Sheddenin ja Jalosen aika Leijonissa

  • 188 594
  • 1 082

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Iso kuva häiriintyi, kun lähdettiin kahdella mm-tason turnausten rookie-koutsilla, Sheddenillä ja Jalosella, kisoihin. Westerlund saatiin väistymään keväällä 2007. Hän olisi ollut oikea valmentaja Jukka Jalosen pariksi Kanadan kisoihin. Westerlund on käsittääkseni sellainen henkilö, joka kykenee työskentelemään myös kakkosvalmentajana, toisin kuin Shedden.

Kun tehdään täydellinen muutos valmennustiimiin ja palkataan ihan uusi ryhmä mm-tason peleihin, niin ensimmäisestä kaudesta tulee helposti vaikea, on niin paljon uutta opeteltavaa kaikilla. Nyt sentään tulos oli lopulta pronssimitali, joka on Suomelle aina hyvä saavutus. Shedden on nyt entinen päävalmentaja ja Jukka Jalosella Timo Lehkosen kanssa vuoden kokemus mm-tasolta. Tästä on hyvä Jalonen/Lehkonen parivaljakon jatkaa. Shedden oli tietysti korkeintaan keskinkertainen valinta Kummolalta ja hänen juoksupojiltaan, mutta elämä jatkuu, samoin jääkiekkopelit ensi syksynä ja nyt Jukka Jalonen voi näyttää osaamisensa päävalmentajana, kahden seuraavan kauden aikana.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
En edes luule tietäväni mitä kaikkea kulisseissa tapahtuu, mutta jos on edes osaksikaan totta, että Kummola ja Harkimo junailivat yhdessä Sheddenin päävalmentajaksi vailla kenenkään OIKEAN asiantuntijan mielipidettä, niin täytyy olla todella, todella huolissaan maajoukkueen tilasta.
(SAKSET)
...mutta tämä Kummolan käsittämätön yksinvalta ja täysin järkeen perustumaton valintaprosessi tuo todella pahan maun suuhun. Toivoa vain sopii, että Kummola ei saa synninpäästöä pronssisesta mitalista johtuen. Jos saa, niin sama mies pystyy junailemaan vielä järjettömämpiö päätöksiä vielä tulevaisuudessakin kenenkään estämättä, näin syöden pohjaa suomalaiselta huippukiekkoilulta.

Kenellekään suomalaista jääkiekkoa seuraavalle ihmiselle ei voi tulla yllätyksenä se, että olennaisiin asioihin liittyvät päätökset tehdään hyväveli-kerhojen motiivien, ei urheilun itsensä vuoksi. Suuressa maailmassa (esimerkiksi NHL:ssa tai Venäjän kasvavassa sarjassa) näiden päätösten keskeisiksi motiiveiksi on helppo nähdä raha, mutta Suomessa eletään vielä välitilassa, jossa selvien taloudellisten motiivien lisäksi päätöksiin vaikuttavat muutamien ihmisten egot. Se on sotkua aiheuttava yhdistelmä. Jos päätökset tehtäisiinkin esimerkiksi vain taloudellisten seikkojen (bisneksen) pohjalta, olisivat kortit kaikkien nähtävissä ja syy-seuraus -suhteet näin luettavissa.

Vaikka kuinka toisin hoetaan, ei suomalainen jääkiekko halua astua harrastetoiminnasta puhtaan bisneksen ja kilpailullisuuden aikaan. Tästä riittää todisteeksi se, että SM-liiga ei luovu ulkomaalaiskiintiöstään — sillä mikä ammattilaissarja se sellainen on, jossa seurat eivät saa palkata riveihinsä juuri niitä pelaajia, joita katsovat bisneksensä tarvitsevan? Sen sijaan hurskastellaan "juniorien saamalla peliajalla", kun samaan aikaan — edelleen välitilanomaisesti — samaisia junioreita penkitetään, jos he eivät tyydy vain lyömään kiekkoa vastustajan päätyyn.

On jokseenkin makaaberia, että tässä välitilassa tuskailemisesta syyllistetään esimerkiksi jokin Nuori Suomi -systeemi — eihän se kiellä tasoryhmiä ja lahjakkaiden nuorten lisä- ja tehoharjoituksia. Erityisen makaaberia, jopa koomista on se, että moni Nuori Suomi -systeemiä kritisoiva ihminen on samaan hengenvetoon SM-liigan ulkomaalaisrajoitusten kannalla. 6-12 -vuotiaiden suomalaisten harrastajajunioreiden tulisi oppia keskinäinen kilpailu peliajasta ja -paikasta, mutta aikuisten tai aikuisuutta lähentyvien ammattilaisten ei enää tulisikaan, kun se ei olekaan niinku reilua? Eikä kukaan haista tässä lemuavaa loogista häränpyllyä?

Shedden ei ollut oikea valinta maajoukkueen valmentajaksi, mutta ei ulkomaalaisuuttaan tai "surkeuttaan", vaan siksi, että hänellä ei viime kädessä ollut kosketuspintaa a) kansainväliseen kiekkoiluun ja b) suomalaiseen mentaliteettiin. Tästä syystä hän peluutti jääräpäisesti jotain Ville Peltosta, vaikka kaikki (Peltosen menneitä saavutuksia toki kunnioittavat) suomalaiset jääkiekkoihmiset näkivät, ettei Villellä nyt oikein enää kulje. Tämä oli oire siitä, ettei Shedden lopultakaan tiennyt, mitä oli tekemässä, vaan ikään kuin toivoi, että kokenut pelaaja herää toisintamaan vuoden 1995 — vaikka jo toista viikkoa sitten noin puolet Jatkoajan kirjoittajista näki, ettei tästä Villen touhusta nyt enää tänä vuonna oikein mitään tule.

Suomen voittama pronssi on hieno saavutus, mutta se on myös kirouksellinen sikäli, että sen kiilto estää monia havaitsemasta perustavaa laatua olevaa ongelmaa: sitä, että Mertaranta on pelistä täysin pihalla oleva selostaja.

Kokeilin vain. Ei se ole perustavaa laatua oleva ongelma, vaikka ongelma onkin, mutta se on kokonaan toinen asia. Perustavaa laatua oleva ongelma on se, että Kummolan kaltaiset ihmiset saavat edelleen tehdä suomalaiseen jääkiekkoon syvästi vaikuttavia päätöksiä, vaikka heidän päätöstensä motiivit ovat lähinnä pikkusieluista egonhierontaa, eivät edes "kaupallisia", ammatillisista nyt puhumattakaan. Me olemme Suomessa — vaikka muuta halutaankin väittää — vielä kaukana ammattilaisuudesta, monella tavalla ja tasolla.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Se, että onko iso kuva varsinaisesti häiriintynyt selvinnee vasta tulevaisuudessa. Pääkysymys ei kuitenkaan ole onko se häiriintynyt vaan menikö se tällä ratkaisulla eteenpäin? Huipulla mennään joko eteenpäin, tai sitten jäädään suhteessa muihin jälkeen. Shedden ei Suomea vienyt eteenpäin.

Ei huippu-urheilussa pidä isoja ratkaisuja tehtäessä vähän kokeilla sitä ja testata tätä, vaan kaiken tulee perustua johdonmukaiseen pitkän tähtäimen tekemiseen, siihen isoon kuvaan. Tällaiset keskinkertaiset projektimiehet välissä eivät edesauta ison kuvan kehitystä. On ihan se ja sama mitä näistä kisoista tuli - nythän kaikki on taas hyvin? Ei näitä asioita voi mitata pelkästään tuloksella (joka sekään ei ollut ihmeellinen), sillä tuurin merkitys on niin suuri tällaisissa turnauksissa. Suomi ei olisi epäonnistunut sen enempää vaikka jenkit olisivatkin tehneet säkällä jatkoaikamaalin puolivälierissä. Tai en nyt toteaisi, että olinpa sittenkin tyhmä, jos Shedden olisi tuonut kultaa.

En minäkään katso yhtä pomppua sinne tänne, mutta silti näen, että lopputulema tästä maajoukkuekaudesta on positiivinen: Jukka Jalonen on huomattavasti valmiimpi ottamaan ohjat käsiinsä kuin mitä olisi ollut ilman tämän kauden kokemuksia hivenen paineettomammassa tilanteessa kakkosvalmentajana. Kokonaisuutena parivaljakko oli kuitenkin hyvin kokematon kv-turnauksista, mutta minusta vahvempi duona kuin Jalonen yksinään.

Sheddenillä on selkeät vahvuudet ja yksi näistä on selkeästi sosiaalisuus ja yhteistyökyky. Lisäksi Shedden tunsi hyvin SM-liigan ja sitä kautta suomalaista pelikulttuuria ja pelaajia, joten siinä mielessä jonkun NHL-gurun palkkaaminen ilman suomalaista kokemusta olisi ollut minusta suurempi riski. Lisäksi kun Sheddenin ja Jalosen välit tuntuivat olevan hyvät, niin kokeilussa oli minusta varsin hyvät merkit jo alkujaankin. Näitä voi innokkaimmat tarkistaa vaikkapa viestihistoriastani:)

Kun puhut "suomalaisen jääkiekon isosta kuvasta", niin tähän isoon kuvaanhan tuli syvä särö Summasen aikakaudesta ja kenttä oli pitkään hajanainen, eikä haavat taida vieläkään olla täysin ummessa. Eikä Summanen ole episodin jälkeen valmentanut päivääkään. Samoin Westerlund ajautui lopulta kokonaan ulos haalarihommista. Tämä peräänkuuluttamasi "jatkumo" oli erittäin hajanainen ja S&W:n perintö häviämässä, eikä Dufvaa ei oltu koskaan edes kaavailtu päävalmentajaksi.

Minäkin toivon, että siirtymäkausi S&W:n ajoista eteenpäin on nyt käyty ja Jalonen onnistuu jatkossa erinomaisesti. Ja, että samalla voitaisiin vetää suuntaviivoja pidemmällekin aika välille, eikä Jalosen seuraajaa tarvitse vetää mistään hihasta yllätyskorttina. Jääkiekko on kuitenkin tulosurheilua ja nähtäväksi jää mikä tulee olemaan Jalosen perintö. Sheddenin johdolla siirtymäkauden Suomi pelasi kuitenkin hyvät kisat yksissä kovimmista MM-kisoista tasoltaan. Mitali näistä kisoista on minusta ehdottomasti kiitettävä tulos ja tästä on hyvä jatkaa.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Kyllähän tuo Kummolan pärstä kyllästyttää jo meikäläistäkin.Jääköhän se koskaan edes eläkkeelle jolloin se silloin viimeistään lopettaisi virassaan?Kyllähän tämä Sheddenin nimeäminen päävalmentajaksi oli täysin järjetön ratkaisu.Kyllähän tuon pronssin olisi voittanut Jalosenkin ollessa peräsimessä.Onkohan meillä itävaltalainen päävalmentaja silloin kun kisat seuraavan kerran Itävallassa pelataan?Etenkin nuo peluutukset osoittivat mielestäni Shiidenin kyvyttömyyden toimia tämän tason päävalmentajana.Ykköseen ei edes yritetty hakea muutosta parempaan kuin vasta sitten (välierän kolmannessa erässä) kun se oli aivan liian myöhäistä.Helppoa on olla samaa mieltä puolestaan Tammisen kanssa mitä hän sanoi radiossa välierää kommentoidessaan.Osittain Suomen heikko kiekollinen peli johtui siitä että päävalmentajan ja apuvalmentajan välillä vallitsi ristiriita kun Shiideni ei tiennyt juuri mitään tästä osa-alueesta kun vastaavasti Jalonen on myös tämän osa-alueen ekspertti. Uskallan myös väittää että Suomi olisi pärjännyt turnauksessa paremmin mikäli Jalonen olisi toiminut jo nyt Suomen päävalmentajana,vähintään ne olisimme nähneet taistelevemman Leijonalauman etenkin välierässä Venäjää vastaan.
 

morningstar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Buffalo Bills
Perustavaa laatua oleva ongelma on se, että Kummolan kaltaiset ihmiset saavat edelleen tehdä suomalaiseen jääkiekkoon syvästi vaikuttavia päätöksiä, vaikka heidän päätöstensä motiivit ovat lähinnä pikkusieluista egonhierontaa, eivät edes "kaupallisia", ammatillisista nyt puhumattakaan. Me olemme Suomessa — vaikka muuta halutaankin väittää — vielä kaukana ammattilaisuudesta, monella tavalla ja tasolla.
Nostan hattua koko tekstillesi, ja lainaamani osuus sivuaa samoja asioita, joita itsekin yritin taannoin tuoda esiin tässä ketjussa. Liian monelta on mennyt ohi koko keskustelun punainen lanka. Kyse ei ole niinkään Sheddenin valmentajan kyvyistä, vaan tavasta jolla hänet valittiin. Se tapa ei kestä minkäänlaista kriittistä tarkastelua, toisenlaisessa toimintaympäristössä sitä olisi voitu pitää skandaalina.

Kummola hännystelijöineen voi nyt näyttää hauista, ja jeesustella sillä, että tulosurheilussa tulos ratkaisee. Olisivatko samat ihmiset julistaneet samaa mantraa, jos puolivälierän jatkoajan päätteeksi kiekko olisikin kaivettu Suomen maalista? Tuskin. "Tolppa sisään" lisäsi Kummolan uhoa, "tolppa ulos" ei olisi aikaansaanut itsekritiikin häivääkään.
 
Maple Leaf:

Kun ketjun aihe on kuitenkin tämän hetkiset maajoukkuevalmentajat, niin miksi pitää mukaan vetää sekä Nuori Suomi että muut liigat.

Shedden sai käyttöönsä lähes kaikki käytettävissä olevat huippupelaajat, ja pronssi on näistä kisoista saavutuksena todella hyvä. Lähinnä peluutukseen liittyvät asiat herättivät ja herättävät todella paljon keskustelua. Apen jatkuva shedden-kritiikki toi monelle mieleen sen miten muuten voisi edetä. Mutta tällä päästiin näin pitkälle ja jokainen voi miettiä mitä muita kohtaloita olisi voinut tulla.

Eipä silti, oikein hyvä kirjoitus. Ja kyllähän tuo junioreiden peluutus SM-liigassa on tulevaisuuden kannalta kaikista tärkein kysymys.
 

taunohnd

Jäsen
Onnea Shedden,Jalonen ja Lehkonen. Upea suoritus vaikeassa tilanteessa. Pettynyt joukkue saatiin vielä kerran viritettyä hyvään taisteluun,kaikki kunnia teille siitä. Pelillisesti ei hääviä mutta ei oikein muuta voinut odottaakaan mestaruutta aidosti tavoiteilleilta pelaajilta jotka olivat pudonneet finaalista.

Kauden anti oli loppujen lopuksi hyvä. EHT:n kakkostila,Euroopan toiseksi paras joukkue MM-kisoissa ja MM-kolmonen,ei huonosti. Lisäksi suuri lisäarvo uusien pelaajien sisäänajossa MM-tasolle (oliko peräti 8 ensikertalaista ?).

Oli kenen tahansa ansiota mikäkin niin Doug Shedden oli vastuussa tuloksesta ja tulos kertoo totuuden. Doug Shedden onnistui tehtävässään hyvin. MM-tasolla saldo 7 voittoa ja 2 tappiota. Välierässä kärsitty tappio olisi voinut kääntyä ainoastaan täydellisen onnistumisen kautta ja sitä ei nyt tullut. Toivottavasti Jukka Jalonen saa aloittaa työnsä rauhassa ilman median manipulointia,mustamaalaamista ja realismi muistaen...Suomi ei ole ensi vuonnakaan suurin mestarisuosikki mutta eihän sitä koskaan tiedä....... Kiitos Suomen maajoukkue,oli mukavan mielenkiintoiset kaksi viikkoa.
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Bykov ja Venäjä veivät Suomea ja Jalosta 100-0 taktisessa pelissä. Jalonen vastaa Leijonien taktisesta pelistä, ei Shedden. Shedden vastaa vain peluuttamisesta ja ylivoimasta.

Doug Shedden otti todella ison voiton Bent-Åke Gustafssonista. Sheddenin mahtava pelikirja romutti totaalisesti Åken jumalallisen pelikirjan. Shedden-Åke 100-0.

Valoja päälle siellä narrileirissä. Jos voitot ovat Sheddenin ansiota, ja tappiot Jalosen syytä, niin voi pyhä yksinkertaisuus. Jos Shedden todella vastasi vain ylivoimista ja peluutuksesta, niin varmaankin jokainen näki kotisohvalleen, mitkä osa-alueet Suomen otteluissa eivät toimineet. Peluutus ja ylivoima.

Nimi selässä ratkaisi peliajan, ei se, miten kuuma pelaaja oli. Ja ylivoimaan kaikki nimekkäimmät pelaajat, vaikkapa Saku viivamieheksi.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Suomen joukkueessa on Pihlström, Niskala, Salmela ja Lepistö, kuka suomalainen valmentaja olisi ottanut nämä kisoihin? Berg, Söderholm, Saravo jne.

Toinen maajoukkueen koutseista on päätoiminen ja kiertää katsastamassa pelaajia, toinen valmentaa seurajoukkueessa. Jommalla kummalla on aikaa käydä katsastamassa näitä uusia kavereita.
 

scholl

Jäsen
Jommalla kummalla on aikaa käydä katsastamassa näitä uusia kavereita.

Ylen studiossa sanottiin, että AHL-pelaajat olivat tuntemattomia valmentajille turnauksen alussa. Sitten kuitenkin Shedden sanoi haastattelussa, että hän tiesi mitä sai Pihlströmissä, kun hänen joukkueensa pelasi playoffissa kahdesti joukkuetta vastaan, missä Pihlström pelasi (HIFK vs. SaiPa ja Jokerit vs. HPK).

Tosin P-Amerikan scouttauksestahan vastaa Kurri, mutta jos noita AHL-miehiä ei käyty katsomassa nyt niin silti koska ovat pelanneet siellä vasta vuoden niin kyllä Pihlström ja Lepistö varmasti olivat Sheddenille tuttuja. Tuossa muuten kaksi pelaajaa, jotka oikeastaan ainoana löivät näissä kisoissa itsensä läpi kansainvälisesti ja ihme on, jos eivät pelaa NHL:ssä ensi vuonna. Salmelaa taas Shedden on nähnyt riittävästi sm-liigassa vastustajan väreissä sekä EHT-peleissä.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Se mikä itselleni jäi mysteeriksi tässä turnauksessa oli kolmas erä Venäjää vastaan. Siinä ei pelannut tuttu Suomi, joka yleensä jopa hävitessään on pystynyt puristamaan vastustajan vähintään ajoittain äärimmäisen tiukoille - kummallisen alistunut ja sisuton vaikutelma jäi joukkueesta, mitä on vaikea ymmärtää. Toki tuli pronssia, ja jos lukee joukkueiden nimiluetteloita niin tuskin voi Suomea ja valmennusjohtoa kauheasti syyllistää siitä, että edelle menivät sellaiset joukkueet kuin Kanada ja Venäjä. Kaikki muut sitten jäivätkin taakse. Ehkä siis voisi antaa turnausarvosanaksi 8- tai 7 1/2, mutta jotenkin jäi valju ja vaisu kuva tämän vuotisesta Suomesta. No, ainakaan ei pelattu turnauksen parasta peliä ensimmäisestä ottelusta toiseksi viimeiseen saakka... Jäi kai vain huono maku tuosta Venäjä-ottelun nöyryyttävästä tyrmäyksestä.
 

crossari

Jäsen
Suosikkijoukkue
FC TPS
Suomen voittama pronssi on hieno saavutus, mutta se on myös kirouksellinen sikäli, että sen kiilto estää monia havaitsemasta perustavaa laatua olevaa ongelmaa: sitä, että Mertaranta on pelistä täysin pihalla oleva selostaja.

Täytyy myöntää, että repesin tuossa kohtaa.

Se tässä itseänikin vähän mietityttää, että tulos todennäköisesti estää kovin suuren kritiikin syntymisen Kummolaa kohtaan. Jos palataan siihen lehdistötilaisuuteen (Sheddenin valinnan julkistaminen), jossa Kummolan esiintyminen oli diplomaattisesti sanottuna epäammattimaista - olisiko hän käyttäytynyt noin, jos valinnan taustat olisivat olleet täysin puhtaita? En usko.

No, tuli on kuitenkin pikku hiljaa alkanut lämmittää Kummolan hanuria, joten eiköhän mies ymmärrä lähteä (esim Vancouverin jälkeen) ennen kuin useampia skandaaleja paljastuu.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Toinen maajoukkueen koutseista on päätoiminen ja kiertää katsastamassa pelaajia, toinen valmentaa seurajoukkueessa. Jommalla kummalla on aikaa käydä katsastamassa näitä uusia kavereita.

Ja jompi kumpi kantaa sen vastuun, että nämä kaverit tuli valittua joukkueeseen.

Petteri oli lähellä saada fairy-tale lopun turnaukseen, sillä mikä olisi kovettanut enemmän kun Bengt-Åke alistamassa ylivertaisella pelikirjallaan Mr Fiaskon joukkueen ulos mitaleilta.

Joskus urheilu on epäoikeudenmukainen.
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tosin P-Amerikan scouttauksestahan vastaa Kurri, mutta jos noita AHL-miehiä ei käyty katsomassa nyt niin silti koska ovat pelanneet siellä vasta vuoden niin kyllä Pihlström ja Lepistö varmasti olivat Sheddenille tuttuja.

Sheddenhän valmensi Lepistöä vielä toissa kaudella, joten tiesi tasan tarkasti mitä sai, kun valitisi Lepistön joukkueeseen.
 

Audioslave

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Detroit Red Wings
No niin tulihan se totuus Kummolan suusta STT:n haastattelussa. Hän ei kuulemma kadu päävalmentaja VALINTAANSA. Hetkinen eikö tässä ollutkaan Hietanen ja Kurri myös valitsemassa valmentajaa? Kurri erityisesti GM:n roolissa.

Harmi vain ettei Kummola voinut tätä kertoa jo Sheddenin valinnan tiedotustilaisuudessa. Saatiinhan ainakin selvyys kuka päätöksen teki tälle Sheddenin ja Jalosen ajalle.

Mutta itse asiaan. Mielestäni turnaus päättyi tuloksellisesti ihan ok mutta kuitenkin tämä oli karvas pettymys. Arvosanaksi antaisin 7. Leijonat eivät ylittäneet itseään ja eivätkä tuloksellisesti pahasti pettäneet. Mitali on aina mitali. Arvosanaa laskee pelillinen sekamelska tai oikeammin sanottuna tuuriin luottaminen. Asioita kokeiltiin pitkin turnausta, joka ei tietenkään tämän muotoisessa pelisysteemissä toimi.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Sheddenhän valmensi Lepistöä vielä toissa kaudella, joten tiesi tasan tarkasti mitä sai, kun valitisi Lepistön joukkueeseen.

Toissa kauden näytöillä Lepistöä ei joukkueeseen oltaisi valittu. Kyllä se oli tämä kausi, joka miehen tuonne joukkueeseen nosti. Yhtä kaikki, hirveästi täällä vedetään johtopäätöksiä suuntaan jos toiseen, vaikka faktaa ei ole kellään.
 

Knower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit+Petteri Nummelin
Vaikka kuinka toisin hoetaan, ei suomalainen jääkiekko halua astua harrastetoiminnasta puhtaan bisneksen ja kilpailullisuuden aikaan.

Olenpa kerrankin Maple Leafin kanssa täsmälleen samaa mieltä käytännössä joka asiasta. Hyvin avattu tämä juttu.

Sihvosesta voi olla montaa mieltä (ja Maple Leaf on aika vahvasti sitä vastakkaista mieltä kuin minä), mutta yksi pluspiste hänelle annettakoon siitä, että on kritisoinut rankasti Kummolaa jo pidemmän aikaa. Olkoon taustalla mitä klikkejä tahansa. Kummolan ansiot kabinettipelissä ovat kovat, mutta hänen johtamismallinsa on kyllä päivänsä nähnyt.

Itse katson nyt joka tapauksessa positiivisesti tulevaisuuteen, sillä nyt Suomella on paras mahdollinen päävalmentaja ilman turhia hidasteita (ellei Jutia tällaiseksi lasketa).
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Yhtä kaikki, hirveästi täällä vedetään johtopäätöksiä suuntaan jos toiseen, vaikka faktaa ei ole kellään.

Tähän vahva sama.

Fakta on se, että Sami Lepistö valittiin joukkueeseen ja hän pelasi hyvät kisat.

Se, kuka häntä katsasti ja mikä oli todellisuudessa se valmennusjohdon työnjako ja vastuu rajapinnat on puhdasta spekulointia.
 
Viimeksi muokattu:

scholl

Jäsen
Itse katson nyt joka tapauksessa positiivisesti tulevaisuuteen, sillä nyt Suomella on paras mahdollinen päävalmentaja ilman turhia hidasteita (ellei Jutia tällaiseksi lasketa).

Mielenkiintoista on se, että kuka valmennustiimiin palkataan Sheddenin tilalle ja saako J.Jalonen valita tämän miehen vai tuleeko se liiton puolelta tarjottuna. Tilanne taitaa olla se, ettei enää väkipakolla tarjota joka valmentajalle Hannu Virtaa, joten sinänsä tilanne on mielenkiintoinen. Kenttä on tavallaan auki. Mielenkiintoista nähdä missä osaamisessa katsovat, että heillä on puutteita ja kuka ne puutteet voisi tilkitä.

Entä mikä on Raipen rooli? Mitä hän laitetaan tekemään vähintäänkin harrastusmielessä nyt kun ura on ohi?
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Itse katson nyt joka tapauksessa positiivisesti tulevaisuuteen, sillä nyt Suomella on paras mahdollinen päävalmentaja ilman turhia hidasteita (ellei Jutia tällaiseksi lasketa).

Eli se Kummola ei olekkaan läpeensä paha ihminen, kun aikoinaan valitsi Jalosen...?
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Valoja päälle siellä narrileirissä. Jos voitot ovat Sheddenin ansiota, ja tappiot Jalosen syytä, niin voi pyhä yksinkertaisuus

Haha, onneksi jatkoajasta löytyy näitä puusilmiä, jotka eivät erota sarkasmia tekstistä. Olisi ehkä pitänyt laittaa hymiö perään.

Ja missä minä olen huudellut, että voitot ovat tulleet Sheddenin ansiosta ja tappiot Jalosen? Lisätietoja tästä. Voitot ovat tulleet valmennuksen ansioista ja tappiot valmennuksen ansioista. Toki siihen on vaikuttanut pelaajien henkilökohtaiset virheet ym.
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Haha, onneksi jatkoajasta löytyy näitä puusilmiä, jotka eivät erota sarkasmia tekstistä. Olisi ehkä pitänyt laittaa hymiö perään.

Ja missä minä olen huudellut, että voitot ovat tulleet Sheddenin ansiosta ja tappiot Jalosen? Lisätietoja tästä. Voitot ovat tulleet valmennuksen ansioista ja tappiot valmennuksen ansioista. Toki siihen on vaikuttanut pelaajien henkilökohtaiset virheet ym.

Jep. Arvasin, että sarkasmikortti vedetään esiin. Noh, sarkasmi jäi tällä kertaa minulta huomaamatta, joten olet ansainnut naurusi.

Edellisessä viestissäni lainasin kahta Jokerifanin kirjoitusta, joista toisessa tappio pistetään Jalosen pelikirjan piikkiin ja sinä omassa viestissä (sarkastisesti, heh) laitat voiton Sheddenin pelikirjan ansioiksi. Kummallista, että pitää edes arvuutella, kenen pelikirjalla siellä mennään. Miksi meillä on päävalmentaja?
 
Viimeksi muokattu:

Sökö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eipä Shedden joo saanut ihan kaikkia käytettävissä olleita huippupelaajia, eikös pari pakkia kieltäytynyt ihan omista syistään... mitä en siis laske kenenkään syyksi. Mitäs sitä tuonne surffaamaan, jos on takki tyhjä. Pakkikalusto oli kuitenkin oman pään pelaamisessa vielä aika kevyt (kun Väänänenkin oli ulkona kuin lumiukko).

Mitä Sheddenin aikakaudesta jäi käteen? Toivottavasti Jaloselle oppia turnauspelaamisesta ja joukkueen psyykkauksesta. Toisaalta jäi ilmaan kysymys, että olisiko Jalonen saanut joukkueen finaaliin... Venäjä kuitenkin tarjosi mahdollisuutta siihen. Jos Jukka oli se, joka vastasi pelitavasta niin eipä onnistunut hänkään reagoimaan Venäjän muuttuneeseen pelitapaan.

Sheddenin valintatapaan en ota kantaa, vaikka en olisi aikanaan pettynytkään, jos valmentajaksi olisi nimetty suoraan joku suomalainen. Mutta aikakaudesta jäi käteen pronssi ja omasta mielestäni ollaan menestytty hyvin aina, kun ollaan neljän joukossa. Erot tuolla ovat aika pieniä, mutta valitettavasti olemme hiukan jäljessä aika tärkeässä paikassa; maalinteossa. Edelleen on liikaa sitä, että yritetään tehdä maali, kun kanukki samassa paikassa päättää, että teen maalin. Ei nekään aina onnistu, mutta tuossa asennoitumisessa on oikeasti hiuksenhieno ero.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Kiitos ja Näkemiin Doug!

Plussat:

+ Pronssimitali

+ Kauden aikana otetut voitot Ruotsista.

+ Pyrkimys valita myös hyökkäysvoimaisia pelaajia Euro Tourin joukkueisiin, Westerlundin aikana maalintekijät jätettiin paljon herkemmin pois milloin mihinkin vedoten.

+ Maalivahtiosasto rauhoitettiin kisojen ajaksi, menikö tämä vahingossa, koska Vehanen oli niin huono Norjaa vastaan?

Miinukset:

- Sheddenin kokemattomuus kansainvälisistä peleistä näkyi. Kulta-Curre oli kuitenkin jo mestaruuden voittanut, tuskinpa se ainakaan haittasi vaikka olikin valmentajana enemmän psykologi kuin taktikko.

- Kentällisten sekoittelu. Nähtiin, ettei toimi meidän maajoukkeessamme. Toivottavasti hyväksi koetut tutkaparit (Koivu - Selänne, Ruutu - Koivu ja Peltonen - Jokinen) pidetään jatkossa yhdessä ja keskitytään enemmän sen kolmannen osapuolen etsintään. Mikko Koivu laidassa oli kyllä kauden järjettömin siirto!! Onneksi siihen ei aiemmin menty. Oli pelitapa mikä tahansa, niin lyhyessä turnauksessa ei kannattaisi kauheasti vaihdella, ellei nyt näe selvästi ettei jokin toimi. Kuten sen, että ykkösen peli ei Peltosen kanssa toiminut ja olisi varmaan Villekin pelannut mielummin toimivassa ketjussa. Ja jos jokin ei toimi, niin ei pidä yrittää korjata hajoittamalla jotain toimivaa.

- YV-sekoilut. Jokerit teki yksinkertaisella reseptillä (kiekko Kauppiselle, Rita maskissa --> laukaus) valtavan määrän maaleja pudotuspeleissä ja ajattelin jo , että jos Suomi takoo tuolla teholla kisoissa, niin vain taivas on rajana. Ja mitä hyvin toimineesta YV:stä sitten kisoissa nähtiin?? Eipä juuri mitään, muutamaa harvaa poikkeusta lukuunottamatta.

- Hyvää peliä seurasi huono. Onneksi puolivälierissä oli sen hyvän vuoro, muuten tulos olisi ollut.... ei ehkä katastrofi, mutta valtava pettymys kuitenkin. MM - kisoissa voittaa yleensä se, joka parantaa tasaisen varmasti.

Neutraalia:

Suomi pelasi aivan samanlaista peliä kiekottomana kuin ennenkin, mikä on (valitettavasti) parasta osaamisaluettamme. Myös alivoima oli hyvää. Jos hyökkäyssuuntaan pelaaminen ja yksilöiden taito saadaan hilattua edes lähelle sitä, miten osaamme puolustaa (suhteessa muihin), niin mitaleita tulee jatkossakin.

Itse en ole kovinkaan huolissani tulevasta. Pelitapa varmasti stabiloituu Jalosen aikana, mutta sitten tarvittaisiin vielä kavereita, jotka laittavat kiekot pussiin. (Onneksi Nummelin palaa YV:n pyörittäjäksi, aika moni asia paranee pelkästään hänen osaamisensa kautta.) Suomen tehtyjen maalien keskiarvo oli kuitenkin aika heikko.

Onnittelut valmennustroikalle mitalista, senkin arvo kirkastuu vuosien mittaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös