Sekalaisten kysymysten ketju II

  • 7 146 730
  • 47 237

Gooni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Miten Twitterissä ja Instagramissa pystyy seuraamaan tiettyjä Hashtageja? Eli jos haluan seurata vaikka #vagina -tagia, niin miten se onnistuu vai onnistuuko mitenkään?

Twitterissä ainakin käyttämällä Tweetdeckiä voit luoda etusivullesi sarakkeen, johon tulee haluamasi hashtagin sisältävät twiitit. Instagramista ei hajuakaan.
 

bulftrik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Bruins, MM, LHC
Onko kukaan tilannut Englannista jotain, eli että Royal Mailin kautta paketti saapuisi Suomeen? RM:n seurannassa lukee nyt että "RECEIVED AT HELSINKI FINLAND", meneekö tuo nyt normaaliin (Itella) postiin vai tuoko joku jamppa sen jollain pakulla (esim. DHL) kotiovelle? Entä jos menee Itellan kautta, niin tuleeko joku seurantakoodi sieltäkin?
 

Kaiuni Alen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, kaikki menestyksekkäät jalkapallojoukkueet
Onko kukaan tilannut Englannista jotain, eli että Royal Mailin kautta paketti saapuisi Suomeen?

Amazon.uk:sta olen pariin otteeseen tilannut Royal Mail toimitustapana. Hyvin on postiluukusta sisään tullut, Itella sen täällä Suomen päässä ovelle lopulta toimittanut.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Itella tuonut ainakin minulle, seurantakoodeja ei saatavana. Jos mahdollista, niin kantsii tilata maksikirjeet ja paketit aina työpaikalle. Sitten ei tartte vahdata ikkunan tai puhelimen ääressä ninjapostimiehen olematonta käyntiä, soittoa tai tai koputtamista. Postikuskitkin tuo paljon mieluummin sellaiseen paikkaan, missä on aina joku paikalla.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Päätyalueen aloituspiste. Eli sii p-piste.
 

roottori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Onko kukaan tilannut Englannista jotain, eli että Royal Mailin kautta paketti saapuisi Suomeen? RM:n seurannassa lukee nyt että "RECEIVED AT HELSINKI FINLAND", meneekö tuo nyt normaaliin (Itella) postiin vai tuoko joku jamppa sen jollain pakulla (esim. DHL) kotiovelle? Entä jos menee Itellan kautta, niin tuleeko joku seurantakoodi sieltäkin?
Kun tuo tulee seurannalla (registered letter), eli kirjattuna kirjeenä, niin saat sen joko saapumisilmoitusta tai seurantakoodia sekä henkilöllysyystodistusta näyttämällä postitoimistostasi. Kun lähetys on saapunut Suomeen, niin käytä Itellan lähetyksen seurantapalvelua samalla koodilla, niin näet koska se on noudettavissa postista.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
P-piste kyllä, mutta puolustusalueen aloituspiste.
Näin muistelin itsekin, mutta ainakin 2010-2014 sääntökirjan mukaan pisteen nimi on päätyalueen aloituspiste. Liekö nimitys muuttunut vuosien varrella?
 

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
Näin muistelin itsekin, mutta ainakin 2010-2014 sääntökirjan mukaan pisteen nimi on päätyalueen aloituspiste. Liekö nimitys muuttunut vuosien varrella?

Varmaankin. Kävin tuomarikurssin 1981, joten muutoksia on varmaan tullut.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Eikö perkele ole olemassa termosmukia, jonka mukiosan voisi laittaa mikroon, ja eristeosa tulisi siihen sitten ympärille? Toki mikronkestävä kokonainen mukikin olisi mahdollinen, mutta sitten se juoma varmaan lämpeäisi aika huonosti mikrossa, d'oh.
Entäs KeepCup, eristääkö se yhtään, ts säilyyko juoma jonkun vajaan tunnin juontikuumana? Onko se vähän hinttimäinen?
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Mikroaaltouunin toimintaperiaatteesta johtuen se eriste ei itse asiassa vaikuta laisinkaan juoman lämpiämiseen. Jänskää, eikö?
Olen mikroaaltouunien markkinoilletulosta saakka fantasioinut makroaaltouunilla. Toimintaperiaate olisi käänteinen mikroaaltouuniin verrattuna, eli laite jäähdyttäisi uuniin laitetun elintarvikkeen pikavauhtia. Sanos Freddie kun fysiikkaa ymmärrät, niin mitäpä tuumailet tuollaisesta innovaatiosta..?

Ajatus olisi, että innokas ja leipomisesta tykkäävä perheenemäntä saisi leipomansa pullat mahdollisimman äkkiä pakkaseen. Kuuma uunituore pulla kun pitää ekaksi jäähdyttää, ja vasta sen jälkeen pullan härskiää työntää pakastimeen kovettumaan jääkimpaleeksi. Sieltä on sitten aikanaan kiva noukkia pussillinen tönkköjäisiä pullia mikroaaltouuniin lämpenemään, josta ne sitten voi kiikuttaa tuoreina ja tuoksuvina vieraiden järsittäviksi. Tuollainen makroaaltouuni siis nopeuttaisi uunituoreen pullan prosessointia pakkaseen melkoisella hyötymomentilla. Tuoreen pullan rakenne säilyisi mahdollisimman hyvin juuri sellaisena kuin se on ollut, kun pullapelti on vetäisty uunista veke.

Makroaaltouunin myötä saisimme lukea myös hassunhauskoista amerikkalaisista varoitusteksteistä, joissa kehotetaan olemaan työntämättä mm. eläviä olentoja ja sukuelimiä uuniin, eli tuttavallisemmin makroon.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mikroaaltouunin toimintaperiaatteesta johtuen se eriste ei itse asiassa vaikuta laisinkaan juoman lämpiämiseen. Jänskää, eikö?

No hitto, menee yli ymmärrykseni. Mutta sitä suurempi perkeleen kumma, ettei mikronkestävää termosmukia ole ilmeisesti olemassa?
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Olen mikroaaltouunien markkinoilletulosta saakka fantasioinut makroaaltouunilla. Toimintaperiaate olisi käänteinen mikroaaltouuniin verrattuna, eli laite jäähdyttäisi uuniin laitetun elintarvikkeen pikavauhtia. Sanos Freddie kun fysiikkaa ymmärrät, niin mitäpä tuumailet tuollaisesta innovaatiosta..?

Käänteisellä toimintaperiaatteella toimivan makroaaltouunin tulisi pystyä jollakin konstein pysäyttämään tai ainakin hidastamaan vesimolekyylien värähtelyä, jotta eineen lämpötila siinä laskisi. Vahinko vain, että tuollaista hidastamista ei nykykonstein saada aikaan muuten kuin... niin no, jäähdyttämällä ainetta jotenkin.

Että sikäli olemme hyödyllisyysasteeltaan jokseenkin samankaltaisen innovaation äärellä, kuin on esimerkiksi aurinkovoimalla toimiva taskulamppu.
 

NDT665

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
^ Kyllähän tuollaisia pikapakastimia on olemassa kemian laboratorioissa kylmäkaappeina. Sukellus nestemäiseen typpeen tekee tehtävänsä ja chicken nuggetit eivät enää koskaan palaa entiselleen.
Mutta hienovaraisempiakin menetelmiä on olemassa. Jäähdytetyn etanolin tai hiilihappojään pienen tilan pakastimen voi tehdä vaikka hyvin vuorattuun kylmälaukkuun.

Eihän tuo mikro/makrouunia vastaa, mutta onpahan jopa tyttökaveri kerrankin jonkin aikaa hiljaa, eikä tyttiksen NaamaKirjaan aina tule negatiivista kommentointia?
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Pitäisikö huolestua, kun oikeaan silmään sattuu? Jotenkin ikävästi alkoi silmä "painaa" ja vielä kummallisesti "sisäpuolelta". Näen kyllä ihan normaalisti, mutta tuntuu kuin silmä pursuisi kohta ulos.

Rasittava vaiva, alkoi kymmenisen minuuttia sitten häiritä.
 

bulftrik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Bruins, MM, LHC
Onko kukaan tilannut Englannista jotain, eli että Royal Mailin kautta paketti saapuisi Suomeen? RM:n seurannassa lukee nyt että "RECEIVED AT HELSINKI FINLAND", meneekö tuo nyt normaaliin (Itella) postiin vai tuoko joku jamppa sen jollain pakulla (esim. DHL) kotiovelle? Entä jos menee Itellan kautta, niin tuleeko joku seurantakoodi sieltäkin?
Asia selvisi, eli Itellahan nuo toimittaa. Se Englannin postin seurantakoodi käy myös Itellan seurantaan. Pieni lisäkysymys tosin tuli mieleen, toimitustapa on "kirjattu kirje", eli tuleeko tuo postilaatikkoon (mikäli mahtuu) vai postin toimipisteeseen? Kaiken järjen mukaan postilaatikkoon, mutta varmistetaanpa nyt.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Makroaaltouunia koskevaan fantasiointiini johtavat syyt ovat kaukana lapsuudessani.

Faijalla oli tapana ostaa kesäisin tutulta mansikkatilalliselta suurehko määrä mansikoita. Niitä ostettiin ehkä jopa 10-15 lavaa. Noin suuri määrä oli tietysti ajateltu pakastettavaksi, joten tuoreeltaan syötäväksi ja ehkä jotakin kakkua varten säästettiin yksi laatikollinen, korkeintaan pari.

Muistan kun vanhempani ryhtyivät kiireen vilkkaa pakastamaan marjoja, kun mansikat oli saatu kotiin saakka. Näin tietysti siksi, ettei marjojen laatu enää tuossa vaiheessa parane odottamalla. Toinen syy oli, että jälkikasvu saattaisi verottaa liikaa marjoja, jos pakastamista ei hoideta ripeästi.

Eipä tuossa muuten mitään, mutta mielestäni mansikoiden pakastaminen oli tuolloin ja on edelleen typerää hommaa. Mansikka kun kestää pakastamista aivan järjettömän huonosti. Mitä makeimmasta ja herkullisimmasta puutarhamansikasta sukeutuu pakastimen uumenissa jäinen köntti, josta sulatettuna tulee ankean makuinen ja rakenteeltaan ryhditön lörtsö. Näistä äidilläni oli tapana keittää mansikkakiisseliä, jota oli tarjolla läpi talven. Joskus hän sotki sekaan myös pakastettua raparperiä, jolloin tuotos muuttui jopa vieläkin ankeammaksi. Jossakin vaiheessa lopetin kokonaan kaikenlaisten kiisselien syömisen, osaksi myös vastalauseena kelpo mansikoiden tuhoamiselle pakastamalla.

Maksoaaltouunilla voisi mansikat ja kaikki muutkin, saatana, kesän herkut tuhota nopeammin ja kivuttomammin pakastettaviksi. Makroaaltouuni olisi marjojen ja hedelmien makujen nollauksessa varmaan samanlainen innovaatio kuin mitä giljotiini edusti aikoinaan teloittamisen - sinänsä aliarvostetulla - saralla.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Pieni lisäkysymys tosin tuli mieleen, toimitustapa on "kirjattu kirje", eli tuleeko tuo postilaatikkoon (mikäli mahtuu) vai postin toimipisteeseen? Kaiken järjen mukaan postilaatikkoon, mutta varmistetaanpa nyt.

Mikäli siihen ei ole lähettäjän toimesta asetettu luovutukselle mitään erityismainintoja, niin ikävä kyllä postitoimilain mukaan kirjattu kirje tulee luovuttaa kirjausta vastaan vastaanottajalle tai tämän valtuuttamalle henkilölle eli mikäli olet yksityishenkilö, niin oikein toimiakseen kirjeestä tulisi lähettää sinulle saapumisilmoitus ja sitä vastaan (tai sen id-koodia vastaan) voit käydä noutamassa kirjatun kirjeen postitoimipaikasta tai asiamiespostista. Yritysten kohdalla toimitustapa riippuu valitusta palvelusta, jolloin kirjattuja kirjeitä, paketteja tms. materiaalia toimitetaan vientipalveluna suoraan asiakkaan toimipisteeseen - maksua vastaan.

vlad.
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Maksoaaltouunilla voisi mansikat ja kaikki muutkin, saatana, kesän herkut tuhota nopeammin ja kivuttomammin pakastettaviksi. Makroaaltouuni olisi marjojen ja hedelmien makujen nollauksessa varmaan samanlainen innovaatio kuin mitä giljotiini edusti aikoinaan teloittamisen - sinänsä aliarvostetulla - saralla.

Tässä kohden ajattelisin Tekesin houkuttelevista panostuksista huolimatta kääntyä makroaaltouunin tuotekehitystyön sijasta kryogeniikan puoleen. Kyseinen tieteenhaarahan pyrkii pakastamaan ihmisruumiin siten, etteivät ehjät solut tuhoutuisi ja kohdehenkilö muuttuisi *irony detected* pakastevihannekseksi.

Aloittaisivat nyt kryogeenikot ensin vaikka kehittämällä kelvollisen menetelmän mansikoiden pysyttämisessä nykytolallaan, ennenkuin siirtyvät vaativampien hankkeiden pariin.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös