SM-liigan muutoksia tulevaisuudessa

  • 23 966
  • 123

1

Jäsen
Suosikkijoukkue
D-kiekko ja HIFK
back to the Origins!

Suomeenkin "OIKEAT" säännöt, eli ne säännöt joilla lajia pelataan sen kotimaassa Kanadassa. 5min tapelusta,kolmesta myllystä ulosajo,punaviiva jne.!
Lopetetaan tämä saatanan jeesustelu väkivallasta ja muusta paskasta ja pelataan taas Jääkiekkoa,niinku sitä on tarkoitettu pelattavan,man to man!
Ei tää jääkiekon Sm-liiga touhu edes ansaitse kantaa nimeä jääkiekko,koska siellä ei kohta pelata jääkiekkoa, vaan sanotaanko vaikka "eurohockeytä",eli halpaa kopioo, "Icehockeystä".
Ei eukonkantokaan ole eukonkantoa,jos sitä akkaa saa vaikka heitellä aina metrin eteenpäin taikka raahata!
 

Peoplez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Omia mielipiteitä:

1. Rankkarit hemmettiin. Mun puolesta jatkoaika myös. Mitä sillä oikeasti tekee? Miksei pisteitä voisi yksinkertaisesti vain jakaa? Mutta se viime kauden systeemi että jos ottelu menee jatkoajalle niin jaetaan 3 pistettä kun suorasta voitosta vain 2 on oli kyllä kaikista typerin. Joka pelistä samat pisteet jakoon mutta 2 vai 3, se on ehkä makuasia. Paras olisi että voitosta 2, tasurista 1 eikä mitään jatkopelleilyjä. 60 minuuttia kyllä riittää.

2. Liiga auki. Perusteluita tälle on jo esitetty niin paljon että en edes jaksa niitä tähän listata mutta mun mielestä kaiken maailman kabinettipelleilly tappaa koko homman. Ainoat jotka kannattaa suljettua liigaa ovat Saipa-fanit jotka pelkäävät joukkueensa tippumista(anteeksi kärkevä kommentointini, määhän ihan oikeestikin tykkään Saipasta mutta urheilullisuus kunniaan pliis)

3. Säälipleijarit pois. Kukahan neropatti nämäkin keksi? Mun päähän ei vaan mahdu se ajatus että miksi pelata koko pitkä kausi runkosarjaa jos riittää että sijoittuu neljänneksi viimeiseksi ja voi vielä voittaa mestaruuden. Parempi ääripää olisi futissysteemi että se joka kerää eniten pisteitä voittaa ja sillä selvä. Jokainen peli olisi tärkeä kauden alusta asti.

4. Punaviivasääntö. Perustelut on jo esitetty ylempänä.

5. Lohkojaot pois. Kuka jaksaa katsella seitsemää-kahdeksaa paikallisottelua kaudessa?
 

Aksu

Jäsen
Viestin lähetti Peoplez
Ainoat jotka kannattaa suljettua liigaa ovat Saipa-fanit jotka pelkäävät joukkueensa tippumista(anteeksi kärkevä kommentointini, määhän ihan oikeestikin tykkään Saipasta mutta urheilullisuus kunniaan pliis)

Perusteet yleistykselle? Kuinka iso osa SaiPan kannattajista kannattaa suljettua liigaa ja toisaalta mikä tämä osuus on vaikka Pelicansien, Jypin ja Ässien kannattajissa?
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Oman kantani olen esittänyt jo parissakin aihetta sivuavassa ketjussa mutta laitanpa tähän jälleen:

1) Sm-liiga ja Mestis 10 joukkueen kokoiseksi.

Suomi on liian pieni maa 13 tai 14 joukkueen liigan ylläpitäjäksi. Tällä uudistuksella saataisiin mielenkiintoa reilusti niin liigaan kuin Mestikseenkin. Mestis olisi alaspäin suljettu, eli Mestiksestä voisi pudota vain konkurssin tms johdosta. Miltä kuulostaisi seuraavanlaiset hypoteettiset joukkuekokoonpanot ensi kaudella:

Sm-liiga: Kärpät, Jokerit, HIFK, Ilves, Tappara, TPS, HPK, Lukko, JYP, Blues

Mestis: Ässät, SaiPa, Pelicans, KalPa, Jukurit, Hokki, Sport, Hermes, TuTo, KooKoo

2) Pudotuspelit uusiksi ja karsinnat takaisin

- Sm-liigaan kahdeksan joukkueen best of 7 -pudotuspelit.
- Mestikseen neljän joukkueen best of 5 -pudotuspelit.
- Mestiksen mestari karsii Sm-liigan viimeisen kanssa noususta liigaan.

3) Pisteenlaskusysteemin paluu vanhaan

Kaksi pistettä voitosta, yksi tasapelistä. Viiden minuutin jatkoaika.

4) Sääntöihin viilausta ja paluuta vanhaan

Keskialueen paitsio takaisin, kahden tuomarin systeemi, tappeluista maksimissaan 5 min + PRK.

------------------------

Olisi kai muutakin tehtävää mutta tässä nyt alkuun.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
1.Hakametsään iso kaukalo

2.Kahden viivan paitsio takaisin

3.Maalivalo takaisin

4.Välisarjat pois

5.14 joukkuetta liigaan

6.Entinen pistelasku

7.Jatkoajat viidellä viittä vastaan,ei rank-
kareita
 

Kirwa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, K-Laser, Hokki, Raahe-K
1. Kahden viivan syöttö takaisin
Pelin luonne muuttuisi syvää karvausta suosivammaksi.

2. Kahdesta 10 min jäähystä/pelirangaistuksesta jaeltavat 'ylimääräiset' pelikiellot pois
Tappelijat saavat lentää edelleen pellolle, mutta pidempiä sanktioita ei tarvitsisi jaella ellei kyse ole törkeästä teosta joka menisi kurinpitäjän harkittavaksi. (Esim. Bertuzzi tms.)

3. Pistelasku 2/1/0, 5min jatkoaika 4:llä 4:ää vastaan, ei säälipisteitä vaan koko potti jatkoajalla voittaneelle
Saataisiin vähän sähinää sille ylimääräiselle viisi minuuttiselle kun se pelattaisiin 'kaikki tai ei mitään'-mentaliteetilla ja kentällä olisi tilaa kunnolla.

4. Välisarjat pois, 14:n joukkueen 4-kertainen sarja
Vaihtelua ja kuitenkin riittävästi pelejä.

5. Pleijareihin kahdeksan parasta, liiga auki
1/4- ja 1/2-finaalit paras 5:stä menetelmällä, finaalit paras 7:stä. Peräpäästä kaksi viimeistä mestiksen kahden parhaan kanssa kaksinkertaiseen sarjaan, josta kaksi parasta pääsee liigaan.

Summa summarum, aika samoilla linjoilla täällä näyttävät keskustelijat olevan. Monet näyttävät tosiaan kaipaavan monia wanhoja piirteitä takaisin Peliin. Toivottavasti kansan syvien rivien sana kiirii myös päättäjille.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Jos säälipelijarit, eli keskikastin porukan jännäämisen aihe postuisi, niin olisiko silloin myös otteluiden määrässä hieman tarkistamisen varaa alaspäin. Tarvitaanko todellakin 56 ottelua, jos kahdeksan parhaan joukkue on karussa jo hyvissä ajoin. Toisaalta jos liiga aukaistaan ( jota kannatan, muutes vaikka SaiPa:sta tykkäänkin ) ei se kosketa kuin noin kahta-kolmea joukkuetta sm-liigassa ja niistä jengeistä ylöspäin yhdeksänteen ( tai sanotaan kymmenenteen ) sijaan pelaisivat sitten merkityksettömiä matseja kun ei ole enää mahdollisuutta kahdeksan parhaan joukkoon, eikä tartte pelätä tippumista.

Esim. tämän hetkistä sarjataulukkoa kun katselee edellämainitun valossa, niin näyttää, että Ilveksellä olisi ainostaan jotain mahkuja taistella viimeisestä, eli kahdeksannesta pleijaripaikasta. Seuraava, eli JYP on jo 14 pisteen päässä jne...eli aika pelailuksi menisi monen joukkueen kohdalla sarjan kevätkausi.
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viestin lähetti Kirwa

3. Pistelasku 2/1/0, 5min jatkoaika 4:llä 4:ää vastaan, ei säälipisteitä vaan koko potti jatkoajalla voittaneelle
Saataisiin vähän sähinää sille ylimääräiselle viisi minuuttiselle kun se pelattaisiin 'kaikki tai ei mitään'-mentaliteetilla ja kentällä olisi tilaa kunnolla.

Itse olen kiekkoa katsellut aktiivisesti jo useamman vuosikymmenen ajan ja voin sanoa, että tuo "vanhanajan" systeemi, missä jatkoajalla saattoi hävitä kaiken, oli niin passiivista peliä, että en sitä mitenkään kaipaa. ei ollut meinaan mitään sähinää. Sen passiivisuudenhan vuoksi juuri lähdettiinkin siihen, että 1 piste on jo varmistettuna.

Nykysysteemissä on minusta ollut erittäin vauhdikkaita ja hyviä jatkoaikoja, väittäisin niiden olleen parempia, kuin esim. viime kaudella.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Re: back to the Origins!

Viestin lähetti 1

- - -
Ei eukonkantokaan ole eukonkantoa,jos sitä akkaa saa vaikka heitellä aina metrin eteenpäin taikka raahata!

Itse asiassa näin voi menetellä. Se vaan ei ole kovin nopeata touhua, eikä siten johda tuloksiin. Muuten tuo provoilusi on aika turhaa. Relax vaan, eihän tässä ole kuin jääkiekosta kysymys.

Monia hyviä ehdotuksia on tehty.
1) Helkovaaran pitäisi myös mielestäni jo väistyä ja antaa tilaa nuoremmille.
2)12 joukkueen sarja muutamaksi vuodeksi ja myöhemmin tiivistys 10 joukkueeksi => Mestiksen arvon nousu. Tähän liittyen SM-liigan heikompien ja Mestiksen parhaiden välinen tason mittaus olisi paikallaan.
3) Jonkinlainen palkkakatto / maksimipalkka ja ehdottomasti minimipalkkajärjestelmä luotava. Ei voi olla pitkällä tähtäimellä järkevää, että lupaavaa junioria joka on juuri puhkeamassa liigatähteyteen pidetään joukueessa päivärahoilla.

Muuten nuo yksi/kaksi tuomaria, veskarin varusteet ja punaviivasääntö ovat aika marginaalisia juttuja ilman suurempaa remonttia.
 

Kirwa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, K-Laser, Hokki, Raahe-K
Artsi, kiitos vastauksestasi. Ymmärrän hyvin pelin passivoitumisen mahdollisuuden. Siksi haluaisinkin, että jatkoajat pelattaisiin 4 vs 4 pelinä, mikä suosii aktiivista osapuolta.

Kuitenkin pääajatuksena minulla oli se, että riemu katsomossa on moninkertainen, jos tärkeässä pelissä onnistutaan jatkoajalla kaatamaan vastustaja. Tosin tuska tappion hetkellä on myös moninkertainen.

Esimerkiksi minulla Kärppien eilinen Jokeri-tappio ei kirpaissut juuri ollenkaan, kun piste kuitenkin kilahti plakkariin, eikä ero HPK:hon supistunut liian pieneksi. Ja toisaalta Kärpät säilytti hyvän iskuetäisyyden Jokereihinkin. Hatutus olisi ollut moninkertainen jos Kärpät olisivat jääneet nuolemaan tylysti näppejään.

Mielestäni perusajatuksena sääntöjen rukkaamisessa tulisi olla hyökkäävämmän ja aktiivisemman osapuolen suosiminen. Se edesauttaa puolestaan mielenkiintoisten tilanteiden syntymistä kentällä. Jos Peli suomessa kehittyy siihen suuntaan, olen äärimmäisen tyytyväinen. Ei väliä tapahtuuko se tässä ketjussa ehdotettujen sääntömuutosten kautta tai muuten, kunhan yleisesti passiivisesta pelityylistä päästään eroon.
 

1

Jäsen
Suosikkijoukkue
D-kiekko ja HIFK
Muuten tuo provoilusi on aika turhaa
Jaa mikä provoilu? Sanoin vaan mielipiteeni,joka taitaa olla aika lähellä totuutta
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Päätuomareille kyytiä
Päätuomareita ei enää tarvita. Jäähyt jaetaan ketävästi tekstiviestiäänestyksellä. Eli myös kotoaan voi osallistua pelin kulkuun.

Kaikki viivat pois
Kaikenmaailman paitsiot ja pitkätkiekot vain hidastavat peliä. Pois turhat pelikatkot; ainoastaan maali, jäähy, erätauko, mainoskatko tai aikalisä saa keskeyttää pelin.

Maalit pienemmiksi ja maalivahdin varusteet suuremmiksi
Pienentämällä maaleja ja suurentamalla varusteita saadaan varsinainen peli kulkemaan nopeammin ilman turhia maaleja.

Erätauot pidemmiksi
Erätauot ovat nykyäänkin aivan liian lyhyitä. Mielellään sellainen 45 minuutin erätauko, niin ehtii kunnolla käyttää hallin oheispalveluja. Kunnon erätauko saattaa muutta pelin juonenkin totaalisesti. Aivan kuin kolme peliä yhden pelin sisällä.

Mainoskatkoja pelin keskelle ja paljon
Kolme viiden minuutin mainoskatkoa per erä antaa pelaajille heidän tarvitsemansa hengähdystauon.

Pistejakojärjestelmä uusiksi
Voittajajoukkueelle kolme pistettä ja häviäjälle kaksi. Tasapelin sattuessa molemmilta puolilta vähennetään yksi piste.

Pariton määrä joukkueita liigaan
Välisarja on niin kurko keksintö, että ei siitä kannata hevillä luopua. 15 joukkuetta liigaan, joista neljä on konkurssivalmiita heti joulutauolla


Näillä aineksilla saadaan SM-liigaan taas se wanhan hyvän ajan hohto.

Ja ei muuta kun odottelemaan Urpon liikkeitä.
 
Viestin lähetti HeGe41
Erätauot pidemmiksi
Erätauot ovat nykyäänkin aivan liian lyhyitä. Mielellään sellainen 45 minuutin erätauko, niin ehtii kunnolla käyttää hallin oheispalveluja. Kunnon erätauko saattaa muutta pelin juonenkin totaalisesti. Aivan kuin kolme peliä yhden pelin sisällä.

Kannatetaan erittäin lämpimästi. Näin ollen ehkä Hippoksellakin ehtisi käydä juomassa kaljan, syömässä makkaran ja käydä kusella yhden erätauon aikana.

Ja sitten vielä muuten ehtisi seuraamaan Hippoksen taukoviihdettä kun heitetään frisbeetä keskiympyrään sekä katsomaan kun Jyväskylän taitoluistelijoiden -92 syntyneiden talitintti-ryhmä esittää valmentajansa Pirjo Mäkisen valmisteleman talvisen ohjelmanumeron.

Kyllä elämä olisi ihanaa, kun vain oivaltaisivat..
 

Kuningas

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Muutoksia Sm-liigaan:

1. Kahden viivan paitsio takaisin

2. NHL:n pitkäkiekko

3. Maalivahtia pitää saada ajella mikäli seikkailee muualla, kuin maalivahdin alueella!

4. Rehellisistä nyrkkitappeluissa tuomareitten ei tulisi mennä väliin ja niistä kuuluisi antaa 5min. jäähy. Lisäksi taklauksista ei tulisi antaa yhtä herkästi jäähyjä, kuin nyt.. pieni rike ei haittaa taklauksessa!

5. Kaksi päätuomaria, sekä ammattituomarit liigaan. Estämiset pitäisi ottaa entistä tarkemmin (kahvaus ja kiekottoman pelaajan estäminen)!

6. Pistelaskua tulisi muuttaa ja sopivalta tuntuisi 3pistettä voitosta, 2pistettä jatkoaika voitosta, 1piste jatkoaika tappiosta ja tasapelistä molemmille. Näin ollen rankkarit poistettaisiin tai molemmat vetäisivät vain yhden rankkarin kävi miten kävi!

7. Maalivalo takaisin, voisi tuoda oman fiiliksensä takaisin.

8. Jatkoaikoja voisi kokeilla pelata 3 vs. 3!!?? Tilanteita ainakin riittäisi!

9. Ulkomaalaisten määrä voisi olla 6 joista enintään 3 saisi olla eu:n ulkopuolelta.

10. Liigan kokoa voisi muuttaa seuraavasti:

-18 joukkuetta (esim. Kärpät, HIFK, HPK, TPS, Jokerit, Ilves, Tappara, Lukko, Ässät, JYP, Blues, SaiPa, Pelicans, KalPa, Jukurit, Sport, TuTo, KooKoo)

-Ensin pelattaisiin kaikkia vastaan 2koti- ja vieras ottelu(17*4=68ottelua).

-Sitten sijat 1-6 pelaisivat toisiansa vastaan 1koti ja vieras ottelun(5*2=10). Samoin tekisivät sijoilla 7-12 ja 13-18 olevat joukkueet. Näin kaikille joukkueille tulisi 78 runkosarja ottelua! Sijat 1-6 pääsisivät lopussa pelaamaan ns.6p. otteluita ja kilpailemaan kotiedusta. Sijat 7-12 taistelisivat myös ns. 6pisteen otteluilla pleijari paikasta ja sijoilla 13-18 olevat kilpailisivat itseään pois karsinnoista! Näin loppupeleissä olisi paljon jännitettävää todennäköisesti kaikilla joukkueilla, mikä olisi hyväksi fanien kannalta!!!

-Pleijareihin paras seitsemästä kaikkia vastaan.

11. Karsinnat takaisin eli 18- ja mahdollisesti 17jengi karsisi.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Sm-liiga on elänyt vuosien varrella aika lailla, ja erilaisia sääntömuutoksia on kokeiltu. Milloin on ollut kahta tuomaria ja milloin pistemuutoksia. Joskus oli punaviivallakin merkitystä. Mitä muutoksia sinun mielestäsi liigaan pitäisi tehdä, jotta kotoinen lätkäsarjamme olisi tulevaisuudessa entistäkin kiinnostavampi?

Mielestäni liigaa voitaisiin muuttaa radikaalisti nykyisestä muodostaan. Tässä omat näkemykseni tarvittavista muutoksista:

1) Kaksi tuomaria

Maalaisjärjellä ajatellen on totta, että Neljä silmää näkee paremmin kuin kaksi. Mutta jos tuomareiden taso on jatkossa samalla tasolla, kuin nyt niin on aivan yksi hailee montako seepraa lootassa viilettää. Toinen viheltää vaikka mistä ja toinen kuitenkin jättää viheltämättä vaikka vetäisit mailalla päähän!
Tuomarointiin on vain yksi lääke! Ammattilaiset tuomarit! Liigalla on sen verran rahaa että kyllä niillä on varaa maksaa tuomareiden palkat!

2) Jäähykäytäntö uusiksi

Jäähykäytäntö todellakin kaipaisi uudistusta. Vaikea sanoa tulisiko tappeluita sallia, mutta tärkeämpiäkin asioita olisi parannettava. Totta on että kahinat voisivat lisätä yleisöä, mutta niistä tärkeimmistä asioista. Kiekottoman pelaajan estäminen! Tuo olisi ehdottomasti saatava kuriin! Kuten tiedämme juuri tällä hetkellä kaikki seurat harrastavat koukkimista ja kahvaamista. Tuo saataisiin kuriin kun kauden alusta lähtien ensimmäiset 5 peliä, niin tuomarit viheltäisivät kaikki koukkimiset ja estelyt pois! Pelaajat oppisivat nopeasti ettei saa estää. Tätä ei kuitenkaan tehdä ja kahvaaminen vain jatkuu!

3) Punaviiva takaisin

Jokaisella on omat näkemyksensä pitäisikö punaviiva ottaa takaisin. Nyt kuitenkin on mahdollisuus mielestäni päästä helpommin läpiajoihin. Joukkue voi peluuttaa yhtä miestä keskialueella odottelemassa avaussyöttöä. Tämä tosin ajaa vastustajan siihen tilanteeseen, että sen on ”uhrattava” yksi mies pitämään tätä vapaata miestä kurissa. Peli puuroutuu kuten kirjoittajakin totesi keskialueelle.

4) Pistelasku uusiksi

SM-liiga on kuuluisa siitä, että täällä pitää heti apinoida kaikki muusta maailmasta. Tämän kauden pistesysteemi on mielestäni turha! Erot kasvavat yht’äkkiä valtaviksi ja jo tässä vaiheessa kautta alkaa olla selvillä kuka sijoittuu millekkin sijalle! Jatkossa piste systeemi voisi mennä seuraavasti. Voitosta varsinaisella peliajalla se 2 pistettä, jatkoajalla voittojalle 2 ja häviäjälle ehkä se 1. Tasurista 1 molemmille ja rankkarit vittuun! Ja jos rankkareita pitää ampua niin ehdottomasti paras viidestä! Mitä vitun järkeä on kun yksi veto voi jo ratkaista pelin!

5) Liigan laajentaminen

Joo liigan laajentamisesta on myös yhtä monta mielipidettä kun on ihmisiä. Uusi joukkue voisi tuoda piristystä liigaan ja yleisömäärätkin voisivat nousta. Sitten herää kysymys kuka sieltä nousee jos nousee. On sanottu että Mestiksen voittaja nousee jos kriteerit ovat kunnossa. Siis jos on riittävästi rahaa ja halliin mahtuu se 5000 katsojaa. Junnut pitää löytyä myös a, b ja c sm-sarjoista.
Nyt herääkin kysymys, että miksi liiganousijalta vaaditaan 5000 katsojaa vetävä halli kun esim. Jyp ja Kerho pelaavat alle 5000 katsojan hallissa. Niin ja miksi liiganousijan pitää olla osakeyhtiö? Kerhohan on ry! Eli voidaan sanoa seuraavaa: Jos Kalpa voittaa mestiksen se pelaa liigassa, mutta jos Ahmat yllättävät ja voittavat ei Ahmat pelaa liigassa vaikka sillä olisi 5 miljoonaa Eskoa rahaa!
Ja jos liiganousija löytyy niin montako seuraa pelaa ensikaudella liigassa? 13 vai 14? Pelicans kaiketi pitää pudottaa kaksi sarjaporrasta alemmaksi kun tekevät/tekivät konkurssin. Diskoshan pudotettiin kun teki konkurssin! Jos Pelikaanit lentävät liigasta, niin eikö voitaisi nostaa kahta mestisseuraa saman tien, Jos kriteerit sen täyttävät!

6) Lohkot pois ja tasainen sarja

Totta on että lohkot saisi heittää huitsan nevadaan. Tasainen sarja on kaikille tasapuoleinen. Nyt joukkueet pelaavat miten sattuu toisia vastaan ja tietyt joukkueet hyötyvät tästä huomattavasti. Mutta ongelmia tulee jos liigassa pelaa 13 joukkuetta 14 sijaan! Ideaalinen tilanne olisi nelinkertainen sarja kuten kirjoittaja totesi. Silloin kaikki olisivat samalla viivalla. Näin ei kuitenkaan tule tapahtumaan, ikävä kyllä. Paikallispelien määrä olisi pudotettava takaisin neljään!

7) Liiga auki pysyvästi

Niinpä tätä ollaan varmasti mietitty milloin missäkin! Itse olisin liigan avaamisen kannalla. Mielenkiinto kummankin sarjan puolesta lisääntyisi ja pelaajaa pajatsojen tyhjentymistä tammikuun lopussa ei tapahtuisi liigan viimeisellä joukkueella. Homma pitäisi kuitenkin mennä niin, että liigan viimeinen joukkue ei automaattisesti putoaisi vaan se karsisi mestiksen voittajaa vastaan. Toisaalta nykyinen tilanne, jossa liiga on suljettu mahdollistaa sen että liigaseurat voivat käyttää mestiseuroja ns. varmiseurana. Tämä tosin voisi jatkua vaikka liiga olisi avoinkin.
Muistatteko sen kun liiga oli vielä avoin. Kärpät nousi hienosti Pelaamalla liigaan ja siitä iso plussa Oululaisille. Liigahallitus kuitenkin päätti, että myös Pelicans saa pelata liigassa vaikka hävisikin! Munatonta touhua. Ukon kanssa puhuttiin, että päätös on jo tehty ennen karsintaa. Pelicans saa jatkaa vaikka häviäisikin! Itse olen liigan avaamisen kannalla, mutta näin tuskin tapahtuu

Oletko samaa mieltä? Miksi olet eri mieltä? Mitä muuta voitaisiin tehdä, jotta liigasta saataisiin vieläkin mielenkiintoisempi tuote?
 

Lawless

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Niilo
3) Punaviiva takaisin
Minusta on naurettavaa puhua punaviivan puuttumisesta, siellähän se punainen viiva on edelleen keskellä kaukaloa. Ei voi edes vedota siihen, ettei punaviivalla olisi merkitystä nykykiekossa (vrt. pitkä kiekko). Sen sijaan kahden viivan syötöt voitaisiin taas laskea pelikatkon aiheuttaviksi sääntörikkeiksi.

Tässä vielä ehdotuksia:

- Parillinen määrä joukkueita. Ihan sama onko 14 vai 12 tai vaikka 10, kunhan on parillinen. Näin saadaan vähennettyä pelipäiviä, joita siis nykyään on liikaa.

- Välisarjat pois. Nelinkertainen runkosarja olisi paras. On täysin järjetöntä, että "paikallisvastustajat" Blues ja TPS pelaavat 8 kertaa kaudessa toisiaan vastaan.

- Maalivahdeille pienemmät varusteet. Miten ihmeessä esim. 70- ja 80-luvun maaleissa näyttää olevan paljon enemmän tyhjää tilaa, minne kiekon voisi ampua? Itse maalit ovat kuitenkin säilyneet samankokoisina. Vai onko säännöissä jossakin vaiheessa sallittu maalivahdeille suuremmat varusteet? Niin tai näin, jos maaleja halutaan lisää, pienennetään niitä maalivahtien varusteita.

- Vanha pistelaskusysteemi, 2 pistettä voitosta, 1 piste tasapelistä, 0 pistettä häviöstä, jatkoaika 5 min 5 vs 5. Siis paluu vanhaan.

- Rangaistuskäytäntö uusiksi. Nyrkkitappelusta molemmille 5 min, jos aloittaja on, niin sille vielä lisärangaistus. Vihelletään ankarasti kahvaamiset ja kiekottoman miehen estämiset pois, vaikka miehiä joutuisikin jatkuvasti jäähylle.

- Liiga avoimeksi. Ei mitään halli- tai varallisuusvelvoitteita sarjanousijalle. Urheilulliset kriteerit ratkaisevat. Jos joukkue tekee konkurssin, niin sittenhän tekee.

- 15 min erätauot. Paluu vanhaan.

- Säälipleijarit pois

- Vanhat, selkeät pelipäivät takaisin. Torstai ja lauantai ovat parhaat, tarvittaessa myös joskus tiistai ja sunnuntai.
 
Viimeksi muokattu:

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Viestin lähetti Lawless
Näin saadaan vähennettyä pelipäiviä, joita siis nykyään on liikaa.

- Vanhat, selkeät pelipäivät takaisin. Torstai ja lauantai ovat parhaat, tarvittaessa myös joskus tiistai ja sunnuntai.
Tämä tuskin koskaan tulee muuttumaan. Johtuu ihan puhtaasti siitä että nykyään on areenoja joita käytetään paljon muuhunkin kuin jääkiekkoon. Ti - To - La(Su) olisi hyvä rytmi mutta mitä sitten jos vaikka Britney Spearsille ei sovi kuin tiistai tai torstai keikkapäiväksi, missä Pritni (tai ihan kuka vaan) silloin esiintyy? Usein nuo showt ovat vielä sitä luokkaa että jos tiistaina on keikka niin maanantai rakennetaan ja keskiviikko puretaan.
 

Lawless

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti korkki
Tämä tuskin koskaan tulee muuttumaan. Johtuu ihan puhtaasti siitä että nykyään on areenoja joita käytetään paljon muuhunkin kuin jääkiekkoon.
Kyllä esim. Helsingin Jäähallissa oli suht paljon konsertteja 90-luvulla (ja toki aikaisemminkin), mutta aika hyvin pelipäivät pystyttiin sumplimaan, vaikka Jäähallissa pelasi kaksi SM-liigajoukkuetta. Vaikka taitaa noita tapahtumia nykyään tosiaan olla enemmän ja useammassa hallissa. Asiaa vaikeuttaa vielä se, että Espoossa ei kovin usein (ilmeisesti) haluta pelata samaan aikaan kuin Helsingissä.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Tästäkin aiheesta olen mielipiteeni kertonut useassakin eri ketjussa, mutta kaikkien muistin virkistämiseksi omat ehdotukseni uudelleen sattumanvaraisessa järjestyksessä.

1. Kaksi päätuomaria (näkee enemmän)
2. Keskialueen paitsio takaisin (siis kahden viivan syöttö)
3. Kymppitilisysteemi pois (turhia pelikieltoja)
4. Kymmenen joukkueen avoin liiga, kuusinkertainen sarja, 8 pleijareihin, 2 viimeistä karsintasarjaan Mestiksen kahden tai kolmen parhaan kanssa
5. TV-näkyvyys kuntoon, jonkinlainen viikottainen kunnon makasiiniohjelma tms.
6. Ei jatkoaikoja, pisteet 2-1-0

Noilla saisi jo vähän kiinnostusta lisättyä.
 

pp

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, HCRaPo
Omat ehdotukseni

Yhtään muiden mietteitä lukematta laitan omat ehdotukset, jotka uskoisin tekevän liikasta "huikeamman" seurattavan.

1. Punaviiva sääntö takaisin

Ehdottamasti tärkein uudistus, joka on saatava jo ensi kaudeksi. Syy miksi sen näkisin jälleen myös SM-liigassa on se, että uskoisin sen mahdollistavan nykyistä paljon kovemman karvauksen, kun pakkien ei tarvitse tuojotella omaa siniviiva. Ja kuitenkaan hyökkääjien ja puolustajien etäisyys ei saa liikaa kasvaa jotta paketti pysyy kasassa. Kiekonriistot lisääntyvät huomattavasti ja näin ollen myös maalipaikat lisääntyy, yleensähän tälläisessä tilanteessa puhutaan ns. laatupaikasta.

2. Toinen tuomari

Yksi silmä pari ei ole pahitteeksi, vaikka sitten se toinen olisikin melkein sokeana siellä, mutta jäisi jälki koiruudet suorittamatta, kun tietää siellä olevan se "toinenkin" tuomari joka saattaa viheltää sen jäähyn.

3. Päähän kohdistunut taklaus

Pitää muuttaa ehdottomasti siihen muotoon, että rankaistaa päähän kohdistetuista taklauksista rankalla kädellä, muttei puhtaista taklauksista jotka vahingossa osuu jonkun perunaan.

4. Välisarjat

Unohdetaan ne kokonaan, ei ketään suosi 8 kertaa Pelicansseja vastaan pelattu ottelu. 48 ottelun runkosarja, jos joukkue määrä pysyy 13:sta.

5. "Sääli pleijarit"

Ei näitä! Ei missään nimessä, liikan kautta-aikojen turhin/tyhmin idea. Ässien ja Tapparan fanit voivat olla eri mieltä asiasta, mutta uskon että suurin osa pelaajistakin on näitä vastaan.

6. Tappelut

Tuo halleihin lisää väkeä, yleisö syttyy näihin. Ehdottomasti pienemmät rangaistukset.

7. Play Off paras seitsemästä

Ei selityksiä.

Eiköhän noilla ja muiden ehdotuksilla saada jo paljon aikaan. Ei muuta kun tämä ketju sähköpostina liiganhallitukseen niin luulisi muutosta tulevan kun kuitenkin maksava yleisö haluaa viihdettä...
 
Viimeksi muokattu:

1

Jäsen
Suosikkijoukkue
D-kiekko ja HIFK
Henriksonin dumarilupa pois
 

Lemmu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Detroit Redwings, Arsenal
Kaikenlainen mailalla pelaaminen ylävartalon aluella pitäisi kieltää!

Tuli mieleeni semmoinen asia tossa. Mailalla kaikenlainen pelaaminen lantion kohdalla tai sen yläpuolella pitäisi kieltää täysin! Siis jos se koskee toista pelaajaa. Mihin sitä mailaa muka tarvitaan siellä kainalossa? Kuuluuko se jääkiekkoon edes? Miksi siis edes sallia se....


Aina kun maila nousee housujen kohdalle estämään pelaajaa, pilli soisi ja kovaa. SE vähentäisi mielestäni estämistä ja ehkä taitopelaajat saisivat enemmän tilaa.

Tää oli vaan minun oma mielipide ja saa olla vapasti erimieltä. Tietysti huonommat jengit siitä kärsivät, kun ei saisi enää kahvata vauhtia nopeemmilta pois...
 

Daemon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Juventus, FC Slayer
Re: Kaikenlainen mailalla pelaaminen ylävartalon aluella pitäisi kieltää!

Viestin lähetti Lemmu
Tietysti huonommat jengit siitä kärsivät, kun ei saisi enää kahvata vauhtia nopeemmilta pois...

Eikös tässä lajissa muutenkin ole kyse siitä, että etsitään sitä parasta joukkuetta.

Eipä vaan tule ikinä nousemaan edes virallisiin keskusteluihin noin radikaali ehdotus.
 

Jurvanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät!
Re: Omat ehdotukseni

Viestin lähetti pp
5. "Sääli pleijarit"

Ei näitä! Ei missään nimessä, liikan kautta-aikojen turhin/tyhmin idea. Ässien ja Tapparan fanit voivat olla eri mieltä asiasta, mutta uskon että suurin osa pelaajistakin on näitä vastaan.

Eiköhän noilla ja muiden ehdotuksilla saada jo paljon aikaan. Ei muuta kun tämä ketju sähköpostina liiganhallitukseen niin luulisi muutosta tulevan kun kuitenkin maksava yleisö haluaa viihdettä...

Jep. Ässien fanina olen kuin olenkin tätä vastaan. Säälipleijarit ovat ideana "ihan kiva" mutta "tuurivoitot" ovat hiton mahdollisia, kun pelataan noin vähän. onhan se mukavaa tietää, että edes mahdollisuus pleijareihin on. myönnettäkööt, että nyt liigalla itsessään ei ole "mitään merkitystä". Jotenkin saisivat tuota muuttaa

Rehdisti vaan paras seitsemästä joka ikiseen noista. Finaaleihin asti. Säälipleijareihinkin jotain ideaa, sanoisin.

Ja tuskin sähköpostittamisella olisi suurtakaan muutosta. oikeasti. Mietis nyt vähän. Onko jatkoajan kirjoittajat = koko maksava yleisö? olemmeko me kaikki edes samaa mieltä?

Jotenkin tuolle mailittamisjutulle olen vähän kyyninen kyllä...
 

#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Viestin lähetti bozik
Tuomareita voi olla vaikka kuusi ja viivat voidaan maalata sinipunaisiksi, mutta yksi hieman radikaalimpi ehdotus. Pleijarit helvettiin !!

Eli lopputulemana 14 joukkueen nelinkertainen sarja, jossa eniten pisteitä kerännyt on mestari. Viimeinen putoaa suoraan ja toiseksi viimeinen karsii mestiksen kakkosen kanssa.

Jos nyt katsotaan sarjataulukkoa niin oletko edelleen sitä mieltä että entiten pisteita kerännyt voittaa mestaruuden? Anteeksi pikku provo mutta en voinnut vastustaa kiusausta.

Muuten olen samaa mieltä että viimeinen putoaa ja tokavika karsii mestiksen kakkosen kansaa pääsystä liigaan.
Pitäisikö silloin mestis jokueiden täyttää jotkut edellytykset tyyliin talous kunnossa ja kotihallin on mahduttava tietty katsojamäärä? Käytänössä joukkue joka ei täytä nykysisiä liigavaatimuksia ei myöskään mestiksestä nousisi mutta se taas on ihan eri juttu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös