Seattle Kraken 2022–2023 – smells like team spirit

  • 39 289
  • 145

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
Sellainen kotiavaus sitten. Pelaajaesittelyssä oli jotenkin aneeminen (vai jännittynyt?) tunnelma, olisin odottanut pelaajien kehonkielissä heijastuvan vähän energiaa ja sähköä.

Ensimmäisillä sekunneilla 0-1 tappiolle ja jos oli odotettavissa energinen startti kauden ensimmäiseen kotipeliin, niin se meni sitten siinä. Tosin pelaajaesittelyn energisyyden (tai sen puutteen) jälkeen ei kovin suuri yllätys. Peli oli aivan sekaisin, ja kun surkea AV jatkaa otteitaan niin peli olikin kohta jo 0-2. Jonesilla ei mahdollisuuksia näihin maaleihin.

0-2 tilanteessa saatiin sitten vähän jalkoja liikkeelle ja n. 10 minuutin pelin jälkeen jopa ensimmäinen laukaus Vegasin maalia kohti. Hyviä pitkiä pyörityksiä saatiin hyökkäysalueelle, mutta ei palkintoa. Vegas vaihteli hienosti välillä keskalueen träppiin höystettynä yhdellä karvaajalla, ja Seattle joutuikin keksimään tähän lääkettä. Välillä palautettiin fiksusti kiekko takaisin omalle puolustusalueelle kun todettiin että ei ole mitään minne hyökätä. Sitten parin pakki-pakki -syötön jälkeen uusi lähtö.

0-3 tuli taas Vegasin YV:llä, ehkä vähän epäonninen pomppu Krakenin näkökulmasta ja Jones ei saanut game saveriä siihen, ja peli alkoikin olla taputeltu. Ei Jonesin piikkiin tuokaan, mutta olisi ollut periaatteessa otettavissa.

0-4 olikin sitten hörppy Jonesilta ja ei enää pää kestänyt katsoa peliä loppuun asti.

Nostoja parin erän osalta:
- Krakenin AV on liigan huonointa. Olikohan ennen peliä liigassa sijalla 26. ja en usko että kahden AV-takaiskun jälkeen ainakaan sijoitus kohoaa. Tämä menee jo valmennuksen piikkiin, koska viime kaudella oltiin myös umpisurkeita. Jos rosteri on täynnä "duunaripelaajia" niin niistä luulisi löytyvän valmennukselle työkaluja saada tuo kuntoon. Toki Donskoi on loukkaantuneena, mutta on siellä hyökkääjistä heittää esim. Tanev ja Gourde sähisemään myös. Vai onko oikeasti niin että esim. Tanevilla ei kuitenkaan riitä pelikäsitys ja sähäkkyys menee hukkaan? Joku minua viisaampi voi tulla kertomaan. En kaada kyllä tuota Tanevin niskaan, kunhan nostin esimerkkinä.

- Valmennus. Viime kausi meni harjoitellessa. Nyt pitäisi olla pelisapluuna jo opetettu. Joko pelikirja ei toimi tai sen jalkautus pelaajille ontuu. En viitsinyt kitistä valmennuksesta viime kaudella, kun oli aika selkeää että vielä ei taistella pudotuspelipaikasta, ja muutenkin haetaan systeemiä. Mutta alan kallistua sille puolelle että Hakstol ei ole meille oikea valmentaja. No olin vähän varauksellinen jo kun hänen pestinsä julkaistiin, mutta annettiin herralle mahdollisuus. Nyt vaan radikaalisti koodinimi "Jalonen" kehiin ja pistetään pakka kuntoon.

+ Schultz oli hyvä puolustussuuntaan ja kävi tekemässä vielä avausmaalinkin.

Jokohan tuo Beniers voitti Calderin?

Ei taida ketään haastajia olla noin isossa roolissa tulokaspuolella tänä vuonna.

Power joo, mutta ei pääse nettoamaan YV-pisteitä, kuten Seider viime kaudella.
Varmaan oli puolihuumorilla tämä heitetty, mutta kun tuo kommentti tuli sen Anaheim-pelin jälkeen, niin nostan nyt ainakin McTavishin Anaheimista kisaan mukaan. Varmasti on paljon muitakin. Mutta kyllähän Beniersillä mahdollisuus on, jos Seattlessa saadaan tuo pelisysteemi kuosiin.

Edit: Vitutus on varmaan tässä tapauksessa välittämistä, eli nyt niitä voittoja alkaa jo odottamaan viime kautta enemmän, ja kaikenlainen pelisysteemillinen sekoilu sattuu aivoihin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: SSAA

ipaz

Jäsen
Katselin tuossa AHL-pelien tilastoja ja pisti silmään, että Krakenin farmitiimi Coachella Valley Firebirds pelaa toistaiseksi kotiottelunsa Seattlen alueella. Siellä on pelattu niin Krakenin harjoitushallissa kuin NHL-halli Climate Pledge Arenallakin, jossa voittoa Abbotsfordista oli todistamassa lähes 9000 katsojaa. Eilen perjantaina Firebirds ja Calgary Wranglers ottivat yhteen WHL-joukkue Everett Silvertipsin kotihallissa ja tänään mennään taas Krakenin harjoituskeskukseen 700:n katsojan eteen. Seuraavat 16 ottelua on kaikki vieraissa ja vihdoin ja viimein 18.12. joukkue pääsee kotiinsa Palm Springsiin upouuteen 10 000 katsojaa vetävään Acrisure Arenaan.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kraken on pelannut nyt 17 ottelua ja vähintään mukavasti on mennyt odotuksiin nähden ainakin. Olisi mielenkiintoista kuulla Seattlen touhuja lähemmin seuraavilta, että mikä tuon Shane Wrightin tilanne oikein on? Jannu on pelannut seitsemässä ottelussa noin kahdeksan minuutin keskiarvolla ja onko viimeiset neljä peliä ollut katsomossa tjsp. Eikö organisaatiossa luoteta Kingstonin kykyyn kehittää pelaajia vai mikä juttu?
 

ipaz

Jäsen
Kraken on pelannut nyt 17 ottelua ja vähintään mukavasti on mennyt odotuksiin nähden ainakin. Olisi mielenkiintoista kuulla Seattlen touhuja lähemmin seuraavilta, että mikä tuon Shane Wrightin tilanne oikein on? Jannu on pelannut seitsemässä ottelussa noin kahdeksan minuutin keskiarvolla ja onko viimeiset neljä peliä ollut katsomossa tjsp. Eikö organisaatiossa luoteta Kingstonin kykyyn kehittää pelaajia vai mikä juttu?
Eiköhän siellä on sama tilanne Wrightin kanssa, mitä Losilla on Brandt Clarken joka ainakin nyt lähetettiin toistaiseksi AHL:ään. Clarke tosin on vuoden vanhempi Wrightia, mutta säästävät yhden sopimusvuoden jo pelimäärä jää tuohon yhdeksään.

Wright on 18v ja Seattlella kulkee nyt hyvin ilman häntäkin. Vaan onko OHL:llä hänelle enää mitään annettavaa? Ymmärtääkseni Wrightia ei voi AHL:ään laittaa, vaan vaihtoehdot on joko NHL tai junnut. Tai laina jonnekin Eurooppaan kenties.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Wright on 18v ja Seattlella kulkee nyt hyvin ilman häntäkin. Vaan onko OHL:llä hänelle enää mitään annettavaa? Ymmärtääkseni Wrightia ei voi AHL:ään laittaa, vaan vaihtoehdot on joko NHL tai junnut. Tai laina jonnekin Eurooppaan kenties.

Hfboardsilla, tuolla ajatusten tonavan alkulähteillä spekuloitiin, että hänet voitaisiin lähettää kahden viikon lainalle AHL:ään ja tämän jälkeen Kanadan U20-leirille. Kisojen jälkeen mahdollisesti junnuihin. Uskon, että OHL:ssä pelaaminen on ainakin tätä nykytilannetta parempi vaihtoehto pitkällä tähtäimellä (tästä jauhettiin jo kauden alussa tässä ketjussa). Laina Eurooppaankin on tietenkin mahdollinen, mutta kaveri on tosiaan vasta 18v. eikä vanhalle mantereelle lähettäminen ole aivan niin yksinkertaista.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hfboardsilla, tuolla ajatusten tonavan alkulähteillä spekuloitiin, että hänet voitaisiin lähettää kahden viikon lainalle AHL:ään ja tämän jälkeen Kanadan U20-leirille. Kisojen jälkeen mahdollisesti junnuihin.
Siinä taitaa olla se sama viiden pelin junnusääntö mikä Clarkellakin oli. Farmi on Wrightille varmaan sopiva paikka nyt lyhyellä tähtäimellä ja ainakin nyt kuulostaa muutenkin, että tuo kauden jatko menee juurikin noin.
 
Viimeksi muokattu:

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
Pitää kai se välillä tännekin ammentaa lyhyesti ajatuksia. Krakenin pelit tulee aina sen verran pahaan aikaan että niiden jälkeen alkaa yleensä suoraan työpäivä eikä ehdi tänne pelien jälkeen mietteitä kirjoitella.

Joukkue on yllättänyt hyvillä otteillaan varmaan itsensäkin, mutta ainakin minut. Olin varautunut vielä yhden kauden taaperrukseen, mutta pelitapa alkaa olla iskostunut paremmin pelaajien selkäytimeen, ja etenkin pahimmat puolustusalueen sekoilut ovat pääosin olleet historiaa viime aikoina. Alkukausi meni vähän vielä isoilla vaihteluilla peliesityksissä, ja ikinä et sohvalle istuessa pystynyt arvaamaan millainen Kraken tänään kaukaloon luistelee. Mutta paljon on menty eteenpäin ihan lyhyessä ajassa.

Maalinsuullakin on tapahtunut hyviä asioita vaikka Grubauer onkin ollut loukkaantuneena. En puhu asiasta enempää, koska tähän asti jos olen maininnut tuon pelipaikan ääneen ja yhdistänyt siihen jotain positiivista kommenttia, on seurannut vähemmän vakuuttavaa työskentelyä. Mutta muotoillaan niin, että pitää valmennuksella olla melkoiset ballsit, että Grubauerista tulee tällä kaudella muuta kuin kakkosviulun soittaja. Minäkö taikauskoinen?

Beniers jatkaa hyviä otteitaan, ja on sen verran usein kilistellyt maalirautoja, että hieman paremmalla tuurilla maalisarake näyttäisi ihan erilaiselta. Kiekko irtoaa todella napakasti sekä onetimerista että rannelaukauksella. Hieman jopa ristiriitaiset tunnelmat, jos Calderista taistelee tänä vuonna Beniers ja suomalaiset Maccelli ja Pärssinen.

Uusista miehistä Donskoiksi alkoi Donskoin poissaollessa Bjorkstrand. Kai tuo Krakenin pelisysteemi eroaa sitten niin paljon Oliverin ja Joonaksen vanhoista seuroista, että peli on kyllä melko sekaisin ja maalimäärä molemmilla edellisiltä kausilta tippuu melkoisesti. Vähän olin toivonut että Donskoi olisi tällä kaudella palannut tasolleen, mutta vemppaketjussa on alkukausi mennyt. En enää edes muista mikä paikka miehellä hajosi ja milloin oli ennakoitu paluuaika. Burakovskystä oli itsellä kuva kovalaukauksisena sniperina, mutta mies on jopa paikoitellen "Lainemaisesti" säästellyt laukaustaan ja mennyt syvälle sisään pass-first -koulukuntaan. Tuo kuitenkin nopeudellaan ja pelisilmällään paljon hyvää Krakenille, hyvä hankinta.

Yllämainittuja Beniersiä ja Burakovskya lukuunottamatta hyökkäys on hyvin tasapaksu, vai pitäisikö sanoa tasalaatuinen. Kraken pystyy tasaisella peluutuksella tarjoamaan hyökkäysuhkaa oikeastaan neljän kentän voimin.

Puolustuksesta on pakko sanoa, että olen tykästynyt oikeastaan kaikkiin. Fleury nyt ehkä heikoimpana lenkkinä siellä luutii, mutta ei oikein ole pelko perseessä hänenkään suorituksia seuratessa. Dunn on varmaan silti pakko nostaa yksittäisenä kohokohtana. Viime kaudella väläytteli, mutta koko joukkueelta tuttuja aivopieruja sattui hänellekin. Tällä kaudella oivaltavaa pelaamista koko kaukalon alueella, pakko tykätä. Hyvä että vältettiin Klingberg, vaikka hän huhuissa pyörikin.

Tässäkin ketjussa pohdittu Wrightin kohtalo onkin sitten melkoinen pähkinä. GM ja valmennus ei varmaan odottanut, että ollaan ihan oikeasti vielä playoff-kisassa mukana, Pacificin kakkossijalla (noh, kolmantena, mutta jos pisteenkin raapii kolmesta seuraavasta "rästi"pelistä niin nousee Kingsin ohi). Wrightin peli on ollut hyvin varovaista, mikä toki osaltaan varmaan voi johtua siitä kun peli on hajavaihtoja pienellä peliajalla. Poju on kuitenkin vielä sen verran nuori raakile, että niin kauan kuin playoff-junassa meinataan pysyä, niin ei tulosketjuihin oikein ole asiaa. Sitten kun Donskoi tervehtyy, niin siellä alkaakin olla jo ruuhkaa rosterissa. Wright ei ehkä junnuissa pelaamalla enää ihan mahdottomia kehity, ja kun AHL ei kai ole iän puolesta optio (korjatkaa jos ymmärsin väärin) niin enpä haluaisi olla valmennuksen kengissä nyt päättämässä asioista. Krakenin somessa kuitenkin Wright on draftihappaman naaman sijaan näyttänyt yllättävän positiiviselta, kun saa aistia NHL-tunnelmaa osana joukkuetta JA olla osana laadukasta harjoittelua, joten ei tuo tilanne nyt täysin katastrofi ole.

Edit: Vai lyhyesti ajatuksia...sori.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Hfboardsilta napattua faktaa, että Jeff Marekin mukaan huomenna ilmeisesti julkaistaan Shane Wrightin AHL-stintti kahdeksi viikoksi ja tuona aikana Seattlen farmijoukkueella olisi viisi peliä.

Lisätään vielä sportsnetin uutinen asiasta:

 

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
Hfboardsilta napattua faktaa, että Jeff Marekin mukaan huomenna ilmeisesti julkaistaan Shane Wrightin AHL-stintti kahdeksi viikoksi ja tuona aikana Seattlen farmijoukkueella olisi viisi peliä.

Lisätään vielä sportsnetin uutinen asiasta:

Tämä conditioning stint onkin minulle ihan uusi tuttavuus. Sillä siis voi peluuttaa tuon 14 päivää myös "alaikäistä" pelaajaa. Tai ei se tainnut Wrightilla iästä olla kiinni vaan joku NHL-CHL sopimus taisi olla kyseessä. Tuohan vaikuttaisi omaan silmään ihan hyvältä lähitulevaisuuden suunnitelmalta. Ja jos playoff-juna karkaa niin sitten vaan rohkeasti ylös kehittymään.
 

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
Sinne meni Wright Coachella Valleyhin kuntoutuspätkälle, kuten @secord ansiokkaasti ennakoikin. Katsotaan miten AHL:ssä sujuu.

Oli tänä aamuna erikoinen peli, amerikkalaiset kun rakastaa tilastoja, niin nyt voi kirjata tilastoihin että "Kraken is 1-0-0 when scoring 8 or more". Eli sieltä tuli seurahistorian suurinumeroisin maalimäärä. Viime postauksessani mainitsemat Beniers 1+2 ja +4, ja Dunn 1+1 ja +5. Kun Maccellia ei viitsitty peluuttaa viime yönä Arizonan toimesta, niin Beniers nappasi tulokkaiden pistepörssin yksinäisen kärkipaikan 3 pisteen erolla Maccelliin.

Itse peli oli kyllä melkoista tunteiden vuoristorataa, ja kun tässä nyt näköjään oikeasti kamppaillaan playoff-paikasta, niin eipä tarvinnut kolmannessa erässä sohvalla istua kun joutui seisten repimään hiuksia päästään joukkueiden mättäessä lähes vuorotellen 6 maalia erän aikana. Tosin Beniersin 7-5 maalin jälkeen alkoi jo tuntua että ehkä tästä se voitto kaivetaan.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Sinne meni Wright Coachella Valleyhin kuntoutuspätkälle, kuten @secord ansiokkaasti ennakoikin. Katsotaan miten AHL:ssä sujuu.
Wright iski heti maalin ensimmäisessä pelissään farmin puolella. Alku ainakin lupaava.

Edit. Toisessa pelissä 2+0 ja ottelun ykköstähti.
 
Viimeksi muokattu:

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
Wrightin AHL maalit:

Ensimmäisessä käyttää nopeuttaan hyväksi ja nousee laidalta:




Toinen ylivoimalla ranteella:




Kolmas vähän niinkuin toisinto ensimmäisestä, mutta vauhdilla läpi puolustajien välistä




Hyvältä näyttää, ja junnujen seassa varmasti tekee ihan mitä tahtoo, jos sinne lähetetään. Mutta jos nostetaan NHL-rosteriin mukaan, niin kenen tilalle? Geekie pisteiden valossa ollut vähän vaisumpi lähiaikoina, mutta on pelannut silmätestin perusteella hyvin. Sprong ehkä enemminkin? Mutta nuo ovat 10 minuutin pelaajia (eli neloskentässä), melko munakas ratkaisu valmennukselta laittaa jotain Eberlea neloseen Wrightin tieltä.

Miettikääpä muuten että Bjorkstrandin peliajat viimeiseen viiteen peliin ovat 12:51, 12:41, 17:26, 12:12, 16:43. Miehen pitäisi kuitenkin olla Krakenin ykköskorin hevosia. Mutta tuossa näkee nimenomaan että rullataan aika hyvin neljällä kentällä, joten kunhan vaan valmennus ei ala arastelemaan nelosen peluutusta jos Wright sinne istutetaan, niin ihan hyvin siellä varmasti menisi. Nyt vaan on jäänyt monesti se nelonen sitten vähille minuuteille Wrightin ollessa kokoonpanossa.

En usko, että tällä kaudella Cuppia tavoitellaan, mutta kyllä minä ainakin ihan mielellään jo näkisin vähän playoff-tuulia Seattlessakin. Ja mistä sitä tietää vaikka playoffeissa iskisi Golden Knightsin ekan kauden tapainen flow tila ja mentäis pidemmällekin kuin pelkkä ensimmäinen kierros.
 

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
Uskotteko kotona? Niin vaan viime yönä solidilla pelillä jätettiin divisioonan kärkikamppailussa Vegas ilman mahdollisuuksia ja myös Grubauerille voitto kirjoihin tälle kaudelle. Taisi olla seurahistorian ensimmäinen voitto Vegasista, jos en väärin muista. Ja koko liigassa ollaan tällä hetkellä voittoprosentin perusteella sijalla 4., eli yhden rästipelin voittamalla myös pisteissä ohitetaan nelossijalla majaileva Toronto. Kausi on vielä nuori, mutta viime kaudella näihin aikoihin sitä alkoi jo kääntää katseensa muihin mielenkiintoisempiin "suomalaisjoukkueisiin" kun ei enää Krakenilla ollut peleissä panosta. Mieluummin tällaista katselee.

Myönnettäköön että hieman jännitti tuo Grubauerin startti, mutta pelin edetessä otteet varmentuivat ja sieltä pari gamesaveriakin tuli tarvittaviin paikkoihin.
 

Nepi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liikunnan Riemu
Seattle on kyllä helvetin hyvässä iskussa tällä hetkellä, toivottavasti juna puksuttaa kohti pudotuspelejä samaan tahtiin loppukaudenkin. Ennen kauden alkua arvelin Seattlen jäävän helposti pudotuspelien ulkopuolelle, mutta tässä sitä ollaan läntisen konferenssin kolmantena.

Joukkueessa ei ole varsinaisia supertähtiä, mutta Burakovskyn saapuminen oli joukkueelle hyväksi. Mieheltä hyvää suorittamista illasta toiseen ja on menossa kohti uransa parhainta kautta pisteiden valossa. Martin Jones on kanssa ylittänyt kaikki odotukset.

Kaiken lisäksi tuleva supertähti-Beniers painelee 62 pisteen tahdissa kohti vuoden tulokas -palkintoa. Calder olisi kyllä mahtava saavutus. Alkaa pikkuhiljaa Matty jakaa minun suosikkipelaajan paikan Moritz Seiderin kanssa.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Pirun hyvältä tuntuu Krakenin meno tällä kaudella. Viime kausi oli sopeutumista liigaan ja vaikka välähdyksiä tulevasta nähtiin silloin tällöin, olivat kesän nappihankinnat juuri sitä, mitä joukkue kaipasi. Tulevaisuus näyttää todella hyvältä jo tässä vaiheessa enkä olisi ollenkaan yllättynyt, jos vielä tämän kauden aikana ensimmäiset pelaajat rikkoisivat 100 tehopisteen rajan Kraken-paidassa.

Vegas sai ehkä lentävän lähdön NHL:ään nappaamalla itselleen loistavia pelaajia, mutta itselleni Kraken on näistä kahdesta laajennusjoukkueesta se, josta pidän enemmän. Traditiot, sijainti sekä koko paketti on sellaista, joka on kolahtanut minuun täysillä.
 

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
Viime yönä ehkä kauden huonoimmalla näkemälläni pelillä raavittiin taas kasaan yksi voitto. Peli oli jotenkin aneemista, neloskenttä toi ainoana energiaa vähän peliin ja aiheuttikin eniten vaaranpaikkoja Ducksin maalille. 0-2 tilanteessa ensimmäisen erän alkupuolella oli allekirjoittaneella silti hieman pelko perseessä, että minkälainen peli mahtaa olla tulossa, kun ilme oli huono mutta hieman helposti päästiin heti kahden maalin karkumatkalle. Lopulta 5vs5 pelissä ei ollut hätää, johtuen kyllä enemmän vastustajasta kuin Krakenin hyvyydestä. Mutta tällä kertaa viime aikoina niin hyvin toiminut alivoima otti 3 osumaa kontolleen ja peli meni tiukaksi.

Kaksi pistettä ei tullut myöskään ihan ilman hintaa, kun Geekie sai melko varmasti aivotärähdyksen. Omalla puolustusalueella ilman yhtään Ducksin pelaajaa edes karvaamassa, mies joutui Larssonin kanssa samalle luistelulinjalle ja Larssonin käsivarsi kolahti suoraan kupoliin, ja Geekie talutettiin jäältä. Tässäkö on Wrightin sauma nousta kokoonpanoon? Tosin siinä tapauksessa Wrightin junnumaajoukkuekomennus jäänee väliin.
Vaikea tuohon kokoonpanoon on kyllä muuten nousta, ja sanoisin että jopa NHL-kartalta kadonneella Donskoilla tekee tiukkaa löytää pelipaikka kunhan löytää takaisin hallille. Esimerkiksi bottom-6 energiapelaaja Tanev on +/- tilastossa NHL:ssä sijalla 10., saldolla +14.

Beniers muuten naputteli vaivihkaa taas tehot 1+2 ja on ihan mukavassa tahdissa kun viimeisessä neljässä pelissä on naputellut 9 pistettä.

AHL:stä kuuluu myös ihan mukavia, kun viikonloppuna Wright paukutti neljännen maalinsa kolmeen peliin. AHL:stä on jotenkin vaikea saada tarkempia tilastoja (tai tod.näk. en vain osaa), mutta hieman huolestuttaa tuo Wrightin laukaisuprosentti joka on 80%. Eli 5 laukausta, 4 maalia. Kuulostaa kivalle, mutta ei ole mitenkään ylläpidettävällä tasolla, ja kertoo enemmän siitä että paikoille ei oikein taida päästä, tai jos pääsee niin laukaukset ei mene maalia kohti tai on pass-first -mentaliteetilla liikkeellä. Yhtään syöttöpistettä ei kuitenkaan ole kertynyt, joten ota tuosta nyt selvää. Ei kai kukaan ole kyseenalaistanutkaan NHL-paikan osalta sitä hyökkäysalueen osaamista, mutta olisi kiva tietää miltä peli noin muuten näyttää.

Leimaampa tähän vielä jälkipolville muistiin, että rästipelit voittamalla Kraken nousisi Pacificin kärkeen ohi Vegasin. Seuraavana vuorossa olisi aika tärkeä divisioonan sisäinen kohtaaminen Krakenin takana väijyvää Kingsiä vastaan vieraskiertueen viimeisessä pelissä. Tämän yön ilmeellä en usko pisteitä tulevan, saattaa olla hieman väsyä puserossa, kun joka toinen päivä on pelattu ja siihen matkustaminen päälle. Melkoinen pyristys muuten menossa, 6 peliä 11 päivään, ja nyt ovat vasta puolivälissä tuota.
 

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
Maalinsuullakin on tapahtunut hyviä asioita vaikka Grubauer onkin ollut loukkaantuneena. En puhu asiasta enempää, koska tähän asti jos olen maininnut tuon pelipaikan ääneen ja yhdistänyt siihen jotain positiivista kommenttia, on seurannut vähemmän vakuuttavaa työskentelyä. Mutta muotoillaan niin, että pitää valmennuksella olla melkoiset ballsit, että Grubauerista tulee tällä kaudella muuta kuin kakkosviulun soittaja. Minäkö taikauskoinen?
Joko saa nostaa käden pystyyn virheen merkiksi? Olisi pitänyt vain olla hiljaa. Tuo kommenttini on 20.11., sen jälkeen Jones on pelannut kolme peliä, päästäen niissä 5, 4 ja 8 maalia. Ja torjuntaprosentti laskettuna noista 3 ottelusta on vähemmän maireat 81.11%. Kaikista peleistä on tosin tullut voitot, joten joukkue keksii uusia tapoja voittaa pelejä. Yleensä olen ollut ensimmäisenä puolustamassa maalivahteja, mutta Kings-pelissä (ja jo Anaheim-pelissä) oli Jonesiltakin haparointia ja etenkin omituisia ongelmia kiekon seuraamisessa ("tracking the puck", miten tuo nyt suomeksi muotoillaankaan, eli on hukannut oudoissa paikoissa tietoisuuden missä kiekko on). Grubauer aloittanee Capsia vastaan ylihuomenna kotiareenalla, tai jos ei aloita niin ei taida olla oikeasti vielä pelikunnossa.

Itse pelistä Kingsiä vastaan ei oikeastaan ole sanottavaa. En tykännyt yhtään tuosta puolustusilmeestä. Ennakoin viime pelin jälkeen, että väsymys alkaa näkyä tiiviin otteluohjelman ja vieraskiertueen jäljiltä, ja onhan tuo melkein pakko laittaa nyt väsymyksen piikkiin. Onhan? Ei ole tuollaista puolustuspeliä tällä kaudella nähty. Onneksi taas vastustajalla oli pakka niin sekaisin, että saatiin "helposti" hyökkäyspelillä ralleteltua lopulta 2 pistettä plakkariin. Ja en ehkä pidä Kingsiä päävihuna playoffien suhteen, joten 2 pistettä on taas tärkeät ettei Edmonton rynni ohi.

Vaikka tuo peli olikin Jatkoajan palstan standardien mukaan ns. hassuttelupeli, niin virallisiin tilastoihin tehopisteet silti lasketaan, joten Beniers-seurantaan 2+0 ja +3 lisää. Melkoinen märkä rätti Matty kuitenkin aloituksissa vielä on, tänään voitti hulppeat 27% aloituksista. Tuota ehtii kyllä vuosien saatossa parantamaan joten enpä varsinaisesti viitsi miestä piiskata tuosta. Puolustusalueella kuitenkin todella kypsää ja hyvää pelaamista, hyökkäystehojen lisäksi.

Seuraavaksi joukkueella lyhyt siirtymä länsirannikkoa pitkin takaisin Seattleen, jossa valmennus melko varmasti antaa huilipäivän joukkueelle jäällä, mutta uskoisin että videoita saatetaan hieman kelailla. Tosin meneekö se enemmän valmennuksen piikkiin, että väsyneenä lähdettiin rallattelemaan "omaa pelikirjaa" vaikkei siihen tällä kertaa rahkeita enää fyysisesti pelaajilla ollutkaan. Olisiko pitänyt pelata enemmän passiivisemman puolustuspelin kautta? Mutta 2 pinnaa hyvä tulos, joten en valita (enempää).
 

Nepi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liikunnan Riemu
Hiukan vähämaalisempi peli tähän väliin, parempi niin. Grubauer pelasi kelpo ottelun kokonaisuudessaan. Vähän näytti viimeisen kympin aikana huolestuvalta, että katkeaako voittoputki, mutta ei sentään! Jatkoaika olikin sitten hyvin nopeasti ohi. On toi Beniers yksinkertaisesti niin mahtava pelaaja.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks

Liitteet

  • kraken.JPG
    kraken.JPG
    48,8 KB · kertaa luettu: 154

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Kun suosikkijoukkueeni liigassa eli Flames räpiköi kaikilla mahdollisilla tavoilla ja Habsienkin peli on mitä on, niin onneksi on kolmas joukkue, joka jatkaa korkealentoista menoaan lähes illasta toiseen. Joukkue on nopeasti hitsaantunut yhteen kesän hankintojen jälkeen ja se näkyy myös tulostaululla. Jotenkin tästä joukkueesta tulee mieleen Japanin joukkue eilisessä Espanjaa vastaan käydyssä ottelussa. Supertähtiä ei ole, mutta nöyrää joukkuepelaamista sitäkin enemmän. Vielä kun saataisiin maalivahtipeli kuntoon, niin sitten kaikki olisi todella hyvin.
 

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
Kun suosikkijoukkueeni liigassa eli Flames räpiköi kaikilla mahdollisilla tavoilla ja Habsienkin peli on mitä on, niin onneksi on kolmas joukkue, joka jatkaa korkealentoista menoaan lähes illasta toiseen. Joukkue on nopeasti hitsaantunut yhteen kesän hankintojen jälkeen ja se näkyy myös tulostaululla. Jotenkin tästä joukkueesta tulee mieleen Japanin joukkue eilisessä Espanjaa vastaan käydyssä ottelussa. Supertähtiä ei ole, mutta nöyrää joukkuepelaamista sitäkin enemmän. Vielä kun saataisiin maalivahtipeli kuntoon, niin sitten kaikki olisi todella hyvin.
Ovelasti saman divisioonan joukkueiden fanit yrittävät saada minut jinxaamaan Krakenin toisenkin maalivahdin, kun Jonesin tuossa jo viime kuun lopussa tuhosin. Mutta en mene tähän lankaan, ähäkutti. (hymiö)

Mutta viime yönä aika hyvän ilmeen paluu kotihalliin, nyt puolustuspelaaminen oli jämäkämpää, ja oli siellä mahdollisuuksia voittaa peli ihan varsinaisella peliajallakin. Tällä kertaa viimeistely oli vähän nihkeämpää, ja jatkoaikaakin piti kuluttaa 7 sekuntia ennen voittoa. Huomaa että Beniers on rookie kun ei saanut edes sivuttua NHL:n nopeinta jatkoaikamaalia (6s), mutta jospa hän vielä vähän kehittyy. Muuten oli Beniersiltä vähän hitaampi alku pelissä, rähmäisillä aamusilmillä matsia tiiratessa aloin jossain vaiheessa miettimään että onko mies edes enää pelaamassa vai missasinko jotain.

Tässä muuten avautuu silmät miten brutaali tuo NHL:n runkosarja on kun vilkaisin tammikuun aikataulua. Tämä marraskuun lopun otteluruuhka ei ole edes otteluruuhka, koska esim. tammikuussa on mukavat 15 peliä 28 päivään, eli siellä on peräti 3 back-to-back peliä. Tämä pelien katsominenhan alkaa jo käymään työstä kun joutuu peräkkäisinä aamuina heräilemään hirmu aikaisin pelejä katsomaan.
 
Kiitän kaikkia tämän ketjun aktiiveja siitä, että tämä on säilynyt esillä. Itse en ole ehtinyt juuri Krakenin otteista kirjoitella, mutta totta kai olen ilolla seurannut joukkueen vakuuttavia otteita. Viime kaudella tuntui menevän kaikki pieleen ja tällä kaudella sitten kaikki onnistuu. En osaa selittää syitä tälle, sillä joukkue ei ole rosterin puolesta merkittävästi uudistunut, vaikka Beniers ja Burakovsky (plus Björkstrand) toki merkittäviä pelaajia ovatkin.

Joka tapuksessa tämän kauden Kraken on se raikas tuulahdus, jota jo viime vuonna odoteltiin. En tarkoita itse pelin olevan mitään poikkeuksellisen modernia, mutta kiekkokaupungissa Seattle ja sen menestyvä joukkue on raikas tuulahdus NHL-kartalle. Jonain päivänä täytyy päästä kyllä aistimaan paikan päälle menoa. Seattlelaiset ovat ottaneet hienosti joukkueen omakseen jo viime kaudella ja mikä sen hienompaa kun nyt tulee voittojakin.
 

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
No niin, nyt on taas joukkue saanut ladattua akkunsa ja hyvät treenit maanantaina alle, ja pääsevät ensi yönä kohtaamaan Montrealin kotihallissa ennen 4 pelin vieraskiertuetta.

Ja kuten kaikki jääkiekkoromantikot toivoivatkin, niin Wright on kokoonpanossa mukana. Kaikki varmasti seuraavat silmä kovana millaisen statement-pelin Wright pelaa. Tai miksipä ei myös Slafkovsky voisi saada pientä extraboostia ja näyttää että Montreal teki oikean päätöksen. Wright pelasi conditioning stintillä AHL:ssä 5 peliä, joissa teki 4 maalia. Isoilla minuuteilla kärkiketjuissa pelannut rookie haki peliinsä Krakenin 4. kentän pelaamaa suoraviivaista suunnanmuutospelityyliä ja maalille ajamista, melko varmasti valmennuksen ohjeistamana. Hyvin liikkuvana pelaajana voisi tuoda taas parin vaisumman pelin jälkeen neloskentälle lisäsytykettä. Toivottavasti valmennus antaa luottoa ja neloskenttä saa sen reilu 10 minuuttia peliaikaa mitä ovat tällä kaudella pelanneet. Lisäksi valmennukselta on tullut ohjetta, että aiemmin vaihtonsa hyvin lyhyenä pitäneen Wrightin tulisi pelata "normaalin" mittaista vaihtoa, niin pääsee paremmin rytmiin kiinni ja seuraavana kentälle hyppäävä hyökkäyskolmikko ei ajaudu liian epätasapainoon eri vaihtojen pituuksien takia. Jännä seurata kuinka hyvin tämä toteutuu.

Maalivahtivahdeista antaisin Jonesille nyt startin, ja Grubi pääsee sitten koittamaan ottaa toisen voiton Capseista. Voisi kuvitella että Jones on otteluruuhkasta ja Kings-pelin maalisateesta nyt jo toipunut, kun sen verran tiheästi taas pelataan lähiviikot että kuormaa pitää jakaa molemmille maalivahdeille.
 

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
Kiireiden ja vitutuksen vuoksi jäi kirjoittamatta Montreal-pelin jälkeen, mutta lyhyesti referoituna Wrightin peli vaikutti aika hyvältä. Maali sieltä napsahti, mutta kuten varmaan kaikki on jostain jo lukeneet, niin paikkoja oli vaikka hatulliseen. Kokonaisuudessaan peli oli Krakenilta kyllä sitten melko paskaa, ja sen maku maistui suussa pitkään. Vähän jo hiipi sellainen olo, että onko Kraken joukkueena vielä kuitenkaan kypsä playoffeihin. Eihän tuollainen pitkä voittoputki mikään normaali tilanne ole, mutta kyllähän se jotenkin ehti vääristämään odotuksia tälle kaudelle, ja sitten muutaman ottelun konttaus huonolla pelillä tuntuu aika pahalta. Jos hävitään hyvän pelin jälkeen paremmalle joukkueelle, tai vaikka vastustajan kuuma maalivahti varastaa pisteet, niin ei se niin paljoa ärsytä.

Vieraskiertueelle asettelin itse varovaisen tavoitteen että jos 3 pistettä saataisiin kairattua näistä 4 pelistä. Washington-peli ei paljoa toiveita nostanut, mutta viime peleissä vanha suosikkini Oleksiak on ollut kyllä puolustuksen heikoin lenkki Kings-pelin jälkeen, joten itse otin positiivisena uutisena sen, että mies päätti huilata lopun vieraskiertueen, vaikka pelikieltoon johtanut taklaus oli kyllä omaan silmään enemmän sellainen että pieni vastustaja luisteli pää alhaalla isoon mieheen, mutta kyllä siinä Oleksiak jatkoi vähän sitten kädellä liikettä.

Panttereita vastaan hieno voitto, tällä kertaa jäi itsellä koosteen varaan, joten siitä ei sen syvällisempiä huomioita ole tarjota. 2/3 on nyt ne tavoitepisteet, joten jos Tampalta tai Carolinalta saadaan pistekin mukaan, niin omaan vihkoon piirrän rastin onnistuneesta idän kiertueesta. Ennakkoon Florida oli se mistä laskin "helpoiten" irtoavan voiton, olisin toivonut että Capseilta olisi piste niistetty, mutta haetaan sitten vaikeamman kautta.
 

Nepi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liikunnan Riemu
Kerkesin katsoa yöllä peliä vain ensimmäisen erän verran, hieno voittohan sieltä tuli lopuksi.

Seattle päätti sitten napata Tolvasen Eelin siirtolistalta, mielestäni ihan hyvä veto GM Francisilta. Mies varmaan menisi tuohon kakkosylivoimaan. Tosin ei se viimeyön ylivoima vakuuttanut minua muutenkaan Floridaa vastaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös