Sekalaisia kysymyksiä NHL-kiekosta

  • 1 064 033
  • 3 800

Mikä palkinto annetaan sen mukaan, kuka on kauden paras pelaaja

  • Hart memorial trophy

  • Ted Lindsay Award

  • Rocket Richard Trophy

  • Art Ross Trophy


Tulokset ovat nähtävissä vain äänestämisen jälkeen.
Suosikkijoukkue
#41 & #66
Tulevalle kaudelle on päätetty palkkakatoksi se 70 miljoonaa ja risat. Onko tämä ihan voimissaan, vaikka kausi alkaisi myöhässä? Sitä lähdin pohtimaan, että voiko monella joukkueella tuo Seminin pestaaminen siitä johtua, ettei tiedetä kuinka paljon noissa neuvotteluissa tingitään?

Ja sitten toinen kysymys, miten vanhat voimassaolevat sopimukset vaikuttivat joukkueisiin edellisen työsulkukauden jälkeen? Eli, katselin tuossa, että Red Wingseillä ja Rangersilla oli aikamoisia palkkakuluja ennen työsulkukautta, joten oliko näissä joukkueissa sellaisia pelaajia, joiden sopimuksia oli myös kauden 2005-06 joukkueissa, vai eikö noita sopimuksia laskettu ollenkaan palkkakattoon?
 

ipaz

Jäsen
Ja sitten toinen kysymys, miten vanhat voimassaolevat sopimukset vaikuttivat joukkueisiin edellisen työsulkukauden jälkeen? Eli, katselin tuossa, että Red Wingseillä ja Rangersilla oli aikamoisia palkkakuluja ennen työsulkukautta, joten oliko näissä joukkueissa sellaisia pelaajia, joiden sopimuksia oli myös kauden 2005-06 joukkueissa, vai eikö noita sopimuksia laskettu ollenkaan palkkakattoon?

Vuonna 2005 voimaan tulleen CBA:n mukaan pelaajien olemassa olevien sopimusten palkkoja laskettiin 24%. Esim. Jaromir Jagrin tapauksessa hänen vuositulonsa putosivat 11 miljoonasta 8,360 miljoonaan. Tällä tavalla saatiin jokaisen joukkueen palkkakulut sovitun palkkakaton alle. Pelaajia hyödyttäviä kohtia tuossa sopimuksessa oli mm. minimipalkan nousu 185 000:sta 450 000 dollariin.
 

Cornelius

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Miksi Atlanta Thrashers varasi 1999-draftissa Patrick Stefanin ensimmäisenä, kun Sedinit tulivat heti takana numeroilla 2 ja 3? Mikäli nyt yhtään muistan oikein, niin eikö tuolloin jo ollut yleinen mielipide että Sedinit ovat potentiaalisempia kuin Stefan? Itse olin tuolloin vasta 13-vuotias, joten täysin tarkkaa mielikuvaa ei noista kuvioista ole.

Tämä kyseinen tapaus on tasaisin väliajoin tullut kaveriporukalla mieleen jääkiekosta keskustellessa ja tekisi mieli vihdoin saada selkeyttä tuohon tapaukseen. Oliko Thrashers vain kohtelias ja antoi Canucksien varata paremmat takanaan kun kerta veljeksiä ovat, vai oliko Stefan vain kovemman luokan floppi jossa oikeasti nähtiin kova potentiaali?

Näin jälkikäteen katsottuna on minun silmiini ollut ainakin todella heikkotasoinen ykköskierros draftissa!

Tässä vielä linkki wikipediaan kyseisen vuoden draftin ykköskierrokselle
 

Eikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Miami Heat, Manchester United
Eiköhän tuossa liene sama syy mitä Alexandre Daiglen kohdalla: huikea potentiaali, mutta ei lopulta pystynyt dominointiin NHL:ssä tai edes koviin pistetehoihin. Myös Stefania (ja Daiglea) on kritisoitu laiskuudesta, eli harjoitusta eivät tehneet niin, että olisivat nousseet tähtitasolle.

Sedinin veljekset olivat myös pitkään floppeja ja vasta viidennellä kaudella (työsulun jälkeen) alkoi tehoilu ja saivat edes vähän kiillotettua tätä 1999 vuoden draftia ja varsinkin ykköskierrosta, joka on ollut heikkotasoisimpia. Ainakin suhteellisen lyhyellä aikajaksolla. (En tiedä juuri yhtään, kuinka kovatasoisia drafteja 80-luvulla on ollut)

E: Katoin ProHockey-lehden eräästä numerosta asiaa, jossa kerrottiin silloisen GM:n Brian Burken tehneen kolme kauppaa saadakseen Sedinit jotka menivät näin:

-Bryan McCabe ja tuleva 1. kierroksen varausvuoro vastineeksi Chicagon ykköskierroksen vuorosta. (4. vuoro ensimmäisellä kierroksella)
-Tämä 4. varaus, 75. ja 88. varaus Tampa Bayhin ykkösvarausta vastaan
-Ykkösvaraus ja ehdollinen 3. kierroksen varaus Atlantaan kakkosvuoroa vastaa.

Ennestään Burkella oli siis 3. vuoro.

Atlantalla oli joko suunnitelmissa varata Stefan sillä kakkosvuorolla joka tapauksessa, tai mahdollisesti Burke maksoi lisänä ehdollisen 3.kierroksen varauksen että Atlanta ei ottaisi toista Sediniä. Burke pelasi siis Canuckseille molemmat Sedinit kesäkuun 1999 kaupoillaan
 
Viimeksi muokattu:

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Miksi nhl runkosarjan pituus tippui 84:sta 82:teen? Viimeinen kausi näytti olevan 93-94. Mikä syy tähän muutokseen?
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miksi nhl runkosarjan pituus tippui 84:sta 82:teen? Viimeinen kausi näytti olevan 93-94. Mikä syy tähän muutokseen?


84 pelin aikaan NHL:ssä pelattiin 41+41 koti- ja vieraspeliä, jonka lisäksi 2 peliä puolueettomilla paikkakunnilla ympäri Pohjois-Amerikkaa.

Ideana ihan mielenkiintoinen viedä NHL-kiekkoa myös NHL-seurojen ulkopuolisille paikkakunnille, mutta jäikö tämä sitten vain hyväksi ideaksi? Mene ja tiedä.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Miksi Atlanta Thrashers varasi 1999-draftissa Patrick Stefanin ensimmäisenä, kun Sedinit tulivat heti takana numeroilla 2 ja 3? Mikäli nyt yhtään muistan oikein, niin eikö tuolloin jo ollut yleinen mielipide että Sedinit ovat potentiaalisempia kuin Stefan?
Ei välttämättä. Stefan ja neljäntenä varattu tsekki Pavel Brendl pelasivat tuolloin jo Pohjois-Amerikassa, olivat siten scouteille tuttuja ja lahjakkaina pidettyjä, heitä pidettiin myös suoraan valmiimpina NHL:ään kuin Sedineitä. Kyllä Stefania monien toimesta pidettiin mahdollisena ykkösvarauksena ennen draftia. Stefan missasi tosin aivotärähdyksen vuoksi ison siivun draftia edeltäneestä kaudesta, mikä aiheutti tuolloin epäilyksiä. Loukkaantumiset vaivasivat Stefania sitten myöhemminkin. Ehkä vammat veivät motivaation ja terän kehityksestä, tiedä häntä. Atlanta tuli myös tuossa vaiheessa laajennusjoukkueena liigaan ja joukkue oli todella huono. Muiden joukkueiden jämäpelaajista kootussa legioonassa, jolla ei ollut vielä joukkueellista identiteettiä, oli varmaan kehittyminen nuorelle pelaajalle haastavaa. Stefanin ekat NHL-kaudet eivät näistä lähtökohdista olleet varsinaisesti umpisurkeita, mutta eihän sitä kehitystä sitten syystä tai toisesta lähellekään ykkösvarauksen edellyttämää tasoa tapahtunut.

Sedineillä oli hyvin erilainen tilanne, he pelasivat vielä varauksen jälkeisen kauden Ruotsissa, toisin kuin suoraan NHL:ään hypännyt Stefan. Vaikka odotukset Sedineiden suhteen olivatkin korkealla, heidän tullessaan Vancouveriin, Canuckseissa pelasi samaan aikaan parhaita vuosiaan West Coast Express -ketju (Naslund - Morrison - Bertuzzi), joten Canuckseilla ei ollut paineita heittää Sedineitä heti isoon rooliin. Sedinien kiekonhallinta oli alusta alkaen korkealla tasolla, eivätkä he olleet joukkueelle puolustuksellinen rasite, mutta tehot antoivat odottaa itseään. Vanhan ykkösketjun väistyttyä, Sedineiden pelin hiouduttua ja sopivan laiturin löydyttyä (Trent Klatt, Jason King , Anson Carter, Taylor Pyatt --> Alex Burrows) Art Ross -taso pitkän kaavan kautta lopulta saavutettiin.

Eikka kirjoitti:
Atlantalla oli joko suunnitelmissa varata Stefan sillä kakkosvuorolla joka tapauksessa, tai mahdollisesti Burke maksoi lisänä ehdollisen 3.kierroksen varauksen että Atlanta ei ottaisi toista Sediniä.
Kyllä Burke oli nimenomaan sopinut Atlantan kanssa, että Atlanta ottaa Stefanin. Tämän videon (youtube) alussa kuulee, kuinka Burke kapellimestaroi varausjärjestystä vuoden 1999 varaustilaisuudessa.

Tuolloin oli huhuja, että Burke olisi yrittänyt hankkia Sedineiden lisäksi itse asiassa vielä Stefaninkin, mutta tuo saattoi olla myös vain näitä Burken omalaatuisia varaustilaisuus-heittoja (kuten olisin ottanut Morgan Reillyn ykkösvuorollakin tältä kesältä).
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Vaikka muistankin, että Stefanista odotettiin paljon tuolloin varaamishetkellä, niin kyllähän hänen varausta edeltävät tilastonsa aika Jesse Niinimäkimäiset ovat. Tarkoitan tällä sitä, että ei hän koskaan ollut ollut tehnyt sellaisia tehoja että varaus olisi näin jälkikäteen paperilla perusteltavissa (ainakaan netistä löytyvien tilastojen perusteella)
http://www.eurohockey.net/players/show_player.cgi?serial=470

Toki 16 vuotiaana pelannut ekat extra liiga-pelinsä mutta kuitenkin tehnyt vain 2 maalia ja 9 tehopistettä kahdella (vajaalta) kaudellaan sarjassa, eikä mitään silmiin pistävää junnujen arvokisoissa. IHL oli aikoinaan ammattilaisliiga, mutta oliko piste per peli farmissa sitten niin kova näyttö kuitenkaan 18-vuotiaalta? Samaan pystyi samassa joukkueessa pelannut HIFK-ikoni Dan Lambertkin pakin paikalta.

Noita farmiteho on vaikea vertailla historiallisessa perspektiivissä muihin varauksiin, kun niin harvat junnut siellä tuon ikäisenä vääntävät, mutta itse olisin kuitenkin ollut vakuuttuneempi jostain 150 pisteen tekemisestä samanikäisten junnujen seassa Kanadan junnusarjoista tyyliin Brendl...

Ja ettei kellekään jää epäselväksi, niin itse olisi luonnollisesti varannut Henrik Zetterbergin jos asia olisi ollut minusta kiinni.
 
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers 92-93
Itse olin aikoinaan melko innoissani sekä Stefanista että Brendlistä. Stefan seurasi Bonkin esimerkkiä ja meni alaikäisenä IHL:n ja pärjäsi siellä hyvin. Molemmat olivat vielä isokokoisia ja molemmilla oli kokemusta P-Amerikan sarjoista ja Brendl latoi maaleja sellaista tahtia että heikkopäistä hirvitti. Molemmilla myös kävi melko paska tuuri joukkueidensa kanssa. Atlanta oli, kuten Dana totesi, aivan sysipaska joukkue siihen aikaan ja Brendl taas joutui Phillyssä kamppailemaan pelipaikasta melkoisessa tähtisikermässä.

Sedineistä en jostain syystä odottanut mitään kummempia vaikka olivat hyviä tehoja Elitserienissä tehneet. Kummallakaan heillä ei ollut mikään häikäisevä vauhti ja olivat melkoisia narukäsiä eikä Ruotsista ollut muutamaan vuoteen mitään tähtiä varattu.

1999 draft oli muuten taas oikein malliesimerkki Islandersin maagisesta varaamisesta taannoin. Heillä taisi olla kolme vuoroa top kympissä ja vielä loppupään varaus. Ainoa josta jotain mainittavaa voi sanoa oli Tim Connolly ja hänetkin kaupattiin parin kauden jälkeen toisen 1.kiekan varauksen Pyattin kanssa Buffaloon.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Molemmilla myös kävi melko paska tuuri joukkueidensa kanssa. Atlanta oli, kuten Dana totesi, aivan sysipaska joukkue siihen aikaan ja Brendl taas joutui Phillyssä kamppailemaan pelipaikasta melkoisessa tähtisikermässä.

Pavel Brendlin varasi itse asiassa NY Rangers, mutta jonkun mutkan takaa päätyi Philadelphiaan. En ollut 1999 draftin aikaan seuraamassa NHL:ää, mutta jostain olin lukenut myöhemmin, että draftin aikaan Brendliä verrattiin Jaromir Jagriin. Mikä lopulta meni miehen kehityksessä pieleen? Voisivatko viisaammat kertoa?

Kyllähän tuo -99 draft aika ihmeellinen on. Ykköskierrokselle on mahtunut aika monta ihan puhdasta bustia, mutta sitten myöhemmiltä kierroksilta on tullut useampiakin löytöjä. Kirkkaimpana tietysti Henrik Zetterberg. Laskeskelin, että -99 draftin ykköskierroksen varauksista 6 pelaa yhä NHL:ssä. Aika heikosti...
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Eiköhän aika turvallinen arvaus ole liigassa nähtyjen esitysten perusteella, että pieleen meni asenne. En ole koskaan nähnyt niin laiskaa luistelijaa liigassa kuin Brendl oli. Treeneihin hän osallistui lähinnä sivustaseuraajana jos osallistui. Myös herran alkoholin käyttö oli hieman poikkeavaa ammattilaispelaajalle tai edes normaalille työssä käyvälle ihmiselle, eli puheiden mukaan herra nautti päivittäin sellaiset 6-10 olutta.
 
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers 92-93
Pavel Brendlin varasi itse asiassa NY Rangers, mutta jonkun mutkan takaa päätyi Philadelphiaan. En ollut 1999 draftin aikaan seuraamassa NHL:ää, mutta jostain olin lukenut myöhemmin, että draftin aikaan Brendliä verrattiin Jaromir Jagriin. Mikä lopulta meni miehen kehityksessä pieleen? Voisivatko viisaammat kertoa?

Niinhän se olikin. Taisi olla osa Lindros-kauppaa aikoinaan. Brendlhän on ihan puhdas snaipperi, jolla ei ole minkäänlaista puolustuspään osaamista. Eikä taida olla mikään raketti luistimilla. Euroopassa on kuitenkin tekaissut monena vuonna yli 30 maalia, taitoja kyllä on, mutta ei tarpeeksi että pääsisi ylempiin ketjuihin änärissä.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
1999 draft oli muuten taas oikein malliesimerkki Islandersin maagisesta varaamisesta taannoin. Heillä taisi olla kolme vuoroa top kympissä ja vielä loppupään varaus. Ainoa josta jotain mainittavaa voi sanoa oli Tim Connolly ja hänetkin kaupattiin parin kauden jälkeen toisen 1.kiekan varauksen Pyattin kanssa Buffaloon.

Connolly ja Pyatt ovat molemmat tehneet asialliset urat NHL:ssä ja pelaavat siellä vielä ensi kaudellakin. Mezei ja Kudroc olivat riskihakuja, joilla yritettiin löytää uudestaan "zdenochara". Mezeillä eivät paikat kestäneet ja Kudrocilla ei taidot riittäneet. Molemmat kuitenkin ylsivät NH:ään asti ja Mezei pelasi siellä useamman kauden. Kun katsoo ko. vuoden muita ykköskierroksen varauksia, niin Islandersin skoutit tekivät tuona vuonna ihan kelvollista työtä.
 
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers 92-93
Olihan se paska varausvuosi, mutta jos joukkueella on neljä ykköskiekan pickiä jotka pelasivat joukkueessa yhteensä 3,5 kautta ja heihin treidatut pelaajat 4 lisää niin katseli sitä miltä kantilta tahansa niin vituiksihan se meni.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
'99-draftista vielä:

Korjatkaa jos olen väärässä, mutta eikös Sedineillä ollut myös jonkinlainen vaatimus siitä, että heidät on varattava samaan joukkueeseen tai muuten eivät tule NHL-sopimuksia tekemään?
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
'99-draftista vielä:

Korjatkaa jos olen väärässä, mutta eikös Sedineillä ollut myös jonkinlainen vaatimus siitä, että heidät on varattava samaan joukkueeseen tai muuten eivät tule NHL-sopimuksia tekemään?

Kyllä oli, sanoivat etteivät ilmesty koko tilaisuuteen jos eivät pääse samaan jengiin. Joten sikäli tuon Stefanin varaamisen ymmärtää, kun top3 oli Sedinit ja hän. Varaamalla Henkan tai Dannyn olisi jäänyt luu käteen, varaamalla Brendelin olisi imago kärsinyt koska ei yksinkertaisesti ykkösvarausta voi suorittaa ns. listojen ulkopuolelta. Vert. jos Oilers olisi varannut ykkösenä Malcom Subbanin tai Anaheim kuudentena Hampus Lindholmin.
 

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kyllä oli, sanoivat etteivät ilmesty koko tilaisuuteen jos eivät pääse samaan jengiin. Joten sikäli tuon Stefanin varaamisen ymmärtää, kun top3 oli Sedinit ja hän. Varaamalla Henkan tai Dannyn olisi jäänyt luu käteen, varaamalla Brendelin olisi imago kärsinyt koska ei yksinkertaisesti ykkösvarausta voi suorittaa ns. listojen ulkopuolelta. Vert. jos Oilers olisi varannut ykkösenä Malcom Subbanin tai Anaheim kuudentena Hampus Lindholmin.

Tuollaista en tiennytkään, hyi helvetti että tämä vielä nosti inhoa entisestään kyseisiä siskoksia kohtaan.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Korjatkaa jos olen väärässä, mutta eikös Sedineillä ollut myös jonkinlainen vaatimus siitä, että heidät on varattava samaan joukkueeseen tai muuten eivät tule NHL-sopimuksia tekemään?
Sambovaisilla on nähtävästi sikäli jäätävä putki kuuman kesäyön kevytkenkäisten kaatamiseen, että melkein voisi antaa asioiden kehkeytyä omalla painollaan, mutta todettakoon nyt, että Sedinit olivat aikanaan lähinnä yllättyneitä, että päätyivät samaan seuraan. Muistaakseni draft-aikaisista haastatteluista sai heistä aika selväpäisenoloisen kuvan, siihen liittyen, kuinka epätodennäköistä samaan seuraan päätyminen olisi. Taisivat myöhemmin todeta, että Canucks oli ainoa seura, joka haastatteluissa edes kysyi, haluaisitko pelata samassa seurassa veljesi kanssa. Jos jollain on jotain lähteitä näihin seurasta kitisemisjuttuihin, niin saa esittää.
 
Jos jollain on jotain lähteitä näihin seurasta kitisemisjuttuihin, niin saa esittää.

Myös tässä mainiossa Pierre LeBrunin kolumnissa jauhetaan aiheesta. Kyseisessä jutussa mainitaan mm. miten Sedinit eivät olleet halukkaita tulemaan ollenkaan Pohjois-Amerikkaan jos eivät pääse samaan jengiin.

Melkeinpä olisin valmis kallistumaan Sambovais'n mielipiteen kannalle ennemmin kuin sinun näkemykselle, jonka mukaan samaan seuraan varaaminen olisi tullut jotenkin puskista.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Tuo oli vanhan työehtosopimuksen aikana, jolloinka tulokkaille sai vielä tehdä isoja lappuja. Senpä takia on vaikea uskoa että Sedinit olisivat montaa kauttaa viitsineet neppailla Modossa kahdestaan sadan tonnin palkoilla kun erikseen pelaamalla NHL:ssa olisi irronnut 2-3 milliä kausi. Elikkä pelkkää pulinaa oli tuo "emme pelaa NHL:ssa jos emme pääse samaan tiimiin"
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Kiitoksia vain, ihan informatiivisia linkkejä, tuota LeBrunin juttua en olekaan ennen bongannut. Kuitenkin, sitten esim. tässä ESPN jutussa Daniel Sedin muotoilee asian näin:

Q: Former Canucks GM Brian Burke made a draft-day deal to select both of you back in 1999. How prepared were you for the thought of playing on different teams?

Daniel: I remember expecting to play on different teams, actually. All the talk before the draft was that there was no way we would be able to play together, so we were ready to be apart. Then, five minutes before the draft, Thomas Gradin, the European scout for the Canucks, came up to us and told us that they were going to draft us both, so that was pretty exciting.


Muistelen heidän draftauksen jälkeenkin kommentoineen, että olivat valmistautuneet jo aloittamaan uransa eri seuroissa, joten oli hienoa päästä samaan seuraan jne. Toki tuollaisia korrekteja kommenttejahan draftissa aina annetaan, vaikka kulisseissa tapahtuisi mitä.

Järjetön määrä spekulointia asiaan liittyy, ”agentti sanoi”, it wasn't definite, but...”,” it might have been” ja Burke ja Dudley kovistelemassa neuvotteluhengessä spekulaatioilla. Burke käyttää aina sen verran värikynää, ettei hänestä ota selvää, ehkä levitteli itse huhuja, jotta saisi treidit läpi ;)

Sedinit halusivat mieluummin päästä samaan joukkueeseen, sen he olivat ilmaisseet ja se oli yleisesti tiedossa. Se missä määrin he sitten esittivät suoranaisia vaatimuksia tai miten suurena uhkana tällaista mahdollisuutta pidettiin, on vain kunkin tuolta huhu- ja spekulointimyllystä oman maun mukaan suodatettava. Kokonaisuus oli draft päivän treideineen niin dramaattinen, että juttua on kolumnisteiltä riittänyt vuosikaudet tapahtuman jälkeenkin. Minä luulen, kaikesta huolimatta, että Sedinit eivät draftiin tullessaan tienneet mitä odottaa, ja olivat varautuneet menemään eri joukkueisiinkin. Sellaista skenaariota emme kuitenkaan pääse näkemään, jossa Sedinit olisi varattu eri seuraan, joten on mahdotonta tietää, mitä siinä tilanteessa todella olisi tapahtunut.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Vielä kun tuo draft on nyt puheenaiheena, niin ajattelin kysyä seuraavaa asiaa. 2001 draftin aikaan näytti olevan Venäjällä hyvin vahva ikäluokka. Kierroksilla 1-4 varattiin 22 venäläistä kiekkoilijaa. Draftin top-5:teen mahtui kolme venäläistä pelaajaa. Silti noista pelaajista vain Ilya Kovalchuk ja Fedor Tyutin pelaavat enää NHL:ssä. Tietävätkö jotkut viisaammat miksi noin vähän silloin varatuista venäläisistä pelaajista pystyi luomaan jonkinlaista NHL-uraa? Ainakin osa oli käynyt pyörähtämässä amerikan mantereella, mutta kovin pitkiä uria ei kukaan pystynyt luomaan. Esimerkiksi top-5 varaukset Alexander Svitov ja Stanislav Chistov pelasivat vain kolme NHL-kautta.
 
Sedinit halusivat mieluummin päästä samaan joukkueeseen, sen he olivat ilmaisseet ja se oli yleisesti tiedossa. Se missä määrin he sitten esittivät suoranaisia vaatimuksia tai miten suurena uhkana tällaista mahdollisuutta pidettiin, on vain kunkin tuolta huhu- ja spekulointimyllystä oman maun mukaan suodatettava.

Jep, totuus löytynee jostain sinun ja Sambovais'n väittäminen väliltä. Tuskin NHL-ura olisi jäänyt toteutumatta kummaltakaan vaikka olisivat eri joukkueisiin päätyneet, mutta kovin yllättyneitäkään he eivät voineet olla, että päätyivät samaan.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Vielä kun tuo draft on nyt puheenaiheena, niin ajattelin kysyä seuraavaa asiaa. 2001 draftin aikaan näytti olevan Venäjällä hyvin vahva ikäluokka. Kierroksilla 1-4 varattiin 22 venäläistä kiekkoilijaa. Draftin top-5:teen mahtui kolme venäläistä pelaajaa. Silti noista pelaajista vain Ilya Kovalchuk ja Fedor Tyutin pelaavat enää NHL:ssä. Tietävätkö jotkut viisaammat miksi noin vähän silloin varatuista venäläisistä pelaajista pystyi luomaan jonkinlaista NHL-uraa? Ainakin osa oli käynyt pyörähtämässä amerikan mantereella, mutta kovin pitkiä uria ei kukaan pystynyt luomaan. Esimerkiksi top-5 varaukset Alexander Svitov ja Stanislav Chistov pelasivat vain kolme NHL-kautta.

Jotenkin vaikuttaisi siltä, että KHL:n palkanmaksukyky nousi juuri samalla hetkellä kun NHL:n lockout tuli ja se vaikutti suuresti tähän venäläisten ikäluokkaan.

2001 varatut kaverit olivat lockoutin aikaan noin 21-22 vuotiaita, eli ei ihan vielä NHL-valmiita isoompiin rooleihin, mutta juuri heidän ikäisistään jouduttiin tinkimään palkkakaton suhteen ensimmäiset todella "kireät" vuodet.

Poikkeuksena ykkösketjun talentit, joille uskallettiin maksaa ykkösketjutason palkkaa. Nämä kaverit eivät myöskään osanneet vihata Neuvostoliittoa siihen malliin mitä aiemmat sukupolvet, koska olivat Neukkulan hajotessa vasta 8-9 -vuotiaita. Heille Venäjä on aina merkinnyt Venäjää, ei Neuvostoliittoa, josta "pitää päästä pois".

Lockoutin tuoma "palkkaluuta" lakaisi sitten nämä kakkoskorin venäläiset Venäjälle ja suurin osa jäi samalla kertaa kotimaahansa, koska KHL pystyi kilpailemaan ykkösketjutason palkoilla/rooleilla (+ kotimaaetu) vs. NHL:n kakkosketjutason palkka (+uhka AHL-kurimuksesta kymmenesosapalkalla siitä mitä KHL pysyi maksamaan).

Tämä "tyhjiö" NHL:ssä täyttyi vastaavasti pienempään palkkaan tyytyneillä pohjois-amerikkalaisilla kiekkoilijoilla, joita luonnollisesti kiinnosti enemmän kotimantereella pysyminen siinä missä venäläisiä KHL.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös