Onko sinulla tietoa siitä mihin nämä rahat ollaan laittamassa? Jos menevät pelkkään kulttuurintutkimuksen tms. niin sitten "turhaa" rahankulua. Mutta sitten jos tällä koulutetaan insinöörejä, myynnin ammattilaisia, ohjelmoijia ja muuta niin onko sinulla jotain sitäkin vastaan?
Juu ei ole. Amk-tason koulutuksen lisäämistä, helpottamista ja siis tukemista kannatan mikäli sen tuki painottuu luontotieteilyyn eli kyllä vain , ekologiateknologiaan. Sen sijaan oletusarvoinen rahuskin kylväminen ympäri koulutuskenttää on tyhmää resurssien haaskausta. Kaikille halukkaille jonkin kulttuurin tutkijoiden vakansseille ei tule maallamme olemaan resursseja pitkän päälle.
Luonnontieteilyyn kannustan, planeettamme resurssien miettijöiden koulutukseen.
On perkeleen eli liian pitkän ajan utopiayhtälö ratkaistavaksi teatteritaiteen tutkimuksen merkitys suomalaisen version hyvinvointivaltiosta selviämiseen. Mutta tuo teatteritaiteen tutkija oli kärjistys kuin sarjakuvatutkijakin oli.
Mikä on lukiosta tänä keväänä lakin saaneiden osaamisen taso oikeasti? Miltä tasolta korkeakoulutusta aletaan syksyllä.
Mikä on AMKhoon hyväksyttyjen taso, miltä tasolta lähdetään syksyllä liikkeelle.
Muuten olen sitä mieltä, että ainakin insinöörien puolella tämä kaksoistutkinto (sis. työharjoittelua) -> amk eli insinööri ja ehkä siitä jopa sitten korkeakoulutukseen asti, on hieno keksintö. Toimiva ainakin täällä meilläpäin.
Myynnin ammattilaisista en osaa sanoa mitään muuta kuin että toivottavasti osaavat kielillä lipoa, tuntevat vierahampia kulttuureja. Mutta myyntitykitkin tarvitsevat kuitenkin aina lopulta sen hyvin myytävän, luotettavan tuotteen sinne messuille.
Tuote, uusi tuote joka myy.
Einari Vidgren ja Jorma Lillbacka värkkäilivät autotallissaan firmojensa perustan, järkeilevät pneumatiikkaa ja sitten metallien vahvuuksia tunteella. Harvemmin onnistuu nykypäivänä.
Tarvitaan alkuaineymmärrystä, kärjistäen. Sähkälehitutähystin ja kannustava kulttuurintutkija siihen viereen ei riitä mihinkään.
Suomessa on turha kasvattaa isompaa laumaa akateemisia keskinkertaisuuksia, vaan pitäisi satsata sen sijaan enemmän resursseja huippuihin, heidän vaikka kuinka utopistisiin ideoihin. Tutkimusryhmiin, joihin on vetoa ulkomaita myöden.
Ping
@Telaketju ref #4584