Sekalaisten kysymysten ketju II

  • 6 974 637
  • 47 167

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jos tämä päällä joutuisi putkaan, niin huomaisiko poliisikaveri mitään?

Linkki ei toimi (eikä ole ehkä koskaan toiminutkaan, joten ehkä siksi et ole saanut vastausta).

Joka tapauksessa veikkaan, että poliisikaverisi olisi huomannut jotain. Poliisit ovat yleensä varsin tarkkoja huomioimaan kaikki poikkeavat asiat.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kirsi Almin mahdollinen tiineys?

Niin, sitä vaan tässä tiedustellaan, liekö urheilitoimittaja Kirsi Alm raskaana*, elikkäs teli alhaalla?

*(Lähde: Anna-lehden kuva)

Itseäni asia ei niinkään kiinnosta, vaan erästä tässä asunnossa tällä hetkellä majailevaa jannutarta. Eli vastatkaa heti. Kiitos.

Täältä tähän

Eipä ehkä ollut, tai ei ainakaan saanut lasta. Kirsi Alm-Siiralla (meni naimisiin 2006) on kaksi lasta. Vanhempi lapsista on Stella ja syntynyt joko 2008 tai 2009. Nuorempi Patricia on syntynyt joko 2012 tai 2013.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onko muuten tosi, etta R-Kirja (vaimikasenniminytonkaan) omistaa oikeudet Starbucks-kahviloihin Suomessa? Ja etta siksi niita ei siella ole, koska tama lafka ei niita sinne halua kilpailemaan vetisen ja seisseen R-kiskan kahvin kanssa?

Terv. nim.m. "Triple Grande Two Pump Vanilla Latte"

Rautakirja pyöritti ainakin Pizza Hut -ravintoloiden liiketoimintaa Suomessa vuoteen 2006 asti, joten on ihan mahdollista, että se omisti jonkun aikaa myös Starbucksin lisensointioikeudet Suomessa.

Todennäköisesti syy siihen, miksi Starbucks on tullut Suomeen vasta 2012 on kuitenkin yksinkertaisesti siinä, että sen ei ole aiemmin laskettu kannattavan. Kahvi- ja kahvilakulttuurin muutos Suomessa on ollut aika iso ja myöskin varsin tuore ilmiö. Pohjoismaiden eka Starbucks avattiin Ruotsissa 2010, joten yritys on ollut ehkä laajenemisessaan maailmalle muutenkin vähän varovainen.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Milläköhän kirjoista saisi tupakan hajun pois? Mummovainaalta jäi iso pino laatukirjallisuutta, jonka mielelläni sijoittaisin kirjahyllyyni. Nyt on vaan niin, että intensiivisen 50 vuoden sisällä tupakoimisen seurauksena kirjat haisevat niin kuvottavalle, että ne on ollut pakko sijoittaa pahvilaatikossa parvekkeelle (lasitetulle sentään). Onko mitään konstia vai joudunko jättämään ne partsille ikuisesti?

Otsonoimalla.

Kysele onko otsonaattoria vuokrattavana tai saisitko sellaisen lainaksi esimerkiksi joltain taksikuskilta.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kannattaako sitoutua 24 kk määräaikaiseen sähkösoppariin vai sataako Ruotsissa ja Norjassa ensi kesänä riittävästi?

Sähkön hinta kallistui jonkun verran 2007 ja harppasi selvästi 2008, eli näin jälkiviisaasti voi sanoa, että vuoden 2006 hintatasolla solmittu 24kk määräaikainen soppari oli hyvä diili.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
NHL:n liigapörssi

Niin, missähän vois pelata liigapörssiä NHL:n mukaan?

Googlaa NHL Fantasy League, niin saat eri vaihtoehtoja. Myös tämän palstan porukalla on omia kimppapelejä, joista lisätietoa Peliluolan puolella.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kysyisin sellaista, että saako nappikuulokkeisiin ostettua niitä pehmustettuja osia mistään? Toisesta kuulokkeesta katosi se pehmuste ja jos nappikuulokkeet on muutenkin ikäväntuntuiset korvissa, niin ilman niitä pehmusteita sitäkin enemmän.

Pitäisi kyllä kunnon kuulokkeet hankkia jossain vaiheessa.

Voi olla hankala löytää erikseen, mutta halpakaupoissa olen nähnyt myynnissä nappikuulokkeita, joiden mukana tulee vaihtopehmusteita. Paketti ei maksa montaa euroa, joten tämä voisi olla halvin ja kätevin tapa uusia nuo pehmusteet.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Olisko jollain tiedossa pk-seudulta löytyviä käytettyjen urheiluvälineiden putiikkeja? Helsingin Hämeentiellä sijaitseva Sporttidivari on tiedossa kyllä. Lähinnä kaipaisin tarkempaa tietoa siitä, mistä olisi helpointa & halvinta ostaa käytettyjä kaukalopallovarusteita? Omasta takaa löytyy sentäs jo luistimet. Mikkihiirenä lätkä ei tule oikein kysymykseen, joten pitää tyytyä hieman rauhallisempaan lajiin.

Tuusulassa näkyisi olevan SportDivari - Osta - Myy -Vaihda -

Lisäksi kirppareilta saattaa hyvässä lykyssä löytyä ja varmasti tarjontaa on myös internetin kauppapaikoissa (esim. Tori.fi).
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kaapelit sekaisin

Onko av-laitteissa rgb-komponenttikaapeli sama asia kuin P(r)P(b)Y-komponenttikaapeli (eli se joku hel*#¤in progressive scan meininki)?

En tiedä yhtään, mutta Wikipediassa kerrotaan:

"RGB-video tarkoittaa varsinaisesti sitä, että kullekin värille on oma johtimensa. RGBS-videossa tahdistussignaalit ovat yhdessä johtimessa (S eli Sync) ja RGBHV-videossa sekä vaaka- että pystytahdistukselle on omat johtimensa. Myös koodausta YPBPR käytetään: Y sisältää luminanssin ja tahdistuksen, PB sinisen ja luminanssin erotuksen ja PR punaisen ja luminanssin erotuksen."
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Pohjalainen-lehdessä kerrottiin seuraavaa:

"Juhani Tammiselta on tulossa joulumarkkinoille kirja. Sen työnimi on Elämä pelin jälkeen. Viime kesänä kirjoittamisen aloitettuaan Tamminen haistoi sen mistä nyt alkusyksyllä on kyse."

Kirja nimeltä "Elämä pelin jälkeen"? Jossa haastatellaan urheilu-uransa lopettaneita ihmisiä? Hyvin haistettu Tammiselta: eihän tuosta ole kuin noin kymmenen vuotta, kun Yhdysvalloissa julkaistiin Mike Smithin kirja "Life After Hockey", jossa - kas vain - haastatellaan urheilu-uransa lopettaneita ihmisiä.

Tämä herättää kyllä muutaman "sekalaisen kysymyksen", joista päällimmäiseksi nousee se, kuinka ihmeessä joku ulkomaanpelle saa varastaa jopa kymmenen vuotta etuajassa Tammisen kirjaideoita aina melkeinpä sanatarkasti nimeä myöten? Härskejä ovat.

Voisiko jopa olla niin törkeästi, että Mike Smith ei tiedä kuka on Jääkiekkoleijona numero 79 Juhani Tamminen. Se se vasta härskiä olisikin.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kenelläkään tietoa mistä näkee esim. viimeisen 5 SM-Liiga kauden tilastot jokaisesta ottelusta (maalit + syöttäjät)? SM-Liigan sivuilla on muistaakseni vaan 2 viimeisen kauden tilastot näkyvissä. Ihan mielenkiinnosta kyselen.

Voipi olla, että 2000-luvun alkuvuosien ottelutilastoja ei löydy helposti mistään. Jos ei muu auta, niin sitten mentävä kirjastoon selaamaan mikrofilmeiltä Kiekkolehtiä tai sanomalehtiä.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onnistuuko tuolla Neron Cover Designerillä slim-dvd -kotelon kansien tekeminen? Kun cd:n kansien tekoon on erikseen ohuempi vaihtoehto mutta dvd:lle vain tuo yksi "dvd-case".

Saa ehdottaa myös parempaa (ilmaista) kansien värkkäys ohjelmaa.

Itte tein aikoinaan kansia ihan vaan Word-ohjelmassa. Siihen sai tehtyä taulukon halutuilla mitoilla ja tekstinkin käännetyksi 90°.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onkos täällä kellään hyviä vinkkejä hyvistä juhlapaikoista helsingin alueella? Budjetti ei ole mikään taivasta hipova, joten omat juomat ovat toiveissa. Catering-palvelu olisi plussaa. Arviolta maksimissaan 50 henkeä tulossa.

No höh, ei muka ollut kellään mitään suosituksia sinulle. Mutta jos on edelleen party-mood päällä, niin tsekkaa tämä linkki:

 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Miten tuonne youtubeen voi vahvistaa tuon tunnuksensa. Mulla se heittää tuota samaa rekisteröitymissivua kokoajan tuossa sähköpostissa.

Taitaapi mennä nykyään Google-tilin kautta.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Otsonoimalla.

Kysele onko otsonaattoria vuokrattavana tai saisitko sellaisen lainaksi esimerkiksi joltain taksikuskilta.

Kiitos vastauksesta. Nyt kuitenkin on niin, että tämän 14 vuoden aikana, mikä vastauksen saamiseen meni, haju on ehtinyt jo hälventyä ihan hyvin ja asia ei ole enää ajankohtainen. Mutta pidetään mielessä tulevia tarpeita varten.
 

redpecka

Jäsen
Taitaapi mennä nykyään Google-tilin kautta.
Mitenhän tämä menee. Osaan kuvakaappauksia ottaa ja liittä tänne viesteihini.

Olisi kiva laajentaa repertuaaria ja väsätä videokaappauksia (olen niissäkin tosi hyvä) mutta miten niitä tuonne tubeen tungetaan?

Luonko ensin uuden nimimerkkikäyttäjätunnuksen googlen gmailiin ja sitten jotenkin sillä rekkaan youtubeen ja uppaan jotenkin klipin sinne ja sit laitan linkin tänne?

Meille ei ala-asteella opetettu youtuben käyttöä ja kun lapsiakaan ei ole...
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Luonko ensin uuden nimimerkkikäyttäjätunnuksen googlen gmailiin ja sitten jotenkin sillä rekkaan youtubeen ja uppaan jotenkin klipin sinne ja sit laitan linkin tänne?

Mulla on ollut joskus aikana miekka ja kilpi tunnarit Youtubeen, mutta se oli aikaa ennen Google-tiliä. Nykyään siis vissiinkin näin:

Vaihe 1:

Vaihe 2:
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kuinka kauan jälkeenpäin bensa-automaatilla käynnin jälkeen saa vielä kuitin? Eli, kun tankkauksen jälkeen unohdat uittaa korttiasi kuitin saamista varten ja menet myöhemmin uudestaan, koska kone luulee sinun haluavan uutta bensaa, eikä vanhaa kuittia? Joo, olen jo varmaan myöhässä..

Minä olen aina ajatellut, että kuitti olisi tulostettavissa niin kauan kunnes seuraava tankkaaja on käynyt samalla bensa-automaatilla.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
TM:ssä on palsta nimeltään "Tekniikan maailma 50 vuotta sitten" joka on aivan huikea. Tällä viikolla koeajossa oli uusittu Moskvitsh 402 (siis nro 10/1956). Muutama ihmeellinen asia:
Mossessa on "jalkastartti joka länsimaisissa autoissa jo vuosikymmenet sitten on siirtynyt historiaan".
Siis mopoista tuttu jalkastarttiko? Ja missä, konepellin allako?
Toinen ihmeellisyys:
Tuulilasin pyyhkimet toimivat vaijerin välityksellä nokka-akselista, mikä järjestelmä on osoittautunut araksi rikkoutumaan.
Osaako joku selittää mistä ihmeestä on kyse?

Eikö palstalta ole muka löytynyt ketään Mossen omistajaa? Ne vanhat autot mitä olen itse nähnyt on pistetty kammella käyntiin ja kuvien mukaan kampi on myös tuossa Mossessa. Voisiko jalkakäynnistys sitten tarkoittaa jotain sellaista, että polkimien tai joidenkin vipujen tulee olla tietyssä asennossa ennen veivaamista? Seuraavan Mosse-mallin kohdalla sanotaankin jo, että "avainkäynnistys on korvannut hankalana pidetyn jalkakäynnistyksen".

Tässä teknistä tietoa kyseisestä automaailman helmestä (yhtenä lähteenä juurikin tuo sama lehti mistä Datsun kirjoitti): Moskvitsh 402 – AutoWiki
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Eikö palstalta ole muka löytynyt ketään Mossen omistajaa? Ne vanhat autot mitä olen itse nähnyt on pistetty kammella käyntiin ja kuvien mukaan kampi on myös tuossa Mossessa. Voisiko jalkakäynnistys sitten tarkoittaa jotain sellaista, että polkimien tai joidenkin vipujen tulee olla tietyssä asennossa ennen veivaamista? Seuraavan Mosse-mallin kohdalla sanotaankin jo, että "avainkäynnistys on korvannut hankalana pidetyn jalkakäynnistyksen".

Tässä teknistä tietoa kyseisestä automaailman helmestä (yhtenä lähteenä juurikin tuo sama lehti mistä Datsun kirjoitti): Moskvitsh 402 – AutoWiki
Tietääkseni (viiden minuutin googletuksen perusteella) jalkastartilla tarkoitetaan tässä yhteydessä motskareista tuttua potkukäynnistystä.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tutkiiko poliisi pyynnöstä ihmisen teletunnistetiedot jos menee ja tekee rikosilmoituksen siitä, että joku tuntematon henkilö pidemmän aikaa soittaa tuntemattomasta numerosta häiriösoittoja ja vaikuttaa jopa epäilyttävältä ja uhkaavalta? Meinasin ehdottaa eräälle naiselle tätä, kun mielestäni tilanne, jos nyt ei ole uhkaava, niin kuitenkin hiukan epäilyttävä. Ei olis kiva sitten olla jälkiviisas, kun se äijä joku kerta hyppäiskin jostain pusikosta ja raiskais etc.

Jos asia etenee esitutkintaan, niin pakkokeinolakien mukaan poliisi voi lähteä selvittämään numeron omistajaa. Jos on prepaid-liittymästä soitettu, niin ei kyllä välttämättä johda mihinkään. Voisihan sitä tällaisessa tilanteessa käydä poliisilta ainakin kysymyssä, että kannattaako näillä perusteilla tehdä rikosilmoitusta.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onko lätkänpelaajaa asiantuntija?

Viitaten Hesarin uutiseen:
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Ulkomaisille+avainhenkilöille+veroetu+neljäksi+vuodeksi/1135222408844

Tunteeko joku tuota lakia paremmin? Jossain on mainittu, että kk-tuloraja on 5800 €. Siis tuon verran on vähintään tienattava. Mikäli ulkomaan avut voitaisiin katsoa avainhenkilöiksi, niin tämähän mahdollistaisi luopumisen siitä kuuden kk:n lähdeverokikkailusta ja parantaisi suomalaisten seurojen mahdollisuuksia palkata vähän parempia apuja ulkomailta.

Eiköhän joku Junno, Virmanen tai Leinonen olisi tätä porsaanreikää käyttänyt, jos olisi ollut mahdollista. Eli todennäköisesti urheilijaa ei ole voitu laskea asiantuntijaksi.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jope

Onko Jope Ruonansuulla (kaksois)veli. Askettain pubissa Washingtonin liepeilla oli joku jannu jota Jopen aitikin varmasti olisi voinut Jopeksi luulla. Olisi voinut ollakkin, mutta hemmon enklanti oli sita luokkaa etten usko sen Jopen olleen. Ehkapa joku Jopen long lost brother?

Jope Ruonansuulla on kuusi sisarusta, mutta ei kaksoisveljeä. Jope on tehnyt levyjä Seppo-veljensä kanssa. Heillä on ikäeroa kaksi vuotta.

Tässä kuva Seposta:

 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös