Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

SaPKo 2018–2019

Viestiketju osiossa 'SaPKo' , aloittajana Murkula, 05.03.2018 klo 14.35.

 1. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Ekat pelit nähty ja en tiedä kuinka aiemmat pelit on pelattu, mutta ainakin KeuPa kykeni SaPKon pelin jäädyttämään. SaPKo ei saanut rauhoitettua peliä maalin taakse, kun koko ajan ajettiin kiekollinen mies sieltä pois. Sen jälkeen alkoi PAHPn ongelmat ja kiekkoa menetettiin ihan liikaa puolustus alueella, mistä seurasi monta vaihtoa ilman kiekkoa ja kiekollista vaihtoa. Kauden alkuun on edelleen pari viikkoa aikaa, joten ei ihan täysin pidä suolata, mutta vaaran merkkejä on olemassa, jos ja kun näitä pelejä katsotaan videolta, miten SaPKon peliä horjuttaa. Tärkeintähän syksyn aikana on kerätä pisteitä pelistä huolimatta, ettei playoff juna karkaa ja joulutauon jälkeen katsotaan sitä peliä oikeisiin uomiin.

  Sairaslista on tietenkin omanlaisensa, mutta ei senkään taakse voi täysin mennä, kun jokainen joukkue tulee kärsimään loukaantumisista. No sen verran karkaan sen taakse, kun ilmeisesti yhtään harjoitusta ei ole parhaalla kokoonpanolla menty (eikä mennä Piitulaisen pitkän sairasloman takia) ja yhtään peliä ei olla taidettu pelata samalla kokoonpanolla.

  No ei pidä liikaa tuhkaa sirotella niskaan ja odotan mielenkiinnolla kauden alkua.
   
 2. Hanibal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Ketterä
  Kävin tuossa hallilla eilen kuluttamassa aikaa pienen hetken ja katsoin SaPKon treenejä. Hämmästyin suuresti, ilmeisesti alkukauden tehoketju Keskilohko-Toivanen-Seinelä oli hajoitettu, mitähän siinä on tapahtunut? Olisi luullut, että se ketju olisi naulattu jo sarjaa ajatellen.
   
 3. Linnankundi Jäsen

  SaPKolle pari sopimusta lisää. Try-outilla ollut Sami Aksila teki vuoden sopimuksen SaPKon kanssa. Rauman Lukosta tulee Ville Heinola toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella pakittelemaan. Heinola on tehnyt kolmevuotisen sopimuksen Lukon kanssa ja tulee opettelemaan miesten pelejä Savonlinnaan. SaPKolla on nyt 25 sopimuspelaajaa. Pylkkänen ja Heinola lisäksi lainoja.
   
 4. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Mikäs mahtaa olla joukkueen kunto? Onko muita poissa kun Piitulainen?
  Ei ole ollut tässä työhärdellissä ihan hirvittävän paljon paukkuja / mielenkiintoa seurata hokia tarkemmin tässä preseasonilla.
   
 5. sapko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo
  Waltteri Ruuskanen on ollut jo pidempään sivussa. Muuten tasapainoisen oloinen poppoo kasassa ainakin ketjujen suhteen.
   
 6. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Heinola on tosiaan vasta 17-vuotias, mutta ilmeisesti siis erittäin kova tulevaisuuden lupaus. Vetänyt alkukauden Lukon A-junnuissa pinna / peli -tahdilla, vaikka on pakki ja muutamaa vuotta nuorempi kuin suurin osa vastustajista.
   
 7. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Liitosn sirttotaulukon mukaan Jesse Lyytinen at eliteprospects.com Jukureiden A-junnuista on SaPKossa 8.10. asti. Voi toki olla tulossa junnuillekin vahvistukseksi, sillä ei näköjään ole mahtunut Mikkelissä pelaamaan.
   
 8. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Lainaus:
  Siirrän kausiketjuun.

  Lämsä loukkaantui ja alkuviikosta kuullaan tuomio. Ketterää vastaan Forsström jätti kaukalon kesken pelin. Ilmeisesti Ruuskanen on myös sairaslistalla, koska ei ole kerrottu hänen olevan poppareilla. Sairaslistalla on tällä hetkellä Mestistasolle kohtuullisen kova hyökkäyskolmikko eli Piitulainen - Lämsä - Forsström.
   
 9. diletantti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, JyP, KalPa, SaiPa
  Valmista ei ole vielä, mutta hieno taisteluvoitto, ja maalijyväkin löytyi. Lantta ja Tiitinen ovat pässirintaisia taistelijaluonteita ja näyttivät esimerkkiä.

  Jos ukkoja tippuu pois tällä tahdilla, jostakin on SaPKonkin pakko lainata hyökkääjiä. Hyvin on yritetty omilla pärjätä, mutta ei vajaalla rosterilla jaksa pitkää syksyä varsinkaan nyky-Mestiksen tempolla.

  Nythän on tasan neljä ketjua pelikuntoisia hyökkääjiä eikä yhtään lainaa vielä. Pakkeja on vielä seitsemän, joista yksi on laina. Kahdeksas on telakalla ja yhdeksäs junnuissa. Ville Heinolasta on huhu vaan ei havaintoa.
   
 10. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Ihan hyvin on oltu hereillä ja Niki Koskinen Niki Koskinen at eliteprospects.com
  Viisaampi näin, sillä nyt alkukaudesta ei saa jäädä pisteissä kärjen vauhdista.
   
 11. diletantti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, JyP, KalPa, SaiPa
  Lainaus:
  Kyllä, todennäköisesti heti loppuvihellyksen jälkeen lauantaina on aloitettu soittokierros.

  Vieläpä vaikuttaa aika hyvältä haulta. Ainakin on osannut maaleja tehdä kosolti kaikissa junnuikäluokissa. Ketterään Koskisen piti alun perin mennä, mutta ei mennytkään. Hyvä niin.

  Luja usko on meikäläisellä joukkueeseen. Parissa matsissa on nuoriso-osastokin - eihän siellä tosin vanhoja olekaan - nähnyt, kuinka kova sarja Mestis on. Ja tasainen. Kunkin illan mielenvire ratkaisee pelit. Yhtään ei voi selkää ojentaa.
   
 12. diletantti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, JyP, KalPa, SaiPa
  Milllainen mahtoi olla Kemin ilta?
   
 13. Linnankundi Jäsen

  Kyllä oli aneeminen peli Rovaniemellä. Räsänen saisi kertoa joukkueelle mikä on rohkeaa peliä, ei ainakaan täysin toivotaan, toivotaan syötöt. Tällä hetkellä joukkueen itseluottamus ylittää taitotason selvästi ja se johtaa sitten tämän iltaisen näköiseen sössimiseen. RoKi pelasi järkevästi nopeaa peliä ja vei voiton ansaitusti.
   
 14. Leaderi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo
  Lainaus:
  Farssi.
   
 15. diletantti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, JyP, KalPa, SaiPa
  Lainaus:
  Sitä oli Rovaniemen ilta tänään. Minä tarkoitin eilisiltaa Kemissä, yöpymiskaupungissa.
   
 16. Leaderi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo
  Lainaus:
  Joo my bad. Rovaniemen illasta oli kyse.
   
 17. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Tässä on aikaa hetki ennen harrasteita, mutta kun en ole paljon vielä posia antanut joukkueelle, niin todettakoon, että tuo alle 2 päästettyjen maalien keskiarvo antaa mahdollisuuden voittaa joka ilta. Se mihin tästä aasinsillalla pääsen niin Urpolahden torjuntatyöskentelyyn on tullut kesän aikaan paljon hyvää. Minä en ole mikään maalivahtiosaaja, mutta häiritsi viime talvena se räpylällä kiekkoon "lyöminen".
  Nyt se on vähentynyt, ja torjuntatyöskentely näyttää muutenkin tasaisemmalta. Helppoja on mennyt tänäkin talvena, mutta niitä menee kaikille ja vastapainoksi on taas tullut tukku erinomaisia torjuntoja.
  Edelleen peluuttaisin itse enemmän Viksteniä, mutta tilanne on erittäin hyvä kun molemmat maalivahdit pystyvät voittavaan pelaamiseen.

  Ihan mielenkiintoinen homma, että en ole vielä koko keväänä käynyt hallissa katsomassa yhtään ainutta peliä. Kaikki olen katsonut, mutta erinäisistä syistä en ole halliin ehtinyt. Lauantaikin tekee tiukkaa kun omat mutasarjapalloilut osuu samalle päivälle. Seuraavan viikoon KooVee peli menee reisille kun on muuta ja sitten seuraakin jo maajoukkuetauko. Pitää sitten yrittää myöhemmin talvella paikata useammalla vieraspelireissulla.
   
 18. Linnankundi Jäsen

  Lainaus:
  Ootko muuten vilkaissut kalenteriin?
  Maalivahdit ovat pelanneet hyvin, vaikka välillä varsinkin Urpolahden maalin edessä on ylimääräistä hässäkkää.
   
 19. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Joo, kevät on nyt jo äärimmäisen pitkällä, mutta pitää katsoa sitten lähempänä kesää uudelleen onko tullu käytyä enemmissä määrin vai nou.

  Niin, ei tuo Urpolahti ole mikään valmis maalivahti vieläkään, mutta ollut huomattavasti parempi kuin viime talvena. Tosin mies pelasi viimekin talvena alkusyksyn paljon paremmin kuin kevätpuoliskon. Siinä on vaan edelleen erikoisuuksia ja se räpylällä vastaanpäin hakkaamisen lisäksi sijoittuminen tuolta b-kaarelta tuleviin laukauksiin näyttää maallikon silmin erikoiselta. Luultavasti sinne takakulmaan jetetään tarkoituksella isompi tila ja sillä saadaan laukaukset haluttuun suuntaan, mutta viime talvena juuri sinne takakulmaan upposi säkillinen kiekkoja. En tiedä, minä en edelleenkään ole tuossa asiassa mikään tietäjä vaan ihan musta tuntuu kommentteja.
  Olen tyytyväinen kun torjuvat kiekot jatkossakin tuommoisilla prosenteilla.
   
 20. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Lainaus:
  Tuolla päästettyjen maalien keskiarvolla joka ilta voi ja pitää odottaa voittoa. Laadukas viisikko pelaaminen niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan on tuottanut SaPKolle paljon enemmän maalipaikkoja kuin vastustajalle. Niputan nuo kaksi asiaa yhteen, koska ei voi laadukkaasti puolustaa viisikkona, jos et ole hyökännyt laadukkaasti viisikkona. Pitkässä juoksussa varmasti maalipaikat alkavat jalostua maaleiksi. Vaikka se tuskaista onkin ollut niin huolestuttavampaa olisi, jos ei edes pääsisi paikoille.

  Pitää hieman maajoukkuetauolla käydä tilastojen kautta peliä läpi, kun tällä hetkellä etenkin ylivoimaan vaikuttaa yksittäinen peli aivan liikaa (4 vs yht 8). Ainakin alivoima on toiminut hyvin, kun tällä hetkellä taitaa kaksi päästettyä maalia olla. Erikoistilanteetkin yleensä kulkevat käsi kädessä ja uskon enemmän ylivoiman paranemiseen kuin alivoiman radikaaliin heikkenemiseen.
   
 21. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  SaPKon touhu on aikalailla hakusessa ja alkaa olla selvää, että tuolla vajaalla rosterilla ei tässä sarjassa pärjää.
  Pelaaminen on melkoista puskemista ja minulla pistää silmään järjetön määrä huolimattomuus virheitä. Ihan siitä lähtien että päätydumppeja jää viivalle varmaan joka kolmas. Syöttöjen vastaanotot ovat kehnoja jne.
  Lämsä loukkaantui eilen eli ei ainakaan helpota. Nyt on kuitenkin 4 viimeistä peliä tuottanut 2 pistettä ja se ei ole kylläkään mikään hyvän joukkueen saldo, ei edes huonosti pelaavan hyvän joukkueen tilasto.

  Jokkueesta puuttu nyt pelaajia jotka painavat satalasissa vaihdosta vaihtoon kuten viime kausina olleet Elo,Saramäki ja Paalanen.

  Enoni joskus muotoili tuollaista arkaa turaamista sanomalla että miehet menee kun sairaan naisen päälle.

  Pitäkää saunailta.
   
  Viimeksi muokattu: 01.11.2018 klo 11.49
 22. LL90 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo
  Isoimpana ongelmana pidän tällä hetkellä todella kehnoa puolustuspeliä. Eilisessä ja viime lauantain pelissä korostui tämä asia todella paljon ja käytännössä niiden piikkiin voidaan laittaa molemmat tappiot. Maalipaikkoja saadaan yleisesti hyvin luotua, mutta välillä suoraviivaisuus on ihan hukassa ja vielä syötetään kaverille, vaikka voitais jo itte pistää kiekko rysään... Jotain pitäis keksiä..Eilen 3 erä oli jo hyvää pelaamista. Toki siihen voi vaikuttaa sekin, että Ketterä varmisteli voittoa, eikä oikein koittanut enää mitään siinä kolmannen erän aikana. Muutamat pikku sikailut jätti paskan fiiliksen ketterän kannalta.

  Kyllä siellä on muutama satalasissa painava pelaaja edelleen jäljellä, kuten Lantta, Henttonen. Mutta esim. Toivanen on kaukana omasta tasostaan tai ainakin mitä odotin häneltä. Muutenkin koko jengi on todella pienikokoisia ja heiveröisiä. Vastustajat ovat paljon fyysisempiä.
   
 23. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Henttonen oli ihan isuva poiminta, miksipä ei Lanttakin mutta Lantankin touhusta puuttuu ne terävät määrätietoiset liikkeet. Henttonen on pelannut aika hyvin ja pelasi eilenkin, ihan parhaasta päästä tai vähintään parhaiten odotuksia täyttävä pelaaja.
  Toinen hyvä onnistuja on Laamanen ja Marva on onneksi ollut huomattavasti viime talvista parempi.

  Muuten tuota puolustamisesta en olisi niinkään huolissaan, SaPKolla on sarjassa toiseksi vähiten päästettyjä maaleja ja ymmärtääkseni AV prosentit ihan sarjan kärkeä, en ole tarkastanut. Kahdessa edellisessä matsissa toki oli ihan luokattomia suorituksia. TUTOlle annettiin voitto sössimällä ja eilen Ketterää vastaan etenkin Ketterän neljäs maali oli ihan käsittämätön kooma.
  Isossa kuvassa puolustaminen taas on onnistunut suht hyvin. Erien alut ovat vaikeita syystä tai toisesta mutta tullaisetkin vaikean näköiset pitkät puolustukset kiekko pysyy hyvin laidoilla ja keskustassa on populaa kun mustamäen torilla.
   
 24. LL90 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo
  Lainaus:
  Joo en itse ole tosin montaa peliä nähnyt tällä kaudella netin välitykselläkään. Yhden pelin vasta paikanpäällä ja se oli viime pe vantaalla. Puolustus ollut ainakin näissä kahdessa viimeisimmässä pelissä täyttä kuraa. Ei herranjumala se eilinen Ketterän maalikin, Jääskeläinen aivan vapaana siin vasemman tolpan eessä ja pääs suoraan syötöstä ampumaan ylämummoon. Vikstenillä ei mitään jakoa tollaisessa tilanteessa. Sitten se 5 maali. Maalin edessä oli Ketterän pelaaja ohjaamassa ja SaPKon pelaaja (en nähnyt kuka) ei estänyt millään tavalla ketterän pelaajan mailaa, että ei olisi päässyt ohjaamaan sitä Liparin ohjuria.
   
 25. OCE Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä
  Lainaus:
  No joo, muutaman kerran ajoi Sapko pelaaja maalin edustilanteesa Westerholmia päähän mutta no hard feeling.
  Torjunnat Ketterä 37 Sapko 19 Mistähän se oikein kiikastaa?