Ei laillisuus ole ainoa rajalinja oikean ja väärän määrittelyyn. Monissa tapauksissa kyse on arvoista, siitä mikä koetaan oikeaksi ja vääräksi. Jatkuvastihan tätä keskustelua jollain tasolla käydään, kun yhteiskunnat muuttuvat. Yhteiskunta kollektiivina hakee niitä hyväksytyn toiminnan rajoja.Rydman on kieltämättä limainen mies, mikäli on käyttäytynyt kuten on mutta se ei tee siitä laitontan. Poliisihan nämä asiat on jo tutkinut eikä ole löytänyt mitään joka syytekynnyksen ylittäisi. Mikä siis tässä on se jutun ydin?
Poliitikkojen kohdalla moraalisen puolen merkitys korostuu. Puhutaan kuitenkin henkilöistä, joita ihmiset äänestävät päättämään omista asioistaan. Ei sitä äänestyspäätöstä ainoastaan ajettujen asioiden perusteella tehdä, vaan arvot ja persoona vaikuttavat päätökseen. Jokainen äänestäjä päättää, minkä verran painoa antaa millekin.
Mikäli HS:n juttu on oikeassa, sen julkaisulla on hyvät perusteet, vaikka rikosseuraamuksia ei tarjolla olisikaan. Esitetyt tavat toimia asemaansa hyödyntäen ovat monien mielestä moraalisesti kyseenalaisia, vaikka rikoksista Rydmania ei ainakaan HS syyttänyt. Ongelmalliseksi koettujen rakenteiden ja toimintamallien paljastaminen on yleensä hyvä lähtökohta tilanteen korjaamiseksi. Ihmiset kuitenkin tahtovat itseään edustamaan myös arvoltaan itselleen mieluisia päättäjiä, ihmisiä. Median tehtävä on välittää tietoa, ei ainoastaan uutisoida rikoksista. Ei se loputon vaikeneminen tai asioiden hyssyttelykään johda mihinkään.