Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Sekalaisten kysymysten ketju II

Viestiketju osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana Ruutiveijari, 16.02.2005 klo 14.27.

 1. vilperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Kauhajoen Karhubasket
  Lainaus:
  Minä tosiaan kuuntelin listaa tänä(-kin) vuonna. En jaksanut tosin kuunnella loppuun asti illalla listaa kun alkoi niin kovasti nukuttamaan syötyäni todella paljon etenkin sitä pannukakkua, mutta Radio Novan Facebook-sivut tietävät kertoa TOP3:n olleen:

  1. Arttu Wiskari- Suomen muotoisen pilven alla
  2. Lauri Tähkä- Palavaa vettä
  3. Bryan Adams- Summer of 69

  Tähän loppui samalla myös radio Novan juhannuslistat.
   
 2. Vuokralainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho!
  Tarkoitus olisi tulevan viikon lauantaina ajaa tämän kesän ainakin toistaiseksi pisin fillarilenkki. Matka alkaa täältä Hämeenlinnasta ja suuntautuu Pälkäneen ja Kangasalan kautta Tampereelle ja Galata Kebab Houseen. Takaisin tulen Lempäälän, Viialan ja Iittalan kautta. Lenkki toteutuu tulevana lauantaina, jos saan pyörän huollettua kuntoon ja sää sallii. Nyt näyttäisi, että tuolloin olisi mennessä vastatuuli ja palatessa myötätuuli, mikä olisi ihan loistavaa.
  Olen tänä kesänä pyöräillyt retkipyörälläni hiukan vajaat 2000km lenkkien ollessa pituudeltaan 30-100km ja matkavauhti hiukan päälle 20km/h noilla pidemmillä matkoilla ja lyhkäsemmillä jonkin verran lujempaa on menty.
  Lisäksi olen kävellyt paljon pitkiä lenkkejä, kuten tänään noin 17km ja perjantaina 20km. Lyhyitä juoksulenkkejäkin lähinnä tehden intervalleja on kuulunut treeniohjelmaani noin kerran viikossa. Kuntosalikäynnitkin ovat harventuneet nyt kesällä noin kertaan viikossa ja siellä olen lähinnä koittanut pitää yläkroppaani kunnossa ettei se kamalasti pyöräillessä kipeytyisi, kuten vielä viime kesänä teki.

  Kysymys kuuluukin, että millaisella viimeisen viikon viimeistelyohjelmalla lähestyisit tuollaista pitkää(noin 180km) lenkkiä? Ajatellen siis treenin kuin myös ravinnon kannalta.
  Tarkoitus ei ole painaa niin kovaa kuin pääsee, vaan nauttia rauhallisesti mukavasta kesäpäivästä.
  Ei tuo lenkin ruokapaikkakaan kebabeineen varmaan ihan optimaalinen ole, mutta on jo niin pitkään tehnyt mieli päästä syömään Galata special -kebab, että hoidetaan se nyt näin.
   
 3. vilperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Kauhajoen Karhubasket
  Osaako joku vastata mikä on verotodistus ja mistä sen pitäisi löytyä omaverosta?
   
 4. JZZ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
  Lainaus:
  Suurin ongelma lienee tuo jälkimmäinen, eli jos artistilla ei ole pakottavaa tarvetta rahan puolesta lähteä keikkaa tekemään, niin todennäköisesti se hinta on luokkaa mottipäinen, koska eihän sitä kiinnosta sun juhlissa soittaa. Tuo sulkee oikeasti suurimmat bändit pois ja joku Apulanta lienee edelleen sen kokoluokan bändi, että aika monta planeettaa pitää olla linjassa, että tulevat oikeasti sinne keikalle. Sitten taas oikeastaan yhtään näiden suurimpien bändien alapuolelle sijoittuvat ovat yleensä sen verran persaukisia, että rahan perässä tulevat kyllä keikalle melkein mihin vaan.

  Bändien bookkauksessa tällaiseen on myös se ongelma, että pitäisi saada useampi henkilö samaan aikaan paikalle, yhtään keikkaa ei vedetä varamiehillä. Siinä mielessä jokin Raappana ja Jukka Poika on helpompia valintoja, että bändikeikan lisäksi vaihtoehtona on tarjota pelkkä nokkamies ja dj soittelee taustat. Tuossa säästää huomattavan pitkän pennin, kun roudauskulut on yksi läppäri ja mikrofoni, olettaen että PA on hoidettu teidän puolesta paikalle. Ja jos noilta haluaa sen bändikeikan, niin yleensä taustabändeihin löytää kyllä hyvin paikkaajiakin.

  Rahaa voi tosiaan säästää hoitamalla tekniikan (+ miksaajan ja valomiehen) jostain paikallisesta äänentoistofirmasta. Ohjelmatoimistot tietävät kyllä usein paikallisia yrityksiä jos ei itsellä ole kontakteja. Tässä kannattaa tehdä aika paljon selvitystä myös ammattitaidosta, kaiken maailman viheltäjiä on maailma täynnä jotka vuokraa sulle muutaman muovisien aktiivikaiuttimen bändikeikkaa varten. Ja monesti tietty artistilla itselläänkin on jotain raiderissa vaatimuksena valaistuksen ja äänentoiston suhteen.
   
 5. ernestipotsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Verotustodistus on osoitus siitä, että olet maksanut verot. Se tulee verotuspäätöksen yhteydessä erillisenä liitteenä.

  Se löytyy Päätökset ja kirjeet -lehden alta pdf-muodossa.

  Omaveron Etusivu:
  ->postilaatikko
  ->päätökset ja kirjeet
  -> näytä kaikki
   
 6. RedRave Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Detroit Lions, Die Mannschaft
  En tiedä onko tälläistä tuotetta olemassa, mutta kysytään silti. Eräissä housuissani ei ole ollenkaan vyölenkkejä, ja välttääkseni noloja tilanteita niin haluaisin pitää niissä vyötä.
  Onko olemassa housujen sisäpuolelle tulevaa vyötä? Jos on olemassa, niin millä hakusanalla sellainen löytyy?
  Hidden, under, undercover belt-hauilla löytyy pääasiassa rahavöitä.

  Olen kuullut myös keksinnöstä nimeltä henkselit, mutta en koe niitä oikein omakseni tässä tapauksessa.
   
 7. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  En tiedä onko olemassa, mutta minua alkoi kiinnostaa että miten vyö siellä sisäpuolella kiinnitettäisiin housuihin? Vai onko sinne tarkoitus ommella vyölenkit?
   
 8. RedRave Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Detroit Lions, Die Mannschaft
  Tätä samaa pohdin itsekkin, kun koitin googlettaa tuota vyötä. Jotkin pienet koukut tai hakaset, jotka pitäisi vyön paikallaan?

  Muutama vyölenkki sisäpuolelle olisi yksi mahdollisuus, jos löytyy edullinen tekijä, ja silloin ei haittaisi vaikka lenkit ja housut ei olisi sävy sävyyn.
   
 9. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Tässähän päästään eri maiden hintatasoihin. Matkailuketjussa on viime päivinä ollut Uusi-Seelanti esillä ja niiden ei aivan halvin hintataso. Ostin sieltä urheiluliikkeestä hienon Niken repun ja parissa viikossa meni vetoketju paskaksi.

  Lähistöllä sattui olemaan ompelimo ja menin sieltä kysymään voisiko tämän korjata. Hetken tutkittuaan tuli tuomio. Onnistuu kyllä meilläkin, mutta huomattavasti halvemmalla pääset, jos ostat vain uuden. Selittivät proseduurin ja miksi tulisi kalliiksi käsitöinä tehdä.

  Itä-Euroopasta luulisi räätäli löytyvän mikä tuollaisen tekee maltilliseen hintaan. Rakastan tätä maailmaa missä ei kannata mitään korjata vaan kaikki roskiin ja uutta tilalle.
   
 10. Malkkinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Kaikista helpoin ratkaisu on alkaa kasvattamaan mahaa.
   
 11. JZZ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
  Lainaus:
  Tämän tyyppisessä käyttötavarassa ei kannata ostaa "hienoa" vaan hyvä. Joku Nike nyt lienee pahimpia halpatyövoimabrändejä, joka kertoo laadusta varmasti ihan kaiken. Asiallisen retkeilymerkin reppu, niin luulisi vetoketjujen toimivan vielä vuosikymmenienkin päästä. Lisäksi esim Patagonia korjaa tuotteensa ilmaiseksi, jos nyt vetoketju sattuu hajoamaankin.
   
 12. Anonyymi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, FC Barcelona
  Mikä on Jatkoajan tykätyin viesti?
   
 13. Delter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Millainen Audacity on käyttää? Onko malware/adware -vapaa eikä vaadi rekisteröitymistä? Tarvitsisin kätevän työkalun, jolla pystyy säätämään kappaleen äänitasoa ja voimakkuutta kesken raidan, joten onnistuuko tämä Audacitylla kohtuu helposti?
   
 14. JZZ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
  Lainaus:
  On vapaa malwaresta, ja varmaan se paras ilmainen wave editor - ei vaadi rekisteröitymistä tai muutakaan. Käyttökokemus on hyvin karu ja epäloogisuuksia riittää, varsinkin jos on tottunut johonkin parempaan, maksulliseen editoriin, kuten Sound Forge. Tuo äänentason säätö onnistuu ihan suhteellisen helposti jos on yhtään käyttänyt vastaavia editoreita.
   
  Delter tykkää tästä.
 15. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Kaikki mitkä liittyy NHL:aan.
   
 16. Peltinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Tämä helmi on varmaan ainakin lähellä kärkipaikkaa?
   
 17. mailanmittaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Tuohon viestiin liittyen olin tässä itsekin tulossa kysymään samaa kuin @Anonyymi
   
 18. jussi_j Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Onko jengi käyttänyt ThermaCell nimistä hyttyskarkoitinta? Itse olen ja todennut todella toimivaksi peliksi ja samaa on moni muukin sanonut. Ongelma on se, että kymmenen tunnin käyttö maksaa karvan alle kympin. Käyt pitkän viikonlopun mökillä, niin maksat 50 egeä butaanista.

  Hätä ei ole tämän näköinen, koska tuon kaasupullon voi modata ja täyttää sen, kuulemma kymmenen kertaa, stendarikaasulla, mikä maksaa pari euroa. Youtubessa on paljon ohjeita, kuinka tuo kaasupullo pistetään myös vastaanottamaan kaasua. Valmistaja on laittanut pullon suulle takaiskuventtiilin, ettei sitä pysty täyttämään ja sen poisto on helppoa. Kokeilin itse äsken yhteen tyhjään pulloon ja aikaa meni noin 5 minuuttia, mistä suurin osa sopivan ruuvin etsimiseen. Sarjatyönä alle minuutin pullo. Esimerkkinä vaikka tämä amerikkalaissäätäjä, joka osui ekana hakuun: https://www.youtube.com/watch?v=s2UlsVNj8Hk

  Sitten on vielä noi tyynyt. Tuossa videossa kaveri on ostanut pyrethrin jauhetta, millä rikastetussa liemessä se noita kastelee. Aine ei ilmeisestikään maksa mitään ja pienellä googletuksella se on luomuviljelyksessä sallittu aine, joten sitä varmasti myydään jauheena suomessakin, mutta millä nimellä ja missä?
   
  Laha tykkää tästä.
 19. Czescku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Murossa on pitkä ketju asiasta. Sieltä löytynee lisätietoa.

  Tosi hyvä laite oli nyt jussina. Hyttyssavuista tai hyttysmyrkyistä tuntunut olevan mitään hyötyä.
   
 20. Aces High Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Red Wings, HIFK Gimmat, THFC
  Lainaus:
  Appiukko raijaa noihin sopivia tyynyjä jokaviikkoisilta autontankkausmatkoiltaan itänaapurista, ovat siellä kuulemma lähes ilmaisia.

  Sytkärikaasulla käytettynä jo kuitenkin aika huokea helpotus hyttysistä...
   
 21. lake79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Suomi, Pahalampi, Penguins
  Tekeekö se musta kusipään, jos toivon koko ihmiskunnan kuolemaa että tällä planeetalla ois parempi olla?
   
 22. Eikka86 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Et, tyhmä ja yksinkertainen voit toki tuosta syystä olla mutta tämähän tulee jo ilmi suosikkijoukkueestasi.

  Kun tämä maapallo on vaan luteiden ja torakoiden kohtaamispaikka sen jälkeen, kun ihmisrotu olisi täältä suhteellisen yhtäaikaisesti poistunut.

  En usko planeetan itsessään juuri olevan kiinnostunut itsestään, melko eloton kaveri loppujaan taitaa olla.
   
 23. lake79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Suomi, Pahalampi, Penguins
  Lainaus:
  Tämä planeetta on kaikkea muuta kuin eloton. Ja ainoat tyhmät ja yksikertaiset on ne persereiät, jotka tätä palloa kokoajan saastuttaa lisää välittämättä mistään mitään. Voi olla että torakat valtaa joskus, mutta eläimistö ja kasvisto valtaa pallon ekana silti. Tulispa ihmisrutto tai joku muu kaamea sairaus.
   
  Smitty#41 tykkää tästä.
 24. mikko6000 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NUFC & K-Espoo/Blues 1984-2016, K-Espoo 2018-
  Lainaus:
  No ei. Lähinnä kuulostat angstiselta 16-vuotiaalta.
   
  macnevis, KaljaVeikko & Partakus tykkäävät tästä.
 25. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Ei tietenkään tee ja tälläkin palstalla on asiasta keskusteltu. En ymmärrä miksi ihmiskunnan pitäisi selvitä ja olla elossa joskus 200 vuoden päästä. Hoidetaan nykyiset vanhukset arvokkaasti kuolemaan ja lopulta siirrytään itsekin tuonpuoleiseen.

  Miten se olisi kusipäistä tai itsekästä. Saisi luonto takaisin tämän typerän planeetan ja eiköhän niin tule käymäänkin, vaikka voi olla, että sitä juhlavaa tilaisuutta ei ole enää itse näkemässä.

  Lainaus:
  Helppo huudella, mutta kertoisitko oman näkemyksesi miksi ihmiskunnan pitäisi saada jatkaa planeetta Maalla.