Sari (ja Jari) Sairaanhoitajan kuulumisia

  • 611 341
  • 5 631

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Itse olen kanssasi samaa mieltä Tehyn toiminnasta. Vaimolla ei käytännössä ollut mahdollista sanoa, ettei tällainen oikein sovi meidän elämäntilanteeseen, paine oli sen verran kova.

Tehyn vaatimus on historiallinen ja Laitinen-Pesola (joka on ak:n hyvää päivää tuttu) saa sulan hattuunsa. Mutta jäsenistön olotilaa tässä ei mietitä.

Juu, itsekin kuulin tänään ns. sisältä, että listat ovat kiertäneet melko tehokkaasti, mutta: ainakin itäisessä Suomessa on kunnioitettu henkilön itsensä tahtoa, ts. jos et allekirjoita, et vain allekirjoita ja se siitä. Mitä tulee liitosta erottamisuhkaukseen, se on täysin vailla pohjaa. Ei ry:stä voi erottaa siltä pohjalta, ettet allekirjoita tuota paperia. Sen sijaan jos allekirjoitat etkä toteuta sitä, mitä siinä Tehylle lupaat, silloin voivat kyllä erottaa. Allekirjoittaminen on sillä tavoin sitova, vaikkei työnantajaan päin olekaan.

Mutta jos Tehy erottaa, onhan niitä muitakin liittoja, montakin...
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Nyt tehy on uhannut erottaa liitosta ne hoitajat, jotka eivät halua panna nimeään joukkoirtisanomislappuun.
Ainakin Tampereella erään osaston kaikkia hoitajia on painostettu kirjoittamaan nimensä irtisanoutuvien listalle. Painostuskeinona on käytetty asiatonta sekä henkilökohtaisuuksiin menevää uhkailua, ja lisäksi on uhattu välittömällä liitosta erottamisella.

http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/47946.shtml

Jotain tällaista uumoilin aiemmin tässä ketjussa, tosin odotin että päällepäsmärinä olisi vain osaston jyrät. Onhan se kyllä luonnollista että saavat vielä liiton varauksettoman tuen tälle henkiselle väkivallalle.
Tätähän se tuntuu TAYS:ssa olevan. Avokki työskentelee eräällä TAYS:n osastolla ja meno tuntuu olevan aika hurjaa. Painostus ja uhkailu on ylittänyt kaikki hyvän maun ja lisäksi myös laillisuuden rajat. Emäntä ilmoitti heti alkuunsa, ettei edes harkitse laittaa nimeänsä mihinkään paperiin ja perästä on kyllä kuulunut ja rajusti. Meikäläisen kanssa asuessaan on ilmeisesti parkkiintunut sen verran, ettei ole yöuniaan menettänyt. Sen sijaan tuntuu olevan huolissaan muutamasta työkaveristaan joiden työolot ovat työkavereiden uhkailun ja painostuksen seurauksena sitä luokka, että harkitsevat joko sairauslomaa tai jopa töiden lopettamista, koska työn tekeminen on käynyt mahdottomaksi.

Ainakin heidän osastollaan on kaikenlainen asioista keskustelu tällä hetkellä täysin mahdotonta. Porukka on jakautunut kahtia todella voimakkaasti. Osa olisi ollut valmis hyväksymään tarjotun sopimuksen, eivätkä aio allekirjoittaa edes mitään sitoumuksia, saati irtisanoutumisia. Nämä on luonnollisesti nimitetty rikkureiksi ja suuriksi saatanoiksi, joiden työolot kyllä tehdään tällä hetkellä yhdeksi helvetiksi. Osa olisi eronnut jo liitosta, jos se olisi mahdollista. Tehyn jäsensivuilta on poistunut mahdollisuus tehdä eroilmoitus netin kautta ja postitse lähetettyjä ei tällä hetkellä käsitellä. Ainoa vaihtoehto on mennä tekemään ilmoitus paikan päälle liiton toimistoon varsin pahansuovan inkvisition eteen.

Ammattiosaston jyrät pitävät huolen, ettei töissä pääse porukka juttelemaan keskenään ilman, että joku heistä on kuulemassa mistä puhutaan. Jos jutut alkavat mennä vähänkään heidän mielestä väärille raiteille, keskustelu tukahdutetaan siihen paikkaan.

Osalle on syntynyt sellainen joukkohurmos päälle, että olisivat varmasti valmiita hyppäämään vaikka Tammerkoskeen, jos sen kerrottaisiin edesauttavan heille mieluisan sopimuksen syntyä. Kaikkea liitolta kuuluvaa propagandaa pidetään ainoana autenttisena totuutena ilman minkäänlaista kyseenalaistusta. Jos joku erehtyy hiukankin ajattelemaan ja edes kysymään jotain epämieluista, hänen eteensä isketään monistenippu josta "kaikki tarpeellinen" selviää. Selailin tuota nippua äsken ja täytyy sanoa, että edesmenneiden Neuvostoliiton ja Natsi-Saksan propaganosastot halkeaisivat kateudesta.

Hurmanhenkeä ja totaalista ajattelukyvyn puutetta kuvastaa raadollisimmin mielestäni se, että pahimpana aivopestynä agitaattorina toimii 23-vuotias pätkätyöläinen, jonka määräaikainen sopimus loppuu tämän kuun lopussa. Uutta sopimusta tällä pösilöllä ei tietenkään tällä hetkellä ole. Osaston jyrät ovat lupailleet hoidella kaverille vakipaikan, kunhan muistaa pitää nyt kovaa meteliä ja raportoida liiton hemmoille kaikesta kuulemastaan. Kaveri pitää itseään täysin korvaamattomana ja on takuuvarma uudesta paremmasta sopimuksesta. Korvaamattomuus on kyllä vähän siinä ja siinä, koska työharjoitteluaan suorittavat opiskelijat tekevät prikulleen samoja hommia ilman mitään ongelmia. Itse pitäisin kaverin pöksyissä hieman matalampaa profiilia yllä. Veikkaisin, että tuolla menolla saattaa prisman kassa kutsua.

Meillä on tämä tilanne edessä. Vaimo on allekirjoitanut irtisanoutumislupauksen ja mietimme mitä teemme, jos tämä menee pieleen. Velkaa on sen verran, että jos pieleen menee niin talo lähtee ja elämä menee uusiksi
Pirtistä ei kannata olla huolissaan. Tuo irtisanomislupaus ei sido käytännössä yhtikäs mihinkään. Jos joku pyytää allekirjoittamaan työantajalle osoitettavaa henkilökohtaista irtisanoutumista, kannattanee pariin kertaan miettiä ja sitten pistää kynä taskuun. Vastoin Tehyn antamaa virheellistä tietoa irtisanoutuminen on henkilökohtainen päätös ja kun se on toimitettu työnantajalle sen voi perua vain työnantaja. Mm Hoitajat.net:ssä on vallalla täysin virheellinen käsitys siitä, että irtisasnoutumisen jälkeinen irtisanomisaika olisi jonkinlainen harkinta-aika, jonka aikana työntekijä voi tuosta noin vaan mennä takaisin työhön niin halutessaan. Tämä ei pidä millään lailla paikkaansa. Lisäksi on annettu ymmärtää, että irtisanoutumisen jälkeisen irtisanomisajan jälkeen seuraisi työnantajan antama irtisanominen, jota seuraisi uusi irtisanomisaika. Tämäkin on täyttä shittiä, koska työsopimus loppuu automaattisesti irtisanoutumisen jälkeisen irtisanomisajan jälkeen.

Kannattaa tutustua ajan kanssa kaikkiin papereihin, joita allekirjoitettavaksi tarjotaan ja selvittää kaikki mahdolliset ja mahdottomat seuraamukset, jotka allekirjoituksesta mahdollisesti seuraa. Suosittelen käyttämään jonkun asiantuntevan puolueettoman tahon apua tekstien tulkinnoissa. Liiton lakipalveluita ei ehkä näissä tapauksissa kannata käyttää. Töitään ja pirttiään ei kannata näiden höyrypäiden takia menettää.

Vaimolla ei käytännössä ollut mahdollista sanoa, ettei tällainen oikein sovi meidän elämäntilanteeseen, paine oli sen verran kova.
Tiedän kyllä, että paine on kova. Kannattaa kuitenkin muistaa, että ketään ei voi pakottaa mitään allekirjoittamaan. Liitosta saattaa lähtö tulla, mutta Tehy ei suinkaan ole ainoa mahdollinen liitto hoitajille.
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Nyt tehy on uhannut erottaa liitosta ne hoitajat, jotka eivät halua panna nimeään joukkoirtisanomislappuun. Ainakin Tampereella erään osaston kaikkia hoitajia on painostettu kirjoittamaan nimensä irtisanoutuvien listalle. Painostuskeinona on käytetty asiatonta sekä henkilökohtaisuuksiin menevää uhkailua, ja lisäksi on uhattu välittömällä liitosta erottamisella.

http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/47946.shtml
Ihan normaalilta kuulostavaa ammattiliittojen toimintaa.
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Omien kokemusteni mukaan hoitajat ovat ainoa ryhmä jotka pitävät satavarmasti huolen siitä että pitävät päivässä heille sallitut kahvitauot.
Aika rajoittunut on kokemus työelämästä.
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Vähän on kutina että nyt on asialla sellaiset "ay-pomot", että vastaavaa, kuin ensi viikolla alkava sirkus, ei ole tässä maassa sitten Yleislakon nähty.

Villi veikkaukseni on että hoitajille ei lopussa hyvä heilu.

Syitä:

Omat rivit (TNJ) saatu hajalle jo ennen työtaistelua. Huono ennusmerkki. Eikä taida ainakaan SUPER lähteä tukilakkoihin...

Työtaistelun keino eli irtisanoutuminen joukolla on raakasti yliampuva keino. Ja lisäksi noin kovalla toimepiteellä uhkaaminen (sekä toteuttaminen) heti kättelyssä on typerää taktiikkaa. Mitä on reservissä?

Sitäpaitsi tuo irtisanoutuminen arveluttaa suurta osaa jäsenistöäkin. Insinöörin vaimolla ja YH-äidillä saattaa olla hieman erilaiset tuntemukset kun allekirjoittavat sen irtisanomisilmoituksen. Toinen lähtee Kanarialle ja toinen sossuun...

Johdon ja jäsenistön yleinen kokemattomuus työtaistelutilanteessa. Rasvakouraliitoissa nämä lakkohommat ovat taatusti hallussa vaikka tunnin varoitusajalla. TEHY:ssä valmistautuminen on aivan ilmeisesti jäänyt viime tinkaan.

No saapa nähdä. Yksi ratkaiseva seikka juuri tässä työtaistelussa tulee varmasti olemaan julkisuus. Se joka saa roskalehdistön puolelleen, on vahvoilla tässä kahinassa.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Ihan normaalilta kuulostavaa ammattiliittojen toimintaa.

Sillä erotuksella, ettei liitto voi erottaa jäsentään tuolla perusteella. Lakosta kieltäytyminen toimisi, mutta laittomasta työtaistelutoimesta kieltäytyminen on kokonaan eri asia. Puhumallahan aina voi painostaa, mutta käytännön toimet eivät taitaisi tässä tapauksessa yhdistyslain määräyksiä kestää.
 

AnFa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Mielenkiintoinen lausunto. Onneksi olkoon, jos sinulla on sellainen tilanne, ettei tulojen putoaminen 40 %:lla aiheuta minkään näköisiä ongelmia.

Meinaatko et vaimosi on loppu elämänsä työttömänä? Tottahan se on et vituttas jos tulot tippuisi 40%, mut kyllähän siten vielä pitkään elelisi ihan normaalisti. Oisko kannattanu miettiä asuntoa ostaessa/lainaa ottaessa et jompi kumpi voi joutua työttömäksi joskus ja etsimään vaikka pari kuukautta tai puoli vuottakin uutta duunia? Ihmetyttää kyl et miten helpolla ihmiset haluaa nykysin velkaantua. Itsellä ainakaan ole sen verta pokkaa et rupeaisin lainoja maksamaan niin suurilla kuukausierillä et pienikin vastoin käyminen vie tuhoon.

Lisäksi olen itse ainakin saanut lomakorvaukset töitten päättymisen jälkeen. Tuskin ne sairaanhoitajat montaa kuukautta on poissa sairaaloista, joten eikös noilla melkein kuitanne jo työttömänä olemisen ensi hätään. Tietty jos saa viimesenä palkkana vähän enemmän niin sillähän voisi käydä vaikka matkoilla. Olisi itse asiassa ihan ymmärrettävää toimintaa tälläisiltä ihmisiltä jotka pistävät kaikki tulonsa heti kiertämään.

Ja eikös liiton työttömyyspäivärahat ole kuitenkin sen verta suuret et sinulla pitäisi olla todella pienet tulot et koko talouden tulot tippuisivat 40%.

Ja luulisi et pankissa voi sopia helposti vaikka et kuukauteen tai pariin ei maksa kuin pelkkiä korkoja.
 

kovalev

Jäsen
Ei jumalauta mitä toimintaa, Vesurin viestistä päätellen !!!

Se on siis totta, että hoitajia painostetaan allekirjoittamaan, kun toisia on tainnut itseäänkin ruveta hieman epäilyttämään koko touhu.
Ja perääntyviä kohdellaan rikkureina !!

Nyt kuntamiehet ; Pysykää kovina !!!

" Kyllä sun täytyy Maija kirjoittaa tämä, kun kaikki muutkin tytöt on kirjoittanu. Etkö sä tiedä, että liitto voi erottaa sut "

" No jos mää ny sitten kirj..."

" Nimi alle vaan ja heti...no siihen se tulee "


Ei Ziisus mitä toimintaa !!!
 

grace

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ
Meillä on tämä tilanne edessä. Vaimo on allekirjoitanut irtisanoutumislupauksen ja mietimme mitä teemme, jos tämä menee pieleen. Velkaa on sen verran, että jos pieleen menee niin talo lähtee ja elämä menee uusiksi

Jos nimi on pelkässä Tehyn paperissa niin se ei tarkoita, että puolisosi olisi jo jotenkin irtisanoutunut. Hän on "vaan hengessä" mukana. Niin kauan kun nimi pysyy pois oikeasta irtisanoutumispaperista niin puolisollasi ei ole mitään velvoitetta irtisanoa itseään.


edittiä: Vesurin kuvailema tilanne toteutuu myös Koukkuniemessä. Nuoret ovat lähteneet Tehystä joukoittain, koska pelkäävät toimeentulonsa puolesta työtaistelun aikana. Vanhemmat hoitajat ovat kummeksuneet, kun "ei kerran raha kelpaa" ja toitottaneet minunkin toiselle puoliskolle, että anna sitten palkastasi osa heille, kun et kerran lisää tarvi.
 
Viimeksi muokattu:

Veijari

Jäsen
Henkilökohtaisesti miettisin kyllä pari kertaa ennen kuin pistäisin nimeäni mihinkään irtisanomisilmoitukseen jos kerran perheen talous on vaarassa mennä kuralle sen johdosta. Ei sitä sentään kannata konkurssiin hakeutua vapaaehtoisesti ammattiliiton kehoituksesta. Onneksi eukkonikin osaa ajatella omilla aivoillaan.
 

Kapulainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Omien kokemusteni mukaan hoitajat ovat ainoa ryhmä jotka pitävät satavarmasti huolen siitä että pitävät päivässä heille sallitut kahvitauot.

Alkaa sympatia muuttua vihaksi hoitajien suhteen.

Tämän kaltainen yleistäminen on äärimmäisen vaarallista, etenkin ottaen huomioon, ettei sillä ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Uskallan edelleen väittää, että äärimmäisen harva tällä palstalla edes ymmärtää minkälaisen kiireen ja paineen keskellä iso osa sairaanhoitajista työskentelee. Toki heitäkin, jotka pitävät huolen, että kaikki mahdolliset tauot tulee pidettyä. Tämä ei kuitenkaan liene edes nasivaltaisten alojen ongelma, kyllä sama pätee melkein työpaikalle kuin työpaikalle.

Hyvän esimerkin siitä kuinka paljon sairaanhoitajilla on taukoja voi lukea tuoreesta Länsiväylä-lehdestä. Espoossa muuan vanhainkodissa/palvelutalossa hoidetaan parhaimmillaan 17 potilasta, vaikka paikka on tarkoitettu 10 hengelle. Jokainen varmasti tietää hyvin kuinka isolle väkimäärälle henkilökunta on mitoitettu. Tiedän, että etenkin vanhusten puolella henkilökunta on vedetty niin tiukoille, että tuon 17 potilaan hoitaminen tarkoittaa aivan mielipiuolista kiirettä. Siinä on hyvä, jos oikeasti ehtii lounasta syödä. Kahvitauot ovat sellaista luksusta, jota on lähinnä tänne kirjoittavilla.
 
Viimeksi muokattu:

grace

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ
Uskallan edelleen väittää, että äärimmäisen harva tällä palstalla edes ymmärtää minkälaisen kiireen ja paineen keskellä iso osa sairaanhoitajista työskentelee.

Näinhän se menee. Itse kuulen pari kertaa viikossa kuinka päivä on ollut niin kiireinen ettei ole edes syömässä ehtinyt käymään. Ja tämä on enemmän sääntö kuin poikkeus.

Tuosta hoitajat.netin keskustelupalstalsta on vielä ihmeteltävä sen verran, että miten ihmisille voidaan syöttää valheita kirkkain silmin totuutena. Onhan se toki täälläkin tiedossa, että kun jotain mantraa hoetaan tarpeeksi kauan niin se muuttuu totuudeksi, mutta silti.
 
Viimeksi muokattu:

JiVe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tottenham
Henkilökohtaisesti miettisin kyllä pari kertaa ennen kuin pistäisin nimeäni mihinkään irtisanomisilmoitukseen jos kerran perheen talous on vaarassa mennä kuralle sen johdosta. Ei sitä sentään kannata konkurssiin hakeutua vapaaehtoisesti ammattiliiton kehoituksesta. Onneksi eukkonikin osaa ajatella omilla aivoillaan.
Kyllä pienestä on menossa taloudet sekaisin, jos parin kuukauden tulojen notkahdus aiheuttaa moista hämminkiä. Sairaanhoitajille on töitä tarjolla juuri niin paljon kuin jaksavat tehdä. (toki tuo kurallemeno lienee mahdollista, mutta silloin olisi kannattanut sitä edellistä paperia allekirjoittaessaan miettiä sitäkin faktaa, että jompikumpi tosiaan saattaa olla työttömänä jossain vaiheessa)

Meillä parempi puolisko allekirjoitti paperin ja olen erittäin tyytyväinen ratkaisuun.

Joku täällä jo tiedi kertoa sairaanhoitajien olevan "ainoa ryhmä jotka pitävät satavarmasti huolen siitä että pitävät päivässä heille sallitut kahvitauot". Itse taas olen kuullut jatkuvasti manailuja siitä, että 14h työpäivän aikana ei ehdi edes ruokaa syödä. Puhumattakaan siitä, että lähdettäisiin työpaikan ruokalaan syömään. Kahvit juodaan lennossa, jos juodaan. Ruokaa ja kahvia lämmitetään keskeytyksen jälkeen uudestaan mikrossa.

Heidänkin osastolla on jatkuvasti vajausta hoitajissa. Jos tuolla mahdollisella korotuksella saataisiin edes joku innostumaan sairaanhoitajan työstä, niin olisi edes jatkossa tulijoita helpottamaan työtaakkaa.

Jos taas muutosta ei ole tulossa, niin meidän kamat pakataan ensi kesän jälkeen ja suunnaksi otetaan Norja.
 
Tää kaipais nyt selkeästi jotain kiertävää porukkaa, joka kävisi kertomassa myös sitä oikeaa tarinaa. Ja jos tulee joku propagandaporukka mäikkäämään, niin ei muuta kuin volyymia korkeammalle. Siten ehkä saisivat luottoa omaan mielipiteeseensä nekin hoitajat, jotka eivät irtisanoutua halua. Älytöntä touhua tuommoinen painostaminen ja uhkailu - etenkin kun suurin osa on perusteetonta.
 
Heidänkin osastolla on jatkuvasti vajausta hoitajissa. Jos tuolla mahdollisella korotuksella saataisiin edes joku innostumaan sairaanhoitajan työstä, niin olisi edes jatkossa tulijoita helpottamaan työtaakkaa.
Mistäs aattelit, että rahat niiden uusien halukkaiden palkkaamiseksi kaivetaan?? Eipä nuo menot tässä ainakaan pienentymässä ole.
 

JiVe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tottenham
Miksi lähtö vasta nyt, koska tilanne on ollut hoitajien kannalta surkea jo vuosikausia?

Valmistumisesta on vajaa kolme vuotta aikaa ja vuosi sitten ajatus Norjaan lähdöstä tuli mieleen. Nyt on vuosi rampattu tämän maan lapsettomuushoidoissa ja jahka tuo prosessi saadaan jonkinlaiseen ratkaisuun, voidaan lähteä.
 

JiVe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tottenham
Mistäs aattelit, että rahat niiden uusien halukkaiden palkkaamiseksi kaivetaan?? Eipä nuo menot tässä ainakaan pienentymässä ole.

Ei ole minun päätettävissä tuo asia. Oikeastaan minulle on aivan sama, mistä nuo rahat kaivetaan, mutta jostain ne on kaivettava. Korotetaan vaikka veroja.

Mutta joka tapauksessa nyt on ollut tilanne, että vedetään vajaamiehityksellä, kun tekijöitä ei ole.
 

solamnic76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlos Tevez... siis punaistako pitää kumartaa?
Miksi lähtö vasta nyt, koska tilanne on ollut hoitajien kannalta surkea jo vuosikausia?

Tällä Norjavaihtoehdolla lyödään tahtia työtaisteluun. On siinä aikamoinen kynnys aloittaa elämä uudessa maassa ja opetella uusi kieli, ja varmistaa että perheen kaikki aikuiset saavat työtä. Täällä ei OIKEASTI ole asiat niin huonosti, että mitään massamuuttoa olisi millään tavoin odotettavissa. Samanlaisessa palkkakuopassa tässä maassa ovat insinööritkin vaikkapa Saksaan verrattuna, mutta eivät jostain syystä lähde. Miksiköhän?

Ne hoitsut jotka ulkomaille lähtee, ovat pääsääntöisesti nuoria ja etsivät palkan sijasta enemmänkin kokemuksia. Öljynorjan kanssa ei voida koskaan kilpailla, joten kaikki ovat jo sinne lähteneet jotka palkan takia menevät.

Mutta kyllä perheen perustaminen ja lasten kasvattaminen on hiukan eri juttu Suomessa, kuin vaikkapa Englannissa... täällä on mm. aika paljon turvallisempaa, lasten kouluruoka on hyvää eikä siitä tarvitse maksaa... ja paljon muuta.
 
K

kiwipilot

Ja eikös liiton työttömyyspäivärahat ole kuitenkin sen verta suuret et sinulla pitäisi olla todella pienet tulot et koko talouden tulot tippuisivat 40%.

Turha odotella mitään työttömyyspäivärahoja ainakaan pariin kuukauteen jos itse irtisanoo työsuhteensa. Ei taida löytyä työvoimatoimistosta sympatiaa näille irtisanoutujille joten kaikki jää Tehyn tuen varaan.
 

JiVe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tottenham
Tällä Norjavaihtoehdolla lyödään tahtia työtaisteluun. On siinä aikamoinen kynnys aloittaa elämä uudessa maassa ja opetella uusi kieli, ja varmistaa että perheen kaikki aikuiset saavat työtä. Täällä ei OIKEASTI ole asiat niin huonosti, että mitään massamuuttoa olisi millään tavoin odotettavissa. Samanlaisessa palkkakuopassa tässä maassa ovat insinööritkin vaikkapa Saksaan verrattuna, mutta eivät jostain syystä lähde. Miksiköhän?

Ne hoitsut jotka ulkomaille lähtee, ovat pääsääntöisesti nuoria ja etsivät palkan sijasta enemmänkin kokemuksia. Öljynorjan kanssa ei voida koskaan kilpailla, joten kaikki ovat jo sinne lähteneet jotka palkan takia menevät.

Meillä ei ainakaan ole mistään tahdinlyömisestä työtaisteluun, vaan asiaa on pähkäilty jo pidemmän aikaa. Kielikurssi on käyty ja reissusta Norjaan ei ole tarkoitus tehdä kuin neljän vuoden keikka. Kokemuksia ja kielitaitoa sieltä ollaan lähdössä hakemaan. Suurimpana tekijänä meidän lähdössä lienee nyt tuo, että onko meidän mahdollista saada jälkikasvua ja miten sen kanssa edetään.
 
K

kiwipilot

Jos taas muutosta ei ole tulossa, niin meidän kamat pakataan ensi kesän jälkeen ja suunnaksi otetaan Norja.

Suurimpana tekijänä meidän lähdössä lienee nyt tuo, että onko meidän mahdollista saada jälkikasvua ja miten sen kanssa edetään.

Siis kumpi se olikaan nyt se ratkaiseva tekijä? Ulkomailla asustelu muuten on oikein valaisevaa ja mukavaa touhua, suosittelen.

Nimim. Baby made in NZ ;)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös