Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Sekalaisia kommentteja Mestiksestä

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Lätkä-Bongari Iso-E, 10.11.2011 klo 09.56.

 1. paraspelaaja Jäsen

  No voi hemmetti, enpä tuota tajunnut yhtään. Piippuhylly siis palannee takaisin sunnuntaina.

  Pahoittelen väärää tietoani, kuten myös sitä, että tuo puolueellisen sonnan julkaiseminen jatkuu.
   
 2. Tuusa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Runkosarjan voiton varmistuminen Jukureille tiesi muille 11 Mestis-joukkueelle taskurahaa (40000e:11) 3636e. Saahan sillä jotain.
   
 3. saiman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes, Ilves
  Lainaus:
  En nyt ihan saa kiinni mitä tarkoitat...

  "Mestiksen runkosarjan voittaja saa 40 000 euroa, toiseksi sijoittunut 20 000 euroa, kolmanneksi sijoittunut 10 000 euroa ja neljänneksi sijoittunut 5000 euroa. Pudotuspeleissä palkintorahat jaetaan samalla kaavalla."
  Rahapalkinnon tiedotteesta.
   
 4. paraspelaaja Jäsen

  Lainaus:
  Olivat sorvanneet sellaisen pykälän sinne, että jos Jukurit runkosarjan voittaa, niin sille ei tuota rahapalkintoa anneta. Ilmeisesti sitä pidettiin liian itsestäänselvyytenä, kuten se nyt on viime vuosina ollut.
   
 5. saiman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes, Ilves
  Lainaus:
  Jaa tämä uutinen itellä jääny lukematta. Löytyyköhän mistä? Muutenki tuo palkintoraha uutinen vois olla Mestiksen miten pelataan osiossa koska aika vahvasti sinne kuuluis. Nythän sen joutuu etsimään erikseen uutisarkistosta tai googlettamalla...

  Ps. Ja jakautuukohan tuo raha nyt sitten 2-5 sijoittuneille vai miten se jaetaan?
   
 6. paraspelaaja Jäsen

  Lainaus:
  No eipä tuota missään julkisesti ole kerrottu. Raha jakautuu Tuusan mukaan tasan kaikille muille paitsi Jukureille. Playoffeissa Jukureille kuulemma on samat säännöt kuin muillekin, eli jos mestaruus tulisi, niin sentään 40 000 tipahtaa tilille.
   
 7. saiman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes, Ilves
  Selvä. Luulis kyllä että tuo jaetaan kaikille sen ansainneille väliä mikä joukkue on kyseessä, mutta kun rahan annettiin nimen omaan mestiksen kehittämiseen niin sen ymmärtää.
   
 8. Linnankundi Jäsen

  Näin jälkikäteen katsoen tuo sisäinen lohkojako oli aika epätasainen. Sarjan neljä ensimmäistä oli samassa lohkossa. Tämä olisi voinut tuoda ison edun TUTOlle, KeuPalle tai Hermekselle runkosarjan kotietua ajatellen. jatkossa saisi mokomat välisarjat loistaa poissaolollaan.
   
 9. J.Hotti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
  Nyt kun runkosarjassa on käynnistymässä viimeinen otteluviikko, lienee aika nostaa taas esiin ne viime syksyn naurettavat lisäpisteet revanssiviikonlopulta. Hokki, Jukurit ja Kiekko-Vantaahan saivat kaksi lisäpistettä täysin tyhjästä, kun voittivat molemmat ottelunsa tuolloin. Yksi lisäpiste meni puolestaan JYP-Akatemialle, sekä Peliitoille. Muut ei saanu mitään.

  Jos nykyisen taulukon pistää uusiksi ilman noita lisäpisteitä, tilanne näyttäisi tältä:

  1) Jukurit 110 (- 2)
  2) Hokki 92 (- 2)
  3) Jokipojat 90
  4) SaPKo 85
  5) KeuPa HT 74
  6) TUTO Hockey 72
  7) Hermes 72
  8) K-Vantaa 66 (- 2)

  9) Peliitat 62 (- 1)
  10) LeKi 48

  11) JYP-Akatemia 46 (- 1)
  12) RoKi 44

  Jukureiden osalta ei mitään vaikutusta, tosin ei kai kukaan laske noita lisäpisteitä mukaan puhuttaessa Mestiksen yhden kauden piste-ennätyksistä?

  Hokin ja Jokipoikien välinen taistelu kakkossijasta saisi täysin uudenlaisen hohdon.

  Kiekko-Vantaan ja Peliittojen kohdalla vaikutus olisi myös iso.

  Sama homma LeKin ja JYP-Akatemian kohdalla, missä LeKi saisi kahden pisteen edun karsintaviivan päällä.

  Palataan näiden osalta uudelleen ääneen, kunhan runkosarja on pelattu. Väitän, että puhetta tulee riittämään.
   
 10. LikainenLegenda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  Lainaus:
  Näinpä. En oikein jaksa arvostaa tällaista täysin keinotekoisesti luotua "mukajännitystä". Kyseenalaistan koko revanssiviikonlopun, sillä se tuo melkoisesti eriarvoisuutta sarjataulukkoon, kuten esimerkiksi juuri Hokin tapauksessa kun se pääsi kohtaamaan RoKin kahdesti. Jos revanssiviikonloppua ei olisi pelattu, olisi Hokilla kahdeksan (8!!) pistettä vähemmän kuin nyt. Kannatan itse tavallista nelinkertaista sarjaa, jossa sarjan kaikki joukkueet pelaavat saman verran otteluita muita joukkueita vastaan kuin muut.

  Liigassahan tilanne on oikeastaan vielä pahempi. Esimerkiksi HIFK on saanut runkosarjavoittoonsa melkoisesti avitusta välisarjalohkostaan, jossa se on pelannut yhdessä HPK:n ja Bluesin kanssa. Nelinkertainen sarja sopisi sinnekin ilman mitään keinotekoisesti lisättyjä otteluita tai muita sirkustemppuja.
   
 11. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Lainaus:
  Sen verran jaksoin perehtyä, että viimeistä play off- paikkaa lisäpisteet ei ratkaise. Peliittojen pitää joka tapuksessa voittaa molemmat pelit varsinaisella peliajalla. En nimittäin tässä teoreettisessa sarjataulukossa (siivotut lisäpisteet) jaksa uskoa, että Peliittat voittaisi toisen matsin ennen keskinäistä 29 maalilla.

  Pitää huomenna tutkia tarkemmin muita "pareja" ja noita vitun välisarjalohkopaskamikävittu onkaan- pisteitä.
   
  Viimeksi muokattu: 07.03.2016 klo 01.38
 12. Linnankundi Jäsen

  Revanssiviikonlopun ottelut eivät olleet ylimääräisiä pelejä vaan sisältyivät normaalin otteluohjelman peleihin. Välisarja toi kuusi ottelua lisää perus nelinkertaiseen sarjaan.
  Kaksi lisäpistettä noilla revanssiviikonlopun peleillä pystyi ylimääräistä tienaamaan, mikä sekin oli väärin.
   
  Viimeksi muokattu: 07.03.2016 klo 07.43
 13. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Lainaus:
  Lupasin hieman tutkia ja innostuin nyt tuosta kärkinelikon välisarjasta tekemään oman sarjataulukon. Laiskuuttani en nyt jaksa muista alkaa väsäilemään.

  Lainaus:
  Välisarjalohkon sarjataulukkoon olen laskenut kaikki keskinäiset ottelut sillä en voi arvovalintaa tehdä, mitkä ottelut lasken oikeaan nelinkertaiseen sarjaan ja mitkä ns ylimääräisinä peleinä. Jokainen kumminkin tulkitsee keskinäiset ns ylimääräiset pelit oman joukkueen eduksi. Alla on liitettynä taulukko, mutta selvyyden vuoksi tiedosto on katsottavissa PDF:nä myös. Tietenkin voi olla näppäily- ja laskuvirheitä ja lopullisessa muodossaan tuo on vasta runkosarjan jälkeen, jolloin lopullisessa muodossa saan vertailua tehtyä.

  Huomiona, että Hokki, Jokipojat ja SaPKo kaikki kärsi Jukureista. Jukurit on samalla tasolla pelannut muita joukkueita vastaan. Hokki näistä on vähiten kärsinyt, mutta tuossakin painaa enemmän se, että Hokki on ottanut enemmän keskinäisistä pisteitä. Viimeisten pelien jälkeen pitää hieman tarkempaa analyysia antaa. Lisäksi hauskan huomion tein, että kolmikko SaPKo, Jukurit ja Jokipojat on jokainen kerännyt välisarjalohkon ulkopuolelta 72 pistettä 31 pelatusta ottelusta.

  TEAM, G, W, 2p W, 1p L, L, P, PPG välisarja, PPG muut, PPG kaikki

  JUKURIT* 17 10 3 4 0 40 ~2,353 ~2,323 ~2,333
  HOKKI* 17 7 4 2 4 31 ~1,824 2,1 2
  JOKIPOJAT 17 2 4 4 7 18 ~1,059 ~2,323 1,875
  SAPKO 17 2 2 3 10 13 ~0,765 ~2,323 ~1,771
  *Revanssi vkl lisäpisteet on muissa pisteissä
   

  Liitetyt tiedostot:

 14. J.Hotti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
  Lainaus:
  Mitäs hän nyt horisee? Jos otetaan Kiekko-Vantaalta kaksi lisäpistettä pois ja Peliitoilta yksi, tilanne olisi 66-62.

  Jos Peliitat olisi tänään voittanut jatkoilla / rankkareilla, niin tilanne olisi ollut Vantaalle 66-64.

  Eli Peliitoille olisi riittänyt 2 pisteen / 3 pisteen voitot tällä viikolla, jos lisäpisteitä ei olisi ollut.

  Nyt kun lisäpisteet oli mukana, Peliittojen olisi pitänyt tänään voittaa varsinaisella peliajalla. Vain suuremmat voimat tietää vaikuttiko se, että pitää tehdä kaksi maalia, kipsaavasti lopussa jos tilanne olisi ollut se, että yksi maali olisi riittänyt. Että ensin jatkoille ja sitten vasta se voittomaali.

  Oli miten oli, toivottavasti näitä pistepelleilyjä ei enää jatkossa nähdä missään sarjassa.
   
 15. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Onkohan muuten ketään, joka ajattelee: "jes, tälläistä lisäpiste-etua kaivattiin" Ja jos on niin miksi se niin ajattelee? Veikkaan, että yleisellä tasolla ollaan tälläistä vastaan noin 99/100.
   
  Viimeksi muokattu: 10.03.2016 klo 14.37
 16. Camembert Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Jukurit on jo tehnyt piste-ennätyksen vaikka nuo kaksi pistettä poistettaisiinkiin (mikä olisi ihan järjetöntä, säännöt on sääntöjä, oli sitten niistä mitä mieltä tahansa). Sitä paitsi eihän piste-ennätyksiä kirjattaessa edes huomioida ottelumääriä. Tällä kaudella siis vain 50 ottelua ja viime kaudella (Jukurit 112 p.) ja toissa kaudella (TuTo 112 p.) 56 ottelua. Eli Jukurien suoritus on kova, ottaen huomioon vielä ns. välikauden ja kauden surkean alun (8:sta ensimmäisestä pelistä hävittiin 7).
   
 17. J.Hotti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
  Lainaus:
  Voi pyhä yksinkertaisuus. Säännöt on joo sääntöjä, pistesysteemi on muuttunut, ottelumäärät vaihtelevat - joo. Mutta kaikki mikä luodaan keinotekoisesti, kuten nämä revanssin bonuspisteet, eivät kuulu urheiluun millään muotoa. Piste.

  Ja joo en tarkoittanut poistoa konkreettisesti, vaan ajatusta teoriassa esim. Jukurien itsensä kautta. Jos olisi tiukkaa tehnyt ja noiden bonuspisteiden avulla tehnyt ennätyksen, niin väitän, että Jukurit ei olisi tuota ennätystä nostanut millään muotoa esiin tietäen tilanteen. Se oli pointti. Liitto lätkikööt omia pelleilyjään mukaan, mutta ainahan ne voi jättää eri tavoin pois jos niin haluaa tehdä.
   
 18. Camembert Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  No voi kaikkein pyhin yksinkertaisuus. En millään muotoa väittänytkään että bonuspisteet kuuluvat urheiluun. Totesin vain että ennätys on ennätys, on syntynyt sääntöjen puitteissa ja olisi syntynyt jo ilman bonuspisteitäkin! Piste.
   
 19. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Voi kunpa saataisiin tuota pelaajarallia Mestiksessä hillittyä. Kannatan vanhaa rajat kiinni mallia, jossa siirtorajan umpeuduttua kukaan ei liikkunut minnekään. Nyt näitä nuoria lupauksia sojahtelee ristiin ja rastiin Liigan ja Mestiksen väliä. Muutoinkin saisi pelaajarallia hillitä kauden mittaan. Pahoin pelkään, että suunta tulee olemaan jatkossa juuri päinvastainen.
   
 20. LikainenLegenda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  Runkosarjan viimeinen Piippuhylly ja kuin kirsikkana kakun päällä Sepän viikon toppi tottakai: LeKi!
   
 21. Linnankundi Jäsen

  Tosin tällä kertaa oli ihan asialliset perusteet topiksi.
   
 22. Makopide Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, (sympat Anaheim Ducks) Karsinnat takasin
  Lainaus:
  Piti vielä kerran päästä sivaltamaan! No ei vaineskaan. Ottihan tuo Leki tossa muutaman voiton putkeen runkosarkan lopussa joten edes perusteet oli LeKin valinta topiksi. Itse olisin valinnut Mestiksen topiksi Ketterän ja IPK.n dramaattisen upean finaalin joka osoitti taas kerran miksi ne sarjat pitää olla auki ja kaikille annetaan tsänssi halleista ja junnuista sun muusta sälästä riippumatta. Liigapomot voisivat käydä katselemassa näitä pelejä paikanpäällä, saisivat hyvällä onnella mukaansa sitä aitoa urheilun tuomaa mielihyvää ja tunteita joita pelleliigasta puuttuu. Ei mulla saatana muuta.
   
 23. LikainenLegenda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  Lainaus:
  Kyllä toki, ei siinä. Pisti vain hieman hymähtämään kun kuin kruununa koko kaudelle sieltä vielä kerran LeKi topiksi puskee :)
   
 24. Lieminen Jäsen

  Leki toppina vielä pudotuspeleissäkin? Ei se ole oleellista ovatko mukana. On se vaan aika Seppä.
   
 25. mustaoranssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kookoo
  Mitähän jos Akatemia tipahtaa Suomi-sarjaan niin keksiikö Jyp sitten toisen farmijengin ja tuolla Akatemiassa pelaa B-junnut?