Alkuperäinen esimerkkini avoimista leikkaussali paikoista koski nimen omaan yliopistosairaalaa. Eli sinänsä ei auta ongelmaa. Miten hoidat akuutit ongelmat lähellä jos kirurgit on keskitetty 200 kilometrin päähän tai kauemmaksi?
Suurin osa hoitoavaativista potilaista on juuri niitä jotka tarvitsevat sitä sairaalahoitoa kymmeniä kertoja vuodessa. Esimerkkisi ei vastaa todellisuutta.
Eihän sinne kaikkia kirurgeja siirretä mutta päivystystoimintaa ei kannata nykyisessä laajuudessaan tehdä kaikkialla. Suurin osa hoitoa vaativista potilaista ei todellakaan tarvitse sitä montaa kertaa vuodessa ja on aina helpompi kuljettaa yksi potilas muualle jotain erikoistoimenpidettä varten.
Sama pareto sääntö päätee terveydenhuollossa mikä muuallakin eli 20% asiakkaista muodostaa 80% käyntikerroista ja ne loput 80% on ne 20% eli panostus noihin mitä tarvitaan enemmän ja muut kauemmaksi.
Näistä jatkuvasti tarvittavista osastoista ei todellakaan kaikissa tarvitse päivystää.
Voi olla mutta se ei kuormittanut hoitotyötä niinkuin alkuperäisesti väitit.
Näytä mulle robotti, joka syöttää lääkkeet potilaalle ja varmistaa niiden perille menon ja joka voidaan ottaa käyttöön niin lasku yksiköissä, vahusyksiköissä, akuuttiosastolla sekä vuode osastolla.
Kaikki mitä sairaalassa tapahtuu on osaltaan hoitotyötä.
Googlesta voit katsoa niitä löytyy jo useammalta valmistajalta kyse ei ole siitä etteikö niitä olisi vaan siitä, ettei niitä haluta käyttää.
Ei sitä teollisuusrobottikaan käytetä kaikkialla vaan tietyissä aplikaatioissa, joihin se sopii niissä joihin se ei sovi käytetään monesti ihmistä kun tietyt asiat ihminen tekee paremmin.
Eli puhut aidan seipäästä kun minä puhun kokoaidasta.
Yksikin on tietysti liikaa mutta todella pieni prosentti siihen nähden kuinka paljon yksittäisiä hoitotoimia tehdään vuositasolla suomessa
No jos se kokonaispalkka on sh:lla se 3133 euroa kuussa ni ei vastaa tällähetkellä vaativuutta ja kuormitusta. Opiskelijoita riittää mutta alalle jääviä on silti liian vähän. Lisäksi eläköitymiset ja potilasmäärän lisääntyminen syö vielä lisää kantokykyä
Se ei ole todella pieni prosentti kun mietitään samalla monenko kuoleman takia Suomessa on viimeisen 1,5v aikana suljettu ties mitä.
Kun alalle on tulijoita niin ei ole mitään järkeä maksaa isolle joukolle paljon kun se sama korotus pitäisi antaa kaikille.
Jos osaamisesta oikeasti maksettaisiin niin osa hoitajista saisi merkittävästi enemmänkin ja osa saisi nykyisen tasoista palkkaa, osaamisesta pitää maksaa ei ammattinimikkeestä.
Suomi vanhenee niin, jossain vaiheessa on tehtävä päätöksiä miten ihmisiä hoidetaan se on tehtävä enemmin tai myöhemmin ja siihen tulee liittymään isommat yksiköt ja robotit.
Nuoret ikäluokat ovat niin paljon pienempiä kuin tulevan vanhusväestön niin nykyisen mallisia hoivakoteja ei voida pyörittää, eikä myöskään sairaanhoidon vuodeosastoja kun tekijöitä ei riitä.
Ne sairaalatkaan eivät toimi ellei tule sähköä, vettä, viemärit eivät toimi yms. ai niin mutta eihän näillä olekkaan mitään merkitystä.