Mitähän löytyisi tilastot ja kokoonpanot joskus 80-luvun jälkipuoliskolla Jyväskylässä pelatusta harjoitusmaaottelusta Suomi-Neuvostoliitto?
@Thusberg ?
Paikan päällä olin peliä katsomassa ja ainoat muistikuvat on että Belosheikin ja Tammi pelasivat maalissa ja ottelun jälkeen Tammi haukkui Jyväskylän hallin. Edes tarkkaa vuotta tai lopputulosta en muista, mutta CCCP lienee voitti.
Hyvin todennäköisesti muistelet vuoden 1987 ja tarkemmin sanottuna 29.3.1987 Jyväskylässä pelattua ottelua Suomi-Neuvostoliitto mikä tietenkin oli osa molempien maiden A-maajoukkueiden harjoitusottelu kyseisten joukkueiden osalta valmistautumisena kohti vuoden 1987 MM-kisoja.
Mainittavana asiana oli tässä ottelussa se, että Hannu Kamppuri istui katsomon puolella illan pelissä eikä siis torjunut ja Janne Ojanen pelasi vihdoin ja viimein ensimmäisen A-maaottelunsa kun aiemmin oli pelannut enintään Sisu Team-pelejä jos niitäkään, ollut kutsuttu ja merkitty kokoonpanoon, mutta ei vain ollut päässyt pelaamaan ja muutoin ei vain tietenkään ollut valittu alkujaankaan joukkueeseen.
Tässä olisi kokoonpanot ja tilastot tuosta ottelusta jonka Suomi siis hävisi Neuvostoliitolle maalein 2-6 ja Suomen osalta laitan ketjuittain myös kentällisten vaihtomiehineen joita oli kaksi ja kun ne ovat paremmin tiedossa kun Neuvostoliiton vastaavat:
Suomi-Neuvostoliitto 2-6 29.3.1987
1. Erä: 3.02 Mihail Tatarinov 2 minuutin jäähy, 4.37 Zinetula Biljatledinov 0-1 maali syöttäjänä Vladimir Krutov, 4.52 Risto Jalo 2 minuutin jäähy, 11.37 Mihail Kravez 2 minuutin jäähy joukkuerangaistuksena istumaan valittuna pelaajana, 11.47 siirretty 2 minuutin jäähy Jukka Tammi josta istumaan Jari Torkki ja 16.15 Aleksander Semak 2 minuutin jäähy
2. Erä: 21.56 Sergei Prjahin 0-2 maali syöttäjänä Juri Hmylev, 24.07 Sergei Starikov 2 minuutin jäähy, 27.27 Jarmo Kuusisto 2 minuutin jäähy, 32.56 Vjatsheslav Bykov 0-3 maali syöttäjänä Andrei Homutov, 34.32 Anatoli Semenov 0-4 maali syöttäjänä Mihail Tatarinov, 35.42 Igor Larionov 2 minuutin jäähy, 35.46 Pekka Järvelä 2 minuutin jäähy, 36.16 Vladimir Krutov 0-5 maali syöttäjänä Aleksei Kasatonov, 38.08 Janne Ojanen 1-5 maali syöttäjänä Reijo Mikkolainen ja 39.08 Sergei Prjahin 2 minuutin jäähy
3. Erä: 42.02 Vjatsheslav Fetisov ja Jukka Virtanen 2 minuuttia jäähyä varoituksineen 5 minuutista ja jopa pelikiellosta jos meno ei jäällä parantuisi kun Päätoimitsija kävi kuumempana loppupelissä tilanteesta toisin kuin jopa itse pelaajat, mutta Fetisov ja Virtanen tyynnyttelivät hieman Päätoimitsijaa toki edelleen tuimin ilmein toisilleen vakuuttaen hänelle pelin pysyvän kyllä siistimpänä jäähyn jälkeen, 51.49 Pertti Lehtonen 2 minuutin jäähy, 54.06 Vjatsheslav Fetisov 1-6 maali ilman syöttäjää, 54.55 Juri Hmylev 2 minuutin jäähy, 56.29 Vjatsheslav Lavrov 2 minuutin jäähy, 56.43 Pertti Lehtonen 2-6 maali syöttäjänä Timo Jutila ja 59.06 Timo Jutila 2 minuutin jäähy
Jäähyt yhteensä: Suomi 14 minuuttia eli 7 kappaletta 2 minuutin jäähyjä ja Neuvostoliitto 16 minuuttia eli 8 kappaletta 2 minuutin jäähyjä
Maalivahtien torjunnat yhteensä: Jukka Tammi 33 torjuntaa jaettuna kaavalla erittäin 12+11+10= 33 torjuntaa ja Jevgeni Belosheikin 25 torjuntaa jaettuna kaavalla erittäin 4+12+9= 25 torjuntaa
Päätoimitsija: Christian Frey Sveitsistä
Yleisöä 4402 henkilöä
Leijonien Kentälliset kun maalissa oli Jukka Tammi:
Ykköskentällinen: Risto Kurki-Pekka Järvelä-Jari Torkki-Jarmo Kuusisto-Kari Suoraniemi
Kakkoskentällinen: Kari Laitinen-Risto Jalo-Iiro Järvi-Jyrki Lumme-Pertti Lehtonen
Kolmoskentällinen: Timo Susi-Janne Ojanen-Reijo Mikkolainen-Pekka Laksola-Timo Jutila
Neloskentällinen: Pekka Tuomisto-Kari Jalonen-Jukka Vilander-Mikko Haapakoski-Arto Ruotanen
Leijonien Kentällisten Vaihtomiehet: Jukka Seppo Ykköskentälliseen ja Jukka Virtanen Kakkoskentälliseen
Punakoneen kokoonpano Suomessa muutoin kenttäpelaajineen kun maalissa oli Jevgeni Belosheikin:
Aleksei Kasatonov, Vjatsheslav Fetisov, Sergei Starikov, Igor Stelnov, Mihail Tatarinov, Vasili Pervuhin, Zinetula Biljatledinov, Aleksei Gusarov, Sergei Makarov, Igor Larionov, Vladimir Krutov, Andrei Homutov, Vjatsheslav Bykov, Valeri Kamenski, Sergei Prjahin, Anatoli Semenov, Juri Hmylev, Mihail Kravez, Aleksander Semak, Vjatsheslav Lavrov, Sergei Svetlov, Sergei Nemtsinov ja Valeri Vasiljev
Yhtä noista kenttäpelaajista ei käytetty Suomea vastaan kentällä tässä ottelussa ja yhtä muuta Neuvostoliiton yllä luettua pelaajaa ei käytetty kaksi päivää myöhemmin Tampereella pelatussa toisessa kohtaamisessa Suomea vastaan minkä Suomi hävisi 31.3.1987 edelleen ottelun Päätoimitsijana Christian Frey Sveitsistä maalein 1-7.
Katsomossa Jyväskylässä Neuvostoliiton pelaajista istui Hannu Kamppurin kanssa Neuvostoliiton varamaalivahti Suomessa pelattuihin harjoitusmaaotteluihin eli Sergei Mylnikov joka pääsi sitten Tampereella ihan jäällekin kun silloin katsomossa istui Belosheikin.
Suomen maalivahdeista mukana muutoin myös Jyväskylässä katsomossa oli A-maajoukkueen ehdokkaaksi nimetty Jarmo Myllys.
Suomella oli ennen vuoden 1987 MM-kisoja harjoitusmaaotteluja tuota äsken mainittua toista Neuvostoliiton ottelua huomioimatta vielä jäljellä Tsekkoslovakiaa, Länsi-Saksaa ja Puolaa vastaan.
Lähtökohtaisen lopullinen MM-valinta ennen viimeistä MM-leiriä niin Leijonien kuin Sisu Teamin mahdollisten pelaajien osalta oli 10.4.1987 minkä jälkeen vain poikkeustapauksena kuten tuolloin pelätyn virusperäisen kuume ja vatsataudin tulon takia olisi vielä päässyt Leijoniin mukaan ylimääräpelaajia.
Muun muassa Jyväskylän ja Tampereen peleistä ulos jäivät Erkki Laine ja Hannu Virta ja muutama Sisu Teamin nk. Sisu-Eliitin nimi kun heillä oli erittäin kuumeinen ja pahoinvoiva olo ennen noita maaliskuun 1987 lopun otteluja.