli kun tapahtumasarjaa todettiin moraaliselta kannalta mädäksi, toivottiin että jostain löytyisi juriidinen reikä prosessissa jonka avulla syylliset olisi saatu kiinni ja tilivelvollisiksi teoistaan.

Syyllisiä onkin löytynyt monta, ja ne vaihtelevat vähän riippuen "tuomarista".

Tämän koko vyyhti on ollut erittäin terveellinen koko liigalle. Se on nimittäin tuonut pintaan asioita joihin on hyvä saada muutosta.

Olen aikaisemminkin kirjoittanut tästä asiasta ja toistan joitakin juttuja. Väärät taklaukset ja filmaamiset jne. pitää saada kuriin (tästä ei sen enempää), mutta olisi varmasti syytä pohtia miten ja minkälaisia rangaistuksia annetaan milläkin perusteella.

Paljon kiinnostavampi asia tässä on kuitenkin mielestäni yleinen oikeustaju ja se tapa miten kurinpito on organisoitu sm-liigassa. Vaikka sm-liiga juriidisesti on OY, on minun mielestäni sen kurinpitotoiminta poikkeuksellinen ja se vaatinee käytännössä oman kuvion. Kurinpitäjien riippumattomuus ja puolueettomuus pitää jotenkin tukea ja varmistaa.

Jotkut tässä ketjussa ihannoi Mobergin suoraselkäisyyttä (myöntää virheen ja korjaa sen) ja toiset Hjalliksen päättäväisyyttä (tuomioita ei muuteta, vaikka olisi virheitä tehty, koska silloin kuri löystyy). Molemmilla osapuolilla on varmasti hyvät perustelut näkemykseensä.

Kiinnostavinta on kuitenkin Hjalliksen ja hallituksen tapa käsitellä asiaa, ja eritoten kurinpitoryhmän irtisanominen. Mikäli Hjallis ja hallitus olisi epäillyt että Moberg teki virheen kun hän korjasi oman virheensä, olisi minun mielestäni minimivaatimus ollut, että hallitus tutustuu koko prosessiin, ja pyrkii arvioimaan mikäli Mobergin tekemä rangaistusperuutus oli oikea vai ei. Tämä ollee mahdotonta puhelinkokouksessa. Siellähän pitäisi silloin arvioida kaikkien eri osapuolten näkemykset, katsella videoita, lukea ottelupöytäkirjoja jne.(eli pitää uusi kurinpitokokous).

Ellei näin tapahtunut niin liigan hallitus palautti Miettisen pelikiellon ja erotti Mobergin yhden ainoa argumentin perusteella "Kerrran tehtyä päätöstä ei peruuteta vaikka se olisi kuinka oikea tai väärä tahansa". Tätä argumenttia viljellään nyt "uskottavuuden palauttamisen" nimessä.

Mutta onko sellainen hallitus "uskottava" joka pitää kiinni päätöksistään niitten laadusta riippumatta. (vrt. jos oikeuslaitos vahingossa tuomitsee väärän kaverin pahoinpitelystä vankilaan, ja myöhemmin ilmenee että jätkä onkin todistettavasti ollut ulkomailla teon aikana, niin tuomiota ei muuteta sillä perusteella että muuten oikeuslaitoksen uskottavuus kärsisi......???).

Yleensä korkeampi oikeusaste tutustuu kaikkeen aineistoon ja päättää sen perusteella mikäli alemman oikeusasteen tuomio oli oikea. Tekikö hallitus tämän Miettisen tapauksessa. Jos nimittäin viitataan siihen että he ovat kurinpitoryhmän yläpuolella niin olisi ainakin pitänyt, (moraalisesti ainakin).

Ja jos hallitus oli sitä mieltä että Moberg oli tehnyt virkavirheen muuttaessaan omaa päätöstään, niin oliko se todella niin hirvittävä virhe että siitä piti saada potkut. Jos tällaisista virheistä rangaistaisiin samalla tavalla tavallisissa osakeyhtiöissä Suomessa olisi työttömyysluvut hiukeat...........

Eli mikä oli Hjalliksen ja sm-liigan hallituksen taustalla olevat tavoitteet. Miksi oli pakko erottaa Moberg, ikävä piikki lihassa? jatkuvia virhetuomioita?, valta-aseman väärinkäyttö?. Ja ketä piti saada paikalle, suosiollisempi porukka?

Olen edelleen sitä mieltä että Miettisen tapausta on käytetty välineenä hoitaa suurempia valtakysymyksiä liigan sisällä. Prosessi on ehkä juriidisesti ok, mutta moraalisesti aivan p-----stä.

Ehdotankin että Sm-liigan johto olisi tulevaisuudessa liigajoukkueista riippumaton, ja että kurinpitotoiminnolle luodaan hyvät ja riippumattomat työskentelymahdollisuudet.
 
Re: Re: Hohhoijaa

Viestin lähetti Arvaaja
Kylläpä oot järkevä kaveri!! Ei sulla näköjään päässä oikee mitään liiku, tietäisikkö jos kysyisin et paljon on yks kertaa yks. Salli mun nauraa!!! HOH HOH HOH HOH
Yleensä olen aika hiljainen kaveri enkä turhia ala suutani aukomaan, mutta nyt näen että alkaa olla aihetta nostaa kissa pöydälle.
Tämän keskustelun perusteella nimimerkki Vänrikki Naapero (Jokerit) sai viikon pelikiellon "herjaamisesta". Luin ketjun läpi ja löysin Naaperolta kolme viestiä jossa yhdessä hän kommentoi Flonaldolle "osta flonaldo mopo". Tämä oli siis moderaattoreiden mielestä riittävä peruste laittaa kaveri jäähylle?!!!
Mitä jatkoaikalaisten pitäisi ajatella kun samaan aikaan muutamat HPK-fanit kirjoittelevat yllälukevia viestejä? Nimimerkki ifofa puhui jokerimafiasta josta on tullut ennenkin pelikieltoa, tällöin kuitenkin kiejoittaja ei puhunut jokerimafiasta vaan *toinen liigajoukkue*mafiasta. Samaan aikaan nimimerkki Flonaldo PERUSTEETTOMASTI väittää Hjallis Harkimon YKSIN päättäneen kumota Miettisen pelikiellon kumoamisen. Hän väittää Harkimon siis toimineen yksin ja vastoin sääntöjä. Tässä keskustelussa on jo todettu ja kaikille on jo selvää ettei Harkimo ole yksin mitään päättänyt, vaan kaikki liigajoukkueet ovat tuon päätöksen takana. Missä on Flonaldon pelikielto?

Useat kirjoittajat ovat joukkueesta riippumatta ihmetelleet missä em. nimimerkkien pelikielto viipyy ja yhtäkkiä moderaattorit ilmestyvät framille ja lätkäisevät, yllätys yllätys Jokerifanille, pelikieltoa herjauksesta?! Nimimerkille Flonaldo ei siis olisi saanut kommentoida lauseella "osta flonaldo mopo". Tämä on siis herjausta. Jotta kukaan ei enää uskalla tulla arvostelemaan ääneen moderaattodeiden puolueellisuutta, moderaattori lievästi sanoen uhkaa jokaista joka siihen suuntaan kirjoittaa, pelikiellolla. Jokainen aivoilla varustettu voi tehdä tästä omat johtopäätöksensä.

On tietysti selvää, että joku kohta heittää ilmaan kysymyksen olenko minä pelikiellossa oleva Vänrikki Naapero. Voin siihen rehellisesti vastata että en ole. Pyydän vain jokaista lukemaan Naaperon kirjoitukset tähään keskusteluun ja miettimään miten "herjaavia" ne ovat olleet. Samalla jokainen voisi lukea muutaman nimimerkin viestejä joita on pyydetty laitettavan pelikieltoon, mutta pelikieltoja ei ole kuulunut. Näiden kirjoittajien suosikkiseura on kaikille selvä.

Lopetan tämän aiheen jauhamisen tähän, mutta toivon todella että Jatkoaika, jonka pitäisi olla jollaintasolla puolueeton kirjoittajia kohtaan, myös miettisi tykönään onko nykyisenlainen meininki pidemmän päälle kestävää toimintaa.
 

Ice-hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
No ihan sitä samaa sontaa näytti Vänrikki Naapero kirjoittaneen,
kuin kaikki muutkin useissa ketjuissa! Tärkein on unohtunut ja
itketään jotain aivan tyhjänpäiväistä. Mun mielestä ois hyvä
pistää kaikki kirjoittajat viikoks jäähylle, vois nauttia play offeista
ja upeasta kevätilmasta ilman tuota iänkaikkista kitinää,
skriik skriik...
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Moderaattorit ovat yhtä puolueettomia kuin SM-liigan johtokin (ja tähän pirusti hymiöitä).

Ei vaan. Kaikki tämä paskanjauhaminen ja henkilökohtaisuuksiin meno on peittänyt alleen tapaus Miettisen kiistamattomat tosiasiat. Ja nehän olivat:

1. Miettinen ei polvitaklannut ***** ******** (sitä nimeä ei ilkene edes kirjoittaa, näppis saastuisi).

2. ****** pomppasi paareilta ylös heti takahuoneessa ja totesi ambulanssimiehille: "Eihän tässä pahemmin sattunutkaan"

3. TPS:n lääkärit ilmoittivat Mobergille, että ******* ristisiteet ovat paskana. Tämän vuoksi Moberg antoi Miettiselle kolmen matsin pelikiellon. Tämä oli täysin tuottamuksellinen teko ja törkeä vale.

4. Iljetys palasi jäälle Turussa täysin terveenä ja osoitti urheiluhenkisyytensä keihästämällä Santalaa.

5. Moberg sai tietää, että häntä oli vedätetty sata-nolla Tepsin toimesta ja peruutti Miettisen pelikiellon. Tästä pointsit Bank Mobergille. Mies osaa myöntää erehtyneensä.

6. Hjöördis totesi, että TPS:n jatkoon meno tuo enemmän fyffeä ja näkyvyyttä liigalle, joten pidettiin "puhelinkokous", jonka seuraukset ovat tunnetut.


Nyt kysynkin, minkälaisia sanktioita on odotettavissa:

A. Iljetykselle filmaamisesta ja epäurheilijamaisesta käytöksestä?
B. TPS:n lääkärille ja johdolle SM-liigan kurinpitäjän tahallisesta ja tuottamuksellisesta harhaanjohtamisesta?

Vastaan itse: "Ei tietenkään mitään, Miettinenhän kaikkeen oli syyllinen. Mitäs pelaa jossain vitun pikkuseurassa."

Näin toimii SM-liiga armon vuonna 2003 Suomessa.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Viestin lähetti E
Muutama kirjoittaja täällä voisi tosiaan tutkia asioita ennen kuin kirjoittaa niistä faktoina. Tarkistin muutaman "faktan" paikkansapitävyyden, mutta en nyt jaksa alkaa lakipykäliä tänne kirjoittaa.

Hjalliksen kokous on ollut täysin laillinen ja päätösvaltainen. Mikään ei voi kyseenalaistaa sen oikeellisuutta. Tämä kokous ei ole käsittääkseni ollut sääntömääräinen vuosikokous tms.

Kyllä voi kyseenalaistaa Hjalliksen "kokouksen" oikeellisuuden.

Nimittäin kaikkia liigahallituksen jäseniä ei saatu kiinni ja HPK:n Harri Lintumäkeä ei edes yritetty saada kiinni. Puhelinkokousta ei pidetty, oli vain sarja yksittäisiä puhelinsoittoja. Puhelinkokouksessa kaikki osanottajat ovat KAIKKIEN muiden osanottajien kuultavina samaan Kaikki, joille Hjallis soitti, ei edes ilmoitettu, että kyseessä on kokous.

Vaikka se kokouspöytäkirja kaikesta huolimatta olisikin tehty, ei tämmöinen "kokous" voi olla todellisuudessa päätösvaltainen.

Jos joku osapuoli tämän käräjille vie, voitto oikeudessa on saletti. Toisaalta, miksi kukaan käräjille lähtisi. Näitä toilailuja ei saa tekemättömäksi. Hjallis Harkimolle jää jokatapauksessa vain yksi vaihtoehto: eroaminen SM-liigan hallituksen puheenjohtajuudesta. Julkisuudessa tätä farssia tullaan puimaan vielä pitkään hamassa tulevaisuudessa. Harkimolla on iso taakka harteillaan.
 

raipe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
pelikielloista

kävinpä minäkin läpi kaikki Vänrikki Naaperon kirjoitukset, enkä millään ilveellä keksinyt niistä mitään , millä voisi edes yrittää perustella hänen pelikieltoaan.

Sen sijaan muutaman Kerholaisen kirjoitukset ovat sellaiset, joista pitäisi napsahtaa automaattisesti, mutta ei. Hyvä esimerkki on muutama kirjoitus ylempänä.

Eli hämeenlinnalaism...a toimii pesässä kiitettävästi. Surullista mutta totta. Moderaattorit pitää siitä huolen.

Muuten olen sitä mieltä, että Kerhon tulisi voittaa Suomen mestaruus ja toivottavasti sillä hienolla pelillä, jota se runkosarjassa esitti. Rajamäen päähän kohdistuvia taklauksia en halua nähdä.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Juridiikka, moraali ja taustatavoitteet

Viestin lähetti RoopeS
Tämän koko vyyhti on ollut erittäin terveellinen koko liigalle. Se on nimittäin tuonut pintaan asioita joihin on hyvä saada muutosta.

Hyvä kirjoitus, veli RoopeS. Jospa tästä kaikesta jää sitten jotain jälkipolville raportoitavaa? Jos taas ei, niin koko farssi on ollut aivan turha ja murentanut sen vähäisenkin (henk koht) kunnioituksen uimalakkiklubia kohtaan. Kukaan ei ole tyytyväinen annettuihin rangaistuksiin, olkoon se sitten pelikielto liigassa tai jatkoajan puolella, joten tehtävä on aina 'mahdoton'.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Ilmeisen sama

Sanotaan se mistä taholta ja kuinka monesta suusta tahansa niin HPK:n kannattajat eivät asiaa usko. Se ainut ja oikea kanta tulee edelleen ainoasta puolueettomasta ja objektiiviselta taholta eli HPK:n TJ Harri Lintumäen suusta.

Siis ihan nopean kertauksen vuoksi sieltä Hämeelinnasta voitaisiin kertoa että:
- Mitä Harkimo hyötyi siitä että Antti Miettisen pelikielto säilyi 3 ottelussa?
- Entäs mitä Jokerit tästä hyötyi?

Aivan, ei niin mitään.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti Jussih
6. Hjöördis totesi, että TPS:n jatkoon meno tuo enemmän fyffeä ja näkyvyyttä liigalle, joten pidettiin "puhelinkokous", jonka seuraukset ovat tunnetut.

Näin toimii SM-liiga armon vuonna 2003 Suomessa.

Ei muuta kuin rakentamaan uutta hallia, joka vetää vähintään 20000 henkeä niin luulisi ainakin runkosarjan voiton ja finaalipaikan olevan teidän heiniä hallin valmistuttua. Kannattaa kuitenkin konsultoida ensin liigahallituksen yksinvaltiasta josko mainitsemaasi periaatetta aiotaan noudattaa seuraavillakin kausilla.
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Re: pelikielloista

Viestin lähetti raipe
kävinpä minäkin läpi kaikki Vänrikki Naaperon kirjoitukset, enkä millään ilveellä keksinyt niistä mitään , millä voisi edes yrittää perustella hänen pelikieltoaan.

Sen sijaan muutaman Kerholaisen kirjoitukset ovat sellaiset, joista pitäisi napsahtaa automaattisesti, mutta ei. Hyvä esimerkki on muutama kirjoitus ylempänä.

Eli hämeenlinnalaism...a toimii pesässä kiitettävästi. Surullista mutta totta. Moderaattorit pitää siitä huolen.

Piru vieköön tässä joutuu olemaan Ilveksen kannattajan kanssa samaa mieltä. Vai onkohan meillä joku malka silmässä, kun ei noita selkeitä pelikiellon merkkejä huomata - ainakaan oikeissa paikoissa. M**** jyrää meitin ja oikeudenmukaisuus sucks.
 

Sam#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Viestin lähetti BitterX
Vaikka se kokouspöytäkirja kaikesta huolimatta olisikin tehty, ei tämmöinen "kokous" voi olla todellisuudessa päätösvaltainen.

Kysyin asiaa jo tämän keskustelun ensimmäisellä sivulla ja toivon että sinä voit vastata BitterX, kun sinulla näyttää tietoa olevan.

Eli voitko esittää faktat Sm-liigan hallituksen yhtiöjärjestyksestä, josta selviää kokouksien koollekutsumiseen ja päätösvaltaisuuteen liittyvät asiat? Näitä asioita täällä ei ole kukaan tuonut selkeästi esille, sen sijaan linkki Suomen lainsäädäntöön on annettu.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Viestin lähetti Sam#9
Kysyin asiaa jo tämän keskustelun ensimmäisellä sivulla ja toivon että sinä voit vastata BitterX, kun sinulla näyttää tietoa olevan.

Eli voitko esittää faktat Sm-liigan hallituksen yhtiöjärjestyksestä, josta selviää kokouksien koollekutsumiseen ja päätösvaltaisuuteen liittyvät asiat? Näitä asioita täällä ei ole kukaan tuonut selkeästi esille, sen sijaan linkki Suomen lainsäädäntöön on annettu.

En pääse käsiksi SM-liigan yhtiöjärjestykseen, mutta siitä olen varma, että tuommoista puhelinhäröilyä ei voi päätösvaltaisena kokouksena pitää. Varsinaista puhelinkokousta ei ole pidetty, Hjallis siis syyllistyi suoraan sanoen valehtelemiseen.

Asiasta kaiketi pidettiin toinenkin kokous, kun Hjallis huomasi, ettei tuommoista yksinpurjehdusta joka paikassa sulateta. Tuskinpa hän toisti virhettään, joten toinen kokous oli laillinen ja päätösvaltainen. Sooloilu ja valehtelu ei kuitenkaan unohdu, joten ensi kaudeksi SM-liiga valinnee uuden puheenjohtajan.
 

SuperTero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,
SC Classic,
Suomen Leijonat
Aika hauskaa

Tämä ketju kyllä menee Jatkoajan "asiantuntevat tiedot" kärkeen, tämmöisiä ketjuja on viimeaikoina ruvennut tulemaan ihan liikaa.

Asiasta tietämättömät kinastelee kuka sanoi mitä ja kuka teki mitä hä. On se kiva tietää, että täällä kirjoittelee niin paljon SM-liigan sisäpiirissä olevia. Tai luulevansa...varmaankin paremmin sopiva sanavalinta.
 

Fjalar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pelikielloista ja vähän muustakin...

Mitään mistään yhtään tajuamatta on kyllä todettava, että on tässä maassa lätkäfaneilla hyvät oltavat, kun tämmöisestä asiasta jaksetaan jauhaa päivätolkulla.

Huvittavinta on lukea näitä salaliittoteorioita Harkimon kahdella pallilla istumisesta. Kun minä en mistään asiasta koskaan mitään tiedä, niin koitan aina saada jonkun sellaisen henkilön kiinni, joka jotain tietää. Eiköhän Liigassa toimita samalla periaatteella... meinaan vaan, että eiköhän Harkimo ole valittu ko. tehtävään omien ansioidensa perusteella...? Ja jos ei, niin ketä asiasta on syyttäminen? Meinaan, jos kaveri ei osaa mukamas hoitaa bisnestä...

Ja sitten vielä tämän palstan pelikiellosta. Kun en asiaa paremmin tunne, niin vain arvailen, että moderaattorit ovat saattaneet editoida viestiketjun viestejä. Kun se lakikin muuttui niin pirulliseksi, että ylläpitäjät vastaavat julkisista viesteistä. Että sitä mä vaan tarkoitan, että toimisiko joku rationaalinen moderaattori niin, että havaitessaan sopimattoman kirjoituksen hän ihan poistaisi sen? Ja voisiko tästä johtua se, että me uteliaat lätkävalittajat emme enää pääse syventymään pelikiellon saaneen nimimerkin solvauksiin? Mene ja tiedä... Siitäkin huolimatta, oikein aurinkoista pelikieltoviikonloppua...
 

Svante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Bayern
Näin se on:

Sm-liiga on ihan paska, Veikkausliiga on ihan paska, Hjallis on ihan paska, Upi "Uimalakki" Helkovaara on ihan paska, Mikko "Tsekkitukka" Rautee on ihan paska, Pentti "Fööni" Matikainen on ihan paska, Alpo "Kaikki pelaa" Suhonen on ihan paska, Toni Sihvonen on ihan paska, Jan Caloun on ihan paska, turku on ihan paska, säännöt on ihan paskoja, kuripitoryhmä on ihan perseestä, Japa Levonen on ihan hanurista, sikakatsomo on ihan paska, JYP on ihan mauton, Ströba on ihan läski, ifk-fanit on ihan homoja...

Yess! Jääkiekko on se joka meitä kaikkia yhdistää. Eläköön jääkiekko!
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Viestin lähetti sopuli
Fiksumpi tie olisi ehkäpä ollut tutkia, että toimiko TPS jollain tapaa epäeettisesti Rauteen 'loukkaantumisessa'. Sitten vaikkapa helvetin vihainen sakko seuralle tai jotain vastaavaa.
Seppo Mäkelä ei saanut kovinkaan paljoa kehuja linjastaan, jossa samasta tilanteesta annettiin sekä koukkaamis- että sukeltamisjäähy. Olisi ollut silti kiva sivusta seurata sitä itkun määrää, joka olisi syntynyt jos Miettinen ja Rautee olisivat molemmat saaneet 3 peliä pelikieltoa tilanteesta...
 
Viimeksi muokattu:

Kyyberi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Preds,Jordin Tootoo,M.O.P.A.K.
Koko höskästä...

Siis katsotaanpa mitä Flonaldo sanoi ensimmäisen viestinsä alussa:
"Kaikki tässä oleva perustuu SM-liigan itse uutisoimiin seikkoihin sekä SM-liigan hallituksen puheenjohtajan Harry Harkimon lausuntoihin".

Ja ilmeisesti Flonaldo sekoitti tämän kokouksen sääntömääräiseen syys- tai kevätkokoukseen? Muutenhan kokouksen koollekutsumisesta yms. määräävät yhdistyksen säännöt, joista Flonaldolla ei taida olla tietoa. Muuten olisi varmaan niistä laittanut suoran lainauksen ja osoittanut mitä kohtaa rikottiin.

Näin itse ainakin näkisin asian. Voihan olla että olen väärässä. Käsittääkseni yhdistyksen säännöt pitäisi olla jossain luettavissa/tarkistettavissa, joten sieltähän se asia selviäisi, jos jotakuta tämä juridinen muotoseikka NIIN paljon kiinnostaa.

Ja pelikieltoja odottelisin mm. niille herroille jotka uhkasivat cobolin henkeä... Napero sai jo omansa, missä on kyseisten herrojen?

edit: Tuollahan niistä on jo eilen ilmoitettu :) Huomasin vasta nyt.
 
Viimeksi muokattu:
F

Flonaldo

Korjaus

Harry Harkimo, Iltalehti, 21.3.
Oli miten oli, katsoin puheenjohtajana aiheelliseksi pitää puhelinkokouksen. Soitin jokaisen liigajoukkueen läpi, ja nyt voimassa oleva päätös (Miettisen pelikielto säilyi alkuperäisenä) tehtiin ja julkistettiin.

On totta, että en kutsunut koolle kokousta, jossa kaikki olisivat olleet samanaikaisesti läsnä. Se oli virhe.

Mutta kun seuraavana päivänä pidimme tällaisen kokouksen, oli tulos sama.
SM-liigan puheenjohtaja on julkisesti myöntänyt tekemänsä virheet. Liigahallitus ja puheenjohtaja ovat korjanneet nämä virheet pitämällä eilen, torstaina, hallituksen kokouksen, jossa hallitus on tehnyt päätöksen, joka on samansisältöinen kuin toissapäivän puhelinpalavereiden jälkeen julkisuuteen annettu päätös, joka silloin ei vielä ollut virallinen.

Tässä yhteydessä minä myös myönnän omat virheeni. Avausviestissäni kerroin Harry Harkimon tehneen päätöksen "yksin" sekä hänen toimineen "tarkoituksellisesti sääntöjenvastaisesti". Näiltä osin perun sanani. Harkimo oli keskiviikon puhelinneuvotteluissa alulle panijana, mutta ei ole missään vaiheessa päättänyt mitään yksin - siihen hänellä ei olisi mahdollisuuttakaan. Toinen kommentti tarkoituksellisuudesta vaatisi tietoa puheenjohtaja Harkimon ajatuksista, jota minulla ei tietystikään ole.

Vaadin viestissäni puheenjohtajan erottamista, mutta tällaista ei eilisessä kokouksessa tapahtunut. Sen sijaan kesän aikana puheenjohtajan luottamus kyseenalaistetaan, johon olen tyytyväinen - se on myös oikea ajankohta tällaiselle keskustelulle.

Itse avausviestissäni puutuin siihen toimintatapaan, joka joidenkin mielestä on vain vähäpätöisiä muotoseikkoja, mutta minun mielestäni tärkeitä sääntö- ja lainkohtia, jotka on luotu varmistamaan asioiden oikea käsittely. Nyt liigahallitus on nämä muotoseikat kohdalleen laillisessa kokouksessaan torstaina, joka on suoritettu kaikkien sääntöjen ja lainkohtien mukaisesti.

Omalta osaltani lopetan keskustelun SM-liigan puheenjohtajan tulevaisuudesta toimessaan tähän ja palaan siihen, mikäli liigahallitus aiheeseen palaa kesällä.

Olen tyytyväinen Harkimon suoraselkäiseen toimintaan ja siihen, että hän julkisesti myönsi omat virheensä sekä ryhtyi välittömästi korjaaviin toimenpiteisiin. Silti toivoisin, että puheenjohtaja jättäisi vihjailujen ja syytöksien esittämisen vähemmälle tai ainakin julkisuudesta pois. Iltalehden sijasta Harkimo olisi voinut esittää nämä kommenttinsa torstaina hallituksen kokouksen yhteydessä suoraan niille tahoille, joille hän ne kohdisti.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Re: pelikielloista

Viestin lähetti raipe
kävinpä minäkin läpi kaikki Vänrikki Naaperon kirjoitukset, enkä millään ilveellä keksinyt niistä mitään , millä voisi edes yrittää perustella hänen pelikieltoaan.

Sen sijaan muutaman Kerholaisen kirjoitukset ovat sellaiset, joista pitäisi napsahtaa automaattisesti, mutta ei. Hyvä esimerkki on muutama kirjoitus ylempänä.

Eli hämeenlinnalaism...a toimii pesässä kiitettävästi. Surullista mutta totta. Moderaattorit pitää siitä huolen.

Muuten olen sitä mieltä, että Kerhon tulisi voittaa Suomen mestaruus ja toivottavasti sillä hienolla pelillä, jota se runkosarjassa esitti. Rajamäen päähän kohdistuvia taklauksia en halua nähdä.

Täysin samaa mieltä. Moderaattoreiden toiminta pelikieltojen suhteen on vähintään yhtä linjatonta kuin SM-liigankin.

Naaperon viesteistä ainoastaan yksi osui silmään, siinä puhuttiin 'hämeenlinnan pyllykerho'. Erittäin lievä rike ja tässäkin ketjussa USEAMPI tietyn joukkueen fani on mennyt paljon pidemmälle, jopa niin pitkälle että voisi kysyä rikotaanko jo lakia laittomilla uhkauksilla?

EDIT: Ei ole aikaisemmin tainnut riittää että 'peruu sanansa'. Suurella mielenkiinnolla tulen seuraamaan pitääkö linja.
 
Viimeksi muokattu:

heki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Moderaattoreiden uskottavuus on mennyt. Pelikiellot ovat jaettu lähes oikeusmurhaa lähentelevästi, ja tämä tekee moderaattoreista lähes narreja. Se ei ole jatkoajan edun mukaista!
 

RoopeS

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vastuunkantajat

Hjallis rikkoi sääntöjä, myönsi rikkomuksensa, teki korjaavia toimenpiteitä ja jatkaa.

Moberg rikkoi sääntöjä, myönsi virheensä, teki korjaavia toimenpiteitä ja sai kenkää. Uskottavuuden nimessä....Hmmm......

Korkeampi taho antoi Mobergille kenkää....Hm.....
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Korjaus

Viestin lähetti Flonaldo

Olen tyytyväinen Harkimon suoraselkäiseen toimintaan ja siihen, että hän julkisesti myönsi omat virheensä sekä ryhtyi välittömästi korjaaviin toimenpiteisiin.

Minäkin olen, ihmettelen vain miksi Hjalliksen omia sanoja käyttäen tämmöistä tempoilevaa ja uskottavuutta nakertavaa toimintaa ja ei palkittu potkuilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös