Sari (ja Jari) Sairaanhoitajan kuulumisia

  • 607 783
  • 5 631

Tami Talk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Daespoo moderators
Joo-oh. Olin alkuviikolla varma, että sopu löytyy, mutta ei löytynyt. Lähdin muutamaksi päiväksi reissuun ja odotin positiivista uutista, kun palasin. Sitä ei tullut, joten olin tänään aamulla aika varma, että irtisanoutumiset astuvat voimaan, mutta eivät (ilmeisesti) astukaan. Hyvä niin.

Mielenkiinnolla odotellaan vastauksia moniin kysymyksiin:
- mikä on sopimuksen kokonaishinta ja korotusprosentit?
- mikä on valtion osuus ratkaisuun?
- mikä on sopimuksen vaikutus koko julkisen alan muihin sopijaosapuoliin nyt tällä sopimuskaudella? Tuleeko korotuksia myös muille aloille jo nyt?
- tehtiinkö painotuksia hoitajien alimpiin palkkaluokkiin painottaen (kuten toivon)?
- Millaisen heijastuman tämä koko episodi aiheuttaa kokoomuksen ja Kataisen suosioon?

Huomenna ollaan viisaampia ja annetaan sitten loppulausunnot.

Tässä vaiheessa onnittelut Tehylle siitä, että uskalsivat luottaa asiaansa ja ilmeisesti saivat sitä, mitä oikeutettuna itse pitivät. Keskustelu tästä varmasti jatkuu...
 

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
En kyseenalaista liittoon kuulumista noin yleisesti vain Tehyn kohdalla.

2 kyssäriin vaikea vastata koska kukaan ei taida tietää ja ketään ei ihme kyllä taida kiinnostaakkaan onko tämä tehyn lista touhu pätevä irtisanoutuminen.

Mielestäni aika heikot perusteet, koska listoihin ei kuulu lähellekään kaikki kunta-alan työntekijät ja silti tuomitset heidätkin, mikäli kuuluvat Tehyyn, vaikka eivät olisi allekirjoittaneet?

Minusta on ainakin siinä mielessä, että aika moni sairaala tuntuu ottavan tosissaan ja varsinkin hallitus kun oikein lakeja määräilee vai tehdäänkö niitä tuosta vaan huvikseen?
 

Rafael

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Bristol City
Lain edessä se ei ehkä ole rankaistavaa tässä tapauksessa, mutta henkilökohtaisella tasolla tulen aina rokottamaan jokaista tehyläiseksi tunnistamaani kun tilaisuus tulee.

Sinä ja kaltaisesi tulette olemaan listalla vielä pitkään.

Aivan vitun sama. Siinähän rokottelet. Eiköhän suurin osa sairaanhoitajista kuule paskaa muutenkin päivittäin, niin tuskin joku lapsellinen terroristikuitti paljoa painaa.

Itse ainakin olen tyytyväinen mahdollisesta sopimuksesta. Mielenkiintoista on nähdä, että mihin sitä lopulta päädyttiin.
 

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
Tämä kysymyksesi ei ole osoitettu minulle, mutta miten vaikeaa on ymmärtää, että tuollainen toisten hengen kustannuksella uhkailu on täysin moraalitonta.

Itse en ainankaan tule tätä helpolla unohtamaan ja voin olla varma, että en ole ainoa.

Ilmeisesti et ymmärtänyt ollenkaan pointtiani. Aseta nyt ihan rauhassa itse itsesi työpaikalle ja päätät lähteä sieltä vaikkapa epäoikeudenmukaisen kohtelun takia, niin sinulle annetaan sakkoja, mikäli et tulekaan töihin irtisanoutumisen jälkeen.

Ihan näin hypoteettisesti ajatellen. Hengellä leikkiminen on aina vakavaa touhua. Siitä ei ollut viestissäni kyse.
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Jos tilannetta kärjistetään nyt vielä lisää niin mitäs jos itse irtisanoutuisit (unohdetaan tehy ja ihan omalle työpaikallesi sijoitat tilanteen) ja kun olet lähdössä sinulle sanotaan, että mikäli et tule töihin, saat sakkoja? Hallitukselta paniikinomainen ratkaisu, toki tiukkaan tilanteeseen, mutta hlö ei voi mennä muualle töihin, jos irtisanoutuu, koska muuten saa sakkoja????? Aika neukku meininkiä:)

Neukku meininkiä? Okei, jos kyseessä on aidosti oikeat irtisanoutumiset, niin voi sanoa kyseessä olevan neukku meiningin. Mutta tässä kyseisessä kiistassa, "irtisanoutuvien" paikkoja ei saanut pistää hakuun, ja "irtisanoutuvat" on ollut äänekkäin osapuoli koko jupakassa. Miksi? Eihän heille koko kiistalla pitäisi olla mitään väliä, jos oikeasti ollaan irtisanoutumassa, eikä vain "irtisanoutumassa". Ja sitten kiistan ratkettua, pitää tottakai päästä vanhoilla eduilla takaisin töihin, työnantajalla ei ole asiaan sanavaltaa.
Kärjistäen, millä muulla työpaikalla on tuommoinen tilanne?
Hallituksen ratkaisu oikea, sillä kyseiset "irtisanoutumiset" olivat vain osa peliä, eikä mitään oikeita irtisanoutumisia.

Edelleenkin, ne hoitajat, jotka eivät lähteneet tuohon pelleilyyn mukaan ansaitsevat korotuksensa, ja nauttivat minun arvostusta ja kunnioitusta (ihan kun sillä olisi jotain väliä). Ne pellet, jotka lähtivät leikkimään irtisanoutumisilla, ainoana aikomuksena saada enemmän liksaa, saisivat jäädä nuolemaan näppejään. Mitä tulee arvostukseen ja kunnioitukseen, moisiin ihmiseen ei niin hienoja sanoja tuhlata.
 

Seti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Työtaistelun peruuntuminen varmistuu lopullisesti maanantaina sen jälkeen, kun kiistan osapuolet ovat jättäneet vastauksensa sovintoehdotukseen kello 18.

...............

Vittu perkele saatana.
Kun luen uutisen niin oletan että sillä on a) sisältöä b) se on totta

I-Pulut näköjään haluavat uutisoida. a) sisältöä b) hyvän jutun
Yle - Sovintoesitys on jätetty. Pulut... Sopu syntyi !

Jotain rajaa tohon otsikointiin. Saatana.
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ja huomioikaa että kyseessä on peruspalkka, jota ei taas oteta huomioon. kokonaisliksa on se mikä lasketaan, ja sehän on tällä samalla porukalla seuraava:

Kuntasektorin palkat koulutuksen mukaan 2005
Tiedot
Kokonaisansio
Yhteensä

Koulutus euro
6511 Ins. (AMK), kone, energia ym. 2 999
6512 Ins. (AMK), sähkö, automaatio 3 018
6513 Ins. (AMK), tietotekn.,tietol. 2 679
6514 Ins. (AMK), prosessi, mater. 2 525
6515 Ins. (AMK), rakennus,maanmitt. 2 771
6516 Ins. (AMK), tuotantotalous 2 824
6519 Ins. (AMK), muu tekniikka 2 417
Tilastokeskus 11/18/2007


Siis mitä vittua, vastaavan ei-korkeakoulututkinnon omaavan palkka yli 3 tonttua.

Siis mitä? Listalla näyttäisi olevan hoitajia syvemmässä palkkakuopassa 6519 Ins. (AMK), muu tekniikka 2 417! Nyt välittömästi kaikki AMK-insinöörit barrikaadeille. Ja tarjottiinko noille 12,5% korotuksia nyt? Ei?

Samoin 6514 Ins. (AMK), prosessi, mater. 2 525 on samoissa luokissa hoitajien kanssa. Lähinnä tuo listauksesi osoittaa, että puheet sairaanhoitajien palkkakuopasta tai surkeasta palkasta ovat vahvasti liioiteltuja.

Huomattavaa on, että tuo pelkkkä keskiarvopalkka ei kerro koko totuutta. Mediaanipalkka kertoisi paljon enemmän. Hoitsujen mediaanipalkkakin on hyvin lähelle tuo esitetty 2500e. Samoin alle 2000e tienaavia sairaanhoitajia on tilastojen mukaan n. 6%. Nämä tiedot ovat ratkaisevampia.

Noista insinööreistä varmaankin kohtuullinen osa on päällikön hommissa, jolloin keskiarvo nousee aivan niinkuin pitääkin. Mediaanipalkkaa odotellessa, sekä sitä tietoa, kuinka suuri osa noista tienaa alle 2000e kuukaudessa.

Ps.

AMK-tutkinto, alempi korkeakoulututkinto ja ylempi korkeakoulututkinto ovat kovin eri asioita. Nykyisen määritelmän mukaan kaikki ovat kuitenkin virallisesti korkeakoulututkintoja. AMK-tutkintoon viitataan kuitenkin yksittäin aina nimellä ammattikorkeakoulututkinto. Nykyinen erotus tehdäänkin yliopiston ja ammattikorkeakoulututkinnon välille, eli "korkeakoulututkinnolla" (joka siis sisältää AMK-tutkinnotkin) voi pyyhkiä /C:nsä, ja "yliopistotutkinto" tarkoittaa vanhaa kunnon korkeakoulututkintoa.

Tässä on vähän samaa hommaa, kun ennen oli 1., 2., 3., 4., 5. jne. divisioonat, ja nykyään taas vastaavasti Mestis, Suomi-sarja, 2., 3., 4.

Pähkinä purtavaksi: tuliko 1-divisioonasta laadukkaampi sarja, kun nimeksi vaihdettiin Mestis? Entä 2-divisioonasta kun nimeksi vaihdettiin Suomi-sarja? Entä 3-divisioonasta jne.

Pps. Vaimo kuuluu Tehyyn (sillä näitä propaganda-lippusia kotiinkin tulee), samoin muutama tuttu. Eivät hyväksy Tehyn toimia tässä työtaistelussa.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ihan mielenkiinnosta kysyn, että mitä niin yksilön ja yhteiskunnan kannalta elintärkeää nämä tuttusi tutkivat, että heille kuuluisi korkeampi palkka?
Itse 37-vuotiaana yliopisto-opiskelijana tiedän, että ainakin Tampereella yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa toimii "tutkijoina" ja myös "opettajina" sellaisia tuulimyllynlämmittäjiä, että väkisinkin herää ajatus akateemisesta suojatyöstä.

Löytyihän tämä kyssärisi kun oikein etsin. En siihen aikoinaan vastannut, koska arvelin, että tuttujeni tutkimustyön laatu ei sanottavasti sinulle kuulu. Menemättä sen tarkempaan analyysiin totean heidän työskentelevän Historiatieteen laitoksella, joten tuskinpa he tekevät mitään, mitä sinä pitäisit tärkeänä. Silti otan omavapauden olla sillä kannalla, että jokaiselle ylemmän korkeakoulututkinnon omaavalle henkilölle toimenkuvasta riippumatta kuuluu korkeampi palkka kuin AMK-koulutetuille. Kyse on siitä koulutuksen arvostamisesta, jota perinteisesti sivistyneiltä yhteiskunnilta edellytetään.

On tietenkin helppo ymmärtää, että arvostus yliopistoa kohtaan laskee, jos oma opintojen eteneminen on siinä määrin vauhdikasta, että suorittaa perustutkintoa vielä 37-vuotiaana...
 

Rike.K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kissapedot
Vittu perkele saatana.
Kun luen uutisen niin oletan että sillä on a) sisältöä b) se on totta

I-Pulut näköjään haluavat uutisoida. a) sisältöä b) hyvän jutun
Yle - Sovintoesitys on jätetty. Pulut... Sopu syntyi !

Jotain rajaa tohon otsikointiin. Saatana.

Älä suotta itke =).Kyllä se sopu on löytynyt, se on noin 99% varma juttu. I-pulut nyt vain paljastivat sen ensimmäisenä, musta siinä ei ole mitään väärää.
 

Hevosmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Löytyihän tämä kyssärisi kun oikein etsin. En siihen aikoinaan vastannut, koska arvelin, että tuttujeni tutkimustyön laatu ei sanottavasti sinulle kuulu.
Voin paljastaa, ettei se minua edes kiinnostanut. Esitin vain yhtälailla tyhjänpäiväisen kysymyksen, kuten niin moni muukin tässä keskustelussa. Mutta kiitos kun nyt vaivauduit vastaamaan.

Menemättä sen tarkempaan analyysiin totean heidän työskentelevän Historiatieteen laitoksella, joten tuskinpa he tekevät mitään, mitä sinä pitäisit tärkeänä. Silti otan omavapauden olla sillä kannalla, että jokaiselle ylemmän korkeakoulututkinnon omaavalle henkilölle toimenkuvasta riippumatta kuuluu korkeampi palkka kuin AMK-koulutetuille. Kyse on siitä koulutuksen arvostamisesta, jota perinteisesti sivistyneiltä yhteiskunnilta edellytetään.
Olet osittain oikeassa, en pidä tuttujesi työtä läheskään yhtä tärkeänä kuin esimerkiksi hoitajien. Mutta siinä menet metsään, jos luulet, etten yhtään arvosta heidän työtään. Arvokkaampaa tehdä edes jotain mielenkiintoista, kuin vain löhötä kotona laskemassa kärpästen Grand Prixin kierroksia. Lopputuloksestakin voi joku hyötyä.

Sivistyneen yhteiskunnan arvoa voidaan laskea muillakin tavoilla. Pelkkä koulutus(- tai varallisuus)tasoon perustuva arvomaailma ei ole onneksi vallitseva. Saat toki pitää valinnanvapautesi, ainakin siihen asti kunnes se lailla kielletään.

On tietenkin helppo ymmärtää, että arvostus yliopistoa kohtaan laskee, jos oma opintojen eteneminen on siinä määrin vauhdikasta, että suorittaa perustutkintoa vielä 37-vuotiaana...

Totta, kolmeseiskana on motivaatio-ongelmia. Mää aina aika ajoin palaan kysymään siltä kolmekymppiseltä minältäni, että miksi söit sanasi ja lähdit sinne yliopistoon. Kaks'kymppisten kirkassilmäinen idealismi, sokea usko teorioihin, ei jaksa enää edes hymyilyttää, kun vajaat kymmenen vuotta näki opistotason koulutuksella niiden toiminnan käytännössä.
Eikä se toinenkaan suorittamani ammattitutkinto auta yliopistossa yhtään. Elinikäinen oppiminen, pyh.

Saatkohan slaagin kerrottuani, että lusmuilen yliopistolla jopa ilman ylioppilastutkintoa. Kuinka on sinun arvomaailmassasi, onko "karvahattupohjanen" valmistuttuaan edes maisteri, vaiko esimerkiksi pelkkä "maisteritutkinnon koulutusohjelman, ilman yo-tutkintoa suorittanut merkonomi"?

Edit. Sorry, muokkasin mm. tuon kursivoiden vastauksesi aikana.
 
Viimeksi muokattu:

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Saatkohan slaagin kerrottuani, että lusmuilen yliopistolla jopa ilman ylioppilastutkintoa. Kuinka on, voiko sinun arvomaailmassasi "karvahattupohjanen" valmistuttuaan edes kutsua itseään maisteriksi?

En taida jaksaa tässä yleisessä angstissa ja v-käyrän nousussa puuttua enää mihinkään muuhun, mutta vastaan nyt tähän loppuun. En saa slaagia. Minulle yliopistolle tulevien pohjakoulutus on huitsin samantekevä jos he hoitavat hommansa ns. kunnialla. Päinvastoin, olen sitä mieltä, että Tampereen yliopiston liberaalimpi sisäänottolinja on hyvä asia.
 

Viljuri

Jäsen
Yliopistopuolella olisi itse asiassa enemmän tehtäävää kun keskiasteella ja ammattikorkeakouluissa tutkintojen kehittämisessä.

Nykyään akateeminen korkeampi yliopistotutkinto (maisteri) EI ole kansainvälisesti tai edes maamme omaankaan historiaan verrattuna "tasokas", eli se ei kerro haltijastaan työnantajalle/tiedemaailmalle/ympäröivälle yhteiskunnalle sitä oleellista. Samaan aikaan näihin tutkintoihin on liitetty jatkuvasti lähes toisarvoista sälää, mikä pidentää valmistumisaikoja. Yliopistot tavallaan huijaavat sekä opiskelijoita, mutta varsinkin veronmaksajia.

Veronmaksajat rahoittavat yliopistolaitosta myös muusta syystä kuin siitä, että tutkinto tai professuuri pönkittäisi jonkun egoa.

Suomen tieteen taso on esimerkiksi Tekesin ja kumppaneiden lähes poskettomista tuotekehityspanostuksista (myös perustutkimuksen puolella) huolimatta alle kaiken arvostelun, sillä yliopistojen aikaa ja resursseja käytetään turhuuteen. Odotan, että hallitus opetushallituksen siivoamisen lisäksi puuttuu myös yliopistoihin niiden itsenäisyyttä lisäten, mutta samalla vastuuta tutkimuksellisesta tehtävistä kasvattaen, toimivatpa ainoat oikeat tutkimusyliopistot (TKK, HY) sitten Helsingissä tai voisivatko maakunnat saavuttaa jotakin vastaavaa voimiaan yhdistämällä.

Sinänsä opetuksen taso ja määrä on maakuntien yliopistoissa itse asiassa parempi, mitä puolestaan kompensoi Helsinkiin hakeutuvien korkeampi lähtötaso akateemisten valmiuksien osalta. Siltikin liian moni tiedekunta Helsingin yliopistossa lepäilee jossain 1960-luvun nostalgiassa - jo nimityksistään päätellen - akateemisen tason nostamisen sijasta.

Yliopiston olisi perkule sentään oltava yliopisto, ei mikään massatuotantoon suunnattu kanala.
 
Viimeksi muokattu:

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Tänäkin aamuna taas palo kiinni idiootin takia.

Sairaanhoitaja heittää lehdessä seuraavaa: Jos ihminen uhraa paljon aikaa työlleen, tekee kolmivuorotyötä ja päivystää, niin kyllä sillä pitäisi tulla toimeen.
- Minusta 13 euroa tunnilta on aika vähän.

Jätkä saa siis 13€ tunnilta, tekee kolmivuorotyötä ja päivystää, eikös niistäkin nyt joitakin lisiä tule. Ja vaimokin on samassa paikassa töissä. Sitten idiottii ulisee jotain toimeen tulemisesta. Voi vitun vittu, onko näiltä tehyläisiltä täysin hävinnyt todellisuudentaju? Jos väittää ettei tuollaisilla tuloilla tule toimeen, on silloin syy tulonsaajassa ei huonossa palkassa.

Suomessa on helvetisti esim. lapsi perheitä jotka eivät saa lähellekkään tuollaisia rahoja, mutta toimeen hekin tulevat. Mutta ei tehyläinen suuremmilla tuloilla.
 

Halmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
maajoukkue
Mennään kaikki lakkoon.
Yleislakko, eikä luovuteta ennenkuin jokainen tienaa peruspalkkaa vähintään 3000 euroa. Poislukien tehyläiset.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Porvarihallitus saattaa tämän maan pahan inflaation tielle. Muut palkansaajat seuraavat perässä aivan varmasti.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
...
Siis mitä vittua, vastaavan ei-korkeakoulututkinnon omaavan palkka yli 3 tonttua.
...

Saattaahan se olla niinkin, että noilla palkoilla on aika vaikea saada ammattitaitoisia, vaikkapa tietoliikenneinssejä, kunnalle töihin.

Käsittääkseni omassa työpaikassani aloitteleva insinööri koodari/suunnittelija, joka joutuu tosin matkustelemaan ja olla asiakasrajapinnassa, tienaa lähdössä about 2800. Tuossa 5 vuoden kohdalla liksa lienee kaverista riippuen siinä 3500 paikkeilla tai enemmän. Miksi ihmeessä kukaan menisi kunnalle töihin?
 

Harkins#33

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ville Peltonen, Rem Murray, DEFC #18
Suomessa on helvetisti esim. lapsi perheitä jotka eivät saa lähellekkään tuollaisia rahoja, mutta toimeen hekin tulevat. Mutta ei tehyläinen suuremmilla tuloilla.

Itse kuulun tyttöystäväni kanssa juurikin tähän porukkaan, eli emme tienaa läheskään tuollaisia rahoja ja tulemme toimeen silti ihan hyvin. Oppiipahan nauttimaan elämän pienistä asioista. Ei raha pelkästään tuo onnea.


Mennään kaikki lakkoon.
Yleislakko, eikä luovuteta ennenkuin jokainen tienaa peruspalkkaa vähintään 3000 euroa. Poislukien tehyläiset.

Aamen.
 

Viljuri

Jäsen
Porvarihallitus saattaa tämän maan pahan inflaation tielle. Muut palkansaajat seuraavat perässä aivan varmasti.

Tämä riski on olemassa, mutta sitä lieventää juuri näillä hetkillä alkava taloudellinen laskusuhdanne, sekä se, että seuraavalla kierroksella alennetaan myös palkkaverotusta osana tuloratkaisuja.

Toisekseen, kuntasektori EI saa ylimääräistä rahaa tämän ratkaisun seurauksena, vaan kuntasektorin on priorisoitava, ja vasta kuntasektorin oman vastuunoton jälkeen valtion lisäpanostuksia tarkastellaan. Tämän ratkaisun vaikutukset ovat itse asiassa tarjahalosmaiset, nyt käytetty rahasumma on kuntasektorilta joltakin toiselta pois eli entistä suurempi kuntakentän fokus peruspalveluihin on odettavissa. Kuntavaaleissa tätä vastuuseen perustuvaa kehitystä voi tukea äänestämällä populistit hiuksista v*tt**n.

Ilmaisia lounaita ei ole, mannaa ei sada taivaalta kuin korkeintaan Päivi Räsäsen retoriikassa.
 

Kapulainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Yksi asia mikä itseäni on vaivannut kovasti koko tämän Tehy-keskustelun aikana, on tuo keskipalkka 2500 €/kk. Tiedän, että asiasta väännettiin aiemmin ketjussa hyvinkin paljon kättä. En valitettavasti jaksaisi kahlata koko ketjua läpi, joten kysyisin teiltä, että osaako kukaan sanoa miten tuo porukkaa on jakautunut, jonka tuloista tuo 2500 €/kk on laskettu?

Ihmettelen asiaa siksi, että vaimoni oli jokin aika sitten vielä (vuosi sitten) töissä HUS:lla ja siellä sairaanhoitajien palkat olivat jotain aivan muuta kuin 2500 €/kk. Kaiken lisäksi en usko, että maakunnissa maksetaan sairaanhoitajille ainakaan korkeampaa palkkaa. Voiko sitten olla, että tuohon 2500 €/kk lasketaan mukaan kaikki yli- ja osaston, yms. hoitajat? Perussairaanhoitajien palkka HUS:ssa pyöri enemmänkin 2000 euron molemmin puolin. Peruspalkka taisi olla noin 1800-1900 euroa ja siihen päälle muutaman sadan lisät. Tämä tarkoittaa sitä, että jokaista tavallista sairaanhoitajaa kohden tulee olla selvästi paremmin tienaavia.
 

Kapulainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Linkki Rodionin viestistä sivulta 107.
Kiitoksia linkistä, silti hieman epäselväksi jäi missä paikoissa saa yli 2500 palkkaa ja kuka? Oman käsitykseni mukaan 2500 € olisi ollut aika hankala saada ilman todella suurta määrää lisiä (tarkoittaisi siis paljon öitä). Voin toki olla väärässä. Toki ylihoitajat ovat asia erikseen. Ihan vain mielenkiinnosta kyselin, josko jollakin täällä olisi tietoa tilastojen takaa.
 

Veijari

Jäsen
Joo-o, aika ristiriitaiset on tunnelmat. Olihan se hyvä, että hoitajat saivat korotuksensa, mutta jos/kun veronmaksaja joutuu maksumieheksi korotettujen kunnallisverojen myötä niin väärin meni perkele. Niin se Tehy vain kyykytti kuntatyönantajaa.

Saas nähdä kauanko hoitajat jaksavat uudella palkallaan painaa hommia, sillä eikös yksi korotuksen perusteista alunperin ollut, että työssä ei jakseta, paine on valtava, työ on hektistä ja stressaavaa. Pahimmassa tapauksessa kunnat joutuvat vähentämään henkilökuntaa, joten tuskin ne työolot ainakaan tulevat parantumaan.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös