siffa kirjoitti:
Minusta liioittelet nyt kyllä hyvin rankasti RUK:n johtajakoulutuksen negatiivista vaikutusta työelämän organisaatioihin tai yhteiskuntaan.
Minusta sinä missaat koko keskustelun pointin. En minä epäile, etteikö rukin käymällä pääsisi yliopiston rehtoriksi taikka Nokian pääjohtajaksi, päinvastoin, sitähän yhteiskunnan läpäisemä rukkilainen kulttuuri nimenomaan ruokkii ja siihen pyrkii: että oma poika on siellä ja täällä, ja aikanaan valitsemassa ja suosimassa uusia rukkilaisia taloon. Tämähän se tarina on, jota nuorille vakaumustaan vielä harkitseville mainostetaan. Jollet mene ja jollet tee, niin et pääse sinne tai tänne. Opettavaisia konkareita löytyy aina, jotka tietävät paremmin.
Minun murheenani on se työilmapiiri joka tästä kulttuurista syntyy, jonka piirissä sitten pari miljoonaa ihmistä joutuu työskentelemään.
jotka menestyivät hyvin niin fyysisissä kuin tiedollisissa tehtävissä. Koulutuspohjalla oli myös kiistatta silloin vaikutusta. Palvelin Moottoroidussa Rannikkotykistössä, jossa matemaattisten aineiden opiskeluista oli hyötyä.
Edelleen: en yhtään epäile, etteikö fyysisillä taidoilla ja tiedollisilla tehtävillä, joissa matemaattisilla aineilla on suuri paino, päädyttäisi johtotehtäviin nykyisen kulttuurin vallitessa. En vain pidä sitä oikeana. Matemaattisloogisten ja kinesteettisten taitojen sijaan nykyorganisaatiot tarvitsevat johtajia, joiden sosiaaliset taidot, luovuus, dynaamisuus, ongelmien ratkaisutaidot, neuvottelutaidot, ilmaisutaidot, tiedotustaidot ovat huippuluokkaa.
Minusta on perin outoa että niin moni rukkilaisuutta puolustava sotilas haluaa tässä ketjussa väheksyä rukkilaisuuden antia ja painottaa että vain vähän niitä oppeja otetaan käyttöön myöhemmässä työssä. Sehän alleviivaa juuri sitä, ettei rukin opeilla ole todellista käyttöarvoa työelämässä siviilissä. Mikä olikin todistettava.
Onko sinulla, Yläpesä, itselläsi kokemusta rukkilaisista työyhteisöistä, joissa pääsee etenemään hyvin nopeasti sen takia, että on käynyt RUK:n?
On. Useita.