Ilmoitukset

Nimimerkki MENTALSPORT on viikon sivussa viestien heikon kieliasun vuoksi.

Nimimerkki Lähemäen Dynamo on passitettu pariksi viikoksi rauhoittumaan, sillä keskustelun sijaan hän on keskittynyt jatkuviin henkilökohtaisiin hyökkäyksiin ja provosointiin.

Nimimerkit heavy ja Kari Runk ovat saaneet viikon pelikiellon "Ampumavälikohtauksia maailmalla"-ketjun lainauksista, joissa vääristeltiin viestin alkuperäistä sanomaa.

Sulje ilmoitus

Sekalaisia kysymyksiä Mestiksestä

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Tuusa, 26.01.2005 klo 09.45.

 1. Tim Callahan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Ei ketään kiinnosta farmin seuraaminen. Tämän voi käydä toteamassa esim. JYP-Akatemian tai LeKin peleistä. Seura jolla ei ole identiteettiä, ei saa ikinä tarpeeksi taustalleen kannattajia. Fanikulttuuria ei muodostu ikinä, kun seuraan ei voi samaistua.
   
 2. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Lainaus:
  Kysymys oli lähinnä tarkoitettu muutamalle kommentojalle, ketkä toisessa ketjussa väittivät, että farmiseurat "mahtuvat" Mestikseen. Kiitos kuitenkin, että selvensit kantaasi. Se ei vielä ollutkaan minulle selvä.
  Toki ne sinne mahtuu, mutta pidemmässä juoksussa emoseura joutuu laittamaan farmiin aika helvetisti rahaa, koska niitä pelejä ei käydä katsomassa. Lisäksi harjoitushalleista puuttuu fasiliteetit tarjota ottelutapahtumaa.
   
 3. Minor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Pisti silmään LeKi - KooKoo -otteluennakosta seuraava:

  Lainaus:
  Kyllä minä sen tiesin, että kaukaloiden koot vaihtelevat paljonkin, mutta mikä Lempäälän kaukalosta tekee erikoisen muotoisen? Onko kaukalo jotenkin poikkeuksellisen kapea ja pitkä jolloin "kulmien" muoto muuttuu vai mikä missä on ero?
   
 4. Linnankundi Jäsen

  Itse myös hieman mietin lausuntoa siltä pohjalta, miten erikoinen kaukalon koko/muoto on ongelma kotijoukkueelle, ennemmin sen luulisi kiusaavan vierasjoukkuetta. Vai harjoitteleeko LeKi jossain muualla tai vaihtuuko siellä porukka niin tiheään, ettei pelaajat ehdi tottua kaukaloon. Kumpikin arvaukseni tuskin pitää paikkaansa. Kolmas vaihtoehto on, ettei Juujärven taktiikka sovi erikoisen kaukaloon.
   
 5. Tuusa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Rane Quemener pelasi eilen kauden seitsemännen nollapelin. Paljon muilla vahdeilla on nollapelejä? Mestiksen tilastosivulle ei noita ole otettu mukaan jostain syystä (näkeekö nuo jostain?). Mikä mahtaa olla Mestiksen ennätys?
   
  Viimeksi muokattu: 22.01.2015 klo 08.14
 6. Tuusa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Jukureiden tilastoihme, selostaja Sidi vinkkas, että Mikko Strömbergilta löytyy Jukureissa 04-05 kaudelta 8 nollapeliä, ja sama määrä Petri Koivistolta 07-08 TUTOssa. Jos kovempia lukuja löydy, niin näiden valossa Ranella on suht kohtalaiset mahdollisuudet tehdä ennätys.
   
 7. starcat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Kotijoukkueen ongelmat tulevat ilmeisesti siitä että he pelaavat joka toisen ottelun eli vierasottelut erilaisessa kaukalossa. Kun vieraille ei tule kuin pari ottelua oudossa kaukalossa kun ilmeisesti kaikkien muiden kaukalot ovat liki identtisiä.
   
 8. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Hokissa 2012-2013 torjunut Teemu Seppänen pelasi myös aika monta nollapeliä, mutta pääsikö tuota ennätystä rikkomaan kuitenkaan ? Mukavahan tuollainekin tilasto olisi olla olemassa.
   
 9. Toveri -82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, HPK, ManU & #42 Antti Virtanen
  Eikös Kähkösellä myös kasassa 7 nollaa?
   
 10. Tuusa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  8 nollapeliä löysin (jos oikein meni..) Hokilta tuolla kaudella. Tomas Kral pelasi niistä ainakin pari, joten Seppo ei hätyytellyt ennätystä ainakaan tuolla kaudella.
   
 11. Steus Jäsen

  Hienoja tilastoja. Niihin on hyvä kääriytyä lohdutusta hakien, kun muuten tulevaisuus näyttää synkältä.
   
 12. Magnesia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Nollapelejä ei varmaan siksi näy koska ne on turhimmat tilastot mitä maalivahdeista voi tehdä. Maalivahdin tärkein tilasto millä voi mitata paremmuutta on voittotilasto sekä voittoprosentti.

  Taitaa olla sellainen sanonta kenttätasolla, että 'nollapelejä ei seuraa kuin totaaliset urpåt'
   
 13. paraspelaaja Jäsen

  Lainaus:
  Tai sitten se sanonta menee niin että 'nollapelejä ei seuraa kuin ne, joiden suosikkijoukkueella niitä paljon on'. Eli toisin sanottuna, jos teidän junttidiskon kunkku Frederikillä tai sillä toisella olisi yhtä paljon nollapelejä kuin meidän Ranella, niin olisit täällä jo hekumoimassa.

  Sellaista knoppitietoahan tuo on, ja juuri siksi erittäin miellyttävää. Kyllä minä haluan tietää kuinka monta nollapeliä tarvitaan ennätykseen. Ranella, jolla on rautainen puolustus tukenaan, on sellaiseen loistavat saumat. Steusin pointtiin voisin vastata, että minä "kääriydyn" edelleen mieluummin niihin hienoihin urheilusaavutuksiin kuin tulevaisuuden taloudellisiin näkymiin. Steus kumppaneineen taitaa olla kääriytynyt lähinnä Ranniston pikkusormen ympärille, joten eipä siellä enää taideta urheilusaavutuksia tarvita.
   
 14. Steus Jäsen

  @paraspelaaja otti esiin ihan oikeita pointteja. Ehkäpä nuo herättäisi mielenkiintoa Kouvolassa, mikäli muuta iloittavaa ei olisi nykyiseltään tai tulevaisuudessa. Kyllä Vaasassakin jaksettiin iloita Kivi-Samulin maaliennätyksestä, kun joukkue kynti joulusta eteenpäin.

  Kaikkien KooKoo -kannattajien kansitakit ovat kääntyilleet kahinan saattelemina, kun KooKoon nousu selvisi. Me olemme yhtenä rintamana toivomassa lisää kabinettikähmintää.
   
 15. Mazaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Karsinnat
  Lainaus:
  ..tut. ;)

  Kaikkein eniten vihaan suomalaisessa jääkiekossa tätä kabinettipelleilyä. Suoraan sanottuna on todella syvältä, että se kuka antaa eniten persettä kabinetin saunassa saattaa saada paikan ylempään sarjaan.

  Tämä on todellakin kärjistettyä, mutta tällä kaudella Mestiksen kabinettipelleilyn on ylittänyt ainoastaan Suomi-sarjan vastaava pelleily. Liiga on toki oma lukunsa.

  Miettikääs tätä!

  Kolme joukkuetta nousee Suomi-sarjasta Mestikseen tällä kaudella - ei pätkääkään urheilullisin perustein - vaan vain anomalla Mestis-lisenssiä. Suomi-sarjassa sijoittumisella ei ole yhtään mitään merkitystä. Toisin sanoen, kuka nuolee jääkiekkoliiton saunassa ruskeaa reikää kaikkein eniten nousee luultavimmin Mestikseen.

  Tuo on niin sairasta, että alkaa oksettaa.

  On aivan mieletöntä, että tällä kaudella
  a) SM-liigasta ei voi pudota
  b) Mestiksestä ei voi pudota
  c) Mestiksestä ei voi nousta ensi kaudeksi liigaan voittamalla tällä kaudella Mestistä, ensi kautta seuraavaksi kaudeksi ehkä voi nousta liigaan, jos kabinetti... äh antaa olla.
  d) Suomi-sarjasta ei nouse Mestikseen voittamalla sarjaa, jos ei ole hakenut Mestis-lisenssiä etukäteen!

  Kysyn vaan, milloin saadaan oikea urheilullisuuteen perustuva sarjajärjestelmä Suomeen? Tällä menolla ei varmasti koskaan.
   
 16. Steus Jäsen

  Lainaus:
  Kokeillaan avoimempaa järjestelmää sitten kun:
  -TuTo tekee positiivisen tuloksen
  -Jukurit tekee positiivisen tuloksen
  -Vantaa nousee jaloilleen (as if)
  -Joukkueiden tulorakenne lähentelee edes 70-30:tä (sponsorit-lipputulot) (terve: 50-50)
  -Mestiksen joukkueista edes 50 % pyörii omilla pelaajilla
  -Saunapojat ovat valmiita luopumaan saavutetuista oikeuksista. (Se tapahtuu varmaan samaan aikaan, kun julkinen hallinto alkaa karsia byrokratiaa palvelujen sijaan)
  -Liitto alkaa suunnata huomiotaan mestikseen
  -Jääkiekon seuraajat alkavat suunnata huomiotaan mestikseen (Suomen kansasta varmaan 20 % tietää mikä mestis on)
   
 17. Lieminen Jäsen

  Jospa tämä kehitys näiden KooKooiden nostamisen myötä johtaisi avoimempaan toimintaan. Ei kai Liigakaan jaksa monia vuosia seurata heittopussien pyörimistä kuvioissa. Liigan avaaminen ja karsinnat on sitten helpoin tie päästä niistä eroon.

  Toivotaan näin. Kyllähän tätä urheilua pitäis edes yrittää tehdä urheilun ehdoilla, vaikka toki ymmärrän ja myönnän taloudelliset realiteetit. On se vaan kumma kun Ruotsissa onnistuu, lieneekö se sitten halvempaa pyörittää kiekkoseuraa ja sarjoja kruunuilla kuin €uroilla.
   
 18. Old Tom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Mitkä joukkueet ovat mielestäsi näitä liigan heittopusseja?

  Jos katsotaan ihan liigan runkosarjaa niin tällä hetkellä kolme viimeistä sarjatulukossa ovat:

  Pelicans 49
  Sport 47
  TPS 45

  Edellisillä kausilla runkosarjan kolme viimeistä ovat olleet:

  2013-2014:
  Ässät 67
  TPS 59
  KalPa 51

  2012-2013:
  Blues 80
  TPS 64
  Ilves 57

  2011-2012:
  Tappara 73
  HPK 62
  Ilves 56

  KalPa oli liiganousun jälkeen pari ensimmäistä kautta jumbona, mutta ei tuonne tyvipäähän mikään joukkue ole kuitenkaan pysyvästi ankkuroinut. Sportilla oli vaikeat lähtökohdat tähän kauteen, mutta Sportin ei tarvitse yhtään hävetä esityksiään liigassa ja vuosi vuodelta myös nousijat menevät koko ajan eteenpäin toiminnassaan ja kurovat kiinni aikaisempaa liigan ja mestiksen aiheuttamaan tasoeroa.
   
 19. Jaded Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Jos tosta taulukosta edellisis vuosia ja tätä kauttakin kattoo niin kyllä se rämpijä Turusta tulee. TPS:llä on pakka ollut sekaisin kuin seinäkello viime vuosina.En sitten tiedä mikä TPS:llä menee vihkoon noin pahasti kaudesta toiseen. Ilvekselläkin oli vaikeat ajat mutta niin selvisivät ja nyt pelaavat jo hyvin liigassa. Kyllähän liiga saisi avoin olla omastakin mielestäni. Olisi sitten jumbolla jotain panostakin kun selviää,että kausi jää runkosarjaan eikä pudotuspeleihin ole asiaa. Ei niin ei. Ei vaan päätäjät osaa tästä pitää kiinni vaan mennään kabinetissä ylös. Samaa kabinetti moskaa taitaa kohta olla kaikki lajit Suomessa..
   
 20. juurihoito Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Täysin samaa mieltä. Kohta ei edes enää puhuta joukkuelajeissa kilpaurheilusta, vaan nämä ovat lähinnä viihdetapahtumia yleisölle. Aikoinaan Risto Dufva asian näin maalaili ja hyvin näyttää paikkansa pitävän. Ei osaa enää arvostaa, valitettavasti. Putoamispeikko on poissa ja peli näyttää juuri siltä mitä TPS eilen esitti kotiyleisölleen tai KalPa viime keväänä. Vituttaa ihan aikuisten oikeasti kun tunne ja jännitys tapetaan peleistä joka sarjatasolla.
  Raha määrää kaiken ja muulla ei ole helvetinkään väliä.
   
 21. NatKingCole Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avoin kilpailu
  Vaikka tässä jännääkin sen puolesta että pääseekö se SaPKo pleijareihin vai ei, niin välillä iskee sitten mieleen, että em. joukkuekin pelaa maksimitasolla, mitä jääkiekkoliitto ja talous sille suo. Urheilullisuus on viety. Se olis just hienoa, kun liigaan rimpuilisi joku pienemmän kylän joukkue (enkä tässä nyt välttämättä tarkota just pässejä). Se toisi sitä oikeaa hurmosta halleihin mitä ei liigassa paljoa ole nähtykään enää viime viikonlopun fighteja lukuunottamatta. Liekö sitten ne tappelut enää ainut keino saada ihmiset innostumaan showsta, koska showtahan tuo enää on.

  Aina kun urheiluruudussa tulee pätkä jostain Sportin pelistä, niin mieleen ei nouse mitään muuta kuin kabinetti. Että toi jengi me haluttiin meidän hiekkalaatikolle, kun ne on niin sopiva tuote, vaikka eihän niiden taidot ihan riittäiskään oikeaan sarjanousuun. Samoin kun katselee Tepsin otteita, niin kaiholla ajattelee, miten olis hienoa nähdä niidenkin jätkien joutuvan taistelemaan, vaikka sitten sarjapaikan puolesta. Nyt siellä heitetään homma ihan läskiksi ja ensi vuonna sitten uusiksi. Kurapöksyjä kaikki.

  Jukurit on sitten tämän missikilpailun seuraava ykköskandi. Kaikki onkin ihan hienosti, peli kulkee vuodesta toiseen sarjan kärkijoukoissa, halli on kaikin puolin hieno, organisaatio kunnossa ja Toivakalla suhteet liittoon mainiot. Enää sit puuttuu, että mikkeliläiset ymmärtäisivät tulla hallille. Toisaalta porukka on kai sen verran fiksua, että kerran asiat päätetään kaukaloiden ulkopuolella, niin mitä sitä kaukaloa sinne tulla katsomaan. Liigassa yleisömäärät alkaisivat enintään kakkosella ja rahaa olisi rajoitetusti, joten en tiedä olisiko sitä rimpuilua vuodesta toiseen hauska kenenkään katsoa.
   
 22. Isaskar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, KooKoo
  Merkitäänkö voittolaukauskilpailussa torjuneelle maalivahdille tilastoihin voitto, jos ei muuten torju ottelussa?
   
 23. teroz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
  Lainaus:
  Ei kai, eikö tuossa voiton merkinnässä ole jokin määrite siitä, että merkintä menee sille maalivahdille joka pelaa suurimman osan ottelusta. Eli määritykset myös sille, jos maalivahti vaihdetaan kesken ottelun.
   
 24. Isaskar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, KooKoo
  Lainaus:
  Ainakin NHL:ssä voittomaalin aikana kentällä ollut maalivahti saa tilastoihin voiton.
   
 25. paraspelaaja Jäsen

  Asiasta kukkaruukkuun eli nollapeleihin. Onko joku nyt havistellut historiaa ja ottanut selville, milloin saadaan juhlia Raunon nollapeliennätystä?