K
kiwipilot
Ei pysty, viisi minuuttia ja alkoi käyrä nousta ihan uusin sfääreihin.
Primitiivireaktio: vittu päivä päivältä mä vihaan enemmän ja enemmän suomalaista perusammattiyhdistysdemaria, joka koko ajan on kärkkymässä niiden ihmisten lompakoilla, jotka itse ovat hoitaneet itsellensä hyvät tulot yritteliäisyydellä ja eteenpäin pyrkimisellä.
Koko työtaistelu alkaa haiskahtaa enemmän ja enemmän opposition (= demarit) masinoimalta lokakampanjalta, jollaista ennustelin heti vaalituloksen selvittyä. Kaikkein huvittavinta on tuo Kataisen päälle kaadettava paska. Helvetti, neuvottelut tuottavat kaikkien aikojen korotukset ja kehdataan vielä kitistä. Kiittämättömyys on maailman palkka. Heinäluomakin vois käydä koulunsa loppuun niin tietäisi, mitä todellinen yrittäminen on. Kun on loisinut ammattiliittojen suojissa suojatyössä, niin kyllähän sitä vähän irtoaa todellisuudesta.
Voihan ne laskea mukaan, mutta silloin ei palkka ei ole vertailukelpoinen normityöaikaa tekevän kanssa.
Meneeköhän tämä nyt demarien piikkiin. Tuntemistani sairaanhoitajista on merkittävä osa eisosialistisia henkilöitä ja tätä seikkaa vahvistaa sekin, että TEHY:n puheenjohtaja on kokoomuslainen. Vaikka en demareita rakastakkaan, niin ei kaikkea pahaa aina heidänkään niskaansa voi laittaa.
Ja käsittämätöntä tuubaa oli mm. keskustelussa keikkahoitajien menemisestä töihin. Parikin taisi julistaa että on opiskelijaryhmästään ainoa joka on kieltäytynyt menemästä töihin ennenkuin tes on allekirjoitettu mutta kun tuota keskusteluketjua luki niin vaikutti että kaikki ovat samaa mieltä ettei ota töitä vastaan ennen sopua. Joko ylläpito on poistanut sieltä töihin menevien viestit tai sitten heitä ei vain nappaa kirjoittaa asiaa julkisesti. Veikkaisin ekaa. Tarttiskos heittää sinne härsyksi jokin viesti...Aivan järkyttävää paskaa. En enää yhtään ihmettele hoitajien todellisuudesta ulkona olevaa hurmoshenkisyyttä. Tuolla sivuillahan muutama tyyppi yrittää härskisti aivopeseä hoitsuja uskomaan vaikka mihinkä tuubaan työnantajien pahuudesta ym. Surullista on että tuo jehovantodistajien kaltainen sanoma tuntuu uppoavan aika hyvin foorumin jäseniin. No kyllä hekin toivottavasti jossain vaiheessa heräävät todellisuuteen.
-Jos lähentymista ei tapahdu, kahden viikon ja kuukauden välisenä aikana irtisanoutuneet poistuvat töistä. Koska he eivät ilmoittaudu työttömiksi työnhakijoiksi vaan saavat avustusta liitolta, he ovat vapaita tekemään mitä hyvänsä. Mennä ulkomaille ja olla täysin puhelimen ulottumattomissa. Tähän ei työnantajalla ole mitään keinoja vaikuttaa. Ja aivan satavarma fakta on, ettei kaikkein teknisimmille hoitotyön aloille pierasta mistään korvaavaa työvoimaa. Sitä kun ei ole missään.
Mitä nykypäivänä on normityöaika. Olen tavallinen insinöörinretku ja teen välillä töitä pyhänäkin ja ihan peruspalkalla. Sitä sanotaan meilläpäin liukumaksi. Sairaanhoitajat saavat näistä ylityökorvausta.
Mua kiinnostaa toi irtisanoutumisen määritelmä. Miksi irtisanominen ei ole pätevä, jos se lukee kirjallisesti paperissa, jos siinä sattuu olemaan myös jokin määrä muita nimiä?
Näin ylipäätänsä koko irtisanoutuminen on aika mielenkiintoinen asia. Jos irtisanoutuu vain tuollaisen listan perusteella (oletetaan nyt ettei se ole pätevä dokumentti syystä tai toisesta) ja sitten irtisanomisajan päätyttyä ei vain ilmesty töihin, niin mitä työnantajalla on tehtävissä? Lopettaa palkanmaksu ja irtisanoa työntekijä? Vaatia työntekijää töihin? Entäs jos ei tulekaan? Eipä taida tässä maassa vastaavissa tilanteissa työntekijä olla joutunut kovinkaan kummoisiin ongelmiin.
Tiedän kyllä noiden olevan eri asian. Tosin siinä tapauksessa, kun irtisanomisaika on loppunut (irtisanoutumisen jälkeen) työsuhde on päättynyt, eikä sitä tarvitse kenenkään enää purkaa. Voisitko siis määritellä nämä aikamoiset ongelmat, jotka seuraavat tästä menettelystä ylimääräisinä.Aikamoisiinkin ongelmiin joutuu irtisanoutumatta. Lain mukaan 7 päivää (voinette tarkistaa, tämä on puhdas muistikuva) töistä poissaolleelta työsuhde voidaan purkaa. Purkaminen ja irtisanominen ovat kaksi eri asiaa,
Myös lainoppineet voisivat tuohon edellisen viestin kyssäriini vastata. Miksi kirjallinen irtisanoutuminen ei ole/olisi pätevä, jos samassa paperissa on useampi nimi? Toki oletan, että tuo on tehty oikeassa määrämuodossa allekirjoituksineen, eikä pelkästään "raapusta nimesi ja kaverisi listaan ja olette mukana" -hengessä.
Näyttäis olevan työlainsäädäntöön tuollainen vaatimus kirjattu. Linkissä selkokielistä tiivistelmää työlainsäädännöstä. Halukkaat etsikööt varsinaisen lakitekstin.Myös lainoppineet voisivat tuohon edellisen viestin kyssäriini vastata. Miksi kirjallinen irtisanoutuminen ei ole/olisi pätevä, jos samassa paperissa on useampi nimi? Toki oletan, että tuo on tehty oikeassa määrämuodossa allekirjoituksineen, eikä pelkästään "raapusta nimesi ja kaverisi listaan ja olette mukana" -hengessä.
Tiedän kyllä noiden olevan eri asian. Tosin siinä tapauksessa, kun irtisanomisaika on loppunut (irtisanoutumisen jälkeen) työsuhde on päättynyt, eikä sitä tarvitse kenenkään enää purkaa. Voisitko siis määritellä nämä aikamoiset ongelmat, jotka seuraavat tästä menettelystä ylimääräisinä.
Tiedän, on olemassa myös yksi nauhoite, jossa Kataisen mielestä valtion tulisi maksaa kunnille tasokorotuksen erotus täysimääräisenä ja jossa Katainen unohti erikseen puhua kohtuudesta ja pitkästä prosessista.
Lääkäreiden korotus kuntapuolella 660 €, eli pikkaisen enemmän mitä hoitajat ovat vailla. Kuka vieläkin väittää, ettei rahaa ole?!?
Tämä ikävä unohdus tapahtui sitten useamman kerran, koska se jossakin kolumnissakin kyllä esiintyi. Muistellaanpa sitä vielä:
"Mitä enemmän naisvaltaisille koulutetuille aloille maksetaan yli yleisen korotustason, sitä enemmän olemme valmiit nostamaan kuntien saamia valtionosuuksia. Esitämme, että valtio siis maksaa kunnille sen osuuden naisvaltaisten alojen palkankorotuksista, joka ylittää yleisen korotustason."
mitä perkelettä ne sitten ovat?
Sillähän ei ole merkitystä, mikä kuva kenellekin on Kataisen lausunnoista jäänyt vaan mitä hän on tarkkaan ottaen sanonut.