Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Selänne ja NHL:n nykytyyli

  • 9 828
  • 133

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Viestin lähetti clayman

NHLssa on käytetty tätä puolustavampaa pelityyliä jo jonkin aikaa ja Selänne on silti ollut tehokas. Nyt hän ei ole. Ja siitä syystä hänen puheet NHLn nykytyylistä kuulostavat enemmän valittamiselta kuin miltään muulta.

Tässä ollaan mielestäni nyt asian ytimessä. Kukaan ei voi kiistää Selänteen saavutuksia pelaajana. Ne ovat loistavia. Mutta tuo purkaus NHL:n pelityylistä kuullosti omaan tehottomuuteensa turhautuneen pelaajan purkaukselta. Ei NHL:ssä ihan yht´äkkiä olla siirrytty tylsään kiekon päätyyn lyömiseen.

Sen verran sanon, että Selänne on yksi kaikkien aikojen pelaajista koko maailmassa. Nyt vain ikä ja loukkaantumiset ovat tehneet työnsä ja loisto on katoamassa miehen otteista. Aina välillä mies osaamistaan väläyttelee, mutta yhä harvenemassa määrin. Mestaruutta Teemulle tuskin on tarjolla, jollei AVS sitä tänä keväänä nappaa. Sääli, että parhaat pelivuodet menivät rämpiessä Anaheimin ankkalammikossa.

Esimerkki Seänteen otteista: Viime kevään iki-ihanassa Ruotsi-ottelussa Teemu salamoi todella ansiokkaasti, mutta muissa peleissä mies keskittyi enemmän surffaamaan ja odottamaan sitä unelmasyöttöä lapaan. Samoja elkeitä on ollut nähtävissä tälläkin kaudella.

Miehen persoonasta en ole koskaan pitänyt. Hänestä paistaa läpi sellainen "mä olen todella saavuttanut elämässäni jotain ja mulle kuuluu ykkösketjun paikka" -asenne. Mutta en minä pidä Hannu Jortikankaan persoonasta. Silti se ei muuta sitä, että hän on SM-liigan paras koutsi. Sen väitteen perusteeksi on esittää jokunen kultainen mitali...Selänteellä taas on esittää jokunen tehty maali liigassa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Mun mielestä tää alkaa vähän näyttää siltä, että Granato halusi Kariyan 7 miljoonalla (mikä on ihan edullinen hinta) ja Selänteestä ei olla kiinnostuttu pskan vertaa. Kunhan joku suht tasokas pelaaja siellä kolmosketjussa pyörii "ilmaiseksi", kun molemmat oli kuitenkin silloin kauden alussa pakko yhdessä ottaa.
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Olen dalin kanssa täysin samaa mieltä. Selänne on yksi parhaimmista suomalaisista jääkiekkoilijoista. Eihän sitä voi millään kiistää. Nyt Teemu on sellaisessa asemassa jossa hän ei ole aikaisemmin ollut - joukkueessa on paljon tähtiä, NHLn parhaimmistoa (all-stars joukkue, kuten T. Ruutu sanoi). Se taitaa hiemaan harmittaa, koska hän on tottunut olemaan joukkueensa suurimpia tähtiä (Anaheimissa oli Kariya, mutta hän oli usein sivussa).
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Viestin lähetti clayman
Ammattiurheilu on nykyään turhan mekaanista. Eikös jalkapallossakin olla siirrytty yhä puolustavampaan pelityyliin? Näin ainakin olen lukenut jossain. Eli vältellään virheitä, jotta joukkue menestyisi ja voittaisi. Samalla unohdetaan, että tarkoitus on myös viihdyttää katsojioita.

Esimerkiksi New Jersey Devilsin johto on puolustellut harmaata pelityyliään sillä, ettei voittaminen ole koskaan katsojastakaan tylsää. Yleisömäärät kertovat kuitenkin toista. Koska NHL-joukkueiden hallit ovat erikokoisia, on luontevinta vertailla niiden itsensä ilmoittamia (siis hieman liioiteltuja) täyttöprosentteja kotipeleissä. Sadan prosentin täyttöasteeseen yltää viisi joukkuetta - Detroit, Toronto, Vancouver, Colorado ja Minnesota, kun New Jersey jää 76,1 prosenttiin. Tämän lukeman alle jäävät NHL:ssä ainoastaan Nashville (72,0), Chicago (66,7) ja Carolina (63,1). Jostain syystä hallitsevan mestarin vetovoima jää maksavien asiakkaiden silmissä kovin alhaiseksi. Yksinomaan voittaminen ei siis riitä - ei vauhdikkaan pelillisen profiilin luomiseen, ei edes yleisön houkuttelemiseksi paikalle.

Rahan arvon hyvin tuntevassa NHL:ssä tällainen kehitys tulee ennemmin tai myöhemmin johtamaan vääjäämättä siihen, että itse peliä tullaan ikään kuin "tarkastelemaan" uusista (lue: kaupallisista) näkökulmista. Voimme vain toivoa, että kaupallisesti merkittävimmäksi "uudistukseksi" tullaan havaitsemaan askel taaksepäin, eli paluu kiekkoon, jota jopa New Jersey Devilsin johto haluaa myydä vauhdikkaana, intensiivisenä pelinä, jossa sattuu ja tapahtuu. Pelkän "voittamisen" merkityksen korostaminen kun johtaa ennen pitkää tilanteeseen, jossa kaukalosta on puristettu itse peli pois, ja jäljellä ovat vain sen kuoret.

Silloin moni meistä jääkiekkofaneista hakee aidon pelin elämyksensä vaikka ala- tai juniorisarjojen katsomoista (lue: kantaa rahansa muualle).
 

teemu_s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Montreal Canadiens
Ehkäpä noissa hallin "täyttöasteissa" on myös kyse siitä että onko kaupunki ns. kiekkokaupunki. Chicagon kohdalla ymmärrän tilanteen yleisenä vittuuntumisena, mutta onko Carolina ja Nashville mitään kiekkoalueita? Ei ehkä ihan heti.

Mitä tulee alkuperäiseen kysymykseen NHL:n pelityylistä niin trap-kiekkoa on pelattu jo ainakin 70-luvulla. Tosin pelityyliä toteuttanut Montreal Canadiens-yhdistelmä sisälsi niin paljon taitoa että kiekko liikkui hieman eri tavalla. Nykyinen ongelma onkin enemmän 30 joukkueen tuoma yleisen pelaajamateriaalin tason aleneminen. Tuskinpa olisi Turner Stevensonit viilettäneet mestarijoukkueen kolmosketjussa 70-luvulla. Huono vertaus: Gainey <-> Stevenson. Pyydän anteeksi tätä jumalan pilkkaa ja ikonin irvailua. Näitä kahta miestä en tule enää koskaan mainitsemaan samassa lauseessa.
 

pyy

Jäsen
NHL:n tyylistä itkee fanit, pelaajat, omistajat ja suurin piirtein kaikki paitsi Bettman ja hänkin viran puolesta. Ei uutinen.

Kuitenkin Selänteellä on jotain suht uutta sanottavaa normaalin valituslitanian lisäksi (liikaa joukkueita, huono jää, liikaa pelejä, liikaa estämistä ja ronkimista, maalivahtien varusteet... jotka kaikki sinänsä pitävät paikkansa.) Eli kaikki pelaa samalla tavalla ja luovuus puuttuu.

NHL-valmentajat ovat laumasieluja, ihan ymmärrettävää heidän työturvansa huomioon ottaen. Kautta NHL:n historian ollaan aina matkittu voittavia joukkueita. Ja siitä huolimatta aina on ollut ihan samalla taktiikalla mestareita ja jumboja (eli se siitä "puolustus voittaa mestaruuksia" höpinästä.) Eli tällä hetkellä kaikki yrittää pelata niin kuin Devils, mutta Devils vaan on siinä parempi kuin muut.

Se että Devils tyylillä pärjää on osittain seurausta tuomarilinjasta, mutta etupäässä siitä että keskiverto NHL-joukkueen hyökkäyspeli on pelaajamateriaaliin nähden aneemista. Pohjois-Amerikkaankin rantautui männä vuosituhannen lopulla ruotsalaistyylinen viisikkopuolustus, jonka joukkueet kyllä omaksuivat, mutta viisikkohyökkäys tippui Atlantiin. Nykykiekossa ei paljon maaleilla mässäillä jos ei puolustajat osallistu hyökkäyspeliin, eli pitäisi löytä viisi miestä yhteen kenttään tai mielellään useampaan jotka pystyy kunnon kiekollisen peliin. NHL-joukkueen pakkikalustossa näitä Rafalskeja on yleensä yksi tai kaksi ja senkin parina pelaa joku Luke Richardson.

Homma muuttuu siinä vaiheessa kun joku joukkue voittaa takomalla maaleja, muutkin yrittää sen jälkeen.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Esimerkiksi New Jersey Devilsin johto on puolustellut harmaata pelityyliään sillä, ettei voittaminen ole koskaan katsojastakaan tylsää. Yleisömäärät kertovat kuitenkin toista. Koska NHL-joukkueiden hallit ovat erikokoisia, on luontevinta vertailla niiden itsensä ilmoittamia (siis hieman liioiteltuja) täyttöprosentteja kotipeleissä. Sadan prosentin täyttöasteeseen yltää viisi joukkuetta - Detroit, Toronto, Vancouver, Colorado ja Minnesota, kun New Jersey jää 76,1 prosenttiin. Tämän lukeman alle jäävät NHL:ssä ainoastaan Nashville (72,0), Chicago (66,7) ja Carolina (63,1). Jostain syystä hallitsevan mestarin vetovoima jää maksavien asiakkaiden silmissä kovin alhaiseksi. Yksinomaan voittaminen ei siis riitä - ei vauhdikkaan pelillisen profiilin luomiseen, ei edes yleisön houkuttelemiseksi paikalle.

Voi olla että Devilsien pelityylillä on jonkunlainen vaikutus yleisömääriin muuta Jerseyn tilanteessa se ei ole suurin syy, Continental Airlines Arena on keskellä suota huonojen liikenneyhteyksien päässä. NBA:n Nets on kahtena viime kautena ollut finaaleissa ja pelaa viihdyttävää peliä, yhden liigan parhaimman pelaajan Jason Kiddin johdolla eivätkä hekään vedä hyvin väkeä. Ongelma yleisömäärien kanssa ei mene aivan yksi yhteen pelityylin kanssa Jerseyssä. Oli pelityyli mikä tahansa halli tuskin olisi täynnä, kun taas jos Rangerssilla olisi vastaava joukkue pelaamassa samalla tyylillä ja joka voittaisi niin varmasti MSG olisi edelleen täynnä.
 
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche.
Viestin lähetti pyy
Kautta NHL:n historian ollaan aina matkittu voittavia joukkueita. Ja siitä huolimatta aina on ollut ihan samalla taktiikalla mestareita ja jumboja (eli se siitä "puolustus voittaa mestaruuksia" höpinästä.) Eli tällä hetkellä kaikki yrittää pelata niin kuin Devils, mutta Devils vaan on siinä parempi kuin muut.

Se että Devils tyylillä pärjää on osittain seurausta tuomarilinjasta, mutta etupäässä siitä että keskiverto NHL-joukkueen hyökkäyspeli on pelaajamateriaaliin nähden aneemista.

Nykykiekossa ei paljon maaleilla mässäillä jos ei puolustajat osallistu hyökkäyspeliin, eli pitäisi löytä viisi miestä yhteen kenttään tai mielellään useampaan jotka pystyy kunnon kiekollisen peliin. NHL-joukkueen pakkikalustossa näitä Rafalskeja on yleensä yksi tai kaksi ja senkin parina pelaa joku Luke Richardson.

Homma muuttuu siinä vaiheessa kun joku joukkue voittaa takomalla maaleja, muutkin yrittää sen jälkeen.

Joo, just niinku Colorado. Pakistossakaan ei oo hyökkääviä pakkeja, tai siis äijiä jotka tekee kohtalaisesti pisteitä, kuin Blake, Morris, Skoula ja Liles. Skrastins on ehkä tollanen lukerichardson-tyylinen, mut Foote osaa tehdä pisteitä. Eli 4-5 miten vain lasket.

Ja kun mietitään taktiikkaa jolla Avs pelaa vieraissa kun Sauve on maalissa, niin kotijoukkueen fanit tykkää varmasti. Aluksi. Lopussahan vituttaa niin ettei mitään rajaa =) Tuo taktiikkahan on antaa kotijoukkueelle kolme eteen 1. erässä ja sitten voittaa jotain 5-4 tai 6-5. Vrt. Chicago ja Florida pelit.

Miksi läntisen konferenssin joukkueet matkisivat Devilsiä? Avs on aivan varmasti vähintään yhtä voittava joukkue. 7 konferenssifinaalipaikkaa viimeisen 9 vuoden aikana.

Coloradolla tuota aneemista hyökkäyspeliä edustaa parhaansa mukaan juuri tämä Selänne, joka itkee kun ei itse tajua pelaavansa päin helvettiä. Kaikki muut sen kyllä tajuaa.

Ja toivotaan ihan tuon tyylin muuttumisenkin takia että Avs voittaa mestaruuden. Vuonna 2004 vissiin aika harva joukkue on tehnyt 4 maalia per peli, kuten Avs.

Se miksi Devils on menestynyt johtuu mun mielestä suurimmaksi osaksi Brodeurista. Koomista nähdä kun joku Minnesota yrittää samaa Fernandez tai Roloson maalissa. Tulevia Hall of Fame pelaajia molemmat, ilman muuta.
 

pyy

Jäsen
No joo, Colorado on poikkeus, mutta Selänne puhui kai liigasta yleensä. Kuitenkin, vaikka on ihan normaalia että liigassa on hyökkääviä ja puolustavia joukkueita niin jos suhde on 5 - 25 niin jotain on pielessä. Kuten sanoin niin meininki rupeaa muuttumaan silloin kun joukkue voittaa mestaruuden hyökkäävällä pelillä. Ja eiköhän se Teemukin siitä vielä verry kun kevät koittaa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Viestin lähetti Jaymond Flurrie
Ja toivotaan ihan tuon tyylin muuttumisenkin takia että Avs voittaa mestaruuden. Vuonna 2004 vissiin aika harva joukkue on tehnyt 4 maalia per peli, kuten Avs.

Avsin maalikeskiarvo on 3,08 joten pientä tarkkuutta näihin kommentteihin.

1. Ottawa 3,29 tehtyä maalia/ottelu
2. Detroit 3,22
3. Colorado 3,08
4. Vancouver 2,86
5. Atlanta 2,84
 
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche.
Viestin lähetti Henkka
Avsin maalikeskiarvo on 3,08 joten pientä tarkkuutta näihin kommentteihin.

1. Ottawa 3,29 tehtyä maalia/ottelu
2. Detroit 3,22
3. Colorado 3,08
4. Vancouver 2,86
5. Atlanta 2,84

Tuota, mä lähetin viestin ennen kuin peli Atlantaa vastaan oli päättynyt. Vuonna 2004 Avs oli tehnyt 44 maalia 11 pelissä, mutta millä sä siitä tuon 3,08 saat? Nythän luvut ovat 45 ja 12, eli keskiarvo on 3.75. Nyt en käsitä jotain.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Jaa, vai tänä vuonna. Enpä huomannut. Nuo luvut ovat koko kaudelta. Eiköhän ne siitä vielä putoa Avsinkin kohdalla kun otit noin lyhyen tarkasteluvälin.
 
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche.
Viestin lähetti Henkka
Jaa, vai tänä vuonna. Enpä huomannut. Nuo luvut ovat koko kaudelta. Eiköhän ne siitä vielä putoa Avsinkin kohdalla kun otit noin lyhyen tarkasteluvälin.

Joo, eiköhän ne putoa. Mut toisaalta, mitä tapahtuu kun Foppa tulee takasin?

Eikä toi sitä paitsi mikään lyhyt ole. Koko vuosi kuitenkin, että ei ole vedetty kotiinpäin yhtään.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Viestin lähetti clayman
Nyt Teemu on sellaisessa asemassa jossa hän ei ole aikaisemmin ollut - joukkueessa on paljon tähtiä, NHLn parhaimmistoa (all-stars joukkue, kuten T. Ruutu sanoi). Se taitaa hiemaan harmittaa, koska hän on tottunut olemaan joukkueensa suurimpia tähtiä (Anaheimissa oli Kariya, mutta hän oli usein sivussa).
Tätä väitettä ei kauheasti tue se että selänne otti pienemmän tarjouksen vastaan pelatakseen juuri Coloradossa. Minä en usko, että Selänne Coloradosta pois haluaa, koska joukkueella on mahdollisuus voittaa SC ja se Teemulla koko ajan mielessä ollut.

Minä olen samaa mieltä Teemun kanssa hänen lausonnostaan, mutta se johtuu varmaan siitä että minä olen tottunut olemaan suurin tähti NHL:ssä (tai sitten Teemu puhui mielestäni asiaa).

Ja J:lle selitettäköön, että kun pelaaja ottaa pienemmän tarjouksen vastaan kuin hänen markkina-arvonsa on, niin silloin hän panostaa tuon erotuksen verran menestymiseen eli on valmis maksamaan sen verran SC:n voittamisesta.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Viestin lähetti teemu_s
Mitä tulee alkuperäiseen kysymykseen NHL:n pelityylistä niin trap-kiekkoa on pelattu jo ainakin 70-luvulla. Tosin pelityyliä toteuttanut Montreal Canadiens-yhdistelmä sisälsi niin paljon taitoa että kiekko liikkui hieman eri tavalla.
Voitko tätä väitettä perustella hieman (varsinkin kun käsite trap liittyy kiekottomaan peliin). Minä katsoin viime viikolla pari montrealin peliä 70-luvulta (finaaleja Bostonia vastaan), eikä siellä koko joukkue tippunut tukkimaan keskialuetta vaan vastustajan pakkeihin iskettiin kiinni ylhäältä.

Mainitsemasi Bob Gainey oli muuten erittäin taitava kiekollinen pelaaja.
 

teemu_s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Montreal Canadiens
Viestin lähetti dana77
Voitko tätä väitettä perustella hieman (varsinkin kun käsite trap liittyy kiekottomaan peliin). Minä katsoin viime viikolla pari montrealin peliä 70-luvulta (finaaleja Bostonia vastaan), eikä siellä koko joukkue tippunut tukkimaan keskialuetta vaan vastustajan pakkeihin iskettiin kiinni ylhäältä.

Mainitsemasi Bob Gainey oli muuten erittäin taitava kiekollinen pelaaja.

Valitettavasti tämä väitteeni perustuu siihen, mitä vanhemmilta Canadiens-faneilta olen kuullut eli lukenut. Jo sekin että olen syntynyt vuonna 1980 ei auta asiaa. Pointtini oli vain se että tämä 70-luvulla Canadiensin käyttämä trap ei ollut täysin samanlaista peruuttelua kuin nykyisin. Johtuen paremmasta pelaajamateriaalista. Enemmän yleispelitaitoa -> viihdyttävämpi ja luovempi järjestelmä. Kurinalaista peliä voidaan toteuttaa hiukan luovemmin ja vapaammin.

Ja Bob Gainey todellakin oli erittäin taitava pelaaja, ja varmasti älykkäimpiä aikanaan. Siksi pyysin anteeksi vertausta sementtikäteen.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Viestin lähetti Jaymond Flurrie
Joo, eiköhän ne putoa. Mut toisaalta, mitä tapahtuu kun Foppa tulee takasin?

Eikä toi sitä paitsi mikään lyhyt ole. Koko vuosi kuitenkin, että ei ole vedetty kotiinpäin yhtään.

Heh huumorimiehiä olet. No vastapainoksi voin vetästä tähän Detroitin ajanjakson tuosta marraskuun lopulta. Silloin pojat mätti n. 4,5 maalia/matsi ja kokoonpanosta puuttui puolet miehistä. Mutta en tee niin koska aikaväli on liian lyhyt. Jokaiselle joukkueelle sattuu hyviä ja huonoja jaksoja, ne yleensä johtuu vain otteluohjelman helppoudesta. Koko kausi antaa selkeämmän kuvan siitä missä mennään.
 
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche.
Viestin lähetti Henkka
Heh huumorimiehiä olet. No vastapainoksi voin vetästä tähän Detroitin ajanjakson tuosta marraskuun lopulta. Silloin pojat mätti n. 4,5 maalia/matsi ja kokoonpanosta puuttui puolet miehistä. Mutta en tee niin koska aikaväli on liian lyhyt. Jokaiselle joukkueelle sattuu hyviä ja huonoja jaksoja, ne yleensä johtuu vain otteluohjelman helppoudesta. Koko kausi antaa selkeämmän kuvan siitä missä mennään.

Nii-in. Katsopas Selänteen tilastoja. Ja katsopas Coloradon tilastoja. Näet missä mennään. Viimeisimmillä peleillä on AINA enemmän merkitystä kuin jollain marraskuun peleillä. Paitsi tietenkään jos Penguins voittaa runkosarjan 2 viimeistä peliä ja Avalanche häviää ne. Silloin ei tietenkään ole merkitystä. Mutta tässä vaiheessa kautta on.
 
Viimeksi muokattu:

Fubar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Onneksi Brett Hull ei pelaa Denverin Vedossa, täällä oltaisiin myyty äijä 20 peliä kestäneen kuivan kauden aikana jo varmaan Suomi-sarjaan. Sekin pirulainen on joskus urputtanut liigan pelityylistä, ja pitää vielä päällänsä jenkkipaitaa vaikka on kanukki.

Joku todellakin on pielessä jos Selänne päästetään kentälle vain vajaaksi 10 minuutiksi, tehojen ollessa mitä on. Veikkaan kyllä enemmän paskaa polvea ja huonoa tuuria, kuin että pelitaidoista tehty sopimus Saatanan kanssa on umpeutunut tai että mies on vinkunut niin paljon kopissa, etteivät kaverit enää syötä sille. Kinttu kuntoon vaan, niin taas alkaa verkko heilua. Teukkaa tarvitaan sillä ei ne muutkaan härmän pojat niitä limppuja yhtenään maaliin lauo.
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Viestin lähetti dana77
Tätä väitettä ei kauheasti tue se että selänne otti pienemmän tarjouksen vastaan pelatakseen juuri Coloradossa. Minä en usko, että Selänne Coloradosta pois haluaa, koska joukkueella on mahdollisuus voittaa SC ja se Teemulla koko ajan mielessä ollut.
Eikös Selänne tienaa n. 6 000 000 dollaria? Eihän se nyt ole samaa luokkaa, kuin mitä Kariya tienaa tällä kaudella. Helppohan se on tehdä "uhraus" kun saa silti 6 miljoonaa.

En yrittänytkään sanoa, että Selänne haluaisi pois Coloradosta.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Scotty Bowmania oli haastateltu jossain Detroitin paikallisradiossa ja mies on kehittänyt idean trapin tappamiseksi.

He was asked how he would change the game, and he mentioned something new. He thinks the league should put a new line in just above the offensive zone face-off circles. Keep the redline, and when defensemen come up, hit that face-off circle line, they can pass up to the opposite blue line, through the neutral zone. This, causing the opposition to forecheck, instead of just allowing the team with the puck to pass it all the way to the blueline. He says it would cut down the trap, and clogging the neutral zone.

Dallasin Bill Guerin taas tarjoaa tällaista:

He said that he would have the refs call obstruction everytime it happens. No matter if its playoffs or not. If you have a lead or not. Call it so much that players will get sick of getting called for it. It will slow down the game at first, but once players get the idea, it will happen less and less. But what really struck me is that he said when a team gets a penalty, they should STILL get called for icing. It makes sense, if a team is penalized, why do they get that advantage of icing? I agree, makes the player really think twice about obstructing, high sticking, or whatever else.

Ei hassumpia ideoita, kuten ei se puna- ja siniviivojen leventäminenkään.

Tässä koko litania useiden pelaajien mielipiteistä:

http://www.thehockeynews.com/en/headlines/detail.asp?id=20060&cat=954869803932
 
Viimeksi muokattu:

Fubar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti Henkka

But what really struck me is that he said when a team gets a penalty, they should STILL get called for icing. It makes sense, if a team is penalized, why do they get that advantage of icing?


Tämä kuulostaa todella mielenkiintoselta! Se toisi alivoimapeliin uudet tuulet ja todella panisi pelaajat miettimään mitä jäähyjä kannattaa ottaa ja mitä ei.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Teemu Selänne on Jari Kurrin jälkeen the paras. Noloa.
 

Hielo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Espoo Blues, HIFK
Viestin lähetti Fubar
Tämä kuulostaa todella mielenkiintoselta! Se toisi alivoimapeliin uudet tuulet ja todella panisi pelaajat miettimään mitä jäähyjä kannattaa ottaa ja mitä ei.
Toisaalta ylivoimien merkitys nousisi entisestään -> Jäähyjä aletaan välttelemään -> fyysisyys vähenee. Tämä tuntuu minusta näin äkkiseltään suurimmalta vaikutukselta.

Mielenkiintoinen linkki. Jatketaan lukemista.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tuota kahvaamista ei kyllä saa pois millään muulla kuin nollatoleranssilla. Vaikka se voisi aiheuttaakin alkuun tolkuttoman jäähysuman, niin se on vaan kestettävä. Muuta vaihtoehtoa ei ole.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös