Sanna Marin

  • 959 343
  • 8 479

axe

Jäsen
Mutta näiltä (teiltä) kirjoittajilta kysyisin: huvittaako teitä yhtään tämä viimeinen käänne, jossa _nimettömänä pysyttelevä äänitekniikan asiantuntija_ tutkii rayharaution videonauhaa spektrianalyysin keinoin ja selvittää, että kyllä se muuten sanoi "jauho" eikä "jallu"? Eikö lainkaan tunnu, että tämä keissi paisui viimeistään tässä kohtaa vähän koomisiin mittasuhteisiin?
Veikkaan että monille se on ihan se ja sama kumpi siinä sanotaan itse bileiden ja Sanna Marinin suhteen, mutta sitten taas se on iso juttu, että toinen puoli pääsee ensin vittuilemaan toisille, että te nyt uskotte tollasen yhen natsi-venäläisen desantin jauhopäisen twitter-kommentin kun siinä oikeesti puhuttiin jallusta, ja sitten toinen puoli pääsee taas hähättelemään takaisin että valkopesepä sinä nyt tämä, kun on todistettu oikein anaplyyshillä että se on jauho eikä jallu eikä se ollut mitään vitun natsien tai naisvihaajien propagandaa. Paitsi tietenkään ei todistettu, koska asiantuntijatkin voi valehdella ja todennäköisesti valehteleekin, jos ne on eri puolella sitä kuviteltua taistelua.
 

Jerry100

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihdoin Oranssi
Jos tuo on seiskan skuuppi niin on melkoisen valjua, missään ikinä kukaan muutoin ei ole tuommoista saattanut tehdä ja hänen työkykynsä on vaarantunut huomattavasti perverssion takia. Saastainen horo kun on ihan tanssinut ja istunut sylissä, toivottavasti ei ole ainakaan halannut ketään.
No jos minun vaimo pitelisi kädestä muita miehiä ja istuisi heidän sylissään niin ei se nyt todellakaan olisi ok.

Ja jälleen miljoonannen kerran. Hän on pääministeri ja hänen olisi jälleen pitänyt miettiä omaa toilailuaan. Itsensä hän on nolannut jo niin monta kertaa ettei kukaan pysy perässä mutta nyt häpäistiin aviomies samalla.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kun PM:nä on hieman heikolla harkintakyvyllä varustettu bilehile – eikä osaavia lastenvahtejakaan näytä löytyvän ympäriltä – niin positiivista valtakunnan edun kannalta olisi se, että kaikki mahdolliset matskut vuotaisivat tällä tavoin julkisuuteen eikä jonkun Sannan ympärillä pyörivän pintaliitäjän kautta eksklusiivisella sopimuksella esim. Tehtaankadun väelle.
 

Rike.K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kissapedot
Jokainen saa tottakai tehdä vapaa-ajalla mitä huvittaa, mutta näin setämiehenä, en näe pääministerin arvolle sopivana tuollaista pissis-juhlintaa. Toinen raskauttava rikos on se, että vaikutusvaltaisella henkilöllä on tollasia nollaluokan ö-julkkis kavereita. Suurmiehen ja -naisen tunnistaa hänen lähipiiristään, jos Marinin lähipiiri on tuo, niin mulla ei ole mitään kunnioitusta häntä kohtaan.

Ymmärrän että joihinkin vetoaa tuo jauhojengin bilemeininki, mutta itse olen varmaan sitten kasvanut tuosta yli. Joskus olen demareita äänestänyt, mutta ei tarvi tonne suuntaan enää katella, niin kauan kuin tuo aikuispissis puolueessa pyörii.
 
Eli eilisen suuri Marin-kohu summattuna: Joku PM:n kavereista laittoi nettiin kaveriporukan ryyppäysvideon. Tästä innostuneena tunnettu PVL:n aktiivi sekä joku koronasalaliittohörhö alkoivat rummuttaa Twitterissä kuinka videolla on selkeästi kuultavissa puhetta huumeista. Valtakunnan ykkösjulkaisut huomasivat nopeasti, että ainoa ”yhteiskunnallisesti merkittävä” aspekti pääministerin vapaa-ajanviettovideolla on (täysin keksitty) vihjailu huumausaineiden käytöstä, joten esimerkiksi Hesari uutisoi sellaisenaan näiden nettinatsien väittämät jauhojengistä. Myös esimerkiksi tutkiva journalisti Liski tarttui täkyyn. Näistä jälkimmäinen sentään myönsi, että tuli mentyä lankaan, vaikka selitteli vielä vähän senkin jälkeen mustaa valkoiseksi. Hesari sen sijaan editoi alkuperäistä artikkeliaan kirjaamatta jutun loppuun muutoksia muokkauksesta.

Illan päätteeksi narratiivi olikin muuttunut sellaiseksi, että tuomittavaa oli pääministerin ryyppyseura, joka ei perinteitä noudattaen koostunutkaan elinkeinoelämän tai AY-liikkeiden isokenkäisistä, vaan ties mistä turhista julkkiksista. Tämä kertoo sitten Marinin harkintakyvyn puutteesta tai jotain.

Kyllä me ollaan välillä lyijynraskas kansa.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Mistä lähtien pääministeri voi kylmästi todeta vain, että en ole käyttänyt huumeita? Ei se varmaan ole käyttänytkään huumeita, mutta kertoo paljon kun sekin pitää vain kieltää heti.
Mitä olisi pitänyt vastata? :D
Ja ennen kaikkea miksi vastaisi jotain muuta? Vähän niinkuin jengi huuteli ”mene testeihin, jos et kerran ole vetänyt”. Sitten kun sanoo, että voi mennä, niin ”mut ei se meinaa mitään, silti voi olla vetänyt!”.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
”Euforian lisäksi muutamia muita positiivisia vaikutuksia voivat olla lisääntynyt ulospäinsuuntautuneisuus, kiintymyksen tunne ihmisiä kohtaan, yhteenkuuluvuuden tunne, avoimuuden kasvu, puolustelevan (defensiivisen) käytöksen vähentyminen ja tyyneys.”

Suora lainaus wikipediasta erään hyvin tunnetun ja ”piireissä” yleisesti käytetyn bilehuumeen vaikutuksista. Jos kyseessä ei olisi pääministeri, joka kertoo juoneensa pelkkiä mietoja alkoholijuomia, niin ainakin itselleni tulisi vahva epäilys video- ja kuvamatskujen perusteella, että siellä on painettu MDMAn voimalla menemään. Mutta onneksi epäilys on turha, koska - kuten todettua - kyseessä on pääministeri, joka on juonut vain mietoja alkoholijuomia.

Marinin puolisosta on kyllä tätä menoa tulossa koko kansan aisankannattaja, mut kai se nykynuoriso vaan on tollasta.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: LuKi
@Dennis tuli oikeastaan alleviivaamaan jokaisen pointin viestistäni. Huumenarratiivi julistetaan totuutena ja pääministerin kiistäminen vain lisää epäilystä. Epäilyksenalaista on myös se, miten pelkillä miedoilla voi pitää hauskaa. Tämä kansa kun on tottunut näkemään humalaiset päättäjänsä nollat taulussa tai muuten vain voipuneina.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Vaikka videota ei haluttu julkiseksi vaan yksityiseksi niin mitä ja ketä varten. Johonkin kätköihinhän nuo videot jokatapauksessa menee ja joku niistä haluaa itselleen illasta muistijäljen, tuskin ainakaan jälkipolville. Kyllä tilanteessa jossa joku alkaa kuvaamaan pitäisi hälytyskellojen soida lujaa.
Tämä on hyvin olennainen pointti. Jos kuvataan, ei oleteta kuvan olevan salaista, ja jos taas halutaan juhlia niin, ettei kuvat vuoda, otetaan kamerat pois. Pääministerillä on käytössään VNK:n turvallisuuspäällikkö, jolla olettaisi olevan valtaa ottaa kännykät talteen.

Pääministerin tavassa juhlia, ystäväpiirin ja parisuhteen arvioiminen taas on tyypillistä sensaatiomedian tasoa. Eilinen päivä oli kuitenkin medialta rimanalitus. HS tullee saamaan tuomion JSN:ltä, mutta ei mennyt hyvin MTV:lläkään, jonka uutispäällikkö näytti olevan melkoisen pihalla. Ylen politiikantoimituksen Paula Pokkinen pelasti kiireessä tehdyt insertit. Hyvä suoritus häneltä.

Ja medialta tuo oli täysin relevantti kysymys sen jälkeen, kun PM on kreisibailannut Jauhojengin kanssa.
Median pitää perustaa kysymyksensä johonkin muuhun kuin epämääräiseen tulkintaan sanasta, joka kuultiin väärin. Median pitää kantaa vastuu tilanteessa, jossa kansan totuus perustuu heikkoihin huhuihin. Tällaiset ihmiset ovat alttiita hybridivaikuttamiselle, jota vastaan tarvitaan mahdollisimman hyvää mediaa.

Huomaa, että media toimii pääministeristä erillään, ja siksi sen toimintaa tulee tarkastella täysin omana kokonaisuutenaan. Se, että kritisoi mediaa, ei tarkoita pääministerin puolustamista.
 
Eiköhän se olennainen pointti ole, että pääministerin ei pitäisi ajautua tilanteeseen, jossa joutuu vastaamaan tuollaiseen kysymykseen.

Ja medialta tuo oli täysin relevantti kysymys sen jälkeen, kun PM on kreisibailannut Jauhojengin kanssa.
Ja taas jauhojengiargumentti läväytetään totuutena pöytään. Media tarttui tähän väitteeseen, jotta voisivat edes yrittää väittää Marinin tanssivideoilla olevan jotain yhteiskunnallista relevanssia.

Tässä ei bailattu sulkuaikana, vedetty huumeita, mainittu huumeita tai nähty huumeita eikä tehty muutakaan Marinin harkintakyvyn kyseenalaiseksi asettavaa - Petri Nygårdin kuuntelua lukuun ottamatta.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Marin kertoi median mukaan että tutustui Janina Autioon Ruisrockissa. Median mukaan tämä bileilta oli 6.elokuuta.

Ihmettelen monen muun lailla miten Marin on luottanut henkilöön jonka juuri ja juuri tuntee. Lisäksi luottaa tämän arvostelukykyyn ja antaa kuvata itseään tuossa tilassa ja tuossa asemassa.

Juohtuipa mieleen että televisiosta tuli American Crime Story Clinton Lewinsky joka muistutti minua siitä ysäriltä asti vaivanneesta kysymyksestä että miksi pirussa Lewinsky avautui Linda Trippille niin yksityisistä ja tulenaroista asioista taholle jota hän ei varsinaisesti tuntenut.

Ehkä @mjr oli oikeassa että siitä etteivät nuoret naiset varsinaisesti pysty päätökseentekoon. Se on ikävää jos saattuu olemaan näyttelijä metodiohjaajan ohjattavana tai Yhdysvaltain presidentin rakastajar tai tässä tapauksessa Suomen pääministeri.

Media-käsittelystä sanottakoon että tämä lienee sitä median tehtävää raportoida laillisista mutta jonkun mielestä moraalittomista teoista. Itse painotin että poliitikoilla pitäisi olla yksityiselämä, mutta mennään sitten näillä teidän säännöillänne.

Ihmettelen myös sitä että Rydman-ketjusta mielipide siitä millä todisteilla media voi väittää jotai tapahtuneen on kokenut oudon renesanssin. Ai tässä tapauksessa medialta vaaditaan aukottomia todisteita ennenkuin jotain voi julkaista?
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
En muista kenen politiikan ja media-alan ammattilaisen arvio oli eilen, että Marin on voinut hyvinkin taustatiiminsä kanssa vuotaa itse videon julkisuuteen. Marin on vahvasti tuotettu brändi kaikkine biletyksineen ja hänen suosionsa on vain kasvanut tämän myötä aina ulkomaita myöden. Vastahan esim. tällä viikolla euroopan suurin sanomalehti, saksalainen Bild kirjoitti Marinista ennen tätä viimeisintä videota, että Marin on maailman coolein poliitikko. Marinin brändäys on tarkkaan harkittia ammttilaisten tekemää mielikuvaa nuoresta ja erilaisesta naisministeristä, mihin on totuttu ja tämä viimeisinkin kohu tuo hänelle lisää kannattajia, mutta toki joku aina taas vetää herneen nenäänsä. Aikamoista tasapainoitteluahan tämä on ja nyt "vuodetussa" videossa on omat riskinsäkin itse ministerin viran kannalta. Aika näyttää osuiko vai upposiko?
 

Tuamas

Jäsen
”Euforian lisäksi muutamia muita positiivisia vaikutuksia voivat olla lisääntynyt ulospäinsuuntautuneisuus, kiintymyksen tunne ihmisiä kohtaan, yhteenkuuluvuuden tunne, avoimuuden kasvu, puolustelevan (defensiivisen) käytöksen vähentyminen ja tyyneys.”

Suora lainaus wikipediasta erään hyvin tunnetun ja ”piireissä” yleisesti käytetyn bilehuumeen vaikutuksista. Jos kyseessä ei olisi pääministeri, joka kertoo juoneensa pelkkiä mietoja alkoholijuomia, niin ainakin itselleni tulisi vahva epäilys video- ja kuvamatskujen perusteella, että siellä on painettu MDMAn voimalla menemään. Mutta onneksi epäilys on turha, koska - kuten todettua - kyseessä on pääministeri, joka on juonut vain mietoja alkoholijuomia.

Nyt oli hyvin rakennettu parodia netin huumausaineiden käytön tutkijoista ja asiantuntijoista.
 

Pulle Nah

Jäsen
Suosikkijoukkue
Palevan Kallo
Kun minä juon 70 kiloisena naisena 10 lonkeroa tai olutta, olen aikamoisessa seipäässä ja voisin kuvitella, että Sanna 10-15 kg minua kevyempänä on jo vähäisemmästäkin määrästä myös aikamoisessa seipäässä. Ihan ilman mitään jauhoja tai jallua.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Meillä on pöydät täynnä huumeita. Otetaan video ja jaetaan sosiaalisessa mediassa, vaikkakin 100 hengen privaryhmässä ja otetaan riski jokaisen paikalla olevan uran loppumisesta siihen paikkaan. Samalla lehdet kertoo, että pintakiitoporukoissa kamaa liikkuu--> tuskin kukaan siis ekaa kertaa asialla, jos näin. Sori vaan, hieman vaikea uskoa tähän "jauhoteoriaan".
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja taas jauhojengiargumentti läväytetään totuutena pöytään. Media tarttui tähän väitteeseen, jotta voisivat edes yrittää väittää Marinin tanssivideoilla olevan jotain yhteiskunnallista relevanssia.

Tässä ei bailattu sulkuaikana, vedetty huumeita, mainittu huumeita tai nähty huumeita eikä tehty muutakaan Marinin harkintakyvyn kyseenalaiseksi asettavaa - Petri Nygårdin kuuntelua lukuun ottamatta.
No bu-huu.. Jos maan pääministeri ja poliitikkojen capo di tutti capi paahtaa menemään nakit silmillä Helsingin yössä porukan kanssa, joka ei tunnetusti pahemmin karsasta miedoista alkoholijuomista vahvempiakaan stimulantteja, niin kyllä silloin on aivan asianmukaista, että a) media siitä kiinnostuu ja kyselee lisää ja b) nykypäivän ”essonbaareissa”, eli SoMessa ja keskustelupalstoilla ihmetellään ja spekuloidaan, että mitähän v*ttua meidän PM puuhaa. #79 voisi tässä yhteydessä puhua jotain keittiön kuumuudesta ja sen kestämisestä.

Mutta - toinen kulunut sanonta puhuu myös pelkästä hyvästä julkisuudesta, joten eiköhän tämäkin Marinin henkilöbrändin osalta käänny positiiviseksi. Demareiden kannatuksen osalta asia onkin sitten vähän kimurantimpi, eli miten kauan boomerit tätä jaksaa seurata ja sehän lopulta myös ratkaisee Marinin poliittisen (lähi)tulevaisuuden Suomessa. Epäilisin, että jo ensi vuonna Marin on EUn hommissa.

Ja kolmanneksi - jottei jää epäselväksi, niin itse äänestäisin Marinia välittömästi vaaleissa (jos olisi vaalipiirin puolesta mahdollista), jos tämä julkisesti myöntäisi, että ”niin vedettiinkin huumeita, so what, deal with it boomer!”
 
Viimeksi muokattu:

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Media-käsittelystä sanottakoon että tämä lienee sitä median tehtävää raportoida laillisista mutta jonkun mielestä moraalittomista teoista. Itse painotin että poliitikoilla pitäisi olla yksityiselämä, mutta mennään sitten näillä teidän säännöillänne.

No tämä.

Tässäkin ketjussa on nyt media haukuttu osin samojen nimimerkkien toimesta, jotka Rydman-keissistä sanoivat median toimivan täsmälleen oikein, kun merkittävässä asemassa olevista tuodaan kansalle kaikki mahdollinen epäilyttävä touhu julki.

Ei vissiin päde sitten demariministeriin sama käytäntö näiden mielestä.

Itse biletyksessähän ei tosiaan ole mitään vikaa, vaikka sen tekisi jonkun mielestä nolollakin tavalla. Kukin tyylillään. Ongelma tosiaan vain on se, että päämnisterinä pitäisi muistaa se tyylitajukin pitää mukana. Nolo tanssi on nolo tanssi, mutta en mä näe sitä ongelmana pääministerin arvovallalle. Jos se on känni- tai muissa päissään toteutettu nolo tanssi, sen näen ongelmana.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
En muista kenen politiikan ja media-alan ammattilaisen arvio oli eilen, että Marin on voinut hyvinkin taustatiiminsä kanssa vuotaa itse videon julkisuuteen.
Siinä tapauksessa Marin tekee hallaa omalle puolueelleen. SDP:llä oli eilen puoluepäivä, jossa päätettiin syksyn politiikkaa koskevia asioita. Tämä olisi ollut muuten politiikan ykkösuutinen.

En usko, että tämä on ollut Marinin suunnitelma, vaan eiköhän videot olisi laitettu vapaaseen jakoon, jos ne haluttaisiin kansan nähtäville. Yhdysvalloissa salaliittoteoreetikot olisivat jo julistaneet, ettei Sanna Marin ole edes Sanna Marin, vaan Marja Tiuran tukijoukkojen suunnittelema androidi.
 

ADX_03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tampa Bay Lightning

"Marin kommentoi myös illan turvajärjestelyjä sanomalla turvamiesten olleen ”alueella läsnä” mutta eivät sisällä asunnossa.

– Eivät he meillä kotonakaan ole silloin kun olen mieheni kanssa siellä, Marin perusteli."

Siis täh? Vertaako Sanna oikeasti näitä kahta tilannetta? Toisessa istut kotona lapsen ja miehesi (ainakin tällä hetkellä) kanssa ja toisessa ryypätään isolla porukalla yksityisasunnossa. Korkki kiinni, alkaa olemaan pehmeitä selityksiä.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En muista kenen politiikan ja media-alan ammattilaisen arvio oli eilen, että Marin on voinut hyvinkin taustatiiminsä kanssa vuotaa itse videon julkisuuteen. Marin on vahvasti tuotettu brändi kaikkine biletyksineen ja hänen suosionsa on vain kasvanut tämän myötä aina ulkomaita myöden. Vastahan esim. tällä viikolla euroopan suurin sanomalehti, saksalainen Bild kirjoitti Marinista ennen tätä viimeisintä videota, että Marin on maailman coolein poliitikko. Marinin brändäys on tarkkaan harkittia ammttilaisten tekemää mielikuvaa nuoresta ja erilaisesta naisministeristä, mihin on totuttu ja tämä viimeisinkin kohu tuo hänelle lisää kannattajia, mutta toki joku aina taas vetää herneen nenäänsä. Aikamoista tasapainoitteluahan tämä on ja nyt "vuodetussa" videossa on omat riskinsäkin itse ministerin viran kannalta. Aika näyttää osuiko vai upposiko?

Ns. asiantuntijat voi olla väärässä. Ei tuollaisessa videossa ole mitään positiivista Marinin kannalta. Örvellystähän tuo on. Ja vaikka varsinaista suoraa näyttöä ei mistään laittomasta löydy niin uskoakseni monen ihmisen mielestä tuo näyttää aika pahalta.

Marinista on jo tullut ilmi tarpeeksi materiaalia miten osaa ottaa myös rennosti vapaa-ajalla. Mitään lisäbrändäystä tämä puoli ei tarvitse. Ja jos olisi ollut pakko tehdä sellaista niin flowlta olisi varmasti saanut sopivan pätkän aikaiseksi. Sieltä olisi voinut saada jonkun uuden äänestäjänkin.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Siis täh? Vertaako Sanna oikeasti näitä kahta tilannetta? Toisessa istut kotona lapsen ja miehesi (ainakin tällä hetkellä) kanssa ja toisessa ryypätään isolla porukalla yksityisasunnossa. Korkki kiinni, alkaa olemaan pehmeitä selityksiä.
Epäiletkö sinä, ettei VNK:n turvamiehet osaa toimia niin kuin pitää?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös