Vellihousu
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Porin Ässät
Siksi että kansanedustajan oleminen poliisitutkinnan kohteena mistä tahansa asiasta on aina lähtökohtaisesti uutinen. Siksi että Rydmanin "ahdistavaksi" koettu käytös on myös laajempana ilmiönä aihe joka on ollut julkisuudessa pinnalla viime vuosina. Ja myös ennen kaikkea siksi, että vaikka Rydman ei olisi syyllistynyt oikeudessa tuomittuihin asioihin, se ei tee hänen toiminnasta vitivalkoisen puhdasta vaan "uhrien" (jotka kertoivat tarinansa Hesarille) näkökulmasta se saattaa edelleen olla likaista ja tuomittavaa. Ja siksi on hyvä että näitä asioita tuodaan julkisuuteen että myös muut vastaavaa kokeneet uskaltaisivat puhua.Miksi sen piti uutisoida siitä ilman oikeuden tuomiota?
Siksi.
Eli Hesarin olisi mieluummin pitänyt kiristää Rydmania tiedoillaan sen sijaan että olisi harjoittanut varsinaista tehtäväänsä eli välittänyt tietoja?Jos se olisi halunnut Rydmanin käytöksen loppuvan, se olisi voinut ilmoittaa Rydmanille tietonsa ja kertoa, että ne julkaistaan, jos mitään vastaavaa enää kuuluu.
Olisiko tämä sitä oikeudenmukaista kohtelua jota peräänkuulutat?
Ja tämä asia olisi ratkennut siis siten että Hesari ei olisi kirjoittanut Rydmanista tekemisistä koska tätä ei oltu tuomittu oikeudessa? Eikö kirjoittamatta jättäminen nimenomaan vahvistaisi epäterveitä rakenteita?Pahimmillaan tässäkin käy niin, että esiin tulleesta huolimatta Rydman saa riittävästi ääniä jatkoon, minkä jälkeen vahvistuu taas käsitys siitä, että huipulla olevat poliitikot saavatkin käyttäytyä huonosti. Suomen poliittiseen kulttuuriin näyttää kuuluvan, että rikostuomion saaneet saavat jatkaa. Vapaavuoren kaltaiset väkivaltaiset kännissä ajelevat esimerkit ikään kuin oikeuttavat korkeassa asemassa olevien huonon käytöksen.
Jos Rydman valitaan, niin taas vahvistuu kuva, että valtaa käyttävät saavatkin lääppiä pikkutyttöjä, se vähän niin kuin kuuluu herrakulttuuriin.