Väsyneet Kädet
Jäsen
Uskomatonta paskaa. Ensin rutistaan, että kun osa saa niin vähän, kaikkien pitäis saada paljon. Mutta kuitenkin toisten vielä reilusti enemmän.Korotukset tulivat, mutta silti poru jatkuu.
Uskomatonta paskaa. Ensin rutistaan, että kun osa saa niin vähän, kaikkien pitäis saada paljon. Mutta kuitenkin toisten vielä reilusti enemmän.Korotukset tulivat, mutta silti poru jatkuu.
Ihmishenkien pitäminen palkkakiistan panoksena ahdistaa vieläkin?
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200806187762912_uu.shtml
Voi pientä. Onhan se ihan kauheaa, kun yli 100 000 euroa vuodessa tienaava johtavassa asemassa oleva ihminen saa työstään kerran uransa aikana oikein univaikeuksia.
... Rouvaa voidaan joukolla kiittää inflaation kiihtymisestä, joka ei hyödytä todellakaan ketään - varsinkaan niitä oikeasti pienipalkkaisia.
Rouvaa voidaan joukolla kiittää inflaation kiihtymisestä, joka ei hyödytä todellakaan ketään - varsinkaan niitä oikeasti pienipalkkaisia.
Tähän on pakko tarttua, ihan on täysillä mennyt Kataisen aivopesu läpi. Et voi tosissas väittää, että tuo "veret seisauttava" palkkaratkaisu, joka jo heti todettiin käytännössä samansuuruiseksi kun muidenkin, aiheuttaa nykyisen inflaation. Energian hinta on kerrannaisvaikutuksineen kiihdyttänyt inflaatiota hyvää vauhtia, siihen vielä päälle kirsikkana uusia energiaveroja.
AY-liike, vähän kuin kaikki muutkin liikkeet (mainitaan nyt KT, EK, VTML esimerkkejinä) ajavat tosiaan omien jäseniensä etuja, kumma vain että nimenomaan AY-liikkeiden kohdalla se aina jaksetaan mainita. Ja mitä heidän "mainostamaansa" solidaarisuuteen eli yhteisvastuullisuuteen tulee, niin yli 80 % Suomen työntekijöistä kuuluu oman alansa ammattiliittoon, joten selvästi he edustavat enemmistöä, joten sikäli heidän kohdallaan yhteisvastuullisuudesta puhuminen on kaikkein perustelluinta järjestöistä puhuttaessa.No eipä AY-liike ole ikinä ennenkään ollut kenenkään muun kuin omien jäseniensä asialla, mikä on tietenkin ymmärrettävää. AY-väen puheet solidaarisuudesta ovat sitä itseään ja heitä kiinnostaa vain puoli-solidaarisuus, jossa kerätään mansikat kakusta itselle, eikä jätetä muille mitään.
Ihme ettei tästä inflaatiosta ikinä puhuta esim NHL-jääkiekkoilijoiden tai koulutetumman väen kohdalla, vaan nimenomaan vain duunareiden palkankorotuksien tapauksessa.
Jäänyt jälkeen mistä, kenestä? Keitä muita isompi? Edelleen ihmettelen, että miksi on tärkeämpää sen palkan suuruus muihin verrattuna kuin se palkan absoluuttinen suuruus...Joka tapauksessa ainoa keino esim sairaanhoitajille saada kiinni jälkeen jäänyttä ansiokehitystään on nimenomaan muita isompi palkankorotus ...
Onko tästä jälkeenjääneestä ansiokehityksestä joku jo löytänyt jonkinnäköistä tilastoa?...sairaanhoitajille saada kiinni jälkeen jäänyttä ansiokehitystään...
Onko tästä jälkeenjääneestä ansiokehityksestä joku jo löytänyt jonkinnäköistä tilastoa?
Onko tästä jälkeenjääneestä ansiokehityksestä joku jo löytänyt jonkinnäköistä tilastoa?
Ihmettelen sitä kitinää, ettei hyvässä neuvotteluasemassa oleva ryhmä saisi ajaa etujaan. Näinhän miehet ovat tehneet kautta historian.
Arvelen, että kitinää aiheuttaa ensiksikin se, että taisteleva ryhmä on naiset ja toiseksi se, että kunnan ja valtion hommissa olevat haluavat kuroa palkkaeroja kiinni yksityiseen puoleen.
Etuja saa ajaa, mutta täällä väännettiin pääosin siitä tavasta, joka asetti potilaat vaaraan.
Siinähän tuo ammatin tärkeys näkyy. Tietyn joukon keskustelussa sairaanhoitajat esitetään ryhmänä, joka juo kahvia ja juoruilee (nämä mielipiteet sairaanhoitajista kirjoitetaan omalla työajalla), mutta kun he uhkaavat lakolla, ruvetaan huutamaan, että potilaiden henki vaarantuu.
Hankala on sairaanhoitajien mittauttaa arvostustaan työmarkkinoilla, jos säädetään lakeja, jotka estävät työtaistelutoimet.
Ilmaisin itseäni vähän epäselvästi. Jälkeenjääneisyydellä tarkoitin siis sitä, että palkat ovat huonontuneet verrattuna esim. 80-luvulla. Nimenomaan tämä on oleellista, koska jos palkat ovat aina olleet samassa suhteessa, niin sairaanhoitajat ovat tienneet tulevan palkkatasonsa koulutusta valitessaan. Jos palkat ovat huonontuneet suhteessa, niin valitukselle on hieman enemmän perusteita.Jos vertaa saman koulutustason opisto- tai AMK-insinööreihin eikä huomioi lisiä, niin jäljessähän nuo ovat.
Jos vertaa saman koulutustason opisto- tai AMK-insinööreihin eikä huomioi lisiä, niin jäljessähän nuo ovat.
.
.
Arvelen, että kitinää aiheuttaa ensiksikin se, että taisteleva ryhmä on naiset ja toiseksi se, että kunnan ja valtion hommissa olevat haluavat kuroa palkkaeroja kiinni yksityiseen puoleen. Sinänsä sen kyllä ymmärrän, koska oman kokemukseni mukaan yksityisellä olevat pääsevät hommissaan paljon helpommalla kuin kunnalla tai valtiolla töissä olevat. Heillä ei ole likikään samanlaista kiirettä ja painetta.
Esim AMK-pohjaisista insinööreistä. Ihmettelijälle kerrottakoon, että palkan suhteellinen osuus on tärkeä mm. seuraavasta kahdesta syystä. Jos palkka nousee absoluuttisesti reilusti, mutta muut saavat vielä isomman korotuksen niin ketjussa jo mainittukin inflaatio huolehtii siitä että ostovoima ei tuolloin kehity. Toinen syy on ammatin arvotus ja sitä mitataan nimenomaan suhteessa muihin ammatteihin.Jäänyt jälkeen mistä, kenestä? Keitä muita isompi? Edelleen ihmettelen, että miksi on tärkeämpää sen palkan suuruus muihin verrattuna kuin se palkan absoluuttinen suuruus.