Ilmoitukset

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Sekalaisia kysymyksiä NHL-kiekosta

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Sledge Hammer!, 24.11.2009 klo 12.39.

 1. Largo Jäsen

  Ryan Strome tekis mieli sanoa, mutta taisi jäädä TOP-3 ulkopuolelle. Jason Bonsignore on jostain jäänyt kanssa mieleen.
   
 2. Malkkinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Ryan Murray (2012), Alexander Svitov (2001), Dave Chyzowski (1989), Neil Brady (1986), Barry Dean (1975), Don Tannahill (1969). Myönnän, googlasin.
   
 3. Van Taimeri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  St. Louis Blues
  Lainaus:
  Tässähän ne kaikki onkin. Näistä Murray tulee rikkomaan rajan piakkoin ja Tannahill olis rikkonut 250 pelin rajan jos ei olis lähtenyt WHA:han, sen jälkeen vielä lopetti nuorena ja keskittyi kiinteistönvälitysfirmaansa.

  Svitovillahan armeija sotki uraa aika pahasti, heti draftin jälkeisenä vuotena ei pelannut kuin kymmenkunta peliä.

  Chyzowski, Brady ja Dean olivat kaikki enemmän tai vähemmän heikolla työmoraalilla ja motivaatiolla varustettuja kavereita. High risk, high reward -varauksia, joista jäi sitten luu kouraan. Esim. Neil Brady oli heti ensimmäisellä draftin jälkeisellä NHL-preseason -leirillä syksyllä 1986 karmeassa rapakunnossa ja 10-15 kiloa ylipainoisena.
   
 4. #_6 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
  Noista viidestä nimestä pistää silmään se, ettei kenestäkään yleisesti huudella minään suurena bustina. Kun taas ykkösvalinnat, vaikka selvästi kuitenkin pelaavat jonkinlaisen uran (väh. 250 peliä), voivat helposti saada paskaa niskaan. Vrt. Stefan, Daigle, Lawton mitänäitäon.
   
 5. Cocktus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins, HPK
  Kuka mahtaa olla tämä ainoa #5 varaus, joka ei pelannut peliäkään änärissä? Kaatuiko homma loukkaantumiseen vai pysähtyikö kehitys muuten vaan kuin seinään?
   
 6. F#21 Jäsen

  Lainaus:
  Ray Martynuik - 1970 draftista. Maalivahti, joka ei vain mahtunut Montrealin kokoonpanoon. Pelasi sitten vajaan kymmenen kautta muissa Pohjois-Amerikan sarjoissa.
   
 7. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Onko tässä vaiheessa jo varmistunut, että kauden loputtua suomalaispelaaja on SC-voittaja? Eniten kiinnostaa tuo Jokipakan tilanne, joka on pelannut vain pari peliä runkosarjassa Ottawan joukkueessa, mutta yhteensä pelejä on kertynyt runkosarjassa 41 kappaletta.
   
 8. Grainger Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  la Decimotercera
  Lainaus:
  Liigan omilla sivuilla puhutaan, että nuo pelit pitäisi olla juuri Senatorsin riveissä. Eli tuskin saa automaattisesti nimeään voittajien listalle.
   
 9. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Lainaus:
  Okei, kiitos vastauksesta. Eli vielä saamme suomalaisittain jännittää tuleeko Stanley Cup Suomeen kesällä.
   
 10. Largo Jäsen

  Ja tuskin edes anotaan hänen nimeä cupin kylkeen, vaikka Sens voittaisikin. Aika marginaalipelaaja kuitenkin.
   
 11. Nickelback Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NHL yleisesti
  Mut riittää että pelaa finaaleissa yhdenkin pelin niin nimi tulee automaattisesti kannun kylkeen ja virallisiin papereihin. Ja pieni loukkaantumissuma Ottawan puolustukseen niin kaikki on mahdollista. Toki sillä oletuksella että Ottawa on Stanley Cup voittaja.
   
 12. katekismus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues, NYR
  Muistelisin, että joskus 2000-luvun alussa Suomessa aamu-uutisten kuvamateriaali yön NHL-kierroksesta oli kummallisen huonolaatuisen näköistä, jotenkin kellertävää ja sumeaa. Mistä tämä johtui?
   
 13. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Se kuva näytti aika kaamealta. Tai luulen niin. Toki jos se on napattu jostain Canal Plussan fiidistä niin saattoi olla huonoa senkin takia.
   
 14. Nickelback Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NHL yleisesti
  Ainakin 90-luvulla johtui NTSC tai PAL formaateista. NTSC:hän oli huonomman resoluution kuva jota käytetään jenkeissä ja tuo muunto PAL kuvaksi huononsi kuvaa.
   
 15. Nurmijärven Peto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK,Nashville Predators ja Nurmijärven Kurra
  Milloin viimeksi joukkue, joka on päässyt villikortilla pleijareihin on yltänyt Stanley Cup finaaleihin saakka saatikka voittanut kannua??
   
 16. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Eipä kai kertaakaan kun wild card on ollut olemassa vain 3 kautta ennen tätä. 8 paikalta voitti LA 2012 ja se oli ensimmäinen kerta.
   
 17. Taskulamppu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Koska NHL-osiossa ei ole omaa tyhmien kysymysten-ketjua, niin kysyn täällä. Onko treideissä tapana terveystarkastukset ennenkä treidi viedään loppuun? Kun niin monesti tuntuu että pikaisellakin aikataululla saatta noita tulla. Kukaanhan ei varmaan halua huijata kuitenkaan tahallisesti myymällä loukkaantuneen (tai vaivaisen) pelaajan, kun maine ja välit menevät.
   
 18. petzku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Tulipa tuossa huomattua finaalin jälkeen, että Murray oli kolmas rookie maalivahti, joka pelasi nollan. Mieshän torjui viime vuonna Penguinsin mestariksi. Käsitteleekö siis NHL Murrayn vieläkin rookieksi ja jos käsittelee, niin miksi? Perustuuko siihen, että pelasi viime vuonna vain 13 runkosarjaottelua?

  EDIT. Kysymykseni perustuu siis NBC:n lähetyksen lopussa napsahtaneeseen tietoiskuun.
   
  Viimeksi muokattu: 09.06.2017 klo 07.57
 19. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Juurikin tuohon 13 runkosarjaotteluun.
   
 20. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  En muista koskaan nähneeni nähneeni näistä mitään tarkempia tietoja, kunnes viimeisen trade deadlinen yhteydessä tuli julki, että Blackhawks oli case-Oduyan kohdalla ollut Starsin lääkäreihin yhteydessä ja kyselleet hänen pitkähköstä nilkkavaivastaan. Myös Patrick Sharpin kohdalla joukkueet olivat Starsin lääkäreiltä kysyneet noista hänen aivotärähdyksistään sekä lonkkavaivastaan, joka sitten oli kaupan estävä tekijä.

  En usko, että futistyyliin mitään joukkueen omia medicaleja järjestetään, mutta varmasti saavat asiantuntevaa informaatiota eri organisaatioiden lääkäreiltä. NHL on ihan varmasti itse valvomassa myös tuota touhua.
   
 21. petzku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Eli siis Matt Murray voi olla, noin periaatteessa, kaksinkertainen Stanley Cup-voittaja "tulokkaana"? Jatkokysymyksenä tähän voisi heittää sen, että kuinka moni pelaaja on ollut "tulokkaana" kaksinkertainen Stanley Cup voittaja?
   
 22. Numero66 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL, Kärpät
  Lainaus:
  Ei ainakaan yksikään maalivahti:
  Penguins' Murray could win 2 Stanley Cups as a rookie | theScore.com
   
 23. stiflat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, HIFK
  Lainaus:
  Noi NHL-tulokkaat on kyllä vähän hassuja määritelmiä välillä. Chris Kreiderkin pelasi suoraan yliopistosta playoffeihin tultuaan hyvät pudotuspelit, seuraavalla kaudella ei pelejä ylhäällä kuitenkaan runkosarjassa tullut riittävästi, joten hän oli vielä kolmannellakin kaudellaan rookie.
  Huhuja liikkunut pukukoppikäytävällä, että hän olisi vielä viime kaudenkin pelannut rookie-statuksella...

  Rookie Qualifications
  To be considered a rookie, a player must not have played in more than 25 NHL games in any preceding seasons, nor in six or more NHL games in each of any two preceding seasons. Any player at least 26 years of age (by September 15th of that season) is not considered a rookie.

  Tähän siis taidetaan laskea vain runkosarjapelit? Alle kuusi peliä kun pelaisi per kausi runkosarjassa, niin voisiko teoriassa olla Stanley Cup-voittaja rookiena putkeen 26 ikävuoteen asti?
   
 24. petzku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Pitkähkön googlailun ja etsimisen jälkeen Ken Morrow on, ilmeisesti, voittanut kaksi Stanley Cupia tulokkaana. Samainen kaveri mitäilmeisimmin oli myös ensimmäinen pelaaja joka voitti sekä Olympia-kultaa että Stanley Cupin samana vuonna.

  EDIT. Huomioitavaa on toki se, että mikäli Penguins vie Stanley Cupin tänäkin vuonna, on Matt Murraylla tulokkaana 22 voittoa playoffeissa.
   
  Viimeksi muokattu: 10.06.2017 klo 04.55
 25. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Kuka oli se pelaaja, jonka sähköpostejakin tutkailtiin, kun oli jotain vilppiä tapahtunut? Ihan tässä vähän aikaa sitten.