Seattle Kraken 2022–2023 – smells like team spirit

  • 14 453
  • 63

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
Sellainen kotiavaus sitten. Pelaajaesittelyssä oli jotenkin aneeminen (vai jännittynyt?) tunnelma, olisin odottanut pelaajien kehonkielissä heijastuvan vähän energiaa ja sähköä.

Ensimmäisillä sekunneilla 0-1 tappiolle ja jos oli odotettavissa energinen startti kauden ensimmäiseen kotipeliin, niin se meni sitten siinä. Tosin pelaajaesittelyn energisyyden (tai sen puutteen) jälkeen ei kovin suuri yllätys. Peli oli aivan sekaisin, ja kun surkea AV jatkaa otteitaan niin peli olikin kohta jo 0-2. Jonesilla ei mahdollisuuksia näihin maaleihin.

0-2 tilanteessa saatiin sitten vähän jalkoja liikkeelle ja n. 10 minuutin pelin jälkeen jopa ensimmäinen laukaus Vegasin maalia kohti. Hyviä pitkiä pyörityksiä saatiin hyökkäysalueelle, mutta ei palkintoa. Vegas vaihteli hienosti välillä keskalueen träppiin höystettynä yhdellä karvaajalla, ja Seattle joutuikin keksimään tähän lääkettä. Välillä palautettiin fiksusti kiekko takaisin omalle puolustusalueelle kun todettiin että ei ole mitään minne hyökätä. Sitten parin pakki-pakki -syötön jälkeen uusi lähtö.

0-3 tuli taas Vegasin YV:llä, ehkä vähän epäonninen pomppu Krakenin näkökulmasta ja Jones ei saanut game saveriä siihen, ja peli alkoikin olla taputeltu. Ei Jonesin piikkiin tuokaan, mutta olisi ollut periaatteessa otettavissa.

0-4 olikin sitten hörppy Jonesilta ja ei enää pää kestänyt katsoa peliä loppuun asti.

Nostoja parin erän osalta:
- Krakenin AV on liigan huonointa. Olikohan ennen peliä liigassa sijalla 26. ja en usko että kahden AV-takaiskun jälkeen ainakaan sijoitus kohoaa. Tämä menee jo valmennuksen piikkiin, koska viime kaudella oltiin myös umpisurkeita. Jos rosteri on täynnä "duunaripelaajia" niin niistä luulisi löytyvän valmennukselle työkaluja saada tuo kuntoon. Toki Donskoi on loukkaantuneena, mutta on siellä hyökkääjistä heittää esim. Tanev ja Gourde sähisemään myös. Vai onko oikeasti niin että esim. Tanevilla ei kuitenkaan riitä pelikäsitys ja sähäkkyys menee hukkaan? Joku minua viisaampi voi tulla kertomaan. En kaada kyllä tuota Tanevin niskaan, kunhan nostin esimerkkinä.

- Valmennus. Viime kausi meni harjoitellessa. Nyt pitäisi olla pelisapluuna jo opetettu. Joko pelikirja ei toimi tai sen jalkautus pelaajille ontuu. En viitsinyt kitistä valmennuksesta viime kaudella, kun oli aika selkeää että vielä ei taistella pudotuspelipaikasta, ja muutenkin haetaan systeemiä. Mutta alan kallistua sille puolelle että Hakstol ei ole meille oikea valmentaja. No olin vähän varauksellinen jo kun hänen pestinsä julkaistiin, mutta annettiin herralle mahdollisuus. Nyt vaan radikaalisti koodinimi "Jalonen" kehiin ja pistetään pakka kuntoon.

+ Schultz oli hyvä puolustussuuntaan ja kävi tekemässä vielä avausmaalinkin.

Jokohan tuo Beniers voitti Calderin?

Ei taida ketään haastajia olla noin isossa roolissa tulokaspuolella tänä vuonna.

Power joo, mutta ei pääse nettoamaan YV-pisteitä, kuten Seider viime kaudella.
Varmaan oli puolihuumorilla tämä heitetty, mutta kun tuo kommentti tuli sen Anaheim-pelin jälkeen, niin nostan nyt ainakin McTavishin Anaheimista kisaan mukaan. Varmasti on paljon muitakin. Mutta kyllähän Beniersillä mahdollisuus on, jos Seattlessa saadaan tuo pelisysteemi kuosiin.

Edit: Vitutus on varmaan tässä tapauksessa välittämistä, eli nyt niitä voittoja alkaa jo odottamaan viime kautta enemmän, ja kaikenlainen pelisysteemillinen sekoilu sattuu aivoihin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: SSAA

ipaz

Jäsen
Katselin tuossa AHL-pelien tilastoja ja pisti silmään, että Krakenin farmitiimi Coachella Valley Firebirds pelaa toistaiseksi kotiottelunsa Seattlen alueella. Siellä on pelattu niin Krakenin harjoitushallissa kuin NHL-halli Climate Pledge Arenallakin, jossa voittoa Abbotsfordista oli todistamassa lähes 9000 katsojaa. Eilen perjantaina Firebirds ja Calgary Wranglers ottivat yhteen WHL-joukkue Everett Silvertipsin kotihallissa ja tänään mennään taas Krakenin harjoituskeskukseen 700:n katsojan eteen. Seuraavat 16 ottelua on kaikki vieraissa ja vihdoin ja viimein 18.12. joukkue pääsee kotiinsa Palm Springsiin upouuteen 10 000 katsojaa vetävään Acrisure Arenaan.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kraken on pelannut nyt 17 ottelua ja vähintään mukavasti on mennyt odotuksiin nähden ainakin. Olisi mielenkiintoista kuulla Seattlen touhuja lähemmin seuraavilta, että mikä tuon Shane Wrightin tilanne oikein on? Jannu on pelannut seitsemässä ottelussa noin kahdeksan minuutin keskiarvolla ja onko viimeiset neljä peliä ollut katsomossa tjsp. Eikö organisaatiossa luoteta Kingstonin kykyyn kehittää pelaajia vai mikä juttu?
 

ipaz

Jäsen
Kraken on pelannut nyt 17 ottelua ja vähintään mukavasti on mennyt odotuksiin nähden ainakin. Olisi mielenkiintoista kuulla Seattlen touhuja lähemmin seuraavilta, että mikä tuon Shane Wrightin tilanne oikein on? Jannu on pelannut seitsemässä ottelussa noin kahdeksan minuutin keskiarvolla ja onko viimeiset neljä peliä ollut katsomossa tjsp. Eikö organisaatiossa luoteta Kingstonin kykyyn kehittää pelaajia vai mikä juttu?
Eiköhän siellä on sama tilanne Wrightin kanssa, mitä Losilla on Brandt Clarken joka ainakin nyt lähetettiin toistaiseksi AHL:ään. Clarke tosin on vuoden vanhempi Wrightia, mutta säästävät yhden sopimusvuoden jo pelimäärä jää tuohon yhdeksään.

Wright on 18v ja Seattlella kulkee nyt hyvin ilman häntäkin. Vaan onko OHL:llä hänelle enää mitään annettavaa? Ymmärtääkseni Wrightia ei voi AHL:ään laittaa, vaan vaihtoehdot on joko NHL tai junnut. Tai laina jonnekin Eurooppaan kenties.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Wright on 18v ja Seattlella kulkee nyt hyvin ilman häntäkin. Vaan onko OHL:llä hänelle enää mitään annettavaa? Ymmärtääkseni Wrightia ei voi AHL:ään laittaa, vaan vaihtoehdot on joko NHL tai junnut. Tai laina jonnekin Eurooppaan kenties.

Hfboardsilla, tuolla ajatusten tonavan alkulähteillä spekuloitiin, että hänet voitaisiin lähettää kahden viikon lainalle AHL:ään ja tämän jälkeen Kanadan U20-leirille. Kisojen jälkeen mahdollisesti junnuihin. Uskon, että OHL:ssä pelaaminen on ainakin tätä nykytilannetta parempi vaihtoehto pitkällä tähtäimellä (tästä jauhettiin jo kauden alussa tässä ketjussa). Laina Eurooppaankin on tietenkin mahdollinen, mutta kaveri on tosiaan vasta 18v. eikä vanhalle mantereelle lähettäminen ole aivan niin yksinkertaista.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Hfboardsilla, tuolla ajatusten tonavan alkulähteillä spekuloitiin, että hänet voitaisiin lähettää kahden viikon lainalle AHL:ään ja tämän jälkeen Kanadan U20-leirille. Kisojen jälkeen mahdollisesti junnuihin.
Siinä taitaa olla se sama viiden pelin junnusääntö mikä Clarkellakin oli. Farmi on Wrightille varmaan sopiva paikka nyt lyhyellä tähtäimellä ja ainakin nyt kuulostaa muutenkin, että tuo kauden jatko menee juurikin noin.
 
Viimeksi muokattu:

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
Pitää kai se välillä tännekin ammentaa lyhyesti ajatuksia. Krakenin pelit tulee aina sen verran pahaan aikaan että niiden jälkeen alkaa yleensä suoraan työpäivä eikä ehdi tänne pelien jälkeen mietteitä kirjoitella.

Joukkue on yllättänyt hyvillä otteillaan varmaan itsensäkin, mutta ainakin minut. Olin varautunut vielä yhden kauden taaperrukseen, mutta pelitapa alkaa olla iskostunut paremmin pelaajien selkäytimeen, ja etenkin pahimmat puolustusalueen sekoilut ovat pääosin olleet historiaa viime aikoina. Alkukausi meni vähän vielä isoilla vaihteluilla peliesityksissä, ja ikinä et sohvalle istuessa pystynyt arvaamaan millainen Kraken tänään kaukaloon luistelee. Mutta paljon on menty eteenpäin ihan lyhyessä ajassa.

Maalinsuullakin on tapahtunut hyviä asioita vaikka Grubauer onkin ollut loukkaantuneena. En puhu asiasta enempää, koska tähän asti jos olen maininnut tuon pelipaikan ääneen ja yhdistänyt siihen jotain positiivista kommenttia, on seurannut vähemmän vakuuttavaa työskentelyä. Mutta muotoillaan niin, että pitää valmennuksella olla melkoiset ballsit, että Grubauerista tulee tällä kaudella muuta kuin kakkosviulun soittaja. Minäkö taikauskoinen?

Beniers jatkaa hyviä otteitaan, ja on sen verran usein kilistellyt maalirautoja, että hieman paremmalla tuurilla maalisarake näyttäisi ihan erilaiselta. Kiekko irtoaa todella napakasti sekä onetimerista että rannelaukauksella. Hieman jopa ristiriitaiset tunnelmat, jos Calderista taistelee tänä vuonna Beniers ja suomalaiset Maccelli ja Pärssinen.

Uusista miehistä Donskoiksi alkoi Donskoin poissaollessa Bjorkstrand. Kai tuo Krakenin pelisysteemi eroaa sitten niin paljon Oliverin ja Joonaksen vanhoista seuroista, että peli on kyllä melko sekaisin ja maalimäärä molemmilla edellisiltä kausilta tippuu melkoisesti. Vähän olin toivonut että Donskoi olisi tällä kaudella palannut tasolleen, mutta vemppaketjussa on alkukausi mennyt. En enää edes muista mikä paikka miehellä hajosi ja milloin oli ennakoitu paluuaika. Burakovskystä oli itsellä kuva kovalaukauksisena sniperina, mutta mies on jopa paikoitellen "Lainemaisesti" säästellyt laukaustaan ja mennyt syvälle sisään pass-first -koulukuntaan. Tuo kuitenkin nopeudellaan ja pelisilmällään paljon hyvää Krakenille, hyvä hankinta.

Yllämainittuja Beniersiä ja Burakovskya lukuunottamatta hyökkäys on hyvin tasapaksu, vai pitäisikö sanoa tasalaatuinen. Kraken pystyy tasaisella peluutuksella tarjoamaan hyökkäysuhkaa oikeastaan neljän kentän voimin.

Puolustuksesta on pakko sanoa, että olen tykästynyt oikeastaan kaikkiin. Fleury nyt ehkä heikoimpana lenkkinä siellä luutii, mutta ei oikein ole pelko perseessä hänenkään suorituksia seuratessa. Dunn on varmaan silti pakko nostaa yksittäisenä kohokohtana. Viime kaudella väläytteli, mutta koko joukkueelta tuttuja aivopieruja sattui hänellekin. Tällä kaudella oivaltavaa pelaamista koko kaukalon alueella, pakko tykätä. Hyvä että vältettiin Klingberg, vaikka hän huhuissa pyörikin.

Tässäkin ketjussa pohdittu Wrightin kohtalo onkin sitten melkoinen pähkinä. GM ja valmennus ei varmaan odottanut, että ollaan ihan oikeasti vielä playoff-kisassa mukana, Pacificin kakkossijalla (noh, kolmantena, mutta jos pisteenkin raapii kolmesta seuraavasta "rästi"pelistä niin nousee Kingsin ohi). Wrightin peli on ollut hyvin varovaista, mikä toki osaltaan varmaan voi johtua siitä kun peli on hajavaihtoja pienellä peliajalla. Poju on kuitenkin vielä sen verran nuori raakile, että niin kauan kuin playoff-junassa meinataan pysyä, niin ei tulosketjuihin oikein ole asiaa. Sitten kun Donskoi tervehtyy, niin siellä alkaakin olla jo ruuhkaa rosterissa. Wright ei ehkä junnuissa pelaamalla enää ihan mahdottomia kehity, ja kun AHL ei kai ole iän puolesta optio (korjatkaa jos ymmärsin väärin) niin enpä haluaisi olla valmennuksen kengissä nyt päättämässä asioista. Krakenin somessa kuitenkin Wright on draftihappaman naaman sijaan näyttänyt yllättävän positiiviselta, kun saa aistia NHL-tunnelmaa osana joukkuetta JA olla osana laadukasta harjoittelua, joten ei tuo tilanne nyt täysin katastrofi ole.

Edit: Vai lyhyesti ajatuksia...sori.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Hfboardsilta napattua faktaa, että Jeff Marekin mukaan huomenna ilmeisesti julkaistaan Shane Wrightin AHL-stintti kahdeksi viikoksi ja tuona aikana Seattlen farmijoukkueella olisi viisi peliä.

Lisätään vielä sportsnetin uutinen asiasta:

 

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
Hfboardsilta napattua faktaa, että Jeff Marekin mukaan huomenna ilmeisesti julkaistaan Shane Wrightin AHL-stintti kahdeksi viikoksi ja tuona aikana Seattlen farmijoukkueella olisi viisi peliä.

Lisätään vielä sportsnetin uutinen asiasta:

Tämä conditioning stint onkin minulle ihan uusi tuttavuus. Sillä siis voi peluuttaa tuon 14 päivää myös "alaikäistä" pelaajaa. Tai ei se tainnut Wrightilla iästä olla kiinni vaan joku NHL-CHL sopimus taisi olla kyseessä. Tuohan vaikuttaisi omaan silmään ihan hyvältä lähitulevaisuuden suunnitelmalta. Ja jos playoff-juna karkaa niin sitten vaan rohkeasti ylös kehittymään.
 

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
Sinne meni Wright Coachella Valleyhin kuntoutuspätkälle, kuten @secord ansiokkaasti ennakoikin. Katsotaan miten AHL:ssä sujuu.

Oli tänä aamuna erikoinen peli, amerikkalaiset kun rakastaa tilastoja, niin nyt voi kirjata tilastoihin että "Kraken is 1-0-0 when scoring 8 or more". Eli sieltä tuli seurahistorian suurinumeroisin maalimäärä. Viime postauksessani mainitsemat Beniers 1+2 ja +4, ja Dunn 1+1 ja +5. Kun Maccellia ei viitsitty peluuttaa viime yönä Arizonan toimesta, niin Beniers nappasi tulokkaiden pistepörssin yksinäisen kärkipaikan 3 pisteen erolla Maccelliin.

Itse peli oli kyllä melkoista tunteiden vuoristorataa, ja kun tässä nyt näköjään oikeasti kamppaillaan playoff-paikasta, niin eipä tarvinnut kolmannessa erässä sohvalla istua kun joutui seisten repimään hiuksia päästään joukkueiden mättäessä lähes vuorotellen 6 maalia erän aikana. Tosin Beniersin 7-5 maalin jälkeen alkoi jo tuntua että ehkä tästä se voitto kaivetaan.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Sinne meni Wright Coachella Valleyhin kuntoutuspätkälle, kuten @secord ansiokkaasti ennakoikin. Katsotaan miten AHL:ssä sujuu.
Wright iski heti maalin ensimmäisessä pelissään farmin puolella. Alku ainakin lupaava.

Edit. Toisessa pelissä 2+0 ja ottelun ykköstähti.
 
Viimeksi muokattu:

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
Wrightin AHL maalit:

Ensimmäisessä käyttää nopeuttaan hyväksi ja nousee laidalta:
Toinen ylivoimalla ranteella:
Kolmas vähän niinkuin toisinto ensimmäisestä, mutta vauhdilla läpi puolustajien välistä
Hyvältä näyttää, ja junnujen seassa varmasti tekee ihan mitä tahtoo, jos sinne lähetetään. Mutta jos nostetaan NHL-rosteriin mukaan, niin kenen tilalle? Geekie pisteiden valossa ollut vähän vaisumpi lähiaikoina, mutta on pelannut silmätestin perusteella hyvin. Sprong ehkä enemminkin? Mutta nuo ovat 10 minuutin pelaajia (eli neloskentässä), melko munakas ratkaisu valmennukselta laittaa jotain Eberlea neloseen Wrightin tieltä.

Miettikääpä muuten että Bjorkstrandin peliajat viimeiseen viiteen peliin ovat 12:51, 12:41, 17:26, 12:12, 16:43. Miehen pitäisi kuitenkin olla Krakenin ykköskorin hevosia. Mutta tuossa näkee nimenomaan että rullataan aika hyvin neljällä kentällä, joten kunhan vaan valmennus ei ala arastelemaan nelosen peluutusta jos Wright sinne istutetaan, niin ihan hyvin siellä varmasti menisi. Nyt vaan on jäänyt monesti se nelonen sitten vähille minuuteille Wrightin ollessa kokoonpanossa.

En usko, että tällä kaudella Cuppia tavoitellaan, mutta kyllä minä ainakin ihan mielellään jo näkisin vähän playoff-tuulia Seattlessakin. Ja mistä sitä tietää vaikka playoffeissa iskisi Golden Knightsin ekan kauden tapainen flow tila ja mentäis pidemmällekin kuin pelkkä ensimmäinen kierros.
 

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
Uskotteko kotona? Niin vaan viime yönä solidilla pelillä jätettiin divisioonan kärkikamppailussa Vegas ilman mahdollisuuksia ja myös Grubauerille voitto kirjoihin tälle kaudelle. Taisi olla seurahistorian ensimmäinen voitto Vegasista, jos en väärin muista. Ja koko liigassa ollaan tällä hetkellä voittoprosentin perusteella sijalla 4., eli yhden rästipelin voittamalla myös pisteissä ohitetaan nelossijalla majaileva Toronto. Kausi on vielä nuori, mutta viime kaudella näihin aikoihin sitä alkoi jo kääntää katseensa muihin mielenkiintoisempiin "suomalaisjoukkueisiin" kun ei enää Krakenilla ollut peleissä panosta. Mieluummin tällaista katselee.

Myönnettäköön että hieman jännitti tuo Grubauerin startti, mutta pelin edetessä otteet varmentuivat ja sieltä pari gamesaveriakin tuli tarvittaviin paikkoihin.
 

Nepi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings #53
Seattle on kyllä helvetin hyvässä iskussa tällä hetkellä, toivottavasti juna puksuttaa kohti pudotuspelejä samaan tahtiin loppukaudenkin. Ennen kauden alkua arvelin Seattlen jäävän helposti pudotuspelien ulkopuolelle, mutta tässä sitä ollaan läntisen konferenssin kolmantena.

Joukkueessa ei ole varsinaisia supertähtiä, mutta Burakovskyn saapuminen oli joukkueelle hyväksi. Mieheltä hyvää suorittamista illasta toiseen ja on menossa kohti uransa parhainta kautta pisteiden valossa. Martin Jones on kanssa ylittänyt kaikki odotukset.

Kaiken lisäksi tuleva supertähti-Beniers painelee 62 pisteen tahdissa kohti vuoden tulokas -palkintoa. Calder olisi kyllä mahtava saavutus. Alkaa pikkuhiljaa Matty jakaa minun suosikkipelaajan paikan Moritz Seiderin kanssa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös