Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Sebastian Aho – professori

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana adolf, 23.10.2016 klo 11.02.

 1. teppana Jäsen

  Aho on näyttänyt hienoa esimerkkiä kehityksestä ja vaikka ei ehkä sellainen Koivumainen johtaja ole, niin olisiko Aholla jopa tulevaisuutta Canesin tai Leijonien kapteenistossa?
   
 2. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Lainaus:
  Paras pelaaja logiikalla ainakin Hurricanesin kapteenistossa luulisi olevan ihan tuotapikaa.
   
 3. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Itse olen vähän vastaan tätä "paras pelaaja" logiikkaa. Toki siinä mielessä järkevää, että kapteenistossa ainakin kaksi/kolme on pelaajia jotka saavat sitä peliaikaa ja ehtivät haistella kentällä sitä pelin flowta. Mutta ei mielestäni paras pelaaja ole välttämättä se oikea valinta kapteeniksi.

  Sebu on vähän itselle sellainen vaikea lukea. Ei hän missään nimessä individualisti a'la Selänne tai Laine ole. Mutta ei myöskään auktoriteettinen hahmo kuten Saku, Mikko tai Rantasmikko.
   
 4. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Lainaus:
  Niin no, kuitenkin se paras pelaaja yleensä tuppaa itsensä vähintään A:n rinnasta löytämään. Usein tulee se C, kuten vaikka Barkoville. Ja auktoriteettiakin voi olla monenlaista. Vaikka et pää punaisena huudakkaan tai jatkuvasti ole äänessä, niin voi sulla mielestäni silti olla paljonkin auktoriteettia.
   
 5. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Ehdottomasti. Barkov oli käsittääkseni pelaajien valinta. Vaikka mies ei ulospäin näytä sellaiselta perinteiseltä johtajalta, niin joukkuekaverit hänet kuitenkin koki parhaaksi vaihtoehdoksi. Mikä taas kertoo tosiaan niistä erilaisista johtamistavoista.

  Kyllähän Aho varmasti pelitaitojen perusteella tuosta kapteenistosta löytyy ensi kaudella. Eikä hän mielestäni mitenkään huono veikkaus olisi ihan kapteeniksi asti. Aho on kuitenkin sellaisen oloinen, että hän ottaa hiljaisella tavalla joukkuetta haltuun ja sitten näitä tahto-suoritus esimerkkejä löytyy. Johtaja joka johtaa etulinjasta. Ehkä jotain samaa kuin Barkovissa, tosin Aho vaikuttaa tulisemmalta itselle.
   
  Alamummo tykkää tästä.
 6. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Olen itse käsittänyt että Aho on aika kova suustaan ja ei mitenkään hiljainen. Kuuleman mukaan myös KukkosLassekin sai Kärpissä ajoittain huutia, joten ei kyllä pelkkää avaa suutansa. Ja onhan ekalta kaudelta se video missä neuvoo Staalia miten jääkiekkoa pelataan.
   
  teppana tykkää tästä.
 7. Lainaus:
  En tiedä ymmärränkö väärin sanan opportunistinen, vai miksi en ymmärrä notta sillä tavalla pelatessa virheitä tulee? Avaatko tätä, että itsekin näen pointin :)
   
 8. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Aho pelaa sentteriksi todella ylhäällä (kärkkymässä läpiajoja, ns. marjanpomintaa). Aika usein oma mies hukkuu tai jää jonkun muun harteille siinä. Myös alivoimaa pelatessa tekee tätä, pelaa upporikasta ja rutiköyhää. Ei se mikään kahden suunnan dynamo ole. Hyökkäysalueen virheet on toki harvinaisempia, mitä nyt tuo viimeyön syöttöyritys oli kyllä todella typerä, kun tiesi ihan tasan tarkkaan kuka siinä edessä on katkomassa syöttöä.
   
 9. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Tuossa on pointti. Sinänsä kyllä näkisin että kyseessä on enemmänkin vahvuuksien kautta pelaaminen eikä marjanpoiminta. Nämä voi joskus olla todella samanlaisia ja menee meillä faneilla sekaisin. Hyvänä esimerkkinä voisi olla Bure. Mies veti Vancouverin aikaan laiturina todella opportunistisesti mutta myös vastuullisesti kiekkoa. Sitten taas Floridan aikoihin, parempaa marjanpoimijaa saa etsiä. Kumpanakin aikana teki alivoimalla tehoja. Erona oli se, että toisen joukkueen riveissä se oli harkittua riskiä eikä yhden pelaajan statsien pakkaamista.
   
 10. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Toki toki, se on ihan tarkoituksellista, että Aho pelaa tuolla tavalla ja tekee sitä myös alivoimalla. Se on osa hänen pelityyliänsä ja tekee sen aikas hyvin. Aho on itsekin sanonut, että saa pelata aika vapaasti omaa tyyliänsä, eikä koutsit siihen puutu.
   
  teppana tykkää tästä.
 11. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Niin oletan tämän olevan myös Ahon ja koutsin diili, että tällä tapaa pelataan. Se ketjun laituri sitten huolehtii enemmän siitä omissa pelaamisesta. Varmaan vähän sama homma McDavidin kanssa. Ja ehkäpä MacKinnoninkin? Vaikka pelipaikka onkin sentteri, niin joskus roolitus voi mennä siten että: laituri pelaa sen alimmanmiehen tontin ja sentteri taas kärkkyää. Samalla joissakin jengeissä laituri voi ottaa myös aloitukset sen sentterin sijaan. Mutta sitten kun tuo koko ketjun roolitus tuolla systeemilä matchaa niin miksipä ei.

  Juu ei Ahosta tule varmasti mitään Barkovia tai Jere Lehtistä. Mutta ei hän mikään Teemu Pulkkinenkaan sentään ole tuon pelaamisensa kanssa. Sen verran kovalla tasolla professori suorittaa nuin yleisestikkin.
   
 12. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Tästä keskustelusta tulee mieleen se, kun joku tuolla HFHistory osastolla vuosia sitten sanoi vapaasti lainaten: "Jari Kurrin taito antaa Gretzkyn unohtaa puolustaminen kokonaan on suurin ei-tilastoitu hyökkäyspään saavutus koko 80-luvulla".

  Eli, ominaisuuksien mukaan mennään.
   
  Merovingi tykkää tästä.
 13. metsuri1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Carolina Hurricanes
  Lainaus:
  Mistähän tämmöinen käsitys? Itselle tulee miehestä mielikuva, että voi olla siviilissä hiljaisempi, mutta kaukalossa ei.
   
 14. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  Lainaus:
  Näin on kuultu. Käsitys siis tukee mielikuvaa.
   
  Sämppäri tykkää tästä.
 15. Lainaus:
  Nyt ymmärrän mitä tarkoitat. Itse ymmärrän vain tuon sanan eri tavalla, joten sen takia piti kysyä mitä ylipäätään tarkoitat :)
   
 16. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Lainaus:
  Arvon @Rambokala on keksinyt sanalle ihan oman merkityksen, joten et ole yksin. Eihän se Aho iso ole, mutta ei todellakaan mikään marjanpoimija!
   
 17. EmeraldSapphire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Pittsburgh Penguins, Carolina Hurricanes
  Lainaus:
  Aho tekee ketjukavereistaan parempia ja näyttää hyvää esimerkkiä, joten A rinnassa on hyvinkin mahdollista. Mitä kapteenin paikkaan tulee, voisin kuvitella Teukan tulevana kapteenina, jos hän pysyy Canesissa. Muistaakseni Teuvo hoiti kapteenin roolin mallikkaasti nuorten MM-kisoissa 2014, ja mies tuntuu vain parantavan menoa aina kun saa lisää luottoa ja vastuuta.
   
  Loorz15 tykkää tästä.
 18. Jyyd Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ♠, Flyers, Giroux
  Lainaus:
  Itse näen Ahon ennen Teuvoa C rinnassa, vaikka ei Teuvokaan huono valinta varmasti ole. Kuvittelisin Ahon vain olevan Teuvoa enemmän äänessä, ja johtavan niin kentällä kuin sen ulkopuollakin ehkä hiukan enempi. Vaikka kyse on varmaan yleisesti ottaen hiljaisista jätkistä.
   
 19. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins (Jokerit)
  Lainaus:
  Herrojen yhteishaastattelussa Teräväinen totesi heti, että Ahosta tulee kapteeni. Pidän tuota melko luotettavana arviona, koska Teräväinen tietysti näkee päivittäiset toimet hyvinkin läheltä.
   
  Ippenator tykkää tästä.
 20. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Teukka tosiaan on mainion oloinen kapuksi Leijoniin. Toki matkaa tähän on. Mutta oma veikkaus on Rantasen suuntaan. Ei sillä että olisi mitään merkittävää eroa habituksessa, mutta jotenkin tätä kenttää kun lukee niin Rantanen vaikuttaa aika "varmalta" ratkaisulta Leijonien seuraavaksi kapteeniksi. Ellei sitten Mikke ota hommia vähäksi aikaa.
   
 21. Ippenator Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Ilves, Winnipeg, Carolina ja Colorado
  Voin sanoa lähes varmuudella, että Aho on jossain vaiheessa Carolinan kapteeni. Ehkä jopa jo silloin kun nykyinen kapteeni Williams jää sivuun. Teräväistä ei taas vastaavasti kyllä tulla näkemään varsinaisena kapteenina Carolinassa saatika leijonissa. Parhaimmillaan toki Teukkakin saattaa olla A rinnassa, ainakin Carolinassa jossain vaiheessa. Molempia pelaajia arvostan kyllä joka tapauksessa todella korkealle pelaajina.

  Aho on yksinkertaisesti luontainen johtaja ja äärettömän määrätietoinen kehittämään sekä omaa että joukkueensa peliä. Teukka on kuitenkin näissä asioissa enemmänkin se kuuntelija, kuin se johtajatyyppi, vaikka toki hienosti johtaakin pelillisellä esimerkillään omalta osaltaan joukkuettaan.

  Aho vaikuttaa juu vähäpuheiselta haastatteluiden perusteella, mutta ei todellakaan ole sitä joukkueen sisäisessä toiminnassa, vaan jo nyt aivan johtavia pelaajia Carolinan sisäisessä toiminnassa ja hierarkiassa. Se näkyy ja kuuluu kaikessa. Muiden pelaajien haastateteluista, fanien kirjoituksista, Carolinan pääselostajakaksikon (joilla hyvät keskusteluyhteydet pelaajiin ja valmennukseen) keskusteluista ja kommenteista sekä toki myös joistain Ahon omistakin haastatteluista, vaikka vähäpuheinen niissä yleensä onkin.

  Tämä keskustelu tässä taas kerran osoittaa, että vaikka Aholle toki jo monelta osin paljon arvoa sentään jo nykyään annetaan, niin ei sitä hänen erityislaatuisuuttaan ja ekstrapotentiaaliaan pelaajana saatika liiderinä kyllä ymmärretä edelleenkään kovin hyvin monien lätkäfanin keskuudessa. Jännän aliarvostettu pelaaja vieläkin todelliseen tasoonsa ja huikeaan vielä lunastamattomaan potentiaaliinsa nähden.

  Jotain Barkovia jaksetaan vaan tietyissä piireissä hehkuttaa, vaikka Aho on mennyt jo ajat sitten ohi sekä pelaajana että liiderinä. Kyllä Ahon kohdalla puhutaan tulevaisuudessa Zetterbergin ja Larionovin kaltaisena taiturina sekä voittajana että liiderinä. Mitä todennäköisimmin laittaa kummankin legendan moniin mahtaviin saavutuksiin nähden jopa paremmaksi, kunhan vain toivottavasti välttyy pahemmilta loukkaantumisilta urallaan.
   
  jiitu tykkää tästä.
 22. teppana Jäsen

  Hieno juttu, että Ippe osasi meidät kaikki panna ajan tasalle siitä, kuinka aliarvostettu Aho onkaan. Kiitos.
   
  Merovingi, Kipinä, 5hole ja 13 muuta tykkäävät tästä.
 23. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Onhan se ihmeellistä, että pelaajalle annetaan arvo sen mukaan mitä on tehnyt / tekee tällä hetkellä, eikä sen mitä kristallipallo sanoo.
   
  adolf tykkää tästä.
 24. Ippenator Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Ilves, Winnipeg, Carolina ja Colorado
  Lainaus:
  Niinhän ei kuitenkaan ole Barkovin tapauksessa. Mutta puhun siitä, että myös näitä Ahon jo tällä hetkellä olemassa olevia ominaisuuksia kovin helposti aliarvioidaan. Jos edes puhutaan siitä, että Teräväinen (jota arvostan itse todella korkealle pelaajana) olisi ennemmin kapteeniainesta kuin Aho, niin ei kyllä sitten ole saatu kunnon käsitystä Ahosta pelaajana ja pelaajatyyppinä. Ja herkästi vaan olen huomannut, että tämä toistuu monessa asiassa, kuten myös viimeaikaisessa Ahon puolustuspelaamisen kyseenalaistamisena (mitä esim sinä harrastat täällä).

  Tietenkään kaikkien senttereiden ei tarvitse tukkia vaan alhaalta joka tilanteessa keskustaa. Vaan omaisuuksien mukaan kannattaa tuo sentterien ja laitureiden roolitus sopia aina ketjuissa ja joukkueissa. Aho pelaa selvästi parempaa ja fiksumpaa peliä kokonaisuudessaan omassa roolissaan sentterinä, kuin esim. Barkov. Voi olla, että se näyttää tuohon tiettyyn stereotypiaan (sentterin alhaalla keskustan puolustamisesta) tottuneelle jotenkin huonommalta puolustamiselta ja opportuniselta hyökkäyspeliltä (mitä se toki tavallaan onkin). Vaikka kyseessä on juuri Ahon kohdalla loistavasta hyökkäyspelin ja puolustuspelin tasapainottamisesta hänen ominaisuuksiinsa ja joukkueensa tukemiseen sopivimmalla tavalla.
   
  Viimeksi muokattu: 03.03.2019 klo 16.30
 25. Atthe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoon Blues, Detroit Lions, HJK
  Oli kyllä huvittavaa miten tuossa Ahon viime yön voittomaalissa Barkov vei Ahoa 100-0 siinä edeltäneessä tilanteessa, mutta Mrazekin torjuntojen kautta Carolina pääsi kuitenkin vastahyökkäykseen ja Aho käytännössä nopeudellaan ehti noin hyvään maalintekopaikkaan.
   
  aessi ja Alamummo tykkäävät tästä.