knttrtknkn1
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- JYP
Ei urheilijan vaan olympiakomitean hallituksen jäsenen käyttämästä asiattomasta kielenkäytöstä työmatkalla.
Hyvä tarkennus. Ymmärsin että kilpailumatka ja olympialaiset oli joku Vuohijoen oma kisahomma.
Ei urheilijan vaan olympiakomitean hallituksen jäsenen käyttämästä asiattomasta kielenkäytöstä työmatkalla.
Hyvä tarkennus. Ymmärsin että kilpailumatka ja olympialaiset oli joku Vuohijoen oma kisahomma.
ja asiattoman kielenkäytön osalta lähtee vielä laajemmaksi mahdollisuudet. Työkaveri tuppaa kertomaan aika tarkkoja kuvauksia hänen ja lähipiirinsä taudeista. Varsin rasittavaa kuultavaa nekin on, kuten ovat olleet toisen työkaverin ryhmäseksikertomukset tai kolmannen vitsit, joissa insesti ja/tai pedofilia pääosassa. Demolition man-leffan tyylinen tekoäly kuuntelemaan kaikkia puheita ja pikasakot, jos lipsut hyväksytyistä sanoista tai aiheista.Jos pienimuotoinen vitsailu sallitaan niin eikös Vuohijoki ole porilainen?
Tavallaan ihan hyvä että näitä tutkitaan mutta jos nyt on kyse urheilijan käyttämästä asiattomasta kielenkäytöstä olympialaisissa, niin alkaa kuulostamaan siltä että vain taivas on rajana. Esimerkiksi joukkue-urheilussa kuulee aika monen sorttista juttua esim. bussimatkoilla. Aletaanko näitä nostamaan esiin seuraavaksi?
NIin, pitää muistaa että Vuohijoen tapausta vasta tutkitaan mutta huomoiden hänen ulostulonsa, niin vaikuttaa kovasti siltä, että hänen tietää jokin rajan ylittyneen kun hän on jo puolustautuu (julkisesti) etukäteen.Muttei näitä minun pelikirjan mukaan vihelletäkään.
Noh, kun edesmennyt olympiavoittaja Juha Tiainen tuli harjoittelemaan Lappeenrannan urheilutalolle, niin kaikki siellä olijat ymmärsivät ripeästi poistua paikalta kuka mistäkin kolosta.Ei sen puoleen, vaikka roolina olisi ollutkin urheilija niin silloinkin häneltä pitäisi odottaa tiettyä tahdikkuutta ja tyylitajua.
Täysin samaa mieltä. Minusta häirinnäksi pitäisi nimetä vain pitkäkestoinen tai selvää vahinkoa aiheuttava toiminta.Häirinnän raja menee minusta turhan matalaksi, jos ratkaisevassa roolissa on kuulijan fiilikset.
Jos mies puristelee pikkujouluissa ja puhuu rumia naiselle, niin ei myöskään häirintää?Täysin samaa mieltä. Minusta häirinnäksi pitäisi nimetä vain pitkäkestoinen tai selvää vahinkoa aiheuttava toiminta.
Jos nainen pikkujouluissa puristelee ja puhuu rumia, se on huonoa käytöstä, ikävää ja inhottavaa, mutta ei se minusta kertaluontoisena häirinnän kriteereitä täytä.
Näin feministinä koen, että Vuohijoki on omalla käytöksellään tehnyt hallaa kaikelle sille työlle, jota feministit ovat tehneet tasa-arvon parantamiseksi urheilupiireissä.
Urheilupiireissä kasvaa nuoria, jotka kipuilevat oman seksuaali-identiteettinsä kanssa, ja sen sijaan, että vähemmistöön itsekin kuuluva urheiluvaikuttaja kantaisi oman vastuunsa, toimii hän asiassa hyvin itsekkäästi.
Tällä palstalla on yleisesti pidetty sukupuolentutkimusta turhana tieteenalana, mutta tässä on tapaus, joka osoittaa, että kyseistä alaa tarvitaan. Ja niin kauan tarvitaan kuin yhteiskunta on näin pahasti keskeneräinen.
Toivottavasti ainakin Yle on hereillä, ja asiasta keskustellaan sukupuolentutkimuksen näkökulmasta.
Ei sen puoleen, vaikka roolina olisi ollutkin urheilija niin silloinkin häneltä pitäisi odottaa tiettyä tahdikkuutta ja tyylitajua.
Vuohijoki saa twitterissä ainakin paljon ymmärrystä ja tsemppiä osakseen. Juuri niiltä vielä jotka haukkuisi alimpaan helvettiin ihmisen, jos kyseessä olisi mies.
Miten näihin asioihin pitäisi suhtautua? Jos työkaveri puristelee perseestä tai ehdottelee, että olisi kiva jos mentäisiin tuonne huoneeseen tutkimaan vähän tarkemmin mitä sieltä housujen sisältä löytyy. Tietysti tämä on astetta vakavampaa, jos kyseessä on esimies-alainen asetelma, mutta voi olla äärimmäisen ahdistavaa ja pelottavaa ihan samallakin tasolla.Tavallaan näinkin mutta sitten jos kuulija on vaikka toinen urheilija eikä Vuohijoki ole ns. esihenkilö asemassa tms. niin onko silloin syyllistynyt epäasialliseen käytökseen ja jos on niin kuinka tuomittavaan. Ja onko sillä enää varsinaisesti merkitystä jos on jossain muussa roolissa esimerkiksi olympiakomiteassa.
Vaikka Vuohijoki kirjoittaa kirjeessään, että hänen "pitää oppia puhumaan asiallisemmin ollessaan tekemisissä ihmisten kanssa, koska kaikki ihmiset eivät hänen mukaansa ole tottuneet yhtä rankkaan kielenkäyttöön kuin hän itse", onhan tuo lainatun perusteella ollut junttimaista toimintaa, jos hän muiden kuullen vetää ns. rankkaa kielenkäyttöään.
Toinen Vapaavuoren tiedossa oleva häirintätapaus koskee Anni Vuohijoen toimintaa Tokiossa. Toki tämä oli vain vapaavuoren tiedossa ja Vapaavuori on jo ennen eilistä tiennyt, että tapaus ei tule johtamaan mihinkään jatkotoimiin. Todella rehellinen ja suoraselkäinen pomo meillä olympiakomiteassa.
Miten näihin asioihin pitäisi suhtautua? Jos työkaveri puristelee perseestä tai ehdottelee, että olisi kiva jos mentäisiin tuonne huoneeseen tutkimaan vähän tarkemmin mitä sieltä housujen sisältä löytyy. Tietysti tämä on astetta vakavampaa, jos kyseessä on esimies-alainen asetelma, mutta voi olla äärimmäisen ahdistavaa ja pelottavaa ihan samallakin tasolla.
Täytyy sanoa että suhtautuminen tähän aiheeseen vaihtelee hyvin paljon sen mukaan onko ahdistelija mies vai nainen. Itsekin olen ahdistelua useamassa työpaikassa kokenut, jossa toisessa jouduin jokaisessa pienen yksikön juhlissa välttelemään keski-ikäistä humalaista rouvaa ja ahdistelu ei ollut vain verbaalista. Esimieheni olisi varmaan nauranut, jos olisin tästä raportoinut. Nykyisessä työpaikassa on vähän erilaisia, eikä niin ahdistavia kokemuksia, jossa naispuoleinen esimies on ollut vieressä. Tästä käytiin myöhemmin esimiehen kanssa keskustelua, joka äityi miettimään tilannetta että mitä jos asetelma olisi ollut vanhempi mies ja nuorempi nainen. Totesin vain että, nii'n ja sanoin että ymmärrän tulevan ex-kollegan sanat huumorina.
Itse kuittasin puheet jälkimmäisessä tapauksessa huonona huumorina ja ensimmäisessä tapauksessa välttelin koko aihetta ja ihmistä. Jos itse nyt hieman vanhempana käyttäytyisin vastaavalla tavalla 20-30 vuotiasta naista kohtaan, niin luulen että siitä tulisi vähän enemmän sanomista. Lähtökohtaisestihan suhtautumisen pitäisi olla sama, mutta ainakin oman kaveripiirin kokemusten mukaan nämä lakaistaan ahdistelijana nainen kategoriassa siinä huumorin alle tai siihen että ollaan hyviä jätkiä, eikä valiteta. Toki tästä puuttuu se fyysisen pelon aspekti, joka toisinpäin on olemassa.
Onko tää Vuohijoen tapaus osa täydellistä nurkkien tyhjentämistä ja pöydän puhdistamista?
Vai jonkinlainen kiukuttelu/kostotoimenpide tapaus Lehtimäen tiimoilta?
Tavallaan näinkin mutta sitten jos kuulija on vaikka toinen urheilija eikä Vuohijoki ole ns. esihenkilö asemassa tms. niin onko silloin syyllistynyt epäasialliseen käytökseen ja jos on niin kuinka tuomittavaan.
Onko tää Vuohijoen tapaus osa täydellistä nurkkien tyhjentämistä ja pöydän puhdistamista?
Vai jonkinlainen kiukuttelu/kostotoimenpide tapaus Lehtimäen tiimoilta?
Jonkin verran voi sietää mutta sitä aina toivoisi, että edes lähes tulkoon kaikilla olisi jonkinlaiset käytöstavat ja suodattimet sanoilleen ja teoilleen. Minusta ei mene nyt edes yksittäiskertana hauskana läppänä se, että joku puristelee toista perseestä pikkujouluissa, minusta sitä ei tarvitse sietää.Jonkin verran täytyy ihmisten sietää muiden tahdittomuutta tekemättä siitä elämää suurempaa numeroa. Silloin kun toiminta rupeaa haittamaan elämää eli tekee esimerkiksi työ- tai opiskelupaikalle menemisestä ikävää, siihen täytyy puuttua.
Vuohijoen tapauksessa on puhtaasti imagon hallinnasta ottamalla aloite julkisuushallinnan suhteen: kerrotaan oma kuvaus tapauksesta, kun sitä ei voida avoimesti ja julkisesti käsitellä ja yritetään maalata narratiivia, että koko tapaus olisi joku sivujuonne ja sitä käytettäisiin hänen hiljentämiseen.
Varmaankin sekä että. Tämä ja seuraava kappale kannattaa tulkita mun spekulaationa ja pääkaanonina, saa olla eri mieltä, mutta:Onko tää Vuohijoen tapaus osa täydellistä nurkkien tyhjentämistä ja pöydän puhdistamista?
Vai jonkinlainen kiukuttelu/kostotoimenpide tapaus Lehtimäen tiimoilta?
Kokonaan toinen asia on case: Vapaavuori ja onko hän ja miten painostanut Vuohijokea "muistuttamalla omasta pesästä"."Vuohijoen mukaan Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori otti häneen yhteyttä Lehtimäen eron jälkeen ja kertoi, että Vuohijokea epäillään seksuaalisesta häirinnästä."
Aikataulutus sattui vaan sopivasti.