Mainos

Sari (ja Jari) Sairaanhoitajan kuulumisia

  • 626 349
  • 5 632

solamnic76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlos Tevez... siis punaistako pitää kumartaa?
, mutta kuten Tehy on sanonut, niin lisät eivät ole palkkaa.

Eivät lisät todellakaan ole palkkaa. Ne ovat rahaa jota saa työnantajalta työsuoritusta vastaan, kuukauden periodilla.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Luulisi edes palstan älykkäimpien nimimerkkien ymmärtävän, mihin summaan sitä korotusta haetaan. Osaako Sergei kertoa?
Lokakuussa 2005 sairaanhoitajien keskiansiot olivat 2 422 euroa ja perushoitajien 2 194 euroa. Nythän ollaan uutisoitu, että keskiansio olisi noussut kahdessa vuodessa jo 2500 euroon mikä voi pitää ihan paikkansakin. Joten korotusta haetaan tuossa luokassa oleviin palkkoihin.

Kysymys ei ole summista. Ei vaan voi verrata lisätöntä palkkaa toisen lisällisiin ja perustella tuota vertausta sillä, että "lisät eivät ole palkan lisä".

Hyväksyn tietysti vertailun paperimiehiin, mutta silloin pitää vertailla keskipalkkoja keskipalkkoihin tai peruspalkkoja peruspalkkoihin. Ei noita ristiin.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Lisät ovat haittakorvauksia ns. epänormaaleista työajoista. Onhan se selvä, että vuorotyöt rasittavat ihmistä enemmän. Kyllä tuo peruspalkka pitäisi naisvaltaisilla aloilla saada kuntoon eikä niin, että palkkoja verrataan lisineen muiden alojen palkkoihin.
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Täytyy nyt tunnustaa, etten muista miten Kokoomus näkyvästi korjasi, kiisti tai tarkensi tuon oheisen Kataisen lausunnon? Päästiinkö siitä sen tasa-arvo -tupon kautta vai miten, Siffa, Gentleman, virkistäkääpä muistia. Sehän kuulostaa tavallaan aika aukottomalta, kun ei sitä pientä pränttiä siihen lisää. Aivan kiinnostuksesta haluaisin tämän kuulla. Teidän muistinne virkistykseksi tuohon se itse lausunto:

"Mitä enemmän naisvaltaisille koulutetuille aloille maksetaan yli yleisen korotustason, sitä enemmän olemme valmiit nostamaan kuntien saamia valtionosuuksia. Esitämme, että valtio siis maksaa kunnille sen osuuden naisvaltaisten alojen palkankorotuksista, joka ylittää yleisen korotustason."

Tämän lausunnon kun yhdistää siihen, että tuo 500e iltalehdessä tarkennettiin jo Tujusen omassa vastauksessa siten, että kerralla sitä ei saada. Tämän jälkeenkin tuossa "todisteena" käytetyssä a-studion pätkässä Perho ja Katainen muistaakseni saman asian toteavat, "Ei yhdellä kerralla".

Tuo esitys, jota ansiokkaasti on täällä toistettu yhdessä tämän seikan kanssa rajaa minusta pelivaran. Vaikka siis, tuota edes noin rajattua pelivaraa ei sitten läheskään kokonaan ole budjettiin asti löytynyt.

On kuitenkin totta, mitä ei kai kukaan ole kiistänytkään? Että tuo lausunto sellaisenaan antaa mahdollisuuden tulkita, että "piikki on auki" sopikaa vaan vaikka kuinka paljon. Ja sitä ei kukaan ole tarpeelliseksi nähnyt mennä jollain summalla rajaamaan.

En tiedä onko liikaa vaadittu "pipomiehiltä" ja "hoitajilta" ymmärtää, että kaikkinainen lukujen heittely ja rajaaminenkin on vastuutonta, koska niihin sitten tartutaan. Nehän voi jopa kiistää, ja sanoa että ei kerralla. Ja silti, joku onnistuu tulkitsemaan ne lupaukseksi. (500e)

Riittääkö tämä mjr:lle?
 

Kapulainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Mielenkiintoista eilisissä uutisissa oli, että sairaalat pelkäävät irtisanoutumisia, koska toisten sairaanhoitajien on vaikea paikata irtisanoutuvia. Täällähän on mainostettu kuinka helppoa perusduunia hoitajat tekevät. Siihen kouluttautumisen ei pitänyt olla vaikeaa.

Kuitenkin sairaalat uskovat, että toiset sairaanhoitajat (jotka siis ovat jo kouluttautuneet hoitajiksi) eivät voi paikata uudessa hommassa ilman ongelmia. Eli sairaanhoitajien työt ovat niin erikoistuneita, että korvaajan siirtäminen tulee olemaan hyvin vaikeaa, etenkin kun minkäänlaiseen perehdytykseen ei ole mahdollisuuksia. Tämä siis vaikka kyseessä on kaksi saman koulutuksen omaavaa työntekijää.

Jotain näiden hoitajien tulee siis osata. Totta kai sama ongelma on eri muodoissa muillakin aloilla, mutta sairaanhoidon "helppoudesta" tämä kuitenkin kertoo omaa kieltään.

Nyt, kun vedotaan sairaanhoitajiin, jotta he eivät saisi mennä lakkoon potilaiden turvallisuuden vuoksi, olisi mukava tietää mikä tekee sairaanhoitajien joukkoirtisanoutumisesta yhtään sen vähemmän hyväksyttävää kuin lääkärien? Lääkärit olivat ihan reteästi lakossa ihan reilun aikaa, mikseivät hoitajat saisi pitää puoliaan? Lääkärit ovat tunnetusti ammattiryhmä, joka tuntee arvonsa ja osaa pitää puoliaan viimeiseen asti. Heillä on viimeisen päälle edut. Näkisin, että sairaanhoitajilla on aivan samanlainen oikeus pitää eduistaan kiinni.

Jottei väärinkäsityksiä pääse syntymään, en pidä 24 % palkankorotusta (etenkään 2,5 vuoden aikana) realistisena. Sen sijaan näkisin, että tuollaisen määrän voisi kasvattaa sairaanhoidon resursseja, palkkamenot eivät vain ole oikea kohde. Saman verran kuin palkkaan, tulisi ohjata varoja lisähenkilökunnan palkkaamiseen. Nyt taitaa olla niin, että sama kiire jatkuu vähintään yhtä pahana, mutta hieman lihavammalla lompakolla.

Toisaalta ymmärrän Tehyä vallan hyvin. Sairaanhoitajat ovat olleet hyvin kaltoin kohdeltuja jo vuosia ja he ovat joutuneet sairaaloissa joustamaan lääkärien edessä. Etenkin viime vusoien keskustelu, joka huipentui vaaleissa, sairaanhoitajien asemasta on tuonut valtavat paineet Tehylle toimia. Kentällä hoitajien asemasta ja palkkauksesta on puhuttu paljon jo hyvin pitkään.

Tilanne ei taida olla helppo kenenkään kannalta.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Nyt, kun vedotaan sairaanhoitajiin, jotta he eivät saisi mennä lakkoon potilaiden turvallisuuden vuoksi, olisi mukava tietää mikä tekee sairaanhoitajien joukkoirtisanoutumisesta yhtään sen vähemmän hyväksyttävää kuin lääkärien?

Kuka ja milloin on nämä lääkärien potilasturvallisuutta vaarantaneet työtaistelutoimet hyväksynyt?
Minusta tuntuu, että tehyläisiä sympataan nyt paljon enemmän kuin lääkäreitä silloin lääkärilakon aikaan. Miltä sinusta tämä yleinen mielipide vaikuttaa?
 

Kapulainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Kuka ja milloin on nämä lääkärien potilasturvallisuutta vaarantaneet työtaistelutoimet hyväksynyt?
Minusta tuntuu, että tehyläisiä sympataan nyt paljon enemmän kuin lääkäreitä silloin lääkärilakon aikaan. Miltä sinusta tämä yleinen mielipide vaikuttaa?
En muista minkälaisen vastustuksen lääkärit saivat aikanaan lakolleen. Asenteet sairaanhoitajien lakolle/työtaistelulle ovat kuitenkin muuttuneet hyvin radikaalisti. Vielä vaalien yhteydessä yleinen mielipiden oli täysin sairaanhoitajien puolella. Kokoomuksen puhuessa tasa-arvo-tuposta oli yleinen mielipiden hyvin vahvasti sillä kannalla, että etenkin sairaanhoitajat tekevät erittäin arvokasta työtä alhaisella korvauksella ja näin ollen ansaitsevat selvän palkankorotuksen. Tästähän oli kyse.

Nyt on kuitenkin yleinen mielipiden kääntymässä hyvin voimakkaasti sairaanhoitajia vastaan. Vielä tilanne on aika lailla 50/50, mutta ei liene kuin ajan kysymys, kun vastustajien osuus on selvästi suurempi. Saatika sitten, jos työtaistelu todellisuudessa alkaa ja sillä on seurauksia. Puhumattakaan, jos edes etäisesti työtaisteluun liittyen menetetään ihmishenkiä.

Mielestäni lääkärien lakko on toki sikäli huono vertauskohta, että jo lähtökohtaisesti lääkärien asema on aina ollut erittäin vahva ja he sanelevat tekemisiään hyvin vahvasti, niin sairaaloissa, kuin yliopistopuolellakin. Monet ovat varmasti kuulleet sanonnan "kello yks, hyvästi Hyks".
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Muistin virkistykseksi ja yleissivistykseksi tässä listaa jo toteutetuista joukkoirtisanoutumisista (ja niillä uhkailuilla) työnantajan painostamiseksi:

Kevät 2007 lääkärit Jurvassa Etelä-Pohjanmaalla

2002 nukutuslääkärit Keski-Suomen keskussairaalassa vastalauseena organisaatiomuutoksille

2000 Turun yliopistollisessa keskussairaalassa nukutuslääkärit uhkasivat palkkakiistan vuoksi

2000 joukko lääkäreitä Helsingin seudulla ja Kuopiossa röntgenlääkäreiden sädeloman poistamisen johdosta

1996 lääkärit uhkasivat joukkolähdöllä Turussa vuorotyöhön siirtämisen vuoksi

1991 puolet teho-ja sydänvalvontaosaston hoitajista irtisanoutui Päijät-Hämeen keskussairaalassa saamatta jääneen palkkaluokkakorotuksen vuoksi

Kyseessä ei siis muodikasta sanontaa käyttäen olekaan historiallisesta, ennennäkemättömästä työtaistelumuodosta.
En jaksa uskoa että superilaiset kovinkaan hanakasti olisivat suostumassa tehyläisiltä jääneiden tehtävien hoitoon - niiltäkään osin kuin heillä on siihen pätevyys. Kaikesta välistävedosta ja puukotuksista huolimatta molemmat kuuluvat yhä samaan neuvottelujärjestöön ja uskon, että Super tulee osoittamaan edes jotain yhteistyöhalua poteroistaan.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Kokoomuksen puhuessa tasa-arvo-tuposta oli yleinen mielipiden hyvin vahvasti sillä kannalla, että etenkin sairaanhoitajat tekevät erittäin arvokasta työtä alhaisella korvauksella ja näin ollen ansaitsevat selvän palkankorotuksen. Tästähän oli kyse.

Kyllä minusta oli puhetta 'naisvaltaisista koulutetuista'. Tähän siis menevät mm lastentarhanopettajat, jotka siis jo hyväksyivät sopimuksen. Tähän määritelmään onkin sitten hankalampi mahduttaa esimerkiksi sellaisia lähihoitajia, jotka siis ovat opiskeleet peruskoulun jälkeen kolme vuotta ammatillisessa oppilaitoksessa.

Summa eli 150 miljoonaa vuodessa voisi olla korkeampi, mutta kumma tulkinta on se, että juuri vain sairaanhoitajat olisivat tuon kohteena.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Summa eli 150 miljoonaa vuodessa voisi olla korkeampi, mutta kumma tulkinta on se, että juuri vain sairaanhoitajat olisivat tuon kohteena.

Itse asiassahan kävi niin, että kun hoitsuille tuli tuosta potista 30e niin lekureille lohkesi 60-70e. No, toisaalta lekuritkin ovat tänä päivänä korkeastikoulutettu naisvaltainen ala jotain urologiaa lukuunottamatta.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Minua ihmetyttää tehyläisten oma valitus siitä, että työ on raskasta, kiire on kova, työmäärä hirveä ym. Kuitenkin laitetaan 24% palkkojen korotusvaade tietäen aivan hyvin, että tuon summan saadessaan ei kunnilla todellakaan ole varaa palkata lisää hoitajia työtaakkaa vähentämään.
Olisi laittanut vaateiksi esim. 5% kuoppakorotus plus tietyllä summalla lisää hoitajanvirkoja tai toimia.Sitten taas seuravalla kierroksella vaatineet taas vähän lisää kuoppakorutusta.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Itse asiassahan kävi niin, että kun hoitsuille tuli tuosta potista 30e niin lekureille lohkesi 60-70e. No, toisaalta lekuritkin ovat tänä päivänä korkeastikoulutettu naisvaltainen ala jotain urologiaa lukuunottamatta.

Noinhan ne työmarkkinaosapuolet tuon sopivat. Itse olisin kokoomuksen housuissa säätänyt poikkeuslain, jolla työmarkkinajärjestöjen sopimusoikeus olisi tällä kierroksella poistettu ja sitten palkat olisi Kokoomuksen toimesta määrätty tälle sopimuskierrokselle. Katainen jätti tämänkin kortin käyttämättä.

Prosenteillahan ei kukaan ruokaa osta, mutta ammattikoulun käynyt perushoitajakin taisi saada kemianmetalliduunaria paremmat prosentit.
 

grace

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ
Minua ihmetyttää tehyläisten oma valitus siitä, että työ on raskasta, kiire on kova, työmäärä hirveä ym. Kuitenkin laitetaan 24% palkkojen korotusvaade tietäen aivan hyvin, että tuon summan saadessaan ei kunnilla todellakaan ole varaa palkata lisää hoitajia työtaakkaa vähentämään.
Olisi laittanut vaateiksi esim. 5% kuoppakorotus plus tietyllä summalla lisää hoitajanvirkoja tai toimia.Sitten taas seuravalla kierroksella vaatineet taas vähän lisää kuoppakorutusta.

Liian helppoa. Kuopasta on päästävä viimeistään seuraavan kahden vuoden aikana ja kun liksa nousee reilut 20 prosenttia niin silloin loppuu kiire, työstä tulee mielekästä ja kevyttä eikä "sen yhen ämmän" naama enää #¤tuta niin paljoa. Kirjoittelinkin aiemmin, että tuo 12 prossaa seuraavan reilun kahden vuoden aikana olisi ollut hyvä avaus palkkojen korjaamiseksi, mutta kun ei. Seuraavalla neuvottelukierroksella (hamassa tulevaisuudessa) on niin paljon hampaankolossa, että jo pelkkä alku on jo hankalaa.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
... Itse olisin kokoomuksen housuissa säätänyt poikkeuslain, jolla työmarkkinajärjestöjen sopimusoikeus olisi tällä kierroksella poistettu ja sitten palkat olisi Kokoomuksen toimesta määrätty tälle sopimuskierrokselle. Katainen jätti tämänkin kortin käyttämättä.
...

Onko Katainen syönyt sun eväät vai mikä teitä vaivaa. Mistä muusta ajattelit Kataista syyttää, pistä koko lista peliin vaan kerralla, vai tiputteletko mielummin yksi kerrallaan kunhan keksit mikä voisi olla pielessä? Maailmanrauha, ydinaseet, ilmaston lämpeneminen, lottopalloja on liikaa ... kyllä noi on kaikki Kokoomuksen ja Kataisen vika!

Ihanko tämä olisi realistisesti ollut mahdollista tuommoinen poikkeuslaki, kun vielä muistaa, että pähallituspuolue on sitä mieltä, että 500 euron korotus on sairaanhoitajille liikaa?
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
En tiedä onko liikaa vaadittu "pipomiehiltä" ja "hoitajilta" ymmärtää, että kaikkinainen lukujen heittely ja rajaaminenkin on vastuutonta, koska niihin sitten tartutaan. Nehän voi jopa kiistää, ja sanoa että ei kerralla. Ja silti, joku onnistuu tulkitsemaan ne lupaukseksi. (500e)

Riittääkö tämä mjr:lle?

No, kuten sanottu, niin en ole itse pitänyt tuota 500 minään "lupauksena" koko aikana. Sillä ei ole mitään tekemistä keskustelun kanssa (tosin tuskin nyt olisi kauheasti suosiota vähentänyt jos oltaisiin miehekkäästi vastattu kyselyyn suoraan, ettei se ole mitenkään mahdollinen kertasummana tai oltu kokonaan vastaamatta). Mutta tuossa muodossaan Kataisen heitto on minusta yksinkertaisesti vastuuton, eikä sitä tarvitse yhdistää mihinkään tiettyyn rahasummaan, ei teksti itsekään sitä tee. Sen sijaan se kyllä houkuttelee sellaisia summia hatusta vetämään ja käyttämään sitä oikeuttamaan ties mitä vaatimuksia. Niinkuin on tehtykin.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Ihanko tämä olisi realistisesti ollut mahdollista tuommoinen poikkeuslaki, kun vielä muistaa, että pähallituspuolue on sitä mieltä, että 500 euron korotus on sairaanhoitajille liikaa?

Kyllä minun täytyy nyt sanoa sinulle, että sinulta meni viestini todellinen sisältö totaalisen ohi.
 

Pontus Toikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
C of RED
Hakusanoilla "paperimies" "peruspalkka" tulee paljon dataa ja konsensus noista on, että paperimiesten PERUSpalkka todellakin heiluu alle 2000 euron. Toki lisät nostavat ne ihan eri lukuihin, mutta kuten Tehy on sanonut, niin lisät eivät ole palkkaa.

Paperimiehen peruspalkka pyörii siinä 2000 euron tietämissä ilman lisiä. Se riippuu miten monta työpäivää kuukaudella sattui. Lisät tekevät sitten sen n.tonnin lisää. Haitari on vaan aika suuri, joku pituusleikkurin apumies tienaa n.14e tunti ja koneenhoitaja n.20e tunti. Koneenhoitajia on sitten n.10 per paperikone. Vuositasolla muistaakseni 35000e-50000e.

Sekä mikä paperimiehiin verrattaessa usein unohtuu on, että heillä on vain 18 päivää kesälomaa (tai heillä on 24 päivää lomaa mutta ne pidetään syksyisin vuorovapaina, yövuosta aamuvuoron vaihdon yhteydessä ). Ei mitään talvilomaa, eikä pekkas tai muita ylimääräisiä vapaita. Tottakai kun vaihdetaan yövuorosta aamuvuoroon on siinä välissä 144h tunnin vapaa. Nämä vapaat siis siinä vanhassa kierrossa tästä uudesta ei minulla ole kokemusta.
 

Kidd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Alaska Aces
Lokakuussa 2005 sairaanhoitajien keskiansiot olivat 2 422 euroa ja perushoitajien 2 194 euroa. Nythän ollaan uutisoitu, että keskiansio olisi noussut kahdessa vuodessa jo 2500 euroon mikä voi pitää ihan paikkansakin. Joten korotusta haetaan tuossa luokassa oleviin palkkoihin.

Kysymys ei ole summista. Ei vaan voi verrata lisätöntä palkkaa toisen lisällisiin ja perustella tuota vertausta sillä, että "lisät eivät ole palkan lisä".

Hyväksyn tietysti vertailun paperimiehiin, mutta silloin pitää vertailla keskipalkkoja keskipalkkoihin tai peruspalkkoja peruspalkkoihin. Ei noita ristiin.
Mietipä uudelleen. Tässä ei haeta korotusta tyyliin 2500€+24% VAAN 1744,49€+24%. Jatkuvasti nostetaan tuo 2500€ mukaan keskusteluun, vaikka kyseessä on työnantajan ilmoittama keskipalkka, johon on laskettu kaikki mahdolliset lisät, lomarahat, henkilökohtaiset lisät, ylityöt ja tuplavuorot, varallaolot ja hälytysrahat.

Minähän en paperimiesten työstä tiedä tuon taivaallista, mutta kuvittelisin paperitehtaiden pyörivän 24/7, vai onko jossain tehdas joka toimii virka-aikana. Puolet Tehyläisistä taas tekee pelkkää virka-aikaa peruspalkalla, eli ei ole edes lähellä tuota mystistä 2500€ liksaa.

Lisät on tietysti käypää rahaa, mutta säännöllisesti annetaan ymmärtää, kuten sinä Sergei nyt, että kaikki sairaanhoitajat saavat lisiä. Se ei pidä paikkaansa.
 

Veijari

Jäsen
Minua ihmetyttää tehyläisten oma valitus siitä, että työ on raskasta, kiire on kova, työmäärä hirveä ym. Kuitenkin laitetaan 24% palkkojen korotusvaade tietäen aivan hyvin, että tuon summan saadessaan ei kunnilla todellakaan ole varaa palkata lisää hoitajia työtaakkaa vähentämään.

Luit ajatukseni. On vähän Tehyllä tuo suhteellisuudentaju ja terve järki kateissa. Seuraavaksi uhkaillaan lisääntyvillä insuliinimurhilla jos ei korotuksiin suostuta?
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Luit ajatukseni. On vähän Tehyllä tuo suhteellisuudentaju ja terve järki kateissa. Seuraavaksi uhkaillaan lisääntyvillä insuliinimurhilla jos ei korotuksiin suostuta?

Toisaalta olen niin kyyninen, etten usko mihinkään kunnalliseen duuniin palkattavan edes lakien ja asetusten vaatimaa määrää.
Jos sinulla on lapsia päiväkodissa, niin kysäisepä onko heillä aina asetusten määräämä määrä kasvatusvastuullisia lapsimäärää kohden.
Minimin alla mennään aika monessa paikassa niin kunnallisella kuin yksityiselläkin puolella.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
...
Jos sinulla on lapsia päiväkodissa, niin kysäisepä onko heillä aina asetusten määräämä määrä kasvatusvastuullisia lapsimäärää kohden.
Minimin alla mennään aika monessa paikassa niin kunnallisella kuin yksityiselläkin puolella.

Ainakin helsingissä tuosta rajasta pitdetään tiukasti kiinni. Jos joku hoitaja jää yllättäen pois, voi käydä niin, että viimeisiä lapsia ei oteta sisään vaan ohjataan johonkin toiseen hoitopaikkaan missä henkilökuntaa on riittävästi.
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
No, kuten sanottu, niin en ole itse pitänyt tuota 500 minään "lupauksena" koko aikana. Sillä ei ole mitään tekemistä keskustelun kanssa (tosin tuskin nyt olisi kauheasti suosiota vähentänyt jos oltaisiin miehekkäästi vastattu kyselyyn suoraan, ettei se ole mitenkään mahdollinen kertasummana tai oltu kokonaan vastaamatta). .

Mutta kun Tujunen tuolloin, nimenomaan vastasi että kertasummana se ei ole mahdollinen. Myöhemmin Perho ja Katainen sanoivat, että ei kerralla.

Olisiko Kokoomuksen pitänyt vielä erikseen lähetellä postikortteja "EI KERRALLA"?

Kaikki puolueet vastasivat koko lailla samalla lailla.

Mutta tuossa muodossaan Kataisen heitto on minusta yksinkertaisesti vastuuton, eikä sitä tarvitse yhdistää mihinkään tiettyyn rahasummaan, ei teksti itsekään sitä tee. Sen sijaan se kyllä houkuttelee sellaisia summia hatusta vetämään ja käyttämään sitä oikeuttamaan ties mitä vaatimuksia. Niinkuin on tehtykin.


Heitto on vastuuton, mutta sehän on tuo yksi kirjoitus, jossa kokoomus esittää että valtio vastaa koko ylimenevästä osasta. Meinaatko, että tästä kirjoituksesta kokoomuksen sivuilla hoitajat ovat päätelmänsä tehneet, eivätkä Iltalehden jutusta?

Minä olen eri mieltä.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mietipä uudelleen. Tässä ei haeta korotusta tyyliin 2500€+24% VAAN 1744,49€+24%. Jatkuvasti nostetaan tuo 2500€ mukaan keskusteluun,

Suattaahan tuo ollannii, vuan... Tietääkseni ne lisät eivät ole euromääräisiä vaan prosentteja peruspalkasta. Joten? 24% peruspalkkaan nostaa myös kerrannaisvaikutuksena niitä lisiä... Sikäli on ihan oikeutettua puhua selkeyden vuoksi myös keskipalkoista - varsinkin jos verrataan tuloja toisten ammattiryhmien keskiansioihin.
 

grace

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ
Hoitajat.netin foorumilla ilmoitetaan, että jos eroat Tehystä nyt niin voit liittyä jäseneksi aikaisintaan kahden vuoden kuluttua mahdollisen lakon päättymisestä. En tosin löytänyt liittymis-sivulta mainintaa moisesta. Agitaattori-oskuhan se siellä käy sitä yksinpuhelua, mutta voiko asia olla näin? Kuulostaa vaan kovin oudolta, että eronnutta jäsentä ei haluta takaisin pariin vuoteen.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Noinhan ne työmarkkinaosapuolet tuon sopivat. Itse olisin kokoomuksen housuissa säätänyt poikkeuslain, jolla työmarkkinajärjestöjen sopimusoikeus olisi tällä kierroksella poistettu ja sitten palkat olisi Kokoomuksen toimesta määrätty tälle sopimuskierrokselle. Katainen jätti tämänkin kortin käyttämättä.
Ei Kataisella mitään tällaista korttia edes ollut. Ihanko vakavissasi uskot, että Suomessa tosta vaan hallituspuolueet säätävät poikkeuslakeja?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös