Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Sekalaisia kysymyksiä NHL-kiekosta

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Sledge Hammer!, 24.11.2009 klo 12.39.

 1. Opatsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, BVB, NHL, Snooker
  Joka vuosihan noita tuoreella yksisuuntaisella sopimuksella olevia ja suoraan farmiin suuntaavia pelaajia on useampia. Tältä kesältä löytyy esim. kokonaan uuteen seuraan sopimuksen tehneitä ja tuon kohtalon kokeneita ainakin Beau Bennett, Kenny Agostino ja Steve Oleksy. Ja kuten Bosco jo mainitsi, niin varmasti löytyy aiemmilta vuosilta pelaajia, jotka ovat tehneet sopimuksen esim. juuri ennen harjoitusleiriä ja joutuneet sitten huonojen esitysten seurauksena farmiin ennen kauden alkaua.
   
 2. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  NHL:n sivuilta nyt löytyy ainakin ihan noita perustavaa laatua olevia edistyneitä tilastoja kuten SAT (Shot Attempts For) ja USAT (Unblocked Shot Attempts For).

  NHL.com - Stats

  Laajemmin itse edistyneisiin tilastoihin keskittyneet sivustot ovat tainneet viimeisten parin vuoden aikana aika hyvin tulla haudatuiksi kun NHL-joukkueet ovat palkanneet niiden takana olleet henkilöt. Mutta Corsica näyttäisi olevan toiminnassa vielä, ei tosin näytä vielä ainakaan viime yön tilastoja tulleen sinne mutta kai se tulee vielä päivitetyksi.

  Corsica | Skater Stats
   
 3. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Tämä selittää paljon. Väittäisin että jossain oli tuo sopimus uutisoitu virheellisesti. Kristallinkirkas muistikuva oli minulla että 700 000k yksisuuntainen olisi ollut.
   
 4. Ävssät Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Colorado Avalanche
  Lainaus:
  Olisi Pulkkinen aika kova pelimieskun saisi palkkaa melkein 10 kertaa palkkakattoa enemmän.
   
 5. Kopke1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Flames, Fc Bayern
 6. DTremens Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
  Lainaus:
  Teemu Pulkkinen sai haluamansa - NHL-paperi taskuun | Yle Urheilu | yle.fi Kyllähän se yksisuuntaisena uutisoitiin. Outoa. ( Ja joo toi sun mainitsema 700 000 tuhatta ois aika paljon :D)
   
 7. Petofani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Helsingin Jokerit, Raahe-kiekko,
  Kuinka nopeasti raukeaa NHL-varaus eri kierroksilla varatuilla pelaajilla, jos sopimusta ei ole tehty?
   
 8. Parker27 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -
 9. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  En tiedä, onko kierroksilla eroa? Jos joukkue ei kahdessa vuodessa tee sopimusta, pelaaja voi mennä uudelleen draftiin (max 20v pelaajat) tai pelaajasta tulee UFA. College -pelaajilla on homma hieman erilainen, eli joukkueen on tehtävä 30 päivässä sopimus sen jälkeen, kun pelaaja on lähtenyt collegesta. Nämä voivat olla ajantasaista tai vanhentunutta tietoa...
   
 10. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Lainaus:
  Jeps, on uutisoitu jossain väärin. Itsekin luulin tämän perusteella ensin, että kyseessä on yhden suunnan soppari.
   
 11. Louis Jäsen

  NHL Entry Draft Picks - CapFriendly - NHL Salary Caps
  Sieltä voi vertailla vuonna 2017 varattujen pelaajien NHL-oikeuksien raukeamista.
  Kierros/varausnumero ei vaikuta varauksen raukeamiseen.
  Euroopasta varatuilla raukeamiseen menee 4 vuotta, eli heinäkuun 1. päivä 2021 raukeaa varaukset. Liittyykö myös pelaajan ikä raukeamiseen? En tiedä. Ainakin Frederik Andersen pääsi uudelleen varaukseen, mutta ensimmäisellä kerralla varattiin vasta kolmannella yrityksellä. Tosin Venäjällä ja Sveitsistä varatuilla näyttää olevan määrittelemätön raukeamisaika. Milloin ne sitten raukeavat? En tiedä.
  Kanadan junioriliigoista varatuila kaksi vuotta ja nämä tosiaan voivat osallistua uudelleen jos sopimusta ei tule. Ainakin Conner Bleackley ja Lukas Sutter ovat viime vuosilta varattu kahdesti Kanadan juniorisarjoista.
  College-pelaajilla sitten näkyy niin kuin yllä olevasta viestistä mainittiin.
   
 12. alwahla Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Calgary Flames, Montreal Canadiens, HIFK
  Pari erikoista kysymystä UFA-pelaajista.
  Kuka tai ketkä ovat olleet kauden alusta pisimpään vapaina rajoittamattomina agentteina ennen kuin saivat sopimuksen johonkin joukkueeseen? En tarkoita tällä ainoastaan tätä kautta, vaan aiempiakin kausia.

  Entä onko joku UFA-pelaaja, joka vielä kauden alkaessa ei ollut saanut sopimusta, voittanut pistepörssin kauden päätteeksi? Siis joukkueensa tai jopa koko liigan.

  Kiitos etukäteen.
   
 13. Vastuunpakoilija Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Oliko jossain ketjussa käsittelyssä tulevat olympialaiset (Pyongyangin jälkeiset)?

  Kiinnostaisi onko jossain spekuloitu nhl mukana ololla Pyongyangia seuraavissa.
   
 14. Largo Jäsen

  Lainaus:
  En ainakaan muista törmänneeni missään moiseen. Pekingin olympialaisiin osallistuminen oli jonkun tarinan mukaan pakettiratkaisu ja edellyttäisi NHL:n osallistumista 2018. Paljon ehtii vielä tapahtumaan, mutta myös NHL tiedostaa Kiinan olevan juuri niitä markkinoita mitä he etsivät, minkä vuoksi kaikki on mahdollista. IOC oli näihin kisoihin kieltäytynyt maksamasta noita pelaajien vakuutuksia, matkustamisia etc. minkä vuoksi NHL sai tekosyyn vetäytyä. IIHF tarjosi apuaan 20 miljoonan verran kuluihin, mutta se ei todellisuudessa mitään merkannut. Yksi iso ongelma on loukkaantumiset, jotka voi ratkaisevasti vaikuttaa NHL-kauden lopputulokseen. Sochista muutama pelaaja joutui jättämään loppukauden väliin, mm. Barkov taisi olla yksi niistä. Zetterberg taisi myöskin olla. Ja kun CBA jatkuu vielä 21-22 kauden, niin mahdollisesti sitten 2026 olympiaisiin mukaan, mikäli NHLPA sen jollain konstilla saa sovittua mukaan.
   
 15. Vastuunpakoilija Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Tuli vaan uutinen vastaan jossa Gary Bettman sanos että nhl ei ole mukana tulevissakaan olympialaisissa mikäli se hänestä on kiinni.

  Hänen mielipide ei varmaan varsinaisesti yllätä ketään.

  NHL:n nokkamies ei halua päästää pelaajiaan tulevaisuudessakaan olympialaisiin - NHL - Ilta-Sanomat

  Vituttaa tuollainen puhe.
   
 16. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Eihän tuo yllätä. Onhan se ollut jo pitkään tiedossa mikä NHL:n ja Bettmanin kanta on. Bettman koitti saada NHL:ää sponsoriksi olympialaisiin, mutta se ei käynyt IOC:lle. NHL:n kannalta olympialaiset ei ole tuottoisaa, eikä myöskään omistajille, minkä vuoksi ymmärrän kyllä heidän näkemyksen.
   
 17. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Nyt kun tuli hieman tsekattua tarkemmin tuota college-pelaajien draftausta, niin siinäkin on mukana tietty määrä vuosia (jos koulu jää kesken), mutta ymmärtääkseni varaus ei raukea ennen kuin on lähtenyt collgesta ulos. Jim Vesey ja Justing Schultz tulevat mieleen pelaajista, jotka eivät ole tuon 30 päivän aikana tehneet sopimusta, vaan ovat päätyneet UFA-statukselle.
   
 18. Van Taimeri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  St. Louis Blues
  Lainaus:
  Haet varmaan sellaista pelaajaa, joka on myös pelannut samaisen kauden aikana. Historiastahan löytyy paljon toukokuussa vielä pudotuspelien ollessa käynnissä UFA:na sopimuksen tehneitä pelaajia, jotka pelasivat seuraavan kerran vasta seuraavana syksynä.

  UFA-sopimuksia on tehty tuhansia ja tuhansia eikä niitä ole varsinkaan takavuosilta listattu mihinkään, joten vastausta on vaikea sanoa. Päivämääriltään yksi myöhäisimmistä löytyy kuitenkin tynkäkaudelta 94-95, jolloin Jim Peplinski sorvasi UFA:na sopimuksen Calgaryyn 6.4.1995. Tuolloin kausi tietysti alkoi vasta tammikuussa, joten siitä laskettuna se ei ole kovin myöhäinen. Normaalisti lokakuussa alkavalta kaudelta löytyy ainakin helmikuussa UFA:na sopimuksen tehneitä, mutta siitä myöhäisimmistä ei ole tietoa ja sen kaivaminen on valitettavasti liian suuri urakka.

  Lainaus:
  Kukaan ei ole voittanut edes joukkueensa sisäistä pistepörssiä ollessaan UFA:na ilman sopimusta kauden alussa. Kauden aluksi laskin päivän, jolloin pelataan ko. kauden ensimmäinen runkosarjaottelu. Sinänsä tietysti aika loogista, koska sen tason pelimiehet tekevät yleensä sopimuksen jo kesällä. Poikkeuksia ei siis löytynyt.
   
 19. odwaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kepa, PP
  Lainaus:
  Otin tässä kiinni vanhoja lukematta jääneitä ketjuja, ja tää pisti silmään. On myös asia, mitä on pitänyt täällä kysyä aiemminkin.
  Teemu Pulkkinen - CapFriendly - NHL Salary Caps
  CF kertoo tosiaan AHL-palkaksi 125k, mutta:

  CONTRACT NOTE: $250,000 Guaranteed at the Minor league level

  Tälläisiä "guaranteed $" -lisäyksiä alkoi näkyä jo ainakin viime kaudella. Siis että mikä juttu tämä on? Miten ihmeessä tuo on taattu ja miksi ei ole suoraan farmipalkaksi määritelty?
   
 20. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Eikös tuo tarkoita sitä, kun farmiajalta maksetaan tuon 125k mukaan, niin katsellaan ensin kausi, että miten paljon on ollut farmissa ja miten paljon ylhäällä ja jos tuo summa ei ylitä 250k, niin sitten maksetaan siihen asti lisää. Eli jos on vaikka puolet kaudesta farmissa, niin saa puolet ajasta tuota 125k ja puolet täyttä palkkaa. Eikä missään kohdin tuo 250k näy missään.
   
 21. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Pulkkisen päiväpalkka ylhäällä on noin 4 000 dollaria, joten Pulkkinen saa vähintään kuukauden verran tuota NHL-palkkaa vaikka olisikin farmissa. Eli Pulkkisen todellinen on palkka on vähintään tuon 250 000 dollaria, mutta riippuu siitä montako päivää on NHL-joukkueen mukana. Jos tuo olisi määritelty suoraan farmipalkaksi niin siihen päälle olisi nyt tullut NHL-palkka.

  Nyt jos Pulkkinen on puolet kaudesta farmista ja puolet ylhäällä niin palkka on 125 000 / 2 = 62 500 dollaria + 700 000 / 2 = 350 000 dollaria eli yhteensä 412 500 dollaria.

  Jos taas palkka farmissa olisi tuon 250 000 dollaria suoraan ja sama aika eli 50-50 niin 250 000 / 2 = 125 000 dollaria + 700 000 / 2 = 350 000 eli yhteensä 475 000 dollaria.
   
 22. odwaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kepa, PP
  @steierwrass @Mr. Smith
  Niin joo, eli siis saadaan pienennettyä kokonaispalkkaa, jos "joudutaan" pitämään ylhäällä odotettua enemmän. Ite rupesin jo miettimään, onko se vaan joku kulujen jakamiseen liittyvä asia, että saadaan se ylijäävä osuus AHL-joukkueen piikkin. Selvisihän tämäkin, vaikka tuntuu se siltikin vähän hankalalta. Nyt vaikkapa Vegasin kohdalla maksetaan 500M pelkästään siitä, että saadaan perustaa joukkue, sitten haalitaan clarksonit ja grabovskit ja maksetaan niille miljoonia pelaamattomuudesta. Mutta kyllä Pulkkisen kohdalla pitää kikkailla, että säästetään mahdollisesti parikyt tonnia, jos käykin niin, että nostetaan pidemmäksi aikaa ylös. No pitäähän tietysti jossain kohtaa säästellä.
   
 23. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Lainaus:
  Sehän on seuran kannalta tuon kaksisuuntaisen sopimuksen idea. Maksat vähemmän palkkaa jos pelaaja ei pelaa ylhäällä.
   
 24. odwaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kepa, PP
  Lainaus:
  Niin, ei varmaan ole uutinen kenellekään. Kuten veljet edellä selittivät, tässä nimenomaan on kyse siitä, että pienennetään kokonaisummaa pelaajan pelatessa ylhäällä.
   
 25. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Lainaus:
  Niin? On sitä takuusummaa tai ei, niin koko kauden liksa on sitä isompi mitä useamman päivän on ylhäällä ja vastaavasti sitä pienempi mitä useamman päivän on alhaalla.