Sari (ja Jari) Sairaanhoitajan kuulumisia

  • 625 838
  • 5 632

kalevi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Hieman kriittistä tarkastelua hoitajiin omiin tekemiseen olisin kaivannut. Mitäs kalevi luulet; ottavatkohan tulevaisuuden opettajat millään lailla kantaa tähän hoitajien taistelun moraaliseen puoleen? Voisin kuvitella että tätä vastuullisessa asemassa olevien sairaanhoitajien toimintaa tullaan kyllä tarkastelemaan muillakin mittareilla kuin jonain "raskaan työn raatajien pyyteettömänä esitaisteluna".
Ylilyöntejä tuli puolin ja toisin, itsekään en hyväksy kaikkea mitä tehy ja etenkin hallitus teki työtaistelun aikana. Ennen pakkotyölakia itseänikin hieman arvelutti mahdollisen työtaistelun seuraamukset, tosin kun tiedän minkälaisilla resursseilla/epäpätevällä henkilökunnalla/sijaiskielloilla yms. tehdään töitä työrauhan (etenkin kesäsulkujen) aikana, ei työtaistelu olisi ollut irtisanoutumisten realisoituessa moraaliselta kannalta yhtään tuomittavampi paikka.

Mitä mieltä muuten olet kalevi KT:n ja Tehyn ilmoittamien prosenttien eroista? Ja oliko taistelu oikeasti viiden euron arvoista? Hienoa jos itse olet tyytyväinen mutta hoitajat.netin palstalla tunnelma ei enää ole ihan yhtä auvoinen kuin vaikkapa viikko sitten.
Sopimus on monimutkainen. Se on täynnä roikkolausekkeita, alarajatarkistuksia ja paikallisia järjestelyeriä, tuloksellisuuseriä yms. yms. Ja kun tähän vielä liitetään se että sopimuskauden kahden viimeisen vuoden korotukset riippuvat muusta kuntakentästä niin on aivan liikaa muuttujia arvioida lopputulosta aivan eksaktisti. Se on totta että huonoimmillaan seuraavan 2,5 vuoden aikana sopimus ei takaa merkittävästi suurempia korotuksia KVTESsiin verrattuna, itse olen kuitenkin omalta kohdaltani tyytyväinen tämänkin ajanjakson tulevaan palkkakehitykseen. Suurimmat erot KVTESsiin muodostuvatkin sitten sopimuskauden kahtena viimeisenä vuotena, siellä ero muuhun kuntasektoriin venähtää useaan prosenttiin. Toki poikkeuksia sielläkin varmasti löytyy mutta varma on että kaikki kuntapuolen järjestöt eivät omia sopimuksia tee.

Paljon kertoo myös työnantajan kommentit sopimuksesta: "Työnantajapuoli pitää sopimusta kalliina ja arvioi, että joka neljäs kunta joutuu nostamaan veroprosenttiaan palkankorotusten vuoksi.
Lisäksi palvelumaksujen uskotaan nousevan kunnissa yleisesti. Kuntaliiton toimitusjohtajan Risto Parjanteen mukaan kunnat joutuvat tiukoille, ja myös valtion tukea tarvitaan.

- Jos verrataan tilannetta lokakuun alun lähtökohtaan, niin tämän sopimuskauden päätyttyä nyt aikaansaatu sopimus merkitsee noin 500 miljoonan euron lisäkustannusta bruttona "
http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/oikea/id75375.html


Eli lyhyesti;Tiedän että "väliinputoajia" syntyy tämän sopimuksen myötä; tosin heilläkin sopimus takaa jonkin verran paremmat korotukset kuin KVTES.
Omalta kohdaltani olen tyytyväinen palkkaratkaisuun ja uskoakseni paikallisten neuvotteluiden jälkeen olo on vieläkin tyytyväisempi, tämä sopimus kun tarkoittaa sitä että vaativat toimenkuvat ja kouluttautuminen tulevat näkymään palkkauksessa entistä selvemmin.
Ja eikös tämä "vaativasta sairaanhoitajan työstä parempi palkka" ollut jatkoajankin poikienkin toive ennen sopimuksen syntymistä..?


edit:

Laitetaan vielä tämä uutinen jossa KT ja Tehy kertovat konsensuksesta;
Kunnallinen työmarkkinalaitos KT ja TEHY ovat nyt päätyneet yhtenäiseen tulkintaan solmimastaan sairaanhoitajien sopimuksesta.
KT:n mukaan sairaanhoitajan keskiansio nousee vuoden 2011 loppuun mennessä 403 - 460 euroa kuukaudessa. Tehyn mukaan korotus on 460 euroa kuukaudessa. Sairaanhoitajan kokonaisansio nousee siten 2890 - 2948 euroon kuussa.

Tämän päälle tulee vielä yleiskorotus vuosilta 2010 ja 2011.

http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/oikea/id75532.html
 
Viimeksi muokattu:

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Opettajien palkat eivät tule nouseemaan kovinkaan nopeasti. Tähän on monia syitä. Yksi merkittävimmistä syistä on se, että opetusalalla työskentelee erittäin paljon epäpäteviä opettajia.

Voisikohan tämän ongelman ratkaista sillä, että opettaja nimikettä saisi käyttää vain ja ainoastaan auskultoinut henkilö. Nythän lähes kuka tahansa voi käyttää opettaja nimikettä olematta oikeasti kasvatusalan ammattilainen. Tiedän opettaja nimikettä käytetyn viime kunnallisvaalien yhteydessä varsin kyseenalaisesti. Kyseinen henkilö oli ollut yhden päivän sijaisena koulussa. Kyseisen henkilön oikea ammatti oli keittäjä (ei minulla ole mitään ruokahuollon parissa työskenteleviä vastaan).

Mitä tulee noihin epäpäteviin, niin tietänet sen, että nuo epäpätevät käyvät huomattavasti halvemmiksi kunnille/kouluille unohtamatta sivistyslautakuntien/rehtorien epäpäteviä sukulaispoikia ja -tyttöjä...

Asiaan: Onnea vilpittömästi ? (myönnetään - lievää kateutta ilmassa) Tehylle uudesta sopimuksesta. Milloinkohan meille myös muutakin kuin roposia? Vaadin, että Jaana Laitila-Pesonen eroaa Tehystä ja hänet valitaan OAJ:n puheenjohtajaksi turha-Erkin tilalle. Eiköhän opetusalallekkin sitten saataisi kunnon KUOPPAKOROTUS, kun myös me opettajat ilmeisesti olemme korkeasti koulutettuja.

T: muodollisesti pätevä Holocaust
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Siellä laattoi taas tehyläinen parastaan telkkarissa, kun haastattelija kysyi mahdollisista lomautuksista, eihän nyt lomauttaa voi kun potilasturvallisuus vaarantuu. Mutta kaippa se potilasturvallisuus ei vaarannu silloin kun tehyläiset uhkaavat joukko irtisanomisilla. Kummasti perkele rupeaa potilasturvallisuus kiinnostamaan, kun ei sitten oikeasti tartteiskaan mennä töihin.

Yksi huomio muuten nyt minkä olen pannut merkille tässä taistelun aikana, aina kun televisio/lehdistö ollut seuraamassa "taistelua" työpaikalla, ovat kiireiset tehyläiset istuneet aivan rauhassa kahvilla kattelemassa uutisia, mutta eihän tuplavuoroa tekevien pitänyt edes lounaalle ehtiä?
 

jpet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
Mitä tulee noihin epäpäteviin, niin tietänet sen, että nuo epäpätevät käyvät huomattavasti halvemmiksi kunnille/kouluille unohtamatta sivistyslautakuntien/rehtorien epäpäteviä sukulaispoikia ja -tyttöjä...

Asia ei tunnu juuri vaivaavan OAJ:tä. Nykyisinhän kouluja kolme- tai kaksisarjaistetaan ja luokkien ryhmäkokoja kasvatetaan samalla kun kouluihin palkataan uusia epäpäteviä eritysopettajia hoitamaan säästöistä syntyneitä ongelmia. Kaikkein vaativimmissa työtehtävissä työskentelee näitä sukulaispoikia ja -tyttöjä. Homman pitäisi toimia juuri päinvastoin: pienryhmät vit*uun ja opetusryhmien maksimikoko 15 oppilaaseen. Näin Suomi ja sen asukkaat säästyisivät monilta ongelmilta.
 

Hemingway

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sapko
En ole sairaalassa töissä, mutta ihmettelyn aihe on sama. Ylihoitaja taitaa olla se, joka hoitaa sairaalan taloushallinnon, tuuraa kirurgeja ja tekee hoitajien työvuorolistat. Ei tuota palkkaa voi muuten ymmärtää, 4188 euroa kuussa on aivan helvetisti.

Tuolta selviää, että ylihoitaja on jonkinlainen paperinpyörittäjä, koulutukseltaan maisteri ja nykyään kai enenevissä määrin tohtori.
 

er_bai_wu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, LOFC, JJK, NYR, S.S. Lazio, v. Sacher-Masoch
että ylihoitaja on jonkinlainen paperinpyörittäjä, koulutukseltaan maisteri ja nykyään kai enenevissä määrin tohtori.

Tämä on kyllä ihan uusi tieto minulle; mitä järkeä ylihoitajan olisi väitellä tai siis mitä lisäarvoa tieteellinen jatkotutkinto toisi ko. ammattiin? Nykyäänhän voi toki väitellä vaikka mistä, mutta mihin alaan nämä tekeleet menisivät? Jotenkin olen epäuskoinen. Ja jos näin on, niin seuraavalla kierroksella voisi tarkistaa julkisella puolella toimivien oikeiden tohtorien palkkaa, jotta Tehyn oma tasavertaisuusperiaate toteutuisi.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valittajien luvattu maa
Nyt kun pöly on laskeutunut ja television pääuutinen ei ole enää tehy-pohjainen, voi kysyä oliko mesoaminen vaivan arvoista?

No, ehkäpä suurin saavutus on tehokkuuspykälien saaminen sopimukseen mukaan, vaikka sen kytkeminen suoraan henkilökunnan määrään on arveluttavaa. Ei ole näet taetta miltä portaalta väki vähenee ja toisaalta ei ole tietoa kuinka lisääntyvät ulkoistamiset vaikuttavat asiaan.

Mutta toivottavasti rakenteet alkavat rutisemaan ja Tehokkuuden Ystävät (TEHY) saavat jatkossa enemmän aikaan vähemmällä.
 

rossoblu

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Näyttääpä sairaanhoitajien joukossa olevan myös ihmisiä, jotka ovat laskutaitoisia eivätkä usko mitä tahansa propagandaa. Seuraava lainaus on kopioitu hoitajat.net keskustelupalstalta:

"Eipä ole mielipidettä tarvinnut muuttaa kertaakaan sen jälkeen kun totesin sopimuksen olevan susi.
Ja samoin olen edellen sitä mieltä, että Jaanaa ja Minna eivät kestäneet painetta. ..
...Se uhka, joka meillä oli panna työnantajapuolta vastaan, oli nimenomaan joukkovoima, irtisanoutuminen. Mutta Jaanan ja Minnan pelästyminen ja perääntyminen veti maton meidän iltirsanoutuneiden jalkojen alta. Me luotimme heihin ja olimme valmiit ottamaan lokaa niskaan mielin määrin asiamme edestä ja taistelemaan, mutta johdolla ei siihen rohkeus riittänyt."
 

Hemingway

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sapko
Tämä on kyllä ihan uusi tieto minulle; mitä järkeä ylihoitajan olisi väitellä tai siis mitä lisäarvoa tieteellinen jatkotutkinto toisi ko. ammattiin?

Nyt kuin muistelen, niin tuli mieleeni, että terveystiedettä opiskeleva tuttuni kertoi, että myös osastonhoitajat ovat terveystieteen maistereita. Tämä yliopistokoulutus on kuitenkin riippumaton sairaanhoitajan koulutuksesta eli mikään jatkotutkinto maisterin tai tohtorin tutkinto ei ole, vaan se on käytävä alusta saakka niin kuin muutkin suoraan yliopistoon menevät käyvät.

Sen hyödystä en tiedä. Hallinnollisiin hommiin kai tarvitaan laajempi näkemys.
 

Siniviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, sympatiat JYP
Nyt kuin muistelen, niin tuli mieleeni, että terveystiedettä opiskeleva tuttuni kertoi, että myös osastonhoitajat ovat terveystieteen maistereita.
Joskus tulevaisuudessa voivat kattavammin olla. Tänä päivänä tuo ei välttämättä ole kovinkaan yleistä.
 

Hemingway

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sapko
Joskus tulevaisuudessa voivat kattavammin olla. Tänä päivänä tuo ei välttämättä ole kovinkaan yleistä.

Olikohan se sitten niin, että opiskelijoista monet olivat sairaanhoitajia, jotka voivat päästä esimerkiksi osastonhoitajiksi. Eikö osastonhoitajaksi pääsy vaadi sitten mitään lisäkoulutusta?
 

halogeeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Olikohan se sitten niin, että opiskelijoista monet olivat sairaanhoitajia, jotka voivat päästä esimerkiksi osastonhoitajiksi. Eikö osastonhoitajaksi pääsy vaadi sitten mitään lisäkoulutusta?

Osastonhoitajaksi pääsy vaatii virallisesti lisäopinnot yliopistossa, mutta sijaisosastonhoitajina on kyllä kokeneita sairaanhoitajiakin jos ja kun päteviä ei aina löydy. Virkaa ei tosin voi epäpätevä saada. Harva tosin haluaa osastonhoitajaksi, koska palkka jää rivisairaanhoitajia huonommaksi, koska epämukavan työajan lisät (ilta-ja yövuorot sekä viikonlopputyöt) jäävät pois ja peruspalkka ei perussairaanhoitajia kovin paljon parempi ole vaikka vastuuta paljon enemmän. (osastonhoitajat tekevät useimmiten pelkkää arkityötä 7-15 tai 8-16 ja viikonloput vapaata)
 
Viimeksi muokattu:

Siniviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, sympatiat JYP
Olikohan se sitten niin, että opiskelijoista monet olivat sairaanhoitajia, jotka voivat päästä esimerkiksi osastonhoitajiksi. Eikö osastonhoitajaksi pääsy vaadi sitten mitään lisäkoulutusta?
MOL:n sivuilla on muutama osastonhoitajan paikka haussa. Pikkukaupungeissa tk:n osastonhoitajan profiili on tyypillisesti sellainen, joka mm Forssassa riittää. Ilmoituksen pätevyysvaatimus: "Kelpoisuusehtona osastonhoitajan virkaan on terveydenhuollon ammattikorkeakoulututkinto tai aikaisempi terveydenhuoltoalan opistoasteinen ammatillinen tutkinto ja siihen liittyvä hallinnon lisäkoulutus. Hakijalla tulee olla lisäksi terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain (559/94) mukainen laillistus sekä riittävä kokemus alan tehtävistä. Eduksi katsotaan johtamisen ja hallinnon lisäkoulutus."

Löytyy myös paikkoja, joissa kelpoisuusehdot ovat korkeammat.

Ja löytyy myös tällainen:" Vaatimuksena vähintään sairaanhoitajan koulutus. Hakijalla tulee myös olla riittävä koulutus ja kokemus hallinnon vastaamisesta. Taloushallinnon kokemus katsotaan eduksi. Työkokemus kehitysvammatyöstä ja vammaisten tai vanhusten parissa välttämätön. Mielellään työkokemusta 2-5 vuotta.Työ on ainakin alkuvaiheessa 2-vuorotyötä, viikonloput on vapaat. Työsuhteessa ensin 4 kk koeaika. Mikäli työntekijä täyttää työn edellyttämät vaatimukset, työsuhde vakinaistetaan."
 
Viimeksi muokattu:

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Nyt saatan paljastaa oman tietämättömyyteni, mutta tämän aamuinen oikeusministeri Tuija Braxin kommentti sai Sergein hämmilleen.

Braxin mielestä "ei voi olla niin, että eduskunnassa käyttäydytään aivan toisin kuin kunta-alan työnantajaelimessä Kunnallisessa työmarkkinalaitoksessa."

Lisäksi Brax kertoo, että "Kunnallisen työmarkkinalaitoksen johdossa on demari ja kehottaa keskustelemaan tämän toimielimen toiminnasta."

Ensinnäkin väittääkö Brax, että KT määrittelee reunaehdot, joissa eduskunnan tulisi pysyä? Minusta perustuslakimme mukaan eduskunta on ylin valtiovallan käyttäjä, eikä KT.

Toiseksi KT:n johtaja on Markku Jalonen (siis se pystytukkainen kaveri). Olen ymmärtänyt, että hän kokoomuslainen.

Olen täysin varma, että olen ymmärtänyt jotain väärin. Muuten tuo Braxin kommentti ei voi olla selvinpäin annettu.
 

Viljuri

Jäsen
Nyt saatan paljastaa oman tietämättömyyteni, mutta tämän aamuinen oikeusministeri Tuija Braxin kommentti sai Sergein hämmilleen.

Braxin mielestä "ei voi olla niin, että eduskunnassa käyttäydytään aivan toisin kuin kunta-alan työnantajaelimessä Kunnallisessa työmarkkinalaitoksessa."

Lisäksi Brax kertoo, että "Kunnallisen työmarkkinalaitoksen johdossa on demari ja kehottaa keskustelemaan tämän toimielimen toiminnasta."

Ensinnäkin väittääkö Brax, että KT määrittelee reunaehdot, joissa eduskunnan tulisi pysyä? Minusta perustuslakimme mukaan eduskunta on ylin valtiovallan käyttäjä, eikä KT.

Toiseksi KT:n johtaja on Markku Jalonen (siis se pystytukkainen kaveri). Olen ymmärtänyt, että hän kokoomuslainen.

Olen täysin varma, että olen ymmärtänyt jotain väärin. Muuten tuo Braxin kommentti ei voi olla selvinpäin annettu.

Sinulla on ilmeisesti jatkuvasti tämän asian osalta pahoja ymmärrysvaikeuksia. Mutta vaatimatonkin etsintätyökaluun (Google) pohjautuva osaaminen voisi kertoa, että varatuomari Pekka Palola on kunnallisen työmarkkinalaitoksen valtuuskunnan puheenjohtaja, ja hän on puoluekannaltaan sosiaalidemokraatti.

Yritin sinua ymmärrysvaikeuksissa jo aikaisemmin valistaa asiasta, mutta ei se ilmeisesti ilman kertausta perille mene. Toisekseen, voimasuhteet kuntakentällä ja siten myös kuntatyönantajassa menevät järjestyksessä kepu - SDP - kokoomus.

Jokainen järjissään oleva tietää, että hoitajat yleisesti ja heidän palkkakiistansa erityisesti on vain alatyylisen politikoinnin paikka SDP:lle. Eiväthän hoitajat kuulu kuin JHL:n osalta SAK:hon.

Tyhmä on se tehyläinen hoitaja, joka SDP:n kelkkaan tässä asiassa hyppää, sillä sieltä tulee rautakouran nyrkistä päähän ja se on kyllä silloin ihan oma vika. Aivoja saa käyttää.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Sinulla on ilmeisesti jatkuvasti tämän asian osalta pahoja ymmärrysvaikeuksia. Mutta vaatimatonkin etsintätyökaluun (Google) pohjautuva osaaminen voisi kertoa, että varatuomari Pekka Palola on kunnallisen työmarkkinalaitoksen valtuuskunnan puheenjohtaja, ja hän on puoluekannaltaan sosiaalidemokraatti
Kieltämättä minua varmaan hämäsivät titeeraukset kuten "Kunnallisen työmarkkinalaitoksen johtaja Markku Jalonen". Ymmärrysvaikeuksieni kanssa jotenkin aivoni reseptorit tulkitsivat,että Jalonen johtaisi KT:tä (liittyy johtaja-sanaan, joka on johdettu verbistä johtaa).

Mutta tajusinko siis Braxin kannan? Koska markkinatoimielinten toimijoiden puoluetaustat olisivat ovat tiettyjä, niin eduskunnassa istuvien puoluetovereiden pitäisi olla samaa mieltä? Miksi kokoomus ei sitten suostunut kaikkeen mitä Jaana Laitila-Pesonen vaati?
 

Viljuri

Jäsen
(...) Mutta tajusinko siis Braxin kannan? Koska markkinatoimielinten toimijoiden puoluetaustat olisivat ovat tiettyjä, niin eduskunnassa istuvien puoluetovereiden pitäisi olla samaa mieltä? Miksi kokoomus ei sitten suostunut kaikkeen mitä Jaana Laitila-Pesonen vaati?

No, tähän puoleen on vaikea mennä ottamaan kantaa, sillä mikäli toimittajan versio Braxin sanomisista pitää paikkaansa, niin eihän se kovin järkevältä vaikuta.

Toki omassa propagandassani olen aina korostanut sosiaalidemokraattien yhteisöllistä, ylhäältä johdettua luonnetta. Tällä mentaliteetilla toimien yksien yhteisten universaalien kantojen ottaminen on helpompaa kuin yksilöllisyyteen pohjautuvissa poliittisissa liikkeissä.

Kuitenkin esimeriksi SAK:n toiminta julkisuudessa on ollut varsin maltillista tämän palkkakiistan osalta, joten aina eivät edes SAK ja SDP näytä päällisin puolin olevan samaa mieltä.

Silti en usko, että eduskunnan salissa käyty näytelmä meni ihan oppositioltakaan putkeen. Ei ihmishenkien menettämisen uhka ollut mikään teoreettinen asia, jolla olisi suotavaa tehdä noin voimakasta puoluepolitiikkaa, vaan melkoisen konkreettinen asia ilman tarvetta vedota pelko- ja uhkaretoriikkaan, kaikkiin asiaan luontaisesti liittyvine moraalisine- ja juridisine vastuineen. (varsinkaan kun tuolla puoluepolitiikalla ei tule erityisemmin lisä-ääniä Jaakko Laakson kannattajapiirien ulkopuolelta, lähinnä vain osa tehyläisistä suggeroi sillä itseänsä entistä suurempaan kiimaan ja joukkohysteriaan)
 

Wristlock

Jäsen
Mutta tajusinko siis Braxin kannan? Koska markkinatoimielinten toimijoiden puoluetaustat olisivat ovat tiettyjä, niin eduskunnassa istuvien puoluetovereiden pitäisi olla samaa mieltä? Miksi kokoomus ei sitten suostunut kaikkeen mitä Jaana Laitila-Pesonen vaati?

Laitila-Pesosen oli suostuttava siihen mitä Kokoomus vaati. Puoluekuri veti lopulta pidemmän korren. Tottakai Laitila-Pesonen saa loistavasti onnistuneesta vedätyksestä puolueeltaan palkkion jossain muodossa. Toivottavasti riittävän moni tehyläinen tajuaa asian todellisen laidan ja ulostaa surkean sopparin tehneen JLP:n.
 

grace

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ
Piia Viitanen veti mielestäni pohjanoteerauksen Aamulehdessä (eilen tai toissapäivänä). Kyseessä oli Vanhasen "ärähtely" Tehyn suuntaan. Viitanen totesi, että on toivonut särmää Vanhaselta ja tiukkaa otetta, mutta nyt oli kuulemma väärä paikka tehdä tiukkaa linjavetoa. Se mikä kuitenkin eniten hymyilytti oli Viitasen kommentti, että demarit olisivat neuvotelleet suojelutyöstä Tehyn kanssa hyvässä hengessä eivätkä olisi aloittaneet keskustelua vasta kun potilasturvalakia oltiin muotoilemassa. On tainnut mennä Viitaselta ohi se, että Tehy ei ollut halukas neuvottelemaan työtaistelun rajaamisessa missään vaiheessa. Ennen tai jälkeen potilasturvalain. Säälittävää pisteiden keruuta.

Tämän päivän Aamulehdessä oli sitten kirjoitus, jossa puollettiin Vanhasen ärinää. Kirjoittaja oli kanssani samoilla linjoilla siinä, että (sivistys)maan kansalaisten hyvinvoinnin on tultava arvojärjestyksessä aina ennen työtaisteluoikeuksia. On kuitenkin jokaisen oman arvomaailman näkymys kumman näistä näkee enemmän relevanttina.
 
Piia Viitanen veti mielestäni pohjanoteerauksen Aamulehdessä (eilen tai toissapäivänä). Kyseessä oli Vanhasen "ärähtely" Tehyn suuntaan. Viitanen totesi, että on toivonut särmää Vanhaselta ja tiukkaa otetta, mutta nyt oli kuulemma väärä paikka tehdä tiukkaa linjavetoa. Se mikä kuitenkin eniten hymyilytti oli Viitasen kommentti, että demarit olisivat neuvotelleet suojelutyöstä Tehyn kanssa hyvässä hengessä eivätkä olisi aloittaneet keskustelua vasta kun potilasturvalakia oltiin muotoilemassa. On tainnut mennä Viitaselta ohi se, että Tehy ei ollut halukas neuvottelemaan työtaistelun rajaamisessa missään vaiheessa. Ennen tai jälkeen potilasturvalain. Säälittävää pisteiden keruuta.
Tuota itsekin ihmettelin, ja tempauduin jopa hivenen korotetulla äänellä sanomaan Piialle, ettei Tehy taas halunnut neuvotella niistä. Toivottavasti Piia kuuli. Ja tuommoinen uppoo ihan täysin kansaan.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Nyt kuin muistelen, niin tuli mieleeni, että terveystiedettä opiskeleva tuttuni kertoi, että myös osastonhoitajat ovat terveystieteen maistereita. Tämä yliopistokoulutus on kuitenkin riippumaton sairaanhoitajan koulutuksesta eli mikään jatkotutkinto maisterin tai tohtorin tutkinto ei ole, vaan se on käytävä alusta saakka niin kuin muutkin suoraan yliopistoon menevät käyvät.

Sen hyödystä en tiedä. Hallinnollisiin hommiin kai tarvitaan laajempi näkemys.
Yliopistossa on aineena ihan sellainen homma kuin Terveydenhuollon hallinto josta itsekin menin sivuaineen lukemaan. Siellä nimenomaan tutkitaan ja opetetaan erilaisten hoitojen kustannustehokkuuksia, organisaatoihin liittyviä juttuja ja muuta vastaavaa. Tuon tutkimuksen jalkauttamisessa (eli suomeksi hoidon tehostamissa) taitavat terveydenhuollossa suurimmat tekemiset olla. Aika iso osa opiskelijoista oli jo pohjiltaan sairaanhoitajia eli lisä/jatko/muuntokoulutusta tuo heille oli.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Laitila-Pesosen oli suostuttava siihen mitä Kokoomus vaati. Puoluekuri veti lopulta pidemmän korren. Tottakai Laitila-Pesonen saa loistavasti onnistuneesta vedätyksestä puolueeltaan palkkion jossain muodossa. Toivottavasti riittävän moni tehyläinen tajuaa asian todellisen laidan ja ulostaa surkean sopparin tehneen JLP:n.

Joo, sopiva palkkio olisi ikuiset potkut puolueesta. Luihunen-Pösilö osoitti tämän farssin aikana olevansa selvää demari-ainesta. Siellä lienee käyttöä esiintymiskykyiselle ja häikäilemättömälle naiselle kun Heinähattu siirretään takavasemmalle seuraavassa puoluekokouksessa.
 

Kaunis-Jorma

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En lukenut kaikkia tämän keskustelun viestejä, mutta yleiseen keskusteluun perustuen laitan oman näkemyksen.
On käsittämätöntä kuinka lakko-oikeus (lue raha) ajaa jonkun terveyden/hengen edelle. Sitten kommarit valittaa kuinka lakko-oikeus viedään muiltakin suojelulailla. Eihän hallituksella ollut muuta vaihtoehtoa ja tämähän koskee vain suojelutyötä eli kaikkea mikä vaarantaa ihmishenkiä. Tämän ei pitäisi olla vaikea ymmärtää (perustuslaki nimittäin luettelee oikeuksien lisäksi myös velvollisuuksi). Näille jotka Kokoomusta mollaavat, niin virhe oli mennä lupaamaan tasoarvo tupo koska tyhmälle kansalle tämä ei mene jakeluun. Yksiselitteisesti kaikki puolueet vastasi tyhmään iltalehden kysymykseen ”pitäisikö hoitajien liksoja nostaa 500€:a ja kaikki vastasivat kyllä”. Tyhmä kansa/toimittajat käsitti, että Kokoomus lupasi nostaa hoitajien palkkoja 500 €:a , vaikka mainittiin että ”useilla ratkaisuilla tähän pitää päästä". Tällä lausunnolla ei ollut merkitystä, kun kommarit/lehdistö pääsi vauhtiin. Tämän pohjalta Kokoomuus vaati tasa-arvotupoa. Tämä oli virhe. Naisvaltaisille aloille ei pidä luvata mitään, sillä aina syntyy tappelu (mm. työväen ystävä demarit ei ole tehneet mitään hoitajien hyväksi). Kaikki asioista perillä olevat tietävät puolueet ei voi vaikuttaa suoraan palkka ratkaisuun. Ainoastaan tyhmä voi näin käsittää. Olen samaa mieltä, että hoitajille pitää saada liksaa nostaa. tehyn keino oli väärä ja tuomittava ja vaikka en uuniperunasta muuten digaa niin tässä asiassa oli oikeassa. Ei kenenkään henki saa olla vaarassa rahan takia. heinäturha ei muun kommari porukan kanssa tätäkään ymmärtänyt, vaan äänesti pakkolakia vastaan. Ei olisi ollut kiva katsoa, kun kansalaisia olisi kuollut kommareiden takia mutta olisi ollut hyvä taas nähdä heinätyperyksen selittelevän kuinka he eivät halunneet hyväksyä lakia. Itse en käsitä kuinka palkkoja voidaan maksaa liiton perusteella??? Itse kunnioitan tasa-arvoon perustuvaa sama työ sama palkka, mutta tämä ei kiinnosta naisvaltaista liittoa. Ainoastaan naisilta voi odottaa, että porukka ilkkuu ”hyvä että korotukset koskee vain tehyä (näin mm, yksi sairaanhoitaja tv:ssä julisti). jaana laardi-pesonen pitäisi toimittaa ongelmajätelaitokselle. Syy kansanryhmän kiihotus.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Nyt kuin muistelen, niin tuli mieleeni, että terveystiedettä opiskeleva tuttuni kertoi, että myös osastonhoitajat ovat terveystieteen maistereita. Tämä yliopistokoulutus on kuitenkin riippumaton sairaanhoitajan koulutuksesta eli mikään jatkotutkinto maisterin tai tohtorin tutkinto ei ole, vaan se on käytävä alusta saakka niin kuin muutkin suoraan yliopistoon menevät käyvät.

Ei osastonhoitajista ole kyllä juuri kukaan THM, vaan ihan normaaleja sairaanhoitajia ovat. Poikkeuksia on toki, muttei osastonhoitajan virkaan (mitä se vielä yleensä on, toisin kuin alaisensa) ole missään kelpoisuusvaatimuksena terveydenhuollon maisterius, vaan ihan normisairaanhoitajan tutkinto.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös