No mitäs sitten kun ei ole sitä yhtäkään hakijaa? Moneen leikkaussaliin on kymmeniä paikkoja auki sairaanhoitajille mutta niitä ei olla saatu moneen kuukauteen täytettyä kun ei ole hakijoita. Eikä ne leikkaussalit syrjäkylissä sijaitse.
Sitten muutetaan speksejä, tehdään sisäisiä siirtoja tai muutetaan vuorojen määrää.
Tässä tulee ilmi se yksi syy mikä on ongelmana kun sama "palvelutaso" yritetään pitää ympäri Suomea.
Uuden sote-mallin ongelma on nimenomaan tuo liian pienet yksiköt kaikki olisi pitänyt rakentaa yliopistosairaaloiden varaan ja aluesairaaloiden määrää olisi pitänyt vähentää samalla Vaasa ja Seinäjoki yhteen, Savonlinna pois.
Kajaaniin rakennettiin uusi iso laitos mutta maakunnan väkimäärä tippuu ja paikkaan jossa ei ole töitä kun toiselle ei tule hakijoita.
Luin alkuperäisen viestisi kolmesti enkä vieläkään löytäny siitä vastausta.
Hoitajamitoitus ei ratkaise mitään se aiheuttaa enemmän ongelmia. Resurssointi, johtaminen ja turhien tehtävien automatisointi, johon vaaditaan riittävän isot yksiköt tällöin hoitohenkilökunta voi hoitaa.
Liian pienet yksiköt, joihin pitää uuden mitoituksen mukaan ottaa lisää porukkaa lisää vaan kustannuksia.
Ööh mistä resurssoida ku ei oo mitään reserviä mistä ottaa? Automaatio tukitehtävissä kuten missä? Tietojärjestelmät ovat monimutkaisia mutta en oo vielä tavannut sairaanhoitajan, joka ei olisi niitä osannut käyttää. Ja kyllä ainakin kaikissa sairaaloissa missä oon ollut töissä on asiakas määrä ja tyyppi otettu huomioon osastolla tarvittavan henkilökunnan määrän suhteen.
Ihan samalla tavalla kuin muuallakin ylityöt, vuorojen muutokset yms.
Jos tilanne jatkuu pitkään niin silloin olisi syytä tajuta, että yksikkö on liian pieni jotta se pärjää ja tällöin se pitää yhdistää muuhun.
Ei kuljetusliike voi sanoa, että Vaasa-Alajärvi vuoroa ei ajeta kun ei saada kuskia. Silloin se linja yhdistetään vaikka Vaasan-Ähtäri linjan osaksi, jossa on kuski. Suurin ongelma julkisella puolella on surkean johtamisen lisäksi todella jäykkä organisaatio, jossa ei osata tehdä muutoksia jos muu ei auta.
Hallituksen uusi hoitajamitoitus ei vaan sitä ota huomioon, jolloin paikkoihin joissa pärjätään vähemmällä pitää pakosti saada lisää porukkaa.
Missään mun työpaikassa hoitaja joka ei ole lukenut hallintotieteitä ei ole päässyt johtajaksi eikä edes apulaisosaston johtajaksi. Tiedän että näitäkin paikkoja löytyy mutta lähinnä yksityiseltä.
Ihan hallintotieteitä lukenut?
Kuten pääministeristä nähdään niin ei hallintotieteet eivät todellakaan ole mikään johtajakoulu ne ovat ihan muualla.
Julkisella puolella pitää sopiva siellä ei tarvitse olla paras, jotta pääset virkaan julksella puolella taas pitää olla paras.