Miksi se ristiriita ei syntynyt silloin, kun pääministeri oli Ruisrockissa? Jos pääministeristä olisi julkaistu lehtikuva, jossa hän on tämän saman porukan kanssa rauhallisesti festivaalialueen vip-teltassa, ei tästä olisi syntynyt näin suuri keskustelu.
Kohussa on kysymys useammasta asiasta, jossa tanssiminen (tai se millä tavalla tanssii) on yksi osa. Toinen on seura, kolmas seurueen käyttämät päihteet, neljäs videoiminen, kuudes ajankohta, seitsemäs virka-auton käyttö, kahdeksas kuvat kaulailusta… kukin on valinnut, miksi pitää asiaa niin merkittävänä.
Tujunen oikoo mutkia melkoisesti ja asettuu muiden yläpuolelle sanomaan, että kysymys on johtajuudesta. Joillekinhan Marinin toiminta on ollut hyväksyttävää nimenomaan hyvän johtajuuden takia (korona, Nato) ja joitakin asia kiinnostaa vain, koska Marin on julkkis, vaikka politiikka ei kiinnosta pätkän vertaa.
Olet kyllä melkoinen paholaisen asianajaja ja väännät täällä todella mielelläsi. Ymmärrät varmaan, että samalla tavalla kun itse arvotat ihmisen älykkyyttää musiikkumaun perusteella, niin joku toinen voi arvottaa samaa asiaa jollain muulla perusteella.
Tämä on valitettavan subjektiivista, eikä aina reilua. Yleensä löydät esimerkeistä jotain kommentoitavaa, mutta otetaan yksinkertainen.
Valtion päämies, eli presidentti. Seuraa urheilua, katsomossa, joka on julkinen tila. Tässä tilassa on henkilöitä, jotka tuulettavat maalia pyörittämällä pelipaitaa pään yläpuolella ns. pelti paljaana, eli tämä on ihan yleinen hyväksytty tapa tuulettaa maalia. Presidentti kuitenkin tuulettaa maalia yleensä taputtamalla, hymyilemällä tai oikein riehaantuessaan kohottamalla nyrkissä olevaa kättä vähän ylöspäin. Presidenttikin voisi ottaa paidan pois ja pyörittää sitä villisti, se kuitenkin laukaisisi sellaisen mielikuvan, joka resonoisi kansassa eri tavalla. Uskottavuus kärsisi ja Niinistö näyttäisi vähän hölmöltä.
Pääministerikin saa juhlia ja juoda alkoholia, mutta kun sen tekee kotibileissä ja käyttäytyen 37 vuotiaana, kuten Marin käyttäytyi, niin se herättää mielikuvia.
Lopulta johtaja elää näistä mielikuvista, kun seuraavan kerran Marin menee tapaamaan esimerkiksi Magdalena Anderssonia, niin tämä ei välttämättä näe edessään nahkarotsissa poseeraavaa vakaata pääministeriä, vaan polviliukua kotibileissä Antti Tuiskun tahtiin suorittavan bilemuijan.
Marinista tuli nyt meemi ja ihan oikeasti, jos joku miespoliitikko olisi poseerannut tavalla, joka on tuttua yläaste, lukio ja opiskeluaikojen bileistä, niin nämä Tuomiset ja Wikströmit olisivat mielellään tehneet siitä pilaa omassa radio-ohjelmassaan. Asemasta riippumatta.
Jutilalla lipsahti katsomossa ns. mörkö ylähuuleen ja tämä meemi oli elossa todella pitkään. Nyt se on jo unohtunut. Ihan normaalia käytöstä miehelle ja aika monelle muullekin miehelle. Paikka oli vaan väärä ja tuossa asemassa Jutila toimi huonona esimerkkinä.
Pääministerin asema luo tiettyjä oletuksia ja odotuksia ihmisen persoonaa kohtaan. Marin nyt rikkoi näitä vastaan, se ei ole rikollista, mutta kuten Tujunen tuossa hyvin sanoi:
"kohu syntyi johtamiseen liittyvän ristiriidan takia. Johtamisessa on kyse paitsi teoista myös mielikuvista ja siitä, mitä mielikuvia johtaja välittää alaisille tai pääministerin tapauksessa kansalaisille".