Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Hatchetman tuotanto Jokerit-osiossa on ollut silkkaa flametusta ja ohi aiheen huutelua. Koska aiemmat huomautukset ja viikon pelikiellot eivät ole tepsineet, kyseinen nimimerkki päätyy tällä kertaa kahdeksi viikoksi jäähyaition puolelle.

Sulje ilmoitus

Sebastian Aho – professori

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana adolf, 23.10.2016 klo 11.02.

 1. Alamummo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool FC, Miro Heiskanen, Mikko Rantanen
  Minusta on turhaa verrata näitä kahta erityyppistä keskushyökkääjää, jotka molemmat ovat NHL:n parhaimmistoa omassa roolissaan. Olen vaan iloinen, että Suomesta löytyy noin poikkeuksellisen taitavia pelaajia. Minusta on myös typerää aliarvoida Barkovin johtajuutta tai pelitaitoja. Ei hänellä turhaan ole C:tä rinnassa ja hän nauttii myös todella laajaa arvostusta NHL-pelaajien joukossa. Aholla on edessä loistava tulevaisuus, mutta niin on Barkovillakin. Sasha on myös nuori mies eikä tosiaankaan vielä kehityskäyränsä huipulla. Ehkä Ahon johtajuudesta kannattaisi pitää suurempaa ääntä sitten, kun hänellä on edes A rinnassaan.
   
 2. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Ehdottomasti. Aho on ehdottoman hieno pelaaja jo nyt ja kasvuvaraa on. Barkovin osalta voidaan siteerata vertaisten mielipidettä. Yksi parhaista "all-around" pelaajista ja ylivoimaisesti kaikkein aliarvostetuin. Taisi olla muuan Crosby joka joskus sanoi, että Barkov on vaikein pelaaja pelata vastaan.

  Aho on tällä kaudella ollut samalla tasolla, eri tavalla. Näkisin tässä vain positiivista suomalaisesta näkökulmasta. Barkov on konsensus top-15 sentteri maailmassa ja se menee jopa alakanttiin. Aholla on mahdollisuus murtautua sinne samaan porukkaan. Meillä ei koskaan ole ollut kahta tuon tason sentteriä samaan aikaan. Hitto, meillä ei varmaan ole koskaan ollut yhtä ainutta tuon tason sentteriä. Ihan herkkua olla suomalainen.
   
 3. Ippenator Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Ilves, Winnipeg, Carolina ja Colorado
  Lainaus:
  Vaan haukuinko jotenkin Barkovia? Kirjoitin vain, että Aho on ollut johtamisen osalta ja myös sentteripelaamiseensa liittyen aliarvostettu. Toisaalta se, että pidän Barkovia yliarvostettuna pelaajana, varsinkin Ahoon nähden, ei sinänsä tarkoita ettenkö pitäisi myös Barkovia hyvänä pelaajana ja joissakin asioissa (maagiset kädet sekä kokoonsa nähden erinomainen luistelija) suorastaan loistavana pelaajana.

  Mielestäni Aho on kuitenkin jo nyt parempi pelaajana, ja hänellä on myös lähes varmasti enemmän kehittymispotentiaalia tulevaisuudessa, kun on kuitenkin kaksi vuotta nuorempi ja fyysisesti vielä selkeässä kehitysvaiheessa Barkoviin nähden.
   
 4. Alamummo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool FC, Miro Heiskanen, Mikko Rantanen
  Et ehkä varsinaisesti haukkunut, mutta kyllä tuossa vähättely paistaa.

  Lainaus:
   
 5. Ippenator Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Ilves, Winnipeg, Carolina ja Colorado
  Lainaus:
  Vai olisiko vain niin, että sinä arvostat Barkovia yksinkertaisesti korkeammalle kuin minä? Ei se Barkovin taso pelaajana mikään yleismaailmallinen ja yksimielinen totuus ole, kuten ei muidenkaan pelaajien, varsinkaan nykyisen pirun laajan tason omaavan änärin aikana.

  Minulle Barkov mahtuu ehkä juuri ja juuri top 25 senttereiden listalle NHL:ssä, tai toki viimeaikaisen pelaamisen tasonsa pidempään tasaisesti säilyttäen menee kyllä jo top 20 tai jopa top 15-listalle minunkin kirjoissani. Ahon katson kuitenkin jo tällä hetkellä olevan top 15 listallani tai kolkuttelevan jo jopa top 10 porukoita. Jos tuo on mielestäsi Barkovin vähättelyä, niin yhtä hyvin voin itsekin todeta, että voisiko ollakin siitä kyse, että itse ainakin hieman yliarvostat Barkovia? Molemmat toki tiedämme vastauksemme tähän, mutta kumpi on oikeassa, vai onko kumpikaan, vai ovatko molemmat? Riippuu toki kenen silmistä ja millä periaatteilla asiaa tarkastellaan...
   
  Viimeksi muokattu: 03.03.2019 klo 17.41
 6. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Onko tämä nyt Ippe käsitelty tässä ja voidaan siirtyä eteenpäin?
   
 7. lolaimbot Jäsen

  Lainaus:
  Huomionarvoista on se että sanoi noin kun kysyttiin erityisesti Barkovia vastaan pelaamisesta. Vaikka kyseessä on silloinkin suuri ylistys kovalta pelaajalta niin konteksti on tärkeä muistaa.
   
  Vislami ja teppana tykkäävät tästä.
 8. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Ahh..ehdottoman tärkeä konteksti. Aika kultaa muistot enkä itse tuota muistanut.
   
 9. metsuri1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Carolina Hurricanes
  Onhan tuo Ahon uskottavuus johtajana kehittynyt lyhyessä ajassa ihan älyttömästi. Vielä pari vuotta sitten Aho oli enemmän semmoinen ujo pikku poika, josta ei olisi osannut edes kuvitella kapteenia. Nopeasti on tilanne muuttunut.
   
 10. Vatman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Lainaus:
  Mitä ajattelet siitä, että juuri viikko sitten lähes 200 NHL-pelaajalta kysyttiin kuka on liigan aliarvostetuin pelaaja ja 26% valitsi Barkovin?

  Eikö olisi korkea aika kyseenalaistaa myös omaa ymmärrystä jääkiekosta siinä kohtaa, kun työkseen lajia pelaavat pelaajat joilla on varmasti sinua isompi kyky arvioida näkemäänsä, pitävät Barkovia nimenomaan aliarvostettuna kun taas sinä pidät häntä yliarvostettuna nössönä.
   
  5hole, dana77, Kesan ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 11. lolaimbot Jäsen

  Lainaus:
  Jep, ei ehkä pelaajavertailuissa arvokas asia mutta kova juttuhan se silti on. Ei taida Crosbyn kehut olla vielä ihan Gretzkyn tasoista inflaatiota kokenut? ":D"
   
  teppana tykkää tästä.
 12. teppana Jäsen

  Lainaus:
  No ei vielä. Gretzkyn kehut on vielä omaa luokkaansa. :D
   
  aessi, lolaimbot & Alamummo tykkäävät tästä.
 13. jiitu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Juuri näin. Lisäisin vielä sen, että kopissa hän istuu nykyisen kapteenin vieressä takaseinän keskellä. Kyllä sekin jotain kertoo.

  Viime yönä oli aika laiskalla jalalla ja mielellä liikkeellä...koko ykkönen suurimman osan pelistä. Selvästi painoi edellinen kova ja hyvä matsi ja matkustus päälle. Nelosta ja kolmostakin peluutettiinkin poikkeuksellisen paljon, kun heillä peli kulki varsinkin alussa. Oikeastaan vain Ninolle rakennettu paikka oli varsinaisella peliajalla sellainen tyypillinen wow hetki, mutta muuten meni aika unessa. Jatkoajalla sitten se yksi tärkeä tahtokiihdytys paikalle ja sisään. Oli kova ja pitkä vaihto alla, kun päästä päähän oli Barkovin kanssa seilattu, mutta uskomattomalla tahdolla vaan painoi vielä paikalle, kun Barkov ei sitten enää jaksanut tulla alas.

  Viime vuonna näki lähes järjestäin, että toinen osa back-to-back peleistä oli keskimääräistä heikompaa suorittamista. Tällä kaudella on selvästi parantunut tuokin osa-alue. Jotain nopeaan palautumiseen/kestävyyteen on tullut lisää. Nyt oli oikeastaan ensimmäinen kerta mun mielestä, että selvästi painoi edellisen päivän matsi.
   
  Ippenator tykkää tästä.
 14. jiitu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Pieni osuma tuomariin taisi ratkaisevasti jarruuttaa siinä lähdössä Ahon vauhtia omaan päähän ja metri takaa on vaikea tehdä muuta kuin koukkia, varsinkin kun Barkov nyt ei ole siinä kiekon suojaamisessa ihan sieltä heikoimmasta päästä.
   
  Viimeksi muokattu: 03.03.2019 klo 19.02
 15. Mazaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Karsinnat
  Lainaus:
  Sinä pidät Barkovia yliarvostettuna.

  NHL-pelaajien mielestä Alexander Barkov on kaikkein aliarvostetuin NHL-pelaaja (otanta noin 200 pelaajaa).

  Jompikumpi on eittämättä väärässä tässä asiassa.

  Sebastian Aho on myös aliarvostettu pelaaja, mutta se johtuu suurimmaksi osaksi Carolinassa pelaamisesta. Jossain Montrealissa Aho olisi liki jumalasta seuraava.

  Ahon arvostus tulee nousemaan lähivuosina uusiin sfääreihin, kun esim. pistepörssin top-kympissä olevia pelaajia on vaikea olla arvostamatta.
   
  dana77 ja Alamummo tykkäävät tästä.
 16. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Mainitaan nyt semmoinen kontribuutio tähän puuduttavaan Aho vs Barkov vääntöön, että Barkov on vain 4 pistettä Ahoa perässä ja aika hyvässä vireessä. Ei ole vielä Ahon Top-2 sijoitus suomalaisten pistepörssissä kirkossa kuulutettu.
   
  Alamummo tykkää tästä.
 17. Petros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Stars, Suomalaiset, ÄITI
  Lainaus:
  Kukahan tuon puuduttavan väännön taas aloitti, älkää lähtekö yhden idiootin trollailuun mukaan. Kaiken sen kehun mitä Aholle antoi aluksi oli vain lätinää että pääsee oikeasti mieliaiheeseen.

  Ei sillä etteikö Aho olisi kaikkia kehujen arvoinen mitä muut kirjoittavat ja itse komppaan samaa, pois lukien yksi vastenmielisyys.
   
 18. Carlos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Joo tai mitä jos molemmat on väärässä? Ehkäpä Barkov nauttii juuri oikeaa määrää arvostusta? Entä kumpi oli ensin kampi, muna vai kala? Meneekö 2 mummoa marjaan jos onkin viinirypäle? Tämä ongelma on ihan hirveä. Tai poroa.
   
  LostHorizon ja Vislami tykkäävät tästä.
 19. Uncle Leo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, sympatiat altavastaajille
  10 pistettä enää niin Aho on tehnyt toiseksi eniten pisteitä Carolinan paidassa yhdellä kaudella. Staalin 100p on pikkasen kaukana mutta aika kova saavutus tuo toinenkin sija.

  Hartfordin aikaa en tähän laskenut jotta kuulostaa hienommalta. Mutta jos loppukausi menee piste per peli, niin pääsee silläkin viidenneksi jos Hartford lasketaan mukaan (ja jokaiselta pelaajalta siis vain se paras kausi).

  Ei hassummin, aika kovia pelaajia jää taakse (vaikka moni onkin pelannut muualla kuin Hartfordissa/Carolinassa ne uransa parhaat kaudet, esim. Coffey, Shanahan, Recchi yms)
   
  Ippenator tykkää tästä.
 20. Peppuli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Tuosta Fortniten pelaamisesta saannee kait pientä kuvaa kun katsoo NHL Wam - Season 7 jaksoja. Siellä ainakin Teuvo ja Sebu kertoo pelanneen sitä aika paljon, kaikki nuo siitä ainakin tuntuu paljon tietävän. Samoin Nutivaara. En linkkaa tähän kaikkia jaksoja, jokainen löytää ne googlettamalla. Jos joku niitä ei ole katsonut, niin ovat erittäin hyvää viihdettä. Varsinkin aikaisemmat tuotanko kaudet.
   
 21. Ice-Cold Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki, Suomen maajoukkue
  Kyllähän tuo taas hymyilytti koosteessa kun Zdeno Chara olemattomilla voimillaan yrittää siirtää Panssarivaunu-Ahoa maalin edestä, eihän siitä mitään tullut :D
   
  Pewros, Razzers, Patasydän2013 ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 22. BaronFIN Jäsen

  Joskus alkukaudesta jatkoaika.comin artikkelissa joku itseään asiantuntijana pitävä messias julisti tilastojen perusteella, ettei Ahosta ole NHL seuran katu-uskottavaksi sentteriksi. Ymmärsin silloin olevani väärässä kun olin pitänyt Ahoa huippulahjakkaana tapauksena, mutta tilastot kertoivat toisin? Onko kokonaisvaltainen tekeminen parantunut ja näkyykö se tilastoissa vai onko edelleen kyseessä vain minun harhani?
   
 23. Ogilthorpe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Lainaus:
  Lue viesti nro 897. Siinä on kaivettu tilastoja pelaamisesta.
   
  jalperi ja BaronFIN tykkäävät tästä.
 24. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Ei siinä muistaakseni mitään potentiaalista mainittu. Lähinnä sanottiin etteivät silloiset lukemat olleet erityisen hyviä. Nyt ovat lukemat parantuneet, mutta vielä ei ole kyse mistään ihan huippusentterin koko linjaston läpi.

  Sinällään toki joku ~10 pelin otanta on erittäin huono ellei haluta osoittaa jotain tiettyä trendiä pelaajan pelaamisessa.
   
 25. Carlos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Aho on aika hauska pelaajaprofiililtaan. Mikä yhdistää Ahon semmoisiin huippupelaajiin kuin esim. Crosby, McDavid, Matthews, Burns, tai vaikka Bure? Nämä mainitut vertailukohdat ovat kaikki aika oman profiilinsa pelaajia, kaikki tietää että Crosby tekee ison osan maaleistaan ihan himmeistä 3 metrin säteellä maalista tempuista, McDavid luistelee kaikki kumoon ja kädet käy, Matthews erittäin itsenäinen ja suoraviivainen myöskin maalin lähelle hakeutuva kaveri, Burns on projisoinut silmänsä kiekkoon ja osaa hakea sen millilleen oikean reiän mistä lähettää viivakiekon hirveän härdellin läpi puhtaasti verkkoon, ja Bure luisteli vaan kovempaa kuin kukaan ikinä missään. Kaikki tietää että "ok, nyt se tekee sen sen juttunsa ja sitten kiekko menee maaliin". Niin eli mitä tekemistä Aholla on näiden herrojen kanssa? No ei yhtään mitään, paitsi että ovat kaikki kovakuntoisia ja lahjakkaita jääkiekkoilijoita.

  Ahoa katsellessa tulee mieleen vain yksi toinen. Se alkuperäinen, Ukrainan-Kanadalainen herrasmies jonka sukunimi alkaa G:llä. Näissä sen sijaan on paljon samaa. Kumpikin ovat hiukan pienikokoisia mutta valtavan älykkäitä kiekkoilijoita, kumpikaan ei ole kaikkien aikojen paras luistelija eikä kiekonkäsittelijä eikä laukoja. Mutta molemmilla on se erikoisominaisuus että ovat erittäin ennalta-arvaamattomia. Ahosta eikä Gretzkystäkään koskaan tiennyt että "joo nyt se tekee sen juttunsa ja kiekko menee maaliin". Sen sijaan ainoa takuuvarma kysymys on se että "mitähän peliä edistävää juttua se nyt mahtaa keksiä!?!" Varmasti erittäin vaikeita puolustettavia, kun ihan mitä vaan saattaa tapahtua. Molempia herroja yhdistää halu ymmärtää kiekkoa ja oppia siitä kaikki mahdollinen. Molemmat ovat sanoneet haastattelussa että eivät saa tarpeekseen pelin taktisten nyanssien ja kaikkien muuten vaan siihen liittyvien yksityiskohtien opiskelusta (ei suora lainaus). Molemmat tekevät (tai tekivät) äärimmäisen vähän virheitä kaukalossa.

  Tilastoista en tiedä, mutta hyvät naiset ja herrat, (se Suomen) Sebastian Aho on se "The Next One" jos joku on. Sitä tosin en tiedä tarkoittaako se samaa kuin NHL-seuran katu-uskottava sentteri.

  Ihan vaan IMVHO.