SaPKo 2018–2019

  • 103 016
  • 277

LL90

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo
Jahas ja Keskilohko tänään pois kokoonpanosta.. Mitäköhä tällä kertaa.. Toivotaan, että pelkästä flunssasta olisi kyse..
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
SaPKolle apuja Porin suunnalta, kun A-junnu Tommi Laakso saapuu Savonlinnaan. Laitahyökkääjänä pelaavan Laakson kohdalla on haluja tehdä loppukauden lainasopimus, jos asiat napsahtaa kohdalleen.

Millähän tavoin sopii muuten Räsäsen pelikirjaan, kokoa nimittäin näyttäisi olevan 95kg eikä ihan minimies ole muutenkaan 190cm varrellaan. Mielenkiintoista nähdä minkälainen luistelija on, mutta jos putki kulkee hyvin niin tuon kokoisesta miehestä voisi olla aika mukavasti iloa.
Jäähyjä on näyttänyt keräävän aika mojovasti junnuissa, mutta se voi kertoa monesta asiasta. Tuomareista ja kokoerosta vastustajiin tai sitten siitä että se putki ei kulje. Veikkaan tätä ensimmäistä vaihtoehtoa.

Jokatapauksessa tuo aavistuksen lisäintoa startata illan peliin kun pääsee näkemään taas uuden suomikiekkoilijan. Entuudestaan ei ole millään tavalla tuttu.

Omiahan on illalla poissa vain Kuronen, Lämsä, Keskilohko ja pitkäaikaisvammaiset Piitulainen ja Lahtela. Aika heavyä shittiä.
 
Illan ottelussa SaPKon 2.ketju on SaPKon mittapuun mukaan kokolailla kookas, keskimitta noin 188 ja painoa 92. Vastustajat näyttävät tilastojen valossa Mikki Hiiri-osastolta tähän ketjuun verrattuna. Ongelmahan vain on saako nämä kollit hiiret kiinni.
 

LL90

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo
Kyllä SaPKoa nyt koetellaan. Tosiaan Keskilohko poissa arviolta 3kk. Sanotaanko näin että kyllä oddsit on tänään Lekin puolella.. Veikkaus tarjoaa aikamoista ylikerrointa Lempääläisille.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Tuo Laakso oli aika hyvä liikkeinen ja voisin odottaa vähintään kohtuullista pelaamista, jos nyt seurassa jatkaa pidempään. Tykkään kun taklataan.
Mutta tuota
Keskilohko pois about pleijareille / koko kauden
Piitulainen pois about koko kauden
Lahtela pois about pleijareille / koko kauden
Lämsä pois about keskimäärin joka kolmannen peli
Kuronen loukissa mutta pelaannee aika pikaiseen.

Ja toistaiseksi tämä on korvattu tai ehkä korvattu Laaksolla. Joukkueen ykkössentterillä on käytännössä runkosarja taputeltu. Joukkueen ykkössentteri on maalivahdin jälkeen joukkueen tärkein pelaaja. Ja kun ykkössentterin taso romahtaa niin joukkueen taso romahtaa. Tuossa joukkueessa ei ole nyt yhtään sellaista ketjua joka pystyisi dominoimaan jäällä kuten esimerkiksi eilinen LeKin/Tapparan junnuketju.
Lantan ketjulla siihen olisi mahdollisuudet jos Vihavainen viitsisi pelata eikä fleguilla jäällä.
Ykkösketju on sen sentterin vajaa. Forsström pelasi eilenkin ihan hyvän pelin ja etenkin sillä tahtilalla kun pitää, mutta ei ole Karppisen ja Lainion kanssa silti ihan riittävä sena. En pistäisi pahakseni vaikka siinä kokeiltaisiin Lämsää jos se nyt ylipäätään kuntoutuu pelaamaan.

Tai no, ensisijaisesti siihen pitää löytää pelaaja nykyrosterin ulkopuolelta, mutta tyhjästä on tyhjällä pussukalla paha nyhjäistä.

Se vaan on niin, että nuo poissaolot tekee ihan hervottoman loven joukkueen kokokanaissuorittamiseen. Loukkaantumisen taakse ei saa mennä ja diiibaadaabaa. Ei sitten mennä mutta jos nuo loukkaantumiset ei jonkun mielestä varsin radikaalisti vaikuta joukkueeseen, niin pitää olla jo vähän tyhmä.
 
Viimeksi muokattu:

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Kun Vihavainen olisi Henttosen asenteella ja pelaava niin voisi olla melkoinen velho tähän sarjaan, mutta ei ole.
Heitän kausiketjuun rohkeasti.

Mainitsemassasi tilanteessa Vihavainen ei pelaisi SaPKossa vaan hieman kirkkaammissa valoissa. Mainitsin jo huhtikuussa Vihavaista huhuillessa, että hankalista pelaajista on ennenkin SaPKossa liigapelaajia tehty. Upgrade on on huikea ja uskon, että kevääseen mennessä pienet lieveilmiöt on saatu jo karsittua.

Loukkaantumisen taakse ei saa mennä ja diiibaadaabaa. Ei sitten mennä mutta jos nuo loukkaantumiset ei jonkun mielestä varsin radikaalisti vaikuta joukkueeseen, niin pitää olla jo vähän tyhmä.

Itse olen jauhanut tuota mantraa ja myönnän, ettei yksikään joukkue määräänsä enempää kestä loukkaantumisia. Nykyinen sairaslista on karmea ja todella moni Mestis-joukkue olisi paskemmassa tilassa, jos rosterista otetaan tuon tason pelaajia pois. Keskilohko viimeisimpänä ja hän olikin siinä listassa, kun pelkäsin piikillä pelaavia. Kunhan ei tarvitse tällä kaudella painaa päätä käsien väliin, kuten kotipelissä muutama kausi sitten, kun Eskelinen talutettiin ulos isoista ovista ja kaverille sanoin, että siihen meni playoffpaikka, kun Essenkin on sairaslistalla.

Laakso on tuonut SaPKoon juuri sitä mitä on tarvittu. Repii, raastaa, taklaa ja sivussa pääsee maalipaikoille. Nelosketjun jätkät tekee loistavaa duunia, kun nyt on sitä roolia tarjottu, mutta Aksilan pitää noista paikoista laittaa kiekkoa verkkoon.
 

LL90

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo
Kyllä olen ehdottomasti sitä mieltä että noin kovien seppien poissaolo pakosti vaikuttaa. Jos miettii että telakalla on juuri sitä osaamista, mitä tuo joukkue on nyt kaivannut. Eli maalinteko-osaamista. Piitulainen ja Lahtela etunenässä juurikin niitä herroja, jotka maaleja tekee. Piitulainen ihan ykköskorin maalintekijä. Lahtelalla on monipuolisempia apuja. Keskilohkokin pikkuhiljaa kuoriutuu maalintekijäksi. Eli jos nyt sanotaan että SaPKolla on top 5 kuuluvista maalintekijöistä 2 telekalla niin onhan se todella merkittävää. Toki nyt viimeisissä peleissä maalinteko on onneksi ruvennut muiltakin onnistumaan.
 

LL90

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo
Näinköhän Vihavaisella jotain vammaa, kun ei ole kolmeen matsiin pelannut, tuskin kuitenkaan kolmen pelin popparikomennusta Tatule annettu, ellei toki huono ja löysä asenne ole jatkunut harjoituksissakin? Karppinen ei saa mitään aikaiseksi noiden sotkettujen kenttien myötä. Tosin voittoja näyttää silti tulevan, mutta ois se nyt hyvä että mahdollisimman nopeasti saadaan kentät kasaan. Toki noi loukkaantumiset sotkee asiaa. Sinäänsä neloskenttä ei kannattaisi rikkoa, kun heille menee melko hyvin mutta vois mys koitta Rauvolaa Seinelän tilalla Toikan kentässä. On taitavampi ja ei hösellä samalla tavalla ku Seinelä. Seinelä taas vois mennä hyvin myös siinä neloskentänkin roolissa.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Kyllä se varmaan niin on, en oikeastaan muuten keksi syytä noin pitkällä pelaamattomuudelle. Pitäisi olla jo aika räikeä sääntöjen rikkominen tms. mikäli johtuisi jostain muusta kuin loukkaantuneena pelaamisesta. Se on vähän harmi kun pelaaja kerran hankkii itselleen jonkunlaisen maineen niin se tahtoo olla ja pysyä. Jos Forsström on ilmoittamatta kolme peliä pois niin kaikille on päivän selvä asia että mies on sairas tai loukkaantunut, eikä muita vaihtoehtoja käy edes mielessä.
Onneksi tuo Laakso on ollut ihan kelvollinen pelaaja ja pystyy paikkaamaan. On mm. yksi neljästä eilen tehotilastossa plussalla jääneistä pelaajista.
Toisekseen teki Jokipoikia vastaan sellaisen maalin jonka tekijöitä ei SaPKossa juuri muita ole. Varmaan ymmärrätte kuvailemattakin mitä tarkoitan.

SaPKo keräsi marraskuun kuudesta pelistä 5 voittoa 1/1 vieraissa ja 4/5 kotona. Pistekeskiarvolla 2,33. Yhtään tämän vähempää ei tuossa kotipelin putkessa ollutkaan hyväksyttävää näin kovalta kotijoukkueelta.

Pelaamisessa on paljon asioita mitä pitää pystyä parantamaan, mm. Jokipoikien ensimmäiset maalit tulivat siitä kun paine oli saatu purettua ja kiekon kanssa oli aikaa ja pelisuuntia niin se puppeloitiin suoraan vastustajan lapaan. Samoin on aika hurjaa että nuo osuvat maaliputkin väliin mutta eivät onnistu lyömään, syöttämään, neppaamaan tai lämään sitä kahden pelaajan ohi niin että kiekko ylittäisi puolustusalueen siniviivan. Ja tarkoitan nimenomaan niitä tilanteita kun ei ole enää painetta ja pitäisi olla 100/100 onnistuva suoritus, mutta ei ole.

Ihan kiikunkaakun veitsenterällä tuo homma menee, mutta voittaminen voittamisen perään ei ole kuitenkaan pelkkää onnea. Se vaan että tuosta rostrista on saatava illasta toiseen sata irti että sillä voittaminen jatkuu. Jos tulee pienikin ulospuhallus niin pisteet jäävät haaveksi joka joukkuetta vastaan.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Laakso on tuonut SaPKoon juuri sitä mitä on tarvittu. Repii, raastaa, taklaa ja sivussa pääsee maalipaikoille. Nelosketjun jätkät tekee loistavaa duunia, kun nyt on sitä roolia tarjottu, mutta Aksilan pitää noista paikoista laittaa kiekkoa verkkoon.
Joskus se sokea kanakin (allekirjoittanut) löytää jyvän. Jätkille avausmaalit ja eikun samaa duunia jatkossakin.

SaPKo keräsi marraskuun kuudesta pelistä 5 voittoa 1/1 vieraissa ja 4/5 kotona. Pistekeskiarvolla 2,33. Yhtään tämän vähempää ei tuossa kotipelin putkessa ollutkaan hyväksyttävää näin kovalta kotijoukkueelta.
Taisi viime vuonna alkukauden pienen konttaamisen jälkeen marraskuu ja ennen joulutaukoa mennä päälle kahden pisteen keskiarvolla. Eikä voi edes mennä sen taakse, että otteluohjelma olisi ollut suosiollinen, kun kolmessa edellisessä ottelussa on kohdattu sarjan kärkikolmikko.

Pelaamisessa on paljon asioita mitä pitää pystyä parantamaan, mm. Jokipoikien ensimmäiset maalit tulivat siitä kun paine oli saatu purettua ja kiekon kanssa oli aikaa ja pelisuuntia niin se puppeloitiin suoraan vastustajan lapaan.
Laskisin vielä mukaan 5-4 maalin, missä Jokipoikien pelaajalla on maalinedessä kaikki tila ja aika jopa ottaa kiekko haltuun. Pakit pitävät tolppia pystyssä, kun piti edes jommankumman ajaa runkoon kiinni ja pelata maila pois. Ei nyt synkkyyteen vaivuta vaan mennään positiivisen kautta eli henkilökohtaisella tasolla voidaan asioita tehdä paremmin joilla voidaan maaleja omiin karsia. Vaikka tykkään, että yritetään rohkeasti kiekon kanssa tulla pois alueelta niin keväällä tietyissä tilanteissa nähdään (ainakin pitää) tylyyttä, jossa vain laitetaan kiekko lasiin ja sinisen yli.

Eikä kenenkään pidä luulla, että yksikään joukkue virheittä pelaisi. Jokipoikiakin rankaistiin kahdesta kiekonsössimisestä. Ero katsotaan siinä, kuka niistä oppii kauden aikana parhaiten.

Ihan kiikunkaakun veitsenterällä tuo homma menee, mutta voittaminen voittamisen perään ei ole kuitenkaan pelkkää onnea.
Tilanne rosterin suhteen on kirjaimellisesti veitsenterällä. Sitä en näe, että tässä pelillisesti mentäisiin kiikunkaakun, että tuossa olisi edes tuon rosterin paras. Liikaa omalla tekemisellä ollaan peleistä tehty jänniä, mutta ei huono joukkue voita pelistä toiseen kuten sanoit. Onneenkin voi vaikuttaa hyvin paljon omalla tekemisellä. Se mikä nähdään onnena pomppumaalin muodossa voi olla ihan pelillisistä ja peliä edistävistä asioista johtuva maali, missä pelaajat menevät maalille aiheuttamaan hämmennystä ja kiekko toimitetaan maalille.

Kotietuun on piste-eroa kolme pistettä yhden ottelun vähemmän pelanneena, joten kaikki ovat täysin omissa käsissä. Toisaalta eihän kautta ole pelattu kuin n 2/5 eli pitääkin olla tässä vaiheessa playoffjunan kyydissä.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Taisi viime vuonna alkukauden pienen konttaamisen jälkeen marraskuu ja ennen joulutaukoa mennä päälle kahden pisteen keskiarvolla. Eikä voi edes mennä sen taakse, että otteluohjelma olisi ollut suosiollinen, kun kolmessa edellisessä ottelussa on kohdattu sarjan kärkikolmikko.

Aika liki, marraskuu meni 2,13 ka ja joulukuu 1,86 ka. Tuo pätkä sisälsi 11 voittoa ja 4 tappiota. Voitoista 5 tuli jatkoajalla ja 1 tappio voittolaukauksista.
En tietenkään muista näitä ulkoa, enkä googlaile vaan taisin aiemminkin sanoa, että on toimiston seinällä tuo otteluohjelma johon merkkailen tulokset ja kuukausien pistekeskiarvot.
Ajattelin joskus ihan omaksi iloksi kasata noista exelin ja luoda kuvaajat mutta enpä ole saanut aikaiseksi. Enkä oikeastaan keksi mitä iloakaan siitä olisi.

Siellähän se Vihavainen oli lauantaina askissa ja voittamassa peliä SaPKolle. Kun aiemmin kirjoitin jotain tähän liittyen niin korostan, että minä en millään tavalla tunne tuota miestä eikä minulla ole mistään muusta mitään havaintoa kuin siitä mitä jäällä näen. Viittaan tuohon torstaina kirjoitettuun viestiini.
 
Viimeksi muokattu:

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Olisi ennen edellistä viestiä käydä Itä-Savon sivuilla nii oisi voinut enemmän tuskaa kaivaa, kun Laamanen on nyt sairaslistalla ja tänään käynyt kuvissa. Tuomiota ei ole vielä tullut, mutta kai lottovoittona voi pitää, jos sairasloma kestää vain joulutaukoon. Ruuskanen on sairaslistalla ja Kuronen tosiaan jätti edellisen pelin kesken lähtien sairaalaan. Kävin katsomassa joukkuetta niin siellä oli pakkina oma junnu Niklas Holopainen, mutta on myös tainnut olla koko syksyn sairaslistalla. Tai veikkaan niin, kun ei ole edes A-junnuissa näkynyt.

En tietenkään muista näitä ulkoa, enkä googlaile vaan taisin aiemminkin sanoa, että on toimiston seinällä tuo otteluohjelma johon merkkailen tulokset ja kuukausien pistekeskiarvot.
Ajattelin joskus ihan omaksi iloksi kasata noista exelin ja luoda kuvaajat mutta enpä ole saanut aikaiseksi. Enkä oikeastaan keksi mitä iloakaan siitä olisi.

Ainakin fanille niistä on iloa. Jos vain jaksat niin minua ainakin kiinnostaisi graafina. Tietenkin ne jokainen voi itse laskea, mutta huomasin maajoukkuetauolla, kun lupasin tilastoja, että on todella tuskaista esim YVprosentteja laskea, kun jokainen peli pitäisi käydä yksitellen läpi verrattuna tilanteeseen, että ne näkisi suoraan sarjatilastoista tai olisi edes joka pelin jälkeen merkattu ylös.
 
Viimeksi muokattu:
Kasperi Torikka SaiPasta tulee helpottamaan pakkipulaa joulukuun puoleenväliin asti. Liigaakin pelannut tällä kaudella yli kymmenen peliä eli ei liene turhake nuoresta iästä huolimatta.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Kasperi Torikka SaiPasta tulee helpottamaan pakkipulaa joulukuun puoleenväliin asti.

Eli pitäneekö tästä päätellä, että Kurosta, Laamasta ja Ruuskasta ei tarvitse kaukalossa nähdä ennen joulutauon jälkeisiä pelejä? Toisaalta on positiivista, jos selvitään jokaisen lyhyellä sairaslomalla ha he ovat joulutauon jälkeen käytettävissä.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Kasperi Torikka SaiPasta tulee helpottamaan pakkipulaa joulukuun puoleenväliin asti. Liigaakin pelannut tällä kaudella yli kymmenen peliä eli ei liene turhake nuoresta iästä huolimatta.
Torikan odotettiin pelaavan syksyllä enimmäkseen SaiPan A-junnuissa, mutta Lehterä tykkäsi Kasperin pelaamisesta niin paljon että Liiga-joukkueen puolelta löytyi välillä isoakin roolia. Kasperi on sellainen positiivisella tavalla huomaamaton pakki.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Kasperi on sellainen positiivisella tavalla huomaamaton pakki.

Eli kyseessä on stay at home- pakki eikä stay in home- pakki (stay at home- pakki on hyvä puolustava puolusta ja stay in home- pakki on parempi jäädessään kotiin), minkä onnistuminen mitataan siinä, ettei kertaakaan näy kentällä helpon avaus syötön menessä omille ja se riittää minulle. No tämän hetkisen loukaantumistilanteen huomioon ottaen riittää, että osaa luistimet sitoa ja ehkä sirklata takaperin ja osaa kiekon laittaa lasin kautta sinisen yl.
 

OCE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä, SaiPa, Pesä
Torikka kävi Ketterässä yhden pelin vetämässä äskettäin, no ei hirveesti vakuuttanut. Mutta kyseessä vain yksi peli. Liike kaverilla ihan hyvä mutta kamppailu voimassa antaa tasoitusta. Mutta mutta eikös nopeus ole voimaa. Pyrki kyllä tuossa pelissä nopeisiin avauksiin ja purkuihin. Tiedä vaikka kuinka hyvin natsaisi. Toivotaan että on apua.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
En jaksa edes käydä katsomassa mutta mikä lie Pylkkäsen tehotilasto. Lempäälästä -3, naps pam. Väinölä on omissa aika usein vähän kuutamolla mutta Pylkkänen about joka toisessa vaihdossa.
Muilla puolustajilla nuo synkät hetket on lähinnä satunnaisia.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
En jaksa edes käydä katsomassa mutta mikä lie Pylkkäsen tehotilasto.

Joukkueen heikoin eli -8. Väinölällä on -1. Voisin jotain sanoa, mutta jätettäkööt yhden pelaajan suolaus, koska joukkueena voitetaan ja joukkueena hävitään. Lisäksi kyseisessä tilastossa ei näy ns suojatut vaihdot eikä corsit taikka muut edistyneemmät tilastot.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Olisikohan niin hieno homma, että Henttosella ei kuitenkaan olisi mitään vakavampaa vammaa. Mietin vaan kun kun peli tavallaan ratkesi jo ensimmäiseen erään niin saatettiin ottaa varotoimena pois askista. Rajun näköisesti tömähti laitaan ja vasen jalka jäi pahaan asentoon. Kuitenkin vielä nousi siinä itse pystyyn ja otti heti perään syöttöpinnan maaliin. Pelasi sen jälkeen vielä vaihdon tai kaksi ennen kuin jäi sivuun.

Vaikka otteluohjelma on ollut aika kotipelivoittoinen niin tällä hetkellä 5 ottelun otannalla kuntopuntarissa on ykköspaikka. 10 ottelua niin sija on 2. ja 15 ottelun mittarilla 3. Sinällään mielenkiintoinen tilanne että kuntopuntarin sijoitus nousee sitä mukaa kun lasarettiketjun porukka kasvaa.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Olisikohan niin hieno homma, että Henttosella ei kuitenkaan olisi mitään vakavampaa vammaa.

No minulla on toiveiden kanssa ollut huono tuuri, kun Lahtela ja Keskilohko on niistä day-to-day- statuksilta tippunut puukolle. Kyllähän se toiminta siinä vaihdossa oli taklauksen jälkeen aika vaivalloisen näköistä ja sai vielä toisenkin pienen töötin. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta, mutta olen jo henkisesti varautunut tammikuun lopulle kestävään huiliin.

Sinällään mielenkiintoinen tilanne että kuntopuntarin sijoitus nousee sitä mukaa kun lasarettiketjun porukka kasvaa.

Joku metsäneläin voisi oman panoksensa viestin muodossa antaa kopin sisäiseen kemiaan, mutta sekin on äkkiä kumottu, kun pelaajia sairaslistalla katsoo.

Syksystä sanoin jo, että joukkue on kova eli melkein jokainen paikka voidaan paikata. Pisteiden valossa esim Keskilohko ja Lahtela ei ollut minun papereisa ihan ykköskorissa ja verrattaessa viime kauteen, nyt paikkaajina on Laakso, Koivunen ja Aksila. Lisäksi Torikka on ollut näissä parissa pelissä pakin paikalla iloinen ilmestys. Vaikka tämä minun ylipositiivinen asenne tilanteeseen vituttaisi niin nyt on muilla paikka antaa näyttöjä. Kaksi peliä vielä pitäisi tuolla kokoonpanolla raapia kunnialla läpi ja sitten katsotaan millä päästään vuoden vaihteeseen. Älkääkä nyt ymmärtäkö, että esim Lahtelan merkitystä joukkueelle väheksyisin.

Tosin noista loukkaantuneista taitaa olla Lahtinen ja Piitulainen poissa käytännössä loppukauden.

Pitää ottaa huomioon arviot eli kuntoutus voi mennä paremmin tai huonommin.

Lahtela ja Keskilohko lähti puukolle ylävartalovamman takia missä toipumisaika on n 3kk eli olisivat palaamassa helmikuun lopulle. Piitulainen lähti puukolle alavartalovamman takia ja toipumisaika arvioitiin silloin n puoleksi vuodeksi eli runkosarjan loppu - play offien toinen kierros. Pitää kumminkin ottaa huomioon, että Lahtela ja Keskilohko kykenevät pitämään paremmin tuntumaa luistimilla, kun Piitulaisen tilanteessa luistimille pääsy edes pariin kuukauteen on melkein mahdottomuus.

Pakkien tilanteesta ei ole tarkempaa tietoa ja pitää ottaa positiivisena ettei uutisissa puukkoa ole tarjottu. Ruuskasen varaan tuskin voi laskea paljoa, mutta Holopainen pelasi tänään junnuissa, joten ehkä sieltä olisi apuja vähän. Tuskin huonommin pelaisi kuin rosterin huonoin pakki tällä hetkellä. Lisäksi pelottaa joka kerta, kun Lämsää edes tuijotetaan vihaisesti, milloin hajoaa seuraavan kerran.

No kaiken paskan keskellä ollaan edelleen taistelussa jopa runkkarin voitossa, joten positiivisella asenteella kohti ensi viikkoa ja viimeisiä pelejä ennen joulutaukoa.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Lahtela ja Keskilohko lähti puukolle ylävartalovamman takia missä toipumisaika on n 3kk eli olisivat palaamassa helmikuun lopulle.

Vammoja on erilaisia ja toipumisaikoja on erilaisia, mutta itseltäni leikattiin olkapää avoleikkauksella toukokuun ensimmäinen päivä ja toipumisarvio oli 3kk- 6kk. Sieltä punottiin revennyt jänne kasaan ja laitettiin vähän nastoja. Kaaduin muuten salibandyhöntsää tuomitessa ja siinä meni.
Tuo vahingon laatu oli sivuseikka mutta tosiaan sitten jo heinäkuun toinen viikonloppu vedin 7 tunnin soutu"kisan" läpi. Itse saamastani 3-6kk ennusteesta olin siis urheilukunnossa kuitenkin reilussa 2kk:ssa ja juuri tähän varmasti viittasitkin. Viesti on lähinnä tukemaan tuota kuntoutusajan häilyvää rajaa.
Vaikea sanoa kun ei tarkemmin tiedä miten oahat vammat siellä on ollut mutta itse odottelen Lahtelaa ja Keskilohkoa vielä runkosarjassa mukaan. Piitulaisen en taas usko pelaavan koska on tuollainen huonosti onnituneen leikkauksen korjausleikkaus takana ja vamma ei silloin ole helppo.

Laakso on onneksi ollut hyvä apu ja parantaa jatkuvasti. Myös muut mainitsemasi nimet pystyvät hyvään lätkään.

Silti, olen itse sitä mieltä että tuolla rosterilla ei kuuhun mennä. Toistaiseksi näyttää erittäinkin hyvälle mutta se mikä ei näytä hyvälle on vieraspelien saldo. SaPKo on koko sarjan 2. huonoin vierasjoukkue. Maaliero -5 ja 9 pelistä pisteitä 7. Kun sitä vieraspelimyrkkyä tuolla huutelin niin se olisi syytä löytää äkkiä sillä kohta mennään aika pitkään vieraissa.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
tähän varmasti viittasitkin. Viesti on lähinnä tukemaan tuota kuntoutusajan häilyvää rajaa.
Vaikea sanoa kun ei tarkemmin tiedä miten oahat vammat siellä on ollut mutta itse odottelen Lahtelaa ja Keskilohkoa vielä runkosarjassa mukaan. Piitulaisen en taas usko pelaavan koska on tuollainen huonosti onnituneen leikkauksen korjausleikkaus takana ja vamma ei silloin ole helppo.

Kyllä nimenomaan tuota tarkoitin. Jääkiekossa ylävartalovammat ovat helpompia kuin alavartalovammat, kun jäälle voi palata nopeammin. On harmi, että sinulla on omakohtaista kokemusta urheiluvammoista, kun niitä ei toivo kenellekkään. Piitulaisen paluuseen uskon niin pitkään ennenkuin ilmoitetaan lopullinen kohtalo mihin olen jo valmistautunut, kun tosiaan uusiutunut vamma joudutaan leikkaamaan niin aina koko uran jatkuminen on oma asiansa. Tosin on ne vamman laadut aika tarkkaan taidettu itä-savossa kertoa, mutta en minä täällä niitä jaa. Noista häilyvistä rajoista on myös esimerkkejä, kun Jokereissa Pihlströmin piti olla kolme kuukautta sivussa alaraajavamman leikkauksen takia, mutta kentällä nähtiin kahden kuukauden jälkeen. Lisäksi eräs venäläinen pelaaja oli saanut jo joukkueeltaan loppukauden sairaslomasta tuomion, mutta silti mm-kisoissa pelasi.

Silti, olen itse sitä mieltä että tuolla rosterilla ei kuuhun mennä. Toistaiseksi näyttää erittäinkin hyvälle mutta se mikä ei näytä hyvälle on vieraspelien saldo. SaPKo on koko sarjan 2. huonoin vierasjoukkue. Maaliero -5 ja 9 pelistä pisteitä 7. Kun sitä vieraspelimyrkkyä tuolla huutelin niin se olisi syytä löytää äkkiä sillä kohta mennään aika pitkään vieraissa.

Ei tuolla rosterilla kuuhun mennä, olet oikeassa. Tuolla rosterilla on nyt kerättävä tarpeeksi pisteitä, että keväällä ollaan hyvissä asemissa, kun verta punnitaa Silti rosterissa on monella pelaajalla parannettavaa. Toivanen viime ottelussa tehojen puolesta heräilyä näytti ja hän on minun papereissa ollut iso epäonnistuja, kuten Lainio vaikka onkin ilmeisesti kultakypärä. Lainiolta odotin paljon ja YVllä etenkin tehot ovat hieman haussa. ja onko edes maalia ylivoimalla tehnyt. Tosin eipä nämä syksyn pelit paljoa paina, jos finaalin seiskapelissä jatkoajalla jompikumpi voittomaalin iskee.

Vieraspelaamiseen tosiaan pitää saada useampi napsu tasoon lisää, koska noin huonosti ei vain voi pelata.
 
Viimeksi muokattu:

Pecinjsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Latvia
Tällä viikolla molemmilla on hyvät mahkut saada parannusta tuohon tilastoon: Jokipojat oli ainakin viime viikolla sekaisin kuin seinäkello. Jännä nähdä, jatkuuko sama trendi myös tällä viikolla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös