Sebastian Aho – professori

  • 676 584
  • 1 760

Ippenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ilves, Carolina, Colorado ja Florida
Et ehkä varsinaisesti haukkunut, mutta kyllä tuossa vähättely paistaa.
Vai olisiko vain niin, että sinä arvostat Barkovia yksinkertaisesti korkeammalle kuin minä? Ei se Barkovin taso pelaajana mikään yleismaailmallinen ja yksimielinen totuus ole, kuten ei muidenkaan pelaajien, varsinkaan nykyisen pirun laajan tason omaavan änärin aikana.

Minulle Barkov mahtuu ehkä juuri ja juuri top 25 senttereiden listalle NHL:ssä, tai toki viimeaikaisen pelaamisen tasonsa pidempään tasaisesti säilyttäen menee kyllä jo top 20 tai jopa top 15-listalle minunkin kirjoissani. Ahon katson kuitenkin jo tällä hetkellä olevan top 15 listallani tai kolkuttelevan jo jopa top 10 porukoita. Jos tuo on mielestäsi Barkovin vähättelyä, niin yhtä hyvin voin itsekin todeta, että voisiko ollakin siitä kyse, että itse ainakin hieman yliarvostat Barkovia? Molemmat toki tiedämme vastauksemme tähän, mutta kumpi on oikeassa, vai onko kumpikaan, vai ovatko molemmat? Riippuu toki kenen silmistä ja millä periaatteilla asiaa tarkastellaan...
 
Viimeksi muokattu:

metsuri1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes
Onhan tuo Ahon uskottavuus johtajana kehittynyt lyhyessä ajassa ihan älyttömästi. Vielä pari vuotta sitten Aho oli enemmän semmoinen ujo pikku poika, josta ei olisi osannut edes kuvitella kapteenia. Nopeasti on tilanne muuttunut.
 

Vatman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lempäälän Kisa
Vaan haukuinko jotenkin Barkovia? Kirjoitin vain, että Aho on ollut johtamisen osalta ja myös sentteripelaamiseensa liittyen aliarvostettu. Toisaalta se, että pidän Barkovia yliarvostettuna pelaajana, varsinkin Ahoon nähden, ei sinänsä tarkoita ettenkö pitäisi myös Barkovia hyvänä pelaajana ja joissakin asioissa (maagiset kädet sekä kokoonsa nähden erinomainen luistelija) suorastaan loistavana pelaajana.

Mielestäni Aho on kuitenkin jo nyt parempi pelaajana, ja hänellä on myös lähes varmasti enemmän kehittymispotentiaalia tulevaisuudessa, kun on kuitenkin kaksi vuotta nuorempi ja fyysisesti vielä selkeässä kehitysvaiheessa Barkoviin nähden.
Mitä ajattelet siitä, että juuri viikko sitten lähes 200 NHL-pelaajalta kysyttiin kuka on liigan aliarvostetuin pelaaja ja 26% valitsi Barkovin?

Eikö olisi korkea aika kyseenalaistaa myös omaa ymmärrystä jääkiekosta siinä kohtaa, kun työkseen lajia pelaavat pelaajat joilla on varmasti sinua isompi kyky arvioida näkemäänsä, pitävät Barkovia nimenomaan aliarvostettuna kun taas sinä pidät häntä yliarvostettuna nössönä.
 

jiitu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Voin sanoa lähes varmuudella, että Aho on jossain vaiheessa Carolinan kapteeni. Ehkä jopa jo silloin kun nykyinen kapteeni Williams jää sivuun. Teräväistä ei taas vastaavasti kyllä tulla näkemään varsinaisena kapteenina Carolinassa saatika leijonissa. Parhaimmillaan toki Teukkakin saattaa olla A rinnassa, ainakin Carolinassa jossain vaiheessa. Molempia pelaajia arvostan kyllä joka tapauksessa todella korkealle pelaajina.

Aho on yksinkertaisesti luontainen johtaja ja äärettömän määrätietoinen kehittämään sekä omaa että joukkueensa peliä. Teukka on kuitenkin näissä asioissa enemmänkin se kuuntelija, kuin se johtajatyyppi, vaikka toki hienosti johtaakin pelillisellä esimerkillään omalta osaltaan joukkuettaan.

Aho vaikuttaa juu vähäpuheiselta haastatteluiden perusteella, mutta ei todellakaan ole sitä joukkueen sisäisessä toiminnassa, vaan jo nyt aivan johtavia pelaajia Carolinan sisäisessä toiminnassa ja hierarkiassa. Se näkyy ja kuuluu kaikessa. Muiden pelaajien haastateteluista, fanien kirjoituksista, Carolinan pääselostajakaksikon (joilla hyvät keskusteluyhteydet pelaajiin ja valmennukseen) keskusteluista ja kommenteista sekä toki myös joistain Ahon omistakin haastatteluista, vaikka vähäpuheinen niissä yleensä onkin.

Juuri näin. Lisäisin vielä sen, että kopissa hän istuu nykyisen kapteenin vieressä takaseinän keskellä. Kyllä sekin jotain kertoo.

Viime yönä oli aika laiskalla jalalla ja mielellä liikkeellä...koko ykkönen suurimman osan pelistä. Selvästi painoi edellinen kova ja hyvä matsi ja matkustus päälle. Nelosta ja kolmostakin peluutettiinkin poikkeuksellisen paljon, kun heillä peli kulki varsinkin alussa. Oikeastaan vain Ninolle rakennettu paikka oli varsinaisella peliajalla sellainen tyypillinen wow hetki, mutta muuten meni aika unessa. Jatkoajalla sitten se yksi tärkeä tahtokiihdytys paikalle ja sisään. Oli kova ja pitkä vaihto alla, kun päästä päähän oli Barkovin kanssa seilattu, mutta uskomattomalla tahdolla vaan painoi vielä paikalle, kun Barkov ei sitten enää jaksanut tulla alas.

Viime vuonna näki lähes järjestäin, että toinen osa back-to-back peleistä oli keskimääräistä heikompaa suorittamista. Tällä kaudella on selvästi parantunut tuokin osa-alue. Jotain nopeaan palautumiseen/kestävyyteen on tullut lisää. Nyt oli oikeastaan ensimmäinen kerta mun mielestä, että selvästi painoi edellisen päivän matsi.
 

jiitu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Oli kyllä huvittavaa miten tuossa Ahon viime yön voittomaalissa Barkov vei Ahoa 100-0 siinä edeltäneessä tilanteessa, mutta Mrazekin torjuntojen kautta Carolina pääsi kuitenkin vastahyökkäykseen ja Aho käytännössä nopeudellaan ehti noin hyvään maalintekopaikkaan.

Pieni osuma tuomariin taisi ratkaisevasti jarruuttaa siinä lähdössä Ahon vauhtia omaan päähän ja metri takaa on vaikea tehdä muuta kuin koukkia, varsinkin kun Barkov nyt ei ole siinä kiekon suojaamisessa ihan sieltä heikoimmasta päästä.
 
Viimeksi muokattu:

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Kirjoitin vain, että Aho on ollut johtamisen osalta ja myös sentteripelaamiseensa liittyen aliarvostettu. Toisaalta se, että pidän Barkovia yliarvostettuna pelaajana, varsinkin Ahoon nähden, ei sinänsä tarkoita ettenkö pitäisi myös Barkovia hyvänä pelaajana ja joissakin asioissa (maagiset kädet sekä kokoonsa nähden erinomainen luistelija) suorastaan loistavana pelaajana.
Sinä pidät Barkovia yliarvostettuna.

NHL-pelaajien mielestä Alexander Barkov on kaikkein aliarvostetuin NHL-pelaaja (otanta noin 200 pelaajaa).

Jompikumpi on eittämättä väärässä tässä asiassa.

Sebastian Aho on myös aliarvostettu pelaaja, mutta se johtuu suurimmaksi osaksi Carolinassa pelaamisesta. Jossain Montrealissa Aho olisi liki jumalasta seuraava.

Ahon arvostus tulee nousemaan lähivuosina uusiin sfääreihin, kun esim. pistepörssin top-kympissä olevia pelaajia on vaikea olla arvostamatta.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mainitaan nyt semmoinen kontribuutio tähän puuduttavaan Aho vs Barkov vääntöön, että Barkov on vain 4 pistettä Ahoa perässä ja aika hyvässä vireessä. Ei ole vielä Ahon Top-2 sijoitus suomalaisten pistepörssissä kirkossa kuulutettu.
 

Petros

Jäsen
Suosikkijoukkue
42 Stars
Mainitaan nyt semmoinen kontribuutio tähän puuduttavaan Aho vs Barkov vääntöön, että Barkov on vain 4 pistettä Ahoa perässä ja aika hyvässä vireessä. Ei ole vielä Ahon Top-2 sijoitus suomalaisten pistepörssissä kirkossa kuulutettu.
Kukahan tuon puuduttavan väännön taas aloitti, älkää lähtekö yhden idiootin trollailuun mukaan. Kaiken sen kehun mitä Aholle antoi aluksi oli vain lätinää että pääsee oikeasti mieliaiheeseen.

Ei sillä etteikö Aho olisi kaikkia kehujen arvoinen mitä muut kirjoittavat ja itse komppaan samaa, pois lukien yksi vastenmielisyys.
 

Carlos

Jäsen
Sinä pidät Barkovia yliarvostettuna.

NHL-pelaajien mielestä Alexander Barkov on kaikkein aliarvostetuin NHL-pelaaja (otanta noin 200 pelaajaa).

Jompikumpi on eittämättä väärässä tässä asiassa.

Joo tai mitä jos molemmat on väärässä? Ehkäpä Barkov nauttii juuri oikeaa määrää arvostusta? Entä kumpi oli ensin kampi, muna vai kala? Meneekö 2 mummoa marjaan jos onkin viinirypäle? Tämä ongelma on ihan hirveä. Tai poroa.
 

Uncle Leo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat altavastaajille
10 pistettä enää niin Aho on tehnyt toiseksi eniten pisteitä Carolinan paidassa yhdellä kaudella. Staalin 100p on pikkasen kaukana mutta aika kova saavutus tuo toinenkin sija.

Hartfordin aikaa en tähän laskenut jotta kuulostaa hienommalta. Mutta jos loppukausi menee piste per peli, niin pääsee silläkin viidenneksi jos Hartford lasketaan mukaan (ja jokaiselta pelaajalta siis vain se paras kausi).

Ei hassummin, aika kovia pelaajia jää taakse (vaikka moni onkin pelannut muualla kuin Hartfordissa/Carolinassa ne uransa parhaat kaudet, esim. Coffey, Shanahan, Recchi yms)
 

Peppuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Chicago Blackhawks
Professori Aho antoi haastattelun AlfaTV:n Lämäri-ohjelmalle. Haastattelussa kertoo, että tapaa katsoa Kärppien pelejä Carolinassa. Toista huipputaituria on syytetty Fortniten pelaamisesta, mutta ilmeisesti liigapeleillä ei ole negatiivisia vaikutteita otteisiin.

LÄMÄRI: Sebastian Aho

(Linkki vie Youtube-videoon)

Tuosta Fortniten pelaamisesta saannee kait pientä kuvaa kun katsoo NHL Wam - Season 7 jaksoja. Siellä ainakin Teuvo ja Sebu kertoo pelanneen sitä aika paljon, kaikki nuo siitä ainakin tuntuu paljon tietävän. Samoin Nutivaara. En linkkaa tähän kaikkia jaksoja, jokainen löytää ne googlettamalla. Jos joku niitä ei ole katsonut, niin ovat erittäin hyvää viihdettä. Varsinkin aikaisemmat tuotanko kaudet.
 

BaronFIN

Jäsen
Joskus alkukaudesta jatkoaika.comin artikkelissa joku itseään asiantuntijana pitävä messias julisti tilastojen perusteella, ettei Ahosta ole NHL seuran katu-uskottavaksi sentteriksi. Ymmärsin silloin olevani väärässä kun olin pitänyt Ahoa huippulahjakkaana tapauksena, mutta tilastot kertoivat toisin? Onko kokonaisvaltainen tekeminen parantunut ja näkyykö se tilastoissa vai onko edelleen kyseessä vain minun harhani?
 

Ogilthorpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Joskus alkukaudesta jatkoaika.comin artikkelissa joku itseään asiantuntijana pitävä messias julisti tilastojen perusteella, ettei Ahosta ole NHL seuran katu-uskottavaksi sentteriksi. Ymmärsin silloin olevani väärässä kun olin pitänyt Ahoa huippulahjakkaana tapauksena, mutta tilastot kertoivat toisin? Onko kokonaisvaltainen tekeminen parantunut ja näkyykö se tilastoissa vai onko edelleen kyseessä vain minun harhani?
Lue viesti nro 897. Siinä on kaivettu tilastoja pelaamisesta.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Joskus alkukaudesta jatkoaika.comin artikkelissa joku itseään asiantuntijana pitävä messias julisti tilastojen perusteella, ettei Ahosta ole NHL seuran katu-uskottavaksi sentteriksi. Ymmärsin silloin olevani väärässä kun olin pitänyt Ahoa huippulahjakkaana tapauksena, mutta tilastot kertoivat toisin? Onko kokonaisvaltainen tekeminen parantunut ja näkyykö se tilastoissa vai onko edelleen kyseessä vain minun harhani?
Ei siinä muistaakseni mitään potentiaalista mainittu. Lähinnä sanottiin etteivät silloiset lukemat olleet erityisen hyviä. Nyt ovat lukemat parantuneet, mutta vielä ei ole kyse mistään ihan huippusentterin koko linjaston läpi.

Sinällään toki joku ~10 pelin otanta on erittäin huono ellei haluta osoittaa jotain tiettyä trendiä pelaajan pelaamisessa.
 

Carlos

Jäsen
Joskus alkukaudesta jatkoaika.comin artikkelissa joku itseään asiantuntijana pitävä messias julisti tilastojen perusteella, ettei Ahosta ole NHL seuran katu-uskottavaksi sentteriksi. Ymmärsin silloin olevani väärässä kun olin pitänyt Ahoa huippulahjakkaana tapauksena, mutta tilastot kertoivat toisin? Onko kokonaisvaltainen tekeminen parantunut ja näkyykö se tilastoissa vai onko edelleen kyseessä vain minun harhani?

Aho on aika hauska pelaajaprofiililtaan. Mikä yhdistää Ahon semmoisiin huippupelaajiin kuin esim. Crosby, McDavid, Matthews, Burns, tai vaikka Bure? Nämä mainitut vertailukohdat ovat kaikki aika oman profiilinsa pelaajia, kaikki tietää että Crosby tekee ison osan maaleistaan ihan himmeistä 3 metrin säteellä maalista tempuista, McDavid luistelee kaikki kumoon ja kädet käy, Matthews erittäin itsenäinen ja suoraviivainen myöskin maalin lähelle hakeutuva kaveri, Burns on projisoinut silmänsä kiekkoon ja osaa hakea sen millilleen oikean reiän mistä lähettää viivakiekon hirveän härdellin läpi puhtaasti verkkoon, ja Bure luisteli vaan kovempaa kuin kukaan ikinä missään. Kaikki tietää että "ok, nyt se tekee sen sen juttunsa ja sitten kiekko menee maaliin". Niin eli mitä tekemistä Aholla on näiden herrojen kanssa? No ei yhtään mitään, paitsi että ovat kaikki kovakuntoisia ja lahjakkaita jääkiekkoilijoita.

Ahoa katsellessa tulee mieleen vain yksi toinen. Se alkuperäinen, Ukrainan-Kanadalainen herrasmies jonka sukunimi alkaa G:llä. Näissä sen sijaan on paljon samaa. Kumpikin ovat hiukan pienikokoisia mutta valtavan älykkäitä kiekkoilijoita, kumpikaan ei ole kaikkien aikojen paras luistelija eikä kiekonkäsittelijä eikä laukoja. Mutta molemmilla on se erikoisominaisuus että ovat erittäin ennalta-arvaamattomia. Ahosta eikä Gretzkystäkään koskaan tiennyt että "joo nyt se tekee sen juttunsa ja kiekko menee maaliin". Sen sijaan ainoa takuuvarma kysymys on se että "mitähän peliä edistävää juttua se nyt mahtaa keksiä!?!" Varmasti erittäin vaikeita puolustettavia, kun ihan mitä vaan saattaa tapahtua. Molempia herroja yhdistää halu ymmärtää kiekkoa ja oppia siitä kaikki mahdollinen. Molemmat ovat sanoneet haastattelussa että eivät saa tarpeekseen pelin taktisten nyanssien ja kaikkien muuten vaan siihen liittyvien yksityiskohtien opiskelusta (ei suora lainaus). Molemmat tekevät (tai tekivät) äärimmäisen vähän virheitä kaukalossa.

Tilastoista en tiedä, mutta hyvät naiset ja herrat, (se Suomen) Sebastian Aho on se "The Next One" jos joku on. Sitä tosin en tiedä tarkoittaako se samaa kuin NHL-seuran katu-uskottava sentteri.

Ihan vaan IMVHO.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Aho lienee tällä hetkellä ainakin suomalaispelaajien MVP. Puhtaasti parhaan pelaajan nimeäminen on vähän ongelmallista minusta, kun ei sitä pysty oikein aukottomasti todentamaan ja se on muutenkin joukkuepelissä minusta vähän jotenkin vammaista. Rantanen kuitenkin kiistatta hyötyy aika paljon enemmän siitä että saa pelata esimerkiksi MacKinnonin kanssa. Barkovin ja Ahon välillä minusta taas eron tekee se että Aholla on sellaista röyhkeyttä ja vimmaa ratkaista pelejä aika paljonkin enemmän.

Lienee itsestään selvää että tämän sanominen ei ole mitään pois Rantaselta tai Barkovilta. Todiste vain siitä miten huikeasta pelimiehestä on kyse. Voin ihan helposti nähdä että Aho on aivan lajin johtavia pelaajia ja supertähtiä monia vuosia tästä eteenpäin.
 

JJ#36

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Ahoa katsellessa tulee mieleen vain yksi toinen. Se alkuperäinen, Ukrainan-Kanadalainen herrasmies jonka sukunimi alkaa G:llä. Näissä sen sijaan on paljon samaa. Kumpikin ovat hiukan pienikokoisia mutta valtavan älykkäitä kiekkoilijoita, kumpikaan ei ole kaikkien aikojen paras luistelija eikä kiekonkäsittelijä eikä laukoja. Mutta molemmilla on se erikoisominaisuus että ovat erittäin ennalta-arvaamattomia. Ahosta eikä Gretzkystäkään koskaan tiennyt että "joo nyt se tekee sen juttunsa ja kiekko menee maaliin". Sen sijaan ainoa takuuvarma kysymys on se että "mitähän peliä edistävää juttua se nyt mahtaa keksiä!?!" Varmasti erittäin vaikeita puolustettavia, kun ihan mitä vaan saattaa tapahtua. Molempia herroja yhdistää halu ymmärtää kiekkoa ja oppia siitä kaikki mahdollinen. Molemmat ovat sanoneet haastattelussa että eivät saa tarpeekseen pelin taktisten nyanssien ja kaikkien muuten vaan siihen liittyvien yksityiskohtien opiskelusta (ei suora lainaus). Molemmat tekevät (tai tekivät) äärimmäisen vähän virheitä kaukalossa.

Tilastoista en tiedä, mutta hyvät naiset ja herrat, (se Suomen) Sebastian Aho on se "The Next One" jos joku on. Sitä tosin en tiedä tarkoittaako se samaa kuin NHL-seuran katu-uskottava sentteri.

Ihan vaan IMVHO.

Hyviä huomioita! Lisäisin kuitenkin vielä, että mielestäni suurin Väinöä ja Ahoa yhdistävä tekijä on se, että jollain käsittämättömällä tavalla molemmat ikään kuin näkevät tulevaisuuteen, eli sen mitä pelissä hetken kuluttua tulee tapahtumaan. Se on se suurin kyky, mikä Aholla on aivan ylivertainen verrattuna suurimpaan osaan muista NHL-kiekkoilijoista. Tuosta on hyviä esimerkkejä esim. viime pelin läpiajomaali tai aikanaan Kärppien mestaruusmaali. Harva pystyy näkemään, että "tuosta pääsee kolmen sekunnin kuluttua läpiajoon" ja menemään oikeaan aikaan oikeaan paikkaan.
 

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Laine vs. Ahoa pelattu eka erä, ja Aholla plakkarissa -4. Sebastian näyttää Patelle +/- hauista.

Todellisuudessa vähän harmittaa. Odotin tätä peliä kovasti ja Canes kusi homman samantien.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös