Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Hatchetman tuotanto Jokerit-osiossa on ollut silkkaa flametusta ja ohi aiheen huutelua. Koska aiemmat huomautukset ja viikon pelikiellot eivät ole tepsineet, kyseinen nimimerkki päätyy tällä kertaa kahdeksi viikoksi jäähyaition puolelle.

Sulje ilmoitus

Sebastian Aho – professori

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana adolf, 23.10.2016 klo 11.02.

 1. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Pitää muistaa, että Aho on vielä hyvin nuori ja väsymys saattaa painaa poikaa tällä hetkellä. Jos siellä jotain vakavampaa olisi niin tuskin häntä peluutettaisiin riskillä, koska yhdelläkään joukkueella ei olisi varaa menettää edes pieneksi aikaa Sebastianin kaltainen pelaaja. Täällä taas maalillaan uhkakuvia sen enempää mistään tietämättä.
   
  Alamummo tykkää tästä.
 2. Caniac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
  Viime perjantailta löytyy ainakin Roddyn kommentti täälläkin pyöriteltyyn asiaan:

  Brind'Amour was asked if the grind was catching up to Aho, now without a goal for nine games. "It's catching up with everybody." Said Aho still recovering from collision with Nino. "I think he's getting better now. He was banged up there."
  https://twitter.com/ice_chip/status/1111681383523631105
   
 3. Jyyd Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ♠, Flyers, Giroux
  Lainaus:
  Toisaalta, tässä olisi myös mahdollinen syy, miksi pelaisi loukkaantuneena. Mutta joo, kyllä jengit yleensä varmasti tässä kohtaa lepuuttaa tarpeen tullen, jos on sellainen vamma kyseessä. Ei varmasti helppoja päätöksiä tuollaisetkaan ole, että pidetäänkö sivussa playoffeihin asti, vai päästäänkö sinne asti edes ilman avainpelaajaa X jos hän on sivussa.
   
 4. 2wayCenter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hurricanes, Jokerit vuoteen 2014 saakka, #86
  Lainaus:
  Tuossa nyt ei ole minkään valtakunnan logiikkaa. Carolina tarvitsee jokaisen saatavilla olevan pisteen ja Aho pelaa, myös vamman kanssa, jos hän pystyy antamaan paremman panoksen kuin mahdollinen korvaaja. Ei siellä senttereitä jonoksi asti ole. Tottakai tässä vaiheessa kautta joudutaan pieniä riskejäkin ottamaan.

  Kaikella kunnioituksella:
  Se, että viitataan nuoruuteen ja väsymykseen, osoittaa vain ja ainoastaan sen, että pelejä ei ole katsottu. Aho, joka viime yönä pelasi Torontossa oli täysin eri pelaaja kuin helmikuussa otteluita dominoinut Aho. Ei viidettä(?) kauttaan ammattilaisena pelaava huippuunsa treenattu urheilija joudu muuttamaan peli-identiteettiään siksi, että jaloissa vähän painaa.
   
 5. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Luin jostain, että Aho on näitä Fortnite pelaajia. Ehkä tämä pisteetön putki on vain prosessi kohti entistä monipuolisempaa Ahoa, jolle pisteet eivät ole kaikki kaikessa. Unelmana kolmosketju.
   
  Turha Kaukalo, Merovingi, Kynämestari ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 6. 2wayCenter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hurricanes, Jokerit vuoteen 2014 saakka, #86
  Aho ei näemmä tällä hetkellä ota edes aloituksia vaan Teräväinen on laitettu ketjussa niihin hommiin. Tämäkin viittaa siihen, että jotain vammaa siellä taustalla on. Normaalioloissa Aho on kuitenkin Teräväistä selvästi parempi aloittaja.
   
  Ippenator tykkää tästä.
 7. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Vilkaisinpa huvikseni tilastot, että paljonko Aho ja Teuvo ovat ottanut aloituksia Capitalsia vastaan. Aho ottanut 70 aloitusta ja Teräväinen 12 eli ei siellä kovinkaan paljoa ole Ahoa säästelty. Toki runkosarjaan verrattuna Aho on ottanut vähemmän aloituksia kuin nyt pudotuspeleissä, mutta ei ero niin merkittävä ole. Runkosarjassa Aholla keskimäärin 14,7 aloitusta per ottelu ja nyt Capsia vastaan tähän mennessä 11,7. Selkeästi eniten Brind'Amour kuormittaa aloituksissa Jordan Staalia, yli 20 aloitusta per matsi.
   
 8. hammer lynx Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Brøndby IF
  Hienosti nostaa Aho vastustajan mailaa Teräväisen maalissa ja lisäksi bonuksena alivoimamaali proffalle.
   
  holynordic ja Ippenator tykkäävät tästä.
 9. astraljava Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Bruins, Jyp
  Lainaus:
  Hemmetin hyvin Aho tunnistaa noi paikat ja onnistuu vielä deliveryssäkin. Mm. Orlov oli välillä todella tuskainen kun pitkät avaukset meni pitkiksi koska joku (lue: SeaBass) nosti keskialueella jonkun mailaa jottei tullut kosketusta. Vaikka kaveri ei ilmeisesti ihan täydessä kunnossa olekaan, tekee todella fiksua ja tärkeää työtä joukkueen eteen.
   
  Ippenator tykkää tästä.
 10. skuuran Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blackhawks, Kärpät, Hurricanes
  Lainaus:
  Juuri tämäntyppisissä jutuissa Sepe on kova.

  aho stick_EDIT - Streamable

  Kaverin maila pois, pakotetaan pitkä kiekko ja hyökkäyspään alotus.
   
  Elazi tykkää tästä.
 11. Zibbazubba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:

  Tähän nyt on pakko puuttua, että kyseessä on selkeä tuomarivirhe. Toki hyvä pelaaminen Aholta, mutta pitkää tuosta ei pidä viheltää kun puolustava pelaaja estää kiekon pelaamisen. Sama sääntö koskee mailannostamista.
   
  Moses, larzzon, mountainsnake ja yksi muu tykkäävät tästä.
 12. B-Jacket Jäsen

  Lainaus:
  Yhtään Ahon peliälyä aliarvioimatta toivoisin, että tuollaiset kiekottoman estämistä seuraavat pitkät jätettäisiin viheltämättä. Mitä vähemmän pelikatkoja, sitä viihdyttävämpää kiekkoa. Näissä voitaisiin antaa pelin jatkua samalla tavalla kuin tilanteissa, joissa hyökkäävän joukkueen alin pelaaja jättää koskematta pitkäksi liukuvaan kiekkoon, vaikka pelaajalla selkeä mahdollisuus kiekkoa olisikin tökkiä.
   
  Moses, larzzon, pahakurki ja yksi muu tykkäävät tästä.
 13. mountainsnake Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins, TsSKA moscow & KHL-jokerit
  Lainaus:
  Kyllä! Mitä vähemmän katkoja, sitä parempi.
   
 14. BaronFIN Jäsen

  Voisiko Juha Oinonen tehdä nyt jonkun tilastoanalyysin ja otsikoida sen klikkihuorana jotenkin raflaavasti, vai miten se nyt meni.

  ”Älä usko hehkutusta, Aho ei ole onnistunut sentterinä”

  Kausi meni PPG tahdissa, mutta taso on varmaan laskenut poffeissa. Äkkiä tilastoanalyysia kehiin kiitos.

  Muoks: typo
   
  Viimeksi muokattu: 04.05.2019 klo 15.11
  mayra, Henkka, lainelaser ja 11 muuta tykkäävät tästä.
 15. Frostbite Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, АЦ Оулу
  YLEn uutisissa oli eilen juttua, että Aho pelaa todennäköisesti loukkaantuneena.
  Näkyiskö se siinä, että ei ota tällä hetkellä aloituksia?
   
 16. Kipinä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalaiset
  Lainaus:
  Tätä spekuloitiin tässä ketjussa 23.4 ja enemmän löytyy spekulointia Carolinan ja Islandersin playoff ketjusta. Hyvinkin mahdollista että loukkaantuminen näkyy vähentyneissä aloituksissa.
   
 17. Jippo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Pieni mur tuosta viidennestä maalista, johon Ahon kuuluisi minusta saada syöttis. Vaikka NHL:ssä usein etsitään syöttäjä(t) tarkasti, niin ilmeisesti "hävitystä" aloituksesta ei sellaista voi antaa. Eiköhän Sebu kiekkoon siinä kuitenkin osu ja se rullaa Faulkille osumatta välillä vihuun.
   
  TykkiJutila tykkää tästä.
 18. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. KaMa.
  Lainaus:
  Tavallaan ymmärrän tämän mekanismin: pisteiden ja/tai mediahypen takaa voi ja saa löytää toisia näkökulmia.

  Toisaalta, tää nykytyyli jossa otetaan just tuo näkökulma ja vedetään sitten semi-överiksi vastapalloon, on semisti ärsyttävää. Ehkä se on sitten nuorempien toimittajien tapa härkkiä ja saada nimensä esiin. Näkyy kuitenkin koko ajan tuota.

  Loukki ja aloituksia tai ei, mutta ihan asiallista kautta vetää. Tai siis, ihan saatanan loistavaa. Teuvo toki myös iskussa ja Nino & kumppanit tuo secondaryä, mitä aina tarvitaan.
   
 19. lainelaser Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, NHL, Leijonat
  Lainaus:
  Juuri näin, kirsikat kakusta -journalismia. Tilastot on faktaa, mutta niiden tulkitseminen on eri asia. Tulkintoja voi tehdä niin monesta näkökulmasta, että nykyään löytyy väkisin tilastoja vahvistamaan sitä omaa näkökulmaa. Raflaava ja lukijoita ”haastava” (eli provokatiivinen semivittuilu) teksti on ilmeisesti tärkeää nykyään.

  Toisaalta parempi näin kuin aiemmin joskus 80-90 -luvulla kun tuntui että toimittajalla ei saa olla mielipidettä. Mutta en tiedä miksi vääntää jostain tyhjänpäiväisestä asiasta jos laatikossa kulkee.
   
 20. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Helppoahan tuo olisi.

  "Älä usko tilastoanalyysiä, Sebastian Aho on silmästestillä heikko."

  Ja sitten vaan rutistan artikkeliin oman näkemykseni pelkästään virheitä Ahon pelistä etsien.

  Sainpas massat ärsytettyä. Kjäh.
   
  Virveliä kainaloon tykkää tästä.
 21. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Minusta on pelkästään hyvä asia, että pelistä löydetään muitakin näkökulmia kuin tehopisteet. Edistyneet tilastot ja analytiikka on tullut vauhdilla ammattilaisjääkiekkoon ja journalistit tulevat onneksi nyt kehityksen mukana samaan suuntaan.

  Silti, kaipaisin välillä päinvastaista lähtökohtaa jutulle. Ei niinkään tuon Aho- tai Filppula-artikkelin tyyliin, jossa kerrotaan miten huono pelaaja on ollut hyvistä tehopisteistä huolimatta. Haluaisin edes joskus lukea jutun, jonka otsikossa lukee suunnilleen: "Älä usko tehotilastoa - Ristolainen on ollut joukkueensa parhaimmistoa" tai "Älä usko pistepörssiä - Esa Lindell on Starsin ykköspuolustaja".

  edit: Lisättäköön, että en tarkoittanut noita otsikoita kirjaimellisesti noin. En minäkään todellakaan kaipaa enempää klikkiotsikoita. Lähinnä hain tässä sitä toisenlaista näkökulmaa jutulle, jossa analytiikkaa tuodaan mukaan pelaajan kannalta positiivisessa valossa eikä aina vain negatiivisessa.
   
  Viimeksi muokattu: 04.05.2019 klo 22.38
  jalperi tykkää tästä.
 22. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Mää haluaisin oikeasti sellaisia juttuja, kuten Athletic kirjoittaa.

  Eli ihan vaan "Usko pistepörssiä, Nikita Kucherov on maailman paras pelaaja".

  Ja sitten kirjoitetaan kehu-artikkeli hänestä. Ei tarvitse olla sitä vastanäkökulmaa aina, vaan ihan kirjoittaa siitä että joku on hyvä.

  Nykyjournalismin pahin ongelma on, että lähes jokaisella artikkelilla pitää trollata tai klikkihuorata. Ne olivat toimivia keinoja silloin joskus ennen normaalijournalismin seassa. Mutta nyt normaalijournalismi on kokonaan tapettu ja kaikki on tätä klikkipaskaa.

  Itse en enää noita edes jaksa aukaista, kun otsikosta näkee ja tietää etukäteen mitä on tulossa.

  Kuka uskaltaa olla se taho, joka aloittaa taas normaalin journalismin? Kirjoitetaan normaaleja artikkeleita. Kehutaan hyviä, kritisoidaan huonoja. Ilman huorausta. Sitä mitä oikeasti maailmassa tapahtuu. Jumalauta, hirvittävää olisi lukea tuollaista, eikös? Eikä vasta-vasta-vasta klikki haukku-kehu tai kehu-haukku käänteis -kikkailua.

  Sille normaalille journalismille on kulisseissa oikeasti iso tilaus. Kaikkia vituttaa tämä asia kenen kanssa olen tästä jutellut. Siksi The Athletic myy isossa markkinassa tällä hetkellä aivan helvetisti.
   
  Viimeksi muokattu: 04.05.2019 klo 19.37
  Razzers, RäpyläRepe, mikko6000 ja 24 muuta tykkäävät tästä.
 23. M10 Jäsen

  Aivan loistava kiteytys Henkalta. Ajattelen ihan samoin.

  Nykyajan nuoret toimittajat kirjoittavat saadakseen huomiota ja rispektiä muilta toimittajilta. Suuri yleisö on unohdettu ja hehkuttaminen on epäuskottavaa.
   
  Henkka ja Alamummo tykkäävät tästä.
 24. Tornados Jäsen

  Mielestäni asioita voi lähestyä moneltakin kannalta ja tämä on jopa toivottavaa. Pääasia on kuitenkin sisältö ja sen laadukkuus (tässäkin Athletic on hyvä esimerkki).
   
 25. Lecavalier Jäsen

  Hiljaista on Ahon ketjussa. Ilmeisesti uusi sopimus on lähellä. Carolina on antanut tarjouksensa ja Ahon leiri vastatarjouksen. Todennäköisesti kyseessä tulee olemaan suurin suomalaispelaajan solmima sopimus. Mikäli sopimusvuodet kipuavat kahdeksaan, niin mielenkiintoista on nähdä meneekö kymppi rikki vuosiansioissa. Carolina sai Teräväinen kiinnitettyä yllättävän edullisesti, mutta nyt joutunee maksamaan markkina-arvon mukaisen hinnan.

  Toinen mielenkiintoinen seikka on, tuleeko Ahosta tulevalla kaudella Canesin kapteeni.
   
  holynordic tykkää tästä.