Sari (ja Jari) Sairaanhoitajan kuulumisia

  • 611 042
  • 5 631

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eli jos esim. lastentarhanopettajat taistelisivat parhaillaan itselleen merkittäviä korotuksia ja itse olisimme heittäneet pyyhkeen kehään, hyväksyisin tilanteen tietäen se että heidän taistelunsa auttaa myös meitä tulevaisuudessa.

Eli hyväksyisit mukisematta myös sellaisen tilanteen, että lastentarhanopettajat tienaisivat 2600 ja sairaanhoitajat 1800 (lähtöpalkat ilman lisiä?
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Fact File tehyläisille

Hei sinä, jonka nimi (vielä) on Tehyn ”irtisanoutumislistalla”. Funtsipa mielessäsi seuraavia asioita:

1. Lista ei ole virallinen irtisanoutuminen. Miksi muka ei? Siksi, että Suomen laki (jota vielä toistaiseksi tuomioistuimissa kunnioitetaan Laitinen-Pesolaa enemmän toteaa seuraavaa:

” Työsopimuksen» päättämisilmoitus on toimitettava työnantajalle tai tämän edustajalle tai työntekijälle henkilökohtaisesti. Jos tämä ei ole mahdollista, ilmoitus voidaan toimittaa kirjeitse tai sähköisesti.” (Työsopimuslaki 9. luku 4 § ensimmäinen momentti).

Perässä ei muuten ole jatkopykälää, joka kertoisi missä tilanteissa tästä säädöksestä voidaan poiketa.

Mitäs tästä sitten seuraa? No se, että pois töistä jääminen tällaisen listan nojalla ei ole irtisanoutumista, vaan työvelvoitteen rikkomista. Jos se jatkuu asiallista syytä ilmoittamatta useamman päivän, syntyy työnantajalle oikeus työsuhteen purkuun (= potkut heti ilman irtisanomisajan palkkaa yms. etuuksia).

Jos uskoo, että yllä siteeratun lainkohdan voi tulkita jollakin muulla tavalla, voi aina haastaa työnantajan oikeuteen. Siis sinä voit, ei Tehy, koska Tehy ei ole jutussa asianomistaja. Sitten vaan toivomaan, että oikeus toteaa, että irtisanominen ilman henkilökohtaista ilmoitusta oli laillinen. Muussa tapauksessa menetetyn työn ja toimeentulon lisäksi maksat omat ja työnantajan oikeudenkäyntikulut (varovaisesti arvioituna n. 5000 euroa).

2. Edellä mainittu koskee tietenkin niitä, joilla ei ole virkaa tai määräaikaista työsuhdetta. Heidän tapauksessaan irtisanoutuminen on joka tapauksessa laiton riippumatta siitä voiko Tehyn listan mukaan irtisanoutua.

3. Jos olet virkasuhteessa, ottanet huomioon, että ”työtaistelun” päätyttyä sinua ei voida ottaa takaisin vanhana työntekijänä, sanoi Tehy mitä tahansa, ei vaikka työnantaja haluaisi. Miksi muka? No siksi, että virka on lain mukaan laitettava avoimeen hakuun. Jos paikalle ilmaantuu pätevämpi, on työnantajan velvollisuus palkata hänet.

4. Haluatko joskus edetä urallasi esimerkiksi osastonhoitajaksi? Uskot varmaan, että työnantaja unohtaa heti sopimuksen synnyttyä ketkä olivat suurimmat rettelöitsijät eikä se siten vaikuta tulevaan uraputkeen. Dream on! Kuka tahansa työnantaja rekrytöi vastuullisempiin ja paremmin palkattuihin hommiin lojaaliseksi ja tolkulliseksi todettua jengiä mieluummin kuin troublemakereita. Sana kiertää myös toiseen sairaanhoitopiiriin…

5. Ellei tämä kouhotus lopu ilman uhreja, on hyvin mahdollista, että työnantajapuoli ja kansalaiset lämpenevät sille ajatukselle, etteivät ne puolalaiset ja bulgarialaiset hoitajat ole sittenkään yhtään hullumpaa jengiä. Se mitä kielitaidossa (aluksi) hävitään, kenties suhteellisuudentajussa voitetaan.

6. Irtisanouduttuasi laillisesti sinua odottaa melkoisen pitkä vekkuli karenssi, jonka aikana ei fyrkkaa tipu edes työkkäristä. Oletko funtsinut, miksei Tehy-Jaana ole julkistanut lakkokassan laajuutta ja avustuksen tarkaa määrää? Ettei vain olisi niin, ettei sitä rahaa ole, vaan nyt yritetään epätoivoista bluffia, jotta työnantaja ei katsoisi Tehyn kortteja. Se bluffi voisi mennä muuten läpi, mutta sitä rahaa mistä teidän poskettomat korotuksenne otettaisiin ei vaan ole. Siksi työnantajan on katsottava homma katkeraan loppuun asti. Ja voitte uskoa, että siinä prosessissa ei ole voittajia. Suurin häviäjä on kuitenkin tehyläinen irtisanoutunut.

7. Oletko miettinyt miksi niistä ”oikeista asioista” (nimim. Kalevin termi) ei ole vieläkään neuvoteltu? Kyse taitaa olla siitä, ettei näiden vaatimusten kanssa ole mitään neuvoteltavaa.

8. Ei kannattaisi uskoa sitä kaikkea disinformaatiota, mitä eräät täällä levittelevät tyyliin hoitsukaverini ryhtyivät opettajiksi. Helpompi duuni, lisää liksaa. Tämä on skeidaa koska:

- opettajan virkaan ei voida valita epäpätevää jos on yksikin pätevä hakija
- jos epäpätevänä sattuu saamaan duunia, on se aina vuodeksi kerrallaan ja sitten virka laitetaan uuteen hakuun. Heti kun löytyy pätevä, tulee epäpätevälle lähtö.
- yli 3000 liksa on epäpätevyydestä johtuvilla alennuksilla mahdottomuus

Toki duunia sairaanhoitajan koulutuksella löytyy muilta aloilta, mutta se vain tuppaa olemaan niin, että siellä E-myymälän kassassa tai siistijänä työ onkin yllättäen vähintään yhtä raskasta kuin teillä, mutta liksa reippaasti pienempi.

Tässä nyt alkuun kahdeksan pikkuseikkaa funtsittavaksi. Ellei riitä nimen listalta poistamispäätökseen, lisää syitä löytyy. Ai niin, minä en ole kateellinen hoitsujen liksoista, sillä olen ihan tyytyväinen omaan duuniini ja liksoihini. Sen sijaan olen pirun huolissani ihmisten terveydestä ja kuntataloudesta, jotka molemmat tämä pelleily vakavasti vaarantaa.
 
K

kiwipilot

Maksetaanhan kansalaisten hyvinvoinnin kannalta täysin huomattavasti enemmän. Korotusvaateet täysin hyväksyttäviä.

Miettippä hetki tuota ylläolevaa. Kuinkahan kävisi kansalaisten hyvinvoinnin jos tuosta "merkityksettömästä kaavojen- ja paperinpyörittelystäkin" luovuttaisiin?
 

Rodion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kakun kasvattajat. Sympatiat kakun jakajille.
Jussih:n kattavan listan voisi sellaisenaan laittaa myös hoitajat.net-sivustolle. Voisi olla mielenkiintoinen vastaanotto?
 

grace

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ
Tähän ei lisättävää, hienoa huomata että omilla aivoillaan ajattelevia ja analysointiin kykeneviä lätkäharrastajia löytyy vielä suomenmaasta.

Eli "me" muut, jotka silittävät täällä Tehyä vastakarvaan, ovat työnantajat aivopesemiä ja eivät ymmärrä asian todellista herkkyttä/vaikeutta/totuutta. Niinkö? Kun se ihan oikea ja todellinen irtisanoutuvien määrä on selvillä niin painetaan se paniikki-nappula vasta sitten pohjaan lopullisesti. Jankkaan nyt tätä vieläkin, mutta...

Viljakaisen suulla on todettu, että ei ole päätöstä kuinka pitkään voidaan maksaa kaikille irtisanoutuville 35€/vrk. Jos kaikki n. 13000 irtisanoutuvat niin summa on noin 450 000€ per päivä. Tehy (itseasiassa kaikki) tietää, että irtisanoutuvia ei ole noin paljoa. Tästä syystä luultavasti kiellettiin myös avaamasta/vastaamasta työnantajan lähettämään kirjeeseen, jotta oikeasti eroavien hoitajien määrä pysyisi mahdollisimman kauan pimennossa. Pelattiin siis aikaa ja kokeiltiin nöyrtyykä hallitus/työnantaja heti lähdössä.

Lisäksi Tehyn edustaja on maininut useammin kuin kerran, että eivät usko irtisanoutumisten toteutumiseen. Luo helposti mielikuvan (ainakin minulle), että varasuunnitelmaa ei ole tai jos on niin se ei ole "järeys-asteikolla" mitään tähän ykkös-aseeseen verrattuna.

Kun hallitus ei irroittanut lisää rahaa, vaikka Tehy niin vaati, niin tälläkin palstalla kalevi ansiokkaasti kirjoitti ruumiiden laskennasta, kun taistelu on ohi. Hoitajat piste netissä samaa tasoa näemmä potilaiden arvostus joissakin postauksissa. Kyse on pienestä ryhmästä hoitajia, mutta edustavat kuitenkin ammattikuntaansa palstoilla. Onneksi jotkut sairaanhoitajat kuitenkin arvostavat potilaita ja heidän terveyttään oikeasti.

ps. tykkään ajatella omilla aivoilla päivittäin. Töissä sekä kotona.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Varsinaissuomen listalla oli 460 työsuhteista allekirjoitusta, 20 työsuhteista ilman allekirjoitusta, 200 virkasuhteista ja loput määräaikaisia yhteensä 850 nimestä.

Virkasuhteiset vedetty jo työtuomioistuimeen, toivottavasti tulee pikainen päätös.

Eli noin puolet nimilistassa on suoraan ilmaa.

Luvut tästä.

EDIT. Samalta sivustolta löytyy mielenkiintoinen kommentti: Kokonaisuudessaan irtisanoutuminen vastaisi Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä samaa sairaanhoitajamäärää, jolla työpanos vähenee heinäkuussa

Tämä siis oli tästä.
 

Koskenkorva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
2. Edellä mainittu koskee tietenkin niitä, joilla ei ole virkaa tai määräaikaista työsuhdetta. Heidän tapauksessaan irtisanoutuminen on joka tapauksessa laiton riippumatta siitä voiko Tehyn listan mukaan irtisanoutua.

3. Jos olet virkasuhteessa, ottanet huomioon, että ”työtaistelun” päätyttyä sinua ei voida ottaa takaisin vanhana työntekijänä, sanoi Tehy mitä tahansa, ei vaikka työnantaja haluaisi. Miksi muka? No siksi, että virka on lain mukaan laitettava avoimeen hakuun. Jos paikalle ilmaantuu pätevämpi, on työnantajan velvollisuus palkata hänet.

Kumma ettei kuntatyönantaja ole muistanut ilmoittaa jatkoajan keskustelupalstalla kaiken tietäville lainoppineille, että virkasuhteet muuttuvat toimiksi 1.11. alkaen. Tämä pieni muotoseikka tekee lakosta täysin laillisen ja ehkä KT Jalonenkin muistaa/tietää olevansa väärässä viimeistään silloin kun ihmettelee työtuomioistuimen päätöstä.

Tehyn listasta tekee pätevän jo sekin että kuntatyönantaja katsoo henkilön irtisanoutuneeksi mikäli hän ei ole vastannut hänelle lähetettyyn varmistuskirjeeseen päivämäärään mennessä.

Täällä näitä asianajajia, lakimiehiä ja tuomareita näyttää riittävän niin pankaa ihmeessä ketju pystyyn jossa voitte antaa lakioppia tumpeloille.

PS: Minua edelleenkin ihmetyttää se seikka että suunnilleen kaikki olettavat Tehyn irtisanoutumisten olevan uhkailua - toteutumatonta pullistelua. Saattepa nähdä, pian se teillekin paljastuu mitä tuleman pitää. OYS:sta irtisanoutuu 1190 hoitajaa ja mieliala kuulostaa olevan sellainen että tämä katsotaan tappiin asti. Mua tällainen hirvittää - kuten kaikkia (luulisin) asiaan realistisesti suhtautuvia sivustakatsojia.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Saman tekisi korotuksiin suostuminen taloudelle. Tosin kauaskantoisemmin seurauksin.

Höpö höpö, vaatimus laitetaan puoliksi ja kaikki on tyytyväisiä. Täytyy ymmärtää, että isot sairaalta lamaantuvat täysin jo muutaman sadan hoitajan irtisanoutumisista. Esimerkiksi SatKS:n leikkausosaston ortopedisten leikkausten määrä on pudonnut n. 25 % ylityökiellon takia.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Saman tekisi korotuksiin suostuminen taloudelle. Tosin kauaskantoisemmin seurauksin.
Vitut, ja tiedät sen itsekin.

Kyse on vaan ja ainoastaan halusta. Rahat hoitajien palkkojen korotuksiin olisi saatavissa terveydenhuollon puolelta jos niin vaan päätetään tehdä.

Selittäkää minulle miksi terveyskeskuksien maksukatto on niin alhainen, esim. Helsingissä 33 euroa/vuosi.
 
Höpö höpö, vaatimus laitetaan puoliksi ja kaikki on tyytyväisiä. Täytyy ymmärtää, että isot sairaalta lamaantuvat täysin jo muutaman sadan hoitajan irtisanoutumisista. Esimerkiksi SatKS:n leikkausosaston ortopedisten leikkausten määrä on pudonnut n. 25 % ylityökiellon takia.
Mutta KT:n täytyy ottaa huomioon kerrannaisvaikutuksetkin. Suostuminen olisi merkki muillekin aloille, että lakkoon vaan tai irtisanoutumaan. Eli koitetaan minimoida vahingot, mikäli hoitsut lähtee.
 
Vitut, ja tiedät sen itsekin.

Kyse on vaan ja ainoastaan halusta. Rahat hoitajien palkkojen korotuksiin olisi saatavissa terveydenhuollon puolelta jos niin vaan päätetään tehdä.

Selittäkää minulle miksi terveyskeskuksien maksukatto on niin alhainen, esim. Helsingissä 33 euroa/vuosi.
En tiedä. Kun hoitajille kyseessä on vain omat korotukset, mutta KT:n täytyy ottaa huomioon tapahtumat jatkossakin. Ja M&T:kin varmasti muistaa, että vaikka korotuksiin olisi varaa nyt, niin ne palkat on maksettava nykyisessä määrässään vuosienkin päästä - vaikka sitä rahaa ei olisikaan.

Varmastikin siksi, että sillä köyhimmälläkin kirkonrotalla olisi varaa siihen.
 

kalevi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Täytyy ymmärtää, että isot sairaalta lamaantuvat täysin jo muutaman sadan hoitajan irtisanoutumisista. Esimerkiksi SatKS:n leikkausosaston ortopedisten leikkausten määrä on pudonnut n. 25 % ylityökiellon takia.
Hakukielto ja saarto lisää leikkausjonoja entisestään ja hoitotakuuvelvoitteen myötä tulleita sakkoja joutuu jokainen keskussairaala maksamaan useita kymmeniä tuhansia euroja jokaiselta sopimuksettomalta viikolta.
Ja 19.11 alkaen sakkojen määrä moninkertaistuu, eli yhteiskunta mieluummin maksaa kymmeniä - jopa satoja miljoonia euroja hoitotakuusakkoja kuin pelastaisi suomalaisen terveydenhuollon tulevaisuuden.
Edelleen perään hallitukselta ilmoitusta siitä jos päätös hyvinvointivaltion romuttamisesta on tehty, ilmoitus kansalaisille olisi korrekti teko.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
...yhteiskunta mieluummin maksaa kymmeniä - jopa satoja miljoonia euroja hoitotakuusakkoja kuin pelastaisi suomalaisen terveydenhuollon tulevaisuuden. ....

Yhteiskunta maksaa kenelle, norjalaisille? Ehkäpä lakko on vielä force majure, joten kunnatkaan ei maksa mitään ja mikäpä estää hallitusta maksamasta mahdollisesti maksettuja sakkoja takaisin.
 

Rodion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kakun kasvattajat. Sympatiat kakun jakajille.
PS: Minua edelleenkin ihmetyttää se seikka että suunnilleen kaikki olettavat Tehyn irtisanoutumisten olevan uhkailua - toteutumatonta pullistelua. Saattepa nähdä, pian se teillekin paljastuu mitä tuleman pitää. OYS:sta irtisanoutuu 1190 hoitajaa ja mieliala kuulostaa olevan sellainen että tämä katsotaan tappiin asti. Mua tällainen hirvittää - kuten kaikkia (luulisin) asiaan realistisesti suhtautuvia sivustakatsojia.

Ohhoh! Oulusta YHDESTÄ sairaalasta irtisanoutuu nelinkertainen määrä hoitsuja verrattuna koko Tampereen tilanteeseen? Siis PUNAISEN Tampereen tilanteeseen:

http://www.aamulehti.fi/teema/tehy/49345.shtml

Kuulostaa aika uskomattomalta, mutta ehkä tuo OYS:n määrä on ns. Tehy-totuus?

Tuo Tampereen irtisanoutuvien määrä voi vielä laskea, kun on vielä viikko aikaa perua irtisanoutuminen:

http://www.aamulehti.fi/teema/tehy/49343.shtml
 

Rafael

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Bristol City
Ohhoh! Oulusta YHDESTÄ sairaalasta irtisanoutuu nelinkertainen määrä hoitsuja verrattuna koko Tampereen tilanteeseen? Siis PUNAISEN Tampereen tilanteeseen:

http://www.aamulehti.fi/teema/tehy/49345.shtml

Kuulostaa aika uskomattomalta, mutta ehkä tuo OYS:n määrä on ns. Tehy-totuus?

Tehy-totuus siellä tehy-totuus täällä. Tampereen kaupungin työntekijät ovat eri asia kun Tampereen yliopistollisen sairaalan työntekijät. Eli OYS:in irtisanoutuneiden määrää voisi varmasti verrata TAYS:in irtisanoutuneiden määrään. Nuo 300 irtisanoutuvat siis Tampereen kaupungin hommista.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ja 19.11 alkaen sakkojen määrä moninkertaistuu, eli yhteiskunta mieluummin maksaa kymmeniä - jopa satoja miljoonia euroja hoitotakuusakkoja kuin pelastaisi suomalaisen terveydenhuollon tulevaisuuden.
Sakot kannattaa pitää tästä ulkopuolella. Niitä ei makseta lakkotilanteessa ja vaikka maksettaisiin, se olisi rahan siirtoa vasemmasta oikeaan taskuun. Ei siis merkitystä.

Hallitukselle tsemppiä kun yrittävät pelastaan suomalaisen terveydenhuollon. Nyt on pidettävä malttia sen verran, että jatkossakin on maksaa palkkaa uusille sairaanhoitajille. Vastuullisesti ajatellen nyt ei kannata laittaa kaikkia rahoja likoon, vaan niillä pitää pystyä jatkossa palkkaamaan henkilökuntaa.
 

grace

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ
Ja 19.11 alkaen sakkojen määrä moninkertaistuu, eli yhteiskunta mieluummin maksaa kymmeniä - jopa satoja miljoonia euroja hoitotakuusakkoja kuin pelastaisi suomalaisen terveydenhuollon tulevaisuuden.
Edelleen perään hallitukselta ilmoitusta siitä jos päätös hyvinvointivaltion romuttamisesta on tehty, ilmoitus kansalaisille olisi korrekti teko.

Mitäs kummaa. Milloin termi työantaja on korvattu termillä yhteiskunta? Kuten bozik tuossa totesikin niin sakkoja maksellaan silloin, kun päällä ei ole työtaistelutoimenpiteitä. Ja yhteiskunta lyhentää valtion velkaa vastuullisesti ylimääräisellä summalla (kertaluontoinen), joka säästää korkomenoja kymmeniä - jopa satoja miljoonia euroja vuositasolla.

Ja hyvinvointiyhteiskunta perustuu moneen muuhunkin seikkaan kuin julkiseen terveyden huoltoon. Terveydenhuolto on toki yksi peruspilareista. Se mikä olisi myös korrektia on, että Tehy ottaisi osavastuun mahdollisista potilasvahingoista, jota työtaistelu aiheuttaa. Nythän vastuu on ainoastaan työnantajan, hallituksen, valtion vai mikä se nyt olikaan...
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sakot kannattaa pitää tästä ulkopuolella. Niitä ei makseta lakkotilanteessa ja vaikka maksettaisiin, se olisi rahan siirtoa vasemmasta oikeaan taskuun. Ei siis merkitystä.

Hallitukselle tsemppiä kun yrittävät pelastaan suomalaisen terveydenhuollon. Nyt on pidettävä malttia sen verran, että jatkossakin on maksaa palkkaa uusille sairaanhoitajille. Vastuullisesti ajatellen nyt ei kannata laittaa kaikkia rahoja likoon, vaan niillä pitää pystyä jatkossa palkkaamaan henkilökuntaa.

Mielenkiintoinen ajatusketju viestissäsi. Eli jos hoitajille maksetaan lisää palkkaa, joka otettaisiin valtionbudjetista, on väärin. Mutta jos joudutaan maksamaan sakkoja hoitotakuun takia, se on vain rahojen siirtämistä taskusta toiseen....

Toisaalta tsempaat hallitusta pelastamaan terveydenhoidon pelastamiseen, mutta et ole valmis satsaamaan rahaa siihen.
 

FreezingHell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mielenkiintoinen ajatusketju viestissäsi. Eli jos hoitajille maksetaan lisää palkkaa, joka otettaisiin valtionbudjetista, on väärin. Mutta jos joudutaan maksamaan sakkoja hoitotakuun takia, se on vain rahojen siirtämistä taskusta toiseen....

Aika hiljaiseks vetää.

Maksetaanko sakot hoitajille vai miten näitä voi verrata toisiinsa?
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Niin, tässä ketjussa ylivoimaisessa enemmistössä oleva JA:n sankka oikeistosiipi lähinnä uskoo, että irtisanoutumiset ovat bluffia, eli että niitä ei tule tai että niitä tulee radikaalisti vähemmän kuin mitä Tehy uhkaa. Harvemmat menevät tätä pitemmälle skenaarioissaan, mutta jotkut ovat olleet sitten sitä mieltä, että toteutuessaankaan ne eivät juuri haittaisi olennaista terveydenhuoltoa. Tämä ajatuskulku tuntuu kyllä täysin mahdottomalta tilanteelta: jos irtisanoutumiset toteutuvat tässä laajuudessa, ne tulevat välittömästi halvauttamaan keskeisten sairaaloiden toiminnan kaikkine seurauksineen. Jos JA:n sinimustassa siivessä on sitten ketään, joka edes puolella sanalla pitää tätä skenaariota mahdollisena niin sitten on lähinnä toivottu hallitukselta ja työnantajalta "lujuutta" kiristyksen edessä, on sitten hinta miten suuri hyvänsä. No, minusta ainoa järjellinen toivo tässä tilanteessa on tuo bluffi-vaihtoehto. Jos kysymys ei ole bluffista niin seurauksena on mitä todennäköisimmin a) keskeisten sairaaloiden toiminnan halvaantuminen ja b) nopea sovinto todennäköisesti Tehylle suosioillisin ehdoin. Tämä siis riippumatta omista toiveistani (jotka olisivat että sopimus tulisi ennen tilanteen kärjistymistä irtisanoutumisiin huomattavasti alle 24%:n tason). En oikein näe, että olisi poliittisesti mahdollista pitkittää tilannetta, jossa keskeinen sairaanhoito olisi laajoilla alueilla pysähdyksissä. Voi tietysti ajatella, että tälläisessä tilanteessa hallituksesta ja työnantajalta löytyisi se sisäinen Margaret Thatcher (hmm, minusta Matti Vanhanen kyllä muistuttaa enemmän märkää rättiä kuin yhtäkään britti-pääministeriä). Mutta nämä kortit kai katsotaan katkeraan loppuun saakka, että pianhan tuon näemme miten käy.
 
K

kiwipilot

Mielenkiintoinen ajatusketju viestissäsi. Eli jos hoitajille maksetaan lisää palkkaa, joka otettaisiin valtionbudjetista, on väärin. Mutta jos joudutaan maksamaan sakkoja hoitotakuun takia, se on vain rahojen siirtämistä taskusta toiseen....

Toisaalta tsempaat hallitusta pelastamaan terveydenhoidon pelastamiseen, mutta et ole valmis satsaamaan rahaa siihen.

Tämä oli kyllä parasta pitkään aikaan. Onko sun tarkoitus huvittaa vuorotellen tässä ja Nickerson ketjussa? Mistähän nuo mahdolliset sakot johtuisivat? Annan vinkin: alkaa L-kirjaimella ja loppuu O:hon. Mutta kuten bozik edellä totesi, Lakko = ei sakkoja.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tämä oli kyllä parasta pitkään aikaan. Onko sun tarkoitus huvittaa vuorotellen tässä ja Nickerson ketjussa? Mistähän nuo mahdolliset sakot johtuisivat? Annan vinkin: alkaa L-kirjaimella ja loppuu O:hon. Mutta kuten bozik edellä totesi, Lakko = ei sakkoja.

Mikä LakkO?? Käsittääkseni sairaanhoitajat ovat irtisanomassa itsensä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös