Sari (ja Jari) Sairaanhoitajan kuulumisia

  • 611 106
  • 5 631

solamnic76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlos Tevez... siis punaistako pitää kumartaa?
Vilkaisepa huvikseen avoimia työpaikkoja tuolta työkkärin sivuilta. Siellä on ehkä vajaat puolet tämän hetken avoimista hoitoalan paikoista. Jos nyt ei löydy työntekijöitä, niin kuinka niitä yhtäkkiä saadaankin irtisanoutuneiden tilalle? Alaa kun vaivaa työvoimapula.

Missä vaivaa missä ei. Isot kaupungit ovat asia erikseen, ja jo nyt siellä maksetaan vapaaehtoisesti suurempaa palkkaa. Esimerkiksi lähihoitaja saa peruspalkkaa pienessä kaupungissa n.1600€ / kk, ja Helsinkiin muuttamalla heti 1990€/kk ja asunnon katsottuna valmiiksi. Tälläisen tarjouksen avokkini sai.

Täälläpäin suomea jokaiseen avonaiseen toimeen on hakijoita suhteessa 1:5
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
..

Oletko muuten Kalevi jo irtisanoutunut itse?

Kalevi luulee irtisanoutuneensa koska hän on laittanut nimensä TEHYn listaan. Totuus on toisenlainen, mutta se selviää Kaleville kun vastapuoli katsookin tämän.

Mikähän osapuoli on sairaanhoitajan työnantaja, meinaan että onko se joku kuntaliitto, sairaala tms. Montakohan näitä sairaanhoitajien työnantajia on suomessa?

On meinaan mielenkiintoinen sopimustekninen ongelma jos ylähikiän ta:n hoitajan tilalle on jo palkattu uusi ja kyseisen laitoksen johtaja ei olekaan enää halukas palkkaamaan irtisanoutunutta hoitsua takaisin. Sanoisin, että TEHYn kannalta ylitsepääsemätön ongelma.
 

Master God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
Ymmärtääkseni sairaanhoitajille on tällä hetkellä tarjolla paljon lyhytaikaisia työsuhteita, mutta monin paikoin ei vakituisia paikkoja. Nythän niitä paikkoja sitten saadaan.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Tavallaan omituista inttää etukäteen toimiiko tämä joukkoirtisanoutuminen vai ei. Pianhan se nähdään. Uskon kyllä että jos se toteutuu tarpeeksi laajamittaisena niin voi vielä hyvinkin löytyä aivan uusi sovitteluvaihde työantajan ja poliitikkojen taholta. Toisaalta kuten on todettu niin puhe on halpaa ja on iso askel etenkin perheellisten noin vain lähteä työstään eli vasta kun tilanne on edessä, voidaan nähdä miten uho realisoituu. Sinänsä tässä nyt puhutaan kylmästi työn tarjonnasta ja kysynnästä, joten on vähän irrelevanttia miettiä onko mobiilipelien koodaus sairaanhoitoa arvokkaampaa ja vaikeampaa puuhaa. Karua että tähän jouduttiin ja siitä kyllä on ihan kaikilla osapuolilla vastuunsa, ei vain Tehyllä.
 

Konalan Kettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toisekseen lääkärilakon kaltainen työtaistelu olisi erittäin järkevä vaihtoehto taloudellisesti. Vuoronperään "strategiset" kohteet lakkoilisivat. Tuolloin kukaan ei joutuisi viikkoa tai kahta pidempään olemaan lakossa ja taloudellinen puoli ei juurikaan järkkyisi. Maksettaisiinhan tuolta lakkoajalta jotakin korvausta myös.

Olisiko? Otatko huomioon sen, että tällaisesta täsmälakosta tulee helposti pitkä eli kuukausia kestävä ja sen tulisi tuottaa varsin suuri lisäkorotus, jotta hoitajille jo nyt HETI luvattu korotus kannattaa jättää ottamatta.

Mitä tulee alalla vallitsevaan työvoimapulaan niin on tietysti totta, että rivivirassa oleva voi kohtuu turvallisesti irtisanoutua ja saa varmaan jostain vastaavan viran, mutta senioritason viroista irtisanoutuvilla on kyllä ihan konkreettinen riski, että joku virkaa hakee.

Ai niin, liitto on luvannut tietysti virat takaisin ja tähän ainakin jossain määrin näytetään uskovan. Miksei liitto ole kuitenkaan luvannut 24% korotusta vaan siihen "pyritään". Jos liitto kerran voi yksipuolisesti sanella sopimusehtoja, niin miksi se ei sanele korotustakin haluamalleen tasolle.
 

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
Mikä vittu siinä on kun täällä jatkuvasti toistetaan tätä saatanan mantraa uskonnollisessa kiihkossa?

Yritä nyt sinäkin pikkuhiljaa tajuta että TEHYn ja Demareiden propaganda on vain juuri sitä, propagandaa.
Kokoomus on luvannut hoitajien tasokorotuksia jotka toteutetaan useammassa erässä, ei kertarysäyksellä.

Ei pitäisi olla niin vitun vaikeata.

Mitä ihmeen propagandaa? Ei tässä kukaan ole mitään kertarysäyksestä puhunut, herranen aika... Kokoomus on oman osansa luvannut joka oli naurettavan suuri ja minusta edelleenkin ylimitoitettu... Luetaan niitä viestejä! Olen tässä ketjussa nauranut sille, että jotkut ottavat tosissaan nuo väitteet. Se ei muuta kokoomuksen lupausta miksikään...

Ihme kiukuttelua...
 

Habs16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa
Työtaistelu ei tule kestämään kuukausia, ei viikkoja, eikä edes päiviä. Ensi maanantaina tiedätte miksi..

Maanantaita odotan kun TEHY huomaakin astuneensa paskaan.

Lähinnä odotan innolla tiistaita kun kävelet hattu kourassa anelemaan vanhaa työtäsi takaisin.
 

Koskenkorva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kuntatyönantaja pelottelee hoitajia sillä, että lakon jälkeen ei välttämättä ole sitä vanhaa työpaikkaa takaisin, jos irtisanoo itsensä. Noh rakas kuntatyönantaja, minullapa sinulle uutisia. Homma menee nimittäin niin että jos ei yhtä oteta takaisin, niin kukaan ei tule takaisin.

FAKTA!
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Kuntatyönantaja pelottelee hoitajia sillä, että lakon jälkeen ei välttämättä ole sitä vanhaa työpaikkaa takaisin, jos irtisanoo itsensä. Noh rakas kuntatyönantaja, minullapa sinulle uutisia. Homma menee nimittäin niin että jos ei yhtä oteta takaisin, niin kukaan ei tule takaisin.

FAKTA!

Kukas niitä kieltää tulemasta takaisin?

Perhe, asuntolaina ja nälkä, tuossa muutamia asioita jotka helpottavat päätöksiä.

Ja luuletko, jotta tehyyn kuulumattomat eivät voisi ottaa niitä töitä vastaan.

Hattua on tehylle nostettava siitä kuinka omat on saatu hurmokseen....
 

FreezingHell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onko joku löytänyt julkista nettipalstaa, jossa tehyläiset "keskustelevat" taistelustaan?
 

Habs16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa
Hattua on tehylle nostettava siitä kuinka omat on saatu hurmokseen....

Joo kyllä melkoisen hurmoksen ovat saaneet päälle. Todellisuus iskee vain sitäkin kovemmin naamalle jossain vaiheessa.
Kannattaisi varmaan tehyläisten herätä todellisuuteen eikä vouhottaa suu vaahdossa ja silmät suurena kuin Michael Monroella.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onko joku löytänyt julkista nettipalstaa, jossa tehyläiset "keskustelevat" taistelustaan?

Ei löytynyt vaikka yritin hetken etsiä. Löysin kyllä suomi24 palstalta hauskoja juttuja kuten tämmöisen:
"jos asia askarruttaa niin ota ihmeessä yhteys luottamus mieheenne työpaikalla ja kysy häneltä.
Ei pidä uskoa mitä lehdet tai netti kertoo. Liitosta saat ainoata oikeaa tietoa.
"

Veikkaan, että TEHY on rekrynnyt näille eri palstoille omat asiamiehensä jotka sitten aktiivisesti heittävät juttuaan tänne. Ajattelinkin jo että kallu ei voi olla oikea ihminen, no eihän se varmaan olekaan vaan TEHYn agitaattori.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Jos tai kun hoitajat menevät lakkoon tai tekevät hurmaavan "joukkoirtisanoutumisen", niin saamme taas takaisin mm. juuri pikku hiljaa lyhentyvät leikkausjonot ja kaikilla kaihisilmillä on kivaa.

Muuten: täällä keskustelevat insinöörit ovat niitä epäbroilereita. Koodibroilerit marinoituvat omissa edeissään ja pringleseissään ja koodaavat puhuvaa kissaaa. Onneksi meidän inssien jutuissa on ainakin suureksi osaksi järkeä.

Mutta takaisin asiaan. Työnantajaosapuolen vastauhkaus joukkoirtisanoutumiselle on se, että he ottavat muualta korvaajia. Mistä? Joutilaiden kerhostako? Tuleeko sinne töihin Aku Ankka ja Veli Porsas?

Mistä vitusta työnantaja löytää esim. anestesia-, leikkaussalihoitajia tai ambulanssihoitajia "muualta". Nämä ovat erittäin korkeaa erikoisosaamista vaativia sairaanhoidon aloja. Instrumenttihoitajalla kestää suuressa sairaalassa noin vuosi pelkkään perehdytykseen. Työnantajako laittaa näihin hommiin suojatyöläisiä?

Minä olen hoitajien puolella. 25% näyttää suurelta, mutta kun sen suhteuttaa siihen europinoon, johon kyseinen korotus olisi tuomassa lisää korkeutta, niin ei se enää olekaan niin kauheasti.

Tästä tulee saatanan likaista peliä, ja toivon hartaasti, että kirkko rakennetaan melkein keskelle kylää. Täytyyhän sitä jonkinlainen vaatimus olla, josta voi tinkiä. Kerrankin naiset pistävät luuta norsunluutornihidalgojen kurkkuun.

Hmph.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Onko joku löytänyt julkista nettipalstaa, jossa tehyläiset "keskustelevat" taistelustaan?

http://keskustelu.jatkoaika.com

Olen pahoillani, jos joudut työskentelmään tälläisessä ympäristössä. Minun insinööriystäväni taas ovat hyvinkin suvaitsevaista ja humaania porukkaa. Ehkäpä kuitenkaan ei kannattaisi puhua insinööreistä, vaan ihmisistä. Jokaiseen ammattiryhmään pääsee ajoittain soluttautumaan idiootteja. Jopa sairaanhoitajiin.

No joo, kokonaisuutena olen kyllä enemmän kuin tyytyväinen työpaikkaani ja työtovereihini. Isossa talossa vaan pääsee kaiken maailman kapeakatseisia juntteja mukaan kuvioihin. Suurin osa on onneksi ihan normaalia porukkaa ja onneksi ne, keiden kanssa täytyy töiden puolesta olla tekemisissä, ovat ihan fiksua väkeä.

Ja kyllä, tuon kapeakatseisuuden allekirjoitan. Välillä tuntuu, että tuo kapeakatseisuuden siemen kylvetään jo opiskeluaikana kun on muotia sanoa, että "sähköteekkarit eivät saa olla koneteekkareiden kavereita" tai "humanistit on hörhöjä lesboja" tai "ammattikorkeakoulu on ammattikorkeasaari" tai "teekkarit on pellejä".... näitähän riittää.

Ja itse aiheeseen:

Ministeriö selvittää Iltalehden mukaan hätätyön käyttöä. Järeä lakko vaatii järeät keinot...
 

Rike.K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kissapedot
Naurettavaa ja röyhkeää meininkiä Tehyltä. Tässä on kyllä menossa niin suuri bluffi kuin olla ja voi. Luulisi että terve järkikin jotain sanoisi, ei todellakaan kukaan turvaa sinua jos irtisanoudut työstäsi. Jos työnantajapuoli pysyy vain kovana homma tulee kusemaan pahasti tehyläisten omille nilkoille. Aina löytyy nuoria hoitsuja, jotka haluavat vakiduunin.

Tämä on erittäin vaarallinen työtaistelu yhteiskunnan kannalta. Sairaanhoitajat ovat vain pieni ryhmä matalapalkka-alalla. Ja kun oikeasti he eivät edes ole missään palkkakuopassa, kun vertaa muihin samalla sektorilla työskenteleviin. Jos hoitajien vaatimuksiin suostutaan, niin tästä tulee lumipalloefekti. Seuraavaksi läshihoitajat, kirjastonhoitajat, opettajat, sairaalassa toimiva muu henkilöstä, farmaseutit ym. VARMASTI alkavat ajamaan hoitsujen innoittamina omia vaatimuksiaan.

Kaikista surullisinta tässä on se että kärsijöinä taas ovat ne yhteiskunnan kaikista vähäosaisimmat: eläkeläiset ja pitkäaikaissairaat. Tämä on työtaistelu, jossa kukaan ei tule voittamaan.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Kuntatyönantaja pelottelee hoitajia sillä, että lakon jälkeen ei välttämättä ole sitä vanhaa työpaikkaa takaisin, jos irtisanoo itsensä. Noh rakas kuntatyönantaja, minullapa sinulle uutisia. Homma menee nimittäin niin että jos ei yhtä oteta takaisin, niin kukaan ei tule takaisin.

FAKTA!
Sitten otetaan työttömiä hoitajia ja pätkätöitä tekeviä (joita on paljon) vakipaikoille tilalle.

Ja kyllä se nälkä tulee, on se ikävää kokeneen hoitajan tehdä sijaisuuksia...

Kauhea uho Tehyläisillä epärealistista korotusta kohtaan.

EDIT: Ja nyt on varmaan tullut monelle sellainen kuva että en arvostaisi sairaanhoitajan työtä. Ei, kyllä arvostan ja korkeallekin mutta joku järki on näihin vaatimuksiin saatava. Sellaisen 12% korotuksen hyväksyn ihan hyvillä mielin mutta tällä hetkellä vaatimukset ja uhkaukset ovat aivan liian kovia.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Ei mitään? Ensinnäkin nämä irtisanoutumiset olisivat toteutuessaan karu fakta. Sairas ihminen ei varmasti silloin välitä vittujakaan siitä, että onko nyt irtisanoutuminen napsahtanut jonkun ahneen sairaanhoitajan omaan nilkkaan vai ei. Jos joku omasta halustaan sanoo itsensä irti ja hakee vaikka lainaa, niin ei sekään poista sitä faktaa, että sairaalat ja sairaat ihmiset olisivat tuolloin todella kusessa. Nämä irtisanoutumiset olisivat todella vakava isku suomalaiselle terveydenhuollolle.
Irtisanoutumiset ovat takuulla raju fakta toteuessaan. En kyllä jaksa uskoa kovinkaan monen uskaltautuvan irtisanoutumiseen ihan tuosta noin vaan ilman takeita omasta hyvinvoinnistaan tulevaisuudessa. Uskon, että noita irtisanoutumisia tulee toteutumaan maksimissaan muutama sata pahimpien höyrypäiden toimesta. Tällainen vaje on äärettömän helppo paikata työllistämällä tällä hetkellä keikkahommia tekevät soittoporukat. Kusessa olisivat ne, jotka huomaisivat olevansa karenssissa olevia työttömiä käytännössä tyhjän päällä.

Toisekseen lääkärilakon kaltainen työtaistelu olisi erittäin järkevä vaihtoehto taloudellisesti. Vuoronperään "strategiset" kohteet lakkoilisivat. Tuolloin kukaan ei joutuisi viikkoa tai kahta pidempään olemaan lakossa ja taloudellinen puoli ei juurikaan järkkyisi. Maksettaisiinhan tuolta lakkoajalta jotakin korvausta myös.
Lääkäreillä oli mahdollisuuksia tällaiseen toimintaan, koska he pystyivät tekemään keikkahommia yksityisvastaanotoilla. Hoitajilla ei tähän ole mitään mahdollisuuksia. Liitto on luvannut jäsenilleen 16€ päivältä alkuun (ei määritelty aika) ja kehoittanut hakemaan lainaa taistelun jatkuessa pitempään. Kuinkahan montaa kiinnostaa olla lakossa lainarahalla puhtaasti omaan piikkiin. Itse en tällaiseen ainakaan ryhtyisi.

Tavallaan omituista inttää etukäteen toimiiko tämä joukkoirtisanoutuminen vai ei. Pianhan se nähdään. Uskon kyllä että jos se toteutuu tarpeeksi laajamittaisena niin voi vielä hyvinkin löytyä aivan uusi sovitteluvaihde työantajan ja poliitikkojen taholta. Toisaalta kuten on todettu niin puhe on halpaa ja on iso askel etenkin perheellisten noin vain lähteä työstään eli vasta kun tilanne on edessä, voidaan nähdä miten uho realisoituu.
Tottakai asioita on mietittävä etukäteen ja molempien osapuolten kantilta. Tehyhän esittänyt jälleen uuden uhkauksen kun lakkovaroitukset eivät tuottaneet muuta tulosta kuin kärsimättömyyttä jäsenistössä. Nämä työtaisteluthan ovat pitkäjänteisyyden ja olemassa olevien resurssien mittausta, jossa kaikenlainen propaganda ja paskanpuhuminen näyttää ainakin työntekijäpuolelta olevan sallittua. Julkishallintoa edustava työantajapuoli ei tällaisiin Tehyn tapaisiin median vedätyksiin voi ymmärrettävistä syistä ryhtyä.
 

Leba95

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lännen Kiekko, West Hockey
Sitten otetaan työttömiä hoitajia ja pätkätöitä tekeviä (joita on paljon) vakipaikoille tilalle.


Mistä niitä otetaan? On paljon avoimia toimia, joihin ei hakijoita ole. Pätkätöitä tekevät ovat usein Tehyn jäseniä ja pätkätöissä sairaaloissa. Ei pätkätyöläisen vakiinnuttaminen tuo yhtään uutta kättä tilalle. Eikä niitä työttömiä hoitajia niin hirveästi ole. Tämä siis ihan ajatuksen juureksi.

Uskon, ettei edes työnantajalle ole ihan vielä auennut mitä irtisanoutumiset käytännön työhön vaikuttaisivat, vaikka vain muutaman sadan työntekijän toimesta. Etenkin jos ne onnistuttaisiin keskittämään sopivasti. Mielestäni aika varovaisia lausuntoja on eilen ja tänään medioissa esiintynyt.

Vaan antaapa tulevaisuuden näyttää mitä tapahtuu. Ilmeisesti maanantaina katsotaan Tehyn "pimeä kortti". Jos se osoittautuu bluffiksi, voi olla ettei Tehyllä kovin vahvasti pyyhi sen jälkeen.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Tuskin tulee olemaan kaukana se tilanne, että jos nyt nämä vaatimukset menevät läpi, niin aletaan vähentämään sairaaloita/terveyskeskuksia tai pienentämään ainakin mitä sairaalat/terveyskeskukset tarjoavat. Tämähän tarkoittaa että tulevaisuudessa sitten vähenee myös hoitajien työpaikat, mutta ehkä ehtivät muutaman vuoden sitten kaikki nauttia isoista palkoistaan...
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Tottakai asioita on mietittävä etukäteen ja molempien osapuolten kantilta. Tehyhän esittänyt jälleen uuden uhkauksen kun lakkovaroitukset eivät tuottaneet muuta tulosta kuin kärsimättömyyttä jäsenistössä. Nämä työtaisteluthan ovat pitkäjänteisyyden ja olemassa olevien resurssien mittausta, jossa kaikenlainen propaganda ja paskanpuhuminen näyttää ainakin työntekijäpuolelta olevan sallittua. Julkishallintoa edustava työantajapuoli ei tällaisiin Tehyn tapaisiin median vedätyksiin voi ymmärrettävistä syistä ryhtyä.

Pohtimisen ymmärtää, mutta tilanne on suht. ainutlaatuinen eikä mitään kovaa faktaa ole ennen kuin kortit oikeasti katsotaan, joten mitään vuorenvarmuuksia on vaikea järkevästi esittää. Toki sopii epäillä tulevatko nämä irtisanoutumiset todella kovin laajamittaisia olemaan, mutta en kyllä usko sairaanhoitajien olevan kovin huolissaan jatkotyöllisyydestään. Ikävä nähdä tälläistä polarisoitumista enkä kyllä toivo mitään Tehyn ja hoitoväen nöyryyttämistä tässä taistossa vaikka heidän vaatimuksensa ovatkin täysin ylimitoitettuja. Itse todella soisin, että omien vanhempieni ikäluokasta pitäisi huolta palkkoihinsa tyytyväinen ja runsaslukuinen hoitohenkilöstö - Suomi on nyt rikkain, koskaan, ikinä, ja palkitsemme tälle vauraudelle perustan luoneet sukupolvet suoranaisella hoidon laiminlyönneillä. Viimeksi kun katsoin niin Ruotsi ei enää ole meitä rikkaampi maa - paitsi ehkä sitten moraalisesti...
 

Koskenkorva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tuskin tulee olemaan kaukana se tilanne, että jos nyt nämä vaatimukset menevät läpi, niin aletaan vähentämään sairaaloita/terveyskeskuksia tai pienentämään ainakin mitä sairaalat/terveyskeskukset tarjoavat. Tämähän tarkoittaa että tulevaisuudessa sitten vähenee myös hoitajien työpaikat, mutta ehkä ehtivät muutaman vuoden sitten kaikki nauttia isoista palkoistaan...

Jaa. Jo kuka sua sitte hoitaa ku saat sydärin. Lääkäritkö susta silloin pitää huolen? Entä kun vanhenet, lääkäritkö käy sua kääntelemässä tai vaipat vaihtamassa? I Don't Think So!

Sopu syntynee varsin nopeasti, eikä irtisanomisiin jouduta. Se olisi työnantajankin etu.

Paperiliitto sai viime kierroksella järkyttävän suuret korotukset, eikä ne muuta ku painaa nappia. Insinööriperkeleet sai nyt 16 % (Lähde: Kaleva). Kuka vielä väittää ettei ole rahaa?!?

Kyllä sitä on ja kyllä sitä tulee!
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Edelleen haluaisin painottaa tässä keskustelussa sitä, ettei sairaanhoito ole pelkkää alzheimervanhusten kääntelyä - joka muuten on aivan saatanan raskasta touhua - vaan siellä on isoja sektoreita, joihin ei voi noin vain palkata jotain "nuorta hoitsua" töihin.

Instrumenttihoitajan tulee tuntea jopa satoja eri instrumentteja, anestesiahoitajalla on elämä käsissä ja tehohoidon sairaanhoitajilla on elvytystilanteita viikottain, pahimmillaan päivittäin.

Syöpälasten kuolemisen katselemisesta saa maksaa 25 prosenttia enemmän palkkaa kuin aikaisemmin. Edelleen painotan sitä, että tuo vartti ei ole euroina paljon, jos ajattelee julkisen sektorin hoitajan keskipalkkaa.

Voihan sitä saada vaikka miljardin voltin sähköiskun, mutta jos siinä kulkee ampeereissa tasan yksi elektroni, niin etköhän siitä selviä. Tässäkin tarvitaan hieman suhteellisuudentajua. Älkää tuijottako pelkkää prosenttia.

Minä ainakin olen valmis maksamaan hieman enemmän veroja, jotta sairaanhoitoala saisi ansaitsemansa korotukset.
 

Leba95

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lännen Kiekko, West Hockey
Tuskin tulee olemaan kaukana se tilanne, että jos nyt nämä vaatimukset menevät läpi, niin aletaan vähentämään sairaaloita/terveyskeskuksia tai pienentämään ainakin mitä sairaalat/terveyskeskukset tarjoavat. Tämähän tarkoittaa että tulevaisuudessa sitten vähenee myös hoitajien työpaikat, mutta ehkä ehtivät muutaman vuoden sitten kaikki nauttia isoista palkoistaan...

Eivät ole kaukana nämä ajat, menivät vaatimukset läpi tai ei. Esimerkiksi aluesairaaloita ajetaan jo nyt vähitellen alas ja toimintoja keskitetään. Kuntien liitokset vähentävät varmasti terveyskeskuksia. Eihän siinä ole mitään järkeä että kymmenen kilometrin välein on terveyskeskus, jossa jokaisessa on kalliit laitteet ja tilat. Kaksiteräinen juttu jälleen, voi olla hyväkin keskittää osaaminen saman katon alle. Toisaalta kiireellisissä tapauksissa pitkä matka voi olla kohtalokas.
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Yksityinen puoli...

Paperiliitto sai viime kierroksella järkyttävän suuret korotukset, eikä ne muuta ku painaa nappia. Insinööriperkeleet sai nyt 16 % (Lähde: Kaleva). Kuka vielä väittää ettei ole rahaa?!?
Kyllä sitä on ja kyllä sitä tulee!
..on ihan eri asia kuin kunnallinen puoli. Toinen tekee/yrittää tehdä voittoa, joista maksetaan palkat omille työntekijöille ja euroja valtiolle vs. toinen kustannetaan kaikkien yhteisillä verorahoilla.

Kummatkin puolet ovat tärkeitä, ei siinä mitään, mutta palkka ja työ yleensäkin ovat alkujaankin ammatinvalinta kysymyksiä. Ei mihinkään työhön, paperimiestenkään, noin vain kävellä ilmoittaen että tulin nyt.
 

lihaani

Jäsen
Naurettavaa ja röyhkeää meininkiä Tehyltä. Tässä on kyllä menossa niin suuri bluffi kuin olla ja voi. Luulisi että terve järkikin jotain sanoisi, ei todellakaan kukaan turvaa sinua jos irtisanoudut työstäsi..

Juttelin erään paikallisen TEHY:n aktiivin kanssa ja hän arvioi lähitulevaisuudessa toimittavan seuraavasti:

-Kartoitetaan kaikkein kriittisimmät työtaistelun kohteet. Todennäköisesti ne ovat kaikkien keskussairaaloiden päiväkirurgia kokonaisuudesaan ja valtaosa muistakin leikkaussalihoitajista. Samoin suurten kaupunkien terveyskeskukset.

-Kerätään sitovat ilmoitukset halukkaista irtisanoutujista.

-Maanantaina 15.10 ilmoitetaan joukkoirtisanomisten kohdepaikat julkisuuteen ja samalla henkilökohtaiset irtisanoutumiset annetaan työnantajan edustajalle eli oman kustannuspaikan ylihoitajalle.

-Kerätään kaikkien työtaisteluun osallistuvien yhteystiedot ja luovutetaan ne työnantajan neuvotteluosapuolelle mukana suunnilleen seuraava teksti: "Sopimuksen allekirjoituksen ehdoton edellytys on, että liitteessä mainitut TEHY:n jäsenet on otettava entisiin työpaikkoihinsa töihin vanhoina työntekijöinä"

-Neuvottelut alkavat

-Jos lähentymista ei tapahdu, kahden viikon ja kuukauden välisenä aikana irtisanoutuneet poistuvat töistä. Koska he eivät ilmoittaudu työttömiksi työnhakijoiksi vaan saavat avustusta liitolta, he ovat vapaita tekemään mitä hyvänsä. Mennä ulkomaille ja olla täysin puhelimen ulottumattomissa. Tähän ei työnantajalla ole mitään keinoja vaikuttaa. Ja aivan satavarma fakta on, ettei kaikkein teknisimmille hoitotyön aloille pierasta mistään korvaavaa työvoimaa. Sitä kun ei ole missään.

-Ja lopputulema lienee se vanha tuttu: Rakennetaan kirkko keskelle kylää eli korotukset jäävät jonnekkin muualle kun pyydettyyn 24%:iin.

Tietenkin on olemassa mahdollisuus, jossa irtisanoutumisia on niin vähän, ettei hoitopisteiden toiminta suuremmin häiriydy, vaan työtaistelu kuivuu kokoon. Mutta sellainen kuva minulla on, että miltei kaikki sairaanhoitjat ovat kokeneet tulleensa Kataisen taholta kusetetuksi. Kataisen toistuvat hokemat, että ei olla luvattu mitään viissstasta, saavat lähinnä katkeraa naurua: Liero mikä liero.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös