SM-liigan muutoksia tulevaisuudessa

  • 23 991
  • 123

wirtanen17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Kalannin Pallo -65, Jääkotkat
SM-Liigan tulevaisuus

Tälläistä ehdottelisin...
SM-Liigaan karsinnat takaisin. Karsintojen muoto voisi olla sarja muotoinen, jossa olisi mukana mestiksen kaksi parasta sekä liigasta ne jotka eivät pleijareihin päässeet. Sen lisäksi jotkut v*tun nousukriteerit pois, näin ei turhia karsintoja tulisi vaan olisi aidosti mahdollisuus nousta kenellä vain urheilullisesti eikä rahan avulla. Ja sitten nämä tappelut, yleisön kohokohta. Niissä tuomareiden tulisi toimia niin kuin NHL:ssä, eli antaa poikien hanskata rauhassa. Rangaistukseksi joko 5min tai maksimissaan 5+10min, OR vasta kolmannesta tappelusta ja tappelusta viimeisen erän viimeisen 5 min aikana. Ulkomaalaisten määrä taitaa olla nyt se oikea, eli neljä. Sen lisäksi Liiga voisi olla tuon 14 joukkueen kokoinen, Mestiksessä pitäisi olla se 12 joukkuetta. Mielipiteitä voi antaa ja toivottavasti liigan johtokin lukisi näitä yleisön mielipiteitä.
 

Siniviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, sympatiat JYP
Aihe tuntui jotenkin tutulta. Täälä on juttua aiemmin aiheesta.

EDIT: Ylemmän viestin ketjuavaus liitetty tähän aiemmin aloitettuun samanaiheiseen ketjuun.
 
Viimeksi muokattu:

Alexandre

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
wirtanen17 kirjoitti:
Tälläistä ehdottelisin...
SM-Liigaan karsinnat takaisin. Karsintojen muoto voisi olla sarja muotoinen, jossa olisi mukana mestiksen kaksi parasta sekä liigasta ne jotka eivät pleijareihin päässeet. Sen lisäksi jotkut v*tun nousukriteerit pois, näin ei turhia karsintoja tulisi vaan olisi aidosti mahdollisuus nousta kenellä vain urheilullisesti eikä rahan avulla.

.


Eipä tuo liigan tulevaisuus siitä paranisi että joku mestiksen p-aukinen(Sport)seura sattuisi onnenkantamoisella nousemaan pelaamalla liigaan.
Kalpa oli ylivoimaisesti niin pelillisesti että taloudellisesti paras seura liigaan täksi kaudeksi ja jo nyt on nähtävissä (4 peliä) että heittopussi pisteautomaatti taitaa tulla.Mitähän olisi jos joku muu olisi noussut?
Ei muuta kuin suljettuna jatkaa ja antaa joukkueiden rauhassa ilman putoamisen pelkoa kehittää seuraa sekä pelaajia.
Kun kaikki valittaa pelaajapulaa sekä monet tuntuvat olevan omien junioreiden
kannalla mieluummin kuin jonkun ulkomaisen kehäraakin tänne rahtaamisen puolesta niin sääntöjä voisi muuttaa.
Max 3 ulkomaalaista ja kokoonpanossa saisi olla
- 2maalivahtia
-15 yli 21 vuotiasta
-5 alle 21 vuotiasta
Jäisi monelle seuralle enemmän rahaa 1 ja 2 kentällisiin
Saisi nuoret lupaukset enemmän mahdollisuuksia koska sieltä on tulossa tosi hyviä pelimiehiä.Mm Perttu, Arsi,Jesse ym.
Sm-liigasta on tullut pelaajien kasvatusliiga niin silloin pitää kasvattaa.
Isoille seuroille tämä tietysti ei käy koska on helpompi ostaa valmiit pelaajat.
Liiga seurojen vähennys ei ole ratkaisu ongelmaan kuin korkeintaan pari vuotta mutta mitä sen jälkeen tapahtuisi kun NHL ym kuitenkin veisi parhaat päältä ja pelaaja tuotantoa oltaisiin pudotettu esim 4 joukkueen verran?
 

fire^soul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Detroit Red Wings
Alexandre kirjoitti:
Eipä tuo liigan tulevaisuus siitä paranisi että joku mestiksen p-aukinen(Sport)seura sattuisi onnenkantamoisella nousemaan pelaamalla liigaan.

Hyvä että sportin talous kiinnostaa laajemmaltikin suomessa. :)

Mutta sinänsä, vaikkei ratkaisisi, niin olisihan se alku. ;)

Sinänsä, tuntuu että viimeisen vuoden on joka päivä jotakin lukenut näistä nousuhommista, huomannut kuinka osa porukkaa intti alussa suu vaahdossa omia kantojaan, sekä liigan puoltajat että vastustajat. Mikä oli huomattavaa, oli se, kuinka paljon ihmisiä suljetun liigan puolelta lopulta vaihtoi mielipidettä.

Lopputulos mihin päädyn lähes kaikki jatkoajalla vuoden aikana ilmestyneiden kolumnien liigan/mestiksen tapahtumiin lukeneena, erilaisia manageripelejä harrastelleena, jääkiekon kannattajana, nuorena urheilijana ja ihmisenä ihmisenä yleensä on.. Että tämä systeemi tarvitsis jotain uutta, ja nimenomaan jotain uutta SUOMESSA.

Lähes mitä jääkiekon mielenkiinnon kohoamiseksi voitaisiin tehdä, pitäisi tehdä. Tällä hetkellä sen eteen on tehty kovin vähän. Itse en ole seurannut liigaa enää muutemaan vuoteen, yhä vähemmän ja vähemmän. Viime kausi "NHL apuineen" oli kaiken huippu, ja itseasiassa tällä kaudella pidän SM-Liigaa paljon mielenkiintoisempana kuin viime kauden liigaa, tällä kaudella raha ei välttämättä ratkaise.

Lukekaa ihmeessä tuo "USHL - maailman viihdyttävin junioriliiga?" juttu pääsivulta. Itse oon tullut samaan tulokseen, että 10 joukkueen avoin liiga reippain karsinnoin (vähintään 2*2 joukkuetta) jonka jälkeen ns. supermestis jossa myös 10 joukkuetta, jonka jälkeen saataisiin vielä "1 divisioona" joka luultavasti nousisi kovuudeltaan 15 vuodessa nykyisen mestiksen keskitason, jopa kärjen kohdalle kärjeltään, mikä olisi parannusta selvästi. Jotain pitää tehdä jos halutaan että lätkä pysyy mielenkiintoisena lajina junnuille, joiden pitäis omistaa puoli elämää lätkälle, halusta pelata. Kovia pelejä koville, kovia pelejä keskinkertaisille.

Suomessa, buumi lätkällä on laskemassa. Telkkarissa panostetaan kaikkeen mielenkiintoiseen, reality alkaa menemään ohitse lätkästä. Suomen lätkä on ihan hyvätasoista, mutta siitä voitaisiin tehdä vielä parempaa. Mielenkiintoisuus ei ole pelkästään katsojille, vaan myös pelaajille. Tiukat pelit on niitä parhaita, ne joissa saa vääntää. Niitä on erityisesti playoffit, varsinkin nousu/tippumiskarsinnat. Niissä tehdään voittajia, ei "pelaamalla kehittymisen vuoksi" turhia pelejä loppukeväällä, vähänkuin verrytellen rantakelejä varten.

Ei mua kiinnosta vaikka sport ei pelais koskaan liigaa, kunhan pelaa parhaansa mukaan. Parasta vaan olisi, että jääkiekko olisi sekä urheilua että viihdettä. Koska tällä hetkellä parempaa viihdettä saa pelaamalla NHL 06:sta kuin seuraamalla viivan alle SM-Liigassa jääneitä keväällä pelaajamyynteineen.

Sinänsä.. oikeastaan asialla on toinenkin puoli, viime kauden jälkeen ymmärsi, ettei sillä ole mitään väliä, vaikkei liiga avautuisikaan, sportia tulee kannustettua vaikka kolmosessa pelaisi. Kait mustakin sitten vihdoin tuli oikea fani.

Pistää vaan miettimään että oman liigapaikasta kiinnipitäminen suljetun liigan kustannuksella on vähän sama kuin pelkäisi menettävänsä vaimonsa ohikulkijoille kadulla ja sulkisi sen mieluummin kaappiin. Jos menettäisit, niin oliko se sen arvoinen että olisit edes halunnut pitää? Siinä vaiheessa uuden naisen hakeminen tuntuis sitäkin hienommalta voitolta, kun tärppää.

Suonette anteeksi kirjoituksen rönsyilyn ja ajatuskatkot kellonaikaan nähden.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa ja Jokipojat
Omia mietteitä

Kaivoin tämän ketjun esiin ja kerron muutamia ilmaisia muutosehdotuksiani SM-liigalle.

Olen itse ollut ja tulen pysymäänkin SaiPan kannattajana, mutta silti paukautan teesini pöytään vaikka se merkitsisi oman suosikkini tippumista sarjasta muutosten astuessa voimaan. Samat asiat saattavat pyöriä muidenkin seniorikatsojien mielissä muillakin paikkakunnilla.

Itse olen seurannut lätkää aktiivisesti 1970-luvulta saakka ja tarkoitus olisi seurata tulevaisuudessakin, mutta seuraavat asiat ärsyttävät minua nykyään.

1) Tunnelma halleissa on täysin kuollut
- Liikaa otteluita. Ennen työpaikoilla keskusteluissa nousi esiin tuleva ottelu/eilinen ottelu jne...mutta nykyään keskustelunaiheet harvoin koskevat jääkiekkoa
- televisiointi vie katsojat. Seuroille lienee yhdentekevää paljonko hallissa on väkeä, koska rahaa tulee Urholta. Vaikuttaa suoraan tunnelmaan.
-Show-tappelut pois kunnon sanktioilla, mutta kovat reilut nyrkkitappelut takaisin. Ennen niistä sai 2/5 min jäähyä, mutta nykyään pelikieltoa useita otteluita. Nykyisin pelaajat eivät uskalla näyttää kovuuttaan, koska se tietää joukkueelle ongelmia.
- Nykyiset kaukalonlaidat helvettiin. Ennen kun taklattiin, niin laidat heiluivat ja pitivät ääntä. Nykyiset "kivimuurit" takaavat hyvät näkymät, mutta ilmeisesti hemmetin monia aivotärähdyksiäkin. Kyseinen seikka ei liene kenenkään etu?
- Mainoskatkot. Ymmärrän miksi niitä on, mutta useammin kuin kerran on tällä kaudella hyvä painostusjakso päättynyt mainoskatkoon ja sen jälkeen alkanut taas varovainen pelailu. Eikö yksi katko riittäisi?

2) Tuomaritoiminta
- Ei ne tuomarit ennenkään kaikkea nähneet, mutta nykyisin niitä on enemmän, joten luulisi edes jonkun näkevän.
- Parempia ei kai saada mistään vaikka maksettaisiinkin heille kunnon palkkaa. Kilpailu alalla puuttuu kokonaan. Ainut hyvä puoli nykyisessä tuomaroinnissa on, että saavat sokeudellaan yleisön joskus heräämään.

3) Jääkiekon ylitarjonta
- 60 peliä ja poffit. Harjoitusottelut, maajoukkueen pelit, telkusta Ruotsin/Sveitsin/Venäjän/NHL ottelut....who cares?
- Ylitarjonta laittaa kuluttajan valitsemaan. Ilmeisesti valinta ei osu aina omaan joukkueeseen. Tietysti televisiointi antaa mahdollisuuden syrjäseutujen asukkaillekin katsoa SM-liigaa. Itseäni ei kyllä lappeenrantalaisena hirveästi kiinnosta muidenkaan liigajoukkueiden pelit, vaikka Urhon omistankin.

4) Suora kopiointi NHL:stä
- Kisapuiston videoscreeni työntää nykyisin Zambooni kiihdytyskisaa, jotta yleisökin saa huutaa. Voi helvete...jos ottelu ei saa ääntä esiin, niin ollaan hiljaa sitten.
- Maammelaulu. Biisi on hyvä, mutta mitä hittoa sillä on tekemistä lätkän kanssa jos Suomen maajoukkue ei pelaa?

5) Karsintasarjan puuttuminen
- No onhan meillä karsinta nyt keväisin, mutta vaatimukset nousijalle on tehty niin mahdottomaksi, että todellinen nousu/putoaminen on teoreettinen juttu. Itse en ainakaan usko, että TPS pelaa ensi talvena Mestistä vaikka häviäisi tänä talvena kaikki tulevat ottelunsa( anteeksi turkulaiset)
- 12 joukkueen sarja, josta 8 pelaa poffit olisi OK. Säälipleijarit vai mikä se nykyään on joutaa romukoppaan. Sarjan huonoin putoaisi suoraan ja toiseksi viimeinen karsisi reilusti sarjapaikastaan. Jos tämä johtaa seurojen velkaantumiseen kilpavarustelun kiihtyessä, niin se on sitä oikeaa yritystoimintaa, johon pitää osata varautua. Joskus "oikeillakin yrityksillä" on huonoja/hyviä vuosia.
- Nousijajoukkueella pitää olla myös mahdollisuus nousta vaikka halli olisi pieni ja liigahalleihin verrattuna vaatimaton.

6) Joidenkin seurojen idioottimaiset kannattajat
- Jääkiekko on itselleni urheilua, johon kuuluvat voitot ja tappiot. Kaikki eivät ajattele näin, vaan kaukalon ulkopuoliset nujakat kuuluvat nykyisin ilmeisesti asiaan. No kuittailu tappion hetkellä on ihan OK, mutta väkivaltaa kiekko-ottelussa en hyväksy kuin kaukalossa.
- Otan esimerkin typeristä kannattajista Lahdesta (tämä ei siis todellakaan kohdistu muihin lahtelaisiin kuin kyseisiin muutamaan kannattajaan). Muutama typerä nuori edellisinä kausina on tullut Kisapuistoon mukanaan lakana I "keskisormi" Lappeenranta. No se on heidän asiansa, mutta itselläni ainakin verenpaine tuppasi nousemaan ja niin muillakin. Mitä kyseisille finninaamaisille idiooteille olisi pitänyt tehdä? Puhkoa kaiketi skootterien kumit, jotta olisivat saaneet miettiä kotimatkalla typeryyttään.
- Useita vieraspelejäkin seuranneena totean, että ainakin omissa papereissani SaiPan fanit käyttäytyvät ihan OK. Toivottavasti olette kanssani samaa mieltä.

7) Erikokoiset kaukalot
- Sama peli kaikilla liigapaikkakunnilla. Miksei kaukalon koko voi olla yhtenäinen jokapaikassa?

8) Osakeyhtiötoiminta
- Suurella kohulla kaikkien seurojen piti muuttaa yritysmuotoa osakeyhtiöksi. Miksi? Itse olisin valmis sijoittamaan SaiPaan omaa rahaa, jos saisin siitä osinkoa voiton hetkellä. No tämä ei ole mahdollista, koska jääkiekko ei tuota voittoa. Joku vuosi voittoa voi tulla, mutta pitkällä aikavälillä seurat joutuvat lisäämään pääomia omistajiensa pussista.
- Osakkeita ei voi edes ostaa, koska lähes kaikki seurat haluavat pitää omistuksen omissa käsissään.
- No ennemmin ostan vaikka Stora Enson osakkeita kuin heitän rahaa jääkiekkoseurojen pohjattomaan nieluun, mistä raha ei koskaan virtaisi sijoittajalle.

9) Sarjataulukko
- Prkl....kauden alun jälkeen sarjataulukko ei ole reaaliajassa. Jatkuvasti pitää miettiä, että jos tuon rästipelin voittaa, niin noustaan 2 sijaa. Eikö edes kerran viikossa(sunnuntai?) sarjataulukko voisi olla luettavissa, niin että kaikilla olisi yhtä monta ottelua.

10) Amatöörimäinen puuhastelu
- Ottelujen alkamisaika. Moni tulevaisuuden fani ei pääse hallille myöhäisen alkamisajan takia. Kyseinen seikka lienee totta, koska olen useilta tahoilta kuullut siitä. Eiköhän ne vkl pelit voisi alkaa klo 17.00, niin varmasti vierasjoukkuekin olisi tyytyväinen kotiinpaluun aikaistuttua
- Seurajohtoon pääsemiseen näyttää riittävän, kun on joskus juniorina pelannut ja istunut kolme talvea kauppaopistossa. ehkä se on riittävä kriteeri.
- lukuisat muut asiat joita en jaksa enää kirjuutella..
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Toisaalta ihan hyviä ideoita, mutta aika toteuttamiskelvottomia vain siinä mielessä että kyllä liigakiekko on liiketoimintaa jossa ei ole varaa liikaa kuunnella jotain osapuolia.

Olisihan helppoa että kaikki pelaisivat samoina päivinä, mutta minkäs teet jos vaikkapa Metallican Suomen keikalle ainoa päivä on joku torstai jolloin Jokereilla olisi kotipeli. Pitäisikö Hjalliksen sanoa Metallicalle että tulkaa keskiviikkona kun meillä ei ole peliä vai siirtää Jokerien peliä...

Ja tuo kutoskohta on aika typerä. Jokaiseen koriin mahtuu mätiä omenoita, niin SaiPalle kuin muillekin. Niistä eroon pääseminen on aika mahdotonta...
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Kutoskohtaan voisi todeta, että "huligaanien" kaitseminen on paikallisten järjestyksenvalvojien heiniä. Jos ongelmia on, niin nimet ja naamat muistiin, eikä kyseiseen paikkaan ole enää asiaa. Tietysti se täällä Suomessa on vielä aika pienimuotoista toimintaa onneksi, joten ehkä vain kestämme toistaiseksi vallitsevan tilanteen ja jätämme huomioimatta kaikenmaailman ultrapaskat ja muut typerät järjestöt, jotka tuovat väkivaltaa ja sekasortoa katsomoon. "Kun niihin ei kiinnitä huomiota, ne kuolevat".

Pieniä ja samankokoisia kaukaloita kannatan täällä päässä. Esim. Turun lentokenttä ei ole kenenkään etu. Pelin intensiteetti kuolee katsojan silmässä helposti, kun pelaajat koohottavat isolla plaanilla.Kun kenttä on pieni, pelin intensiteetti pysyy hyvänä. Sitä kautta luonnollisesti tapahtumiakin tulee enemmän, joita katsojat haluavat nähdä.

Ammattituomarit pitää saada Suomeen. Ei jumalauta voi uskoa, että siellä heiluu joitain erityisopettajia tai paperikoneen pyörittäjiä samalla kentällä ihmisten kanssa, jotka oikeasti ansaitsevat leipänsä jäällä. Painat ensin kahdeksan tuntia hommia jossain "pajalla" ja sen jälkeen lähdet marraskuun räntäsateessa ajamaan sen 150km suuntaansa ja kierrät jotkut helvetin tarvasjoet ja forssat, jotta saat linjurit samaan kyytiin. Ei jumalauta! Yritä siinä sitten pitää 40 äijää kurissa ja pelin hanskassa. Vielä joku sikakatsomo huutaa taustalla pää punaisena, niin kokematon tuomari laskee alleen välittömästi. Tuomaristosta puuttuu täysin ammattimaisuus ja auktoriteetti. Ei auta, jos siellä viheltää joku finninaamainen liiketalouden opiskelija, joka ei meinaa noita talkoohommia vetää enää parin vuoden päästä.

Ajatelkaa tilanne NHL:n tyyliin (huom! ei ole mitään apinointia vaan pohdiskelua). Kahden ammattilaisjoukkueen lisäksi jäälle luistelee neljä raudan lujaa ammattilaistuomaria. Neljä raitapaitaa, jotka aistivat pelin ja antaa poikien pelata. Pelataan kovaa, mutta reilusti. Kun iso kaveri jyrää puhtaasti pienemmän, ei käsi nousekaan pelirangaistuksen merkiksi. Kun alkaa spontaani tappelu, ei tuomarit ryntää väliin, vaan antaa kavereiden mäiskiä reilusti ja katsoa kuka on kuka. Sen jälkeen paukapäät vitoselle ja kohta uudestaan kentälle yrittämään (vaatisi toki sääntömuutoksen täällä). Siinä vähentyisi polvitaklaukset ja viikateiskut kummasti. Pelaajat tietäisivät myös, mikä on linja läpi ottelun ja koko kauden. Nykyään otteluiden sisällä tuomarilinja muuttuu vähintään joka erätauolla.

On ihan sama, onko katsojalla päällä toppatakki vai kauluspaita. Jos vähänkään makkaran tai satobriäänin syömisen ohessa katsoo kentälle, niin siellä jokainen haluaa nähdä paljon tilanteita ja tapahtumia. Sillä niitä katsojia saadaan halliin lisää. Sillä ne kahvipöytäkeskustelut herätetään työpaikoilla taas henkiin. Maaleja, taklauksia ja reiluja tappeluita lisää. Ihan yksinkertaista. Mitä muuta voi tavallinen hitsari tai johtaja toivoa?

Mainoskatkoista sen verran, että eiköhän ne vielä tuplaannu tässä lähivuosina. Yritetään tottua asiaan. Toisaalta ovat ne katsojienkin etu. Kun rahaa virtaa kassaan enemmän, niin jatkossakin täällä pyörii lindgrenejä, peltosia ja perrinejä ihastuttamassa meitä.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Se, että tuomarit menevät tappeluihin väliin ja antavat isoja rangaistuksia puhtaista, kovista taklauksista ei ole niinkään kiinni tuomareiden ammattitaidosta, vaan liigan linjasta. Liigan linjaan taas vaikuttaa jääkiekon ympärillä vellova väkivaltakeskustelu, jota johtavat ei-jääkiekkoihmiset.

Jääkiekko on Suomessa suosittu laji ja SM-liiga maan merkittävin kansallinen urheilusarja, jonka pitää olla salonkikelpoinen. Jääkiekko on fyysinen ja ehkäpä jopa brutaali urheilulaji, mutta kun siitä otetaan fyysisyys, aggressiivisuus ja tunne pois, niin lopulta se on aika helvetin tylsää katsottavaa... ja tähän SM-liigassa on jo vuosia pyritty; poistaa pelistä fyysisyys ja tunne.
 
Viimeksi muokattu:

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
...
Mainoskatkoista sen verran, että eiköhän ne vielä tuplaannu tässä lähivuosina. Yritetään tottua asiaan. Toisaalta ovat ne katsojienkin etu. Kun rahaa virtaa kassaan enemmän, niin jatkossakin täällä pyörii lindgrenejä, peltosia ja perrinejä ihastuttamassa meitä.

Näinhän se on. Ajat muuttuvat; ennen pystyi pelipaitojen ja pelialueen mainoksia puolustella sillä, että SM-liigassa ei sentään ole itse pelin kulkuun vaikuttavia mainoskatkoja toisin kuin Pohjois-Amerikassa. Nykyäänhän SM-liigassa tilanne on jo se, että tilkkutäkkejä muistuttavien pelipaitojen ja värikkäitä mainoksia pursuavien pelikenttien lisäksi jokainen erä katkaistaan kahdesti mainostauon takia.
 
Suosikkijoukkue
#41 & #66
Kaivoin tämän ketjun esiin ja kerron muutamia ilmaisia muutosehdotuksiani SM-liigalle. [...]

1) Tunnelma halleissa on täysin kuollut
- Liikaa otteluita.
- televisiointi vie katsojat.
- Mainoskatkot.

Samaa mieltä tuosta, että liikaa otteluita. Kuten sanoit myöhemmin, 12 joukkueen sarja näin pienessä maassa on kaikkein paras. Sitä kautta 4 kierrosta otteluita, jolloin ottelumääräksi 44 kpl (tai 5 kier. ja 55 ott.) ja/tai lisätä ottelumäärää jakaa sarja maantieteellisesti kahtia ja pelata näiden kanssa 2 lisäkierrosta (10 ottelua lisää.)

Anyway, joka tapauksessa otteluita tällä hetkellä liikaa.

Televisiointi ei vie katsojia, se tuo. On liigaseuran oma häpee, jos ei pysty tekemään hallissa nähdystä tuotteesta houkuteltavaa. Jääkiekko on elämyspeli, jääkiekko-ottelun pitää antaa kokemuksia. Jos kotiin jäädään sen takia, että se on "helppo vaihtoehto", nähdään hidastukset ja studion takia, niin koko ottelutapahtuman kiinnostavuudessa on vain parannettavaa.

7) Erikokoiset kaukalot
- Sama peli kaikilla liigapaikkakunnilla. Miksei kaukalon koko voi olla yhtenäinen jokapaikassa?

Erikokoiset kaukalot kuuluvat jääkiekkoon yhtä lailla kuin erilaiset pelaajatypit ja pelitavat. Jokaisella hallilla pitää olla oma identiteettinsä. Sitähän se kotikenttäetukin on, että kaukalo on tuttu ja omanlaisensa.

8) Osakeyhtiötoiminta
- Suurella kohulla kaikkien seurojen piti muuttaa yritysmuotoa osakeyhtiöksi. Miksi? Itse olisin valmis sijoittamaan SaiPaan omaa rahaa, jos saisin siitä osinkoa voiton hetkellä. No tämä ei ole mahdollista, koska jääkiekko ei tuota voittoa. Joku vuosi voittoa voi tulla, mutta pitkällä aikavälillä seurat joutuvat lisäämään pääomia omistajiensa pussista.
- Osakkeita ei voi edes ostaa, koska lähes kaikki seurat haluavat pitää omistuksen omissa käsissään.

Luulen, että moni fani, joka on valmis sijoittamaan / sijoittaa rahaa joukkueeseensa, tekee sen rakkaudesta, ei mahdollisesta voiton tavoittelusta.

Ainakin Ilvekseen voi tulevaisuudessa sijoittaa ihan fanikin: www.shareilves.com

9) Sarjataulukko - Eikö edes kerran viikossa sarjataulukko voisi olla luettavissa, niin että kaikilla olisi yhtä monta ottelua.

Täysin mahdoton ajatus, varsinkin jos tulevaisuudessa kärkijoukkueet pelaavat liigan lisäksi euro-liigaa. Ja tapahtumat tuskin ainakaan vähenevät Jaffalla (ja Tampereellakin tulevassa hallissa tulee olemaan jatkuvaa häppeninkiä).

10) Amatöörimäinen puuhastelu
- Ottelujen alkamisaika.

Samaa mieltä. Ottelujen alkamisaikojen muutos oli päätös, jota ei perusteltu minkäänlaisiin faktoihin vedoten. Tulee muuttumaan pian.
 

Jimisola

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
8) Osakeyhtiötoiminta
- Suurella kohulla kaikkien seurojen piti muuttaa yritysmuotoa osakeyhtiöksi. Miksi? Itse olisin valmis sijoittamaan SaiPaan omaa rahaa, jos saisin siitä osinkoa voiton hetkellä. No tämä ei ole mahdollista, koska jääkiekko ei tuota voittoa. Joku vuosi voittoa voi tulla, mutta pitkällä aikavälillä seurat joutuvat lisäämään pääomia omistajiensa pussista.
- Osakkeita ei voi edes ostaa, koska lähes kaikki seurat haluavat pitää omistuksen omissa käsissään.
- No ennemmin ostan vaikka Stora Enson osakkeita kuin heitän rahaa jääkiekkoseurojen pohjattomaan nieluun, mistä raha ei koskaan virtaisi sijoittajalle.

Käsittääkseni HPK ei edelleenkään toimi osakeyhtiömuotoisena, joten mitään "suurella kohulla" tapahtunutta pakottamista ei ole tapahtunut. En nyt millään ymmärrä mikä ongelma tässä seurojen osakeyhtiömuotoisuudessa piilee. Osakeyhtiömuoto mahdollistaa laajan omistuspohjan järkevän ja tehokkaan hallinnoinnin ja päätöksenteon sekä sen, että omistajat voivat halutessaan helposti luopua omistuksestaan. Se, että jääkiekko ei ole kannattava sijoitus ei liity millään tavalla seurojen yhtiömuotoon. Seurojen osakkeita ei ole listattu millekään julkiselle markkinapaikalle, joten piensijoittajat (=fanit) eivät niihin pysty sijoittamaan; pitäisikö seurojen siis listautua pörssiin, jotta faneilla olisi mahdollisuus ostaa niiden osakkeita? Mikä yhtiömuoto sitten olisi parempi kuin Oy?
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Käsittääkseni HPK ei edelleenkään toimi osakeyhtiömuotoisena, joten mitään "suurella kohulla" tapahtunutta pakottamista ei ole tapahtunut. En nyt millään ymmärrä mikä ongelma tässä seurojen osakeyhtiömuotoisuudessa piilee. Osakeyhtiömuoto mahdollistaa laajan omistuspohjan järkevän ja tehokkaan hallinnoinnin ja päätöksenteon sekä sen, että omistajat voivat halutessaan helposti luopua omistuksestaan. Se, että jääkiekko ei ole kannattava sijoitus ei liity millään tavalla seurojen yhtiömuotoon. Seurojen osakkeita ei ole listattu millekään julkiselle markkinapaikalle, joten piensijoittajat (=fanit) eivät niihin pysty sijoittamaan; pitäisikö seurojen siis listautua pörssiin, jotta faneilla olisi mahdollisuus ostaa niiden osakkeita? Mikä yhtiömuoto sitten olisi parempi kuin Oy?
Kun vielä joku selvittäisi mitä merkitystä sillä joukkueen yhtiömuodolla on meille kannattajille.

Mulle on aika se ja sama pelaisko siellä tmi Jokerit vai Jokerit Oyj AB vai Jokerit ky, näin niinkuin kärjistääkseni. Tää osakeyhtiö hömpötys oli joku typerä idea jossain kabineteissa ja ilmeisesti sen suurin syy oli siinä, että saatiin aikaiseksi tuo osakkuus systeemi SM-liigaan jolla saatiin keinotekoinen miljoonan liittymismaksu. Osaako joku valaista minulle muita syitä miksi tämä OY hömpötys tapahtui?
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Minun käsitykseni on että Oy-muotoisuus ajettiin läpi, koska Osakeyhtiölaki velvoittaa yrityksiä esim raportoimaan talousluvuistaan tietyllä tavalla ja liiga katsoi hyväksi, että kaikki joukkueet toimivat näiden samojen sääntöjen mukaan eikä mitään takavuosilta tuttuja hämäriä taloudenpitoja enää nähtäisi. Näin mm. vältytään sarjalle kiusallisilta yllättäviltä konkursseilta tai muilta katastrofeilta kun seurojen talouteen on läpinäkyvyyttä.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Samaa mieltä tuosta, että liikaa otteluita. Kuten sanoit myöhemmin, 12 joukkueen sarja näin pienessä maassa on kaikkein paras. Sitä kautta 4 kierrosta otteluita, jolloin ottelumääräksi 44 kpl (tai 5 kier. ja 55 ott.) ja/tai lisätä ottelumäärää jakaa sarja maantieteellisesti kahtia ja pelata näiden kanssa 2 lisäkierrosta (10 ottelua lisää.)

44 Ottelussa tulisi jo ihan talousluvut vastaan. Miten luulet lipputuloille käyvän kun 27% kotiotteluista jää pois? Paikataanko vaje korkeammilla lipunhinnoilla (kun nyt jo ollaan aika kipurajoilla monessakin paikassa) vai räjähtääkö yleisömäärät käsiin? Maikkarin luvuista laskien seura saa keskimäärin sellaisen 26k lipputuloja per kotiottelu. Päälle vielä oheismyynnistä lähtevät tulot, mahdolliset mainostulojen aleneminen (=vähemmän näyttökertoja) ja muuta mukavaa, niin voilá.

Tuo 5 kierrosta olisi aika ongelmallinen kotiotteluiden takia. Samoin en kauheasti lämpene millekään alueellisille jaoille, turha antaa joillekin joukkueille tuollaista etua jos yksi joukkue omasta lohkosta alisuorittaa. Jos halutaan oikeasti mitata joukkueiden tasoa, pitäisi olosuhteiden pelimäärien, vastustajien kohtauskertojen ja vastaavien osalta olla samoissa. Tiedän ettei tämä nykyisellään toteudu, mutta elämmehän kovia aikoja.

Mitä aiheeseen tulee, niin..
1. Rangaistuskäytäntöä on pakko muuttaa. Ihme pelleilyä esimerkiksi tämä käytäntö, jossa loukkaantuminen käytännössä aina johtaa suihkutuomioon. Antakaa tuomarille mahdollisuus valita laajemmasta skaalasta rangaistuksia.
2. Tarkistetaan kaikki isoon rangaistukseen tai loukkaantumiseen johtaneet tilanteet videolta ja päätetään jatkoseuraamuksista. Tällä tavoin ns. turhat kympit saadaan pois kymppitilastoista, mahdolliset jatkoseuraamukset eivät perustu otteluvalvojan raporttiin (=tasapuolistaa tilannetta) ja loukkaantumistilanteissa ei tarvitse jäädä jossittelemaan. Tällä parannettaisiin pelaajien oikeusturvaa ja vähennettäisiin fanien tunnetta tulla "huijatuksi".
3. Kuutisen joukkuetta erilliseen euroliigaan, 12 joukkuetta kansalliseen liigaan ja karsinnat aina kauden päätteeksi parhaimman ja huonoimman välillä. Tällä tavoin pidetään yllä kansallisen liigan kilpailullista imagoa, ei suljeta nykyisiä kiekkokaupunkeja täysin paitsioon ja saataisiin oikeasti panostakin usealle joukkueelle.
4. Jos euroliiga jää haaveeksi, avataan taas liiga ja pidetään karsinnat jokavuotisina. Vielä jos liigakriteerit saadaan realistisiksi, niin loistava homma. Karsinnoilla pidetään yllä alemman sarjatason toimintaa, tuodaan faneille jännitystä ja helpotetaan alemman sarjatason ammattilaistumista.
5. SM-liigan sivut. Siis mitä helvettiä? Vanhojen tilastojen kaivaminen on helpompaa jopa KHL:n sivuilta ~10 venjän tunnin jälkeen. Minkä takia liiga ei saa omille sivuilleen kaikkia maaleja? Miksi noita "ylimääräisiä matseja oman valinnan mukaan" ei olla merkitty liigan sarjaohjelmaan MITENKÄÄN? Miten on tilastoinnin kanta? Miten helvetissä ainakin pari kertaa kuussa peliajat kusevat? Vitun amatöörit, te pyöritätte Suomen suurinta urheilusarjaa, vähän nyt yritystä.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Osaako joku valaista minulle muita syitä miksi tämä OY hömpötys tapahtui?

hömpötys ja hömpötys.. ei kannata eistä salaliittoja joka paikasta

Verottaja ei katsonut myöskään hyvällä, että kymmeniin miljooniin markkoihin kohoavia liikevaihtoja pyöritettiin .ry pohjalta.

Ja juur tuo "dana77" yllä kertoma asia, että OY laki vaati kirjanpidotlta hemmetisti enemmän kuin ry.ltä vaaditana (no nythän se muuttuu vuodenvaihteessa, eli yli 200 000 liikevaihde´n ry. tartee ammattitlintarkastajan)

.ry aikana voitiin epäreilusti kiertää velvoitteita, veroja ja tehdä jos jonkinäköstä varainsiirtoa. Se vääristi kilpailua.

Kyllähän osa joukkueist aon silti ihan kokonaan vanhan ry:n omistuksessa. ainoastaan halintotapa on Oy lain mukanen
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
-Show-tappelut pois kunnon sanktioilla, mutta kovat reilut nyrkkitappelut takaisin. Ennen niistä sai 2/5 min jäähyä, mutta nykyään pelikieltoa useita otteluita. Nykyisin pelaajat eivät uskalla näyttää kovuuttaan, koska se tietää joukkueelle ongelmia.

Viestissäsi on paljon asiaa ja hyviä pointteja. Haluaisin kuitenkin tähän kommentoida. Milloin viimeksi niin kutsutusta spontaanista lähdöstä on tullut pelikieltoa? Eipä tule mieleen, taisi olla viime kauden alkupuolella tai sitten kaksi kautta sitten. Tämän nykyisen linjan mukaanhan nyrkkitappelusta annetaan vitonen ja automaattinen pelirangaistus käytöksestä, eikä näistä normaaleista tunteiden kuumenemisista ole ottelurangaistuksia lyöty jälkikäteen.

Ehkä tämä on vielä joillain lappeenrantalaisilla mielikuvana, koska SaiPan peleissä ei enää tapella ja näin ollen keskustelua tappeluista ei synny Lappeenrannassa.

Ja tähän ei sitten pidä sekoittaa mitään Melart-noutoja, jotka seuraavassa pelissä naurettavasta syystä suoritettuna ovat todella hilpeitä ja turhia.
 

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
Jos allekirjoittaneella olisi vaikutusvaltaa SM-liigassa, niin koittaisin jatkaa apinointilinjaa Pohjois-Amerikasta ja ajaa pieniä kaukaloita SM-liigaan sekä alemmille sarjatasoille. Nopealla mietinnällä keksin kolme puoltavaa asiaa, hieman isommalla paneutumisella löytäisin vielä enemmän syitä.

1) Pelin viihtyvyysaste kasvaa
- Pienet kaukalot toisivat laatikkoon lisää vauhtia ja intensiteettiä. Nykyajan liigaa on useissa eri paikoissa haukuttu paikoittain erittäin tylsäksi ja tunnetasoltaan olemattomaksi, joten muutos olisi enemmän kuin suotavaa. Tällä hetkellä näemme paljon hautomista ja muutakin isolle kaukalolle olennaista negatiivista verrattuna pieniin kaukaloihin. Tämä muutos olisi toki haitaksi näille hidastempoisille pelaajille, joilla on nykyliigassa aikaa hautoa useita minuutteja kiekkoa ja aikaa on kylliksi syöttää.

Muistaakseni tällä kaudella nähtiin jo esimerkiksi ottelu Jokerit-JYP pienessä kaukalossa, ja paljon se ainakin omasta tuttavapiiristäni ja muualtakin keräsi kehuja juurikin taklauksien ja pelinopeuden ansiosta. Ei varmaan tarvitse erikseen mainita, mistä tämä muutos johtui? Räväkämpi ja viihdyttävämpi pelityyli toisi myös yhä enemmän ihmisiä katsomoihin, jotka taas tuovat lisää kassavirtaa oheistuote- ja lippumyyntiin.

2) Edesauttaa junioreita ja myöhännäisheränneitä
- Jaa, miten niin? Yleensä näiden lahjakkaiden junioreiden kohdalla puhutaan siitä, miten ensimmäinen vuosi sopimuksesta menee pieneen kaukaloon totutellessa. Entä jos siihen ei tarvitsisi erikseen totutella? Tässä suhteessa saisimme etua muihin eurooppalaismaihin, ja junnujen olisi helpompi raivata tiensä NHL:ään. Myöhännäisheränneitä (26-29) tämä auttaisi myös, kun kaikkea ei tarvitsisi opetella uusiksi.

3) Liigan vetovoima kasvaisi
- Monet amerikkalaiset AHL-jyrät suuntaavat Eurooppaan hakemaan kahisevaa jos ei paikka NHL:ään aukea. Sarjavalintaa miettiessä KHL olisi selvä ykkönen, mutta entä seuraava sarja? Pienet kaukalot toisivat Suomelle myös vetovoimaa, kun pelityyli olisi lähes identtistä Pohjois-Amerikan vastaavan kanssa. Moni erittäin nimekäs pelimies perustelee Suomeen tuloaan sillä, että pelityyli on lähimpänä Pohjois-Amerikkaa. Ainakin muuan Tom Preissing taisi sanoa näin, ja hänen tasoisellaan pelaajalla luulisi olevan ottajia muuallakin. 40 pisteen NHL-mies (pakin tontilta) on kova sana tässä sarjassa.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Viilataan pilkkua. Se muuttuu vasta 2012, eli reilun vuoden päästä. (tällä ei ole pointtiisi vitunkaan merkitystä. Piti vaan tarttua ;) )

Täytykin tarkista...

Tuli muuten voimaan 1.9.2010 eli on jo voimassa.

Tilintarkastaja - siis ammattitilintarkastaja - on pakko olla suurilla yhdistyksillä, jotka täyttävät vähintään kaksi seuraavista kolmesta tilintarkastuslaissa mainitusta kriteeristä:
1) taseen loppusumma ylittää 100 000 euroa
2) liikevaihto ylittää 200 000 euroa
3) palveluksessa keskimäärin yli kolme henkilöä.


http://www.prh.fi/fi/yhdistysrekisteri/yhdistyslaki/lakimuutokset_20100901.html
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
1) Pelin viihtyvyysaste kasvaa

Tuo on aika kaksipiippuinen juttu. Ensinnäkin, ilman kunnon tuomarilinjaa peli muuttuu helvetin helposti joksikin kalastuksen ja rekiurheilun vastakohdaksi. NHL:ssä tämä homma oli tappaa koko touhun kiinnostavuuden ennen työsulkua. Onko sitten SM-liigan seeproilla munaa vetää nollatoleranssilla? Tähän mennessä ei, vaan hyvin nopeasti nollatoleranssi muuttui taas paljon sallivammaksi. NHL:ssä tuo homma on pysynyt - osittain ammattituomarien takia - paremmin hallussa.

Lisäksi, pienessä kaukalossa on mahdollista vääntää aivan järkyttävää trappia. SM-liigassa pelaajien yksilötaito ei ole NHL:n tasolla, joten monelle joukkueelle pelin lähes täydellinen jäädyttäminen olisi ainoa tie menestykseen. Varsinkin pari kautta takaperin itse inhosin mm. Minnesotan peliä juuri tämän takia: kyseessä oli aivan liian hanlonilainen pelitapa. Toki erojakin oli, sillä isossa kaukalossa toisella joukkueella oli enemmän tilaa käytössään ja tätä kautta enemmän aseita sumpun purkamiseen. Samoin NHL:ssä pelaajien henkilökohtaiset taidot ovat korkeammalla, jolloin yksilöillä on paremmat mahdollisuudet tehdä ratkaisuja.

Toki, tietyillä joukkueilla tuo voisi toimia helvetin hyvin. Kyllä itsekin haluaisin nähdä HIFK:n taitavat jannut (Ramstedt, MG, Peltonen) ja jyrät (Kanki, Petrell, Liivik, jne.) pienessä askissa, vastassaan samanlainen nippu kuin meillä oli Sheddenin aikana. Tuossa olisi kieltämttä munaa. Tosin Hanlonin robottihomoilu ja joku TPS:n nollanollan yritys taas voisivat olla karmeinta kiekkoa ikinä. Tuossa kun aseet jäisivät melko vähiin: pienessä kaukalossa sumpun murtaminen on vaikeampaa ja jos pelaajien henkilökohtainen taitotaso on luokkaa "liigan tyvipää", olisi mielenkiintoisempaa katsoa maalin kuivumista kuin tuollaista epäkiekkoa.

2) Edesauttaa junioreita ja myöhännäisheränneitä

Taas kaksipiippuinen juttu. Itse en täysin allekirjoittaisi tätä, varsinkaan kenttäpelaajien osalta. Pienempi kaukalo tuskin itsessään on se ongelma, vaan pikemminkin peli kaukalossa. Tilannenopeuksiin vaikuttaa pelaajien korkeampi taitotaso, puhumattakaan fyysisemmästä pelistä. Tuota fyysisyyttä selittää myös pienen kaukalon lisäksi myös isommat pelaajat ja reilusti sallitumpi fyysinen pelitapa.

Omasta mielestäni suurin ero pohjoisamerikkalaisten ja eurooppalaisten siirtymiselle NHL:ään on pikemminkin junnusarjoissa kuin kaukalon koossa. Tuolla jo nuoret kundit joutuvat kilpailemaan reilusti kovemmin, taso on laajempi (vertaa esimerkiksi juniorisarjoja), toiminta ammattimaisempaa (mm. jenkkien yliopistokiekossa organisoitu opinnot ja kiekko yhteen toisin kuin täällä, Kanadassa homma muistuttaa junnuissa aikuisten peliä jo pelimäärien ja -matkojen takia, jne.) ja pelitapa on varsinkin Kanadan puolella lähempänä NHL:ää.

3) Liigan vetovoima kasvaisi

Toisaalta monet pelaajat perustelevat tuloa sillä, että isossa kaukalossa he voivat kehittää heikkouksiaan paremmin kuin pienessä. Esimerkiksi monet pelaajat ovat sanoneet kuinka isossa kaukalossa he ovat pystyneet parantamaan luisteluaa paremmin kuin pienessä. Kuitenkin näillä pienessä kaukalossa kasvaneilla on muun muassa fyysiset ominaisuudet jo sitä luokkaa, että tuskin SM-liigassa ainakaan kauheasti kehityttäisiin näissä hommissa.

Eri kaukaloissa ja sarjoissa (mm. tuomarilinjan takia) eri ominaisuudet korostuvat. Tällä tavoin on luonnollista, että pelaajien kokonaisvaltaisen kehityksen kannalta eri kaukalot ovat tarpeen. Jos tavoitteena on kehittyä pelaajana, tämä kokonaisvaltainen kehitys korostuu.
 
Suosikkijoukkue
#41 & #66
44 Ottelussa tulisi jo ihan talousluvut vastaan. Miten luulet lipputuloille käyvän kun 27% kotiotteluista jää pois? Paikataanko vaje korkeammilla lipunhinnoilla (kun nyt jo ollaan aika kipurajoilla monessakin paikassa) vai räjähtääkö yleisömäärät käsiin?

En jaksa laittaa omaa lainaustani enää tähän, mutta tosiaan 12 joukkueella voisi pelata nelinkertaisen sarjan ja kun sarja jaettaisiin maantieteellisesti kahtia, niin näissä kuuden joukkueen "lohkoissa" voitaisiin pelata kaksi lisäkierrosta. Silloin otteluita tulisi 54 kpl (44+10 + playoffs), mikä mun mielestä pitäisi olla riittävä.
 

Poro24

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
HPK - SaiPa ottelua katsoessani olen taas kerran havahtunut siihen kuinka perseestä SM-liigan ottelutapahtuma voi olla. Ei yhtään musiikkia pelikatkoilla. Pelkästään unettavia mainoksia mainoksien perään ja sitten vielä kaksi erillistä mainoskatkoa viemässä viimeisenkin intensiteetin. Jopa HPK:n maalibiisi katkaistaan jollain säästöpankin mainoksella. Tämä unettava kaamos välittyy hyvin tehokkaasti tänne kotisohvalle asti ja pelin katsominen tuntuu lähinnä väsyttävältä. En yhtään ihmettele jos hämeenlinnassa on katsojat vähissä. Kuinka tohon hartaaseen mainoskarnevaaliin voi syttyä?

Voiko nämä taukoamatta soivat masentavat "Kallen vakuutus tarjoaa enemmän" "Säästä vähemmällä, valitse Ranen kiinteistö" -puhepätkät vaikuttaa ihan pelaajien energiatasoihin? Pystyisikö pelaaja kenties psyykkaamaan itseään hieman paremmin ennen aloitusta, jos kajareista vyöryisi niskaan rock-musiikkia yleisön taputtaessa rytmikkäästi?

JP Vuorinen jossain haastattelussa sanoi, että ottelutapahtumiin pyritään panostamaan enemmän ja yleisöä yritetään huomioida paremmin. Onko tämä joihinkin liigahalleihin ilmestynyt täysin urpo Zamboni minipeli nyt ratkaisu yleisön viihtyvyyden lisäämiseen?

Päätän avautumisen toteamalla vielä, että mainoskatkot pois mun SM-liigasta. Ovat rasite kaikille. Eikä niitä hyödynnetä edes televisioinnissa jonka vuoksi ne alunperin kuulemma lisättiin.
 

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onko tämä joihinkin liigahalleihin ilmestynyt täysin urpo Zamboni minipeli nyt ratkaisu yleisön viihtyvyyden lisäämiseen?

No ainakin suurin osa katsojista huutaa edes sen kerran matsissa jotain...Että sikäli. Ei sillä eihän tuo nyt mikää järjen riemuvoitto ole, mutta mielummin tuota kuuntelee, kun jotain vieläkin typerämpiä mainoksia...
 

Ölppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No ainakin suurin osa katsojista huutaa edes sen kerran matsissa jotain...Että sikäli. Ei sillä eihän tuo nyt mikää järjen riemuvoitto ole, mutta mielummin tuota kuuntelee, kun jotain vieläkin typerämpiä mainoksia...

Kyllä ne äänet suurimmaksi osaksi sieltä kajareista tulevat, ihan huvikseni kattelin tossa muutamaan otteeseen katsomoa ja ei muuten kovinkaan montaa suuta auennut, sama lahdessa ja siellä ei kyllä myöskään paljoa suita availtu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös