Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki mixu on seuraavat kaksi viikkoa popparikatsomon puolella. Syy hänen hyllytykselleen löytyy TPS-osiosta, jonne hän kirjoitti täysin tarpeettoman provosoinnin. Nimimerkin pitkä rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nimimerkki wunderveba ei käyttänyt keskiviikon otteluseurantaketjussa asiallista kieltä, joten päätimme antaa hänelle sakkoa ja kakkua viikon pelikiellon muodossa.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Viheltää on saanut viikon pelikiellon viestien heikon kieliasun vuoksi.

Nimimerkki Diesel huilaa viikon ajan JYP-osion henkilökohtaisesta hyökkäyksestä, sekä offtopicin jatkamisesta ketjunootin jälkeenkin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki BigRedBob kuittasi viikon pelikiellon laturaivoa käsittelevän ketjun turhailusta ja flametuksesta.

Sulje ilmoitus

Sekalaisia kysymyksiä Mestiksestä

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Tuusa, 26.01.2005 klo 09.45.

 1. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Ainakaan oma viestini ei sinänsä mikään varsinainen puolustuspuhe ollut, vaan huomionkiinnitys siihen että jääkiekko nyt on ihan faktuaalisesti eri peli kuin jääkiekko 20 vuotta sitten. Ei Teemun tulokasennätystäkään suotta pidetä kiveen kirjoitettuna (ja jos joku sattuisi ennätyksen rikkomaan niin ihmeenä pidettäisiin, samoin kuin toki myös esim Gretzkyn piste-ennätysten rikkomista).

  Eli mikä oli esimerkiksi tuolla Ässien dominointikaudella yleensä otteluiden tyypillinen lopputulos? Aika hurjia maalimääriä olivat tahkonneet 44 runkosarjaotteluun, patahistory -saitilta tutkailen tässä sarjataulukkoa niin suurin osa joukkueista on tehnyt yli 200 maalia (eli 7/12 joukkueesta ottelukohtainen tehtyjen maalien keskiarvo vähintään 4,8, Ässillä 8,1). Kun esimerkiksi tällä kaudella varmaan aika monen mielestä hyvin tähän asti suoriutunut (toki syyskuu pois lukien) Jukurit on tehnyt 35 ottelussa "ainoastaan" 142 maalia (eli ottelua kohti keskimäärin 4 tehtyä maalia).

  Toisaalta päästettyjä maaleja tutkailemalla voidaan huomata että Ässien dominointikaudella vähiten maaleja päästäneellä kärkikolmikolla oli kullakin päästettyjen maalien keskiarvo ottelua kohti yli 3 ja lopuilla sarjan joukkueista vähintään 4,5 (Kiekko-Salon pitäessä pohjaa n. kahdeksalla ottelua kohti päästetyllä maalilla). Nykyisessä sarjassa päästettyjen maalien määrät ovat yllättävänkin tasaiset, eniten maaleja päästänyt RoKi on antautunut keskimäärin 3,5 kertaa ottelussa ja sarjakärki Jukurit n. 2,2 kertaa ottelussa.

  Tolkuttoman hurjaa dominointiahan tuo on ollut kaudella 89-90 sarjan muutamalta kärkijoukkueelta, Ässien lisäksi koko kärkinelikko on voittanut vähintään kaksi kolmasosaa otteluistaan (vieläpä aikana ennen jatkoaikavoittoja). Tällä kaudella ainoastaan Jukurit on tähän mennessä tuohon pystynyt (laskin tosin pelkästään suorat voitot johtuen siitä että 26 vuotta sitten muut olisi menneet tasurisarakkeeseen).
   
 2. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Tottakai se on niin, mutta siltikään kukaan muu ei saa sitä Teemun tulokas ennätystä nimiinsä ellei ylitä vanhaa rajaa. Kuten viittasin niin Puljujärvestäkään ei tullut parasta U18 pisteiden tekijää kun jäi Jagrin vuonna 1990 tekemästä ennätyksestä 3 pistettä. Eri peli mutta tilastoissa se ei muuksi muutu. Ei noussut taulukossa edes Gretskyn (-78 17pst) ohi vaikka peli oli vieläkin poikkeavampaa.
  Siinä mielessä on todella ärsyttävää lukea noita miekka ja kivi vitsejä kun joku on kaivanut kysytyn tilaston ja todennut, että ennätyslukemissa ei olla. Vielä ärsyttävämpää on sitten lukea kun siihen jotenkin sotketaan Jokipojat mukaan kun Ässien tilastoja sattuu ensimmäisenä Jokipoikien faniksi ilmoittautunut kysymään, ja kun SaPKolainen kommentoi niin sitten on jo SaPKokin mukana.
  Kumpikaan niistä seuroista ei liittynyt mitenkään tähän asiaan, mutta ne piti jonkun nostaa mukaan että sai kikkelinsä vähän kasvamaan.
   
 3. karate Mauri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  hch ja jokp ja karsijat ja yms
  Samaa ihmettelen mitä Murkula. Herkkähipiäistä ja yksinkertaisen oloista väkeä tämä Mikkelin edustus täällä.

  Lopettelen omalta osaltani, mutta totean vielä sen, että mikkeliläisen sopii ottaa hattu päästä kun tulee SaPKosta puhe. On ihan pikkaisen pidemmän historiansa aikana kasvattanut ihan muutaman pelimiehen enemmän kuin mitä eteläsavolainen pikkuveljensä. Tokihan nämäkin ovat aikaa ennenkuin A. Pennanen modernin jääkiekon keksi, mutta silti...

  No, eteenpäin.
   
 4. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Mitenkäs muuten käytännössä jatkoajan ylivoimat pelataan? 4v3 vissiin todennäköisempi vaihtoehto kun 3v2 tuntuisi jo melko hurjalta edulta. Perjantain pelissä Kalevankankaalla olisi ollut kyllä paikkoja viheltää jatkoillakin jäähy, mutta näytti siltä ettei tuomari viitsi viheltää kun tiedä itsekään millä miehityksellä peli jatkuisi. Eilen kuitenkin tämäkin ihme olisi siis ollut nähtävissä Mehtimäellä, jos olisi siellä ollut itse katsomassa.
   
 5. Savon Poika Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1970, Keni Karalahti
  Lainaus:
  Ylivoimat menee 4vs3 jatkoajalla, mutta jos vastustaja pääsee kahden miehen ylivoimalle on se 5vs3.
   
 6. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  En löytänyt nopealla silmäilyllä tietoa alkavatko playoff ottelut tänä vuonna viikonloppuisin 18:30 vai kuten runkosarjapelit klo 17:00

  Löytääkös tai tietääkös joku muu?
   
 7. Kaukalon laidalla Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Minulla sellainen käsitys että 17.00, mutta en ole varma. Joku fiksu voisi kertoa mikä on totuus.
   
 8. Tuusa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Klo 17. Playoff-ottelupäivät Mestiksen sivuilla:
  Mestis
   
 9. Linnankundi Jäsen

  Ei ole kotietu kovin kovaa valuuttaa, jos huono säkä käy ottelupareissa. Esim, jos Hokki saa vastaansa TUTOn niin ensimmäinen peli Kajaanissa, päivä taukoa sitten peli Turussa klo 18:30 ja seuraavana päivänä Kajaanissa klo 17. Kotiedun hyöty häviää bussissa istumiseen. Ja tämä lyhyellä aikaerolla toistuu Hokille vielä sarjan lopussa. Tietysti TUTOkin matkustaa samana aikana Kajaaniin, mutta Hokki on matkustanut jo edellisenä päivänä kertaalleen tuon välin Turkuun. (jos eivät ota yksityiskonetta yhteistyöseura Kärppien tapaan). Pelien pitäisi olla joka toinen päivä tai sitten tuo matkahyöty kääntää kotiedun voittaneelle.
   
 10. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Noniin, enpäs älynnyt tuosta katsoa, kiitos.
   
 11. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  Joskus 10 vuotta sitten Hakkaraisen toimiessa Hokin managerina vai mikä olikaan silloin toimenkuva? Niin Tuto ehdotti playoffeissa pelattaisiin kaksi ekaa ottelua kajaanissa ja kaksi sitä seuraavaa Turussa. Hokilla oli siis kotietu. Jostain ihmeen syystä tämä Hakkarainen torppasi kuitenkin koko idean.
   
 12. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Lainaus:
  No joutuuhan tuossa tapauksessa Hokki saa kuitenkin lähteä tutusta hallista ja varmasti omasta sängystä nousta aamulla, tehdä rutiinit ym ennen peliä kun taas turkulaiset joutuvat joko heräämään hotellista tai matkaamaan ensin Kajaaniin ja samana päivänä vielä kotiin jne. On sillä kuitenkin vaikutusta.
   
 13. Al Dente Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Jokipojat, HIFK
  Näkyy olevan Hrachovina maalilla tänään Lekissä. Mites noi veskareiden siirtosäännöt menikään tänä vuonna? Eihän tuo tsekki ole nuorten pelaajien listalla ja eikös nuo viime kauden outoudet veskarien siirtosäännöistä purettu pois kaikki? Vai eikö Rakoviina palaa Tapparaan enää?
   
 14. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Hrachovina on minusta Tapparan sopimuspelaaja. Tuo maalivaahtisääntö kai poistettiin, mutta kun katsoaa noita mainittuja nuoria, jotka saavat siirtyä (Mestiksen sivuilta), niin osuu tällainenkin teksti:

  "Viime kaudesta poiketen vuonna 1994 tai sitä ennen syntyneet maalivahdit eivät enää voi siirtyä Mestiksen pudotuspeleihin runkosarjan jälkeen"
  Hrachovina on 1994 syntynyt sopivasti.

  Olisiko niin että runkosarjassa saa siirtyä vielä vai onko tuossa vaan kirjoitettu väärin.
   
 15. Bird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JoKP, K-Espoo ja urheilullisesti avoimet sarjat
  Tänä syksynä yhdelläkään Mestis-jengillä ei ole ohjelmassa harjoituspeliä liigaseuraa vastaan. RoKi kohtasi jo Jokerit, mutta muutoin kaikkien kotimaiset vastustajat ovat joko Mestiksestä tai Suomi-sarjasta. Miksi?
   
 16. LikainenLegenda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  Lainaus:
  TuTo ja TPS kohtaavat parin viikon päästä. Lisäksi K-Vantaa pelaa tänään myös Jokereita vastaan. Tosin muutoin taitavat kaikki Mestis-joukkueiden kotimaiset harjoitusvastustajat tulla Mestiksestä tai Suomi-sarjasta, syytä on paha sanoa..
   
 17. Bird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JoKP, K-Espoo ja urheilullisesti avoimet sarjat
  Ainakin Jatkoajan otteluohjelmien mukaan TuTo pelaa TPS:n A-junnuja vastaan, ei liigajoukkuetta. Kiekko-Vantaan ja Jokereiden matsi taas puuttuu näköjään tuolta kokonaan, joten sitä en siksi tajunnut mainita.

  Joka tapauksessa aloin ihmetellä asiaa, kun tänään Joensuussa pelaavat vastakkain KalPa ja SaiPa. En ihan täysin ymmärrä, ketä tuon pitäisi kiinnostaa, paitsi toki joitakin harvoja täkäläisiä em. joukkueiden kannattajia, mutta sen sijaan esimerkiksi Jokipojat–SaiPa vetäisi varmasti hyvin väkeä harjoituspelinäkin.

  EDIT: Jaahas joo, ihmettelyni oli siis ilmeisesti ainakin osittain turhaa. Syytän siitä kuitenkin Jatkoajan pahasti puutteellisia otteluohjelmia. Olisi nyt kuvitellut noiden olevan kunnossa, kun oikein erillinen uutinenkin oli asiasta tehty.
   
  Viimeksi muokattu: 10.08.2016 klo 18.01
 18. HighFlyer#95 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Noiden lisäksi pelataan ainakin:

  6.9 KooKoo-Espoo United
  9.9 Peliitat-Pelicans
   
 19. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Jostain syystä mestiksen harjoitusotteluissa ei näy liigaseurojen pelejä. Ne on finhockeyssä määritelty liigan harjoitusotteluiksi. Menisköhän noi sitten kotijoukkueen perusteella. Ainakin Espoo United pelaa KooKoota vastaan vieraissa. Ottelut löytyy kun hakee Finhockeyn otteluhausta joukkueella.
   
 20. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Toverit pelaa ensi viikolla Forssassa VHL-joukkue SKA Nevaa vastaan. Tietääkö joku miksi peli pelataan Kouvolan jälkeen Suomen rumimmassa kaupungissa eikä Kupittaalla.
   
 21. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Samoin Jukurit pelaavat "kotiottelun" Sportia vastaan ensi viikon torstaina Kokkolassa (logiikkaa toki löytyy sen verran että seuraavana päivänä on vierasmatsi Sportia vastaan Vaasassa), kai paikalla on jokunen Hermestäkin kannattava, etenkin jos Sportilla pelaa todennäköisemmin Kokkolaa kauden aikana edustavia kavereita.
   
 22. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Blues pelasi Liigassa perinteiset El Plasticot Pelicansia vastaan. Mestistä kun katsoo, siellä ei oikein silmiin käy toista muovijoukkuetta EU:n kaveriksi vastaavaan. LeKi? JYP Akatemia? Onko Mestiksellä edes tarjota EU:lle toista muovia tähän kiinnostavaan kaksikkoon?
   
 23. -Jonne- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Lainaus:
  Kyllä Leki sopii kuin nyrkki nenään. Sinisiäkin olette vai valkoisia.

  Jypin A-junnut tulee toisena kuten olitkin listannut. Joukkue joka ei kiinnosta ketään, missään. Kiviäkin tutkii mieluummin.
   
 24. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Mihin espoolaiset plastiikoita tarvitsee? KHL:ssä, eikä Liigassa pelata paikallisia, pääkaupunkiseudulla, joten EU-KiVa pari on jääkiekko rivalryä, korkeimmalla tasolla, tällä suunnalla. Ite kelailin ainakin yhden noista mennä väijyy, vaikkei muutoin mestis kauheasti kiinnosta.
   
 25. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Olihan Bluesilla HIFK ja Jokerit loppua lukuun ottamatta. Paikallisia siis. Blues ja Pelicans taas sai aikaan El Plasticon - vaikka paikallinen vaihtoehto oli.

  Kyllähän espoolainen kiekko vaatii sen toisen muovisen - muuten ollaan liian yksin.