Sari (ja Jari) Sairaanhoitajan kuulumisia

  • 608 647
  • 5 631

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Toivoa sopii että perusteellinen ja harkittu rakenneuudistus seuraisi.

Mahtaako löytyä yhtään esimerkkiä onnistuneesta vapaaehtoisesti tehdystä rakennemuutoksesta?
Ei kukaan muuta mitään ennen kuin on pakko ja silloinkin vain niin vähän kuin on pakko?
Meikäläisenkin matematiikalla osaa laskea, että väestön ikääntyminen ja nykyiset rakenteet eivät sellaisenaan toimi. Muutokset valitettavasti menevät kuitenkin tuon ylläolevan mukaan.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Mahtaako löytyä yhtään esimerkkiä onnistuneesta vapaaehtoisesti tehdystä rakennemuutoksesta?
Ei kukaan muuta mitään ennen kuin on pakko ja silloinkin vain niin vähän kuin on pakko?
Meikäläisenkin matematiikalla osaa laskea, että väestön ikääntyminen ja nykyiset rakenteet eivät sellaisenaan toimi. Muutokset valitettavasti menevät kuitenkin tuon ylläolevan mukaan.

Joo, näinhän se tietysti on - mutta on se vain erittäin tehoton ja irrationaalinen tapa tehdä isoja uudistuksia. Säästäisi paljon sekä kustannuksia että tuskaa tehdä hankalat asiat ennen kuin ne on täysin pakko tehdä joka tapauksessa (vain paljon huonommin lopputuloksin). No, ei liene mikään uutinen että poliittinen prosessi on tehoton ja irrationaalinen. Muutenhan Osmo Soininvaara olisi pääministeri...
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
90-luvulla toteutettu uudistus ammattioppilaitosten nimen muuttamisesta ammattikorkeakouluiksi on saanut nykyään aikaan harhaluulon, että ammattikorkeakoulut olisivat jotain korkeakouluja. Sitä ne eivät ole. Myöskään tästä en tingi.
Ammattikoulu ja tekninen oppilaitos ovat kuitenkin eri asia.
 

kalevi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Anteeksi kun kysyn mutta oletko sä kalevi tyhmä vai puhutko paskaa? Valitat kuinka työ on vaativaa, raskasta ja palkkakin on surkea. Miksi helvetissä et tartu ystäväsi tarjoukseen? Nimittäin aika vittumaista on tarjotun homman oltava jos tuo tekemäsi sairaanhoitajan työ on kuitenkin mielekkäämpää.
Työ on vaativaa ja raskasta, mutta siitä en ole koskaan valittanut. Ainoa mitä olen sanonut että vastuu ja surkea palkka ei kohtaa, ei voi olla oikein että poikani (16v) saa kesätöissä metalliverstaalla parempaa kuin minä tekemällä kentällä henkeäpelastavia toimenpiteitä joihin tavallinen tk-lääkärikään ei kykene.. Ja tämä ainoastaan toteamuksena ilman minkäänlaista brassailua.

Syy miksi tätä duunia jaksan tehdä on se että jostain kieroutuneesta syystä pidän siitä. Ja vuosikaudet olen uskonut että jonakin päivänä tilanne muuttuu ja tämä on nyt se päivä.

Kerrotaan vielä vähän faktaa palkoista. Ensihoitaja saa säännöllisessä päivätyössä 1650€/kk, päälle kokemuslisiä max 10%. Itse sain tarjouksen taksikuskin duunista; palkka kuulemma liikkuisi jossakin 2300 - 2600 euron välissä/kk. Jos Tehyn 24 prosentin tavoite ei onnistu niin kyllä se alan vaihto on edessä. ja helppoahan se on kun irtisanoutuminenkin on jo tehty...
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itse sain tarjouksen taksikuskin duunista; palkka kuulemma liikkuisi jossakin 2300 - 2600 euron välissä/kk.
Missähän maassa tällainen duuni on ? Helsingissä jos ajelet normaalit "virka-ajat" niin helvetin tyytyväinen saa 1500-1700 euron kuukausiansioihin olla.

Jotenkin tuntuu, että palkkakuoppa perustuu suurelta osin harhaluuloihin muiden ammattiryhmien palkkojen suhteen. Vähän sama juttu näissä tasa-arvoerissä, joissa lisää liksaa pitää saada julkisen sektorin naisvaltaisille aloille. Kuka kertoo minulle julkisen sektorin miesvaltaisen alan, jossa palkat ovat kunnossa ?
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Jos Tehyn 24 prosentin tavoite ei onnistu niin kyllä se alan vaihto on edessä. ja helppoahan se on kun irtisanoutuminenkin on jo tehty...
Siis olet käynyt irtisanomassa itsesi kirjallisesti ja henkilökohtaisesti työnantajallesi? Tehyn listan allekirjoittaminen ei riitä irtisanoutumiseksi.
 
Ota tarjous vastaan jos kerran on vielä tutun firma ja noin muikea palkankorotus.

Ellei ole palavaa rakkautta alaan niin tämä on ainoa järkevä vaihtoehto. Riippuu tietysti nyansseista, mutta vallitsevassa tilanteessa itse toimisin noin.

Kova on usko ja pitää ollakin. Itse olen sitä mieltä, että joukkoirtisanoutuminen jää torsoksi. Ainahan sitä voi nimensä raapustaa listaan jossa kysellään halukkuutta, mutta kynnys nousee, kun olet yksin allekirjoittamassa irtisanomispaperiasi.

Mietin kanssa tuota kynnystä irtisanoa itseään. JOS liitto todellakin ottaa huolehdittavakseen nuo irtisanovat ihmiset niin mikäs siinä. Se vaatii liitolta tosin suuria uhrauksia, mutta suuremman uhrauksenhan irtisanovat tekevät. Ja se ei auta mitään, jos irtisanovia on liian vähän.. silloin vain haetaan "rikkurivoimaa", joka ei ole varsinaisesti edes rikkurivoimaa. Vaikka yksin sen irtisanomisen tekee niin oven ulkopuolella voi olla kädestä kiinni pitäjiä. Se auttaa.

En oikein osaa sanoa, mikä on oikein. En itse kannata tuota irtisanoutumisjuttua, mutta näillä ei taida lakkokaan tulla mahdolliseksi suojelustyön takia. Palkankorotuksia kannatan silti varauksetta. Kunnilla ei välttämättä ole varaa toteuttaa tätä, mutta valtiolla on. Se vaatii vain vähän priorisointia.

Työnantajat pelkäävät kovasti palkkojen nousuja. Ihmetyttää vain kuka tekee milloinkaan mitään businesta, kun joutuu työntekijöilleen jotain maksamaan. Ambomaalle vain kaikki työt.
 
Missähän maassa tällainen duuni on ? Helsingissä jos ajelet normaalit "virka-ajat" niin helvetin tyytyväinen saa 1500-1700 euron kuukausiansioihin olla.

Ohho.. melko vähän on ajoa Helsingissä. Vai onko kyse siitä, että isännät ovat liian ahneita?
 

kovalev

Jäsen
Voiko joku nyt kertoa paljonko on ihan tällaisen Maija Tavallisen, 10v. sairaanhoitajana toimineen tuntipalkka, ilman mitään lisiä.
Ja paljonko siihen päälle on esim. sunnuntaikorvaus tunnilta.

Tuntuu, että nämä keskimääräiset kuukausiansiot lasketaan vähän kuka milläkin tavalla. Jotkut ilmoittavat ilmeisesti suoraan 1n kk.n tulonsa, toiset taas jakavat koko vuoden tulonsa lomarahoineen kaikkineen. Muuten en ymmärrä tätä tulohaitaria 1500 - 3000 euron välillä.

Eli paljon tunnissa käteen, Kalu. Sinä sen varmaan tiedät ?
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ohho.. melko vähän on ajoa Helsingissä. Vai onko kyse siitä, että isännät ovat liian ahneita?
Ei aavistusta syystä, mutta noissa tietämissä ansiot ovat, jos ajat ma-pe 8.00-16.00.

Toki isännillä on eri juttu ja varmasti erilaisia sopimuksiakin on käytössä, mutta mestari saa olla, jos yli 2000 ansioihin pääsee.
 

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Voi luoja sentään kun täällä mennään yksinkertaisella tasolla, kyllä se pahasti vaikuttaa siltä että kaikkien Tehyn puolella olevien ymmärrys Suomen taloudesta ja työmarkkinoista on todella rajoitettu.

Julkisen ja yksityisen puolen palkat liittyvät ja vaikuttavat toisiinsa, ne eivät ole mitään toisistaan täysin riippumattomia asioita joita voidaan säätää toisesta riippumatta. Jos näin olisi, yksityisellä puolella voitaisiin maksaa sairaanhoitajille vaikkapa tuplapalkka ilman että Tehyläiset voisivat asiaan vedota millään tavalla. Luuletko että tämä on mahdollista? No ei ole.

Kun ei ymmärretä julkistaloudesta, työmarkkinoista tai kansantaloudesta ylipäätänsä mitään niin ei tarvitse ihmetellä miksi Tehyläisten keskuudessa on niin kova hinku irtisanoutua. Mennään vaan laput silmillä hokien "meille luvattiin 500€" ja "pitää saada Ruotsin palkat" -mantroja.

No miten sen nyt ottaa, omistan kyllä ihan akateemisen tutkinnon taloustieteestä ja työmarkkinoiden toimintaakin on tullut opetettua. Itse täällä esität heittoja melko suurella pyssyllä.

Toki saman ammattiryhmän sisällä julkinen ja yksityinen palkkakehitys seuraavat toisiaan silloin, kun julkisen sektorin osuus on alasta vallitseva (terveydenhoito, koulutus). Muuten yksityinen sektori kyllä määrittelee itse oman palkkatasonsa, vai väitätkö, että metallimiehen ja luokanopettajan ansiokehitys viimeisen 20-vuoden aikana on noudattanut samaa suurusluokkaa? Mistä löydät pääkaupunkiseudulla rakennusmiehen, saati jonkun erityisalan ammattimiehen samaan hintaan kuin sairaanhoitajan?

Missä olen ilmaisuut, että olen Tehyn vaatimusten takana? Olen todennut, että julkisen sektorin palkat pitäisi saada Länsi-Euroopan tasolle. Se vaatii kuitenkin suuria rakenteellisia muutoksia. Tanskan malli olisi hyvä pohja poliittisille päättäjille, kun julkisen talouden rakenteita joudutaan tarkastelemaan uudelleen.
 
Viimeksi muokattu:

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
No, ei liene mikään uutinen että poliittinen prosessi on tehoton ja irrationaalinen. Muutenhan Osmo Soininvaara olisi pääministeri...

Demokratiahan on oikeastaan aika huono vaihtoehto. Kenties oppia pitäisikin hakea idästä lännen sijaan. Tai ei sittenkään. Saadaan taas yksi diktaattori, jonka terveydentilan salaamiseen ja poikkeuslakeihin voidaan uhrata hirveitä resursseja.

Joskus tulee mieleen myös, että kunnallinen itsehallinto ei välttämättä ole se kaikkein hienoin keksintö. Toisaalta ylhäältä sanelukin kuullostaa aika huonolta.

Olisi kyllä mielenkiintoista nähdä mitä seuraisi, jos nykyisessä Suomessa joku puolue saisi yksinkertaisen enemmistön eduskuntaan. Taitaisi vain käydä niin, että tappelut siirtyisivät puolueiden väliltä yhden puolueen sisälle?
 

grace

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ
JOS liitto todellakin ottaa huolehdittavakseen nuo irtisanovat ihmiset niin mikäs siinä. Se vaatii liitolta tosin suuria uhrauksia, mutta suuremman uhrauksenhan irtisanovat tekevät.

Käsittääkseni liitto on luvannnut sähköpostiviestissään, että irtisanoutuneet saavat paikkansa takaisin, kun tämä episodi on ohi. Käytettävistä keinoista en tiedä, mutta uhkailu "näin monta nimeä on luvannut irtisanoa itsensä" -paperilla on hieman köykäistä omasta mielestäni. Jos esimerkiksi 10 000 hoitajaa tuon allekirjoittaa niin veikkaan, että alle 10% todella toteuttaa tuon uhkauksen. Tässä on hetki aikaa miettiä realiteetteja, jotka tuo irtisanominen tuo tullessaan. Onko perheellisillä, jotka asuvat suurissa kaupungeissa, todellakin varaa irtisanoa itsensä määrittelemättömäksi ajaksi, ilman varmoja takeita siitä, että työpaikkaan voi vain kävellä takaisin, kun kiista on ratkennut.
 

Kidd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Alaska Aces
Voiko joku nyt kertoa paljonko on ihan tällaisen Maija Tavallisen, 10v. sairaanhoitajana toimineen tuntipalkka, ilman mitään lisiä.
Ja paljonko siihen päälle on esim. sunnuntaikorvaus tunnilta.

Tuntuu, että nämä keskimääräiset kuukausiansiot lasketaan vähän kuka milläkin tavalla. Jotkut ilmoittavat ilmeisesti suoraan 1n kk.n tulonsa, toiset taas jakavat koko vuoden tulonsa lomarahoineen kaikkineen. Muuten en ymmärrä tätä tulohaitaria 1500 - 3000 euron välillä.
Tuossahan ne oli laitettu muutama sivu sitten, laitetaan uudestaan:

Iltalisät on 15%. Maksetaan klo 18.00-22.00.
Yölisät on 30-40%. Maksetaan klo 22.00-06.00.
Lauantailisät on 20%. Maksetaan 06.00-18.00.
Sunnuntailisät on 100%. Maksetaan la 18.00-su 24.00.

Sairaanhoitajan tuntipalkkaa en osaa sanoa, kun en ole kenenkään tilinauhoja tutkinut. Itse olen mielisairaanhoitaja (=lähihoitaja) -99 ja tuntipalkkani on 10.18€, ehkä tuosta saa jotain osviittaa sairaanhoitajan tuntipalkkaan. Vähimmäisperuspalkka sairaanhoitajalle KVTES:n mukaan on 1744,49, josta tuntipalkaksi saadaan 10,70€. Viiden vuoden palveluksen jälkeen tulee ensimmäinen höperölisä 5%, kymmenen vuoden jälkeen toiset 5%.

Lisistä vielä sen verran, että puolet Tehyläisistä ei saa mitään lisiä.
 

Tami Talk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Daespoo moderators
Voi luoja sentään kun täällä mennään yksinkertaisella tasolla, kyllä se pahasti vaikuttaa siltä että kaikkien Tehyn puolella olevien ymmärrys Suomen taloudesta ja työmarkkinoista on todella rajoitettu...Kun ei ymmärretä julkistaloudesta, työmarkkinoista tai kansantaloudesta ylipäätänsä mitään niin ei tarvitse ihmetellä miksi Tehyläisten keskuudessa on niin kova hinku irtisanoutua. Mennään vaan laput silmillä hokien "meille luvattiin 500€" ja "pitää saada Ruotsin palkat" -mantroja.

En nyt tiedä olenko oikea henkilö kommentoimaan, koska en ole tiennyt, että tässä(kin) asiassa pitää "valita puolet" ja niiden "puolien valitsemisen" perusteella luokitellaan taas sitten joko punikiksi tai muuten vaan vitun tyhmäksi. Itse en ole sen enempää tehyläisten puolella, muuten kuin, että puolustan heidän oikeuttaan hakea työoloihinsa muutoksia tässä neuvottelutilanteessa, joka ei johtanut heidän mieleiseensä sopimukseen. Olen siis Zysse-Benin linjolla tässä(kin) asiassa.

Väitän, että monet, jotka kykenevät näkemään Tehy:n vaatimuksille myös oikeutettuja perusteita, ymmärtävät myös julkista taloutta ja työmarkkinoita sekä niiden lainalaisuuksia.

Väitän myös, että julkisen talouden raameihin mahtuisi se, että sairaanhoitajille voitaisiin HALUTTAESSA maksaa peruspalkkaa, joka olisi tasoa 2100€. Kyse on arvovalinnoista ja siitä, miten asioita on tähän asti hoidettu ja siitä, miten niitä tullaan hoitamaan. Tästähän on käyty keskustelua aiemminkin.

Osaisitko muuten kertoa, että miksi hoitajat eivät saa käyttää esimerkin omaisena vertailutasona Ruotsin palkkatasoa (tai OECD-tasoa), mutta Sinä voit jatkuvasti käyttää mm. ilmaisua Suomen kansainvälisesti verrattu korkea verotus jne? Nämähän ovat käsittääkseni aivan rinnasteisia asioita.
 

Ponkke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo, Sht
Voiko joku nyt kertoa paljonko on ihan tällaisen Maija Tavallisen, 10v. sairaanhoitajana toimineen tuntipalkka, ilman mitään lisiä.
Ja paljonko siihen päälle on esim. sunnuntaikorvaus tunnilta.

Eli paljon tunnissa käteen, Kalu. Sinä sen varmaan tiedät ?

Viimeisimmässä palkkakuitissa on 12,27€/h, tämä siis pk-seudulla. Muualla saattaa olla vähemmän. Tuossa ei ole yhtään ikälisää.

Lisien määrä riiippuu paljon kuussa teet iltoja, öitä, la ja su. Prosentit joku oli heittänyt aiemmin tänne. Mutta suurinpiirtein se menee näin aikankin omalla kohdalla. Ilta=1,8/h, yö=5€/h ja risat, la 2,4€/h ja su=12,27/h
 

Ruutiveijari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mikä siinä on sellaista mitä en oppisi tai noin yleensä on vaikeaa?
Mistäs minä tiedän mitä kykenet oppimaan ja en myöskään ymmärrä miten se asiaan liittyy. Alkuperäinen väitteesi on, että sairaanhoitajat ovat vain lääkärien sihteereitä. Aika pitkälti täsmälleen samanlaisen väitteen esitit tässä samassa ketjussa pari viikkoa sitten ja se kumottiin. Vai lähdetkö keskusteluissa siitä, että toistat samat kysymykset aina välillä?
 
Viimeisimmässä palkkakuitissa on 12,27€/h, tämä siis pk-seudulla. Muualla saattaa olla vähemmän. Tuossa ei ole yhtään ikälisää.

Lisien määrä riiippuu paljon kuussa teet iltoja, öitä, la ja su. Prosentit joku oli heittänyt aiemmin tänne. Mutta suurinpiirtein se menee näin aikankin omalla kohdalla. Ilta=1,8/h, yö=5€/h ja risat, la 2,4€/h ja su=12,27/h
Eli jos laskee teoreettisesti 160h/kk, jossa 20h iltaa ja yksi sunnuntai, niin silloin ollaan jo 2200€ tienesteissä.
 

kovalev

Jäsen
Käsittääkseni liitto on luvannnut sähköpostiviestissään, että irtisanoutuneet saavat paikkansa takaisin, kun tämä episodi on ohi. Käytettävistä keinoista en tiedä, mutta uhkailu "näin monta nimeä on luvannut irtisanoa itsensä" -paperilla on hieman köykäistä omasta mielestäni. Jos esimerkiksi 10 000 hoitajaa tuon allekirjoittaa niin veikkaan, että alle 10% todella toteuttaa tuon uhkauksen. Tässä on hetki aikaa miettiä realiteetteja, jotka tuo irtisanominen tuo tullessaan. Onko perheellisillä, jotka asuvat suurissa kaupungeissa, todellakin varaa irtisanoa itsensä määrittelemättömäksi ajaksi, ilman varmoja takeita siitä, että työpaikkaan voi vain kävellä takaisin, kun kiista on ratkennut.

Vastaus kysymykseesi ; Ei todellakaan ole !

Lisäksi suuren yleisön tuki on kääntymässä ja kääntyy edelleen, mitä pidemmälle tämä farssi jatkuu. Hoitajien vaatimus on oikeutettu, ei siitä kahta sanaa. Sen toteuttaminen kerralla on mahdotonta ilman valtion mittavaa tukea. Tämä taas tarkoittaisi sitä, että Suomen kovin jätkä - Vanhas Masa - menettäisi kasvonsa ja budjetti menisi uusiksi.

Toisaalta, nyt olisi mukava kuulla hieman galluppituloksia puolueiden kannatuksesta ja spekuloida sillä kuinka mahdollinen kokoomuksen romahdus vaikuttaisi Jyrki-boyn toimintaan suhteessa Vanhaseen ? Alkaisiko rahaa kykypuolueen mielestä sittenkin löytyä, jos sen kannatus olisi selvästi laskenut ? Ehkei kuitenkaan aivan näin ja kokoomus tullaan joka tapauksessa pullauttamaan viimeistään ensi vaaleissa takaisin sinne mihin se kuuluu. Benikin on paljon uskottavampi mankuessaan lisää sitä ja sitä ja sitä...

Edelleen peräänkuulutan sitä Maija Tavallisen, 10v. sairaanhoitajana toimineen tuntipalkkaa, ilman mitään lisiä ? Täytyyhän ainakin itse hoitajien se tietää ?

Ja vastauksia on näköjään jo tullutkin. Kiitos !
 

Ponkke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo, Sht
Eli jos laskee teoreettisesti 160h/kk, jossa 20h iltaa ja yksi sunnuntai, niin silloin ollaan jo 2200€ tienesteissä.

Eli 160x12,27 + 20x1,8 + 8x12,27 = 2097, aika lähellä kuitenkin.

Kolmeen viikkoon työaika on 114,45 eli 4 viikkoon se on 152,6h, ei 160
 
Eli 160x12,27 + 20x1,8 + 8x12,27 = 2097, aika lähellä kuitenkin.

Kolmeen viikkoon työaika on 114,45 eli 4 viikkoon se on 152,6h, 160
Joo, pahoittelen virhettä. Laskin yhden sunnuntain liikaa. Tunnit heitin sen mukaan, millä niitä yleensä (kai?) lasketaan.

Minkä verran sulla yleensä tulee noita iltoja ja viikonloppuja? Yövuorojakaan en käyttänyt tuossa esimerkissä ollenkaan. Mikä mahtaa näillä olla joku keskiverto määrä, esimerkiksi nimimerkki Ponkken työpaikassa?
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Sairaanhoitajien palkat 2006

Kuntasektorin palkat
Ammattinimike: Sairaanhoitaja

Lukumäärä yhteensä 33 449 hlöä
Peruspalkan keskiarvo 1 889 eur
Säännöllisen työajan ansion keskiarvo 2 416 eur
Säännöllisen työajan ansion mediaani 2 362 eur
Kokonaisansion keskiarvo 2 486 eur
Kokonaisansion mediaani 2 416 eur

Lähde: Tilastokeskus

http://pxweb2.stat.fi/Dialog/varval...Database/StatFin/pal/ksp/&lang=3&multilang=fi
 

Ponkke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo, Sht
Joo, pahoittelen virhettä. Laskin yhden sunnuntain liikaa. Tunnit heitin sen mukaan, millä niitä yleensä (kai?) lasketaan.

Minkä verran sulla yleensä tulee noita iltoja ja viikonloppuja? Yövuorojakaan en käyttänyt tuossa esimerkissä ollenkaan. Mikä mahtaa näillä olla joku keskiverto määrä, esimerkiksi nimimerkki Ponkken työpaikassa?

Totuushan on että iltoja ja lauantaina ei kannata tehdä niiden huonon kannattavuuden takia, lisäksi ne myös ovat usein kiireisinpiä vuoroja. Sunnuntaina kaikki haluavat tehdä, itse myös tykkään tehdä paljon öitä. Tässä kolmen viikon jaksossa on 3aamua, 4, iltaa, 5yötä. Jotkut noista vuoroista on eripituisia että tunnit tulee täyteen. Näistä vuoroista 2 lauantaita, 1 sunnuntai.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mistäs minä tiedän mitä kykenet oppimaan ja en myöskään ymmärrä miten se asiaan liittyy. Alkuperäinen väitteesi on, että sairaanhoitajat ovat vain lääkärien sihteereitä. Aika pitkälti täsmälleen samanlaisen väitteen esitit tässä samassa ketjussa pari viikkoa sitten ja se kumottiin. Vai lähdetkö keskusteluissa siitä, että toistat samat kysymykset aina välillä?

Ei täällä mitään ole kumottu. Voitko vastata asialliseen kysymykseeni, mikä hoitajan duunissa on niin vaikeaa oppia, että se tekee siitä helvetin vaativan ja korkeasti koulutetun?

Jos palkkaa tuolla perusteella halutaan lisää ja samalla verrataan omaa liksaa insinöörien liksoihin, pitää kai pystyä vertaamaan niitä vaativuuksia.

Annoin esimerkin inssipuolelta (c-kieli) ja kysyin, kuinka monen hoitajan kuvittelisit sen oppivan jos yrittäisivät ja kysyin vastaavaa taitoa hoitajapuolelta.

Osaan c-kieltä ja väitän, että sairaanhoitajan ammatissa ei ole mitään niin vaikeaa etten minä oppisi sitä tai kuka tahansa ohjelmointitaitoinen.

Olenko väärässä?
 

demitra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kuntasektorin palkat
Ammattinimike: Sairaanhoitaja

Lukumäärä yhteensä 33 449 hlöä
Peruspalkan keskiarvo 1 889 eur
Säännöllisen työajan ansion keskiarvo 2 416 eur
Säännöllisen työajan ansion mediaani 2 362 eur
Kokonaisansion keskiarvo 2 486 eur
Kokonaisansion mediaani 2 416 eur

Lähde: Tilastokeskus

http://pxweb2.stat.fi/Dialog/varval...Database/StatFin/pal/ksp/&lang=3&multilang=fi

Vaikka lupasin olla ottamatta osaa tähän keskusteluun, niin tätä on pakko kommentoida. Jos yllä mainittuihin lukuihin lisätään vielä 24 %, niin kk-palkka on aika tarkkaan 3 000 euroa riippuen siitä, mistä luvusta se lasketaan. On sanomattakin selvää, että se on aivan liikaa. Monilla akateemisilla aloilla ei päästäisi lähellekään tuollaisia lukuja. Tehyn vaatimusten läpimeno aiheuttaisi mielettömät paineet korjata muidenkin alojen palkkoja.

En ole muutenkaan ymmärtänyt sitä, että miksi hoitajat puhuvat Tehyn suulla vain peruspalkasta. Käsittääkseni myös ikä-, ylityö- sun muilla lisillä ansaitut varat ovat ihan käypää valuuttaa. Pitäisiköhän minunkin keskimääräistä kk-ansiotani laskiessani jättää työpäivien parin viimeisen tunnin aikana ansaitut ansiot pois, koska en ole silloin enää tehoikkammillani. Ilmeisesti pitäisi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös