Se on näpy.
Näpy on pesäpallomailalla tehty lyhyt lyönti, jonka turvin saattaa ehti ykköspesälle.
Sepä siinä onkin, kun ei voi tietää mitkä pelit menee jatkoajalle ja rl-ratkaisuihin. Eli kannattaa siirtyä lentopalloon, pesäpalloon ja koripalloon ja yleisurheiluun ja hiihtoon ym. joissa ei ole tasapelin pelkoa.
Varsinkin nykyään vähän joka jamppa saa selvästi enemmän kuin tämä todellinen legenda.
Tuolla siirtohuhuketjussa puhuttiin noista pelaajapalkoista, rahan perässä juoksemisesta yms. Olen jo pitkään miettinyt tuota asiaa, esim pitemmällä sopimuksella, että onko sillä niin väliä onko se 70 vai 80 miljoonaa? Siis noissa summissa kun pyöritään.
Onko siis joku pelaaja pelannut mittavia pätkiä urastaan omaa markkinahintaansa selkeästi pienemmällä palkalla? Tällaisia tarinoita olisi mukava kuulla. Näistä ns kotiseutualennuksista puhutaan usein, että se ja se legenda otti sen ja sen verran kotiseutualennusta. Onko kukaan kuitenkaan pelannut esimerkiksi sillä periaatteella että (aikaansa suhteutettuna) 3m/kausi riittää mulle, en vaadi enempää kunhan saan pelata jne... Kuullostaa liian disneymäiseltä, raakaa bisnestähän tuo on ja ei tuolla pitkään pelata kuitenkaan niin ne uratienestit pitäisi saada kasaan.
Miettikää nyt jos joku Crosby pelaisi vaikka tolla 3m/kausi... 3 miljoonaa, verojen jälkeenkin, on kuitenkin ihan mukava rahasumma.
Elokuvien puolella muistan lukeneeni että Keanu Reeves elelee varsin vaatimattomasti jossain yksiössä tms ja jakaa paljon rahaa hyväntekeväisyyteen, maksaa erikoistehostemiehille extraa jne. Miksei lätkässäkin? Crosby kun pelaisi tuolla 3m caphitillä niin kummasti olisi enemmän rakennuspalikoita hankkia ihan kovan kaliiberin taustatukea. Joukkue menestyisi paremmin, kuppia nosteltaisiin ja kaikilla olisi kivaa.
Mutta ei. Raha ratkaisee ja bisnes on bisnestä.
Boldaus oma.
Kun Crosbyn kun otit esimerkiksi, niin siinä juuri on pelaaja joka pelaa "selvästi" markkinahintaansa halvemmalla. Jos hän olisi jättänyt jatkosopimuksen solmimatta, ja mennyt kesän UFA-markkinoille, olisi hänelle todennäköisesti sadellut usealta joukkueelta caphitiltään suurimpia mahdollisia sopimustarjouksia, joka on siis 20% koko palkkakatosta.
Ihan mielenkiinnosta kysyisin, että paljonko noin 90 prosentin varmuudella kiekkoja pysäyttävän maalivahdin pitäisi saada rahaa, jos 4,5 miljoonaa dollaria kaudessa on liian vähän?
Kaikki kunnia Brodeurin huikealle uralle, mutta ei hän nykyään(kään) ole alipalkattu.
Tuskin hän oli sen huonompi tai vähemmän tärkeä kuin Ward, Habibulin tai Giguere jotka saivat selvästi enemmän.
Toisin sanoen, päärynöitä ei pidä vertailla omenoihin, koska esim. Malkin teki sopimuksensa täysin eri markkinatilanteessa (johtuen siis uudesta CBA:sta).
Niin, minähän en vertaillut Crosbyn sopimusta yhtään mihinkään, vaan totesin että UFA-markkinat testatessaan (tällöin oli jo uusi CBA voimassa) hän olisi hyvin todennäköisesti saanut CBA:n sallimia maksimitarjouksia, joka on siis jossain 12-13 miljoonan välillä.
Ja edellinen vastaukseni liittyi boldaamaani kohtaan jossa todettiin Crosbyn sopimusta käsitellessä että raha ratkaisee, joka ei mielestäni pidä paikkaansa.
Crosbyn tehdessä tuon jatkosopimuksen ei ollut voimassa uusi CBA.
Ulosantini saattoi olla hieman heikko, mutta tarkoitin että jos Crosby olisi mennyt UFA-markkinoille, niin silloin olisi ollut jo uusi CBA voimassa.
Suomalaisista Teemu Selännettä voidaan käyttää esimerkkinä. Työsulkukauden jälkeen pelasi Anaheimissa $1milj. palkalla. Vaikka ei pelannut työsulkukaudella niin olisi varmasti saanut huomattavasti paljon enemmän rahaa halutessaan.
Jos Crosby pelaa sopimuksensa loppuun, on hän ansainnut uransa aikana yli 100 miljoonaa. Jos siellä nyt sitten on kolme viimeistä vuotta n. 15-18 miljoonaa yhteensä halvemmalla mukana, niin suhteutettuna tuohon yli 100 miljoonaan, kyse on aika pienestä summasta (joskaan ei toki mitättömästä).
Huomioiden se, että aikaisemmin mainittu Dan Girardi on tienannut tähän asti urallansa suunnilleen tuon 15 miljoonaa, ja jos hän tekisi arvokkaan sopimuksen muualle, olisi hän "ahne paska" ja Crosby sitten tuolla yli 100 miljoonalla (jota lähelle Girardi tuskin tulee ikinä pääsemäänkään) on jotenkin vähemmän ahne? (enkä siis sano tässä, että juuri sinä olisit näin väittänyt, koska et ole, mutta toisessa ketjussa ainakin tällaisen käsityksen on hieman saanut joidenkin osalta)
Koitan tässä vain tuoda hieman perspektiiviä, kun tuolla toisessa ketjussa suoranaisesti sanottiin ahneiksi pelaajia, joiden päätöksiin tuo palkkapussi vaikuttaa.
Mielestäni siinä vaiheessa, kun jokin supertähtitason talentti pelaa koko uransa jollain 2-3 miljoonan caphitilla, antaen seuralle nappuloita rakentaa joukkuetta, voidaan oikeasti puhua jostain muusta kuin rahan vaikuttamisesta päätöksiin.
Crosbyhän kiertää palkkakattoa, koska saa niistä jostain varustemerkkien sponssidiileistä jotain yli 5 miljoonaa vuodessa. Pystyisi pelaamaan vaikka NHL:n minimipalkalla tuon ansiosta, kuolematta nälkään.
Onko loukkaantumisen jälkeisessä paluussa, jokin oma sääntö, että pelaaja voidaan siirtää farmiiin kuntoa kohottamaan? Vai miksi Cam Ward pystyttiin lähettämään AHL-joukkueeseen. Eikö hänen olisi pitänyt mennä waiver-listan kautta tms?
Onko loukkaantumisen jälkeisessä paluussa, jokin oma sääntö, että pelaaja voidaan siirtää farmiiin kuntoa kohottamaan? Vai miksi Cam Ward pystyttiin lähettämään AHL-joukkueeseen. Eikö hänen olisi pitänyt mennä waiver-listan kautta tms?